فهرست مطالب

پرستار و پزشک در رزم - سال دهم شماره 36 (پاییز 1401)

مجله پرستار و پزشک در رزم
سال دهم شماره 36 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فاطمه معینی، نوید حسینی آرین*، تینا کرباسی، حسن توزنده جانی، امیرمحسن راه نجات، وحید دنیوی صفحات 6-15
    مقدمه

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی درمان هیجان مدار بر احساس طردشدگی، افزایش سازگاری زناشویی و تنظیم هیجانی در زنان آسیب دیده از خشونت خانگی بود.

    روش کار

    به منظور انجام این پژوهش از بین زنان آسیب دیده از خشونت خانگی مراجعه کننده به کلینیک های روانشناسی و مشاوره و مراکز پزشکی قانونی شهر مشهد که داوطلب شرکت در این پژوهش بوده اند، 24 نفر انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند و به پرسشنامه های ادراک طردشدگی، سازگاری زناشویی و تنظیم هیجانی در پیش آزمون و پس آزمون پاسخ دادند. گروه آزمایش به مدت ده جلسه تحت درمان هیجان مدار قرار گرفته و گروه کنترل در لیست انتظار باقی ماندند.

    یافته ها

    برای تحلیل رابطه بین متغیرها از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره استفاده شد. نتایج نشان داد درمان هیجان مدار بر کاهش احساس طردشدگی و افزایش سازگاری زناشویی و بهبود تنظیم هیجانی در شرکت کنندگان گروه ازمایش موثر بوده است (01/0>P).

    نتیجه گیری

    می توان گفت آموزش مولفه های رویکرد هیجان مدار به زنان آسیب دیده از خشونت خانگی می تواند عملکرد آنها را نسبت به روابط خانوادگی بهبود بخشیده و در نتیجه باعث بهبود کیفیت زندگی آنان گردد.

    کلیدواژگان: درمان هیجان مدار، احساس طردشدگی، سازگاری زناشویی، تنظیم هیجانی، خشونت خانگی
  • اورنگ عیوض زاده، لیلا ناطقی، علیرضا دولتیاری* صفحات 16-27

    غنی سازی محصولات غذایی توسط جلبک ها که موادی ارزان قیمت برای مصرف انسان ها بوده و غنی از پروتیین، کاروتنویید، انتی اکسیدانها، امگا 3 و اسید چرب می باشند، از لحاظ ارزش تغذیه ای بسیار حایز اهمیت می باشند. هدف از تحقیق حاضر بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی ماکارونی فرمی حاوی جلبک دونالینا سالینا (0 ، 5/1، 3، 5/4 و 6 درصد) و تعیین بهترین فرمولاسیون از نظر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی بود. بنابراین 5 تیمار تهیه گردید و نتایج به روش آنالیز واریانس یکطرفه دانکن در نرم افزار مینی تب 16 و سطح احتمال 5 درصد تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که غلظت های مختلف جلبک دونالیلا سالینا در ماکارونی بر تغییرات میزان چربی، رطوبت، پروتیین، کربوهیدرات، خاکستر، آهن، کلسیم، شاخص رنگی a*،  b* و L* ، افت پخت و سفتی بافت نمونه های ماکارونی معنی دار (05/0≥p) بود بطوری که با افزایش درصد جلبک دونالیلا سالینا میزان چربی، رطوبت، پروتیین، خاکستر، آهن، کلسیم، شاخص رنگی a*،  b* و به صورت معنی داری (05/0≥p) افزایش و میزان کربوهیدرات، شاخص رنگی L* و افت پخت، سفتی بافت به صورت معنی داری (05/0≥p) کاهش یافت. همچنین غلظت های مختلف جلبک دونالیلا سالینا در ماکارونی، بر تغییرات میزان ارزیابی حسی رنگ، طعم و پذیرش کلی نمونه های ماکارونی اثر معنی دار داشت (05/0≥p) در حالی که بر تغییرات میزان ارزیابی حسی بافت نمونه های ماکارونی تاثیر معنی دار نداشت (05/0<p).

