فهرست مطالب

اخلاق زیستی - پیاپی 21 (پاییز 1395)

فصلنامه اخلاق زیستی
پیاپی 21 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقاله مروری
  • محمود عباسی، میثم کلهرنیا گلکار، سیدمحمدعلی صدر طباطبایی صفحات 7-22
    زمینه و هدف
    امروزه، حقوق شهروندی از دغدغه های اندیشمندان علوم اجتماعی و از موضوعات موکد جوامع مدنی است. نگرشی بر مقولات این حوزه، مبین این است که می توان به جای اتخاذ موضعی انفعالی و تکرار ادبیات سیاسی اجتماعی غرب، با تقاعدی خاضعانه بر خوان فراخ شریعت، جلوه های راستین حقوق شهروندی را دریافت. این مختصر، شمایی از حقوق شهروندی در قرآن و نهج البلاغه را به قاب کلام می کشد تا شاید اندیشه پژوهندگان را به سمت جستارهای بیشتر و عمیق تر معطوف دارد. هدف این مقاله بررسی مفهوم شناختی شهروندی و ردپای آن در قلمرو قرآن و سنت است.
    روش
    روش تحقیق در این پژوهش توصیفی- تحلیلی است که با اتکای به بررسی منابع اسلامی صورت می پذیرد.
    یافته ها
    در آیات قرآن و کلام معصومین ضمن تبیین قواعد کلی حقوق شهروندی، ساز و کارهایی در پیاده سازی و تبلور این حقوق در اجتماع طراحی شده است.
    بحث و نتیجه گیری
    به رغم ظاهر نوظهور اصطلاح حقوق شهروندی و توهم ابتنای آن بر آموزه های لیبرال، ابعاد مفهومی و ضرورت پاسداشت این حقوق، پیش از این با انسجامی بی بدیل در آموزه های اسلامی وجهه توجه و تاکید شارع قرار گرفته است. با نگاهی به قرآن و نهج البلاغه، ابعاد حقوق شهروندی و لزوم رعایت حقوق انسانی بدون اعمال ممیزاتی چون تیره و تبار و حتی مذهب (در قدر متیقنی از این حقوق)، به وضوح قابل مشاهده است. با وجود این، تحقق حقوق شهروندی مستلزم شناخت آحاد مردم اجتماع از کلیه حقوق اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، مدنی و سیاسی خود می باشد. به نظر می رسد این مهم با اتخاذ راهبرد افزایش سطح آگاهی شهروندان و نهادینه سازی تدریجی اصول حقوق شهروندی از طریق آموزش های هدفمند و ایجاد انس با آموزه های قرآن و سیره معصومین (ع) ضمن کارگذاری بسترهای عمل به حقوق مزبور، در تمامی سطوح زندگی اجتماعی از سوی شهروندان، میسر خواهد گردید.
    کلیدواژگان: حقوق شهروندی، فقه اسلامی، قرآن، نهج البلاغه
  • علیرضا جمشیدی، آرین پتفت صفحات 23-50
    در عصر پسامدرن اداره حکومت، نقش و مسوولیت دولت نسبت به آنچه تا پیش از آن ایفا می کرد، متحول شده و نقش آفرینی شهروندان و حقوق آنان در گستره یک نظام اداری مطلوب، مولفه های اصلی حکمرانی نوین را شکل داده است. دو گام اساسی در عملکرد دولت های امروز، سرلوحه حکمرانی نوین قرار گرفته است: الف ایجاد نظام حکمرانی مطلوب و دولت شایسته با توجه به هنجارهای نوین و ارزشمندی چون اصول کلی حقوق اداری؛ ب تضمین و صیانت حقوق شهروند از طریق ساز و کارهای نظارتی و نیز ایجاد بستر ایفای نقش فعال او در عرصه اداره امور کشور. مولفه های اداره مطلوب که سرمشق تکالیف دولت های نوین قرار گرفته، استخوان بندی اصلی حقوق نوین شهروندان در عرصه کنونی حکمرانی را نیز تشکیل می دهد. با توجه به اهمیت بسیار زیاد و روزافزون این دسته از حقوق شهروندی در آیین های نوین اداری، در این پژوهش تلاش شده است که اهم این حق ها از رهگذر مداقه در اصول اداره مطلوب دریافته شده و به صورت مدون و روشن ارائه شود.
