فهرست مطالب

پرستار و پزشک در رزم - سال نهم شماره 33 (زمستان 1400)

مجله پرستار و پزشک در رزم
سال نهم شماره 33 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علیرضا فرهمند، وحید هادی*، سعید هادی، جواد رفیعی راد، صیاد رشیدی، مریم عسکری صفحات 6-15
    مقدمه

    بیماری کبد چرب غیرالکلی (Non-alcoholic Fatty Liver Disease (NAFLD))، وضعیتی است که در آن تری گلیسیرید در سلول های کبدی بدون سابقه مصرف الکل تجمع پیدا می کند. شواهد نشان داده اند که درمان کمکی از جمله استفاده از ترکیبات آنتی اکسیدانی می تواند در بهبود کبد چرب غیر الکلی موثر باشد. رزوراترول یک ترکیب آنتی اکسیدانی می باشد که سودمند بودن آن در برخی بیماری ها نشان داده شده است. از این رو هدف از این مطالعه مروری، بررسی تاثیر مکمل رزوراترول در کنترل بیماری کبد چرب غیر الکلی می باشد.

    روش کار

    مطالعه حاضر یک مطالعه مروری سیستماتیک بر کارآزمایی های بالینی انجام شده است که به بررسی نتایج پژوهش های انجام شده در زمینه ارتباط مکمل رزوراترول و بیماری کبد چرب غیر الکلی پرداخته است. مطالعات انجام شده مرتبط با اثر دریافت مکمل رزوراترول بر کبد چرب غیر الکلی از پایگاه های علمیScience direct ،Pub med ، Google scholar،Scopus ، Web of Scienceبین سال های 2008 تا 2012 با استفاده از کلیدواژه های بیماری کبد چرب غیرالکلی، کبد چرب، استیاتوهپاتیت غیرالکلی و رزوراترول مورد برررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    بررسی مطالعات مختلف نشان داد که رزوراترول طی مکانسیم های مختلفی از جمله کاهش کلسترول و تری گلیسرید تام پلاسما، کاهش استرس اکسیداتیو در محیط کشت سلول های کبدی، کاهش محتوای تری گلیسرید کبد و نهایتا کاهش درجه استیاتوز اثرات مثبتی بر بهبود علایم کبد چرب غیر الکلی دارد. با این وجود تعدادی از مطالعات هم نتایج متفاوتی داشته و اثر معنی داری از مکمل رزوراترول را نشان نمی دهند.

     نتیجه گیری

    رزوراترول می تواند اثرات مثبتی در کنترل کبد چرب غیرالکلی داشته باشد، اما به دلیل ضد و نقیض بودن نتایج مطالعات، نیاز به مطالعات بیشتری در این زمینه می باشد.

     

    کلیدواژگان: کبد چرب غیرالکلی، کبد چرب، استئاتوهپاتیت غیرالکلی، رزوراترول
  • ناصر رحیمی*، ایت الله احمدی صفحات 16-25
    مقدمه

    آمادگی جسمانی یکی از عوامل تعیین کننده در کارآیی و عملکرد نیروهای نظامی می باشد. یکی از عوامل مهم در ارتقای سطح آمادگی جسمانی و بهبود عملکرد عضلانی، تشخیص سریع نقص در حرکت و ثبات توسط آزمون غربالگری حرکتی می باشد. لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی ارتباط آزمون های غربالگری حرکتی و سطح آمادگی جسمانی دردانشجویان دانشگاه افسری می باشد.

    روش کار

    در این پژوهش توصیفی-همبستگی از بین کلیه دانشجویان در حال تحصیل در یکی از دانشگاه های نظامی کشور در سال 1398 تعداد 260 نفر به صورت در دسترس به عنوان نمونه نهایی انتخاب شدند. سپس داده ها با استفاده از آزمون 7 مرحله ای غربالگری حرکتی و همچنین آزمون های آمادگی جسمانی شامل دراز و نشست، شنا و دوی 3200 متر جمع آوری گردید. از آزمون های همبستگی پیرسون ورگرسیون تک متغیره در بسته نرم افزاری SPSS نسخه 24 جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.

