فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
سال ششم شماره 1 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهری حبیبی، امید عزیزی، محمدرضا اسدی کرم صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    مقاومت به آنتی بیوتیک های کینولون به عنوان یکی از عوامل درمانی اشریشیاکلی های عامل ادراری در جهان در حال افزایش است. بنابراین این مطالعه با هدف بررسی مقاومت به کینولون ها در ایزوله های بالینی اشریشیاکلی جدا شده از عفونت ادراری افراد بستری در بیمارستان های شهر تهران در سال 1396 انجام شد.

    روش ها
    در این مطالعه تعداد 150 نمونه اشریشیاکلی از ادرار بیماران مبتلا به عفونت ادراری و بستری در بیمارستان های شهر تهران جمع آوری شد. بررسی مقاومت به آنتی بیوتیک های کینولون با روش دیسک دیفیوژن انجام گردید. پس از تخلیص ژنوم ایزوله ها با روش فنل- کلروفرم، تکثیر ژنهای qnrA، gnrB و qnrS با روش واکنش زنجیره ای پلیمرازی انجام شد.

    نتایج
    مقاومت ایزوله ها به آنتی بیوتیک های نالیدیکسیک اسید، سیپروفلوکساسین، نورفلوکساسین و لووفلوکساسین به ترتیب 76%، 48%، 30% و 18% بود. نتایج تکثیر ژن های qnr نشان داد که 40% از ایزوله ها حداقل یکی از ژنهای qnrA، gnrB ویا qnrS را حمل می کنند. از بین 60 ایزوله دارای ژن qnr، 73/3% دارای ژن qnrS، 23/3% دارای ژن qnrB و 3/4% دارای ژن qnrA بودند. آنالیز آماری نشان داد که بین حضور همزمان ژن های qnrB و qnrS و مقاومت همزمان به نالیدیکسیک اسید و سیپروفلوکساسین ارتباط معنی داری وجود دارد.

    نتیجه گیری
    مقاومت قابل توجهی به آنتی بیوتیک های کینولون دار در بین ایزوله های اشریشیاکلی عامل عفونت ادراری در بین بیماران بستری در بیمارستان های شهر تهران وجود داشت که این مقاومت با شیوع نسبتا زیادی از ژن های مقاوم همراه بود. پیشنهاد می گردد مطالعات بعدی در رابطه با منشاء عفونت این نمونه ها انجام گردد
    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، مقاومت آنتی بیوتیکی، کینولون
  • آناهیتا خدابخشی کولایی، محمدرضا فلسفی نژاد، فاطمه مقدم، مرجان مجرب صفحات 11-19
    زمینه و هدف
    آتش نشانان به دلیل فعالیت در محیط های پرخطر در معرض استرس های گوناگون قرار دارند که این استرس ها می تواند باعث بروز فرسودگی شغلی و اثرات منفی بر کیفیت زندگی آتش نشانان شود. لذا هدف این پژوهش، بررسی اثربخشی مدیریت استرس بر کیفیت زندگی و فرسودگی شغلی آتش نشانان تهران بود.

    روش ها
    پژوهش حاضر نیمه تجربی با پیش آزمون و پس آزمون و گروه کنترل می باشد. جامعه آماری تمامی آتش نشان های مرد در سازمان آتش نشانی شهر تهران در سال 1395 بودند که با استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده تعداد 30 نفر از آنها انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل جای گرفتند. گروه آزمایش طی 10 جلسه 90 دقیقه ای تحت مداخله آموزش مدیریت استرس قرار گرفت. در حالی که در این مدت گروه کنترل هیچ مداخله ای را دریافت نکردند. برای جمع آوری داده ها از دو مقیاس کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی و فرسودگی شغلی ماسلاچ و جکسون استفاده شد. داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس و با نرم افزار SPSS نسخه 21 تحلیل شدند.

