فهرست مطالب

مجله آموزش پرستاری
سال سوم شماره 3 (پیاپی 9، پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/08/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سمیرا شاهجویی *، شمس الملوک جلال منش، ابراهیم ابراهیمی صفحات 1-13
    مقدمه
    در حوزه پرستاری، تفکر انتقادی از ارکان ضروری برای پرستار محسوب می شود که در این راستا یکی از ویژگی های پرستار دارای تفکر انتقادی، داشتن مهارت های ارتباطی بین فردی مناسب است. هدف از این پژوهش بررسی ارتباط گرایش به تفکر انتقادی و مهارت های ارتباطی بین فردی در دانشجویان کارشناسی پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران سال 1392 بود.
    روش
    این مطالعه توصیفی همبستگی برروی 300 نفر از دانشجویان سال سوم و چهارم مقطع کارشناسی رشته پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران در سال 1392 انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه های استاندارد گرایش به تفکر انتقادی کالیفرنیا و مهارت های ارتباطی بین فردی بود. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش های آمار توصیفی و استنباطی و نرم افزار SPSS v.17 استفاده گردید.
    یافته ها
    بیشترین درصد دانشجویان (71%) گرایش به تفکر انتقادی متزلزل داشتند و مهارت های ارتباطی بین فردی آن ها (52%) در حد خیلی ضعیف بود. بین گرایش به تفکر انتقادی و مهارت های ارتباطی بین فردی تفاوت آماری مستقیم و معناداری وجود داشت (0001/0=p، 62/0=r).
    نتیجه گیری
    دانشجویان، دارای مهارت های ارتباطی بین فردی خوب، از گرایش به تفکر انتقادی مثبت تری برخوردارند و افراد با گرایش به تفکر انتقادی منفی دارای مهارت های ارتباطی بین فردی ضعیف تر می باشند. بنابراین توصیه می گردد مسوولان، مدیران و مدرسان پرستاری خواه در عرصه بالین و یا آموزش تئوری به مهارت های ارتباطی بین فردی که براساس یافته های به دست آمده از پژوهش موجب توسعه و بهبود تفکر انتقادی در دانشجویان پرستاری و پرستاران می گردد، توجه نماید.
    کلیدواژگان: تفکر، انتقادی، ارتباط بین فردی، دانشجویان پرستاری
  • محمدرضا یزدانخواه فرد، سحر غلامی *، مسعود بحرینی، کامران میرزایی صفحات 14-22
    مقدمه
    یکی از عوامل موثر بر یادگیری در میان دانشجویان، رویکردهای یادگیری است که نقش به سزایی در عملکرد و موفقیت تحصیلی ایفا می کند. درک چگونگی تغییر رویکردهای یادگیری دانشجویان در طول زمان نیز بسیار مهم است زیرا توسعه یادگیری پیشرفته همراه با پیشرفت دانشجویان از طریق مطالعه از اهداف مهم آموزش عالی است. بنابراین هدف از این مطالعه تعیین رویکردهای یادگیری دانشجویان پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در سال تحصیلی 92-1391 می باشد.
    روش
    در این پژوهش توصیفی- تحلیلی که به صورت مقطعی طی سال تحصیلی 92-1391 انجام گرفت، رویکردهای یادگیری دانشجویان پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (251=n) که به صورت سرشماری وارد پژوهش شده بودند به وسیله پرسشنامه تجدیدنظر شده دو عاملی فرآیند مطالعه، مورد سنجش قرار گرفت. داده ها با آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی در نرم افزار SPSS v.18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته شد.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها نشانگر توجه و استفاده غالب دانشجویان از رویکرد عمقی یادگیری نسبت به رویکرد سطحی یادگیری است. با این وجود آزمون کروسکال والیس، تفاوت معناداری را در نمره رویکرد سطحی و رویکرد عمقی دانشجویان برحسب رشته تحصیلی (165/0=p، 449/0=p) و سال تحصیلی (357/0=p، 768/0=p) نشان نداد اگرچه بین دو گروه جنسی با استفاده از آزمون من ویتنی تفاوت معناداری در استفاده از رویکرد سطحی (001/0>p) دیده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد اگرچه اغلب دانشجویان پرستاری و مامایی از رویکرد عمقی استفاده می کردند، با این وجود با افزایش سال تحصیل هیچ تغییری در رویکردهای یادگیری آن ها ایجاد نشده است. در حالی که آموزش عالی بر توسعه استفاده دانشجویان از رویکرد عمقی در دانشگاه ها تاکید دارد. این امر ضرورت توجه و بررسی را از جانب برنامه ریزان آموزشی، مسوولان و اساتید آن ها نشان می دهد.