    نتایج

    یافته های تحقیق نشان داد بین میزان آمادگی جسمانی و آزمون غربالگری حرکتی ارتباط معناداری وجود دارد. هم چنین بین آمادگی جسمانی و آزمون دیپ اسکات، لانچ، بالابردن فعال پا، پایداری چرخشی ارتباط معناداری وجود داشت اما بین آمادگی جسمانی و آزمون گام برداشتن از روی مانع و بالا آوردن فعال پا ارتباط معنا داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که برنامه های پیش بینی شده جهت ارتقای سطح آمادگی جسمانی مناسب بوده و لذا به نظر می رسد بررسی فاکتورهای موثر در ارتقای آزمون غربالگری حرکتی و قرار دادن  آن ها در برنامه تمرینی جهت ارتقای سطح آمادگی جسمانی، برگزاری آزمون غربالگری حرکتی در بدو ورود دانشجویان جهت شناسایی نقاط ضعف و برنامه ریزی جهت تقویت آن ها مفید و موثر می باشد.

    کلیدواژگان: آمادگی جسمانی، آزمونهای غربالگری حرکتی، پرسنل نظامی
  • آقاعلی قاسم نیان*، فریبا سجاسی، اکرم کریمی اصل، حمیدرضا نوروزی صفحات 26-36
    مقدمه

    فعالیت های جسمانی در هر شدت و مدتی بر روی فشار اکسایشی و سیستم ضد اکسایشی موثرند. لذا انتخاب مناسب نوع، زمان و شدت تمرین ضروری به نظر می رسد. بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر 8 هفته تمرین استقامتی شدید و تناوبی شدید بر تیوردوکسین ردوکتاز-1 و مالو ن دی آلدهید در بافت ریه موش های صحرایی نر ویستار است.

    روش کار

    24 سر موش نر ویستار، به صورت تصادفی به 3 گروه (کنترل، تمرین استقامتی شدید، تمرین تناوبی شدید) تقسیم شدند. پروتکل تمرین استقامتی شامل دویدن بر روی نوار گردان به مدت 8 هفته (5 جلسه در هفته) و پروتکل تمرین تناوبی نیز شامل 8 هفته (5 جلسه در هفته) دویدن تناوبی بر روی نوار گردان بود. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی موش ها قربانی شدند و تحت شرایط استریل بافت ریه جدا شد. غلظت بافتی تیوردوکسین ردوکتاز-1 به روش الایزا و غلظت مالون دی آلدهید با روش تری باربیتوریک اسید سنجش شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون واریانس یک طرفه با آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.

    یافته ها

    پس از 8 هفته در میزان تیوردوکسین ردوکتاز-1 بافت ریه در گروه های تمرین استقامتی شدید و تناوبی شدید نسبت به گروه کنترل تغییر معنی داری ایجاد نشد (0/43=p). همچنین میزان مالون دی آلدهید بافت ریه گروه تناوبی شدید نسبت به گروه کنترل تغییر معنی داری نداشت (0/06=p)، اما در گروه استقامتی شدید نسبت به گروه کنترل به طورمعنی داری کاهش یافت (0/02=p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این پژوهش شاید بتوان گفت تمرینات استقامتی شدید 8 هفته ای ضمن کاهش مالون دی آلدهید، تاثیری بر میزان تیوردوکسین  ردوکتاز-1 نداشته است.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی شدید، تمرین تناوبی شدید، تیوردوکسین ردوکتاز -یک، مالون دی آلدهید، ریه
  • مژگان محمدی مهر، رضا قنبری* صفحات 37-45
    مقدمه

    یکی از مهم ترین و اصلی ترین مفاهیم که در دین مبین اسلام مطرح است، معنویت اسلامی می باشد. معنویت اسلامی در واقع جوهره و زیربنای تمدن اسلامی به شمار می رود. معنویت اسلامی، انسان را شایسته و سزاوار رسیدن به قرب الهی می داند و دارای استعداد خلافت الهی، تجلی اسماء و صفات الهی معرفی می کند. هدف از مطالعه حاضر شناسایی شاخص ها و ابعاد معنویت اسلامی برای دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی می باشد.