    نتایج
    نتایج نشان داد که بین دو گروه در پیش آزمون تفاوت معنی دار وجود نداشت، اما آموزش مدیریت استرس در گروه آزمایش، نمرات مولفه های کیفیت زندگی به طور معنی داری (0/05>P) افزایش و نمرات فرسودگی شغلی به طور معنی داری (0/05>P) کاهش داد.

    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که برنامه آموزشی مدیریت استرس می تواند موجب افزایش کیفیت زندگی و کاهش فرسودگی شغلی آتش نشانان شود. لذا به مدیران مراکز آتش نشانی توصیه می شود که از این برنامه برای ارتقای سلامت روان آتش نشانان استفاده کنند.
    کلیدواژگان: استرس، کیفیت زندگی، فرسودگی شغلی، آتشنشان
  • فاطمه زهرا کریمی، محدثه بخشی، محبوبه عبدالهی، زهره حسینی صفحات 20-26
    مقدمه
    امروزه تربیت نیروی انسانی کارآمد و فراهم کردن زمینه های تحقق ایده یادگیری مادام العمر از جمله وظایف اصلی دانشگاه ها محسوب می گردد. هدف مطالعه ی حاضر بررسی روان سنجی نسخه فارسی ابزار ارزیابی یادگیری مادام العمر به روش کمترین مربعات وزنی است.

    روش بررسی
    مطالعه ی حاضر از نوع روش شناختی و روان سنجی می باشد. ابزار مورد استفاده نسخه ی فارسی JeffSPLL بود. نمونه مورد مطالعه 171 نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بودند. برای بررسی ساختار عاملی پرسشنامه با در نظر گرفتن مقیاس ترتیبی برای داده ها از روش کمترین مربعات وزنی به سه روش WLS، WLSM، WLSMV استفاده شد و شاخص های RMSEA و CFI و TLI برای بررسی مناسبت مدل بکار گرفته شدند. تحلیل های آماری با نرم افزار MPlus نسخه ی 6 انجام شد.

    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل عاملی تاییدی به روش WLSMV نشان داد شاخص RMSEA برابر بود با 0/1. شاخص های CFI و TLI به ترتیب برابر بودند با 0/91 و 0/9. بنابراین الگوی چهار عاملی مورد تایید قرار گرفت.

    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر نشان داد نسخه فارسی JeffSPLL همانند نسخه اصلی ابزار دارای چهار عامل انگیزه یادگیری تخصصی، فعالیت های علمی، توجه به فرصت های یادگیری و مهارت های تکنیکی در جستجوی اطلاعات است، لذا می تواند برای ارزیابی یادگیری مادام العمر در جامعه کارکنان علوم پزشکی فارسی زبان مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: یادگیری مادام العمر، JeffSPLL، تحلیل عاملی تاییدی، روش کمترین مربعات وزنی
  • محمد رهنما، افسانه نوری جنگی، مجید علیپور اسکندانی صفحات 27-36
    زمینه و هدف

    باکتری لیستریا مونوسیتوژن یکی از مهمترین باکتری های بیماری زای منتقله از مواد غذایی بوده و در حال حاضر کنترل آن مهمترین چالش در صنایع غذایی محسوب می شود. هدف از این مطالعه بررسی خاصیت اسانس زیره سبز و نیسین در کنترل رشدلیستریا مونوسیتوژن در گوشت چرخ شده ی شیزوتوراکس می باشد.

    روش ها

    آنالیز ترکیب های تشکیل دهنده اسانس زیره سبز با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی انجام گرفت. به نمونه های گوشت چرخ شده، باکتری لیستریا مونوسیتوژن با لوگ 3 در هر گرم تلقیح شد، سپس تیمارهای زیره سبز و نیسین به تنهایی و یا توام به نمونه ها اضافه شد. شمارش لیستریا مونوسیتوژن در روزهای 0، 1، 3، 5، 7، 9، 11 انجام گردید.