    کلیدواژگان: جلبک، دونالیلا سالینا، ماکارونی فرمی، غنی سازی
  • ریحانه فخرزارع، مجتبی انصاری شهیدی*، ندا ادیبی صفحات 28-37
    مقدمه

    آکنه یک اختلال روان تنی بسیار شایع می‎باشد که باعث تاثیرات جسمی، روانی و اجتماعی در افراد می‎شود. هدف  این مطالعه پاسخ به این سوال است: آیا هیجان بین شخصی می‎تواند در رابطه‎ی بین استرس ادراک شده و شدت آکنه نقش واسطه‎ایی داشته باشد. آیا شدت آکنه مستقیما با نمرات کل هیجان بین شخصی ارتباط دارد.

    روش کار

    روش مطالعه توصیفی از نوع پیش‎بینی می‎باشد.93بیمار 15 تا50 سال دارای اختلال پوستی آکنه با روش نمونه‎گیری در دسترس وارد پژوهش شدند. برای شدت ابتلا از مقیاس درجه ‎بندی GAGS  استفاده شد. همچنین از پرسشنامه ی استرس ادراک شده کوهن و پرسشنامه تنظیم هیجان بین شخصی استفاده گردید.در نهایت داده ‎ها با استفاده از رگرسیون و تحلیل مسیر مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته‎ ها:

     در بیماران مبتلا به آکنه استرس ادراک شده به صورت معکوس بر تنظیم هیجان تاثیر داشته و میزان این تاثیر برابر با 27/0- و معنی دار بوده است (01/0>P). میزان رابطه استرس ادراک شده با شدت آکنه 30/0، مثبت و معنی دار است (01/0>P). علاوه بر این یافته‎ ها تنظیم هیجان به صورت معکوس بر شدت آکنه تاثیر داشته، میزان رابطه 18/0- و معنی دار نیست (05/0<P).

    نتیجه‎ گیری: 

    هیجانات بین شخصی نقش اساسی در رابطه بین استرس و شدت آکنه ایفا می کنند. راهبردهای تنظیم هیجان در بافتار بین شخصی می تواند بر شدت استرس بر روی علایم اختلال آکنه تاثیر گذار باشد. با توجه به فراوانی این اختلال و تاثیر آن بر عملکرد اجتماعی و عاطفی افراد لزوم بررسی بیشتر جهت پیشگیری و درمان اختلال نیز امری ضروری است.

    کلیدواژگان: آکنه، استرس ادراک شده، تنظیم هیجان بین شخصی، روان تنی
  • نازنین مهدی نیا، تقی پور ابراهیم*، مستوره صداقت، محسن احمدی طهور سلطانی صفحات 38-45
    مقدمه

    ازدواج یکی از انتخاب های مهم هر فرد است. عوامل مختلفی بر نگرش به ازدواج تاثیر دارند. یکی از عوامل موثر بر نگرش ازدواج می تواند تصمیم گیری شغلی باشد. هدف پژوهش بررسی رابطه بین تصمیم گیری شغلی با نگرش به ازدواج در بین دانشجویان بود.

    روش کار

    روش پژوهش حاضر برحسب هدف، کاربردی و برحسب روش، همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در سال تحصیلی 1399-1398 بود. حجم نمونه بااستفاده از جدول کرجسی و مورگان 297 نفر به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها، از پرسشنامه های تصمیم گیری شغلی بتز و همکاران (1996) و نگرش به ازدواج بارتین و روزن (1998) استفاده شده است. تجزیه وتحلیل آماری داده ها با کمک نرم افزار SPSS  انجام گرفت. پس از بررسی نرمال بودن داده ها توسط آزمون کولموگروف اسمیرنوف، از آزمون های پارامتریک استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین تصمیم گیری شغلی با نگرش به ازدواج در بین دانشجویان ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد و بین مسیر شغلی با نگرش به ازدواج در بین دانشجویان ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بین تصمیم گیری شغلی در بین  دانشجویان پسر با دانشجویان دختر تفاوتی مشاهده نشد و بین مسیر شغلی در بین دانشجویان پسر با دانشجویان دختر تفاوتی مشاهده نشد و بین نگرش به ازدواج در بین دانشجویان پسر با دانشجویان دختر تفاوتی مشاهده نشد و تقریبا یکسان و شیبه به هم هستند (p>005).

