فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات روان شناسی ورزشی
پیاپی 23 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/02/10
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مرضیه رضوانی *، بهروز عبدلی، سید محمد کاظم واعظ موسوی صفحات 1-16
    هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر مهارت های روان شناختی بر عملکرد ورزشی بازیکنان بود. از هشت تیم لیگ برتر فوتسال تهران در سال 1391، دو تیم به روش نمونه گیری تصادفی در گروه های آزمایشی و کنترل قرار گرفتند. پیش آزمون به روش مشاهده (فیلم) و تجزیه و تحلیل براساس چک لیست سنجش عملکرد ورزشی تلول و همکاران (2006) از ورزشکاران گرفته شد. برنامه مهارت های روان شناختی در 30 جلسه به گروه آزمایشی آموزش داده شد که شامل راهبردهای هدف گزینی، آرام سازی، تصویرسازی، کنترل توجه و خودگفتاری بود. پس آزمون، بعد از چهار ماه مداخله و آزمون پیگیری، دو ماه بعد برگزار شد. داده ها با آزمون یک راهه آنکوا بررسی شدند. نتایج نشان داد که تمرین مهارت های روان شناختی به طور معناداری باعث بهبود سطح کیفی اجرا در عملکرد ورزشی پاس، شوت، گرفتن، حفظ و کنترل توپ در بازیکنان فوتسال زن می شود و اثر مداخله های روان شناختی نه تنها در پس آزمون، بلکه در آزمون پیگیری نیز معنادار است.
    کلیدواژگان: مهارت های روان شناختی، عملکرد ورزشی، بازیکنان فوتسال زن
  • فرهاد قدیری *، مرتضی نعمتی، زهرا فروزنده هفشجانی صفحات 17-34
    هدف از انجام این پژوهش، مقایسه مهارت های روانی ورزشکاران مرد نخبه جوان و بزرگسال رشته های کیک بوکسینگ و ووشو بود. نمونه آماری متشکل از 20 کیک بوکسر جوان، 20 کیک بوکسر بزرگسال، 20 ووشوکار جوان و 20 ووشوکار بزرگسال بود. نتایج نشان داد که مهارت های روان تنی و واکنش به استرس بزرگسالان ووشو برتر از سه گروه دیگر است. همچنین، میانگین مهارت های شناختی و تمرکز بزرگسالان کیک بوکسینگ برتر از سه گروه دیگر است. نتایج این پژوهش نشان داد که در مقایسه مهارت های روانی ورزشکاران نخبه رزمی، رده سنی با نوع رشته ورزشی تعامل دارد و این تفاوت ها بیشتر در مهارت های شناختی و روان تنی بارز است. این یافته ها به مربیان و ورزشکاران کمک می کنند که عملکرد رقابتی خود را بهبود دهند و استفاده از مهارت های موردنیاز برای هر رقابت در هنرهای رزمی متفاوت را تثبیت کنند.
    کلیدواژگان: مهارت های روانی، نخبه، کیک بوکسینگ، ووشو
  • امیرحسین مهرصفر، رسول حمایت طلب، محمد خبیری* صفحات 35-50
    هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی نقش اضطراب رقابتی و اعتمادبه نفس در پیش بینی تحلیل رفتگی ووشوکاران نخبه بود. طرح پژوهش توصیفی-همبستگی بود. ووشوکاران تعداد 141 پرسش نامه را تکمیل کردند. در این پژوهش، از نسخه فارسی سیاهه اضطراب حالتی رقابتی-دو برای اندازه گیری اضطراب شناختی، اضطراب جسمانی و اعتمادبه نفس استفاده شد. همچنین، نسخه فارسی پرسش نامه تحلیل رفتگی ورزشکار برای ارزیابی تحلیل رفتگی استفاده گردید. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تحلیل شدند. نتایج نشان داد که همبستگی بین اضطراب شناختی-جسمانی و اعتمادبه نفس با عوامل تحلیل رفتگی معنادار بود. به علاوه، تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که عوامل اضطراب رقابتی و اعتمادبه نفس، 32 درصد از واریانس احساس کاهش پیشرفت، 48 درصد از واریانس فرسودگی جسمی-هیجانی و 51 درصد از واریانس احساس بی ارزشی را پیش بینی می کنند. براساس نتایج، اعتمادبه نفس می تواند میزان تحلیل رفتگی را کاهش دهد؛ اما اضطراب رقابتی اثر معکوسی دارد؛ درنتیجه، برای کاهش تحلیل رفتگی ووشوکاران نخبه، آموزش راهبردهایی مبتنی بر افزایش اعتمادبه نفس و کاهش اضطراب رقابتی می تواند پیشنهاد شود.
