فهرست مطالب

پژوهشهای جانوری (زیست شناسی ایران) - سال بیست و نهم شماره 1 (بهار 1395)

مجله پژوهشهای جانوری (زیست شناسی ایران)
سال بیست و نهم شماره 1 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/05/31
  • تعداد عناوین: 11
|
  • پژمان فتحی، عیسی ابراهیمی درچه، علیرضا اسماعیلی، ابراهیم متقی صفحات 1-15
    تراکم و تغییرات فصلی توده زنده جمعیت بزرگ بی مهرگان کفزی تالاب چغاخور واقع در استان چهارمحال و بختیاری در طی یک سال، از اردیبهشت تا اسفند ماه 1389بررسی شد. نمونه برداری از کفزیان به وسیله گرب اکمن در 10 ایستگاه، با 3 تکرار برای هر ایستگاه و با تناوب 45 روز یک بار انجام شد. در نهایت تعداد 25 خانواده از بزرگ بی مهرگان کفزی متعلق به 5 رده و 12 راسته جداسازی و شناسایی گردید. آرایه های شکم پایان (Gastropoda) با 66/61 درصد و سخت پوستان (Crastacea) با 94/0 درصد به ترتیب بیشترین و کمترین فراوانی را در بین سایر گروه ها بخود اختصاص دادند. بیشترین تراکم بزرگ بی مهرگان کفزی به تعداد 14862 عدد در متر مربع در فصل پاییز و کمترین آن به تعداد 7755 عدد در متر مربع در فصل تابستان مشاهده شد. همچنین بیشترین میزان توده زنده بزرگ بی مهرگان کفزی معادل 98/480 گرم در متر مربع به فصل پاییز و کمترین میزان آن معادل 80/73 گرم در متر مربع به فصل زمستان مربوط بود. در مجموع تحلیل های آماری تفاوت معنی داری (0.01 > P)را در پارامترهای تراکم و میزان توده زنده بزرگ بی مهرگان کفزی بین فصول مختلف سال نشان داد.علاوه بر این بر اساس یافته های این تحقیق تغییر فصلی شرایط محیطی، چرخه زیست برخی از موجودات کفزی و مصرف آنها به وسیله پرندگان آبزی مهمترین دلایل کاهش تراکم و توده زنده بزرگ بی مهرگان کفزی در فصل زمستان بود.
    کلیدواژگان: شکم پایان، سخت پوستان، حشرات، تالاب چغاخور، چهار محال و بختیاری
  • زهرا روحی، محمدرضا ایمان پور، ولی الله جعفری، وحید تقی زاده صفحات 16-33
    مطالعه پارامترهای خونی به طور گسترده جهت ارزیابی وضعیت سلامت و نیز به عنوان شاخص های استرس در ماهیان استفاده می شود. مطالعه حاضر به منظور اندازه گیری گلوکز، کلسترول و هماتوکریت به عنوان شاخص های ارزیابی اثر دانه شنبلیله بر سلامت و مقاومت کپورمعمولی (057/0±457/2 گرم) نسبت به استرس شوری انجام شد. ماهیان در چهار گروه در سطوح مختلف صفر، 5/0، 1و 5/1% شنبلیله تعذیه شدند. بعد از 70 روز تغذیه، به منظور سنجش گلوکز و هماتوکریت، خون گیری طی پنج مرحله انجام شد (یکبار قبل از استرس و چهار مرحله بعد از استرس). شوری به طور معنی داری بر میزان گلوکز، کلسترول و هماتوکریت تاثیر داشت (05/0>P). در روز اول پس از استرس، میزان گلوکز و هماتوکریت در همه ی تیمارها در مقایسه با میزان آن ها قبل از استرس به طور معنی داری افزایش یافت (05/0>P). بعد از استرس، میزان کلسترول در همه تیمارها در مقایسه با قبل از استرس به طور معنی داری کاهش یافت (05/0>P). میزان هماتوکریت در بین تیمارهای مختلف تفاوت معنی دار نداشت (05/0P). سطوح گلوکز و هماتوکریت در همه تیمارها به تدریج از روز سوم کاهش یافت. بعد از استرس، تفاوت معنی داری در میزان بازماندگی در بین تیمارها مشاهده نشد... .