    کلیدواژگان: رویکردهای یادگیری، یادگیری سطحی، یادگیری عمقی، پرستاری، مامایی
  • الهام ایمانی، مریم رسولی *، منصوره زاغری تفرشی صفحات 23-33
    مقدمه
    یکی از راه های ارتقای کیفیت آموزش داشتن بینش کافی نسبت به نحوه یادگیری فراگیران می باشد. عوامل متعددی از جمله سبک یادگیری می تواند بر جریان یادگیری تاثیر داشته باشد. میزان استفاده از سبک های یادگیری در کشورهای مختلف، متفاوت گزارش شده است. هدف از این مطالعه، مروری بر سبک های یادگیری تجربی در آموزش پرستاری است.
    روش
    این مطالعه در سال 1392 با مرور منابع و مقالات منتشر شده و در دسترس داخلی و خارجی مرتبط با یادگیری تجربی در آموزش پرستاری و جستجو در بانک های اطلاعاتی Pubmed، Scopus، Proquest، Google Scholar، Elsevier، Iranmedex و SID با کلیدواژه های سبک های یادگیری، یادگیری تجربی، کولب، دانشجویان پرستاری و آموزش پرستاری انجام گردید.
    یافته ها
    با توجه به مرور پژوهش های انجام گرفته، سبک برتر یادگیری در میان دانشجویان پرستاری سبک یادگیری جذب کننده و همگراست. در نتایج مطالعات مختلف، اشاره شده که تعدادی از افراد دارای دو یا حتی تعداد بیشتری سبک یادگیری می باشند.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که یادگیری در پرستاری با استفاده از چندین سبک و به خصوص سبک یادگیری همگرا و جذب کننده انجام می شود، هماهنگی سبک های یادگیری فراگیران با روش های تدریس یکی از اقداماتی است که در بهبود کیفیت کلاس درس و دوره های آموزشی نقش موثری ایفا می کند.
    کلیدواژگان: یادگیری تجربی، کولب، سبک های یادگیری کولب، آموزش پرستاری، سبک های یادگیری، دانشجویان پرستاری
  • هایده ممی یانلو *، آذر طل، نرجس خاتون خطیبی، صنم احمدی کومله، بهرام محبی صفحات 34-41
    مقدمه
    با عنایت به این که یکی از مهم ترین عوامل موثر در بستری شدن مجدد این بیماران، ابتلا به عوارض بیماری به دلیل کمبود آگاهی است، مطالعه حاضر با هدف سنجش تاثیر تکنیک آموزش در گروه های کوچک بر آگاهی و سواد بهداشتی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی انجام شد.
    روش
    مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده حاضر برروی 150 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی بستری در بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 93-92 انجام گرفت. پس از اخذ رضایت نامه آگاهانه کتبی افراد مورد مطالعه با تخصیص تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند، قبل از مطالعه پرسشنامه دموگرافیک، پرسشنامه محقق ساخته سنجش میزان آگاهی و فرم خلاصه شده سواد بهداشتی تکمیل شد، در گروه مداخله برنامه آموزشی به صورت 6 جلسه 90-60 دقیقه ای ماهانه بحث در گروه های کوچک به انجام شد و کتابچه راهنمای خودمراقبتی به بیماران داده شد اما اقدامات روتین درمانی در گروه کنترل انجام شد. بعد از 6 ماه پرسشنامه ها توسط دو گروه تکمیل گردید و داده ها با آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی مانند تی زوج و مستقل و آنالیز کوواریانس با کمک نرم افزار SPSS v.11.5 مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    متغیرهای دموگرافیک در دو گروه قبل از مداخله تفاوت معناداری نداشت. میانگین و انحراف معیار نمره آگاهی و سواد بهداشتی قبل و پس از مداخله در گروه کنترل به ترتیب 87/0±78/1 و 83/0±77/1 و در گروه مداخله به ترتیب 68/0±48/2 و 72/0±53/2 به دست آمد، نتایج تفاوت معناداری را در نمرات میزان آگاهی و سواد بهداشتی بیماران در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل نشان داد (01/0=p).