    کلیدواژه ها
    اضطراب رقابتی؛ تحلیل رفتگی؛ اعتمادبه نفس؛ ورزشکار نخبه
  • مهرشاد تیزرو، رخساره بادامی صفحات 51-66
    هدف پژوهش حاضر توصیف محیط پرورش استعداد نوجوانان بسکتبالیست نخبه و بررسی ارتباط محیط پرورش استعداد با مهارت های روانی بود. تعداد 29 نوجوان پسر دعوت شده به تیم ملی نوجوانان به صورت دردسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسش نامه محیط پرورش استعداد مارتیندال و همکاران و پرسش نامه مهارت های روانی امست-سه جمع آوری شد و با استفاده از آزمون های تی تک نمونه و رگرسیون تحلیل شدند. میانگین محیط پرورش استعداد و مهارت های روانی بیشتر از حد متوسط به دست آمد. علاوه براین، متغیر محیط پرورش استعداد درحد بسیار ضعیفی توان تبیین متغیر مهارت های روانی را داشت. ارتباط ضعیف محیط پرورش استعداد با مهارت های روانی از جنبه های مختلف تبیین شده است.
    کلیدواژگان: مهارت های روانی، محیط پرورش استعداد، بسکتبال
  • فرهاد ثنایی فر*، شهزاد طهماسبی بروجنی، زهرا ثنایی فر صفحات 67-82
    پژوهش حاضر با هدف بررسی روایی و پایایی نسخه فارسی پرسش نامه هوش هیجانی در مصرف کنندگان ورزش همگانی انجام شد. تعداد 380 زن و مرد پرسش نامه را تکمیل کردند. بعد از اجرای تکنیک ترجمه- بازترجمه و اینکه هفت متخصص روایی صوری پرسش نامه را تایید کردند، بررسی مقدماتی اولیه پرسش نامه برای رفع اشکلات جزئی انجام شد. برای تعیین روایی سازه پرسش نامه از تحلیل عاملی تاییدی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری، برای تعیین همسانی درونی پرسش نامه از ضریب آلفای کرونباخ و برای تعیین پایایی زمانی آن از ضریب همبستگی درون طبقه ای با استفاده از آزمون– آزمون مجدد استفاده شد. نتایج نشان داد که مدل با شش عامل تایید شد. همچنین، پرسش نامه از شاخص برازندگی مطلق، همسانی درونی و پایایی زمانی قابل قبولی برخوردار شد که بیانگر روایی و پایایی مطلوب نسخه فارسی پرسش نامه با 33 سوال است؛ درنتیجه، پیشنهاد می شود که از نسخه فارسی پرسش نامه هوش هیجانی در ورزش برای سنجش هوش هیجانی در ورزشکاران ورزش همگانی استفاده شود.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، روایی، پایایی، ورزش همگانی
  • بهزاد ایزدی * صفحات 83-98
    هدف این پژوهش بررسی اثر هویت یابی هواداران فوتبال بر عزت نفس جمعی آن ها بود. جامعه آماری شامل هواداران تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز بود که تعداد 248 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. نتایج مدل معادلات ساختاری نشان داد که برایند شاخص های برازش بر تایید مدل ساختاری دلالت دارند. یافته ها نشان داد که هویت یابی هواداران فوتبال بر عزت نفس جمعی آن ها تاثیرگذار است. همچنین، هویت یابی هواداران به ترتیب بر ابعاد عزت نفس جمعی عمومی، عزت نفس جمعی خصوصی، عزت نفس جمعی عضویت و عزت نفس جمعی هویت تاثیر می گذارد. می توان نتیجه گرفت که هویت یابی هواداران با تیم موردعلاقه می تواند نقشی اساسی در ارتقای عزت نفس جمعی هواداران تیم های فوتبال داشته باشد و ابعاد عزت نفس جمعی را تحت تاثیر قرار دهد.