    کلیدواژگان: تصمیم گیری شغلی، مسیر شغلی، نگرش به ازدواج
  • مژگان بهرامی نسب*، مریم سادات متولی صفحات 46-57
    مقدمه

    بیماری کرونا از اواخر سال 2019 تاکنون مردم دنیا را به خود درگیر کرده است. پرسنل بیمارستان ها در خط مقدم مبارزه با این ویروس قرار گرفته اند. پرستاران به عنوان بزرگ ترین نیروی انسانی فعال سازمان های مراقبتی بهداشتی بیشترین برخورد را با بیماران کرونایی دارند. هدف از تحقیق حاضر پیش بینی رفتارهای خود مراقبتی براساس حساسیت اضطرابی، عدم تحمل بلاتکلیفی و ویژگی های شخصیتی در پرستاران شاغل در بخش بیماری کووید-19 بود.

    روش کار

    تحقیق حاضر مطالعه ای توصیفی-تحلیلی بود که بر روی پرستاران بخش های کووید-19 بیمارستان های تهران انجام گرفت. براساس روش نمونه گیری هدفمند، تعداد 100 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و به پرسشنامه های رفتارهای خودمراقبتی کرونا پویان فرد و همکاران (1399) و پنج عامل شخصیتی نیو کاستا و همکاران (1989) و مقیاس های حساسیت اضطرابی تجدیدنظر شده ریس و همکاران (1986) و عدم تحمل بلاتکلیفی فریستون (1994) پاسخ دادند. به منظور تجزیه و تحلیل یافته ها از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه در نرم افزار Spss نسخه 26 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که رفتارهای خودمراقبتی با ویژگی های شخصیت رابطه مثبت و معنادار و با حساسیت اضطرابی و عدم تحمل بلاتکلیفی رابطه منفی و معنادار (05/0 >p). همچنین نتایج آزمون رگرسیون چندگانه نشان داد که حساسیت اضطرابی، عدم تحمل بلاتکلیفی و ویژگی های شخصیتی به ترتیب توانسته اند 39-، 40- و 72 درصد از تغییرات رفتارهای خودمراقبتی را در جمعیت نمونه آماری پیش بینی کند.

    نتیجه گیری

    با توجه به درگیری شدید پرستاران با بیماران در بخش های کووید-19 و خطرات فراوان برای آن ها پیشنهاد می گردد تا از حضور یک روانشناس برای کمک به پرستاران استفاده شود.

    کلیدواژگان: رفتارهای خودمراقبتی، حساسیت اضطرابی، ویژگی های شخصیت، عدم تحمل بلاتکلیفی، پرستاران
  • میثم یوسفی، آناهیتا بهزادی*، صدیقه السادات موسوی، نصرت عوض نژاد، زکیه استاداحمدی، فرامرز احسانی صفحات 58-67
    مقدمه

     هدف این مطالعه، بررسی ارتباط استرس شغلی و سلامت معنوی پرستاران شاغل در بخش های بستری  بیماری کووید 19 بود.

    روش کار

     مطالعه توصیفی-مقطعی حاضر در سال 1399 به بررسی استرس شغلی و سلامت معنوی پرستاران شاغل در بخش های ویژه کووید 19 در مرکز آموزشی درمانی افضلی پور کرمان پرداخت. 177 پرستار با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه سه بخشی ویژگی های دموگرافیک، پرسشنامه استرس شغلی بیمارستان HSS-35 و پرسشنامه سلامت معنوی SWBS بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 22 و برای ترسیم نمودارها از نرم افزار گراف پد پریزم نسخه 8 استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین سن پرستاران 39/8±93/34 سال بود. بیشترین تعداد پرستاران، زن بودند (4/86%). میانگین نمره کل استرس شغلی و سلامت معنوی پرستاران، به ترتیب، 40/3 و 76/3 بود. بین استرس شغلی و سلامت معنوی پرستاران در بخش های ویژه کووید 19 ارتباط معنی داری وجود داشت (004/ ≤0 P). ارتباط بین استرس شغلی و سن پرستاران نیز معنادار بود (002/0 ≤p). میانگین استرس شغلی بین افراد دارای سوابق کاری مختلف اختلاف معنی داری داشت (000/0 ≤p).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد میزان استرس شغلی پرستاران شاغل در بخش های کووید 19 بالا می باشد. از آنجا که بین استرس شغلی ناشی از بیماری کووید-19 و سلامت معنوی پرستاران رابطه ی معنی داری وجود دارد، مدیران بیمارستان ها و به ویژه مدیران پرستاری باید در راستای ارتقای شرایط محیط شغلی تلاش نموده و عوامل استرس زا را به حداقل رسانده و همزمان آموزش های مدیریت استرس را برای پرستاران فراهم نمایند.

