فهرست مطالب

مطالعات روان شناسی ورزشی - پیاپی 21 (پاییز 1396)

فصلنامه مطالعات روان شناسی ورزشی
پیاپی 21 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/25
  • تعداد عناوین: 11
|
  • لیلا بهرامی، محمد علی سالیانه، علیرضا فارسی*، احمد نیک روان صفحات 1-16
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین تاثیر تمرینات ذهن آگاهی و حافظه کاری حرکتی بر کیفیت زندگی سالمندان فعال بود. شرکت کنندگان پژوهش شامل 32 مرد سالمند ورزشکار از شهر تهران بودند. روش پژوهش نیمه تجربی و نمونه گیری به صورت در دسترس انجام شد. شرکت کنندگان به شکل تصادفی در چهار گروه ذهن آگاهی، حافظه کاری حرکتی، ترکیب تمرینات ذهن آگاهی همراه با حافظه ‏کاری حرکتی و کنترل قرار گرفتند و از طریق پرسش نامه اختصاصی سنجش کیفیت زندگی سالمندان در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون بررسی شدند. مداخلات به مدت 12 جلسه اعمال گردید. نتایج نشان داد اجرای هر سه روش بر بهبود کیفیت زندگی سالمندان موثر بوده است. همچنین، نتایج حاکی از آن هستند که مداخله ذهن آگاهی بر خرده مقیاس استقلال و خودشکوفایی و نیز حافظه کاری حرکتی بر خرده مقیاس استقلال تاثیر معناداری داشته است؛ در نتیجه، مربیان و روان شناسان ورزشی می توانند تمرینات ذهن آگاهی و حافظه کاری حرکتی را به عنوان روشی ساده و کم هزینه بر بهبود کیفیت زندگی سالمندان فعال اعمال نمایند.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، حافظه کاری حرکتی، کیفیت زندگی، سالمندان ورزشکار
  • یوسف کرمی، بیوک تاجری *، بیتا دیوسارناز صفحات 17-28
    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه عملکرد پیش بینی با شرایط انسداد زمانی تکواندوکاران نخبه و غیرنخبه بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه تکواندوکاران مرد بزرگسال در سال (1394) تشکیل دادند که از میان آن ها 20 نفر انتخاب شدند. از فرم ثبت داده ها و خطاها، نرم افزار شنیداری دیداری ادوب پریمیر و نرم افزار مخزن تصاویر به عنوان ابزار استفاده گردید. تصاویر با انسداد زمانی مشخص (050/0، 100/0 و 150/0 ثانیه) جهت تشخیص و پاسخ به آزمودنی ها ارائه شد. یافته ها نشان دهنده تفاوت معنادار در میانگین پیش بینی تکواندوکاران نخبه و غیرنخبه در شرایط انسداد می باشد. همچنین، پیش بینی در (050/0) ثانیه قبل از ضربه، بهترین زمان جهت تشخیص نوع ضربه است. می توان گفت که با افزایش زمان پیش از ضربه از (050/0) ثانیه به (150/0) هزارم ثانیه، خطای پیش بینی تکواندوکاران غیرنخبه به طور معناداری بیشتر از تکواندوکاران نخبه می شود.