    سوال اصلی پژوهش حاضر اینست که مصادیق حقوق شهروندی منتج از مولفه ها و ارزش های بنیادین اداره مطلوب چه می باشند؟ با تعمق و مداقه در کتب، مقالات و اسناد قانونی مرتبط در این پژوهش دریافته شد که اهم این حقوق شهروندی عبارتند از: حق برابری در حمایت قانون و برخورداری از فرصت ها و تسهیلات، حق آزادی و تکریم ارباب رجوع، حق بر متناسب بودن، عاقلانه، دقیق و سنجیده بودن اعمال دولتی، حق برخورداری بی وقفه و به موقع از خدمات عمومی، حق بر دولت شفاف و آزادی اطلاعات، حق تضمین و احترام به حقوق مکتسبه و انتظارات مشروع، حق بر دولت پاسخگو، حق بر دولت سالم و منع سوءاستفاده از قدرت، حق بر دولت هوشمند و منطبق با فناوری و دانش روز، حق مشارکت، حق بر دولت کارآمد و اثربخش و حق بر مسوولیت پذیری دولت و ایفای تکالیف قانونی.
    کلیدواژگان: حقوق شهروندی، اداره مطلوب، حکمرانی خوب، نظام عدالت اداری، نظام اداری صحیح
  • محسن شیراوند، سیده سمیه حسینی صفحات 51-71
    گردشگری و اخلاق شهروندی علوم بین رشته ای محسوب می گردند. گردشگری، علمی بین رشته ای است که جهت پایداری آن نه تنها نیازمند کاربست حوزه های مختلف علوم تجربی است، بلکه گردشگری پایدار صرفا زمانی متحقق خواهد شد که مولفه های اخلاق کاربردی نیز در نظر گرفته شود. اخلاق شهروندی نیز یکی از مولفه های اصلی ایجاد گردشگری پایدار است. این حوزه پژوهش که زیرمجموعه اخلاق کاربردی محسوب می گردد، هر نوع کنش و واکنش جامعه انسانی را بررسی و تاثیر آن را بر فاکتورهای مهم زیست انسانی تبیین می کند. بدون به کارگیری اخلاق شهروندی هر نوع تلاش جهت تحقق گردشگری پایدار بی معناست. مفاهیم زیادی اخلاق شهروندی و گردشگری پایدار را با هم قرین می سازد، لکن دو اصل عدالت و امنیت به عنوان چارچوب اولیه توریسم پایدار ارتباط بین اخلاق شهروندی و گردشگری پایدار را بیش از پیش نمایان می سازد. ضرورت پژوهش حاضر این است که اولا کشور ایران یکی از پتانسیل های مهم گردشگری تاریخی، مذهبی، فرهنگی و پزشکی در منطقه و جهان است؛ ثانیا امروزه این صنعت یکی از منابع مهم درآمدزایی دولت ها به شمار می رود و از این رهگذر کشور ما می تواند تغییر رویکردی نسبت به منبع اصلی درآمد، یعنی انرژی های فسیلی به سمت گردشگری داشته باشد. هدف از این پژوهش تاکید بر چارچوب های اخلاقی گردشگری پایدار با تبیین دو مفهوم عدالت و امنیت است. از نتایج این پژوهش می توان به نقش و کارکرد الزامات اخلاقی در گردشگری پایدار اشاره نمود. این پژوهش در چارچوب اخلاق کاربردی و به صورت بین رشته ای تنظیم گشته و از روشی اسنادی تحلیلی پیروی نموده است.