    نتایج

    نتایج نشان داد که غلظت 3 درصد اسانس دارای اثرات بازدارندگی رشد بر لیستریا بوده است. 40 میکروگرم در گرم نیسین به تنهایی و ترکیب اسانس زیره سبز و نیسین به ترتیب 1 درصد اسانس و 10 میکروگرم در گرم دارای اثرات ممانعت کنندگی بر رشد لیستریا مونوسیتوژن بوده است.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که از اسانس زیره سبز و نیسین می توان بعنوان یک نگهدارنده طبیعی در کنترل رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژن استفاده نمود.

    کلیدواژگان: لیستریا مونوسیتوژن، زیره سبز، نیسین، شیزوتوراکس زارودنی
  • سعید بشیریان، محمدحسن ساعتی عصر، مجید براتی، زلیخا شکری، شهره امدادی، فاطمه فلاح، خدیجه احمدی صفحات 37-45
    زمینه و هدف
    نگرش مذهبی در وضعیت بهداشت روان دانشجویان تاثیرگذار است، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی همبستگی نگرش مذهبی و سلامت روانی دانشجویان دانشگاه های شهر همدان در سال 1395 طراحی و اجرا شد.

    روش ها
    این مطالعه توصیفی- همبستگی بر روی 700 نفر از دانشجویان دانشگاه های همدان به روش نمونه گیری طبقه بندی تصادفی انجام شد. داده ها به روش خود گزارش دهی و با استفاده از یک پرسشنامه سه بخشی مشتمل بر اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه سلامت روان و نگرش مذهبی جمع آوری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی شامل آزمون تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل گردید.

    نتایج
    وضعیت نگرش مذهبی و سلامت روان دانشجویان به ترتیب با کسب 79/60 و 65/18 درصد حداکثر نمره قابل اکتساب در سطح نسبتا مطلوب ارزیابی گردید. به علاوه، 4/25 درصد دانشجویان شرکت کننده در مطالعه مشکوک به اختلال روانی بودند. بین نمرات نگرش مذهبی و سلامت روانی دانشجویان همبستگی معکوس و معنی داری مشاهده شد (0/01 P<،0/23-r=).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های مطالعه حاضر و ارتباط بین سلامت روانی و نگرش مذهبی دانشجویان، طراحی و اجرای مداخلاتی در زمینه بهبود و ارتقاء نگرش مذهبی دانشجویان ضروری به نظر می رسد
    کلیدواژگان: نگرش مذهبی، سلامت روان، دانشجویان
  • حسین رنجبر، عباس حیدری، رباب لطیف نژاد رودسری، حسین کریمی مونقی، حسین نامدار ارشتناب، لاله حسینی شهیدی، مسعود حسینی، زهره خاکبازان، مریم ذاکری حمیدی، محمد مجلی صفحات 46-54
    زمینه و هدف
    شناسایی نقاط ضعف و قوت مقالات پرستاری مامایی با روش های تحلیل و نقد در تولید دانش و بهره برداری از آن حائز اهمیت است. این مطالعه با هدف تحلیل محتوی کمی مقالات پرستاری مامایی مجلات علوم پزشکی در دهه اخیر انجام گردید.

    روش ها
    به منظور تحلیل محتوی کمی مقالات پرستاری مامایی دهه اخیر بطور تصادف سال 1388 انتخاب گردید. از بین 188 مقاله چاپ شده در این سال، 168 مقاله با توجه به معیارهای ورود و خروج مورد ارزیابی قرار گرفت. ابزار تحلیل بر پایه نظر برنز و گرو (2007) تهیه گردید. متغیرهایی مانند ویژگی های نویسندگان، عنوان، نوع مطالعه، مقدمه، مروری بر متون، چکیده، بیان مسئله، اهداف، فرضیات، متغیرها، چارچوب، طرح تحقیق، یافته ها، بحث و نتیجه گیری و مرجع نویسی مورد تحلیل آماری قرارگرفت.

