فهرست مطالب

بهداشت در عرصه - سال پنجم شماره 2 (پیاپی 18، تابستان 1396)

فصلنامه بهداشت در عرصه
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 18، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/29
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حسین حاتمی* صفحه 1
    جذام یکی از بیماری های عفونی ناشی از عوامل باکتریایی است که در طول تاریخ بیش از هر بیماری دیگری باعث ایجاد رعب و وحشت انسان ها شده و زمینه ساز انزوای اجتماعی آنان گردیده است. این بیماری که قدمت زیادی دارد نوعی بیماری التهابی مزمن است که به وسیله مایکوباکتریوم لپرا ایجاد می شود و طیف بالینی وسیعی دارد. تاکنون موفق به تولید واکسن مسقلی برای پیشگیری آن نشده اند ولی تاثیر تشخیص و درمان زودرس در پیش آگهی آن حتی در عصر قبل از کشف آنتی بیوتیک ها نیز مورد توجه صاحبنظران، بوده است به طوری که ابن سینا می نویسد: ”کسی که به تازگی مبتلا به جذام شده و اوایل بیماری را طی می کند امید به معالجه اش بیشتر است! اما وقتی بیماری، ریشه دوانید و وضعیت ثابتی پیدا کرد اگر هم معالجه شود بسیار مشکل است“. و هم اکنون نیز اقداماتی نظیر بهبود شیوه زندگی، ارتقاء آگاهی های بهداشتی و آشنا کردن مردم با علائم بیماری و معاینه مرتب مردم در مناطق آندمیک به منظور تشخیص و درمان زودرس، رمز موفقیت اقدامات کنترلی، می باشد.
    بیمارانی که از مزایای پیشگیری سطح اول و دوم، برخوردار نشده و دچار ضایعات ناشی از بی حسی اندام ها هستند در صورتی که به اقدامات درمانی، پاسخ ندهند دچار تغییر شکل اندام ها و عفونت نسج استخوان می گردند و گاهی قطع عضو، در آن ها لازم می شود و عوارض چشمی نیز ممکن است منجر به کاهش بینایی یا کوری شود و نهایتا داغ های متعدد بیماری بر چهره بیماران، میتواند باعث بدشکلی های غیرقابل تحمل و انزوای اجتماعی آنان گردد.
    کشور ایران همواره در طول تاریخ، جزو مناطق هیپرآندمیک جذام بوده و به منظور اسکان و درمان مجذومین، در صفحات شمال شرقی، شمال، شمال غربی و غرب کشور، اقدام به دائر کردن مکان های مناسبی تحت عنوان ”بهکده“ نموده و در طول سالیان گذشته، هزاران نفر از این بیماران را تحت پوشش درمانی و حمایت اقتصادی و اجتماعی، قرار داده و با مراقبت بهداشتی، بیماریابی، درمان به موقع و تجویز باکیفیت ترین داروها سال به سال از میزان بروز و شیوع بیماری کاسته است به گونه ای که روند بیماری همواره رو به کاهش بوده از حدود دو دهه قبل طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت به مرحله حذف رسیده و طبق آخرین گزارش آن سازمان که در شهریورماه سال 1396 منتشر شده است بروز و شیوع این بیماری در سال 1395 به صفر رسیده و برای اولین بار در طول تاریخ، حتی یک مورد جدید هم در سطح کشور، یافت نگردیده است و لذا به شکرانه این موفقیت شگفت انگیز که مرهون برنامه های کنترلی دقیق و زحمات بی نظیر نیروهای بهداشتی درمانی کشور، می باشد سرمقاله این شماره مجله بهداشت در عرصه را به موضوع حذف جذام، اختصاص داده ایم.