    کلیدواژگان: کپور معمولی، دانه شنبلیله، پارامترهای خون، تنش شوری
  • روزبه فلاحی، ابراهیم نوروزی، محمد اسلام پناه صفحات 34-47
    تریکوسوموئیدس کراسیکودا یک نماتود نازک است که در مثانه و ناحیه لگنچه کلیه در رت مستقر می شود و در مواردی نیز موجب تشکیل سنگ های ادراری و تومور می گردد. آلودگی انگلی فوق ممکن است در نتایج کارهای تحقیقاتی صورت گرفته بر روی آنها تاثیر سوء بگذارد. بنابر این بررسی وضعیت آلودگی این انگل در مراکز پرورشی ضروری می باشد. در این تحقیق از دو کلنی پرورشی رت نژادهای ویستار و اسپراگ دالی تعداد 110 سر رت بالغ از هر دو نژاد و جنس بصورت تصادفی انتخاب و پس از کالبدگشایی مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین بررسی هیستوپاتولوژی از بافت های مثانه و نیز ریه ها جهت حضور لارو انگل صورت گرفت. از 60 رت نژاد ویستار مورد بررسی، در 54 سر (37 ماده و 17 نر) و از 50 رت نژاد اسپراگ دالی در 43 سر
    (31 ماده و 12 نر) عفونت انگلی مشخص گردید. کرم های نابالغ بصورت جداگانه و نیز کرم های بالغ نر و ماده در کنار همدیگر مشاهده گردیدند. در رحم کرم های ماده تخم های حاوی لارو قابل تشخیص بود. از نظر وجود کیست، در مثانه 12 حیوان کیست مشاهده گردید که پس از باز نمودن، بقایای کرم در آنها قابل مشاهده بود. آثاری از وجود تومور در اندام های مختلف مشاهده نگردید و در بررسی هیستوپاتولوژی، در موارد زیادی مقاطع بدن انگل در بافت جدار مثانه و همچنین هیپرپلازی و زخم مشاهده گردید. در ریه ها و لگنچه کلیه ها، آثاری از وجود لارو و نیز انگل دیده نشد.
    کلیدواژگان: تریکوسوموئیدس کراسیکودا، رت، ویستار، اسپراگ دالی
  • زهرا حاج صمدی، مرتضی موحدی فاضل، اورنگ کاوسی، کبری فتوحی صفحات 48-64
    سن معمولی گندم یکی از آفات کلیدی گندم است که زمستان را به صورت حشرات کامل می گذراند. مقدار منابع انرژی ذخیره شده در طی تغذیه بر روی میزان بقاء آن در زمستان موثر است. در این پژوهش تاثیر غلظت های زیرکشنده آفت کش اسپیرودیکلوفن (انویدور) (240 SC) به عنوان عامل مهارکننده بیوسنتز چربی ها، بر میزان ذخایر انرژی حشرات کامل نسل جدید در شرایط مزرعه ای بررسی شد. آزمایشات به صورت آزمون فاکتوریل سه متغیره شامل غلظت اسپیرودیکلوفن (0، 100، 300 و 500 μl/l)، جنسیت (نر و ماده) و زمان نمونه برداری (3، 6 و 12 روز پس از سمپاشی) در چهار تکرار و در قالب طرح کاملا تصادفی اجرا گردید. میزان چربی، کربوهیدرات و پروتئین بر حسب میلی گرم بر گرم وزن تر بدن حشره تعیین گردید. نتایج نشان داد که انویدور تاثیر معنی داری بر منابع انرژی دارد. به طوری که میزان چربی در مقایسه با شاهد افزایش و میزان کربوهیدرات و پروتئین کاهش نشان داد. همچنین محتوای انرژی در غلظت های 100، 300 و 500 μl/l ، به ترتیب به میزان 37/1، 42/1 و 74/1 برابر شاهد افزایش یافت. بنابراین انویدور در غلظت های زیرکشنده با عث افزایش محتوای انرژی و بخصوص چربی شده است.