    نتیجه گیری
    استفاده از آموزش با تکنیک گروه های کوچک در برنامه های مراقبتی و آموزشی در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی توسط مراکز درمانی و توانبخشی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: سواد بهداشتی، نارسایی قلبی، آگاهی
  • فاطمه معافیان، عصمت نوحی *، عباس عباس زاده صفحات 42-49
    مقدمه
    به کارگیری سیستم آموزش الکترونیکی تلفیقی که در آن از فواید هر دو روش آموزش الکترونیکی و کلاس های حضوری استفاده می شود می تواند گزینه مناسبی برای نظام آموزش عالی از جمله آموزش پرستاری باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش الکترونیکی تلفیقی بر یادگیری و خودکارآمدی دانشجویان پرستاری در درس اختلالات قلبی عروقی بوده است.
    روش
    این مطالعه مداخله ای از نوع پژوهش های نیمه تجربی است. جامعه پژوهش کلیه دانشجویان پرستاری سال 90-91 ترم شش دانشگاه علوم پزشکی لار (49 نفر) بودند که به صورت تصادفی در دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند و در هر دو گروه پیش آزمون و پس آزمون انجام شد. به گروه مورد علاوه بر آموزش معمول بسته آموزشی الکترونیکی (لوح های فشرده پویای آموزشی) که متناسب با اهداف آموزشی دوره و به تناسب موضوع درس طراحی شده بود، ارایه شد. بعد از اتمام دوره (16 ساعت)، یادگیری و خودکارآمدی آن ها در زمینه تشخیص آریتمی ها، مراقبت ها و روش های درمانی از طریق پرسشنامه پژوهشگر ساخته سنجیده شد. داده ها با استفاده از آزمون تی (مستقل و زوجی) آزمون من ویتنی یو و ضریب همبستگی پیرسون و با استفاده از نرم افزار SPSS v.14 تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین نمره یادگیری دانشجویان پرستاری که از طریق آموزش تلفیقی (الکترونیکی و سخنرانی) در زمینه اختلالات قلبی عروقی آموزش دیده بودند (59/2±7/21)، نسبت به دانشجویانی که روش معمول (به وسیله سخنرانی) مطالب را دریافت کرده بودند (02/5±9/18) از دانش بالاتری برخوردار بودند (02/0p<). همچنین دانشجویان گروه آموزش تلفیقی، در مدیریت این بیماران نمره خودکارامدی بیشتری داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نارسایی های سیستم فعلی آموزش و روش های سنتی در آماده نمودن دانشجویان و با استناد به نتایج مطالعه، استراتژی آموزش ترکیبی نه تنها در جهت افزایش عمق یادگیری و کارآمدی پرستاران توصیه می شود بلکه می تواند برنامه ریزان را در مدیریت بیماری های قلبی و ارتقاء خدمات دانش آموختگان حمایت نماید.
    کلیدواژگان: روش های آموزشی، یادگیری، خودکارآمدی، دانشجویان پرستاری
  • منصور بیرامی، یزدان موحدی *، اصغر عبهری صفحات 50-58
    مقدمه
    کار شیفتی پیامدهای فیزیولوژیک و روان شناختی زیادی را به دنبال دارد و می تواند عوارض متعدد را برای پرستاران در پی داشته باشد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه مولفه های روان شناختی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در پرستاران با شیفت کاری متغیر و پرستاران با شیفت کاری ثابت انجام شد.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع طرح های مقطعی- مقایسه ای بود. جامعه آماری مورد مطالعه در این تحقیق شامل کلیه پرستاران بیمارستان های شهر تبریز در سال 1392 بودند که به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند و تعداد نمونه در این تحقیق 80 نفر برای هر گروه برآورد شد. جهت جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه اطلاعات دموگرافیگ و مولفه های روان شناختی کیفیت زندگی استفاده شد.
    یافته ها
    اطلاعات جمع آوری شده به کمک روش های آماری توصیفی میانگین و انحراف معیار و روش های آماری استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که در مولفه های محدودیت ایفای نقش به دلایل عاطفی، شادابی و نشاط و سلامت روان بین دو گروه تفاوت معناداری وجود داشت (01/0p<)؛ اما در عملکرد اجتماعی بین دو گروه تفاوت معناداری پیدا نشد (05/0p>).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که پرستاران با شیفت کاری ثابت میزان کیفیت زندگی بهتری را در مولفه های روان شناختی نسبت به پرستاران با شیفت کاری متغیر گزارش کردند و این امر تلویحات مهمی را برای مسوولین ذیربط در پی دارد.
