فهرست مطالب

مطالعات روان شناسی ورزشی - پیاپی 17 (پاییز 1395)

فصلنامه مطالعات روان شناسی ورزشی
پیاپی 17 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/07
  • تعداد عناوین: 11
|
  • سهیلا حسنی*، علیرضا بهرامی، حسن خلجی صفحات 1-12
    هدف از پژوهش، بررسی تاثیر رنگ های زمینه منتخب بر عملکرد پرتاب دارت دختران قبل و بعد از بلوغ بود. در این پژوهش نیمه تجربی، 240 نفر به صورت تصادفی انتخاب و پس از اجرای پیش آزمون در قالب شش گروه بارنگ های زمینه متفاوت قرار گرفتند. یک هفته بعد پس آزمون مشابه با پیش آزمون انجام گرفت. از پرسش نامه اطلاعات فردی، دارت و صفحه استاندارد دارت به عنوان ابزار استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آزمون های کلموگروف اسمیرنوف، لون، تی همبسته، تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی انجام شد. یافته ها نشان داد در رده سنی 7-9 سال، گروه رنگ زمینه دلخواه عملکرد بهتری داشتند. در رده سنی 15-17 سال، رنگ زمینه آبی اثر مثبت و رنگ زمینه قرمز اثر منفی بر عملکرد پرتاب دارت داشت، رنگ های زمینه منتخب در دو رده سنی اثر متفاوتی داشتند. بنابراین احتمالا رنگ را می توان به عنوان یک عامل محیطی در بهبود یا افول عملکرد پرتاب دارت به حساب آورد.
    کلیدواژگان: رنگ زمینه، عملکرد، پرتاب دارت، بلوغ
  • مریم کاویانی *، علیرضا فارسی، بهروز عبدلی صفحات 13-26
    محدودیت های اجرای هم زمان چند تکلیف اغلب محدودیت های توجهی نامیده می شود. توجه بینایی-فضایی عملکرد را بهبود می دهد، بویژه وقتی محرک ها در مکانی که قبلا مورد توجه قرار گرفته است، ارائه شوند. هدف پژوهش حاضر پاسخ به این سوال بود، آیا تغییر در توجه بینایی فضایی از طریق دست کاری سازگاری نشانه-هدف می توانند مکانیسم های توجهی محدود کننده پردازش های مرکزی در تکلیف چندگانه را تحت تاثیر قرار دهد؟ در این پژوهش از یک الگوی دوره بی پاسخی روان شناختی تعدیل شده استفاده شد، که در آن تکلیف دوم ساده یا انتخابی بود و قبل از هدف اول یک نشانه سازگار یا ناسازگار با هدف ارائه می شد.فاصله زمانی بین هدف اول و دوم 200، 400 و 900 هزارم ثانیه بود. یافته های این پژوهش نشان می دهد که توجه بینایی فضایی در ارتباط با محدودیت های توجهی مرکزی است، اما احتمال کنترل توجه بینایی-فضایی بدون نیاز به منابع مرکزی پردازش نیز وجود دارد.
    کلیدواژگان: توجه مرکزی، توجه بینایی، توجه فضایی، تکلیف دوگانه، تخصیص رفلکسی توجه
  • ایمان صحراییان *، سید محمد کاظم واعظ موسوی، محمد خبیری صفحات 27-56
    نظر به اهمیت پایبندی به تمرین، هدف این پژوهش بررسی اثر یادگیری مشارکتی بر پایبندی با تاکید بر نقش واسطه ای لذت و خود-کارآمدی ورزشی بود.
    نمونه آماری 42 دانش آموز پسر مقطع راهنمایی بودند که در دو گروه (مشارکتی:20تن، مرسوم:22تن) 21جلسه تمرین کردند. پیش و پس از مداخلات، خود-کارآمدی و لذت آزمودنی ها بررسی شد. پایبندی نیز بر اساس نتایج حضوروغیابشان ارزیابی گردید.
    خود-کارآمدی پس از مداخله در گروه مشارکتی به صورت معناداری افزایش یافت، اما لذت هیچ یک از گروه ها تغییر معناداری نکرده بود. بررسی تفاوت های درون گروهی تغییرات خود-کارآمدی و لذت از ورزش نشان داد که در گروه مرسوم در هر دو متغیر، تفاوتی معنادار وجود داشت، درحالی-که در گروه مشارکتی این تفاوت مشاهده نشد. بیشتر بودن میزان پایبندی گروه مشارکتی نسبت به گروه مرسوم، به دلیل تعداد کم نمونه، معنادار نبود.