  • حسین حاتمی، سپنتا حسین پور * صفحه 5
    زمینه و اهداف
    بیماری های پریودنتال بخش عظیمی از بیماری های دهانی مطرح برای سازمان بهداشت جهانی را شامل می شوند. مطالعات بسیاری نشان می دهد که ژنتیک نقش بسیار مهمی را برروی پیشرفت و شدت بیماری های پریودنتال دارد. هدف این مطالعه مقایسه پلی مورفیسم ژن اینترلوکین 17 در بیماران مبتلا به پریودنتیت مزمن و افراد سالم در جمعیت ایرانی است.
    مواد و روش ها
    99 بیمار مبتلا به بیماری پریودنتال مزمن به همراه 75 نفر که از نظر پریودنتال سالم و یا مبتلا به ژنژیویت بودند، به وسیله پارامترهای کلینیکی (CAL ، BOP ، PD ، GI) به عنوان جمعیت مورد مطالعه انتخاب و به 4 گروه تقسیم شدند. سپس از کل جمعیت 3 سی سی نمونه خون محیطی جمع آوری شد. پس از استخراج دی ان ای نمونه های جمع آوری شده در دمای oC 80- منجمد شدند تا در نهایت تعیین ژنوتایپ توسط آبشار آنزیمی پلیمراز صورت گرفت. در کلیه مراحل انجام پژوهش، موازین اخلاقی مراعات گردید و رضایت آگاهانه از تمامی داوطلبین اخذ گردید.
    یافته ها
    بین پلی مورفیسم ژنوتایپهای مختلف ژن اینترلوکین 17 و پریودنتیت در جمعیت مورد مطالعه هیچگونه رابطه معناداری یافت نشد. همچنین در مقایسه های گروه بندی شده نیز اختلاف از نظر آماری معنادار نبود (P>0.05).
    نتیجه گیری
    در نهایت این مطالعه نشان داد که بین هیچ یک از ژنوتایپها و پریودنتیت مزمن در جمعیت ایرانی مورد بررسی، ارتباط وجود ندارد و برای یافتن نتایج قابل تعمیم به جمعیت ایرانی نیاز به مطالعات گسترده تری در آینده می باشد.
    کلیدواژگان: پلی مورفیسم ژنی، اینترلوکین 17، پریودنتیت مزمن
  • بهزاد فولادی دهقی، علیرضا قمر، لیلا ابراهیمی قوام آبادی *، سیدمحمود لطیفی صفحه 12
    زمینه و اهداف
    مواجهه با میدان های الکترومغناطیس به واسطه استفاده از تجهیزات الکترونیکی روی می دهد. هدف مطالعه حاضر بررسی مواجهه با میدان های الکترومغناطیس و تاثیر آن بر سلامت عمومی کاربران رایانه است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع مقطعی و با مشارکت 73 کارمند مرد انجام گرفت. میدانهای الکترومغناطیس توسط دستگاه کالیبره شده گوس متر مدل HI-3603 ساخت امریکا اندازه گیری گردید و برای سنجش سلامت از پرسشنامه سلامت عمومی استفاده گردید. جهت تحلیل نتایج از آزمونهای تی تست و کای دو استفاده شد. در طی انجام این مطالعه کلیه موازین اخلاقی رعایت و مجوزهای مربوطه دریافت گردید.
    یافته ها
    شدت میدان الکتریکی در نمایشگرهای رومیزی و رایانه همراه به ترتیب 1/2-0/26و 0/87-0.28ولت بر متر بود که این مقدار در نمایشگرهای رومیزی در فاصله cm 30 برابر 1/2 ولت بر متر بود که از حد استاندارد بالاتر می باشد. نتایج پرسشنامه سلامت عمومی نیز نشان داد که 39 % از افراد گروه کاربران رایانه فاقد سلامت عمومی می باشند. هم چنین بین سلامت عمومی دو گروه اختلاف معناداری دیده شد (p<0.001)
    نتیجه گیری
    در استانداردهای مواجهه با میدان های الکترومغناطیس، عامل زمان لحاظ نمی شود و تنها یک مقدار سقف بیان می گردد. مطابق با نتایج مشخص گردید که در بیشتر نقاط این مقادیر کمتر از استاندارد می باشند. اما با نظر داشتن این نکته که زمان استفاده از این تجهیزات طولانی می باشد و محدود به زمان کار نمی باشد، اثرات این مواجهه با مقادیر کمتر از حد مجاز در سلامت کاربران رایانه را می توان به صورت تجمعی در نظر داشت.