    کلیدواژگان: هویت یابی، عزت نفس جمعی، هوادار، فوتبال
  • اصغر احمدی*، محمد تقی اقدسی، مالک احمدی صفحات 99-114
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر مداخلات فعالیت بدنی ازطریق برنامه تلگرام با رویکرد خودمختاری بر انگیزش درونی، نیازهای روان شناختی اساسی و میزان فعالیت بدنی نوجوانان با تحرک بدنی ناکافی بود. تعداد 60 پسر (15 تا 17 ساله) با تحرک بدنی ناکافی انتخاب شدند و در دو گروه مداخله مبتنی بر وب و مداخله مبتنی بر وب با رویکرد خودمختاری قرار گرفتند. مداخلات شامل 24 برنامه منتخب فعالیت بدنی درمدت هشت هفته، ازطریق نرم افزار تلگرام اجرا شد. شرکت کنندگان قبل و بعد از مداخله پرسش نامه هایی را تکمیل کردند. نتایج نشان داد که مداخله فعالیت بدنی ازطریق تلگرام با رویکرد خودمختاری بر افزایش انگیزش درونی و رضایتمندی از نیازهای روان شناختی تاثیر معناداری دارد؛ اما بر میزان فعالیت بدنی تاثیر معناداری ندارد. درمجموع، یافته ها بیانگر این است که استفاده از رویکرد خودمختاری در مداخلات فعالیت بدنی مبتنی بر وب، می تواند در بهبود متغیرهای روان شناختی مرتبط با فعالیت بدنی نوجوانان کم تحرک مفید باشد.
    کلیدواژگان: مداخلات ازطریق تلگرام، رویکرد خودمختاری، فعالیت بدنی، کم تحرکی بدنی
  • محمدباقر عالی، مهدی شهبازی* صفحات 115-136
    هدف از انجام پژوهش حاضر تعیین روایی و پایایی نسخه فارسی پرسش نامه تصویرسازی حرکتی کودکان بود. بدین منظور، 250 نفر که در دامنه سنی هفت تا 12 سال بودند، به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شدند و نسخه فارسی پرسش نامه تصویرسازی حرکتی کودکان را تکمیل کردند. برای تعیین روایی سازه از روش تحلیل عاملی تاییدی و برای بررسی همسانی درونی و پایایی زمانی به ترتیب از ضریب آلفای کرونباخ و ضریب همبستگی درون طبقه ای و همچنین، برای تعیین روایی هم زمان از پرسش نامه تصویرسازی حرکتی-سه استفاده شد. نتایج نشان داد که شاخص های سی. اف. آی و جی. اف. آی بیشتر از 90/0 و شاخص رمزی کمتر از 08/0، ضرایب آلفای کرونباخ و همبستگی درون طبقه ای بیشتر از 70/0 و در نتیجه این شاخص ها و ضرایب، روایی و پایایی پرسش نامه را در جامعه ایرانی تایید می کند.
    کلیدواژگان: پایایی، تصویرسازی حرکتی کودکان، تصویرسازی دیداری بیرونی، تصویرسازی دیداری درونی، روایی
  • حسام رمضان زاده*، بیتا عرب نرمی صفحات 137-156
    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش جهت گیری علی تمرین و خودکارآمدی بر قصد و رفتار تمرینی مردان و زنان چاق، نرمال و لاغر بود. تعداد 230 دانشجو از دانشگاه دامغان انتخاب شدند. پرسش نامه جهت گیری علی تمرین روز و همکاران (2001) ، پرسش نامه خودکارآمدی شوارتز (1999) ، روش گودین (1995) (ارزیابی قصد تمرین) و ابزار گودین و شفر (1985) (سنجش میزان رفتار ورزشی) استفاده شدند. نتایج نشان داد که بین قصد تمرین و رفتار ورزشی ارتباط ضعیف، اما معناداری وجود دارد. همچنین، ارتباط بین قصد تمرین و هر دو متغیر خودکارآمدی و جهت گیری استقلالی تمرین و نیز ارتباط بین میزان رفتار ورزشی و جهت گیری استقلالی تمرین، معنادار است. جهت گیری استقلالی تمرین و خودکارآمدی به طور معناداری قصد تمرین و میزان رفتار ورزشی را پیش بینی می کنند. مدل جهت گیری استقلالی و خودکارآمدی در رفتار ورزشی فقط در مردان معنادار است. نتایج پژوهش حاضر بر اهمیت جهت گیری علی افراد و خودکارآمدی در اشتغال به رفتار تمرینی تاکید می کند.
