فهرست مطالب

مجله پژوهش در آموزش علوم پزشکی
سال پنجم شماره 2 (پاییز و زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شهره قزبان شیرودی، فاطمه رنگرزیان صفحات 1-7
    مقدمه
    با توجه اهمیت ارتقاء سلامت روان پرستاران و نقش آن در کیفیت خدمات ارائه شده، پژوهش حاضر در همین راستا و با هدف تعیین تاثیر آموزش هوش هیجانی بر سلامت عمومی پرستاران شاغل در بخش های بستری بیمارستان شفای شهر رشت انجام گردید.
    روش ها
    پژوهشی نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه شاهد بود و جامعه ی آماری پژوهش شامل کلیه پرستاران شاغل در بخش های بستری بیمارستان شفای شهر رشت در سال 92- 1391 بود. ابزار استفاده شده در این پژوهش پرسشنامه سلامت عمومی GHQ-28 بود. از کل جامعه آماری، 200 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب و پس از تکمیل پرسشنامه، تعداد 30 نفر که نمره بالای خط برش 26 در پرسشنامه سلامت عمومی داشتند، به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و بصورت تصادفی ساده در دو گروه 15 نفری آزمایش و کنترل جایگزین شدند. گروه آزمایش به مدت یک ماه هفته ای دو جلسه آموزش هوش هیجانی را دریافت کردند و گروه کنترل هیچ آموزشی دریافت نکردند. در پایان پس آزمون در مورد هر دو گروه اجرا گردید. داده ها، با استفاده از روش تحلیل واریانس چند متغیره (مانکوا) و از طریق نرم افزار اماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که آموزش هوش هیجانی بر سلامت عمومی اثر معنی داری داشته است (001 /0> P) و مجذور سهمی إتا شدت این اثر را (61/0) نشان داد. همچنین آموزش هوش بر علائم جسمانی، علائم اضطراب، کارکرد اجتماعی و علائم افسردگی موثر بوده است (01/0 P< (.
    نتیجه گیری
    آموزش هوش هیجانی می تواند به عنوان راهکاری برای افزایش سلامت عمومی پرستاران موثر باشد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، سلامت عمومی، پرستاران
  • محمود مباشری، یدالله رمضانی، حسین اکبری صفحات 8-15
    مقدمه
    در حال حاضر بیماری های قلبی و عروقی شایع ترین علت مرگ و میر در کشور ما محسوب می شوند و بایستی در جهت آگاه سازی افراد با ریسک فاکتورهای ایجاد کننده این بیماری ها تلاش نمود. هدف از این تحقیق مقایسه دو روش آموزش چهره به چهره و پمفلت در افزایش آگاهی از عوامل خطر ایجاد کننده بیماری های قلبی و عروقی در دختران دبیرستانی شهر کاشان بود.
    روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی 150 نفر از دانش آموزان دختر دبیرستانی با روش نمونه گیری چند مرحله ای تصادفی در سال 1390 مورد مطالعه قرار گرفتند، نمونه ها در دو گروه با شیوه های آموزشی چهره به چهره و پمفلت قرار گرفتند و میزان آگاهی و عملکرد آن ها قبل و بعد از مداخله و یک ماه بعد از طریق پرسشنامه سنجیده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های تی و آنالیز کوواریانس مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    درهر دو گروه بین نمره آگاهی پیش آزمون و پس آزمون اختلاف معنا داری وجود داشت (05/0 P<). اما شدت این اختلاف در گروه اول بیشتر (17/3 ± 2/2 به 74/1) بود. طبق مطالعات آماری بین نمره پیش آزمون و یک ماه بعد در بخش آگاهی و عملکرد هر گروه تنها در گروه اول، اختلاف معنا دار بود (آگاهی 05/0 P< و عملکرد 05/0 P<) ولی در نمرات آگاهی و عملکرد پس آزمون و یک ماه بعد تفاوت آماری معنا داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه مشخص گردید روش آموزش چهره به چهره، در مقایسه با روش پمفلت تاثیرگذارتر بوده است.
    کلیدواژگان: بیماری های قلبی عروقی، عوامل خطر، آموزش، آگاهی
  • سودابه حدادی، سیروس امیر علوی، عباس صدیقی نژاد*، حسین خوشرنگ، آبتین حیدرزاده، فریبرز آیتی فیروز آبادی صفحات 16-22
    مقدمه

    برونکوسکوپ فیبراپتیک قابل انعطاف نقش مهمی در اداره راه هوایی به خصوص در موارد مشکل، آسیب های ستون مهره گردنی با ناپایداری فقرات گردنی و ارزیابی راه هوایی و تغییر لوله تراشه دارد، لذا آموزش آن به دستیاران رشته بیهوشی و مراقبت های ویژه از نکات برجسته کوریکولوم آموزشی رشته بیهوشی می باشد. هدف از این مطالعه مقایسه دو روش آموزش برونکوسکوپی فیبراپتیک بر روی مانکن آموزشی و کاداور به منظور آموزش لوله گذاری با فیبراپتیک به دستیاران بود.