    کلیدواژگان: سن گندم، انویدور، چربی، کربوهیدرات، پروتئین و محتوای انرژی
  • مونا گوهری منش، ناصر مهدوی شهری، فرشته قاسم زاده، فائزه یزدانی مقدم صفحات 65-81
    شناخت ویژگی های استخوان شناسی ماهیان به ویژه ساختار سر، در درک ویژگی های زیستی کاربرد مهمی دارد. بنابراین، این مطالعه با هدف بررسی استخوان شناسی ساختار اسکلتی سر قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) به اجرا درآمد. برای این تحقیق تعداد 350 نمونه در سنین مختلف از مزرعه پرورش ماهی روستای نوچاه در نزدیکی مشهد، نمونه برداری گردید. از نمونه های صید شده تعداد 18 قطعه در سن 30 روزه برای مطالعه استخوان شناسی ساختار سر، توسط آلسیان بلو و آلیزارین رد شفاف سازی و رنگ آمیزی شدند. با استفاده از این تکنیک؛ که بدن ماهی کاملا شفاف شده و غضروف ها به رنگ آبی و استخوان ها به رنگ قرمز تبدیل می شوند، نمونه های 1 تا30 روزه بررسی و تعداد 18 عدد از نمونه های 30 روزه قزل آلای رنگین کمان انتخاب شد. سپس استخوان های جمجمه و منشا هر استخوان معرفی و با جنس و گونه های مختلفی که تاکنون مورد مطالعه قرار گرفته بودند مورد مقایسه قرار گرفت که نتایج حاصله حاکی از وجود ویژگی های اختصاصی استخوانی در حد گونه می باشد. به طور کلی، با این روش حدود 40 استخوان شناسایی شد که 18 عدد منشا استخوانی، 19 عدد منشا غضروفی و 3 عدد منشا مختلط داشته اند. این تکنیک به عنوان روشی مناسب برای مطالعه ی سیر تکوین اسکلت گونه های مختلف ماهی به منظور تشخیص تغییر شکل و ناهنجاری اسکلتی در لارو و همچنین درک اثرات متفاوت محیطی و تغذیه ای بر استخوان سازی مورد استفاده قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: استخوان شناسی، آلیزارین رد، جمجمه، قزل آلای رنگین کمان
  • سعید مشکینی، نوروز دلیرژ، علی اکبر طافی صفحات 82-97
    با وجود تنش های مختلف در مزارع پرورش ماهی، تقویت سیستم ایمنی ماهیان در برابر این تنش ها امری ضروری به نظر می رسد. این تحقیق به منظور بررسی اثر لوامیزول بر سیستم ایمنی قزل آلای رنگین کمان در شرایط تنش تراکم انجام گرفت. بدین منظور 1000 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 6±150 گرم از یکی از مزارع پرورش ماهی ارومیه تهیه شد و در قالب پنج تیمار و با جیره حاوی 0، 100، 250 ، 500 و 1000 میلی گرم لوامیزول در هر کیلوگرم غذا و با تراکم 33 کیلوگرم در متر مکعب به مدت 45 روز تغذیه شدند و سپس تا روز 60 همه تیمارها با جیره فاقد لوامیزول و تحت تنش تراکم دو و سه برابر دوره پرورش قرار گرفتند. در روزهای 0، 15، 30، 45 و60 از تمام گروه های ماهیان مورد آزمایش نمونه سرم برای ارزیابی فاکتورهای غلظت ایمونوگلوبولین تام، فعالیت کمپلمان و فعالیت لیزوزیم تهیه گردید. نتایج به دست آمده نشان داد در روز 60 (پایان آزمایش) در ماهیان تحت تنش تراکم دو و سه برابر، تیمار حاوی 1000 میلی گرم لوامیزول در یک کیلوگرم غذا، افزایش معنی دار (05/0 > P) فعالیت لیزوزیم سرم، ایمونوگلبولین تام سرم و فعالیت سیستم کمپلمان سرم را نسبت به گروه شاهد نشان داد. بنابراین با توجه به نتایج این تحقیق استفاده از لوامیزول حداکثر با غلظت 1/0 درصد جیره غذایی به عنوان محرک ایمنی در ماهی قزل آلای رنگین کمان در مواقع بروز تنش تراکم بالا پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: قزل آلای رنگین کمان، لوامیزول، سیستم ایمنی، تنش تراکم