    کلیدواژگان: اخلاق و حقوق شهروندی، عدالت، امنیت، توریسم، گردشگری پایدار
  • مرضیه محصص، فرشته معتمد لنگرودی صفحات 73-88
    توسعه روزافزون نابهنجاری های مختلف روانی و اجتماعی در بین اقشار مختلف جامعه، ضرورت ارتقای اخلاق شهروندی، همخوان با ارزش های دینی را مضاعف ساخته است. در این راستا کشف بنیادهای اخلاق شهروندی، نظام ترجیحات رفتار اجتماعی را ترسیم می نماید. پژوهش حاضر با هدف بررسی ابعاد مختلف «خودکنترلی» در اخلاق شهروندی بر مبنای آموزه های امام علی (ع) انجام گرفته است. در این طرح به روش تحلیلی توصیفی، آموزه های علوی مربوط به اخلاق شهروندی با محوریت موضوع «خودکنترلی» رصد شده است. «خودکنترلی» در فرآیند اصلاح و حذف نابهنجاری های رفتاری و تحقق سازگاری اجتماعی در بین شهروندان بسیار تاثیرگذار می باشد و موجب تنظیم و تعدیل تجارب هیجانی به منظور دستیابی به مطلوبیت اجتماعی و کسب سلامت روانی می شود. از رهگذر بررسی گزاره های علوی چنین به دست می آید که «خودکنترلی» در دو بعد نگرشی و رفتاری، شاکله اخلاق شهروندی اسلامی را ترسیم نموده و با رویکردی هنجارگرا به تربیت اجتماعی شهروندان پرداخته است. همچنین بر ضرورت تجدید نظر در اخلاق اجتماعی تاکید ورزیده و با روش های مختلفی، تقویت خودکنترلی را هدف قرار داده است.
    کلیدواژگان: آموزه های علوی، اخلاق شهروندی، خودکنترلی، خویشتن داری، تقوا
  • مقاله پژوهشی
  • مرتضی اصغرنیا، محمدصادق بهشتی صفحات 89-110
    حقوق شهروندی و اخلاق زیستی با دارابودن اهداف، ویژگی ها و کارکردهای خاص خود دارای مبانی نظری و اندیشه ای منحصر به فرد می باشند به طوری که در دانش های گوناگون نظیر: حقوق عمومی، سیاست، فلسفه، اخلاق و پزشکی با رویکردها و روش های مختلفی بدان ها نگریسته شده است. نسبت سنجی حقوق شهروندی و اخلاق زیستی از جمله مهم ترین مباحث نیازمند مطالعه و تحقیق بوده که در نوشتار حاضر با هدف توسعه معرفت شناختی و کاربردی مفهوم حقوق شهروندی با بررسی رابطه میان دو مفهوم حقوق شهروندی و اخلاق زیستی بدان پرداخته شده است. مقاله حاضر که با روش توصیفی تحلیلی انجام گرفته است، یکی از مهم ترین راه های کمال حقوق شهروندی را ایجاد پیوند میان آن با شاخصه عدالت اخلاق زیستی می داند. نتیجه حاصل از سنجش مفهومی پژوهش پیش رو، به گذار از «شهروندی ملی» با دغدغه های سیاسی اجتماعی به «شهروندی جهانی»با دغدغه های زیستی جهانی می انجامد.
    کلیدواژگان: حقوق شهروندی، اخلاق زیستی، شهروندی ملی، شهروندی جهانی، عدالت زیستی
  • مقاله مروری
  • محمود عباسی، عبدالمجید سودمندی صفحات 111-134
    آلودگی هوا که با کشف آتش شروع و با گسترش جوامع انسانی افزایش یافت و از زمان انقلاب صنعتی به تدریج به صورت یک معضل جوامع درآمده است، همچنان به عنوان یک عامل عمده زیان آور برای سلامت و حیات انسان و تمام اجزای سازنده محیط زیست شناخته می شود. این در حالی است که مبارزه با آلودگی هوا حداقل به صورت موردی از صدها سال قبل و به صورت قانونگذاری داخلی، در بعضی از کشورها از قرن نوزدهم و در اکثر کشورها از نیمه قرن بیستم شروع شده است.