    روش ها

    این مطالعه کارآزمایی تصادفی بر روی 12 نفر از دستیاران بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان بدون تجربه قبلی از این آموزش انجام شد. پس از انجام پیش آزمون به روش DOPS بر روی مولاژ از کلیه دستیاران، دستیاران به صورت تصادفی به دو گروه آموزش بر روی مانکن آموزشی و کاداور تقسیم و سپس تحت آموزش قرار گرفتند. سپس توسط پس آزمون ارزیابی گردیدند و نتایج حاصله با نرم افزار آماری SPSS و آزمون های Paired sample T-test و ANOVA آنالیز گردیدند.

    یافته ها

    با استفاده از آزمون Paired sample t-test مشخص شد که میانگین نمره هر یک از حیطه ها قبل و بعد از آموزش در گروه مولاژ و کاداور ارتقاء یافته است (P<0.01). اما بین دو گروه آموزش دیدگان تفاوت آماری معنی داری بین میانگین تغییرات نمرات قبل و بعد از آموزش دیده نشد.

    نتیجه گیری

    مانکن آموزشی و کاداور هر دو در آموزش لوله گذاری تراشه با FFL مفید هستند. و هر دو می توانند به افزایش نمرات متوسط بعد از آموزش منجر شوند. بنابراین می توان از کاداور مانند مانکن آموزشی در آموزش لوله گذاری تراشه با FFL در مراکز دانشگاهی استفاده نمود.

