فهرست مطالب

مجله پرستار و پزشک در رزم
سال یازدهم شماره 39 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمود موحدی، زهره وفادار، سعید قاسمی* صفحات 6-15
    مقدمه و هدف

     مقایسه تطبیقی نظام های آموزشی به منظور توسعه سیاستهای جدید در آموزش عالی رو به افزایش است این مهم فرصتهایی را برای شناخت چشم انداز، رسالت، ارزشهای آموزشی سایر کشورها و ارزیابی همزمان نظام آموزشی ایران ایجاد می نماید. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تطبیقی نظام آموزشی دوره دکتری پرستاری درایران و دانشکده پرستاری دانشگاه  انجام شده است

    روش

    این مطالعه با روش توصیفی تطبیقی در سال  1399انجام شد و نظام آموزشی پرستاری ایران در مقطع دکتری با دانشکده پرستاری دانشگاه اردن مقایسه شد. جستجوی اینترنتی، با استفاده از پایگاه داده های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ایران و دانشکده پرستاری اردن و دیگر پایگاه های مرتبط استفاده شد. برای مقایسه تطبیقی از الگوی Beredyدر چهارمرحله؛ توصیف، ،تفسیر، همجوار ی و مقایسه استفاده شد.

    یافته ها

    هر دو برنامه آموزشی به صورت تمام وقت، حضوری و با تاکید بر اصل دانشجو محوری است  و نحوه پذیرش دانشجو در دو دانشگاه تقریبا مشابه است. اما تفاوتهایی از نظر اصول برنامه ریزی استراتژیک رسالت، چشم انداز و ارزشها، طول دوره آموزشی پژوهشی و محتوای برخی دروس و  نحوه ارزشیابی دانشجویان وجود دارد.

    نتیجه گیری

      با توجه به موقعیت ایران در جهان و پیشرفت در زمینه  دستیابی به اهداف سلامتی با رویکردی جدید و جهانی و برون مرزی به رسالت و چشم انداز دوره  دکتری پرستاری توجه شود. همچنین توصیه می شود برنامه ریزان آموزشی با در نظر گرفتن نیازها و مشکلات جامعه در جهت ارتقای برنامه دوره دکترای پرستاری اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: مطالعه تطبیقی، برنامه درسی، دوره دکتری پرستاری، ایران، دانشکده پرستاری اردن، مدل بردی
  • محمدحسین ضادقی، نسیم عباس زاده، علی عسکری، مبینا گل محمدی، حسین محمدی روشن، راضیه مشایخ، امید نادمی، حسین محمودی* صفحات 16-23
    سابقه و هدف

    با توجه به اینکه مبنای اصول و فنون دانش پرستاری،کاربرد  نظریه ها در بالین و ارایه مراقبت های پرستاری موثر برای بیماران است. در این مطالعه به بررسی کاربرد نظریه های پرستاری در بالین براساس مدل هیبرید پرداخته ایم.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش تجزیه و تحلیل مفهوم به روش هیبرید در سه مرحله انجام شد. در مرحله نظری، مروری سیستماتیک با استفاده از پروتکل PRISMA با جستجو در پایگاه های علمی با کلیدواژه های کاربرد تیوری های پرستاری، بالین، رشته تحصیلی، مرور سیستماتیک انجام شد. در نهایت 19 مقاله مورد بررسی قرارگرفت. در مرحله کار در عرصه، مصاحبه با 6 نفر از صاحب نظران این رشته انجام شد. مصاحبه ها ثبت و آنالیز محتوا صورت گرفت. در مرحله سوم نتایج دو مرحله قبلی با هم ادغام شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که مشکلات مدیریتی و منابع ، بالا بودن سطح انتظارات تیوری ها از پرستاران و عدم همخوانی تیوری ها با محیط بالین، پیچیدگی و کاربردی نبودن تیوری ها، زمان بر و هزینه بر بودن اجرای تیوری ها از مهمترین عوامل عدم استقبال و بکارگیری نظریه های پرستاری در بالین توسط پرستاران هستند.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد با شناخت موانع و مشکلات موجود در بکارگیری تیوری ها در بالین مانند دانشگاه، بیمارستان ها و محیط های آموزشی می توان خلاها و شکاف های موجود را کاهش داد و فضای مناسبی را برای پرستاران در جهت بکارگیری تیوری ها در بالین و افزایش ایمنی و رضایت بیماران فراهم نمود.