    روش کار

    مطالعه حاضر یک مطالعه کیفی است. از ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته برای جمع آوری داده ها استفاده شد. 19 نفر مشارکت کننده از متخصصان و خبرگان حوزه اخلاق و معنویت اسلامی در دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران در مطالعه شرکت داشتند که به روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند. انجام مصاحبه ها تا اشباع داده ها صورت گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها به روش اشتراوس کوربین انجام شد.

    یافته ها

    از تحلیل محتوای مصاحبه ها، 3 تم اصلی بینشی، نگرشی و رفتاری به عنوان ابعاد و 21 تم فرعی به عنوان شاخص های معنویت اسلامی به دست آمد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر، به مسیولان آموزشی و برنامه ریزان درسی توصیه می شود از یافته های این مطالعه در تدوین برنامه های درسی و یا کارگاه های آموزشی معنویت اسلامی برای دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: معنویت اسلامی، ابعاد، شاخص، آموزش پزشکی
  • زینب افشاری، سمیه موسایی، عبدالله عباسی، منوچهر قوجایی، آرزو فرهادی، محمدفواد حیدری، حسین اسماعیلی، جواد بهروزی، مهرداد نصرالله زاده ثابت* صفحات 46-53
    مقدمه

    یکی از سرطان های شایع دستگاه گوارش سرطان معده می باشد که به علت تهاجمی بودن و نداشتن علایم بالینی مشخص، اغلب بیماران در زمان مراجعه، در مرحله پیشرفته بیماری بوده و از طول عمر کوتاهی برخوردار هستند. ژن PRR11 از طریق تنظیم ژن های دیگر درگیر در چرخه سلولی و تومورزایی، در شروع و پیشرفت سرطان نقش دارد. هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی تغییرات بیان این ژن و ارتباط آن با اندازه تومور در نمونه های سرطان معده می باشد.

    روش کار

    در این مطالعه مورد-شاهدی 100 نمونه شامل 50 نمونه از بافت توموری معده و 50 نمونه از بافت حاشیه ای سالم آن از این بیماران تهیه گردید. از بافت های موردنظر RNA استخراج شد. سپس cDNA آن ها ساخته شد. در نهایت با استفاده از تکنیک qRT-PCR بیان ژن های PRR11 و GAPDH اندازه گیری شد. برای تحلیل میزان بیان ژن ها از آزمون paired t-test استفاده گردید. همچنین یک مطالعه داده کاوی به منظور بررسی بیان PRR11 در بیماران مبتلا به سرطان معده انجام شد.

    یافته ها

    میزان بیان ژن PRR11 در نمونه های توموری نسبت به بافت سالم حاشیه تومور افزایش چشمگیری پیدا کرد (001/0>p). میزان بیان این ژن در نمونه های توموری 11 برابر نمونه های سالم مجاور بود. همچنین، سطح بیان این ژن دارای همبستگی مثبت با اندازه تومور معده بود (001/0>p).

    نتیجه گیری

    به طور کلی نتایج این مطالعه نشان داد ژن PRR11 به عنوان یک انکوژن در سرطان معده عمل می کند و هدف گیری ژن PRR11 می تواند به عنوان راهکار مقابله با پیشرفت سرطان معده باشد.

    کلیدواژگان: سرطان معده، PRR11، بیان ژن
  • محسن یوسف زاده، بهروز شایسته زاده، سعید سلیمان میگونی، سید محمد صالحی، خلیل کاظم نیا* صفحات 54-58
    مقدمه

    اختلالات انعقادی از مشکلات نسبتا شایع در بیماران مبتلا به اشکال شدید کووید 19 است. در این مطالعه یک بیمار بستری مبتلا به کووید 19 که دچار هماتوم شکمی شد معرفی می گردد.