    نتایج
    بیشتر مقالات مورد بررسی از نظر موضوعی بالینی ( 83/1%) بودند. 83/3% مقالات مورد بررسی دارای چکیده ساختارمند بودند. در بین مقالات: 5/90% نقد و تحلیل بر روی متون، 89/9% چارچوب پژوهش، 23/7% روش نمونه گیری،28/6% کسب رضایت، 43/4% روایی و پایایی گزارش نشده بود است. در بخش بحث و نتیجه گیری مقالات از وضعیت مناسبی برخوردار بودند. میانگین تعداد کل منابع مورد استفاده در مقالات پرستاری مامایی 23/77 بوده است.

    نتیجه گیری
    مقالات پرستاری مامایی چاپ شده در مجلات علوم پزشکی از وضعیت نسبتا مطلوبی برخوردار است. هرچند بیشتر مقالات در قسمت روش پژوهش دچار مشکل بوده و در مواردی مانند چارچوب پژوهش، نقد و تحلیل مروری بر متون نیازمند دقت بیشتر است.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوی کمی، مقالات پرستاری، مقالات مامایی
  • نوشین پیمان، محبوبه عبدالهی، زهره زاده احمد صفحات 55-61
    زمینه و هدف
    نارسایی قلب بیماری مزمنی است که مبتلایان به آن به رفتارهای خودمراقبتی تا پایان عمر نیاز دارند. لذا شناسایی این رفتارها و تشویق بیمار جهت مشارکت و قبول مسئولیت در انجام صحیح آن ها منجر به کنترل عوارض بیماری خواهد شد. مطالعه حاضر با هدف، بررسی عوامل مرتبط با خودمراقبتی و خودکارآمدی در بیماران مبتلا به نارسایی قلب انجام گرفته است.

    روش ها
    این مطالعه توصیفی مقطعی با مشارکت بیماران قلبی بستری در بیمارستان شهید مدرس شهرستان کاشمر در سال 1396 انجام شد. جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه و با استفاده از فرم اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه خودکارآمدی و خود مراقبتی روا و پایا انجام گردید. تحلیل داده ها با استفاده از رگرسیون خطی چندگانه و نرم افزار SPSS نسخه 18و سطح اطمینان 95% انجام شد.

    نتایج
    میانگین سنی افراد شرکت کننده 8/56 ± 58/73 سال بود. متوسط نمره خودکارآمدی و خودمراقبتی واحدهای پژوهش به ترتیب8/24±16/35 و 8/21 ± 31/11 بود. نتایج نشان داد افزایش سن و سیگاری بودن رابطه ی معکوس و میزان تحصیلات و شهری نشینی رابطه ی مستقیم با خودکارآمدی و خودمراقبتی داشتند (0/0001P<). همچنین بین خودکارآمدی و خودمراقبتی رابطه مستقیم معنی داری وجود داشت (0/0001P<، 0/86=r).

    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه بیماران در انجام رفتارهای خود مراقبتی از خود کارآمدی بالایی برخوردار نبودند و ضعیف عمل کردند، پیشنهاد می شود عوامل موثر بر خودکارآمدی و خود مراقبتی در بیماران مورد بررسی بیشتری قرار گرفته و جهت مقابله با این عوامل اقدامات لازم صورت گیرد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، خودمراقبتی، نارسائی قلب
  • ابراهیم شیرزاده، سمیه نیری صفحات 62-66
    زمینه و هدف
    کنژونکتیویت در اثر عوامل متعدد عفونی و غیرعفونی ایجاد می گردد. تاکنون شواهدی از ایجاد کنژونکتیویت پس از جراحی فیشر آنال ‏گزارش نشده و چنین مواردی نیز معمول نمی باشد. ‏هدف این مطالعه گزارش سه مورد کنژونکتیویت غیرمعمول ‏بعد از عمل جراحی فیشر آنال می باشد.‏

    گزارش موارد
    بیماران مورد مطالعه را سه خانم میان سال تشکیل می دادند که متعاقب عمل جراحی فیشر آنال مبتلا به کنژونکتیویت شده بودند. در بررسی متون پژوهشی گزارشی مبنی بر بروز کونژونکتیویت متعاقب عمل جراحی فیشر آنال بدست نیامد.