    کلیدواژگان: آموزش، دستیاران بیهوشی، کاداور، مانکن
  • بهرام نبی لو، جواد رسولی، حمیده خلیل زاده صفحات 23-31
    مقدمه
    با توجه به جایگاه ایمنی در مراقبت های بهداشتی درمانی، آموزش ایمنی بیمار برای پرسنل بهداشتی درمانی نقش اساسی در بهبود ایمنی بیمار دارد. هدف از این مطالعه بررسی ادراک و برداشت کارورزان از ایمنی بیمار، میزان دانش و نگرش آنان به یادگیری در این زمینه بود.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال1390در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه صورت گرفت. جامعه آماری134 نفر شامل انترن ها و کارورزان پرستاری و مامایی بودند. که به صورت سرشماری انتحاب شدند و ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه بود. تحلیل نتایج با نرم افزار SPSS و با آزمون های آماری مجذور کای، ضریب همبستگی اسپیرمن، آزمون F و LSD صورت گرفت.
    یافته ها
    121 نفر پرسشنامه را تکمیل نمودند که 62 نفر از کارورزان پزشکی، 34 نفر پرستاری و 23 نفر مامایی بودند. در مورد دانش ایمنی بیمار حدود 50 درصد پاسخگویان، خود را خوب ارزیابی کردند. علاقه به آموزش ایمنی بیمار با اقبال پاسخگویان همراه بود. براساس آزمون مجذور کای تمایل پاسخگویان به آموزش ایمنی بیمار برحسب سال (003/0 =P)، جنس (001/0 (P= و رشته (017/0 =P) معنی دار بود. آنالیز واریانس و LSD نشان داد تفاوت میانگین نمرات برداشت از ایمنی بیمار و تفاوت میانگین نمرات نگرش به آموزش ایمنی بیمار درکارورزان پزشکی با کارورزان پرستاری و مامایی معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    این بررسی نشان داد ایمنی بیمار در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه نیازمند توجه بیشتری است که با گنجاندن آن در برنامه درسی رسمی و مدون، هم اهمیت آن برای دانشجویان روشن می شود و هم با آموزش آن، در محیط های پیچیده ای مثل بیمارستان امکان کاهش انواع خطاها میسر می گردد.
    کلیدواژگان: ایمنی بیمار، آموزش، پزشکی، پرستاری، مامایی
  • فاطمه سمیعی راد، فاطمه طالبی، زهرا محیط آبادی، آمنه باریکانی صفحات 32-38
    مقدمه
    آموزش منجر به یادگیری می گردد اما میزان عمق و پایداری در روش های مختلف آموزشی متفاوت است. آموزش احیاء بایستی برتصمیم گیری و مهارت های حل مسئله در مواقع اضطراری تمرکز کند. با آموزش صحیح و انجام موثر احیائ موثر نوزاد می توان از 99 درصد مرگ ومیر نوزادی در کشورهای درحال توسعه پیشگیری کرد. هدف این مطالعه، ارائه دو روش آموزش به کارکنان بالینی و مقایسه تاثیر این دو روش بر آگاهی و عملکرد آنان بود.
    روش ها
    در این مطالعه مداخله ای، نیمه تجربی، 80 نفر از کارکنان بالینی به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. سپس گروه اول، با روش مطالعه کتابچه آموزشی به همراه CD و گروه دوم با کارگاه آموزشی دو روزه (روز اول: کلاس تئوری، کارگروهی و تمرین عملی روی مولاژ، و روز دوم: مواجهه با محیط واقعی CPR نوزاد را آموزش دیدند. از واحدهای مورد پژوهش از هر دو گروه پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته جهت تعیین سطح آگاهی و چک لیست محقق ساخته جهت تعیین سطح عملکرد به عمل آمد. روایی پرسشنامه از طرق روایی محتوایی و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ(83/0 = α) تایید گردید. روایی چک لیست با روش روایی محتوایی و پایایی آن با روش بازآزمایی مشخص شد. سپس میانگین نمرات با آزمون t مستقل و آزمون t زوج با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد مقایسه و تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مقایسه میانگین نمرات پیش آزمون و پس آزمون در دو حیطه آگاهی و عملکرد در دو گروه اختلاف معنی دار داشت. که بیانگر تاثیر آموزش در هر دو گروه است. نتایج به دست آمده از مقایسه تفاوت میانگین نمرات پیش آزمون و پس آزمون دو گروه در آزمون های عملی (01/0 P= و 3/9 t=) و در آزمون نظری (01/0 P = و 8/5 t =) اختلاف آماری معنی داری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به بالاتر بودن اختلاف میانگین نمرات در روش کارگاه آموزشی، به نظر می رسد که روش فرد محور باعث ارتقای سطح دانش و مهارت کارکنان بالینی در زمینه CPR نوزاد شده است. ازعلل دیگر آن می توان استفاده از وسیله کمک آموزشی مولاژ و انجام کار عملی در فضایی مشابه شرایط بالینی را بیان نمود که در پایداری یادگیری تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: احیای قلبی، ریوی، آگاهی، عملکرد
  • شکوفه جمشیدی، فهیمه بقایی*، حمیدرضا عبدالصمدی، جواد فردمال، سلطانیان علیرضا، عرفان احمدیانی صفحات 39-45
    مقدمه

    برنامه ریزی فعالیت های آموزشی و اصلاح نظام آموزشی بر اساس ارزشیابی اساتید صورت می گیرد. باتوجه به اهمیت این موضوع هدف از این مطالعه بررسی نظرات اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان درمورد ارزشیابی اساتید توسط دانشجویان بود.