    به نظر می رسد یادگیری مشارکتی با افزایش همگن خود-کارآمدی و جلوگیری از ایجاد تفاوت درون گروهی لذت بتواند پایبندی را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: تربیت بدنی، تعهد، خود، کارآمدی، دانش آموزان، محیط غیرفعال
  • محمدتقی اقدسی، اصغر احمدی* صفحات 57-70
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه علی بین رفتارهای کنترلی مربی، ناکامی از نیازهای روان شناختی و به تبع آن، کاهش ارزشمندی ورزش و میل به ادامه ورزش در ورزشکاران نوجوان بود. پژوهش به روش توصیفی و از نوع مطالعات همبستگی انجام شد. 350 نوجوان ورزشکار شهر تبریز (185 پسر و 165 دختر) با دامنه سنی 18-15 سال به صورت نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند و پرسش نامه ها را تکمیل کردند. نتایج تحلیل مسیر نشان داد که رفتارهای کنترلی مربی به طور غیر مستقیم و از طریق ناکامی از نیازهای روان شناختی، پیش بین کننده مثبت کاهش ارزشمندی ورزش می باشد. با این وجود، ارتباط معناداری بین رفتارهای کنترلی مربی و میل به ادامه ورزش وجود ندارد. همچنین، ناکامی از نیازهای روان شناختی پیش بین کننده مثبت کاهش ارزشمندی ورزش و پیش بین کننده منفی میل به ادامه ورزش می باشد. درکل، یافته ها بیانگر نقش مهم رفتارهای کنترلی مربی و متغیرهای روان شناختی در عوامل مرتبط با مشارکت ورزشی ورزشکاران نوجوان می باشد.
    کلیدواژگان: نظریه خودمختاری، رفتارهای کنترلی مربی، ناکامی از نیازهای روان شناختی، کاهش ارزشمندی ورزش، میل به ادامه ورزش
  • امیر دانا، جلیل مرادی، صالح رفیعی* صفحات 71-82
    هدف پژوهش حاضر مطالعه اثر تواتر خودگویی آموزشی و انگیزشی بر اجرای مهارت پرتاب دارت بود. 38 نفر دانشجوی پسر غیر ورزشکار به صورت داوطلبانه در پژوهش حاضر شرکت کردند. شرکت کنندگان بر اساس نمرات پیش آزمون در دو گروه خودگویی آموزشی و انگیزشی با تواتر یک تکرار و سه تکرار قرار گرفتند. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس برای اندازه گیری های تکراری 2 گروه (انگیزشی و آموزشی) × 3 شرایط آزمون (پیش آزمون، خود گویی با یک تکرار و خودگویی با سه تکرار) تحلیل شدند. نتایج نشان داد خودگویی آموزشی و انگیزشی با یک تکرار بر عملکرد حرکتی پرتاب دارت اثر معنادار دارد، اما خودگویی آموزشی و انگیزشی با سه تکرار بطور معناداری باعث کاهش عملکرد حرکتی پرتاب دارت شد. نتایج موید این است که تواتر خودگویی بر اجرای مهارت پرتاب دارت اثر منفی دارد.
    کلیدواژگان: تواتر خودگویی، خودگویی آموزشی، خودگویی انگیزشی، اجرای مهارت
  • حسام رمضان زاده *، بهروز عبدلی، بتول عرب نرمی صفحات 83-98
    هدف از پژوهش حاضر پیش بینی سطح تاب آوری دانشجویان بر اساس مراحل تغییر رفتار تمرینی و خودکارامدی بود. بنابراین تعداد 292 دانشجوی دختر و پسر دانشگاه شهید بهشتی تهران به عنوان نمونه انتخاب شدند و پرسش نامه های تاب آوری (کانر و دیویدسون، 2003)، مراحل تغییر رفتار تمرینی (کاردینال، 1997) و خودکارامدی (شوارتز، 1999) را تکمیل نمودند. نتایج نشان داد که بین دانشجویان از نظر سطح تاب آوری و خودکارامدی در مراحل مختلف تغییر رفتار، تفاوت معنی داری وجود دارد و دانشجویان در مراحل بالاتر (عمل و ثبات) دارای تاب آوری و خودکارامدی بالاتری هستند. همچنین نتایج نشان داد بین مراحل تغییر رفتار تمرینی و خودکارامدی با سطح تاب آوری همبستگی مثبت معنی داری وجود دارد. در نهایت، دو متغیر مراحل تغییر رفتار و خودکارامدی پیش بینی کننده معنی دار سطح تاب آوری بودند. لذا می توان فعالیت بدنی و تمرین منظم را محیطی تاب آفرین دانست که پرداختن به آن منجر به ایجاد برخی از ویژگی های تاب آوری می شود.