    کلیدواژگان: استرس شغلی، سلامت معنوی، پرستار، بیمارستان، کووید 19
  • سهیلا سلمانیان، شیدا جبل عاملی*، مریم مقیمیان، فریبا ارجمندی صفحات 68-77
    مقدمه

     پرستاران بخش های ویژه از اعضای کلیدی درمان در بیمارستان ها هستند ، مداخلات روانشناختی علاوه بر افزایش بهزیستی پرستاران می تواند موجب بهبود رابطه ی پرستار بیمار شده و در نتیجه عملکرد بیمارستانها را از نظر سازمانی ارتقا دهد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی درمان مبتنی بر ذهنی سازی و درمان مبتنی بر تنظیم هیجان بر اساس مدل فرایندی گراس بر متغیرهای تاب آوری و شفقت به خود در پرستاران بخش‌های مراقبت ویژه انجام شد.

    روش کار

      طرح پژوهش نیمه آزمایشی  با دو گروه آزمون و یک گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل 45 پرستار  در بخش های مراقبت ویژه شهر تهران بودند، که به صورت تخصیص تصادفی آنلاین در سه گروه 15 نفره گماشته شدند. گروه های مداخله هرکدام هشت جلسه 90 دقیقه ای درمان مبتنی بر ذهنی سازی و درمان مبتنی بر تنظیم هیجان دریافت کردند و گروه شاهد آموزشی  دریافت نکرد. ابزار های گرداوری داده ها ، پرسشنامه های شفقت به خود نف و مقیاس تاب آوری کونور و دیویدسون  بود. .جهت تحلیل داده ها از کواریانس چند متغیری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده شد.

    یافته ها

     نتایج نشان داد بیشترین میزان نمرات تاب آوری و شفقت ورزی به خود در گروه مداخله مبتنی بر ذهنی سازی بود و کمترین میزان نمرات در گروه کنترل بود.   اما اختلاف بین سه گروه در انتهای مطالعه از نظر آماری معنادار نبود (P=0.053).

    نتیجه گیری

     می توان از  درمان های ذهنی سازی و تنظیم هیجان جهت افزایش بهزیستی پرستاران استفاده کرد.

    کلیدواژگان: شفقت ورزی به خود، تاب آوری، درمان مبتنی بر تنظیم هیجان، درمان مبتنی بر ذهنی سازی، بخش مراقبت ویژه
  • یوسف اعظمی، فاطمه نبی فارسی* صفحات 78-87
    مقدمه

    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه تاب‌آوری، سلامت روانی و اضطراب سلامت در کادر درمان شاغل در بخش‌های کرونا و غیرکرونا بود.