    نتیجه گیری
    اگرچه بررسی بیش تر متون نشان داد که عمل ضد عفونی ماسک بیهوشی با محلول دکونکس غلیظ و عدم شستشوی آن و ایجاد توکسیسیته بخاطر غلظت بالا، محتمل ترین علت حادثه بوده است، ولی علت اصلی بروز این وضعیت غیر معمول همچنان با ابهاماتی همراه است.
    کلیدواژگان: کونژنکتیویت، دکونکس 53 پلاس، فیشر آنال، بیهوشی عمومی
|
  • Habibi M., Azizi O., Asadi Karam M Pages 1-10
    Background and Aim
    Antibiotic resistance to quinolones as a therapeutic agent of urinary tract infection in increasing in the world. Thus, this study was designed to evaluate the resistance to quinolone antibiotics in Escherichia coli isolated from urinary tract infection of hospitalized patients in Tehran, Iran in 2017.
    Methods
    In the present study, 150 E. coli isolates was collected from urine of hospitalized patients with urinary tract infection in Tehran, Iran. Evaluation of resistance to quinolone antibiotics was done by disk diffusion method. After genome extraction with phenol l& chloroform method, amplification of qnrA, qnrB and qnrS genes in the isolates was performed by PCR.
    Results
    The rate of resistance to antibiotics nalidixic acid, ciprofloxacin, norfloxacin and levofloxacin in these isolates was 76%, 48%, 30%, and 18%. The results of amplification the qnr genes showed that 40% of isolates harbored at least one of the qnrA, qnrB and qnrS genes. Among the 60 isolates harboring the qnr genes, 73.3%, 23.3% and 3.4% had qnrS, qnrB and qnrA genes, respectively. Statistical analysis of results showed that there was a significant relation between the co-presence of qnrS and qnrB with co-resistance to nalidixic acid and ciprofloxacin antibiotics
    Conclusion
    In this study, a significant rate of resistance to quinolone antibiotics was observed in E. coli isolated from patients with urinary tract infection in Tehran hospitals that showed a remarkable rate of resistant genes. It is suggested to study the origin of these infections in the collected samples in the future.
    Keywords: Escherichia coli, Antibiotic resistance, Quinolone
  • Khodabakhshi-Koolaee A., Falsafinejad M., Moghadam F., Mojarab M Pages 11-19
    Background and Aim
    Due to hazardous working conditions, firefighters are exposed to different types of stress which might cause occupational burnout and impact their quality of life. Therefore, the present study was conducted to determine the effectiveness of stress management training on the life quality and occupational burnout among firefighters in Tehran.
    Methods
    Current study is a quasi-experimental study including pre- and post- tests and control group. The statistical population of the study was male firefighters of Tehran Fire Department in 2016. Thirty participants were selected through random sampling and were randomly assigned into the experimental (N=15) and control (N=15) groups. The experimental group underwent ten training sessions of stress management (90 minutes each). The control group did not receive the intervention. Two life quality scales, namely The World Health Organization Quality of Life-BREF ((WHOQOL-BREF) and Maslach Burnout Inventory (MBI-22) were used to gather the data. The data were analyzed based on covariance analysis using SPSS software version 21.
    Results
    The results showed that there was no significant difference between the two groups at pretest, while stress management training of the experimental group significantly increased life quality components (P
    Conclusion
    The present study showed that stress management training program can increase the life quality and decrease occupational burnout of firefighters. Therefore, managers of Fire Departments are recommended to use this program to improve the mental health of firefighters.
    Keywords: Keywords: Stress, Life Quality, Occupational Burnout, Firefighter
  • Karimi F., Bakhshi M., Abdollahi M., Hoseini Z Pages 20-26
    Background and Aim
    Nowadays, training of efficient human resources and providing appropriate context for achieving lifelong learning are among the main duties of universities. The purpose of this study is to determine the psychometric properties of the Persian version of Lifelong Learning Scale using Weighted Least Square method.
    Methods
    This is a methodological and psychometric study. The utilized tool was the Persian version of JeffSPLL. The sample population consisted of 171 staff members of Birjand University of Medical Science. To investigate the factorial structure of the questionnaire considering ordinal scale for data, weighted least squares methods (WLS, WLSM and WLSMV) were used. Furthermore, three indices including RMSEA, CFI and TLI were adopted to check the model fitting. Statistical analysis was conducted using MPlus version 6.
    Results
    The results of confirmatory factor analysis using WLSMV method was 0.1 for RMSEA. CFI and TLI indices were 0.91 and 0.90 respectively. So, four -factor model was appropriate.
    Conclusion
    The present study showed that the Persian version of the JeffSPLL, like the English version of the scale, has four factors including professional learning motivation, scholarly activities, attention to learning opportunities, and technical skills in information seeking. Therefore, it can be used to evaluate lifelong learning of Persian-speaking medical staff.
    Keywords: Keywords: lifelong learning, JeffSPLL, Confirmatory Factor Analysis, Weighted Least Square Method
  • Rahnama M., Noorijangi A., Alipour Eskandani M Pages 27-36
    Background and Aim