    کلیدواژگان: عملکرد پیش بینی، انسداد زمانی، تکواندو، نخبه، ادوب پریمیر
  • محمود محبی، سحر زارعی *، محمد صحبتی ها صفحات 29-42
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین راهبردهای تنظیم هیجان و سرسختی ذهنی در تکواندوکاران لیگ برتر بود. بدین منظور، 110 تکواندوکار به صورت نمونه گیری تصادفی از جامعه تکواندوکاران ایرانی شرکت کننده در مسابقات لیگ برتر انتخاب شدند و پرسش نامه های تنظیم هیجان و سرسختی ذهنی را تکمیل نمودند. داده ها از طریق آزمون های آماری هم بستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره به روش هم زمان و آنوا تحلیل شد. نتایج نشان می دهد که راهبردهای تنظیم هیجان با سرسختی ذهنی رابطه معناداری دارند. نتایج تحلیل رگرسیون نیز حاکی از آن است که راهبرد بازارزیابی به صورت مثبت و راهبرد بازداری به صورت منفی، درمجموع 48/0 درصد از تغییرات سرسختی ذهنی را تبیین می کنند. علاوه براین، نتایج آنوا نشان می دهد که مردان نسبت به زنان به شکل معناداری از راهبردهای بازارزیابی بیشتر و بازداری کمتری استفاده می کنند. براساس نتایج پژوهش حاضر، راهبردهای تنظیم هیجان می تواند برای پی ریزی مداخلات و برنامه های آموزشی سرسختی ذهنی آن ها موردتوجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بازارزیابی، بازداری، تنظیم هیجان، تکواندوکاران لیگ برتر، استحکام ذهنی
  • بهروز قربان زاده*، مریم لطفی صفحات 43-60
    اعتیاد ، ابتلای اسارت آمیز فرد به ماده یا دارویی مخدر است که او را از نظر جسمی و روانی به خود وابسته ساخته ، کلیه رفتارهای فردی و اجتماعی وی را تحت تاثیر قرار می دهد و به عنوان مهم ترین آسیب اجتماعی، جامعه انسانی را مورد هجوم خود قرار می دهد؛ لذا ، هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر فعالیت بدنی بر خودکنترلی و پرخاشگری زنان معتاد بود. بدین منظور، 30 زن معتاد به صورت هدفمند انتخاب شدند و براساس سن در دو گروه فعالیت بدنی و کنترل قرار گرفتند. برنامه ورزش هوازی به مدت 24 جلسه و هر هفته سه جلسه 60 دقیقه ای انجام شد. پیش از شروع جلسات و در پایان آخرین جلسه، پرسش نامه پرخاشگری و خودکنترلی تکمیل گردید. نتایج تحلیل واریانس تک متغیره و چند متغیره و نیز تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نشان می دهد که در گروه فعالیت بدنی، خودکنترلی و پرخاشگری بهبود یافته است. با توجه به نتایج به دست آمده، فعالیت بدنی می تواند مهارت های روانی زنان معتاد را بهبود بخشد و به عنوان یک درمان غیردارویی در دوره ترک یاری رسان باشد.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، خودکنترلی، پرخاشگری، زنان معتاد
  • آزاده لسانی، مهدی شهبازی * صفحات 61-76
    در تمرین خودکنترلی، بازخورد توسط خود یادگیرنده فراهم می شود. هدف از پژوهش حاضر، تعیین تاثیر تمرین خودکنترلی اجرای شوت بسکتبال بر خودکارآمدی دانش آموزان دختر بود. نمونه آماری این پژوهش را 20 دانش آموز دختر تشکیل دادند که به طور تصادفی انتخاب گشته و به دو گروه خودکنترلی و جفت شده تقسیم شدند. پژوهش در پنج جلسه شامل: یک جلسه پیش آزمون، سه جلسه تمرین و یک جلسه پس آزمون انجام گرفت. شایان ذکر است که پرتاب آزاد بسکتبال به عنوان تکلیف ملاک انتخاب شده بود. هم زمان با پیش آزمون و پس آزمون، «پرسش نامه خودکارآمدی شرر» توسط دانش آموزان تکمیل شده و جمع آوری گردید. نتایج نشان می دهد که تمرین خودکنترلی باعث پیشرفت معنا دار خودکارآمدی دانش آموزان شده است؛ درنتیجه، با توجه به پیشرفت بیشتر در امر یادداری گروه خودکنترل و همچنین معنا داری بهتر در خودکارآمدی دانش آموزان می توان گفت که تمرین خودکنترلی تاثیر مثبتی بر یادداری و خودکارآمدی فرد می گذارد.