    کلیدواژگان: خواب، فیزیولوژی، شغل، پرستار
  • فاطمه شریفی فرد، کیان نوروزی *، محمدعلی حسینی، حمید آسایش، مهدی نوروزی صفحات 59-68
    مقدمه
    فرسودگی تحصیلی احساس بی کفایتی و خستگی ذهنی است که دانشجویان در مقابل استرس مزمن ناشی از فقدان منابع لازم برای انجام دادن وظایف و تکالیف محوله از خود نشان می دهند. این مطالعه برای تعیین وضعیت فرسودگی تحصیلی و عوامل مرتبط با فرسودگی تحصیلی در دانشجویان پرستاری و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی قم در سال 1392 انجام شده است.
    روش
    در این مطالعه مقطعی تعداد 264 دانشجو از بین دانشجویان پرستاری، هوشبری، اتاق عمل و فوریت پزشکی به صورت تصادفی انتخاب شدند. پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک- تحصیلی و فرسودگی تحصیلی ماسلاچ برای گردآوری داده ها استفاده شد. روایی و پایایی این مقیاس با آلفای کرونباخ برای خرده مقیاس خستگی عاطفی 89/0، شک و تردید 84/0 و خودکارآمدی 67/0 مورد تایید قرار گرفته است. داده ها با آزمون های آمار توصیفی و رگرسیون لجستیک در محیط نرم افزار آماری SPSS v.16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین (± انحراف معیار) نمره فرسودگی تحصیلی دانشجویان شرکت کننده در مطالعه (84/15±52/28) بود و در مجموع 1/24% دانشجویان فرسودگی بالا و 6/46% فرسودگی تحصیلی در حد متوسط داشتند. براساس یافته های به دست آمده از رگرسیون لجستیک چند متغیره، معدل در خرده مقیاس خستگی عاطفی (96/0-58/0:CI95%، 75/0:OR) و شک و تردید (96/0-56/0:CI95%، 73/0:OR) با فرسودگی تحصیلی ارتباط منفی و معنادار داشت و در خرده مقیاس ناکارآمدی، معدل (92/0-5/0:CI95%، 68/0:OR)، سکونت در منزل شخصی (20/13-27/1:CI95%، 10/4:OR) و تحصیل در رشته هوشبری (10/9-12/1:CI95%، 19/3:OR) با فرسودگی تحصیلی ارتباط معنادار داشت (05/0>p).
    نتیجه گیری
    براساس یافته های مطالعه حاضر درصد قابل توجهی از دانشجویان دچار فرسودگی تحصیلی هستند. معدل نقش محافظتی در مقابل فرسودگی تحصیلی داشت و تحصیل در رشته هوشبری و سکونت در منزل شخصی از ریسک فاکتورهای فرسودگی تحصیلی بود. معدل نمرات با کلیه خرده مقیاس های فرسودگی تحصیلی ارتباط معناداری داشت لذا برنامه ریزی جهت کاهش فرسودگی تحصیلی می تواند سبب ارتقاء عملکرد تحصیلی در دانشجویان گردد.
    کلیدواژگان: فرسودگی تحصیلی، دانشجو، پرستاری، پیراپزشکی
  • اردشیر افراسیابی فر *، شهلا نجفی دولت آباد، اسدالله موسوی صفحات 69-78
    مقدمه
    با وجود این که روش سخنرانی سنتی روشی مناسب جهت انتقال دانش و اطلاعات می باشد، اما جهت موضوعات دشوار و انتزاعی، یادگیری طولانی مدت و سطوح بالای یادگیری مانند تحلیل و ترکیب مناسب نمی باشد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر سخنرانی بازخوردی بر میزان یادگیری و رضایتمندی دانشجویان در درس مراقبت های ویژه پرستاری نسبت به سخنرانی سنتی صورت گرفت.