    روش ها

    این مطالعه توصیفی-تحلیلی در سال تحصیلی 91-90 بر روی کلیه اعضای هیئت علمی در دانشگاه علوم پزشکی همدان به روش سر شماری انجام گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه محقق ساخته در مورد فرایند اجرای ارزشیابی استاد بود. روایی آن از طریق روایی محتوایی و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. داده ها با استفاده از از آزمون های ANOVA، کروسکالوالیس و توکی از طریق نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    8/68 درصد از اساتید معتقد بودند که ارزشیابی در بهبود تدریس آن ها موثر است. 6/90 درصد از اساتید معتقد بودند که ماهیت درسها مشابه نیست، ولی اساتید را به طور مشابه ارزیابی می کنند، 79 درصد از آن ها موافق بودند که نتایج ارزشیابی، مهارت های آموزشی استاد را بخوبی نشان نمی دهد و تنها 3/34درصد از اساتید نتیجه ارزشیابی را قابل قبول می دانستند. همچنین در مقایسه نظرات اساتید به تفکیک سن) 507/0= (P، جنس) 941/0= (P و سابقه کار) 744/0= (P تفاوت معناداری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    اساتید از مراحل اجرای فرایند ارزشیابی توسط دانشجو چندان راضی نبوده و نسبت به این امر نظر منفی داشتند. بنابراین برگزاری کارگاه های توجیهی برای اساتید جهت اطلاع رسانی نقش ارزشیابی اساتید و تاثیرات مثبت نتایج واقعی آن بر فرایند آموزش و بکار بردن سایر روش های ارزشیابی لازم به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: ارزشیابی، دانشجویان، اساتید
  • زهره سادات میرمقتدایی، سلیمان احمدی، محمدعلی حسینی صفحات 46-54
    مقدمه
    تجربه بالینی همواره یک بخش مکمل از آموزش پزشکی است که دانشجویان را آماده می کند تا بتوانند به همان خوبی که اصول بالینی را می دانند در عمل هم بتوانند آن ها را انجام دهند. اخلاق چه در مقوله مداوای بیمار و چه در امر آموزش دانشجو و تربیت وی برای اعتلای علمی و مهارتی ضروری است. این مطالعه به بررسی تجارب و دیدگاه های اساتید و دانشجویان رشته های پزشکی در زمینه فرایند حرفه گرایی در اموزش بالینی با هدف تبیین فرآیند حرفه ای گرایی دانشجویان پزشکی در بالین انجام گرفت.
    روش ها
    مطالعه حاضر یک تحقیق کیفی و از نوع تحلیل محتوا بود. جامعه مورد پژوهش دانشجویان پزشکی بخش زنان مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی اصفهان که در نیمسال اول سال 1392 به صورت هدفمند انتخاب شده بودند، را تشکیل می داد. دانشجویان از طریق مصاحبه ساختار مند (18 نفر) و همچنین اساتید صاحبنظر بالینی که حداقل به مدت یک سال دروس بالینی تدریس کرده و قدرت بیان و قابلیت انتقال معانی در مورد حرفه ای گرایی را داشتند (9 نفر)، دعوت به مصاحبه نیمه ساختار یافته (مصاحبه فردی) شدند. داده ها بر اساس روش اشتراوس و کوربین تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    به طورکلی هشت طبقه اصلی و شش طبقه فرعی ایجاد که در نهایت چهار تم از این طبقات تحت عنوان عوامل فرهنگی، عوامل اجتماعی، عوامل سیاسی، عوامل اقتصادی استخراج شدند.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهشی نشان داد که مفهوم حرفه ای گرایی از دیدگاه مشارکت کنندگان ارتباط تنگاتنگی با نحوه برخورد آنان با موارد بالینی در بخش های آموزشی دارد. آن ها اگرچه اخلاقیات را یک امر بسیار مهم می دانند اما در برخورد با آن عوامل بسیار زیادی را دخیل دانسته که همگی در ارتباط تنگاتنگی با هم می توانند فرآیند اخلاقی شدن را ملکه سازند.
    کلیدواژگان: آموزش، صلاحیت بالینی، پژوهش کیفی، حرفه ای گرایی، تحلیل محتوا
  • حسین کریمی مونقی، ملیحه صادق نژاد صفحات 55-57
|
  • Dr Shohreh Ghorbanshiroodi, Fateme Rangrazian Pages 1-7
    Introduction
    According to importance of promoting mental health of nurses and its role in their quality of services، the present study aims at determining the effect of training emotional intelligence on occupational performance and general health of nurses working in various wards of Shafa hospital of Rasht city.
    Methods
    This is a trial pretest-posttest survey with control and experimental group. The statistical sample of study includes all nurses working in wards of Shafa hospital of Rasht in 2012- 2013. The instrument used in this study is general health questionnaire (GHQ-28) (1972). From the statistical sample، 200 individuals were randomly selected، after completing questionnaires، 30 subjects with score above cutting line 26 in general health questionnaire were randomly placed in two 15-member control and experimental groups. The experimental group received two training sessions of emotional intelligence for one month، two sessions in a week and the control group received no training. Finally، posttest was performed for both groups.
    Results
    Data was analyzed using Mancova. Results indicated that teaching emotional intelligence has a significant impact on public health (P< 0/001) and eta squared contribute greatly to this effect (0. 61) showed. Also intelligence training has a significant impact on physical symptoms، anxiety symptoms، social functioning and symptoms of depression. (P<0. 01)
    Conclusion
    Emotional intelligence training could be effective as a strategy to enhance mental health of nurses.
    Keywords: Training emotional intelligence, public health, nurse
  • Dr Mahmoud Mobasheri, Yadollah Ramazani, Hossein Akbari Pages 8-15
    Introduction
    Cardiovascular disease is currently regarded as the most common cause of mortality in our country and people must be familiar with its risk factors. The purpose of this study was to compare two methods of face to face and pamphlet training (education) to increase awareness of cardiovascular risk factors among high school girl students in Kashan.
    Methods
    This quasi-experimental study was carried out on 150 high school girl students selected through multistage random sampling method in 2011. The samples were divided into two face to face and pamphlet training and their awareness and performance before and after the intervention and one month later was assessed. The data were analyzed by SPSS 11. 5 through t-test and chi-square test.
    Results
    In both groups، there was a meaningful difference between the pre-test and post-test scores (p<0/05) but the magnitude of this difference was more in first group (2. 2±3. 17 and 1. 74). There was meaningful statistical difference comparing two groups in respect to the three parts of the knowledge and practice score (post-test، one month later) but no difference in post-test and one month later. (Knowledge p<0. 05، practice p<0. 05)
    Conclusion
    This study concluded that face-to-face training was more efficient comparing pamphlet training.
    Keywords: Cardiovascular Diseases, Risk Factors, Knowledge, education
  • Dr S. Hadadi, Dr S. Amir Alavi, Dr A. Sedighinezhad, Dr H. Khoshrang, Dr A. Heidarzadeh, Dr F. Ayati Firouzabadi Pages 16-22
    Introduction