    کلیدواژگان: دانش آموزان دختر، خود کنترلی، خودکارآمدی، پرتاب آزاد بسکتبال
  • بهزاد محمدی اورنگی*، محمد تقی اقدسی، رسول یاعلی صفحات 77-88
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین ارتباط بین تبحر حرکتی با بهره هوشی و مقایسه تبحر حرکتی در رده های سنی مختلف بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه پسران 107 سال و 1512 سال و نیز تمامی دانشجویان پسر 2118 سال دانشگاه تهران تشکیل دادند. نمونه پژوهش در هر یک از گروه های سنی برابر با 120 نفر بود که به روش خوشه ایهدفمند انتخاب شدند. یافته ها نشان می دهد که ارتباط تبحر حرکتی با بهره هوشی در سنین کودکی و جوانی بالا است؛ اما در سنین نوجوانی بسیار پایین می باشد. میانگین تبحر حرکتی نوجوانان نیز پایین تر از کودکان و جوانان است؛ بنابراین، می توان ادعا نمود که بهره هوشی با تبحر حرکتی ارتباط دارد؛ اما این ارتباط در سنین مختلف با یکدیگر متفاوت می باشد ( در این زمینه نیاز به پژوهش های بیشتر است).
    کلیدواژگان: تبحر حرکتی، بهره هوشی، کودکان، نوجوانان، جوانان
  • مرتضی بگلری*، محمد ملکی، سعید قایینی صفحات 89-102
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی ارتباط بین آمادگی قلبی تنفسی با انعطاف پذیری شناختی در دانشجویان بود. بدین منظور، از بین دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه کردستان و افرادی که براساس پرسش نامه مربوطه صلاحیت لازم را داشتند، 38 نفر (با میانگین سنی 60/1±23/22 سال؛ وزن 88/6±82/70 کیلوگرم) به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای برآورد آمادگی قلبی تنفسی، حداکثر اکسیژن مصرفی شرکت کنندگان با استفاده از «تست بروس» اندازه گیری گردید و برای ارزیابی انعطاف پذیری شناختی از «آزمون رایانه ای مرتب کردن کارت های ویسکانسین» بهره گرفته شد. تجزیه و تحلیل آماری داده ها توسط روش های آماری توصیفی و آزمون ضریب هم بستگی پیرسون بیانگر آن است که هم بستگی معناداری بین حداکثر اکسیژن مصرفی با متغیرهای آزمون مرتب کردن کارت های ویسکانسین مشاهده نمی شود. این یافته ها نشان می دهد که بین آمادگی قلبی تنفسی و انعطاف پذیری شناختی در دانشجویان ارتباط معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: آزمون مرتب کردن کارت های ویسکانسین، آمادگی قلبی، تنفسی، انعطاف پذیری شناختی، دانشجو
  • علی نعمتی، ربابه رستمی*، مجید جهارده چریک صفحات 103-116
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر بازخورد خودکنترلی و اضطراب صفتی بر یادگیری مهارت حرکتی پرتاب دارت در دانش آموزان پسر دبیرستانی بود. بدین منظور، 80 آزمودنی به روش دردسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از «پرسش نامه اضطراب صفتی حالتی اشپیل برگر» (1983) استفاده شد. آزمودنی ها براساس نتایج پرسش نامه به دو گروه اضطراب (کم یا زیاد) و براساس نوع بازخورد به دو گروه (خودکنترل یا جفت شده) تقسیم شدند. اطلاعات با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس موردبررسی قرار گرفت. یافته های مرحله یادگیری در عامل اضطراب و بازخورد متفاوت می باشد و آزمودنی های گروه بازخورد خودکنترلی با اضطراب صفتی کم نسبت به سایر گروه ها اجرای بهتری را از خود نشان داده اند. به نظر می رسد که هنگام ارائه بازخورد خودکنترلی، توجه به سطح اضطراب صفتی از اهمیت خاصی برخوردار است؛ بنابراین، اجرای پژوهش های بیشتر در این زمینه توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اضطراب صفتی، بازخورد خودکنترلی، بازخورد جفت شده، پرتاب دارت، یادگیری
  • حسام رمضان زاده*، میترا غفوری صفحات 117-132