    روش
    مطالعه نیمه تجربی حاضر از نوع مطالعات پژوهش در آموزش می باشد که در دانشکده پرستاری و مامایی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در نیم سال اول تحصیلی 1390 انجام شده است. 26 جلسه درس مراقبت های ویژه پرستاری به صورت تصادفی بین روش سخنرانی بازخوردی و سخنرانی سنتی تخصیص یافت. نمونه های مورد مطالعه 33 دانشجوی پرستاری ترم تحصیلی 6 بودند. یادگیری دانشجویان از طریق برگزاری پیش آزمون، پس آزمون، امتحانات میان ترم و پایان ترم ارزیابی شد. از یک فرم نظرسنجی پایا و روا جهت سنجش دیدگاه دانشجویان و میزان رضایتمندی آنان از روش های تدریس استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS تحت ویندوز نسخه 17 و آزمون های آماری تی تست و من ویتنی با در نظر گرفتن آلفای 05/0 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    یافته های مطالعه نشان دهنده تفاوت آماری معناداری برحسب میانگین نمرات میان ترم و پایان ترم دانشجویان در دو روش سخنرانی سنتی و سخنرانی بازخوردی می باشد (001/0=p). اگرچه دانشجویان از هر دو روش رضایت داشتند، اما تفاوت آماری معناداری نیز در میزان رضایت دانشجویان از روش سخنرانی بازخوردی مشاهده گردید (05/0p<). درک بهتر موضوعات تدریس شده، آمادگی و مطالعه قبل از تدریس موضوع، بازخوردی فوری، پذیرش بیشتر از نظرات دانشجویی از جمله نقاط قوت آموزشی ذکر شده در روش سخنرانی بازخوردی بوده اند.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاضر نشان دهنده یادگیری بهتر دانشجویان در سخنرانی بازخوردی نسبت به سخنرانی سنتی جهت تدرس مراقبت های ویژه پرستاری می باشد. با توجه به رضایتمندی دانشجویان و پیشنهاد آن ها مبنی بر تدریس سایر دروس با روش سخنرانی بازخوردی، مطالعات دیگری جهت مقایسه کیفیت یادگیری آن در سایر دروس پرستاری پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آموزش پرستاری، سخنرانی، سخنرانی بازخوردی، یادگیری
|
  • S. Shahjooi *, Sh Jalalmanesh, E. Ebrahimi Pages 1-13
    Introduction
    Critical thinking is an essential part of nursing education. Having Interpersonal communication skills is a vital characteristic of nurses with critical thinking. The purpose of this study was to investigate the relationship between critical thinking and interpersonal communication in nursing students of Azad University Tehran medical Branch in 2013.
    Method
    This was a descriptive correlational study. 300 nursing students of Azad University Tehran medical Branch took part in the study. Data collection tools include demographic specifications and standard questionnaires “California critical thinking and inter-personal communicative skills”. For statistical analysis، descriptive and inferential statistical methods were used after entering data into SPSS v. 17.
    Results
    Most of the students (%71) had a great tendency to unstable critical thinking with very weak inter-personal communications skills (%52). There was a significant relationship between critical thinking and interpersonal communications skills. (r=0. 62، P=0. 0001)
    Conclusion
    University students with good inter-personal communication skills had better critical thinking. Those with negative inter-personal communication skills had weaker inter-personal communication skills. Therefore، in theory and practice، nursing educators and managers are recommended to have more focus on the inter-personal communication skills of nursing students.
    Keywords: Thinking, critically, interpersonal communication, nursing students
  • Mr Yazdankhahfard, S. Gholami *, M. Bahreini, K. Mirzaei Pages 14-22
    Introduction
    Learning Approaches are among effective factors in students’ learning that play an important role in educational performance and achievement. Understanding how students’ learning approaches change over time is important since one of the main purposes of higher education is to enable students to develop advanced learning as they progress through their studies. The aim of this study was to determine learning approaches of nursing and midwifery students of Bushehr University of Medical Sciences in 2012-13.
    Method
    This was a descriptive-analytic study conducted in a cross-sectional method in 2012-13. Learning approaches of nursing and midwifery students of Bushehr University of Medical Sciences were evaluated by means of revised two factor version of the Study Process Questionnaire. We used census for data collection، then the data entered into SPSS ver. 18 and analyzed using descriptive and analytic statistics.
    Results
    Students use deep learning approach more than surface learning approach; however، Kruskal-Wallis test didn’t show a significant differences in surface and deep learning approaches of students in different courses (P=0. 165، P=0. 449) and years of study (P=0. 357، P=0. 768). Mann-Whitney test showed a significant difference in surface learning of deferent genders (P<0. 001).