    کلیدواژگان: جهت گیری استقلالی تمرین، جهت گیری کنترلی تمرین، خودکارآمدی، قصد تمرین
  • محمدحسین قربانی، احسان محمدی ترکمانی*، لیلی موسوی صفحات 157-178
    هدف این پژوهش شناسایی رفتارهای انحرافی دبیران تربیت بدنی، با روش آمیخته بود. داده های کیفی از مصاحبه عمیق با 17 نفر خبره جمع آوری شده و با فن تحلیل محتوای جهت دار تجزیه وتحلیل شدند. تعداد 38 کد تولیدشده در 17 خانواده، 12 خانواده بزرگ و چهار بعد براساس نوع شناسی رفتارهای انحرافی رابینسون و بننت (1995) طبقه بندی شدند. چهار بعد شامل انحراف از تعهد حرفه ای، انحراف دارایی، انحراف شخصی و انحراف سیاسی بودند. در مرحله کمی، 97 معلم تربیت بدنی پرسش نامه پژوهشگرساخته را به صورت آنلاین تکمیل کردند. نتایج آزمون تی یک نمونه ای در سطح خانواده بزرگ نشان داد که نه مورد از 12 تم، میانگین بیشتر از سه دارند و تنها سه تم میانگین کمتر از سه دارند. همچنین، وضعیت دو بعد انحراف از تعهد حرفه ای و انحراف دارایی درحد متوسط است و انحراف شخصی و سیاسی بالاتر از متوسط هستند. یافته های پژوهش می تواند در اقدامات اصلاحی با رفتارهای انحرافی معلمان تربیت بدنی کاربرد داشته باشد.
    کلیدواژگان: انحراف شخصی، انحراف کاری، سوء رفتار، معلم تربیت بدنی
  • امیر دانا، صالح رفیعی، میر حمید صالحیان صفحات 179-204
    هدف این پژوهش تعیین تاثیر خستگی محیطیبر ویژگی های زمانی تصویرسازی ذهنی در شناگران ماهر و غیرماهر بود. تعداد 30 شناگر مرد (15 غیرماهر و 15 ماهر) در دامنه سنی 18 تا 24 سال به صورت تصادفی انتخاب شدند و مدت زمان تصویرسازی آن ها (بینایی درونی، بینایی بیرونی و حرکتی) در شنای کرال سینه 100 متر، قبل و بعد از خستگی محیطی (تمرین شنای آزاد با شدت 70 درصد ضربان قلب بیشینه تاحد واماندگی) اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس مختلط در سطح اطمینان 95 درصد تحلیل شدند. براساس نتایج، دقت تصویرسازی ورزشکاران ماهر بیشتر از غیرماهر است و خطای زمان بندی در تصویرسازی حرکتی بیشتر از تصویرسازی بینایی است. خستگی، خطای زمان بندی را برای هر سه نوع تصویرسازی و هر دو گروه غیرماهر و ماهر افزایش می دهد. نتیجه اینکه کنترل زمان بندی تصویرسازی در شرایط خستگی برای اثربخشی مداخلات ضروری است.