    کلیدواژگان: میدان الکترو مغناطیس، سلامت، کاربر رایانه
  • طیبه مرعشی، فاطمه ندیری *، عباس علی پور، علی رمضانخانی، محسن بخشنده صفحه 18
    زمینه و اهداف
    مایکروفر از لوازم خانگی است که با امواج مایکروویو کار می کند و به علت سهولت وسرعت در طبخ غذا از وسایل ضروری در آشپزخانه می باشد. استفاده کنندگان از مایکروفر لازم است، درمورد نکات ایمنی کار با آن آگاهی داشته باشند. زنان به دلیل استفاده بیشتر، در اولویت قرار می گیرند. این مطالعه با هدف بررسی آگاهی، نگرش و رفتار استفاده از مایکروفر در کارکنان زن دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1395 انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 120 نفر از کارمندان زن دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به صورت خوشه ایانتخاب شدند. تمام مراحل تحقیق با رعایت موازین اخلاقی پژوهش و تکمیل فرم رضایت نامه انجام گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بود که پس از تائید روایی و پایایی به کار گرفته شد. پرسشنامه حاوی سوالات دموگرافیک، آگاهی، نگرش و رفتار استفاده از مایکروفر بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی زنان 9/19±38/63 سال بود. حدود 58/35 درصد تحصیلات فوق دیپلم و لیسانس و 28/35 درصد فوق لیسانس داشتند. حدود 68/35درصد متاهل بودند. به طور کلی، میانگین نمره آگاهی 15/80 از 28 و میانگین نمره نگرش 36/69 از 50 بود. میانگین نمره رفتار 59/62 از 75 بود. بین میزان آگاهی، نگرش زنان با سن، وضعیت تاهل و تحصیلات از نظر آماری، رابطه معناداری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق، ضرورت مداخلاتی در جهت ارتقا آگاهی، نگرش و رفتار در این خصوص را مطرح می نماید.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، رفتار، مایکروفر، زنان
  • فاطمه محمد علیزاده، محتشم غفاری، سهیلا خداکریم، علی رمضانخانی * صفحه 28
    زمینه و اهداف
    اختلالات پوستی در بیماری نارسایی مزمن کلیه پیشرونده، شایع می باشند. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش مبتنی بر الگوی اعتقاد بهداشتی بر ارتقای رفتارهای مراقبت از پوست بیماران همودیالیزی در بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1395 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی، روی 70 بیمار همودیالیزی در دو گروه مورد و شاهد به روش نمونه گیری تصادفی صورت گرفت. نمونه های مورد بررسی طی سه مرحله با پرسشنامه خود ساخته مورد ارزشیابی قرار گرفتند. آموزش به صورت مشاوره فردی با وسیله کمک آموزشی پمفلت ارائه شد. داده های جمع آوری شده با نرم افزار SPSS16 و با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل و دقیق فیشر و کی دو و اندازه گیری های مکرر مورد تجزیه تحلیل قرار گرفتند. تمام مراحل مطالعه حاضر طبق موازین اخلاقی اجرا گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، قبل از مداخله، میانگین نمرات حساسیت و شدت درک شده و رفتار مراقبت از پوست در گروه شاهد، بیشتر از گروه مداخله بود که پس از آموزش، میانگین تمام نمرات متغیرهای فوق در گروه مداخله به طور معناداری افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    آموزش بهداشت از طریق الگوی اعتقاد بهداشتی، رفتارهای مراقبت از پوست بیماران همودیالیزی را ارتقا می بخشد.