    Conclusion
    Majority of students uses deep approach; however in higher years of education، there was no change in the students'' approaches. In higher education there was a great emphasize on developing deep learning. Therefore a deep assessment is required to be conducted on educational programmers and faculty members.
    Keywords: Learning approaches, surface learning, deep learning, nursing, midwifery
  • E. Imani, M. Rassouli *, M. Zaghari Tafreshi Pages 23-33
    Introduction
    One of the ways to improve quality of education is to assess Students'' Learning styles. Several factors such as learning styles can affect the learning process. Frequency of using learning styles varies in different countries. The purpose of this study is to introduce an overview of experiental learning styles in nursing education.
    Method
    After searching for available resources and articles related to experiential learning including Pubmed، Scopus، Proquest، Google Scholar، Elsevier، Iranmedex and SID، this study was conducted in 2013. Key words were «Learning styles، Experiental learning، Kolb، Nursing student and Nursing education».
    Results
    According to conducted studies among nursing students، superior learning styles among students are convergent and assimilator learning. However، in different studies it is revealed that some students use two or more learning styles.
    Conclusion
    There are more learning styles in nursing students، especially convergent and assimilating styles. Therefore، coordination of learning styles and teaching methods is a way to improve quality of education.
    Keywords: Experiential learning, Kolb, Kolb's learning styles, nursing education, learning styles, nursing students
  • H. Mamianloo *, A. Tol, Nkh Khatibi, S. Ahmadi Komoleleh, B. Mohebbi Pages 34-41
    Introduction
    Complications due to lack of awareness are one of the most important factors in re-hospitalization of these patients. This study conducted to determine effect of small group intervention program on knowledge and health literacy among patients with heart failure.
    Method
    This randomized clinical trial carried out on 150 patients with heart failure hospitalized at hospitals affiliated to Tehran University of Medical Sciences. After obtaining informed consent، subjects randomly assigned to intervention and control groups. Before the study، demographic، health literacy، and knowledge questionnaires were completed by the participants. The control group received routine care; while، in the intervention group training were conducted in small groups، in addition to the manual about disease and self-care that created by the research team. Finally after 6 months questionnaires were completed by two groups and the data were analyzed by SPSS software using descriptive and inferential statistics.
    Results
    Mean and standard deviation of knowledge and health literacy in the control group were 1. 78±0. 87 and 1. 77±0. 83 and in the intervention group they were 2. 48±0. 68 and 2. 53±0. 72، respectively. Covariance analysis also showed significant differences in the level of knowledge and health literacy scores of patients in the intervention group compared to the control group (P=0. 01).
    Conclusion
    Improving knowledge and health literacy using small group education method is recommended in the care plane of patients in the hospitals and rehabilitation centers.
    Keywords: Health literacy, heart failure, knowledge
  • F. Mafyan, E. Nouhi *, A. Abbaszadeh Pages 42-49
    Introduction
    Applying blended electronic education has benefits of both e-learning and face to face courses and can be an excellent option for higher education، including nursing. The aim of this study was to determine the effects of blended education on learning and self-efficiency in nursing students in the cardiovascular intensive care course.
    Method
    This interventional study is a queasy experimental research. Study population was six semester nursing students who were randomly assigned to two case and control groups. We conducted pre and post-test in both groups. In the case group، in addition to routine education we presented an electronic teaching package. After completion of a 16 hours course، we assessed the participants learning changes in the diagnosis of arrhythmia via a questionnaire. Data were analyzed by SPSS version 14 using t-test (independent and paired)، Mann-Whitney U and Pearson correlation coefficient.
    Results
    Mean learning score of nursing students through a blended education (electronic and traditional) which were trained in the field of cardiovascular disorders (21. 7±2. 59)، compared to students with routine learning style showed a significant difference. Students in the blended training group had a higher self-efficiency in the management of these patients.
    Conclusion
    Given the shortcomings of current systems and traditional methods of teaching، a blended learning and education strategies is recommended. It can increase the depth and efficiency of learning.
    Keywords: Educational techniques, learning, self, efficacy, nursing students
  • M. Bayrami, Y. Movahedi *, A. Abhari Pages 50-58
    Introduction
    Work shifts have many physiological and psychological consequences and can lead to a number of consequences for nurses. The present study carried out with the aim of comparison of psychological components of quality of life associated with health in nurses in fix and variable shifts.