    گزارش مورد

    بیمار خانم 46 ساله ای بود که به دلیل کووید 19 در بیمارستان بستری شد. در روز پنجم بستری دچار درد شکم بدون علایم گوارشی شد. در سونوگرافی شکم و لگن یک توده با حجم تقریبی480 سی سی در سمت راست و پایین خط وسط شکم گزارش شد. بیمار با شک به پیچ خوردگی تخمدان تحت عمل جراحی لاپاراتومی قرار گرفت که در حین عمل هماتوم شکمی تشخیص داده شد. این بیمار به طور موفقیت آمیز با خارج کردن هماتوم شکمی و مراقبت های بعد از عمل با حال عمومی خوب مرخص شد.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به فراوانی اختلالات انعقادی در بیماران مبتلا به کووید 19 و تجویز همزمان داروهای ضد انعقاد در بیماران بستری، خونریزی و هماتوم باید در روند درمانی بیماران مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: هماتوم، کووید 19، ویروس کرونا، کواگولوپاتی، ترومبوسیتوپنی، درد شکم، دی -دایمر، فیبرینوژن
  • فاطمه کوچک نیا* صفحات 60-73

    مقدمه: هدف از پژوهش حاضر اثربخشی درمان شناختی رفتاری (CBT) بر کاهش استرس، افکار ناکارآمد و فرسودگی شغلی کارکنان منطقه جنوب غرب نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در سال 1398 بود. روش: طرح پژوهش، تجربی از نوع آزمایشی میدانی بصورت پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه گواه بود. نمونه آماری شامل 40 نفر از کارکنان منطقه جنوب غرب نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه استرس ادراک شده کوهن و همکاران (1983)، پرسشنامه نگرش‌های ناکارآمدی وایزمن و بک (1978) و پرسشنامه فرسودگی شغلی مزلچ (1981) بود. برای گروه آزمایش 12 جلسه درمان شناختی- رفتاری(CBT) به شیوه فری (1999) اجرا گردید. برای گروه گواه هیچگونه مداخله روانشناختی صورت نگرفت. یافته‌ها: نتایج حاصل از تحلیل کواریانس چند متغیری نشان داد که درمان شناختی- رفتاری(CBT) بر کاهش استرس، کاهش افکار ناکارآمد در زمینه های کمال طلبی، نیاز به تایید دیگران، نیاز به راضی کردن دیگران و آسیب پذیری-ارزشیابی و کاهش فرسودگی شغلی کارکنان تاثیر مثبت داشت (05/0p<). نتیجه گیری: می‌توان از درمان شناختی- رفتاری (CBT) بر ناامیدی، افکار خودکشی و کاهش استرس سربازان منطقه جنوب غرب نزاجا استفاده نمود.

    کلیدواژگان: درمان شناختی رفتاری (CBT)، استرس، افکار ناکارآمد، فرسودگی شغلی
  • فرح دخت ساسانیان، حسن رضایی جمالویی*، مجتبی انصاری، فاطمه نیک پرور صفحات 74-87
    مقدمه

    هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی درمان پذیرش و تعهد مبتنی بر شفقت به خود و طرحواره درمانی بر بهزیستی روان‌شناختی در زنان مبتلا به سندرم خستگی مزمن و آسیب دیده از خشونت شریک زندگی بود.

    روش کار

    طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون/ پس آزمون با گروه کنترل بود. نمونه پژوهش شامل 60 نفر از زنان مبتلا به سندرم خستگی مزمن بود که در عین حال خشونت از جانب همسرانشان را نیز تجربه کرده ‌بودند که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسش‌نامه بهزیستی روان‌شناختی، فرم ایرانی مقیاس تجدیدنظر شده تاکتیک های حل تعارض و پرسش‌نامه خستگی مزمن بود. برای دو گروه آزمایش درمان پذیرش و تعهد مبتنی بر شفقت به خود و طرحواره درمانی اجرا شد و برای گروه کنترل هیچگونه مداخله ای صورت نگرفت

    یافته ها

    نتایج حاصل از تحلیل کواریانس چند متغیری نشان داد که درمان اکت و طرحواره درمانی منجر به افزایش معنادار نمرات بهزیستی و چهار مولفه استقلال، تسلط بر محیط، ارتباط مثبت با دیگران و هدفمندی در زندگی شده است. همچنین نتایج نشان داد که اثربخشی طرحواره درمانی و اکت در بهزیستی و تسلط بر محیط تفاوتی با یکدیگر ندارند؛ در حالی که درمان اکت برای متغیرهای استقلال، ارتباط مثبت با دیگران و هدفمندی در زندگی اثربخش تر بوده است.