    کلیدواژگان: رفتارهای مراقبت از پوست، الگوی اعتقاد بهداشتی، بیماران همودیالیزی
  • امین پناه، عبدالعلی کرمشاهی *، جواد میرزایی، مهدی حیدری صفحه 36
    زمینه و اهداف
    گیاه پالایی فلزات سنگین از مکان های آلوده می تواند در خروج فلزات سنگین از خاک بدون صرف هزینه های از منطقه موثر باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان ترسیب کادمیوم، روی، سرب و منگنز در برگ و خاک گونه های اکالیپتوس، سرو سیمین و اقاقیا که در حاشیه کارخانه سیمان ایلام کاشت شده اند می باشد.
    مواد و روش ها
    میزان فلزات را در برگ و همچنین در دو عمق 10-0 و 20-10 سانتی متری خاک در 3 گونه مورد بررسی، توسط دستگاه جذب اتم اندازه گیری شد. علاوه بر این میزان فلزات ترسیب شده در الکتروفیلتر کارخانه نیز اندازه گیری شد. از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون دانکن جهت مقایسه میانگین ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که کادمیوم، روی، سرب و منگنز ترسیب شده در الکتروفیلتر بیشتر از میزان ترسیب این عناصر در خاک و برگ گونه های مورد بررسی می باشد. نتایج ترسیب فلزات در خاک به گونه ای بود که در هر 3 گونه با افزایش عمق خاک میزان ترسیب سرب کاهش می یابد. بیشترین میزان ترسیب کادمیوم و روی هم در خاک و هم در برگ در گونه اقاقیا مشاهده شد درحالیکه مقادیر ترسیب این دو عنصر هم در خاک و هم در برگ در 2 گونه اکالیپتوس و سروسیمین نزدیک به هم بود. بیشترین ترسیب سرب و منگنز در خاک در هر دو عمق و همچنین در برگ، در گونه اکالیپتوس مشاهده شد. از طرفی دیگر کمترین میزان ترسیب سرب و منگنز را در هر دو عمق و همچنین در برگ، در گونه سرو سیمین را داشت.
    نتیجه گیری
    گونه های اکالیپتوس و اقاقیا ترسیب بیشتری از فلزات سنگین داشتند و گونه هایی مناسب جهت کاشت و توسعه فضای سبز در حاشیه کارخانه می باشند.
    کلیدواژگان: اکالیپتوس، سرو سیمین، اقاقیا، فلزات سنگین، خاک
  • شادی کریم پورزهرایی، مهدی جلیلی قاضی زاده*، مرتضی جلیلی قاضی زاده صفحه 46
    زمینه و اهداف
    آگاهی های محیط زیستی در زمینه مشکلات محل های دفن پسماند صنعتی باعث شده مدیریت زائدات صنعتی با تاکید بر بازیابی مواد و انرژی در دستور کار صنایع مختلف قرار گیرد. یکی از روش های بازیافت پسماند تولیدی در صنعت نفت و گاز، استفاده از این زائدات در فعالیت های عمرانی می باشد. هدف اصلی از این پژوهش، امکان سنجی استفاده از زائدات صنعتی تولیدی واحد نم زدایی پالایشگاه های گازی در مخلوط های آسفالتی می باشد.
    مواد و روش ها
    آزمایشICP وXRF به منظور تعیین غلظت فلزات سنگین و اجزاء تشکیل دهنده زائدات مولکولارسیو و سرامیک بال انجام شد، سپس آزمایشات دانه بندی و مرغوبیت مصالح روی این زائدات و مصالح تهیه شده قشر رویه انجام گرفت. تمامی مراحل این تحقیق با رعایت موازین اخلاقی و پژوهشی انجام شد.