    روش کار

    طرح پژوهش حاضر، علی-مقایسه‌ای بود. جامعه آماری، شامل تمامی کارکنان شاغل در بیمارستان‌های نیروی زمینی ارتش تهران بود که در سال 1401 مشغول به خدمت بودند. از این جامعه آماری، به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای، تعداد 278 نفر انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامه تاب‌آوری (CD-RISC)، پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) و پرسشنامه اضطراب سلامت (HAI) استفاده شد. تجزیه ‌و تحلیل داده‌های پژوهش با استفاده از روش‌های آماری روش تحلیل واریانس چندراهه و با استفاده از نرم‌افزار SPSS-23 صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج بیانگر آن بود که بین دو گروه آزمودنی‌های کادر درمان شاغل در بخش‌های ICU کرونا و بخش‌های غیرکرونا در تاب‌آوری، سلامت روانی به جز در خرده‌مقیاس کارکرد اجتماعی و اضطراب سلامت تفاوت در سطح 05/0p≤ وجود دارد. هم‌چنین، نتایج تجزیه‌ و تحلیل داده‌ها نشان داد که میانگین نمرات تاب‌آوری، سلامت روانی و اضطراب سلامت در گروه کادر درمان بخش غیرکرونا بهتر بود. از سویی، در نمرات تاب‌آوری، سلامت روانی به جز خرده‌مقیاس کارکرد اجتماعی و اضطراب سلامت بین دو گروه تفاوت وجود داشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده می‌توان نتیجه گرفت که پرستاران بخش کرونا بهداشت روانی کمتری را در خود احساس می‌کنند، همین امر منجر به بروز اختلالات روانشناختی در آنان می‌شود که نیازمند توجه و بررسی بیشتر توسط مسیولان مربوطه می‌باشد.

    کلیدواژگان: تاب آوری، سلامت روانی، اضطراب سلامت، کرونا
  • فاطمه اخلاقی، نرگس رسولی* صفحات 88-97
    هدف

     هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر طرحواره درمانی هیجانی بر کاهش علایم واژینیسموس و افزایش رضایت جنسی در زنان خانه دار می‌باشد. این پژوهش از نوع کاربردی و روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل است.

    مواد و روش ها

     جامعه مورد مطالعه، در این پژوهش شامل کلیه زنان مراجعه کننده به درمانگاه زنان و زایمان بیمارستان آریا مشهد می باشند. تعداد30 نفر که با تشخیص پزشک معالج دچار اختلال واژینیسم بودند به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند و به گونه تصادفی در دو گروه 15 نفره آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه اختلال واژینیسموس رییسی (1394) و مقیاس رضایت زناشویی هادسون، هاریسون (1981) است.

    یافته ها

     یافته های پژوهش برای فرضیه اصلی پژوهش نشان داد که طرحواره درمانی هیجانی در کاهش اختلال واژینیسموس و افزایش رضایت جنسی در زنان خانه دار تاثیر گذار است و همچنین در فرضیه اول پژوهش تاثیرگذاری مداخلات طرحواره درمانی هیجانی در کاهش علایم واژینیسموس موثر بوده است و ارزیابی دو گروه کنترل و آزمایش نشان داد طرحواره درمانی هیجانی در کاهش علایم اختلال واژینیسموس در گروه آزمایش اثرگذار می باشد. در فرضیه دوم گزارش شده است که طرحواره درمانی هیجانی می تواند منجر به افزایش رضایت جنسی در زنان خانه دار شود، استفاده از طرحواره درمانی هیجانی در دو گروه کنترل و آزمایش تفاوت معناداری را نشان می دهد.

    نتیجه گیری

     نتیجه گیری می شود که طرحواره درمانی هیجانی می تواند در کاهش علایم واژینیسموس و افزایش رضایت جنسی زنان موثر باشد.

    کلیدواژگان: اختلال واژینیسموس، رضایت جنسی، طرحواره درمانی هیجانی، زنان خانه دار
|
  • Fatemeh Moeeni, Navid Hosseini Arian*, Tina Karbasi, Hassan Toozandehjani, Amirmohsen Rahnejat, Vahid Donyavi Pages 6-15
    Introduction

    The aim of this study was to evaluate the effectiveness of emotion-focused therapy on feelings of rejection, increasing marital adjustment and emotional regulation in women affected by domestic violence.

    Methods

    In order to conduct this study, 24 women who were victims of domestic violence and referred to psychology and counseling clinics and forensic medicine centers in Mashhad who volunteered to participate in this study were selected and randomly divided into two experimental and control groups and answered the questionnaires of rejection perception, marital adjustment and emotional regulation in pre-test and post-test. The experimental group underwent emotion-focused therapy for ten sessions and the control group remained on the waiting list.

    Results

    Multivariate analysis of covariance was used to analyze the relationship between variables. The results showed that emotion-focused therapy was effective in reducing the feeling of rejection and increasing marital adjustment and improving emotional regulation in the participants of the experimental group (P <0.01).