    کلیدواژگان: کاربرد تئوری های پرستاری، بالین، رشته تحصیلی، مرور سیستماتیک
  • سید محمد شبیری*، اکبر رنجبر زاده، مهدیه رضایی صفحات 24-35
    مقدمه

    به منظور اعتباریابی الگوی طراحی شده آموزش تلفیقی محیط زیست و سلامت در دوران بیماری کرونا با رویکرد کیفی و بهره گیری از روش داده بنیاد، این تحقیق با روش کمی و رویکرد توصیفی از نوع همبستگی، انجام شد.

    روش کار

     شرکت کنندگان در بخش کیفی اعضای هیات علمی در موضوع سلامت و محیط زیست بودند که تعداد 10 نفر از میان آنها به صورت هدفمند جهت انجام مصاحبه عمیق انتخاب شده بودند و حاصل آن پژوهش الگویی بود که 363 گزاره مفهومی اولیه با 57 مقوله فرعی و 27 گزاره مقوله ای اصلی در قالب ابعاد 6 گانه مدل پارادایمی بدست آمد.

    یافته ها

    نتایج آزمون مدل کمی که منتج از فرضیات برآمده از مدل کیفی بود، کلیت مدل پارادایمی شامل شش بعد شرایط علی مشتمل بر: مخاطبین، برنامه ریزی آموزشی و درسی، آموزشگر، نیازسنجی، چگونگی اجرای آموزش تلفیقی؛ پدیده اصلی شامل: روش آموزش و شایستگی؛ راهبردها شامل: مشارکت، آموزش همگانی و پایه، نهادسازی، ارزشیابی اثربخشی، اعتماد سازی؛ ویژگی های زمینه ای شامل: شریط زیرساختی، مدیریت، تامین مالی، فرهنگ، تضمین قانونی؛ شرایط محیطی شامل: بخش دولتی، مدیریت محیط زیست، محیط آموزشی، شرایط اجتماعی و فرهنگی؛ پیامدها شامل: ارتقای شایستگی، اثرات زیست محیطی، آثار سلامت و اثرات اقتصادی را مورد تایید قرار داد.

    نتیجه گیری

    الگو شامل دو پدیده اصلی روش آموزش و شایستگی بود که تمام فعالیت ها آموزشی تلفیقی محیط زیست و سلامت می بایست شامل این دو هسته اصلی شوند.

    کلیدواژگان: آموزش تلفیقی، محیط زیست، سلامت، بیماری کووید 19، اعتبار سنجی
  • منیر جاور*، امین رفیعی پور، مهرداد ثابت صفحات 36-43
    مقدمه

    تجربه سطوح بالای استرس در بیماران قلبی عروقی یک پدیده ای معمول است که می تواند سلامتی آنها را در معرض خطر قرار دهد. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش تعدیل کننده حمایت اجتماعی در رابطه بین سرسختی روانشناختی و استرس ادراک شده در بیماران قلبی عروقی انجام شد.