    کلیدواژگان: تاب آوری، مراحل تغییر رفتار تمرینی، خودکارامدی
  • فرحناز حسن پور، بهروز گل محمدی *، ولی الله کاشانی صفحات 99-118
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین ارتباط استحکام ذهنی با موفقیت ورزشی رزمی کاران زن و مرد بود. بدین منظور 180 ورزشکار در دو جنس به شکل هدفمند انتخاب شدند. ابزار این پژوهش پرسشنامه استحکام ذهنی (ام.تی.کیو.48) و مقیاس موفقیت ورزشی (اس.اس.اس) بود. روایی و پایایی این ابزارها در جامعه ورزشکاران ایرانی مورد بررسی و تایید قرار گرفته است. نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که عوامل چالش و اطمینان به طور معنا داری موفقیت ورزشی را در رزمی کاران مرد پیش بینی می کنند، درحالی که عوامل پیش بینی کننده موفقیت رزمی کاران زن شامل چالش، کنترل و تعهد می باشد. براساس یافته ها، می توان نتیجه گرفت که ورزشکاران با استفاده از مهارت های روانی همچون استحکام ذهنی می توانند شانس موفقیت خود را در رقابت های ورزشی افزایش دهند. شایان ذکر است علت تفاوت در عوامل تبیین کننده موفقیت ورزشی در زنان و مردان رزمی کار احتمالا به خاطر عوامل فیزیولوژیک، روان شناختی و یادگیری اجتماعی بوده است.
    کلیدواژگان: استحکام ذهنی، چالش، اطمینان، تعهد، کنترل
  • غزاله جوانبختی *، محمد کاظم واعظ موسوی، عبدالله قاسمی صفحات 119-128
    اختلال دوقطبی بیماری مزمنی است که موجب کاهش کیفیت زندگی بیمار می شود. فعالیت بدنی ریتمیک، جزو شیوه های مراقبت از بیماری های روانی است که اثربخشی آن، به جز در مورد این بیماران، مکررا سنجیده شده است. هدف این تحقیق بررسی تاثیر تمرینات هوازی با موسیقی بر علائم بیماری، روابط اجتماعی، و بهداشت فردی بیماران دوقطبی است. تعداد 17 بیمار (9 زن و 8 مرد) دارای اختلال، از بین 160 بیمار ساکن در آسایشگاه، به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای سنجش علائم دوقطبی از آزمون اختلال دوقطبی فراکاو و برای تعیین بهداشت فردی و روابط اجتماعی از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. شرکت کنندگان به مدت 8 هفته، هفته ای 3 جلسه 1 ساعته به فعالیت بدنی با موسیقی پرداختند. برای تحلیل داده ها از آنالیز واریانس با اندازه گیری تکراری استفاده شد. نتایج حاکی از بهبود در علائم دوقطبی و بهداشت فردی و روابط اجتماعی بود که با نظریه های موجود همخوان است.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، موسیقی، ویژگی رفتاری، بیمار دوقطبی
  • لیلا میرواحدی، رخساره بادامی*، زهره مشکاتی صفحات 129-140
    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه فرایند اکتساب خبرگی در کشتی گیران مدال آور کشوری و جهانی بود. بدین منظور، 40 مدال آور کشوری و جهانی به صورت دردسترس و هدفمند انتخاب شدند. با روش مصاحبه گذشته نگر، سن شروع و میزان تمرینات کشتی، تمرینات آمادگی جسمانی و آمادگی روانی کشتی گیران ثبت شد. داده های با آزمون تی مستقل تحلیل شد. بین دوگروه به لحاظ سن شروع تمرین کشتی تفاوت معناداری مشاهده نشد. میزان تمرین هدفمند مدال آوران جهانی و کشوری در مرحله نمونه گیری (6-12 سال) و تخصصی شدن تفاوتی با یکدیگر نداشت و تنها تفاوت به میزان تمرین هدفمند کشتی در مرحله سرمایه گذاری مربوط می شد. هیچ کدام از مدال آوران کشوری و جهانی قبل از شانزده سالگی مهارت های روانی را تمرین نکرده بودند و تنها 20 درصد کشتی گیران بعد از سن شانزده سالگی به تمرین مهارت های روانی پرداخته بودند. یافته های این مطالعه می تواند برای برنامه ریزان ورزشی، مربیان و والدین، آموزنده باشد و مثمر ثمر واقع شود.