    Listeria monocytogenes is one of the main food-borne bacterial pathogens and its control is currenly considered as the most important challenges in food industry. This study was aimed to investigate the effect of Cuminum cyminum essence and Nisin in preventing the growth of Listeria monocytogenes in the minced meat of Schizothorax zarudnyi.

    Methods

    The analysis of the main components of Cuminum cyminum essence was achieved using Gas chromatography–mass spectrometry (GC-MS). Further, 103CFU/g of Listeria monocytogenes was inoculated in minced meat of Schizothorax zarudnyi. Then the essence of Cuminum cyminum and nisin were added to the samples separately or in combination. Listeria monocytogenes was counted on days 0, 1,3,5,7,9,11.

    Results

    The results showed that a concentration of 3% of Cuminum cyminum essence had growth preventing effect on Listeria monocytogenes. Fourtry micrograms of Nisin alone, and the combination of Cuminum cyminum essence (1%) and nisin (10 micrograms) had growth preventing effects on Listeria monocytogenes.

    Conclusion

    The results demonstrated that Cuminum cyminum essence may be suitable as a natural preservative for controlling the growth of Listeria monocytogenes.

    Keywords: Cuminum cyminum essence, Listeria monocytogenes, Schizothorax zarudnyi
  • Saeed Bashirian, Mohammad Hassan Saati Asr, Majid Barati, Zoleykha Shokri, Shohreh Emdadi, Fatemeh Fallah, Khadijeh Ahmadi Pages 37-45
    Background and Aim
    Religious attitude is influential on student's mental health. Therefore, the present study was designed to investigate the correlation between religious attitude and mental health of students of universities of Hamadan, Iran in 2017.
    Methods
    This descriptive-correlational study was carried out on 700 students of universities of Hamadan which were recruited using a stratified random sampling. Data was collected by self-report and using a three-part questionnaire including demographic information, mental health and religious attitude. Data was analyzed with SPSS 16 software using independent T-test, one way ANOVA, and Pearson correlation methods.
    Results
    The status of religious attitude and mental health of students, 79.75%, and 18.65% of the maximum score, respectively, were evaluated at a relatively desirable level. Furthermore, 25.4% of the students were suspected to have a mental disorder. There was a reverse and significant correlation between religious attitudes and mental health of the students (r = -0.33, P
    Conclusion
    Considering the findings of the present study and the relationship between mental health and religious attitude of students, design and implementation of interventions aimed to improve and promote the religious attitude of students seem necessary.
    Keywords: Religious Attitude, Mental Health, Students
  • Ranjbar H., Heidary A., Latifnejad Rudsary R., Karimi Moonaghi H., Namdar Areshtanab H., Hosseini Shahidi L., Hosseini M., Khakbazan Z., Maryam Zakeri, Mojalli M. Pages 46-54
    Background and Aim
    Identifying the weaknesses and strengths of nursing and midwifery articles using analytical and critique methods is important for knowledge generation and exploitation. This research aimed to perform a quantitative content analysis of nursing/midwifery articles in the last decade.
    Methods
    In order to analyze content of nursing/midwifery articles in the last decade quantitatively, year 2009 was selected randomly. Among 188 articles that published in that year, 168 articles were evaluated according to inclusion and exclusion criteria. The analysis tool was based on Burns & Grove (2007). Variables such as author characteristics, title, type of study, introduction, review of literature, abstract, statement of problem, goals, assumptions, variables, framework, research design, findings, discussion and conclusion and reference were analyzed statistically.