    روش کار

    روش پژوهش حاضر توصیفی  و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل بیماران قلبی عروقی مراجعه کننده به بیمارستان های قلب و مراکز بازتوانی قلب تهران در سال 1398 بود که از این بین با روش نمونه گیری هدفمند تعداد 151 نفر به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه استرس ادراک شده، پرسشنامه حمایت اجتماعی ادراک شده چند بعدی و پرسشنامه سرسختی روانشناختی بود. از روش های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون با بهره گیری از نرم افزار SPSS نسخه 22 برای تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    طبق نتایج، حمایت اجتماعی و سرسختی روانشناختی دارای ضریب همبستگی منفی معنادار با استرس ادراک شده در سطح 01/0 بود. نتایج تحلیل رگرسیون حاکی از این بود که حمایت اجتماعی در رابطه سرسختی روانشناختی و استرس ادراک شده دارای نقش تعدیل کننده است و اثر تعاملی سرسختی روانشناختی و حمایت اجتماعی قادر به تبیین 30 درصد واریانس استرس ادراک شده بود.

    نتیجه گیری

    در بیماران قلبی عروقی، می توان با تقویت حمایت اجتماعی و سرسختی روانشناختی آنها را در راستای کاهش استرس ادراک شده  یاری رساند.

    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، استرس ادراک شده، سرسختی روانشناختی، بیماران قلبی عروقی
  • جلیل رجبی، مرتضی عصاری صفحات 44-49
    مقدمه

    در طی سالیان اخیر کشورهای متعددی در سطح جهان با نوع جدیدی از جنگ روبرو شدند که طرفین درگیری با استفاده از راهبردهای گوناگونی از قبیل استفاده از سلاح های نامتعارف، نقطه زن و هدف گیری مستقیم، استفاده ترکیبی از فناوری ها و زیرساخت های ارتباطی خودی و طرف مقابل، ایجاد اختلال در خدمات ضروری مانند آب، غذا، گاز و خدمات بهداشتی و تحریم های اقتصادی و عدم دسترسی شهروندان به نیازمندی های ضروری، جابجایی و مهاجرت های برنامه ریزی شده جمعیت غیرنظامی، جنگ شناختی و انجام عملیات های روانی و رسانه ای گسترده و استفاده از ظرفیت های مردمی طرف مقابل درگیری به نفع خود، جنگ سایبری، خشونت جنسی و... به نبرد می پردازند که به این نوع جنگ ها اصطلاحا جنگ ترکیبی می گویند. هدف از این مطالعه بررسی پیامدهای جنگ های ترکیبی بر سلامت جوامع انسانی با بهره گیری از تجربیات کسب شده در جنگ روسیه و اوکراین است.

    روش کار

    مطالعه حاضر یک مطالعه مروری است که با استفاده از کلید واژه های جنگ روسیه و اوکراین، جنگ ترکیبی، بهداشت روان، امنیت غذایی در پایگاه های اسکوپوس و پابمد از دی ماه سال 1401 تا ابتدای خرداد 1402 انجام شد. در این مطالعه فقط مقالاتی انتخاب شدند که پیامدهای جنگ اوکراین را از نظر بهداشتی و روانی بررسی کرده بودند و سایر پیامدهای جنگ از قبیل ابعاد نظامی، سیاسی و اجتماعی حذف شدند.

    یافته ها

    در جنگ های ترکیبی، بیشترین آسیب وارده متوجه سلامت افراد در بخش نظامی و غیر نظامی می باشد. از جمله این جنگ ها می توان به جنگ روسیه و اوکراین اشاره نمود که در سال 2022 شروع شد و در طی این جنگ تاثیرات مخرب ناشی از جنگ ترکیبی در زیرساخت های بهداشتی و درمانی و آسیب شدید نیروهای غیر نظامی قابل مشاهده می باشد. در این میان بررسی روند جنگ و نحوه اثرگذاری آن بر سیستم سلامت، می تواند بسیار آموزنده باشد و در ارزیابی های مربوط به میزان آمادگی ها و تدوین راهبردهای دفاعی موثر واقع شود. فرماندهان و مسیولین سازمان ها و نهادهای بهداشتی و درمانی در بخش های مختلف کشوری و لشکری می بایست اقدامات جامعی را در بازنگری دستورالعمل ها و آیین نامه های اجرایی در حوزه اقدامات پدافندی، فراهم ساختن زیرساخت ها و تدابیر پیشگیرانه در راستای افزایش توان رزمی و میزان تاب آوری نیروهای نظامی و مردمی در برابر تاثیرات مخرب جنگ ترکیبی به عمل آورند. راهبردها، اقدامات مشترک و افزایش همکاری ها در جهت کاهش اثرات سوء جنگ های ترکیبی و حفظ سلامت عمومی بسیار ضروری است. همچنین تدوین قوانین جامع و تعهدنامه های بین المللی و تشدید مجازات ها در این خصوص می تواند از توسعه و فراگیر شدن این نوع تهدیدات در سطح جهان جلوگیری نماید و با حفظ و صیانت از دستاوردهای بهداشتی، سلامت جامعه جهانی را تضمین نمود.