    کلیدواژگان: خبرگی، مدل تکاملی مشارکت ورزشی، تمرین هدفمند، کشتی
  • محمد بیغرض، قدرت الله باقری، علی صابری* صفحات 141-160
    هدف از این پژوهش بررسی وضعیت سرمایهروان شناختی بازیکنان فوتبال و رابطه علی آن با رهبری معنوی با توجه به نقش میانجی سرمای هاجتماعی در لیگ آسیا ویژن استان فارس بود. روش پژوهش توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه بازیکنان فوتبالیست لیگ آسیا ویژن استان فارس بودند که با توجه به حجم جامعه آماری (180N= )حجم نمونه برابر با جامعه در نظر گرفته شد و از روش نمونه گیری کل شمار استفاده شد. برای جمع آوری داده از پرسش نامه استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها به کمک روش مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزار لیزرل انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که وضعیت سرمایهروان شناختی در بین بازیکنان لیگ در حد متوسط بود، همچنین نتایج نشان دادند که رهبری معنوی هم به صورت مستقیم و غیرمستقیم از طریق سرمای هاجتماعی بر روی سرمایهروان شناختی بازیکنان تاثیرگذار است. با توجه به نتایج مربیان با سبک رهبری معنوی می توانند وضعیت سرمایهروان شناختی را بهبود بخشیده و عملکرد بهتری را از تیم مشاهده کنند.
    کلیدواژگان: سرمایه روانشناختی، رهبری معنوی، سرمایه اجتماعی
  • نجمه سبحانی، حمید زاهدی* صفحات 161-174
    هدف از اجرای پژوهش حاضر مقایسه اثر دو روش تمرینی ایروبیک و پیلاتس بر تصور بدنی و اختلالات خوردن در دانشجویان دختر بود. بعد از تکمیل پرسشنامه تصوربدنی و اختلالات خوردن توسط شرکت کنند گان دردسترس،60 نفر به صورت هدفمند انتخاب، و در چهار گروه همگن قرار گرفتند. سپس گروه های تجربی به مدت هشت هفته با شدت متوسط و سه جلسه در هفته و به مدت 45 دقیقه برنامه های تمرینی ایروبیک و پیلاتس را اجرا کردند. نتایج نشان داد دو روش تمرینی ایروبیک و پیلاتس بر کاهش خطراختلال خوردن و تصور بدنی مطلوب، اثر گذار بوده است؛ وبین اثر تمرین پیلاتس وایروبیک برتصوربدنی واختلال خوردن،بین دوروش تمرینی تفاوت معناداری وجود نداشت. استفاده از این دو روش تمرینی می تواند در ایجاد تصور ذهنی مطلوب از بدن و کاهش خطر اختلال خوردن در دانشجویان دختر مفید باشد.
    کلیدواژگان: ایروبیک، پیلاتس، تصور بدنی، اختلالات خوردن
|
  • S. Hasani*, Ar Bahrami, H. Khalaji Pages 1-12
    The aim of study was to evaluate the effect of selected background colors on dart throwing performance in girls before and after puberty. In this Quasi-Experimental study, 240 ones randomly selected and after the pre-test were divided into six groups of background color. A week later the post-test were taken similar to the pre-test. The personal information questionnaire, standard darts and dart board were used as tools. Data analysis was conducted using the K-S, Levene, Dependent T tests. One-Way ANOVA and Tukey test. Results showed that in the age group 7-9 years, the favorite color group performed better. In the age group 15-17 years, the blue background color had positive effect and red background color had negative effect. Selected colors significantly had different effect, in the two age groups. So, it seems that color can be regarded as an environmental factor involved in improvement or reduction of dart throwing performance.