    یافته ها
    هر دو نوع زائدات غیرخطرناک می باشند. جذب آب در زائدات مولکولارسیو بیش از 10 برابر حد مجاز برای مصالح سنگی طبق استاندارد نشریه 234 است، از این رو این زائدات قابلیت جایگزینی با مصالح سنگی در مخلوط های آسفالتی را ندارند، زیرا باعث ترک خوردگی در فصل زمستان می شوند. به علاوه وجود خلل و فرج زیاد در مولکولارسیو، قیرمصرفی را به طور قابل ملاحظه ای افزایش می دهد.
    نتیجه گیری
    زائدات مولکولارسیو به دلیل جذب قابل توجه آب به عنوان جایگزین مصالح سنگی توصیه نمی شوند، همچنین مقایسه نتایج آزمایشات فیزیکی صورت گرفته روی زائدات سرامیک بال با حدود مجاز استاندارد موجود در نشریه 234 نشان دهنده پتانسیل مناسب این زائدات به عنوان جایگزین مصالح سنگی در مخلوط های آسفالتی می باشد.
    کلیدواژگان: پسماند مولکولارسیو، پسماند سرامیک بال، آسفالت گرم
|
  • Hossein Hatami * Page 1
    Leprosy is a bacterial infection that has caused the horror of humans more than any other disease over the course of history. The disease has provided the basis for social isolation of people involved. This long-term infection, is a chronic inflammatory disease caused by mycobacterium lepra with a wide clinical spectrum. So far, development of a vaccine to protect against leprosy has not been successful; however, the impact of early diagnosis and treatment in its prognosis, even in the era before the discovery of antibiotics, has also been of scholars’ interest, as Avicenna writes: "A person who has recently been infected with leprosy and the beginning of the illness is more than hope! but when you get sick, you get rooted and have a steady state if it is treated, it is very difficult". Today, improving lifestyle, promoting health awareness, and improving people’s knowledge about signs and symptoms of illness, as well as regular examination of people in endemic areas in order to early diagnosis and treatment are the keys to success control measures. Patients who do not derive the benefits from the primary and secondary prevention and have lesions resulting from the anesthetics of the organs, if do not respond to therapeutic measures, will undergo organs alteration as well as osteomyelitis; in which amputation would be sometimes necessary. Furthermore, ophthalmologic complications may also reduce vision or even resulted in blindness. Ultimately, the many and various complications of the disease on the face of the patient can lead to intolerable defects and social isolation. Iran has always been one of the hyper endemic areas for lepra throughout history. Suitable sites named "Beh-khadeh" have been established in the northeastern, north, northwestern, and western parts of the country to locate and treat the patients with lepra. During the past years, thousands of these patients have provided with treatment, social and economic support. The incidence and prevalence of the disease have been declined year by year as a result of health care, diagnosis, timely treatment and administration of the disease; so that the process of the disease has been steadily declining since about two decades ago, based on World Health Organization (WHO). According to the latest report of WHO (August of 2017), the incidence and prevalence of leprosy have reached zero in the country in 2016, and even a new case has not been found anywhere in the country for the first time in history. Thanks to this amazing success, resulted from the precise control and care efforts of the country's health authorities, the editorial of the present issue of Journal of health in the field has therefore been designated to the issue of leprosy elimination.
  • Hossein Hatami, Sepanta Hosseinpour * Page 5
    Background And Aims
    Periodontal diseases encompass a wide range of oral diseases in which world health organization concerns about them. The literature already includes several reports of genetics leading role in the development and intensity of periodontal diseases. The purpose of the present study was to investigate the association between IL-17A,F gene polymorphisms and susceptibility to chronic periodontitis in an Iranian population.
    Material and
    Methods
    Totally 99 patients with chronic periodontal disease and 75 healthy periodontal cases or those with gingivitis were selected through clinical factors (GI, PD, BOP, CAL), as the studypopulation. They were then divided into four groups and 3mL peripheral blood sample were collected. Total DNA was extracted from samples and extracted DNA was stored at -80°C until genotyping and polymorphisms detection using restriction fragment length polymorphism polymerase chain reaction (RFLP-PCR). Ethical issues were all considered. Informed consent was obtained from all volunteers before the study began.