    Conclusion

    It can be said that teaching the components of emotion-focused approach to women affected by domestic violence can improve their performance in relation to family relationships and thus improve their quality of life.

    Keywords: Emotion-focused therapy, Feelings of rejection, Marital adjustment, Emotional regulation, Domestic violence
  • Orang Eyvazzadeh, Leila Nateghi, Alireza Dolatyari* Pages 16-27

    Enrichment of food products with algae, which are inexpensive substances for human consumption and are rich in protein, carotenoids, antioxidants, omega-3s and fatty acids, are very important in terms of nutritional value. The aim of this study was to investigate the physicochemical and sensory properties of Fermi pasta containing Donalina salina (0, 1.5, 3, 4.5 and 6%) and to determine the best formulation in terms of physicochemical and sensory properties. Therefore, 5 treatments were prepared and the results were analyzed by Duncan's one-way analysis of variance in Mini-Tab 16 software and a 5% probability level. The results showed that different concentrations of Donalilla salina in pasta on changes in fat, moisture, protein, carbohydrates, ash, iron, calcium, color index a *, b * and L *, loss of cooking and texture firmness of pasta samples were significant. (P≥0.05) so that with increasing the percentage of algae Donalila salina, the amount of fat, moisture, protein, ash, iron, calcium, color index a *, b * and significantly (p 050.05) increased Carbohydrate content, L * color index and cooking loss, tissue firmness decreased significantly (p≥0.05). Also, different concentrations of Donalilla salina in pasta had a significant effect on changes in sensory evaluation of color, taste and overall acceptance of pasta samples (p≥0.05) while on changes in sensory evaluation of texture of pasta samples. Was not significant (p <0.05).

    Keywords: Algae, Donalilla Salina, Fermi Pasta, Enrichment
  • Reihane Fakhrezare, Mojtaba Ansari Shahidi*, Neda Adibi Pages 28-37
    Introduction

    Acne is a very common psychosomatic disorder that causes physical, psychological and social effects in individuals. This study aims to answer this question: Can interpersonal emotion mediate the relationship between perceived stress and the severity of acne. Is the severity of acne directly related to the total scores of interpersonal excitement and does it support the relationship between acne and stress?

    Methods

    This is a descriptive predictive study method. 93 15-to-50-year-old patients with acne skin disorder were included in the study using convenience sampling method. the GAGS rating scale was used for the severity of the disease. Cohen Perceived Stress Questionnaire and Interpersonal Emotion Regulation Questionnaire were also used. Finally, the data were analyzed using regression and path analysis.

    Findings

    Perceived stress in patients with acne had an inverse effect on emotion regulation and the amount of its effect was -0.27 and significant (P <0.01). The amount of relationship between perceived stress and acne severity is 0.30, positive and significant (P<0.01). In addition to these findings, emotion regulation had an inverse effect on acne severity, the amount of relationship was -0.18 and was not significant (P<0.05).

    Conclusion

    Strategies for regulating maladaptive emotions in patients with acne vulgaris may be associated with higher psychological symptoms and lower beliefs about the effectiveness of treatment.due to the frequency of this disorder and its impact on social and emotional functioning of individuals, the need for further investigation to prevent and treat the disorder is also essential.

    Keywords: Acne, Perceived stress, Interpersonal emotion regulation, Psychosomatic
  • Nazanin Mahdinia, Taghi Porebramim*, Mastoreh Sedaghat, Mohsen Ahmadi Tahor Soltani Pages 38-45
    Introduction

    Marriage is one of the most important decisions for every person. Various factors influence attitudes towards marriage. One of the factors that influences attitudes towards marriage may be career decision. The aim of the study was to investigate the relationship between career decision making and attitude towards marriage among students.

    Method

    The present research is a descriptive study. The statistical population of this research included all students of Islamic Azad University of Tehran province in the academic year of 2018-2019. The sample size was 297 people selected by random cluster sampling method using the Krejcie and Morgan table. To collect data, Betz et al.'s career decision questionnaires (1996) and Braaten and Rosen's Marital Attitude Scale (MAS) (1998) were used. Data was analyzed by using SPSS Statistics. After checking the normality of the data by Kolmogorov Smirnov test, parametric tests were used.