    نتیجه گیری

    می توان از درمان پذیرش و تعهد مبتنی بر شفقت به خود و طرحواره درمانی برای کاهش مولفه های روانشناختی در افراد مبتلا به سندرم خستگی مزمن و آسیب دیده از خشونت شریک زندگی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: درمان پذیرش و تعهد مبتنی بر شفقت به خود، طرحواره درمانی، بهزیستی روان شناختی، سندرم خستگی مزمن، خشونت
  • میترا یوسف پور، دانیال اسدپور، لعیا قهاری* صفحات 88-95
    مقدمه

     سوختگی یکی از مشکلات شایع در کشورها بوده و یافتن ماده ای که بتواند علاوه بر ترمیم عوارض کمتری داشته باشد، بسیار با اهمیت است. استفاده از گیاهان دارویی جهت درمان زخم های سوختگی سابقه دیرینه دارد. در این مطالعه اثرات گیاه آقطی را با پماد سیلورسولفادیازین که بطور روتین برای ترمیم زخم سوختگی مورد استفاده قرار می گیرد ، بررسی کردیم. 

    مواد و روش‌ها

    در این مطالعه از موش های صحرایی نر بالغ نژاد ویستار با وزن حدود300 گرم استفاده گردید. موش ها به صورت تصادفی در 3 گروه قرار گرفتند. سپس سوختگی درجه 2 در پشت حیوانات ایجاد گردید.  زخم های گروه درمان با پماد 10% تهیه شده از عصاره گیاه آقطی و  گروه  درمان دیگر با پماد سیلورسولفادیازین؛ به مدت 21 روز تحت درمان قرار گرفتند. گروه  کنترل هیچ پمادی دریافت نداشت. در نهایت میزان ترمیم زخم ها در روزهای 7، 14 و 21 مورد مطالعه قرار گرفت و اطلاعات به دست امده با استفاده از نرم افزارGraphPad Prism  به روش آماری  (One-Way-ANOVA) بررسی شد.  

    نتایج

     بررسی زخم ها در روزهای 7، 14 و 21 نشان داد که پماد 10% برگ گیاه آقطی به طور معنی‌داری می‌تواند بهبود شاخص‌های درمانی زخم شامل وسعت زخم، ضخامت اپیتلیوم نسبت به گروه کنترل و گروه درمان سیلورسولفادیازین را افزایش دهد.  

    بحث و نتیجه گیری

     نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از گیاه آقطی در بهبود زخم های سوختگی اثرات قابل توجهی داشته و می تواند در مطالعات تکمیلی آینده در زمینه درمان زخم سوختگی مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: زخم سوختگی، گیاه آقطی، سیلورسولفادیازین
|
  • Alireza Farahmand, Vahid Hadi*, Saeid Hadi, Javad Rafiee Rad, Sayad Rashidi, Maryam Askari Pages 6-15
    Introduction

    Non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) is a condition in which triglycerides accumulate in liver cells without a history of alcohol consumption. Evidence has shown that auxiliary treatments, including the use of antioxidant compounds, can be effective in improving nonalcoholic fatty liver. Resveratrol is an antioxidant compound that has been shown to be beneficial in some diseases. This study aimed to investigate the results of research on the relationship between supplementation of resveratrol and non-alcoholic fatty liver disease.

    Methods

    Randomized Clinical Trial effect of resveratrol supplementation on NAFLD was reviewed from Science direct, Pub med, Google scholar, Scopus, Web of Science between 2008 and 2012 with the keywords: Resveratrol, Non-alcoholic Fatty Liver Disease, Non-alcoholic Steatohepatitis, NAFLD.