  • محمد نبیونی، ویدا حجتی، آزیتا قربانی، لطیفه کریم زاده باردئی صفحات 98-116
    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) نارسایی اندوکرینی است که بافت کبدی را تحت تاثیر قرار داده و منجر به نکروز، فیبروز وسیروز کبدی می شود. کورکومین ترکیب اصلی مشتق شده از ریشه گیاه Curcuma longa دارای خواص آنتی اکسیدانی و اثرات محافظتی برکبد است. در تحقیق حاضر پس از القاء PCOS رت های بیمار تحت تیمار با کورکومین به عنوان یک عامل ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قرار داده شدند. در این بررسی تجربی، تعداد 90 سر رت بالغ ویستار به گروه کنترل (بدون هیچ تزریقی) و گروه PCOS (تحت تزریق زیرپوستیmg/kgBW2 استرادیول والرات) تقسیم گردیدند. پس از 60 روز و تایید پلی کیستیک شدن این گروه به مدت 14 روز متوالی تحت تزریق درون صفاقی غلظت mg/kgBW300 کورکومین قرار گرفتند و سپس بافت کبد و نمونه خون به منظور مطالعات بافتی و تغییرات سطحCRP ، استرادیول و تستوسترون برداشت شدند. داده ها با استفاده از روش ANOVA one way در سطح P<0.05 و F>3.567 مقایسه شدند. نتایج حاصل از مطالعات سرمی و بافت های کبد رنگامیزی شده با هماتوکسیلین و ائوزین افزایش معنی داری در میزان شاخص های سرمی تحت بررسی و تعدادسلول های ایمنی کوپفر و هپاتوسیت های آسیب دیده در PCOS نسبت به کنترل نشان داد. در حالیکه این علایم التهابی در گروه کورکومین بصورت معنی داری تقلیل یافت. افزایش میزان LDL و تری گلیسیرید در نمونه های PCOS و کاهش میزان آنها در نمونه های تحت تیمار با کورکومین دیده شد. در مجموع نتایج نشان داد کورکومین از طریق خواص ضد التهابی خود دارای اثرات مفیدی بر روی علایم التهابی PCOS در کبد می باشد.
    کلیدواژگان: کبد، سندرم تخمدان پلی کیستیک، کورکومین، رت
  • مریم حامدی، رحمت الله فتاحیان دهکری، محمد سعید حیدرنژاد، محسن مبینی دهکردی صفحات 117-134
    به دنبال این تحقیق، اثر نانوذره اکسید روی بر ویژگی های هیستوپاتولوژی کبد و فعالیت TGF-β و آنزیم LDH مورد مطالعه قرار گرفت. 90 موش نر به طور تصادفی به سه گروه با سه تکرار در هر گروه، تقسیم بندی شدند.. گروه 1 و 2 نانوذرات اکسید روی را بترتیب به صورت خوراکی و درون صفاقی در دوز mg/kg 5/2 برای 14 روز متوالی دریافت کردند؛ گروه 3 به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. مقدار TGF-β و سطح آنزیم LDH در14 روزگی تعیین شد و نمونه کبد در فواصل 14 روز جمع آوری گردید. نتایج نشان داد که مقدار TGF-β در گروه 1 و 2 در روز 14 نسبت به گروه شاهد بالاتر بود، اما این افزایش معنی دار (P>0.05) نبود. همچنین مشخص شد که در روز 14، فعالیت آنزیم LDH در هر دو گروه تیمار به طور قابل توجهی بالاتر از گروه شاهد بود (P<0.05)؛ با این حال، تفاوت معنی داری بین دو گروه درمان (P>0.05) وجود نداشت. نتایج هیستوپاتولوژی نشان داد که تغییرات در سلولهای کبدی بیشتر بزرگ شدن هسته بود، به شکلی که هسته در اندازه های بزرگ و کوچک دیده شد. برخی از سلول های کوپفر (Kupffer) داخل سینوزوئیدهای کبدی دارای یک هسته بزرگ بودند. پرخونی در رگ مرکزی آشکار بود و گلبول های قرمز به ماتریکس نفوذ کرده بود. در سلول های کبدی گروه درون صفاقی، سیتوپلاسم سلول ها حالت واکوئله شدن دیده شد. با توجه به نتایج حاصله می توان چنین نتیجه گیری کرد که نانوذرات اکسید روی باعث تغییر در ساختار آنزیم های کبدی و ساختار کبد می شود.