    در نیمه دوم قرن بیستم و با انتشار نتایج تحقیقات پیرامون پیامدهای آلودگی هوا بر انسان و محیط زیست، کشورها به این نتیجه رسیدند که مبارزه با این معضل فقط از طریق همکاری بین المللی مقدور خواهد بود. نتیجه این اتفاق نظر، برگزاری کنفرانس ها و عقد معاهدات بین المللی متعدد با هدف حفاظت از محیط زیست به طور عام یا مبارزه با آلودگی هوا به طور خاص بود.
    گام مهم بعدی در این زمینه، پیدایش مفهوم «حق بر محیط زیست» به عنوان یک حق بشری است که سرآغاز آن اعلامیه 1972 استکهلم است. بعد از پذیرش این اعلامیه، نه تنها بعضی از اسناد حقوق بشری، «حق بر محیط زیست» را در کنار سایر حقوق بشر قرار دادند و بعضی از اسناد حقوق محیط زیست، از ارتباط محیط زیست و حقوق بشر صحبت کردند، بلکه نهادهای نظارتی و قضایی حقوق بشری با ارائه تفسیر زیست محیطی از حقوق مندرج در اسناد حقوق بشری، «حق بر محیط زیست» را به عنوان یک حق بشری اشتقاقی نیز به رسمیت شناختند. در ضمن، بعضی از نهادهای نظارتی و قضایی خارج از نظام های حقوق بشری نیز در تصمیم های خود از ارتباط حفاظت از محیط زیست و حقوق بشر صحبت کرده اند. بنابراین اکنون در وجود «حق بر هوای پاک» به عنوان یک جزء از «حق بر محیط زیست» به صورت یک حق بشری مستقل یا حداقل یک حق بشری اشتقاقی تردیدی نیست.
    کلیدواژگان: حق بر محیط زیست، حق بر هوای پاک، حقوق بشر
  • حسن خسروی، نوید زمانه قدیم، یوسف باقری حامد صفحات 135-156
    معیار نظام دموکراتیک در جامعه بین المللی به طوری که در اعلامیه جهانی حقوق بشر آمده، از طرفی مظهر تمدن دولت ملت هاست و از سوی دیگر ضرورتی متعالی است که اساس آن، آزادی جامعه مدنی کشورهاست، ولیکن ابراز آزادی به اشکال مختلف که نوع بارز آن آزادی مطبوعات است، به طور کلی نیازمند ایجاد فضای مطلوب مبتنی برحاکمیت قانون می باشد، اما جایگاه حق بر آزادی مطبوعات با توجه به محدودیت های پیش رو در نظام بین المللی حقوق بشر کجاست، به طوری که از ماده 19 اعلامیه حقوق بشر برمی آید، آزادی مطبوعات به عنوان حق آزادی در حوزه حقوق بشر به مثابه ابزار آزادی و شفافیت سازی فعالیت های اجتماعی، فرهنگی و... دولت ها مورد شناسایی قرار گرفته است که لازمه ایجاد نظامی دموکراتیک و تامین کننده آزادی در معنای عام می باشد. پیمان نامه حقوق مدنی سیاسی با ورود به چنین واقعیتی از دولت ها می خواهد تا با رعایت تعهدات بین المللی خود و با بهره مندی از همکاری های یکدیگر قابلیت های خود را در زمینه ارتقای این نوع حق آزادی در قلمروی حاکمیتی شان افزایش دهند.