    Results

    A review of various studies showed resveratrol has positive effects on improving the symptoms of non-alcoholic fatty liver through various mechanisms such as lowering total plasma cholesterol and triglycerides, reducing oxidative stress in liver cell culture medium, decreasing liver triglyceride content and finally reducing the degree of steatosis. However, some studies have different results and do not show a significant effect on resveratrol supplementation.

    Conclusion

    In most studies, the positive effects of resveratrol supplementation on non-alcoholic fatty liver have been proven, but more studies are needed because of the controversy of studies.

    Keywords: Non-alcoholic fatty liver, Fatty liver, Non-alcoholic steatohepatitis, Resveratrol
  • Naser Rahimi*, Ayat Alah Ahmadi Pages 16-25
    Introduction

    Physical fitness is one of the determining factors in the efficiency and effectiveness of military forces. One of the most important factors in promoting fitness and improving muscle performance, Rapid detection of a defect in movement and stability is by Functional Movement Screen. Therefore, the purpose of this study was to investigate the relationship between functional movement Screen and physical fitness level among the officers of the university.

    Methods

    In this descriptive-correlational study, out of all students studying in one of the country's military universities in 2019, 260 were selected as the final sample. The data were then collected using a 7-step Functional Movement Screen as well as physical fitness tests including a Sit-ups, a swim and a 3200 meters run. Then, the data were entered into the SPSS statistical software (v.24) and analyzed using Pearson correlation and univariate regression tests.

    Results

    The results showed that there is a significant relationship between physical fitness and Functional Movement Screen. There was also a significant relationship between physical fitness and the Deep Scott test, launch, active foot lift, rotational stability. However, there was no significant relationship between physical fitness and the test of stepping on the obstacle and raising the foot activator.

    Conclusion

    The findings of the present study show that the planned programs were suitable for improving the level of physical fitness. Therefore, it seems that the study of effective factors in the promotion of motor screening test and their placement in the training program to improve the level of physical fitness, holding the Functional Movement Screen at the beginning of students to identify weaknesses and planning to strengthen them is useful and effective.

    Keywords: Physical Fitness, Functional Movement Screen, Military personnel
  • Aghaali Ghasemnian*, Fariba Sojasi, Akram, Karimiasl Akram, Hamidreza Norouzi Pages 26-36
    Introduction

    Physical activity of any intensity and time effect on the oxidative stress and Antioxidant system. So, the proper choice of type, time and intensity of exercise is necessary. Therefore, the aim of the present study was to investigate the effect of 8 weeks of strenuous endurance (SET) and high intensity interval training (HIIT) on the TRX1 and MDA of lung tissue in male wistar rats.

    Methods

    24 male Wistar rats, were randomly divided into three groups: (Control, SET, HIIT). The training protocols were consisted SET and HIIT on a treadmill for 8 weeks (5 days a week). Forty-eight hours after the last session of training lung tissue samples were collected. Lung concentration of TRX1 was measured by ELISA and MDA concentration was measured by tribarbituric acid. To analyze the data, one-way ANOVA and Tukey's post hoc test were used.

    Results

    The results of this study showed that after 8 weeks, there were no significant differences in TRX1 level of lung tissue in SET and HIIT groups compared to control group (p = 0/43). Also, there were no significant differences in MDA level of lung tissue in HIIT groups compared to control group (P = 0/06), but the level of MDA was significantly decreased in SET group compared to endurance group (P= 0/02).

    Conclusion

    According to the results of this study, it can be concluded that 8-week SET, while reducing MDA, did not on TRX1 level of lung tissue.

    Keywords: Endurance Training, Interval training, Thioredoxin reductase-1, Malondialdehyde, Lung
  • Mojgan Mohammadimehr, Reza Ghanbari* Pages 37-45
    Introduction

    One of the most important and main concepts in the religion of Islam is Islamic spirituality. Islamic spirituality is in fact the essence and foundation of Islamic civilization. Islamic spirituality considers man worthy and deserving of approaching God and introduces him as having the talent of the divine caliphate and the manifestation of divine names and attributes. The purpose of this study is to identify the characteristics and dimensions of Islamic spirituality for students of medical universities.