    کلیدواژگان: جنگ ترکیبی، جنگ روسیه و اوکراین، بهداشت و درمان، سلامت عمومی
  • بهروز دولتشاه*، ارسلان حیدرپناه صفحات 50-59

    دوران جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه تمامیت ارضی ایران، بدون شک صحنه یکی از بزرگترین تجاوزات خشونت بار و همه جانبه نظامی در قرن بیستم بوده است. رژیم بعث عراق در راه نیل به اهداف متجاوزگرایانه خود از زیرپا گذاشتن تمامی قوانین مسلم و پذیرفته شدهه حقوق بشری (از جمله ممنوعیت استفاده از تسلیحات شیمیایی و کشتار جمعی) علیه نظامیان و غیرنظامیان ایرانی خودداری نکرد. این موضوع، در آغاز دوران دفاع مقدس، شرایط را برای بهداری ارتش جمهوری اسلامی ایران در زمینه تامین ادوات، وسایل و تجهیزات پزشکی و نیز تامین کادر درمان مورد نیاز برای رسیدگی به مجروحین بسیار دشوار می کرد.با این حال ارتش و به طور خاص نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، توانست با تلاش شبانه روزی فرماندهان، افسران و حتی سربازان وظیفه شاغل در بهداری ها و نیز با بهره گیری از خلاقیت و ابتکاراتی که لازمه شرایط پیچیده آن دوران بود، با اقدامات پرشماری از جمله تاسیس بیمارستان های صحرایی، ارایه ی فناوری های پزشکی، درمانی و دارویی و نیز تربیت و اعزام کادر درمان متخصص، شرایط را تا حد زیادی بهبود بخشد.با این حال، بعد از گذشت بیش از سه دهه از پایان جنگ تحمیلی، هنوز آن گونه که شایسته و بایسته است، اقدامات بهداشتی و درمانی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس مورد کنکاش و واکاوی قرار نگرفته است. در این مقاله با استفاده از روش تحقیق کیفی گذشته نگر و کتابخانه ای و با استفاده از مقالات و پایان نامه های مرتبط، کتاب های دفاع مقدس و نیز بررسی مصاحبه ها به بررسی مهم ترین اقدامات بهداری نزاجا در دوران جنگ تحمیلی پرداخته ایم.

    کلیدواژگان: دفاع مقدس، جنگ تحمیلی، نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، نزاجا، بیمارستان صحرایی
  • یزدان احمدی، رضا مومن*، فایزه بنی یعقوبی صفحات 60-67
    مقدمه

    تهویه غیر تهاجمی با فشار مثبت به عنوان یکی از ارکان اصلی در مدیریت بیماران دارای نارسایی تنفسی حاد و مزمن شناخته می شود که قابلیت استفاده در منزل و بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانی را دارد. هدف از این مطالعه پرداختن به چالش های مرتبط با تهویه غیر تهاجمی در بیماران دارای نارسایی تنفسی می باشد.

    مواد و روش ها

    مقاله ی حاضر یک مطالعه مروری نظام مند است که با استفاده از جست و جوی منظم در پایگاه های اطلاعاتی, SID, Magiran, Science Direct, PubMed  و موتور جستجوی Scholar Google با کلمات کلیدی “تهویه مکانیکی”، “تهویه غیر تهاجمی”، “نارسایی تنفسی انجام شد.