    مقاله حاضر به دنبال بررسی ابعاد حق بر آزادی مطبوعات و محدودیت های ناظر بر آن در پرتو آموزه های حقوق بشری است، این که منزلت حق بر آزادی مطبوعات در نظام بین المللی حقوق بشر (Human Rights) کجاست؟ پرسش کلیدی پژوهشگران این نوشتار است که بدان پاسخ داده شده است. در این نوشتار با تمرکز بر اعلامیه جهانی حقوق بشر به عنوان مهم ترین سند مدون نظام بین المللی بشر به بررسی حق بر آزادی مطبوعات در حقوق بین الملل پرداخته شده است. شناخت دقیق چنین حقی، نیازمند توسعه دسترسی و استیفای افراد به اطلاعات و دفاع از آن ها است.
    هدف از این پژوهش، گسترش ادبیات حقوق مطبوعاتی در حوزه حقوق بین الملل بشر و توجه به آسیب ها و چالش های پیش روی اجرای آن است. در واقع، روش به کار گرفته شده در این اثر جهت نائل شدن به مقصود اصلی با تحلیل چندین نظریه مطروحه در این زمینه می باشد که با تدقین مختصری در آن ها، نگارندگان سعی کرده اند آسیب ها و چالش های پیش روی جامعه بین الملل در برابر اصل اخیرالذکر را بیان نمایند.
    کلیدواژگان: نظام بین المللی حقوق بشر، حق بر آزادی مطبوعات، آزادی بیان، نظام دموکراتیک
  • اعظم مهدوی پور، سید محمدرضا نقیبی صفحات 158-176
    حقوق شهروندی از طبیعی ترین حقوق انسانی می باشد که خدای متعال آن را همزاد با او آفریده است. یکی از مهم ترین آموزه های حقوق بشر، حقوق متهم، تضمین و حمایت از آن در تمامی مراحل دادرسی در پرتو تمهید ساز و کارهای قانونی لازم به منظور برخورداری از حمایت و مساعدت وکیل در فرایند دعاوی کیفری است. تحقق حقوق متهم در امکان بهره مندی از وکلای گزینشی، منتخب و رایگان از مبانی و جلوه های اساسی حقوق شهروندی تلقی می شود. متولیان سیاست جنایی فراملی از رهگذر شماری از اسناد الزام آور و ارشادی در دو سطح جهانی و منطقه ای، و سیاستگذاران جنایی ایران در سایه مقررات فراتقنینی، تقنینی، فروتقنینی حق متهمان در دسترسی به وکیل مدافع و حمایت از داشتن آن را مورد شناسایی و النهایه به رسمیت شناخته اند. مع الوصف در مقام اجرا، حق یادشده با چالش های متعددی رو به روست، بدین سان در این پژوهش به تبیین جایگاه و ساز و کارهای حمایتی از این حق والای انسانی با رویکرد، یکی از عوامل تاثیرگذار در صیانت از حقوق شهروندی و اصلی مهم در تضمین دادرسی منصفانه در امر کیفری مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: حقوق شهروندی، وکیل گزینشی، دادرسی منصفانه، حقوق کیفری
  • علیرضا تقی پور صفحات 177-199
    حریم خصوصی مفهومی است رایج، اما تقریبا ناشناخته بدین معنا که تعریف دقیق و جامعی از آن ارائه نشده است. در ماده 8 از کنوانسیون اروپایی حمایت از حقوق بشر نیز بدون آنکه تعریفی از این واژه به عمل آید، مصادیق این حریم تحت عناوین زندگی شخصی، زندگی خانوادگی، منزل و مکاتبات معرفی شده اند. دیوان اروپایی حمایت از حقوق بشر به عنوان نهاد مفسر کنوانسیون، ضمن توسعه مصادیق منزل و مکاتبات مندرج در ماده 8 به دولت های عضو این کنوانسیون اجازه داده است که بر مبنای حمایت از جامعه در مواقع ضروری، مطابق با قانون و در راستای اهداف تعیین شده در ماده مزبور مبادرت به مداخله در حریم منزل و مکاتبات افراد نمایند، هرچند تفاسیر ارائه شده و رویه قضایی دیوان اروپایی در این زمینه بیانگر این نکته می باشد که در تقابل حقوق افراد با منافع جامعه، برتری به نفع حقوق افراد رقم خورده است. در مقاله حاضر به شیوه ای توصیفی تحلیلی با در نظرگرفتن آرای صادره از دیوان اروپایی حمایت از حقوق بشر و با هدف مقایسه آن با مقررات آیین دادرسی کیفری ایران در زمینه حریم منزل، مکاتبات و مکالمات به این نتیجه دست یافته ایم که هرچند قانونگذار ایران تلاش نموده پایبندی خود را به رعایت حقوق افراد نشان دهد، اما مبهم بودن برخی عبارات و اختیارات گسترده اعطاشده به مقام قضایی باعث در معرض خطر قرارگرفتن حقوق و آزادی های افراد گردیده و از این حیث نیازمند اصلاحاتی در قانون آیین دادرسی کیفری از جمله اصلاح ماده 60 در زمینه تعیین ضمانت اجرا برای کلیه تخلفات نیروی پلیس، اصلاح ماده 140 در جهت توسعه مصادیق تفتیش شبانه و اصلاح ماده 144 در زمینه تعیین مصادیق حضور نیروی نظامی است.