    Methods

    The present study is a qualitative study. Semi-structured interview tools were used to collect data. 19 participants in the field of Islamic ethics and spirituality in Tehran University of Medical Sciences participated in the study and were selected by snowball sampling method and interviews were conducted until data saturation. Data analysis was performed by Strauss-Corbin method.

    Results

    From the analysis of the content of the interviews, 3 main themes of insight, attitude and behavior as dimensions and 21 sub-themes as indicators of Islamic spirituality were obtained.

    Conclusion

    According to the findings of the present study, educational officials and curriculum planners are recommended to use the benefits of this study in the development of curricula or workshops for students of medical universities.

    Keywords: Islamic spirituality, dimensions, index, medical education
  • Zeynab Afshari, Somayyeh Mosaie, Abdollah Abbasi, Manuchehr Ghojaie, Arezoo Farhadi, Mohammad Foad Heidari, Hosein Esmaeili, Javad Behroozi, Mehrdad Nasrollahzadeh Sabet* Pages 46-53
    Introduction

    Gastric cancer is one of the most common gastrointestinal tract neoplasms. Because of its invasion, and nonspecific symptoms and signs, the disease is often diagnosed at an advanced stage with short survival. PRR11 participates in the initiation and progression of lung cancer and breast cancer by regulating important genes involved in cell cycles and tumorigenesis. In this research, we studied the expression of this gene in samples of gastric adenocarcinoma.

    Methods

    In this case-control study, 100 samples including 50 samples of gastric tumor tissue and 50 samples of normal tissue from the patients were prepared. Next, RNA was extracted from tissue and cDNA was made. Finally, using quantitative real-time reverse transcriptase polymerase chain reaction (qRT-PCR), gene expression measurements were performed for PRR11 and GAPDH. Paired t test was used for data analysis. We also performed a data mining study to determine PRR11 expression in gastric cancer patients.

    Results

    The rate of PRR11 gene expression in tumor samples were significantly increased as compared to normal tumor margins (p<0.001) and 11-fold change up-regulation has been calculated for this gene. Furthermore, the expression level of PRR11 has a positive correlation with gastric tumor size (p<0.001).

    Conclusions

    Overall, the results of this study showed that the PRR11 acts as an oncogene in gastric cancer and PRR11 targeting could be used as a strategy to counteract the progression of gastric cancer.

    Keywords: Gastric cancer, PRR11, Gene expression
  • Mohsen Yoosefzadeh, Behruz Shyestezadeh, Saeed Soleiman Meigooni, Seied Mohammad Salehi, Khalil Kazemnia* Pages 54-58
    Introduction

    Coagulopathy is a relatively common problem in patients with severe Covid-19. In this study, a hospitalized patient with Covid-19 who developed an abdominal hematoma is introduced.

    Case Report

    The patient was a 46-year-old woman who was hospitalized due to Covid-19. On the fifth day of admission, she developed abdominal pain without gastrointestinal symptoms. Abdominal and pelvic ultrasonography showed a mass with an approximate volume of 480 cc on the right and bottom of the midline of the abdomen. The patient underwent laparotomy with suspected ovarian torsion, which was diagnosed abdominal hematoma during surgery. She was discharged with a good condition after successfully removing hematoma and post operation care.

    Discussion & Conclusion

    Considering the frequency of coagulation disorders in Covid-19 patients and the simultaneous administration of anticoagulants in hospitalized patients, bleeding and hematoma should be considered in the treatment process.

    Keywords: Hematom, COVID-19, Corona virus, Abdominal pain, D-dimer, Fibrinogen, thrombocytopenia, coagolopathy
  • Fatemeh Kochak Nia * Pages 60-73
    Introduction

    The aim of the present research the effectiveness cognitive-behavioral therapy on stress, dysfanctional and burnout among staff's of South West Region Army of the Islamic Republic of Iran.