    Results
    Our data of IL-17 polymorphisms did not show a significant difference amongst study groups (p>0.05).
    Conclusion
    We did not find statistically significant differences between study groups in Iranian population. Stratification analysis based on the severity of the chronic periodontitis indeed declared no significant difference in relation to genotype distribution and allelic polymorphisms frequencies.
    Keywords: Gene polymorphisms, Interleukin-17 (A-7383G), chronic periodontitis
  • Behzad Fouladi Dehaghi, Alireza Ghamar, Leila Iibrahimi Ghavamabadi*, Seyed Mahmood Latifi Page 12
    Background And Aims
    Exposure to electromagnetic fields occurs as a result of electronic equipment exploitation. The aim of this study was to evaluate the exposure to electromagnetic fields and its impact on the public health of computer users.
    Materials And Methods
    The present cross-sectional study involved 73 male employees. A calibrated gauss meter (model HI-3603, USA) was employed to measure the intensity of electromagnetic fields. A general health questionnaire was also used to assess the health status of the operators. T tests and chisquare test were used for data analysis. Ethical issues were all considered in all stages of the study, and required permission were received.
    Results
    The electric field intensity range of desktop and laptop displays were measured 0.26 - 1.2 and 0.28 - 0.87 v/m, respectively. The corresponding intensity at a distance of 30 cm from desktop displays was 1.2 v/m; which was more than the standard level. Indeed, general health questionnaire results revealed that 39% of computer users suffer from the lack of public health. The public health status between two groups was significantly different (p
    Conclusion
    Exposure duration factor is not considered in exposure level standards for electromagnetic fields, and a ceiling amount is only reported. According to the results of this study, electromagnetic field intensity values were below standard limits at most of the measured points; however, given the long duration time of equipment usage, the health consequences of this exposure could be accounted as cumulative exposure.
    Keywords: electromagnetic fields, health, computer user
  • Tayebeh Marashi, Fatemeh Nadir *, Abbas Alipour, Ali Ramezankhani, Mohsen Bakhshandeh Page 18
    Background And Aims
    Microwave oven, a household appliance that works with microwave, is one of the essential supplies in the kitchen because of ease and speed in cooking. Microwave users are required to be aware of its safety tips, and women are in the program's top priority due to more involvement. This study aimed to assess the knowledge, attitude and behavior towards using microwave oven among women working at Shahid Beheshti University of Medical Sciences and health services in 2016.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, totally, 120 women working at Shahid Beheshti University of medical Sciences and Health Services were selected through clustering procedure. All stages of this research were conducted ethically. The consent forms were indeed completed. A reliable and valid questionnaire prepared by the research team was exploited for data collection. The questionnaire encompassed demographic, knowledge, attitude and behavior of using microwave oven questions. Finally, the obtained data was analyzed using SPSS22 statistical Softwa re.
    Results
    The mean age of women was 38.63 ± 9.19 years. About 58.35 percent of participants had associates, bachelor's level education and 28.35 percent were of Master's degree. Approximately 68.35% of the total study group were married. Overall the mean score of knowledge was 15.80 out of 28. The mean score of attitude was 36.69 out of 50, and the mean score of behavior was 59.62 out of 75. There was no statistically significant relationship between age, marital status, education and knowledge and atti tude.
    Conclusion
    The results of the study suggest the need for interventions to promote awareness, attitude and behavior.
    Keywords: Knowledge, Attitude, Behavior, microwave oven, women
  • Fatemeh Mohammadalizadeh, Mohtasham Ghaffari, Soheila Khodakarim, Ali Ramezankhani* Page 28
    Background And Aims
    Skin disorders are common in progressing chronic kidney disease. This study aimed to determine the effect of education based on health belief model on promoting skin care behaviors among hemodialysis patients in selected hospitals under the auspices of Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2016.