    Results

    The results showed that there is a positive and significant relationship between career decision-making and attitude towards marriage among students. Also, there is a positive and significant relationship between career path and attitude towards marriage among students. In addition, the findings indicated that there is a difference between career decision-making among male students and female students. This study also showed that there is no difference between the career paths of male and female students. Also, there was no difference between the attitudes towards marriage among male and female students and they were almost the same (p>005).

    Keywords: Career decision, Career path, Attitude to marriage
  • Mozhgan Bahrami Nasab*, Maryam Sadat Motevalli Pages 46-57
    Introduction

    Corona disease has affected people around the world since late 2019. Hospital personnel are at the forefront of the fight against the virus. Nurses, as the largest active workforce in health care organizations, have the most contact with Corona's patients. The aim of this study was to predict self-care behaviors based on anxiety sensitivity, intolerance of uncertainty and personality traits in nurses working in Covid-19 disease ward.

    Methods

    The present study was a descriptive-analytical study that performed on nurses in Covid-19 wards of Tehran hospitals. Based on purposive sampling method, 100 people were selected as a statistical sample and revised to Corona Pouyanfard et al (2015) and five personality factors of Neo Costa et al (1989) and revised Anxiety Sensitivity Scales by Reese et al (1986) Intolerance of uncertainty by Freeston et al (1994). pierson correlation and multiple regression in Spss software version 26 used to analyze the findings.

    Results

    Results of Pearson correlation test showed that self-care behaviors had a positive and significant relationship with personality traits and a negative and significant relationship with anxiety sensitivity and uncertainty intolerance (p <0.05). Also, the results of multiple regression test showed that anxiety sensitivity, intolerance of uncertainty and personality traits were able to predict -39, -40 and -72% of changes in self-care behaviors in the statistical sample population.

    Conclusion

    Due to the severe involvement of nurses with patients in Covid-19 wards and the many risks for them, it is recommended to use the presence of a psychologist to help nurses.

    Keywords: self-care behaviors, anxiety sensitivity, personality traits, intolerance of uncertainty, nurses
  • Maysam Yousefi, Anahita Behzadi*, Sedigheh Sadat Mousavi, Nosrat Avaznejad, Zakieh Ostadahmadi, Faramarz Ehsani Pages 58-67
    Introduction

    This study was aimed to investigate the relationship between job stress and spiritual health of nurses working in the inpatient wards of the Covid-19 disease.

    Methods and Materials:

    The present descriptive-cross-sectional study done in 2019, examined the job stress and spiritual health of nurses working in the inpatient wards of the Covid-19  in Afzalipur Medical Education Center, Kerman, Iran. 177 nurses were selected using simple random sampling from wards  where patients with coronavirus were hospitalized. The data collection tools were a three-part demographic characteristics questionnaire, HSS-35 hospital job stress scale, and SWBS spiritual well-being scale. Data analysis done through SPSS software Ver.22 and GraphPad Prism software version 8 was used to draw graphs.

    Results

    The mean age of nurses was 34.93 ± 8.39 years. The highest number of nurses were women (86.4%). The mean total scores of job stress and spiritual health of nurses were 3.40 and 3.76, respectively. There was a significant relationship between job stress and spiritual health of nurses in COVID-19 special wards (P ≤ 0.004). The relationship between job stress and nurses' age was significant (P ≤ 0.002). The mean of job stress was significantly different between people with different work histories (P ≤ 0.000).

    Conclusion

     The results showed the level of job stress of nurses working in COVID-19 wards was high. Since there is a significant relationship between job stress caused by the covid-19 and spiritual health, hospital managers, especially nursing managers should strive to improve the situation while provide stress management training for nurses.

    Keywords: Job Stress, Spiritual Health, Nurse, hospital, COVID-19
  • Soheila Salmanian, Sheida Jabalameli *, Maryam Moghimian, Fariba Arjmandi Pages 68-77
    Introduction

     Nurses in critical wards are key members of treatment in hospitals psychological interventions, in addition to increasing the well-being of nurses, can improve the nurse-patient relationship and, as a result, improve the performance of hospitals from an organizational point of view. The present study was conducted with the aim of comparing the effectiveness of treatment based on mentalization and treatment based on emotion regulation based on the Gross process model on the variables of resilience and self-compassion in nurses of intensive care units.