    Method
    This was a comparative-cross sectional study. Participants in this study consisted of all nurses in Tabriz hospitals who were selected randomly and the sample size for each group were estimated as 80 participants. We used two demographic and psychological questionnaires.
    Results
    Collected data were analyzed through descriptive statistical methods، mean and standard deviation and inferential statistical methods. There are significant differences in mental health and the component of role playing limitation due to emotional، and Happiness (P<0. 01); but there are not significant differences between two groups in social function (P>0. 05).
    Conclusion
    Nurses with fixed work shifts reported better degrees of quality of life compared with nurses who work variable shifts.
    Keywords: Sleep, physiology, job, nurses
  • F. Sharififard, K. Nourozi *, Ma Hosseini, H. Asayesh, M. Nourozi Pages 59-68
    Introduction
    Academic burnout is the feeling of inadequacy and mental fatigue induced by chronic stress in students lacking the necessary resources to carry out their duties and tasks assigned to them. This study was conducted to determine the status of academic burnout and related factors.
    Method
    In this cross-sectional study 264 students at nursing، anesthesia، operating room and medical emergencies were randomly selected. Demographic information - Education and Academic burnout was used to collect data. Reliability and validity of the scale was determined with Cronbach''s. After entering data into SPSS version 16، we used descriptive statistics and logistic regression.
    Results
    Mean (±SD) score of the academic burnout of students participated in the study was (28. 52±15. 84) and overall 24. 1% and 46. 6% of students had high and moderate level of academic burnout respectively. Based on the results obtained from multivariate GPA (grade point average) in emotional exhaustion (OR: 0. 75 95%CI: 0. 58-0. 96) and cynicism subscales (OR: 0. 73 95%CI: 0. 56-0. 96) were significantly related to academic burnout and in inefficacy subscale GPA (OR: 0. 68 95%CI: 0. 5-0. 92)، residing at personal home (OR: 4. 10 95%CI: 1. 27-13. 20) and studying anesthesiology (OR: 3. 19 95%CI: 1. 12-9. 10) were significantly related to academic burnout (P<0. 05).
    Conclusion
    Based on the findings of the present study a significant percentage of students were experiencing academic burnout. GPA had a protection role against academic burnout and studying anesthesia and living in your own home were risk factors for academic burnout. GPA scores for the two subscales were significantly related to emotional exhaustion and doubts، therefore planning to improve academic burnout can improve the academic performance of the students.
    Keywords: Academic burnout, students, nursing, paramedics
  • A. Afrasiabifar *, Sh Najafi Doulatabad, A. Mosavi Pages 69-78
    Introduction
    Although traditional lecture method is a good way to transfer knowledge and information; however، it is not a proper approach to teach complex and abstract subjects، prolonged learning، and higher level of learning such as analysis and synthesis. The present study was conducted to compare the effect of feedback lecture with traditional lecture on the students’ learning and satisfaction in intensive nursing cares.
    Method
    A quasi-experimental design was selected to conduct this study at school of nursing and midwifery affiliated to Yasuj University of Medical Sciences at the first academic year 2011. Twenty-six sessions of intensive nursing cares lesson were randomly allocated between feedback lecture as test group and traditional lecture as control group. The sample of the study consists of 33 nursing students at sixth semester of their academic years. Students’ learning was evaluated by pre-test، post-test، mid-term and final exams. A valid and reliable form was used to assess the students’ satisfaction and their perspective on teaching methods. Collected data were analyzed using SPSS version 17 and statistical t-test، Mann-Whitney test.
    Results
    The findings showed a statistical significant difference in the mean scores of midterm and final exams between traditional lecture and feedback lecture (P=0. 001). Although the students were pleased with both of the teaching methods; however، a significant difference was observed in the students'' satisfaction with feedback lecture (P<0. 05). Better comprehension of taught subject matters، preparation and pre-teaching study، immediate feedback and further acceptance of received comments from the students reported as positive educational outcomes of feedback lecture.
    Conclusion
    The findings of this study showed that feedback lecture was more effective than the traditional lecture on students'' learning. Based on the students’ satisfaction and their suggestion to teach other subjects through feedback lectures، further studies are suggested to compare quality of learning through feedback lectures in other nursing courses.
    Keywords: Feedback lecture, learning, lecture, nursing education