    کلیدواژگان: موش، نانوذره اکسید روی، کبد، TGF، β، LDH
  • عاطفه اشکیور، بابک دوست شناس، سید محمد باقر نبوی، نسرین سخایی صفحات 133-154
    این تحقیق به منظور بررسی اجتماعات روزنه داران در شرق جزیره قشم در دو فصل سرد و گرم انجام گردید. نمونه برداری از 9 ایستگاه و از هر ایستگاه 3 نمونه بوسیله نمونه بردار به قطر 3/3 سانتی متر از رسوبات برداشت شد. در مطالعه حاضر44 نمونه روزنه دار در حد گونه و 31 نمونه در حد جنس متعلق به 25 خانواده شناسایی شد. بیشترین فراوانی نمونه های زنده در فصل زمستان 92 مربوط به گونه هایAmmonia beccarii و Protoelphidium sp. به ترتیب 7/22 و 9/13 در10 سانتی متر مربع مشاهده گردید. در فصل تابستان92 نیز گونه های Triloculina oblonga و Protoelphidium sp. به ترتیب9/147 و 19/81 در 10 سانتی متر مربع بیشترین فراوانی را داشتند. شاخص تنوع شانون - وینر برای گونه های زنده محاسبه گردید. بیشترین این شاخص به ترتیب درفصل تابستان به میزان 4/4 و کمترین آن در فصل زمستان 92 به میزان 3/0 ثبت گردید. بررسی ها نشان داد که در آزمون همبستگی اسپیرمن در مواردی بین پراکنش روزنه داران و عوامل محیطی ارتباط معنی دار وجود داشته است(p<0.05). فراوانی کل رونه داران با در صد سیلت و رس رسوبات ، فراوانی روزنه داران با شوری و pH ، فراوانی گونه های Protelphidium sp. و Elphidium vitreum با اکسیژن محلول و رسوبات دانه ریز از جمله مواردی بودند که چنین ارتباطی را نشان دادند. نتایج نشان داد که ارتباط بین عوامل محیطی و اجتماعات روزنه داران از رابطه ی خطی تبعیت نکرده و عوامل محیطی به صورت توام بر اینگونه اجتماعات تاثیر می گذارند.
    کلیدواژگان: رروزنه داران، جزیره قشم، خلیج فارس، میکروسکوپ الکترونی
  • رویا صدری صفحات 166-183
    کلوستریدیا پرفرینجنس باکتری بی هوازی است که با تر شح توکسین اپسیلون منجر به بیماری کشنده آنتروتوکسیمی در دام می شود ، در این مطالعه اثر سیتوتوکسیسیته دو منو کلونال آنتی بادی خنثی کننده،4D7 و5B7 بر علیه توکسین اپسیلون بررسی شد. بدین منظور باکتری کلوستریدیا پرفرینجنس بر روی سلول تهیه شده از کلیه سگ( Madin، MDCK (Derby Canine Kidney کشت داده شد. و سلول ها بوسیله 7 استینو دی آمین رنگ آمیزی شدند و دو منوکلونال به آن افزوده و در انکوباتور قرار داده شد. دو آنتی بادی منو کلونال 4D7و 5B7از تشکیل منافذ در غشای سلولی MDCK ممانعت نمودند. به کمک آنالیز توکسین های موتانت و دو آزمون الایزای رقابتی و آرایه پپتیدی، به کمک آنتی بادی منو کلونال 4D7آمینو اسیدهای 145،134 تشخیص داده شد. و نیز نشان داده شد که آنتی بادی های منو کلونال خنثی کننده سبب تشخیص اپی توپ دیگری هم در نزدیکی این ناحیه می باشند این ناحیه از آمینو اسیدهای145،134 تشکیل شده است که حلقه مولکول پروتئین آمفی پاتیک الحاقی با غشای توکسین هم پوشانی دارند تعیین هویت و مشخص کردن اپی توپ های شناخته شده توسط آنتی بادی های خنثی کننده نخستین گام مهم در روند توسعه درمان عوامل بیماریزا و نیز قابل استفاده در مواجهه با اثر توکسین اپسیلون کلوستریدیاها در آینده نزدیک می باشد.