    Method

    The research's plan was experimental of field experiment by pretest – posttest with the control group.Sample included 40 staff's of South West Region Army of the Islamic Republic of Iran that were selected by targeted sampling method. Data collection tools were Cohen & et al's perceived stress questionnaire (1983), Rafi's shyness questionnaire (1983), Wiserman & Beck's dysfanctional questionnaire (1978) and Maslech's burnout questionnaire (1981). For the experimental group, 12 sessions of cognitive-behavioral therapy (CBT) based on Free (1999) were performed. There was no any psychological intervention for the control group.

    Results

    The results of multivariate analysis of covariance showed that the cognitive-behavioral therapy (CBT) has positive effect on reduction stress, dysfanctional in the feilds of perfection, need the approval of others, need to please others and vulnerability-assessment and burnout in the staff (p<0/05).

    Conclusion

    Cognitive-behavioral therapy (CBT) can be used to reduce stress, dysfanctional and burnout among staff's of South West Region Army of the Islamic Republic of Iran.

    Keywords: Cognitive-Behavioral Therapy, Stress, Dysfanctional, Burnout
  • Farahdokht Sasaniyan, Hasan Rezaei-Jamalouei *, Mojtaba Ansarei, Shahidei, Fatemeh Nikparvar Pages 74-87
    Introduction

    The main purpose of this research was to compare the effectiveness of ‘Acceptance and Commitment Therapy based on self-compassion’ VS ‘Schema Therapy’ on psychological well-being in women suffering chronic fatigue syndrome and intimate partner violence.

    Method

    The basis of this study was semi-experimental research, using a pretest / posttest design with a control group. The sample consisted of 60 women suffering from chronic fatigue syndrome who also experienced violence from their husbands. This group was selected using a purposive sampling technique. The research tools included the Psychological Welfare Questionnaire, the Iranian version of Conflict Resolution Tactics from with revised scales, and the Chronic Fatigue Questionnaire. The ‘Acceptance and Commitment Therapy based on self-compassion’ and ‘Schema Therapy’ were implemented for the two experimental groups and no intervention was performed for the control group.

    Results

    The results of multivariate analysis of covariance showed that both ‘ACT therapy’ and ‘Schema Therapy’ led to a signi ficant increase in well-being scores (0/35) and four components of independence (0/57), environmental mastery (0/24), positive relationship with others (0/28) and being purposeful in life (0/21). The results also showed that both ‘Schema Therapy’ and ACT therapy’ had similar effectiveness in well-being and environmental mastery; While ‘ACT therapy’ proved to be more effective in other variables, namely independence, positive relationship with others, and being purposeful in life (p>0/05).

    Conclusion

    We can use both ‘Acceptance and Commitment Therapy based on self-compassion’ and ‘Schema Therapy’ to improve psychological components in people who are suffering from chronic fatigue syndrome and people who has experienced partner violence.

    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy based on self-compassion, Schema Therapy, Psychological Well-Being, Chronic FatigueSyndrome, Violence
  • Mitra Yousefpour, Danial Asadpour, Laya Ghahari * Pages 88-95
    Introduction

    Burns is one of the most common problems in countries. Burn wounds are very different from other wounds. There are often obstacles to successful healing, so the wound healing process often does not result in uniform skin. The use of medicinal plants to treat burn wounds has a long history. In this study, the effects of Sambucus ebulus comparison with silver sulfadiazine on burn wound healing were investigated.

    Materials and Methods

    In this study, adult male Wistar rats weighing about 300 g were used. The rat was randomly divided into 3 groups. Wounds were caused on the back of the animals. The treatment group was treated with 10% ointment of Sambucus ebulus and the other treatment group was treated with silver sulfadiazine; They were treated for 21 days. Finally, wound healing on days 7, 14, and 21 was studied and the information obtained was statistically analyzed using GraphPad Prism software.

    Results

    Examination of wounds on days 7, 14, and 21 showed that 10% ointment of Sambucus ebulus could significantly improve wound healing parameters including wound size, epithelial thickness compared to the control group and silver sulfadiazine. Discussion &

    Conclusion

    The results of this study showed that Sambucus ebulus have significant effects on the healing of burn wounds and can be considered as a factor in future supplementary studies in the field of burn wound treatment.

    Keywords: Wound healing, Burn, Ebulus, Silver sulfadiazine