    افت گرم کردن، کاهشی زودگذر در اجرا است که به دنبال یک دوره استراحت کوتاه به وجود می آید. جهت انجام پژوهش حاضر، 60 آزمودنی به صورت تصادفی در شش گروه تصویرسازی و نوع مهارت (شامل درونی بسته، بیرونی بسته، کنترل بسته، درونی باز، بیرونی باز و کنترل باز) قرار گرفتند و به مدت 15 دقیقه به اجرای تکلیف پرداختند و امتیاز10 اجرای پایانی آن ها ثبت شد. در زمان استراحت، گروه ها به تصویرسازی درونی یا بیرونی پرداختند و درادامه، پنج کوشش دیگر را انجام دادند. نتایج نشان می دهد که در هر دو مهارت باز و بسته، بین گروه های تصویرسازی و کنترل تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین، در تصویرسازی بیرونی بین گروه های باز و بسته (در استراحت پنج دقیقه ای) تفاوت معناداری به نفع گروه مهارت باز مشاهده می شود. براساس نتایج می توان گفت که تصویرسازی، روش مناسبی برای کاهش افت گرم کردن بوده و پیشنهاد می شود که به ویژه برای مهارت های حرکتی باز از تصویرسازی بیرونی استفاده گردد.
    کلیدواژگان: افت گرم کردن، تصویرسازی درونی، تصویرسازی بیرونی، مهارت باز، مهارت بسته
  • محمدعلی بشارت، میثم شاه حسینی*، امیر حسین افشاری صفحات 133-148
    هدف از پژوهش حاضر، پیش بینی گرایش به عضلانی شدن برحسب نگرش عضلانی، وابستگی به تمرین و نگرش به مصرف مواد نیروزا در میان مردان ورزشکار بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه ورزشکاران شهر تهران در سال (1395) تشکیل دادند که از میان آن ها برمبنای نمونه گیری دردسترس، 240 ورزشکار به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسش نامه های گرایش به عضلانی شدن، وابستگی به تمرین، نگرش به عضلانی بودن و نگرش به ارتقای عملکرد مبتنی بر مصرف مواد نیروزا جمع آوری شد. تحلیل داده ها نشان می دهد که سه متغیر نگرش عضلانی، وابستگی به تمرین و نگرش به مصرف مواد نیروزا می تواند گرایش به عضلانی شدن را در ورزشکاران پیش بینی نماید. به طورکلی، به منظور کاهش تاثیرات منفیگرایش به عضلانی شدن در ورزشکاران و نیز افزایش آگاهی متصدیان ورزشی،شناساییسه عامل پیش بینی کننده آن؛ یعنی نگرش عضلانی، وابستگی به تمرین و نگرش به مصرف مواد نیروزا توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: گرایش به عضلانی شدن، نگرش عضلانی، وابستگی به تمرین، نگرش به مصرف مواد نیروزا، ورزشکاران
  • مهشید بابایی نیک، بهروز گل محمدی *، ولی الله کاشانی صفحات 149-174
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین روایی عاملی و پایایی نسخه فارسی مقیاس بلند اجرای روان در ورزشکاران بود. بدین منظور، 545 ورزشکار انتخاب شدند و نسخه فارسی مقیاس بلند اجرای روان را تکمیل نمودند. ابتدا با استفاده از روش بازترجمه، روایی صوری و صحت ترجمه نسخه فارسی پرسش نامه تایید شد. درادامه، برای تعیین روایی سازه عاملی پرسش نامه از تحلیل عاملی تاییدی مبتنی بر مدل یابی معادلات ساختاری استفاده گشت، جهت تعیین همسانی درونی از ضریب آلفای کرونباخ بهره گرفته شد و برای بررسی پایایی زمانی سوالات، ضریب هم بستگی درون طبقه ای به روش آزمون مجدد مورداستفاده قرار گرفت. نتایج نشان دهنده برازش مطلوب مقیاس بلند اجرای روان می باشد. همچنین، یافته ها بیانگر آن است که شاخص برازندگی (047/0=رمزی، 96/0=سی.اف.آی، 96/0=تی.ا ل.آی)، همسانی درونی (75/0) و پایایی زمانی (86/0) از مقادیر قابل قبولی برخوردار هستند؛ لذا، نسخه فارسی مقیاس بلند اجرای روان از روایی و پایایی قابل قبولی در بین ورزشکاران برخوردار است و می توان از آن به عنوان ابزاری روا و پایا جهت ارزیابی اجرای روان استفاده نمود.