    Results
    From a subject point of view, most of the articles were clinical study (38.1%). Most of the articles (83.3%) had structural abstract. The non-reported variables included: critique and analysis of literature (90.5%), research framework (89.9%), sampling method (23.7%), consent obtaining (28.6%) and validity and reliability (43.4%). Discussion and conclusion section of the articles was in a favorable status. The average total number of references used in nursing/midwifery articles was 23.72.
    Conclusion
    The nursing/midwifery articles published in medical journals had a relatively favorable status. However, most of the articles had problems in methodology and in some cases, such as the research framework, critique and review of the literature, more accuracy is necessary.
    Keywords: Keywords: quantitative content analysis, nursing articles, midwifery articles
  • Peyman N., Abdollahi M., Zadehahmad Z Pages 55-61
    Background and Aim
    Heart failure is a chronic disease that requires self-care behaviors until the end of life. Therefore, identifying these behaviors and encouraging the patient to participate and have the responsibility for doing them rightly, will lead to control of the disease complications. This study is designed to investigate related factors with self-care and self-efficacy in patients with heart failure.
    Methods
    This is a cross-sectional descriptive-analytic study that was done in Shahid Modarres hospital in Kashmar in 2016. Data collection was conducted through an interview using three-part questioner: demographic information, self-efficacy and self-care in patients with heart failure. Multiple linear regression was used to examine the factors affected on self-efficacy and self-care. Data analysis was done in 95% confidence level using SPSS version 16.
    Results
    The mean of age was 57.83±8.56. Mean score of self-efficacy and self-care was 16.35±8.24 and 31.11± 8.21, respectively. The results show age increasing and being a smoker, had negative relationship and higher education and being urban had positive effect on self-care and self-efficacy (P
    Conclusion
    Considering that patients did not have high self-efficacy in performing their self-care behaviors and poorly performed, it is recommended that the factors affecting self-efficacy and self-care in the examined patients are further investigated and measures are taken to deal with these factors
    Keywords: Self, efficacy, Self, care, Heart Failure
  • Shirzadeh E., Nayyeri S Pages 62-66
    Background and Aim
    Conjunctivitis is caused by a large group of infectious and non-infectious factors. However, no evidence of conjunctivitis following anal fissure surgery has been reported and such cases are not common. The present study is to report three cases of uncommon conjunctivitis following anal fissure surgery.
    Cases: Patients presented in this study included three middle-aged women who suffered from conjunctivitis following anal fissure surgery. Searching medical databases, we did not find traces of such conditions due to anal fissure surgery; therefore, these cases can be considered as the first reports of the condition.
    Conclusion
    although further investigation revealed that disinfection of anesthetic mask using highly concentrated deconex accompanied with lack of appropriate wash before usage and thus a toxicity caused by high concentrations of dconex could have been the most probable cause of the incident, however, it is still unclear why this abnormal condition occurred.
    Keywords: Conjunctivitis, dconex 53 PLUS, Anal Fissure, General Anesthesia