    کلیدواژگان: تصویرسازی ذهنی، زمان بندی، شنا، خستگی، سطح تبحر
  • فرشید طهماسبی، علی نقدی فتح آبادی صفحات 205-218
    بازخورد هنجاری درنتیجه یادگیری بهتر باعث افزایش خودکارآمدی، خودواکنشی مثبت و علاقه به تکلیف می شود. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر بازخورد هنجاری در افراد با عزت نفس بالا و پایین در یادگیری سرویس بلند بدمینتون انجام شد. تعداد 60 نفر از دانشجویان پسر دانشگاه پیام نور دلفان به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. برای همگن کردن شرکت کنندگان، یک مرحله پیش آزمون 10 کوششی اجرا شد و براساس امتیاز به دست آمده و پرسش نامه عزت نفس کوپر، شرکت کنندگان در چهار گروه 15 نفری به صورت تصادفی قرار گرفتند و به مدت 12 جلسه تمرین کردند. 48 ساعت پس از آزمون اکتساب، آزمون یادداری اجرا شد و نتایج ثبت گردید. نتایج نشان داد که ارائه بازخورد هنجاری مثبت در افراد با عزت نفس بالا، اثر تسهیل کننده تری بر یادگیری مهارت سرویس بلند بدمینتون در مراحل اکتساب و یادداری دارد.
    کلیدواژگان: اکتساب، بازخورد هنجاری، سرویس بدمینتون، عزت نفس، یادداری
|
  • Marziyeh Rezvani*, Behrooz Abdoli, Seyed Mohammad Kazem Vaez Mousavi Pages 1-16
    The current research assessed the effect of psychological skills on female futsal players’ sport performances. Out of eight futsal Super League teams in Tehran in 1391, two groups were selected randomly: control and experimental. The pretest was conducted through observation (filming) and the analysis was based on the athletic performance checklist of Thelwell et al (2006). Then, psychological skills program was administered in the experimental group in 30 sessions which consisted of goal-setting, relaxation, mental imagery, attention control, and self-talk. The posttest was taken after 4 months of intervention and two months later, the follow-up test. The data was analyzed using one way ANCOVA test. The results indicated that practicing psychological skills led to the improvement of performance qualitative level significantly, especially in pass, shoot, catch, keep and control. The effect of psychological interventions was significant not only in protest but also in the follow-up.
    Keywords: Psychological Skills, Sport Performance, Female Futsal Players
  • Farhad Ghadiri*, Morteza Nemati, Zahra Frouzandeh Hafshejani Pages 17-34
    The aim of present study was to compare the mental skills of elite male youth and adult in Wushu and Kickboxing. Subjects included of 20 youth kickbox, 20 adult kickbox, 20 youth Wushu and 20 adult wushu players. Results showed psychosomatic skills and stress reaction of adult wushu players were better than others. Also, cognitive skills and concentration of adult kickbox players were better than others (P
    Keywords: Mental Skills, Elite Athlete, Kickboxing, Wushu
  • Amir Hosein Mehrsafar, Rasool Hemayat Talab, Mohammad Khabiri* Pages 35-50
    The purpose of this study was to investigate the role of competitive anxiety and self-confidence in prediction of burnout of elite Wushu athletes. Research design was descriptive-correlational. 141 questionnaires were completed by Wushu athletes.In this study, The Persian version of competitive state anxiety inventory-2 was used to measure cognitive anxiety, somatic anxiety and self-confidence also the Persian version of athlete burnout questionnaire was utilized to assess burnout. Data were analyzed by using multivariate regression and Pearson correlation tests. The results showed that correlation between cognitive-somatic anxiety and self-confidence with factors of burnout were significant. Also, multiple regression analysis showed that factors of competitive anxiety and self-confidence predict %32 variations of reduced sense of accomplishment, % 48 variations of emotional/ physical exhaustion and % 51 variations of depersonalization. According to the results, self-confidence can reduce burnout. But competitive anxiety has inverse influence. In conclusion, to reduce burnout of elite Wushu athletes teaching self-confidence improve orientation strategies and decrease competitive anxiety can be recommended.