    کلیدواژگان: تعادل چالش - مهارت، عمل آگاهی، اهداف روشن، بازخورد مشخص، تمرکز بر تکلیف
|
  • Leila Bahrami, Mohammad Ali Salianeh, Ali Reza Farsi *, Ahmad Nikravan Pages 1-16
    The purpose of this study was to investigate the effects of Mindfulness and Motor-Working Memory training on quality of life in active elderly. Participants were 32 athlete's elderly male from Tehran. Research method was semi-experimental and the sample were selected conveniently and then participants were randomly assigned into 4 experimental groups (Mindfulness, Motor-Working memory, combined and control). Participants completed the quality of life questionnaire in pre-test and post-test. Interventions were performed during 12 sessions. The results of showed that, there is a significant effect of three methods on improving the quality of life of the active elderly. Also, there was a significant effect of mindfulness on Autonomy and Self-realization subscales and there was a significant effect of Motor-Working memory on Autonomy. Generally, the sport coaches and psychologists can to apply Mindfulness and Motor-Working Memory training as a simple and inexpensive way to improve the quality of life in active elderly.
    Keywords: Mindfulness, Motor-Working Memory, Quality of Life, Athlete's Elderly
  • Yousef Karami, Boyuk Tajeri *, Bita Divsarnaz Pages 17-28
    The purpose of this study was to compare the performance of prediction with conditions of time occlusion in elite and non-elite taekwondo players. The population of this study were all adult male taekwondo players in 2015 that 20 taekwondo players were selected. The errors and data record form, Adobe Premiere audio-visual software, and the repository software for images were used as the instrument. The images with specified time occlusion (0.050, 0.100, and 0.150 seconds) were presented to subjects to detect and to respond. The results showed a significant difference between elite and non-elite taekwondo players’ prediction mean in time occlusion. The prediction in 0.050 seconds before the hit was the best time to identify the type of hit. Non-elite taekwondo players’ error of prediction was significantly more than elite taekwondo players with the increasing of time of before the hit from 0.050 seconds to 0.150 thousandth of a second.
    Keywords: Prediction, Temporal Occlusion, Elite, Non- Elite Taekwondo, Adobe Premiere
  • Mahmoud Mohebi, Sahar Zarei *, Mohammad Sohbatiha Pages 29-42
    The propose of this study was to investigate the relationship between emotion regulation strategies and mental toughness in super League Taekwondo athletes. For this purpose, 110 taekwondo athletes were selected through random sampling from among Iranian Taekwondo participants in super League competition. Participants were asked to complete the questionnaire of emotion regulation and mental toughness. The data were analyzed by Pearson correlation, multiple regression (inward method) and Anova tests. The results showed a significant relationship between emotion regulation strategies and mental toughness. Regression analysis showed that reappraisal strategy positively and suppression strategy negatively predicts 48 percent of mental toughness variance. Finally, the results of ANOVA showed that there was a significant difference between male and female of taekwondo athletes in both emotion regulation strategies and mental toughness. According to the results of this study, emotion regulation strategies can be useful to conducting educational interventions and programs for Taekwondo mental toughness.