    یافته ها

    مشکلات و عوارضی از جمله آسیب های پوستی، ناراحتی و عدم تحمل ماسک در برخی بیماران، میزان شکست بالا در صورت عدم استفاده درست از این روش و همچنین احتمال انتشار و انتقال آلودگی به کارکنان درمانی را به همراه دارد.

    بحث و نتیجه گیری

    تهویه غیر تهاجمی در بیماران زمانی بهترین تاثیر را خواهد داشت که با توجه به شرایط بیمار در زمان مناسب، همراه با تجهیزات، اتصالات و تنظیمات مناسب دستگاه و توسط پرسنل متبحر و آموزش دیده استفاده شود. نظارت و پایش مداوم شرایط بالینی بیمار تحت تهویه غیر تهاجمی، یکی از اصول موفقیت این روش حمایتی تهویه محسوب می شود. همچنین توصیه میشود کارکنان درمانی حین استفاده از این روش درمانی از تجهیزات حفاظت فردی مناسب استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: تهویه مکانیکی، تهویه غیر تهاجمی، نارسایی تنفسی، مزایا، عوارض، چالش
  • موسی احمدی*، شاهد احمدی، سید مهدی امیرزاده صفحات 68-75

    سوابق پژوهش:

    درمان های فعلی برای عفونت های کرمی منتقله از خاک در انسان، اثربخشی کمی دربرابر تریکوریس تریکیورا دارند. امودپسیاد (Emodepside) - دارویی که  در دامپزشکی کاربرد دارد-در حال حاضر به عنوان کاندید درمانی پیشنهادی برای عفونت های کرمی منتقل شونده از خاک، مطرح شده است.

    روش مطالعه

    ما برای ارزیابی اثربخشی  و بی خطری امودپساید در درمان عفونت های کرم قلاب دار و تریکوریس تریکیورای انسانی ، دو فاز 2a، آزمون های کنترل شده، تصادفی و با محدوده ی دوز معین را پیش بردیم؛ در یک گروه امودپساید را  به طور تصادفی به تعداد مساوی از بزرگسالان 18 تا 45 ساله که تخم کرم قلاب دار یا تریکوریس تریکیورا از نمونه مدفوع آنها جدا شده بود، اختصاص دادیم. در گروه دیگر داروی آلبندازول و یا دارونما مورد استفاده قرار گرفتند.  نتیجه اولیه، به صورت درصد شرکت کنندگان بهبود یافته از عفونت تریکوریس تریکیورا و عفونت کرم قلاب دار در روزهای 14 تا 21 پس از درمان با امودپساید و با استفاده از تکنیک اسمیرضخیم Kato-Katz مشخص گردید. وجود یا عدم وجود عارضه دارویی  پس از دریافت داروی فوق یا دارونما مورد بررسی قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    در بررسی فوق داروی امودپساید دربرابر عفونت های کرم قلاب دار و تریکوریس تریکیورا، اثربخشی نشان داد

    کلیدواژگان: تریکوریس تریکیورا، عفونت کرم قلاب دار، امودپساید، بیماری عفونی
  • مریم اصلی*، محمد امینیان فر، محمد درویشی صفحات 76-79

    بدنبال پاندمی کوید 19 و واکسیناسیون سراسری در دنیا،بروز عوارض ناشناخته در زمینه واکسیناسیون محتمل است. در این مقاله یک مورد بروز بیماری درماتوز پورپوریک پیگمانته در فرد واکسینه شده با واکسن سینوفارم، گزارش می گردد

    کلیدواژگان: واکسن سینوفارم، درماتوز پورپوریک پیگمانته
|
  • Mahmod Movahedi, Zohreh Vafadar, Saeed Ghasemi* Pages 6-15
    Introduction