    Keywords: Competitive Anxiety, Burnout, Self, Confidence, Elite Athlete
  • Mehrshad Tizro, Rokhsareh Badami Pages 51-66
    The aim of this research was to description the talent development environment of youth elite basketball players and its relationship with mental skills. For this purpose, 29 boys who were invited to the youth national team selected through convenience sampling. Data were measured using Talent Development Environment Questionnaire of Martindale and qualleques and OMSAT-3 Mental Skills Questionnaıre and were analyzed using a one sample T-Test and regression. The obtained means of the environment of talent development and mental skills were above average. In addition, Talent Development Environment can be explained mental skills very poor .Poor relationship between Talent Development Environment with mental skills has been explained in various aspects.
    Keywords: Mental Skills, Environment of Talent Development, Basketball
  • Farhad Sanaeifar*, Shahzad Tahmasebi Boroujeni, Zahra Sanaeifar Pages 67-82
    The aim of this study was to examine the validity and reliability of Persian version of emotional intelligence questionnaire in consumers sport for all. For this purpose, 380 males and females completed the questionnaire. After applying the translate-retranslate technique, face validity confirmed by 7 experts. For determining the construct validity, confirmatory factor analysis (CFA) based on structural equations was used. Internal consistency of questionnaire obtained by Cronach's alpha and interclass coefficient and the reliability evaluated by Pearson correlation coefficient under test-retest method. The Results showed that the model with six factors confirmed. In addition, the questionnaire had absolute fit index, internal consistency and acceptable reliability that represent acceptable validity and reliability of Persian version questionnaire with 33 items. In conclusion, Persian version of emotional intelligence questionnaire in consumers sport for all recommended to measure athlete's emotional intelligence.
    Keywords: Emotional Intelligence, Validity, Reliability, Sport for All
  • Behzad Izadi* Pages 83-98
    The purpose of this study was to investigate the effect of football fans identification on their collective self-esteem. The population includes fans of Tabriz Tractorsazi Football Club, from which 248 people were selected as sample. The results of structural equation modeling depicted that the outcome of fitness indices confirmed the structural model. The results showed football fans identification is influential on collective self-esteem. Likewise, football fans identification is respectively influential upon aspects of public’s collective self-esteem, private’s collective self-esteem, membership’s collective self-esteem, and identity’s collective self-esteem. It can be concluded that the identification of fans with a favorite team can play a significant role in promoting the collective self-esteem of fans of football teams.
    Keywords: Identification, Collective self, esteem, Fan, Football
  • Asghar Ahmadi*, Mohammad Taghi Aghdasi, Malek Ahmadi Pages 99-114
    The aim of this study is to examine the effects of physical activity interventions through Telegram application on intrinsic motivation, basic psychological needs, and physical activity in adolescents with low Physical Activity. 60 boys (15-17 years old) with low physical activity were selected. Participants were randomly assigned to two equal groups including the web–based intervention group and the web–based intervention group according to self-determination approach. Interventions included 24 selective physical activities which were applied through Telegram application (3 per week, during 8 weeks). Before and after intervention, participants completed a series of specific questionnaires. The results showed that physical activity interventions with self-determination approach significantly increased intrinsic motivation and satisfaction of psychological needs. However, the effect on physical activity was not significant. At whole, these findings suggest that the use of web-based physical activity intervention according to self-determination approach can improve psychological variables related to physical activity in adolescents.
    Keywords: Interventions through Telegram, Self, Determination Approach, Physical Activity, Low Physical Activity
  • Mohammad Bagher Aali, Mehdi Shahbazi* Pages 115-136
    The aim of this study was to determine the validity and reliability of the Persian version of Children Motor Imagery Questionnaire. For this purpose, 250 persons in the age of range 7-12 were randomly selected and then they completed the questionnaires. To determine the validity, the confirmatory factor analysis method was used. For investigating the internal consistency and temporal reliability, Cronbach's alpha coefficient and Intra-class correlation coefficient were used. Finally, in order to determine the concurrent validity, the motor imagery questionnaire-3 was utilized. Results indicate that CFI and GFI are higher than 0.9 and the RMSEA index is lower than 0.08 and also Cronbach's alpha coefficients and Intra-class correlation coefficient are α≥ 0.70. The Persian version of children motor imagery questionnaire consists of motor imagery by three-dimensional structure, internal visual imaging and external visual imaging and 12 items which support the main structure and confirms its validity in Iranian society.