    Keywords: Reappraisal, Suppression, Emotional Regulation, Super League Taekwondo, Mental Toughness
  • Behrouz Ghorbanzadeh *, Maryam Lotfi Pages 43-60
    Addiction is captivity like abuse of substance or drugs that makes a person be physically and psychologically dependent to it and influences all his personal and social behaviors and as the most important social harm it attacks human societies. The aim of this study was to investigate the effect of physical exercise on self-control skills and also aggression among addicted women. 30 addicted women were purposively selected and divided into two groups of physical exercise and control based on age. Aerobic exercise program was included on 24 sessions, three sessions per week (60 minutes for each session). Self-control and aggression questionnaires were filled at both occasions including baseline and at the end of the last training session. The results of MANOVA showed significant improvements in both self-control and aggression variables. According to the results, physical activity can improve mental and psychological skills in addicted women and can be used as an alternative for non-drug treatments during withdrawal period.
    Keywords: Physical Exercise, Self-Control, Aggression, Addicted Women
  • Azadeh Lesani, Mehdi Shahbazi * Pages 61-76
    In Self-controlled practice, feedback is provided by the learner himself. The purpose of this study was to determine the effect of self-controlled practice of basketball shots performance on self-efficacy of female students. The statistical sample of this study included 20 female students who were randomly selected and divided into two self-controlled and yoked groups. The research was conducted in five sessions including a pre-test session, three sessions of practice, and a post-test session. Free Throw in basketball was chosen as the criterion task. The Sherer's self-efficacy questionnaire was completed and collected at the same time with pre-test and post-test. The results showed that self-controlled practice significantly contributed to the student's self-efficacy. As a result, due to the further improvement in the self-controlled group's retention and also the better self-efficacy, self-controlled practice has a positive effect on retention and self-efficacy of the individual.
    Keywords: Basketball Free Throw, Self-Control, Self-efficacy, Female Students
  • Behzad Mohammadi Orangi *, Mohammad Taghi Aghdasi, Rasoul Yaali Pages 77-88
    The purpose of this study was to determine a relationship between intelligent quotient and motor proficiency and comparing motor proficiency in different age categories. Population was seven to 10 years old boys and 12-15 male students and also 18-21 male students from Tehran University. Sample was 120 people in each age group that were chosen by cluster sampling. Results showed that relationship between motor proficiency and intelligence quotients in children and adolescence is high but in youth is very low and youth motor proficiency average is lower than children adolescence. Therefore, it could be argued that IQ is associated with motor proficiency but this relationship is varied at different ages of course more researches are needed in this field.
    Keywords: Motor Proficiency, Intelligence Quotient, Children, Adolescents, Youth
  • Morteza Beglari *, Mohammad Maleki, Saeid Ghaeeni Pages 89-102
    The aim of this study was to investigate the association between cardiorespiratory fitness with cognitive flexibility in students. 38 students were randomly selected from physical education students of kurdistan university and those who had qualified on the basis of the relevant questionnaire (age: 22/23±1/60-year, weight: 70/82±6/88 kg). To estimate cardiorespiratory fitness, by using Bruce test, maximal oxygen uptake of subjects was measured and to assess the cognitive flexibility, the computerized Wisconsin card sorting test was used. By using descriptive statistics and pearson correlation coefficient, statistical analysis of the data showed that, there is no significant correlation between maximal oxygen uptakes with variables of Wisconsin card sorting test. These finding suggest that, there is no significant relationship between cardiorespiratory fitness and cognitive flexibility in students.