    Method

      The research design was semi-experimental with two test groups and one control group. The statistical population included 45 nurses in special care units in Tehran, who were randomly assigned online in three groups of 15 people. The intervention groups each received eight 90-minute sessions of mentalization-based therapy and emotion regulation-based therapy, and the control group did not receive training. Data collection tools were Neff's self-compassion questionnaires and Connor and Davidson's resilience scale. To analyze the data, multivariate covariance was used using SPSS version 22 software.

    Results

      The results showed that the highest scores of resilience and self-compassion were in the intervention group based on mentalization, and the lowest scores were in the control group. However, the difference between the three groups at the end of the study was not statistically significant (P=0.053).

    Conclusion

     Based on the findings of this study, it seems that training sessions may improve self-compassion and resilience in nurses working in intensive care units.

    Keywords: self-compassion, resilience, emotion regulation therapy, metallization-based therapy, Critical Care Unit
  • Yousef Aazami, Fateme Nabi-Farsi * Pages 78-87
    Introduction

    The aim of the current research was to compare resilience, mental health and health anxiety in Treatment staff working in corona and non-corona departments.

    Methodology

    The design of the current research was causal-comparative. The statistical population included all the employees working in the ground forces hospitals of Tehran Army who were working in 1401. From this statistical population, 278 people were selected by multi-stage cluster sampling method. Resilience Questionnaire (CD-RISC), General Health Questionnaire (GHQ) and Health Anxiety Questionnaire (HAI) were used to measure research variables. The research data was analyzed using statistical methods of multiway analysis of variance and using SPSS-23 software.

    Findings

    The results indicated that there is a difference between the two groups of Treatment staff subjects working in the Corona ICU and non-coronavirus ICUs in resilience, mental health, except in the subscale of social functioning and health anxiety at the level of p≤0.05. Also, the results of the data analysis showed that the average scores of resilience, mental health and health anxiety were better in the non-corona ward treatment staff group. On the other hand, there was a difference between the two groups in the scores of resilience, mental health, except for the subscale of social functioning and health anxiety.

    Conclusion

    According to the obtained results, it can be concluded that the nurses of the corona ward feel less mental health in themselves, this leads to the occurrence of psychological disorders in them, which requires more attention and investigation by the relevant authorities.

    Keywords: resilience, mental health, health anxiety, corona
  • Fatemeh Akhlaghi, Narges Rasouli * Pages 88-97
    Purpose

    The purpose of this research is to investigate the effect of emotional schema therapy on reducing the symptoms of vaginismus and sexual satisfaction.

    Material and Methods

    The current research is semi-experimental with a pre-test-post-test design. In this research, the studied population includes all women who refer to the Obstetrics and Gynecology Clinic of Aria Mashhad Hospital. 30 people who were diagnosed with vaginism disorder by the attending physician were selected by available sampling method and were randomly divided into two groups of 15 people, test and control. The research tool is Raisi's vaginismus disorder questionnaire (2014) and the marital satisfaction scale of Hudson and Harrison (1981).

    Results

    The findings of the research for the main hypothesis of the research showed that emotional schema therapy is effective in reducing vaginismus disorder and increasing sexual satisfaction in housewifes, and also in the first hypothesis of the research, the effectiveness of emotional schema therapy interventions in reducing the symptoms of vaginismus was effective and the evaluation of two groups Control and testing showed that emotional schema therapy is effective in reducing the symptoms of vaginismus disorder in the experimental group. In the second hypothesis, it is reported that emotional schema therapy can lead to an increase in sexual satisfaction in housewifes, the use of emotional schema therapy in the two control and experimental groups shows a significant difference.

    Conclusion

    It is concluded that emotional schema therapy can be effective in reducing vaginismus symptoms and increasing women's sexual satisfaction.

    Keywords: Emotional schema therapy, Vaginismus disorder, Sexual satisfaction