    Comparative educational systems to develop new policies in higher education on the rise, it is important opportunities to understand the vision, mission, values of the education other countries and Simultaneous evaluation of the Iran education system provides: The aim of this study was to compare the educational system of nursing PhD course in Iran and Faculty of Nursing, University of Jordan

    Methods

    The Iranian PhD nursing education system was compared with the Faculty of Nursing, University of Jordan. Data were collected by searching in internet with using of databases of the Ministry of Health and Medical Education in Iran and the Jordanian college of Nursing and other related databases. For comparing, the two educational systems have been used from Beredy pattern in four stages; Description, interpretation, proximity, and comparison were used and then the data were classified and compared based on the purpose of the research.

    Results

    The structure of the course is very similar between the two countries. Both curriculums are full-time, face-to-face and with an emphasis on the student-centered principle, and the way students are admitted to the two universities is almost the same. But there are differences in principles of strategic mission planning, vision and values, the length of the research training course and the content of some courses and how students are evaluated.

    Conclusion

    Considering Iran's position in the world and progress in achieving health goals with a new, global, and overseas approach, pay attention to the mission and perspective PhD program in nursing

    Keywords: Comparative study, Curriculum, Nursing PhD course, Iran, Nursing faculty Of Jordan University, Beredy Model
  • MohammadHosein Sadeghi, Nasim Abbaszadeh, Ali Askari, Mobina Golmohammadi, Hosein Mohammadi Roshan, Razieh Mashayekh, Omid Nademi, Hosein Mahmoudi* Pages 16-23
    Background and purpose

    Considering that the basis of principles and techniques of nursing knowledge is based on nursing theories and theories and the provision of effective nursing care for patients. In this study, we have examine the application of nursing theories in the clinic based on the hybrid model.

    Materials and methods

    In this study, concept analysis was performed by hybrid method in three stages. In the theoretical stage, a systematic review using the PRISMA protocol by searching the scientific databases with the keywords of application of nursing, clinical, the field of study, systematic review. Finally, 19 articles were reviewed. In the field work phase, interviews with 6 people were conducted. Experts in the field were interviewed, interviews were recorded and content was analyzed, and in the third stage, the results of the previous two stages were merged.

    Results

    Results showed that the, management problems and resources, high expectations of theories from nurses and inconsistency of the theory With clinical environment, complexity and non-applicability of theories, time consuming and costly implementation of theories, are one of the most important factors in the lack of acceptance and application of nursing theories in the clinic by nurses.

    Conclusion

    This study showed that by recognizing the obstacles and problems in applying theories in the clinic such as universities, hospitals and educational environments, existing gaps and gaps can be reduced and a suitable space for nurses to apply theories in the clinic and increase Provided safety and patient satisfaction.

    Keywords: Application of nursing theories, clinic, field of study, systematic review
  • Seyyed Mohammad Shobeiri*, Akbar Ranjbarzade, Mahdieh Rezaei Pages 24-35
    Introduction

    To validate the designed model of integrated education on environment and health during the coronavirus disease using a qualitative approach and the database method, this research employed a quantitative method with a descriptive, correlational type of approach.

    Methods

    The participants in the qualitative part were academic faculty members in the field of health and environment, 10 of whom were purposefully selected to conduct in-depth interviews, and the result of that research was a pattern of 363 primary conceptual propositions with 57 subcategories and 27 propositions. A main category was obtained in the form of 6 dimensions of the paradigm model.

    Results

    The results of the quantitative model test, which was the result of the assumptions derived from the qualitative model, the whole of the paradigmatic model including six dimensions of causal conditions including audience, educational and lesson planning, teacher, needs assessment, how to implement integrated education; The main phenomenon includes: training method and competence; Strategies include: participation, general and basic education, institution building, effectiveness evaluation, trust building; Background characteristics include: infrastructure condition, management, financing, culture, legal guarantee; Environmental conditions include: government sector, environmental management, educational environment, social and cultural conditions; Consequences include: improved competence, environmental effects, health effects and economic effects were confirmed.