    Keywords: Wisconsin Card Sorting Test, Cardiorespiratory Fitness, Cognitive Flexibility, Student
  • Ali Nemati, Robabeh Rostami *, Majid Chahardahcherik Pages 103-116
    The present paper aims to examine the effect of self-control feedback and trait anxiety on learning the motor skill of throwing dart in high school boy students. Accordingly, 80 subjects were selected by convenience sampling method. Spielberger state-trait Anxiety Inventory (1983) was used to collect data. The subjects were divided into two anxiety groups (low-high) based on the questionnaire results and two groups (self-control; paired) based on type of feedback. Data were analyzed using covariance analysis test. The findings of learning stage were different in terms of anxiety and feedback. The subjects of self-control feedback group with low trait anxiety exhibited better performance than other groups. It seems that consideration of trait anxiety level bears special importance at the time of providing self-control feedback. Therefore, it is recommended to conduct further studies in this area.
    Keywords: Trait Anxiety, Self-Control Feedback, Paired Feedback, Throwing Dart, Learning
  • Hesam Ramezanzade *, Mitra Ghafouri Pages 117-132
    The warm-up decrement is a temporary drop in performance that is followed by a short period of rest. 60 subjects were randomly divided into six groups of imagery and skill types including: internal-closed, external-closed, control-closed, internal-open, external-open and control-open. Each group performed their tasks for 15 minutes and their points for ten final trials were recorded. During the rest period, the subjects performed internal and external imagery followed by five other trials. The results showed that there was a significant difference between the imagery and control groups in both open and closed skills. In the external imagery between open and closed groups (at a five-minute rest), there was a significant difference in favor of the open skill group. Based on the results, the imagery is an appropriate method for the improvement in warm-up decrement and it is recommended to use external imagery especially for open motor skills.
    Keywords: Warm-up Decrement, Internal Imagery, External Imagery, Open Skill, Closed Skill
  • Mohammad Ali Besharat, Meysam Shah Hoseini *, Amir Hossein Afshari Pages 133-148
    The purpose of this study was to predict drive for muscularity from attitude for muscularity, exercise dependence, and attitude toward performance-enhancing drug use among males athlete. In this research, the statistical population consisted of all Tehran athletes in the year 2016, which were selected 240 athletes as samples by access sampling method. The data were collected through questionnaires of drive for muscularity (DFM), drive for muscularity attitudes questionnaire (DMAQ), exercise dependence scale (EDS) and performance enhancement attitude scale (PEAS). Data analysis showed that the three variables of attitude for muscularity, exercise dependence and attitude toward performance-enhancing druguse, could predict the drive for muscularity among athletes. The results of this study suggest that in order to prevent and reduce the negative effects of drive for muscularity among athletes and also increase the awareness of sports caretakers, identifying the three predictive factors of it, namely, attitude muscularity, exercise dependence and attitude toward performance-enhancing druguse are recommended.
    Keywords: Drive for Muscularity, Attitude for Muscularity, Exercise Dependence, Attitude toward Performance-Enhancing Drug Use, Athletes
  • Mahshid Babaei Nik, Behrooz Golmohammadi *, Valiollah Kashani Pages 149-174
    The purpose of this study was to determine the factorial validity and reliability of the Persian version of the Long Flow Scale for athletes. For this purpose, 545 athletes were chosen and completed the Persian version of the Long Flow Scale. At first the face validity and translation accuracy were confirmed using back translation technique. To determine the questionnaire´s construct validity based on structural equations model was used; to determine internal consistency, Cronbach alpha coefficient was used, and to determine temporal reliability of the items, intra-class correlation coefficient under test-retest method was used. The results showed that the Long Flow Scale enjoyed favorable fit indexes. Confirmatory factor analysis showed that fit indexes (CFI=0.96, TLI=0.96, RMSEA=0.047), internal consistency (0.75), and temporal reliability (0.85) were suitable. So, the Long version of the Flow Scale can be characterized as a valid and reliable tool to study and evaluate the Long Flow Scale of Iranian athletes.
    Keywords: Challenge-Skill Balance, Action-Awareness Merging, Clear Goals, Unambiguous Feedback, Concentration on Task