    Flexible Fiberoptic Bronchoscope (FFL) has an essential role in airway management especially in difficult intubation، unstable cervical spine due to trauma، airway examination and tracheal tube replacement. Therefore، this skill training is so important for anesthesia residents'' and curriculum. The goal of this study was to compare the teaching of endotracheal intubation with FFL by intubating mannequin and cadaver to anesthesiology residents''.

    Method

    This study was a randomized training trial in whole of anesthesia residents'' (12 residents) in faculty of medicine in Guilan University of Medical Sciences،without preceding experience. After accomplish Pre-test based on DOPS by intubating mannequin، the residents'' randomly were divided into two groups for training: intubating mannequin and cadaver. After teaching in the base of teaching plan، post test was taken. The results were analyzed by SPSS soft ware and paired sample T-test and ANOVA.

    Finding

    Results with paired sample t-test indicated that mean score of each enclosures، before and after teaching was promoted in cadaver and teaching mannequin (P < 0. 01). But between the mean alteration scores of two groups of the learners were not significant meaningful differences before and after teaching (P> 0. 05).

    Results

    Both of the intubating mannequin and cadaver could be effective in the endotracheal intubation teaching with FFL. And both of them could be resulted to increasing the mean scores after teaching. So، applying cadaver such as the intubating mannequin could use in endotracheal teaching with FFL in the academic and medical centers.