    Keywords: Background Color, Performance, Dart Throwing, Puberty
  • Maryam Kavyani *, Behrouz Abdoli Pages 13-26
    Limits in performing concurrent multiple tasks often refer to as central attentional limitation. Visuospatial attention improves performance especially when stimuli are presented at attended locations. The aim of this study was answering to this question whether changing visuospatial attention by manipulating the cue-target compatibility would affect the attention mechanisms that limit central processing in multiple-task situations. In this experiment, a modified psychological refractory period paradigm was incorporated in which the second task was either a detection or discrimination, and a valid or invalid cue was presented before the first stimulus. The time interval between the first and second target were 200,400, and 900 ms. Finding revealed that visuospatial attention is related to the central attentional limitation, but controlling spatial attention without central resources is possible.
    Keywords: central attention, visual attention, spatial attention, dual task, reflexive attention deployment
  • Iman Sahraeian * Pages 27-56
    The aim of this study was to investigate the effects of cooperative learning on adherence to exercise with emphasis on mediating role of sport self-efficacy and enjoyment.
    Sample was 42 students who registered in two handball classes (cooperative: 20, conventional:22). Self-efficacy and enjoyment were measured after and before the interventions. Also, adherence was measured based on the results of the attendance.
    Self-efficacy was significantly increased after interventions in the cooperative group, while enjoyment did not change significantly in any group. Studying the intra-group differences of self-efficacy and enjoyment showed that there was a significant difference in these two variables in conventional group, but not in the cooperative group. Although the adherence of cooperative group was more than the conventional group, this difference was not statistically significant.
    The cooperative learning increases the self-efficacy and prevents from intra-group enjoyment differences which in turn lead to the increase in adherence to the exercise.
    Keywords: Physical Education, Commitment, Self, efficacy, Students, Passive Learning Environment
  • Mohammad Taghi Aghdasi, Asghar Ahmadi * Pages 57-70
    The purpose of this research was to investigate the causal relationships among controlling coach behaviors, psychological needs thwarting, and in turn, sport devaluation and Intention to continue sport participation in adolescent athletes. The method of this research was descriptive-correlation. 350 Adolescent athletes of Tabriz city (185 male and 165 female) with age range from 15-18 years old were selected by random cluster sampling and completed the questionnaires. The path analysis results showed that controlling coach behaviors indirectly and through the psychological needs thwarting predicts positively sport devaluation. However, controlling coach behaviors is not related to intention to continue sport participation. Also psychological needs thwarting positively predicts sport devaluation and negatively predicts intention to continue sport participation. Overall, these findings indicate the important role of controlling coach behaviors and psychological factors in sport participation related factors of Adolescent Athletes.
    Keywords: Self, Determination Theory, Controlling Coach Behaviors, Psychological Needs Thwarting, Sport Devaluation, Intention to Continue Sport Participation
  • Saleh Rafiee* Pages 71-82
    The present study aimed to investigating the effect of the frequency of instructional and motivational self-talk on motor performance in dart throwing skill. A number of 38 non-athlete male students volunteered to participate in the study. The subjects were assigned into either an instructional or motivational self-talk groups with one and three repetitions based on pre-test scores. To analyze the data, we use a 2 Group (instructional and motivational) ×3 Test Condition (pretest, one and three repetitions) ANOVA with repeated measures on the last factor. The results showed that instructional and motivational self-talk with one repetition exerted a significant effect on dart throwing performance. However, instructional and motivational self-talk with three repetitions significantly deteriorated dart throwing. In other words, repetitions of self-talk had a negative effect on dart throwing performance.
    Keywords: Self, talk frequency, Instructional self, talk, Motivational self, talk, Skill performance
  • Hesam Ramezanzade*, Behrouz Abdoli, Batoul Arab Narmi Pages 83-98
    The purpose of this research is to predict the level of resiliency based on Stage of Exercise Behavior Change and self-efficacy in students. Therefore, the number of 292 male and female students in Shahid Beheshti University were selected. They completed resiliency questionnaires (Connor and Davidson, 2003), Stages of Exercise Behavior Change (SEBC) (Cardinal, 1997) and self-efficacy (Schwartz, 1999). The results showed significant difference between various SEBC in level of resiliency and self-efficacy. Students in higher SEBC grades (action and maintenance) have higher resiliency and self-efficacy. And also we find significant positive correlation between SEBC and self-efficacy with resiliency. Finally, SEBC and self-efficacy were significant predictors the level of resiliency. Therefore, physical activity and regular exercise can be considered as resilience environment and makes some resiliency features.