    Materials And Methods
    The present experimental intervention was carried out on 70 hemodialysis patients in the two case and control groups through random sampling. Samples were evaluated in three stages with a self-administered questionnaire. Education was presented as counseling method using an educational file. Statistical analysis was performed using SPSS (version 16.0) through t-test, Fisher and chi-square. All stages of the study was conducted according to moral standards.
    Findings: The results showed that the mean scores of perceived sensitivity and severity as well as skin care behaviors were higher in control group as compared to the intervention group. Scores of all variables in intervention group were significantly increased after intervention.
    Conclusion
    Health education promotes skin care behaviors of hemodialysis patients through health belief model.
    Keywords: skin care behaviors, health belief model, Hemodialysis patients
  • Amin Panah, Abdolali Karamshahi*, Javad Mirzaei, Mehdi Heydari Page 36
    Background And Aims
    Phytoremediation of heavy metals from polluted sites could be an efficient and cost-effective alternative in removing heavy metals from soil. This study aimed to investigate the sequestration of Cd, Zn, Pb and Mn in the leaves and soil of Eucalyptus Micro theca, Cupressus arizonica Green and Robinia Pseudo Acasia, which have been planted around the Cement factory of Ilam.
    Materials And Methods
    Atomic absorption spectrometry was used to measure the accumulation of metals in leaves and in the soil at a depth of 0-10 and 10-20 cm in three species as well. Furthermore, the amounts of precipitated metals in Electro filter of factory were measured.
    Results
    The results showed that Cd (0.55 mg/kg), Zn (3.92 mg/kg), Pb (40.25 mg/kg) and Mn (3.74 mg/ kg) sequestration occurred in electro filter; which were totally more than the amounts of them in soils and leaves of tree species. Results of metals sequestration in the soil revealed that increasing soil depth leads to decrease of Pb sequestration rate in all three species. The most sequestration of Cd and Zn both in the soil and leaves were observed in Robinia Pseudo Acasia. Likewise, the most sequestration of Pb and Mn in the soil at both depth and also in leaves were observed in Eucalyptus microtheca.
    Conclusion
    Eucalyptus microtheca and Robinia Pseudo Acasia demonstrated the most sequestration of heavy metals, and thus are suitable species for planting and green space development around the factory.
    Keywords: Eucalyptus microtheca, Cupressus arizonica, Robinia Pseudo Acasia, heavy metals, soil
  • Shadi Karimpour Zahraei, Mahdi Jalili Ghazizadeh*, Morteza Jalili Qazizadeh Page 46
    Background And Aims
    Environmental awareness about problems of industrial waste landfills has resulted in industrial waste management to be high on the agenda with an emphasis on the recovery of materials and energy. One of the methods of waste recycling in the oil and gas industry is the use of generated waste in civil activities. The main objective of this research is to assess the feasibility of using gas refineries industrial waste produced in dehydration unit in hot asphalt mixtures.
    Material and
    Methods
    The ICP and XRF analyses were carried out to determine the concentrations of heavy metals and composing elements of waste Molecular Sieve and Ceramic ¬ball. Sieve and and quality analyses were thence done on these wastes and materials. All stages of this research were conducted ethically.
    Results
    Both types of wastes were classified as non-dangerous waste. Absorption of water in waste Molecular Sieve was at least 10 times the permissible level for aggregates according to the standards of Journal 234. Waste molecular sieve was not therefore replaceable with aggregates in asphalt mixtures since they may cause cracking in the winter season., Moreover, the existence of many pores in Molecular Sieve significantly increase the use of bitumen.
    Conclusion
    Waste Molecular Sieve is not recommend to be uses as an alternative to aggregates due to significant absorption of water.Furthermore, the comparison of results obtained from physical tests performed on the waste ceramics ball with standard limit of Journal 234 indicate the potential of this waste as an alternative to the aggregates in asphalt mixtures.
    Keywords: Waste molecular sieve, Waste ceramic ball, Hot asphalt