    کلیدواژگان: کلوستریدیوم پرفرینجنس، توکسین اپسیلون، آنتی بادی منوکلونال، MDCK
|
  • Pages 1-15
    The density and seasonal chenges in biomass of macrobenthic was surveyed since April 2010 until March 2011 in Choghakhor wetland in Chaharmahal-va- bakhtiary previence. Samples were taken with an ekman grab in 10 stations with 3 replicats in 45 days frequance. Generally 25 families of macroinvertebrates belong to 5 class and 12 order were identificated. The maximum and minimum abundant of population were Gastropoda with 61.66% and Crastacea with 0.94% respectively. The maximum density of macroinvertebrates 14862 ind/m2 observed in autumn and the minimum 7755 ind/m2 observed in summer. Also maximum and minimum biomass, 480.98 g/m2 and 73.80 g/m2 were observed in atumne and winter respectivle. Analysis of variance indicated a significant difference between abundance and biomass in different seasons (p> 0.01). In addition, seasonal changes in environmental conditions, life cycle of some benthoses and being consumed by water fowles, in winter, are the reasons for density and biomass decrease of macroinvertebrates.
    Keywords: Gastropoda, Crastacea, Insecta, Cgoghakhor wetland, Chaharmahal-va- bakhtiary
  • Zahra Roohi Pages 16-33
    The study of blood parameters has been widely used to assess the health status and as stress indicators in fishes. This study was conducted in order to measure of glucose, cholesterol and hematocrit as indicators to evaluate the effect of fenugreek seeds meal (FKSM) on health and resistance of common carp (2.457±0.057 g) to salinity stress. Fish were divided into four groups fed on diets containing FKSM in different levels; 0 (control), 0.5, 1 and 1.5%. After 70 days feeding, blood samples were obtained in five stages (once before and four times after stress) for evaluate glucose and hematocrit levels. Salinity significantly affected glucose, cholesterol and hematocrit ... .
    Keywords: Cyprinus carpio, Fenugreek seed, Blood parameters, Salinity stress
  • Roozbeh Fallahi, Ebrahim Norouzi, Mohammad Eslam Panah Pages 34-47
    Trichosomoides crassicauda is a thin nematode in the urinary bladder and renal pelvis of rats and in some cases can cause urolithiasis and tumor. This parasitic infection may have been done adverse effect on the results of research works. Therefore the study of parasitic infection in breeding center is essential. In this research in a Wistar and Sprague-Dawley strains of rat colony number of 110 adult rats of both race and sex were randomly selected and were examined after autopsy. The histopathology of bladders and so lungs were done for presence of parasite larvae. In 60 examined Wistar rats, in the 54 (37 female and 17 male) and in 50 Sprague-Dawley rats, in the 43 (31 female and 12 male) parasitic infection was found. Immature worms separately and male and female adult worms were seen together. In the uterus of female worms, the eggs containing larvae were detected. In urinary bladder of 12 rats, the cyst were observed that after unpacking, debris of worms were visible.There were no evidence of tumors in various organs and in histopathology, in many cases, the body of the parasite in tissue sections and hyperplasia and wound was observed in the bladder wall. In the lungs and renal pelvis, there were no evidence of larvae and parasites.