    Keywords: Resiliencey, Stages of Exercise Behavior Change, Self, efficacy
  • Farahnaz Hasanpur, Behrooz Goolmohamadi *, Valiolah Kashani Pages 99-118
    The purpose of this study was to determine relationship between mental toughness and sport success in male and female martial arts. For this purpose, 180 athletes of two sexes were chosen through purposive sampling. The instruments of this research were Mental Toughness Questioner 48 (MTQ48) and Sport Success Scale (SSS). The validity and reliability of these instruments were determined in the Iranian population of athletes. The result of stepwise multiple regression analysis showed that challenge and confidence factors can significantly predict the success of men in martial arts, while predictive factor for women athletes were challenge, control and commitment. Based on these findings, it can be concluded that athletes using mental skills such as mental toughness can increase their chance of success in sports competitions. It seems that the difference between predictive factors for success in men and women are due to physiological, psychological and social learning.
    Keywords: Mental ?Toughness, Challenge, Confidence, Commitment, Control
  • Ghazaleh Javanbakhti *, Mohammad Kazem Vaez Mousavi, Abdolah Ghasemi Pages 119-128
    Bipolar disorder is a complicated disease that reduced quality of patient's life. Rhythmic physical activity is one of the ways which its effectiveness, except for these patients is frequently measured. The aim of this study was to examine the effect of aerobic exercise with music on symptoms, social relationships, and personal hygiene in bipolars. A total of 17 patients (9 women and 8 men) with bipolar disorder, of 160 patients that live in nursing home, were selected randomly. patient's symptoms are measured by Frakav test, and for personal hygiene and social relations A questionnaire was used. Participants for 8 weeks, 3 sessions per week, and each session lasting 1 hour of physical activity were associated with music. Analysis of variance with repeated measures was used for analyze the data. The results showed improvement in symptoms of bipolar disorder and personal hygiene and social relations that is consistent with existing theories.
    Keywords: aerobic exercise, music, behavioral characteristics, bipolar disorder
  • Lila Mirvahedi, Rokhsare Badami *, Zohre Moshkati Pages 129-140
    The aim of this study was to compare the expertise acquisition process in the national and international wrestling medalists. For this purpose, 40 national and international medalists were selected through convenient sampling. The retrospective interview was used to record age of starting and the amount of wrestling exercises, physical fitness exercises, and psychological preparations. There was no significant difference between the two groups in age of starting wrestling. There was no difference between the amount of deliberate practice at the sampling phase (6-12 years) and the specializing phase (13-15 years), the difference in the amount of deliberate practice only occurred at the investment phase (above16 years). None of the wrestlers practiced psychological skills before age of 16 and only 20 percent of these wrestlers practiced psychological skills after the age of 16. The findings of this study can be informative and fruitful for sports planners, coaches and parents.
    Keywords: Expertise, Developmental of Sport Participation, Deliberate practice, Wrestling
  • Mohammad Bigharaz, Ali Saberi * Pages 141-160
    The purpose of this study was to investigate the status of football players’ psychological capital and its causal relationship with the spiritual leadership with regard to the role of social capital in the Asia Vision League in Fars province. The study type was descriptive-correlational. The population of the study consisted of all football players involved in Asia Vision League in Fars province. Considering the statistical population size (N=180), the sample size was equal to the statistical population, and it was used the whole population sampling method. To collect data, questionnaire was used. Data was analyzed using structural equation modeling using LISREL software. The results showed that the psychological capital of players in the league was found to be moderate, the results also showed that the spiritual leadership could influence the player's psychological capital both directly and indirectly through the social capital. According to the results, it is suggested that coaches
    Keywords: psychological capital, spiritual leadership, social capital
  • Najme Sobhani, Hamid Zadedi * Pages 161-174
    The purpose of this research was to compare the effects of aerobic and Pilates training on body image and eating disorders among female students. After completing the Questionnaire s of body image and eating disorders by the available students, 60 participants were purposefully selected and divided into four homogeneous groups. Then, the experimental groups performed the aerobics and Pilates training programs for eight weeks with moderate intensity for 45 minutes three times a week The results showed that aerobic and Pilates training had a significant effect on the reduction risk of eating disorder and favorite body image, however, there was no significant difference between the effects of Pilates and aerobics training methods on body image and eating disorders. Using these two methods of training can create favorite mental image of the body and reduce the risk of eating disorders among female students.
    Keywords: Aerobics, Pilates, Body Image, Eating disorders