    Conclusion

    The model included the two main phenomena of education method and competence, that all integrated educational activities of environment and health should include these two main cores.

    Keywords: Integrated education, Environment, Health, Covid 19 disease, Validation
  • Monir Javer*, Amin Raffiepoor, Mehrdad Sabet Pages 36-43
    Introduction

    Experiencing high levels of stress in cardiovascular patients is a common phenomenon that can endanger their health. The aim of this study was to investigate the moderating role of social support in the relationship between psychological hardiness and perceived stress in cardiovascular patients.

    Methods

    The method of this study was descriptive and correlational. The statistical population of the study included cardiovascular patients referred to cardiac hospitals and cardiac rehabilitation centers in Tehran in 1398, of which 151 people were selected as the sample group by purposive sampling. Data collection tools included a perceived stress questionnaire, a multidimensional perceived social support questionnaire, and psychological hardiness questionnaire. Pearson correlation coefficient and regression methods were used to analyze the data using SPSS software version 22.

    Results

    According to the results, social support and psychological hardiness had a significant negative correlation coefficient with perceived stress at the level of 0.01. The results of regression analysis showed that social support had a moderating role in the relationship between psychological hardiness and perceived stress and the interaction effect of psychological hardiness and social support was able to explain 30% of the variance of perceived stress.

    Conclusion

    In cardiovascular patients, they can be helped to reduce perceived stress by strengthening social support and psychological hardiness.

    Keywords: Social Support, Perceived Stress, Psychological Hardiness, Cardiovascular Patients
  • Jalil Rajabi, Morteza Assari Pages 44-49
    Introduction

    In recent years, many countries around the world have faced a new type of war, where the both sides of the conflict use many strategies such as using of unconventional weapons, point-and-shoot and direct targeting, combined use of technologies and communication infrastructures, insider and the opposite party, disruption of essential services such as water, food, gas and health services and economic sanctions and lack of access of citizens to essential needs, displacement and planned migrations of the civilian population, cognitive warfare and conducting psychological operations and medias and the people’s capacity of the opposite side for their own benefit, cyber warfare, sexual violence, etc. are used, and these types of wars are called hybrid wars. The purpose of this study is to review the consequences of hybrid wars on the public health using the experiences after the war between Russia and Ukraine.

    Methods

    The present study is a narrative review that was conducted using the keywords Russian-Ukrainian war, combined war, mental health, food security in the Scopus and PubMed databases from January 2022 to the beginning of June 2023. In this study, only the papers that examined the health and psychological consequences of the war in Ukraine were selected, and other consequences of the war, such as military, political, and social aspects, were excluded.

    Results

    One of the most consequence in hybrid wars is health system decline in the military and civilian people. The war between Russia and Ukraine, which started in 2022, is a best example of these wars which has impacted on health and medical infrastructure and the severe damage of civilian forces. In the meantime, examining the process of war and how it affects the health system can be very informative and effective in evaluating the level of preparations and formulation of defense strategies. The commanders and officials of health and medical organizations and institutions in different parts of the country and army should take comprehensive measures in revising the guidelines and executive regulations in the field of defense measures, providing infrastructure and preventive measures in order to increase the combat power and the amount Resilience of military and public forces against the destructive effects of combined war. Strategies, joint actions and increased cooperation are very necessary in order to reduce the harmful effects of combined wars and maintain public health. Also, drafting comprehensive laws and international commitments and intensifying punishments in this regard can prevent the development and spread of this type of threats on a global level and guarantee the health of the global community by preserving health achievements.