    Keywords: Teaching, Anesthesia Residents, Cadaver, Teaching Mannequin
  • Dr B. Nabilou, J. Rasouli, H. Khalilzadeh Pages 23-31
    Introduction
    Safety in the health care industry has particular importance and Patient safety education for health care workers is critical، resulting in patient safety improvement. The present study was designed to assess internship students perceptions of patient safety، knowledge and their attitudes to patient safety education.
    Methods
    This cross-sectional and discriptive- analytical study was conducted in 2011atUrmiaUniversityof Medical Sciences. The statistical population were 134people، including medical، Nursing and Midwifery students which were selected as census. The data collection instrument was a questionnaire. Results were analyzed SPSS statistical software (version 16. 0)، which employed the chi-square، Spearman correlation coefficient، f and LSD tests.
    Results
    Totally، 121 students completed the questionnaire that included 62 medical and 34nursing students. Almost 50% of the students well- evaluated their knowledge about patient safety. Attitude to patient safety education were accepted with the majority of students. Based on chi-square test respondents'' attitudes to patient safety education with year (P = 0. 003)، sex (P= 0. 001) and course (P = 0. 017) were significant. F and LSD tests indicated that mean scores difference of perceptions of patient safety and mean scores difference of attitude to patient safety education in medical students was significant with nursing and midwifery students.
    Conclusions
    the results indicated patient Safety need more attention at UrmiaUniversity of Medical Sciences which its inclusion in the formal educational curriculum، both its importance is determined for students and with training patient safety، reducing all types of errors in complex environments such as hospital can be achieved.
    Keywords: patient safety, education, medicine, nursing, midwifery
  • Dr Fatemeh Samieerad, Fatemeh Talebi, Zahra Mohitabadim, Dr Ameneh Barikani Pages 32-38
    Introduction
    Education leads to learning، but depth and stability of various methods of training are different. CPR training should concentrate on making and problem-solving skills in an emergency situation. Proper training and effective performance of neonatal resuscitation can be effective in reducing 99% of neonatal deaths in developing countries can be reduced. The aim of this study، providing two methods of clinical staff training and comparing the effect of these two methods on their knowledge and practice.
    Methods
    In this intervening، quasi-experimental study، 80 clinical staff randomly are divided into two groups. The first group were trained with manual teaching method using CD، the second group were trained with the two days workshop (first day: theoretical and practice on model، second day: faced with the real environment for neonate CPR. Of the unit''s research، pre-and post-tests were performed on both group using a man -made questionnaire (α Alpha 83. 0) and check list to determine level of awareness and levels of performance respectively. To determine validity and reliability of the checklist، content validity and test-retest were used respectively. Then، the mean scores were compared with independent t-test and paired t- test.
    Results
    Comparison of mean scores of pre-test and post-test in two scopes of knowledge (P=0/01، t=5. 8) and practice (P=0. 01، t=9. 3) at the two groups showed significant difference which represents effect of the education on both groups.
    Conclusions
    According to higher difference of the mean scores at the workshop''s method، it seems that person-centered method has enhanced the knowledge and skills clinical staff at the newborn CPR field. Another reasons that can be expressed، use of instructional aides such model and practical work in a space similar to clinical conditions that is effective on the stability of learning.
    Keywords: Resuscitation, Cardiopulmonary, knowledge, practice
  • Dr Sh Jamshidi, Dr F. Baghaei, Dr Hr Abdolsamadi, Dr J. Faradmal, Dr Ar Soltanian, Dr E. Ahmadiani Pages 39-45
    Introduction

    Planning educational activities and modifying educational system are carried out in terms of assessment of lecturers. The goal of this study was to determine faculty members’ viewpoints regarding teacher evaluation process by students in Hamadan University of Medical Sciences.

    Methods

    This is a descriptive analytic and cross sectional study. Sampling method is based on census. It was performed in Hamadan University of Medical Sciences during 2011-2012. The data collection tool was a questionnaire which asked faculty members’ viewpoints about evaluation process. The data was analyzed SPSS software using ANOVA، Chi 2 test and t-test.

    Results

    Most lecturers believe that assessment is effective to improve their teaching (68. 8%). But the most negative opinions were about lack of attention to the content differences of the courses with the same evaluation (90. 6%) and Lack of showing educational skills by lecturers (79%). The result of evaluation was accepted by only 34. 3% of academic staffs. There was not significant relationship among Viewpoints of faculty members by consiering age (0. 507)، gender (0. 941) and work experience (0. 744).

    Conclusion

    Faculty members were not so satisfied with the performance of evaluation process by students and have negative attitude toward this issue. Therefore it is suggested that some explanatory workshops are held to inform lectures about and its effect onnstruction، also، implementing other evaluation method.

    Keywords: Evaluation, Students, Faculty members
  • Z.S. Mirmoghtadaie, S. Ahmadi, M.A. Hosseini Pages 46-54
    Introduction
    Clinical experience has always been an integral part of medical education and prepare students to work as well as clinical principles as they do so in practice. Ethics both in remdiation of patients and students'' teaching in respect to sciences and skills promoting is necessary. This study try to assess attitude and experiences of teachers'' and medical students in the process of professionalism in clinical education. The aim of this study is to explore the process of professionalism in clinical education.
    Methods
    This study is a qualitative research and content analysis. Participants in the study were medical students that were chosen purposefully. The clinical professors who are willing and able to transfer rich data about study selected. Semi-structured interview (personal interview) was used data were analyzed based on Strauss and Corbin.
    Results
    Finally 6 to 8 main categories and sub- categories were created respectively and4 themes extracted from these factors including: social، political، economic and cultural factors.
    Conclusion
    Findings showed that the concept of professionalism from the viewpoints'' of participarticipants is associated with their handling of the case in training. Although ethics is very important in clinical practice، however، many factors contribute to the creation of it.
    Keywords: education, clinical competency, qualitative research, professionalism content analysis