    Keywords: Trichosomoides crassicauda, rat, Wistar, Sprague, Dawley
  • Morteza Movahedi Fazel Pages 48-64
    Eurygaster integriceps is the key pest of wheat that overwinter as adults. The stored bioenergetic levels are important in their survival during the winter. In this research, the effects of sublethal concentrations (≤ LC30) of spirodiclofen (Envidor®) (240 SC), as an inhibitor of lipids biosynthesis, were studied on bioenergetic resources in adults of new generation under field conditions. The experiments were designed as factorial with three factor; spirodiclofen concentration (0, 100, 300 and 500 μl/l), sex (male and female) and sampling time (3, 6 and 12 days after treatment) and were replicated four times. The lipid, carbohydrate and protein levels were determined (mg/g; w/w). Results revealed that spirodiclofen affected significantly on bioenergetic resources. The lipid levels were increased with respect to control but carbohydrates and protein declined. Also the caloric contents were increased in 100, 300 and 500 μl/l levels respectively 1.37, 1.42 and 1.74 times. So that the sublethal concentrations of Envidor® increased the coloric contents and specialy the total lipids in sunn pest.
    Keywords: Sunn pest, Envidor®, Lipids, Carbohydrates, Proteins, Caloric contents
  • Pages 65-81
    Understanding the characteristics of the particular structure of fish bones, such as the skull helps to learn certain biological characteristics. Therefore, we studied the bones of the skull in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). In this study, 350 samples of different ages were sampled from Nowchah, a village near Mashhad. 18 samples of 30 dph were chosen to study the skull by Alicain blue and Alizarin red technique. Using this technique, toto clearing, the specimens of 1-30 dph were studied and 18 specimens of 30 dph were chosen. After that, the bones of skull and their origins were observed and then compared with other genera and species. The results demonstrated the specific characteristics in the level of species. In addition, by comparing the bones with 1-30 dph specimens, the origin of each one was identified. As a result, about 40 bones were observed, in which 18 were membranous, 19 pieces were endocondral and the other 3 were mixed. This technique would be also a good method to diagnosis the malformation and teratology in larvae as well as understanding the different effects of environment and nutrition on osteogenesis.
    Keywords: Osteology, Alizarin Red, Skull, rainbow trout
  • Saeid Meshkini, Norouz Delirezh, Ali Akbar Tafi Pages 82-97
    Because of existing different stresses in fish farms, there is necessary to corroborate immune system of fishes against stresses. In the present study effects of Levamisole on immune responses of rainbow trout were evaluated. For this purpose 1000 pieces fish (average weight of 150 g) were obtained from a local fish farm of Urmia and were divided in 5 test groups (33 kg/m3 density) and were fed on diet supplemented with Levamisole at 0, 100, 250, 500 and 1000 mg per kg of diet for a period of 45 days. Then the fishes of all groups were fed on commercial diet without Levamisole and were exposed density stress by 2-3 folds for the following 15 days. Blood samples were collected from all groups on days 0, 15, 30, 45 and 60 to evaluate the serum total immunoglobulin, complement system activity and lysozyme activity. The results showed that, at the end of trial (day 60) Significantly (P
    Keywords: rainbow trout, Levamisole, Immune System, Density Stress
  • Vida Hojati, Azita Qorbani, Latifeh Karimzadeh Bardei Pages 98-116
    Polycystic ovarian syndrome (PCOS) is endocrine insufficiency that affects liver structure in many cases and finally leads to liver necrosis, fibrosis and Cirrhosis. Curcumin, the major constituent in the rhizome of Curcuma longa, has anti-oxidant effects and protects liver tissue. In this experimental study we aimed to evaluate the effects of curcumin on liver dysfunction of PCOS induced rat as an anti-inflammatory therapeutic agent. For this purpose, 90 mature female Wistar rats were divided into control (no injection) and PCOS groups (exposed to subcutaneously administration of estradiol valerate for PCOS induction). PCOS rats were divided into control and experimental groups received 14 days intraperitoneal injection curcumin (300 mg/kg BW). Animals were killed and Liver and serum were taken for histomorphometric examination and serum CRP, stradiol and testostron level. The data were analyzed using One-Way ANOVA with P3.567 significance level. Serological assays and Hematoxylin & eosin-stained liver showed that the serum CRP, stradiol and testostron level and also number of Kupffer and damaged or necrotic hepatocytes significantly increased in PCOS compare to control. Whereas, the number of necrotic and kupffer cells decreced in Curcumin-treated groups compared to PCOS. Also, the levels of LDL, triglyceride increased in PCOS group compare to the control group but reduced in curcumin-treated group. Whereas, the levels of HDL and cholesterol decreased in PCOS group compare to the control group but increased in curcumin treatment group. In conclution, we suggest that curcumin has beneficial effect on inflammatory features of PCOS in liver via anti-inflammatory effects.