    Keywords: hybrid war, Russia, Ukraine war, healthcare, public health
  • Behrooz Dolatshah*, Arsalan Heidarpanah Pages 50-59

    The era of the "imposed war" by the Ba'ath regime of Iraq against the territorial integrity of the Islamic Republic of Iran, was undoubtedly the scene of one of the largest violent and comprehensive military aggressions in the 20th century. At that time, the Ba'ath regime not only enjoyed the financial, intelligence, and weapons support of many superpowers of the world as well as the Persian Gulf states, but in order to achieve its aggressive goals, it violated accepted human rights laws, totally (including the prohibition of the use of chemical weapons, sometimes called "The 1925 Geneva Protocol"). This issue, along with the coincidence of the beginning of the imposed war with the change of the government system in Iran, complicated the situation for military officials of the Islamic Republic of Iran Army, to provide medical equipment, supplies, and medical staff to the Islamic Republic of Iran Army. However, the Army of the Islamic Republic of Iran, specifically the ground forces, was able to do this with the round-the-clock efforts of the commanders, officers, and even the soldiers working in the hospitals.

    Keywords: Sacred defence, Iran-Iraq’s imposed war, Islamic Republic of Iran Army Ground Forces, Nezaja, Field hospital
  • Yazdan Ahmadi, Reza Momen*, Fayeze Baniyaghoobi Pages 60-67
    Introduction

    Non-invasive ventilation with positive pressure is known as one of the main pillars in the management of patients with acute and chronic respiratory failure, which can be used at home and in hospital intensive care units. The purpose of this study is to address the challenges related to non-invasive ventilation in patients with respiratory failure.

    materials and methods

     The present article is a systematic review study using systematic search in databases, SID, Magiran, Science Direct, PubMed and Google Scholar search engine with keywords "mechanical ventilation", "non-invasive ventilation", " Respiratory failure was performed.

    Findings

    Problems and complications such as skin damage, discomfort and mask intolerance in some patients, high failure rate if this method is not used correctly, as well as the possibility of spreading and transferring contamination to health workers.

    Discussion and conclusion

    Non-invasive ventilation in patients will have the best effect when it is used according to the patient's condition at the right time, with the appropriate equipment, connections and settings of the device and by skilled and trained personnel. Monitoring and continuous monitoring of the patient's clinical condition under non-invasive ventilation is one of the principles of the success of this ventilation support method. It is also recommended that medical workers use appropriate personal protective equipment while using this treatment method.

    Keywords: mechanical ventilation, non-invasive ventilation, respiratory failure, benefits, complications, challenges
  • Mousa Ahmadi*, Shahed Ahmadi, Seyed Mahdi Amirzadeh Pages 68-75
    Background

    Current treatments for soil-transmitted helminth infections in humans have low efficacy against Trichuris trichiura. Emodepside — a drug in veterinary use and under development for the treatment of onchocerciasis in humans — is a leading therapeutic candidate for soil-transmitted helminth infection.

    Methods

    We conducted two phase 2a, dose-ranging, randomized, controlled trials to evaluate the efficacy and safety of emodepside against T. trichiura and hookworm infections. We randomly assigned, in equal numbers, adults 18 to 45 years of age in whom T. trichiura or hookworm eggs had been detected in stool samples to receive emodepside, at a single oral dose of 5, 10, 15, 20, 25, or 30 mg; albendazole, at a single oral dose of 400 mg; or placebo. The primary outcome was the percentage of participants who were cured of T. trichiura or hookworm infection (the cure rate) with emodepside 14 to 21 days after treatment, determined with the use of the Kato–Katz thick-smear technique. Safety was assessed 3, 24, and 48 hours after the receipt of treatment or placebo

    Conclusions

    Emodepside showed activity against T. trichiura and hookworm infections. (Funded by the European Research Council; ClinicalTrials.gov number, NCT05017194. opens in new tab.)

    Keywords: Trichuris trichiura, Infection, Hookworm, Emodepside, Infectious disease
  • Maryam Asli*, Mohammad Aminianfar, Mohammad Darvishi Pages 76-79

    Following Covid 19 pandemic and worldwide vaccination, unknown complications in the field of vaccination are possible. In this article, a case of pigmented purpuric dermatosis is reported in a person vaccinated with Sinopharm vaccine.

    Keywords: covid19, Sinopharm vaccine, pigmented purpuric dermatosis