    Keywords: Validity, Children Motor Imagery, External Visual Imagery, Internal Visual Imagery, Reliability
  • Hesam Ramezanzade*, Bita Arabnarmi Pages 137-156
    The purpose of this study was to investigate the role of causality orientation and self-efficacy on exercise intention and behavior in obese, moderate and lean male and female. 230 students in Damghan University were selected.Causality Orientation of Exercise questionnaire (Rose et al, 2001), Self-Efficacy questionnaire (Schwartz, 1999), Godin´s (1995) method and Gondin and Shephard´s method (assess exercise intention and behavior) were used. Based on the results there is significant relation (but poor) between exercise intention and exercise behavior. There is a significant and positive relation between exercise intention whit autonomy orientation and self-efficacy and also there is a significant and positive relation between exercise behavior and autonomy orientation. Self-efficacy and autonomy orientation predicted exercise intention and exercise behavior significantly. The model of autonomy and self-efficacy on exercise behavior was significant only for men. The results of this study emphasize on importance causality orientation and self-efficacy in physical activity employment
    Keywords: Exercise Autonomy Orientation, Exercise Control Orientation, Exercise Behavior, Self, efficacy, Exercise Intention
  • Mohammad Hossain Ghorbani, Ehsan Mohammadi Torkamani*, Leyli Mousavi Pages 157-178
    The aim of this research was to identify physical education teachers’ deviant behaviors by mix method. Qualitative data were collected from 17 experts using depth interviews, that analyzed by using directed content analysis technique. The 38 generated code categorized in 17 families, 12 super family and four dimensions based on Robinson and Bennett (1995) typology of deviant workplace behavior. This four dimension was professional commitment deviance, property deviance, personal deviance and political deviance. In quantitative phase, 97 Physical education teachers completed the researcher made questionnaire with online. The result of one sample T-test in super family level showed nine themes out of 12 have mean above three and only three of the themes are less than three. Also, professional commitment deviance and property deviance were moderate, and, personal deviance and political deviance were above the average. Findings can be used in corrective actions with deviant behavior of physical education teachers.
    Keywords: Deviation, Misbehavior, Personal Deviation, Physical Education Teachers
  • Amir Dana, Saleh Rafiee, Mir Hamid Salehian Pages 179-204
    The purpose of this study was to determine the effect of peripheral fatigue on temporal properties of mental imagery among unskilled and skilled swimmers. To this end, 30 male swimmers (15 skilled and 15 unskilled) in age range of 18 to 24 years old were randomly selected and their imagery duration (internal visual, external visual, kinesthetic) in the 100 meters front crawl before and after peripheral fatigue (free style swimming exercise with 70% of maximum heart rate intensity until exhaustion) were measured. The data were analyzed using mixed Anova at 95% confidence level. Based on the results, imagery accuracy of skilled athletes was higher than unskilled and timing error in kinesthetic imagery was more than visual imagery. The fatigue enhanced timing error for all three imagery types and both unskilled and skilled groups. Conclusion is that controlling of imagery timing in fatigue condition is necessary for interventions’ effectiveness.
    Keywords: Mental Imagery, Timing, Swimming, Fatigue, Expertise Level
  • Farshid Tahmasbi, Ali Naghdi Fathabadi Pages 205-218
    Providing normative information to individuals may be a strong principle for evaluating their performance. The normative feedback improves self-efficacy, positive self-response, interest in task, and better learning. However, this study aimed to investigate the effects of normative feedback on individuals with high and low self-esteem in learning long badminton service. For this purpose, using random sampling method, 60 student males of Delfan Payame Noor University, were selected as sample. In order to homogenize the participants, a pretest which was consisted of 10 attempts was conducted. Based on obtained scores and Cooper’s Self-esteem Questionnaire, the subjects were randomly assigned into 4 groups. After twelve of acquisition sessions, Post- test and 48 hours after Post- test, Retention test were conducted. The findings showed that the positive normative feedback in participants with high self-esteem had a more facilitating effect on learning of long badminton service skill during acquisition and retention stages.
    Keywords: Acquisition, Normative Feedback, Badminton Service, Self-esteem, Retention