    Keywords: Liver, Polycystic Ovarian Syndrome, Curcumin, rat
  • Maryam Hamedi, Rahmat Allah Fatahian Dehkordi, Mohammad Saeed Heidarnejad, Mohsen Mobini Dehkordi Pages 117-134
    Following this study, the effect of zinc oxide nanoparticles on the liver histopathological features and TGF-β and LDH enzyme activity was studied. Ninety male mice were randomly allocated into three groups each whit three repeat in each groups. Group 1and 2 received Zn oxide nanoparticles orally and intra-peritoneal respectively at dose of 2.5 mg/kg for 14 consecutive days; group 3 served as the control. The value of TGF-β and level of LDH enzyme were determined on 14 day and liver samples were collected at supplementation intervals, 14 day. Results showed that TGF-β value in groups 1 and 2 were higher on day 14 compared to the controls, but this increase was no significant (P>0.05). It was also found that on day 14, the activity of LDH enzyme in both treated groups were significantly higher than those of the controls (P0.05). The histopathological results showed that the alterations in the hepatocytes were mainly nuclear enlargement, as nucleus was observed in large and small sizes. Some of the Kupffer cells into hepatic sinusoids included a large nucleus. Hyperemia in central veins was evident and RBCs had infiltrated into matrix. In intra-peritoneal group cytoplasm of hepatocytes showed vacuolization. According to the results it can be concluded that zinc oxide nanoparticles cause changes in the structure of the liver and liver enzymes.
    Keywords: Mouse, Zinc oxide nanoparticles, Liver, TGF, β LDH
  • Pages 133-154
    This investigation carried out to study of foraminifers’ communities in the eastern part of Qeshm Island during the hot and the cold seasons. Samples were collected with 3.3 cm diameter corer from the first 5 cm surface of sediments in 9 stations with 3 replicates. In the study 44 specimens were identified specifically, and 31 specimens were typificated at genera; they included 25 families. Organisms were rillustrated using Scaning electron microscop photography. Maximum abundance of live individuals was related to Ammonia beccarii (22.7 ind/10cm2) and Protoelphidium sp. (13.9 ind/10cm2) in winter 2014. In the summer 20143 Triloculina oblonga (147.9 ind/10cm2) and Protoelphidium sp. (81.19 ind/10cm2) were observed at higher abundance. The Shannon –weaner index from minimum 0.3 in winter to maximum 4.4 in summer was ranged. Significant correlation between some environmental factors and foraminifer abundances was found (P
    Keywords: Foraminifera, Qesh Island, Persian Gulf, Scaning Electron Microscoepe
  • Pages 166-183
    Clostridia pererfringens is anaerobic bacteria with sécrétion epsilon toxin that causes lethal enterotoxaemia in animals. In this study, cytotoxicity effects of two monoclonal neutralizing antibodies 4D7 and 5B7 were evaluated against epsilon toxin using an in vitro technique with staining MDCK cell culture. The effects of inhibitory of two monoclonal antibodies neutralize epsilon toxin of clostridia that were cultured on Madin Derby canine Kidney cells, MDCK cells by staining 7-actinodiamine dye. It was showed that the two neutralizing antibodies inhibited the pore forming activity of epsilon toxin and reduced the epsilon toxin bound to MDCK cells at 4oC. Epitopes, the two major 134, 145 amino acids were recognized by antibodies that neutralized the activities of epsilon toxin, By Competitive ELISA and microarray tests via that monoclonal antibody 4D7 were also diagnosed and analyzed134 and 145 epitopes It was shown that an amphipathic protein molecule was coated with toxin membrane. Therefore, this valuable information may be used in the development antitoxin therapies in the near future time.
    Keywords: Clostridia pererfrigens, Epsilon toxin, Monoclonal antibodies, MDCK