    کلیدواژگان: حقوق بشر، حریم خصوصی، دیوان اروپایی، منزل، مکاتبات
|
  • Mahmoud Abbasi, Meissam Kalhornia Golkar, Seyyed Mohammad Ali Sadr Tabatabai Pages 7-22
    Background And Aim
    Nowadays, social scientists and civil rights issues of concern to civil society are emphasized. View on issues in this area, suggests that instead of adopting a passive position and repeat the socio-political literature West, at humbly on the way wide pension law, the rights of citizens to receive true effects. This concise, representation of civil rights in the Quran and Nahj al-Balagha into the frame takes up the words of the Notes may reflect researchers to focus more and deeper. The purpose of this paper is to examine the cognitive concept of citizenship and its place in the territory of the Quran and Sunnah.
    Method
    In this cross-sectional study done by relying on Islamic sources.
    Findings: In the Quran and infallible word while explaining the general rules of civil rights and crystallization mechanisms in the implementation of this law is designed in the community.
    Conclusion
    Despite the appearance of so-called emerging civil rights and basing it on the teachings of liberal delusions, conceptual aspects and the need for protection of these rights, previously unmatched cohesion emphasis on Islamic teachings of God's image. Looking at the Quran and Nahj al-Balagha, the rights of citizenship and human rights dimensions without the dark descent and even religion (in so sure of this law) is clearly visible. However, realization of civil rights and social rights requires an understanding of people from all social, economic, cultural, civil and diplomatic services. A community of citizens, will be possible.
    Please cite this article as: Abbasi M, Sadr Tabatabai SMA, Kalhornia Golkar M. Reflection on the effects of Citizenship in the teachings of Quran and Nahj al-Balagha. Bioeth J Q 2016; 6(21): 7-22.
    Keywords: Civil Rights, Jurisprudence, Quran, Nahj Al Balagha
  • Alireza Jamshidi, Arian Petoft Pages 23-50
    In the post-modern era of government administration, role and responsibility of government, compared to what has previously played, is changed and citizens role-playing and their rights in the context of a good administrative system, are the main modern governance parameters. Two major steps in the contemporary governments’ performance are put at the top of new governance’s agenda: A) Establishing good governance system and decent government according to new and valuable norms such as general principles of administrative law; B) Guaranteeing and safeguarding citizens’ rights by supervisory mechanisms and also beget a platform for their active play-role in the arena of state affairs management. Hereto, these factors, which are put at the top of government duties’ agenda, provide main citizens’ modern rights in contemporary governance. Due to extreme importance of these citizens’ rights in new administrative procedures, this paper strives to investigate in the most important of these rights, via pondering into the good administration principles, and present them clearly.
    Primary question of this paper relies on explanation of citizens’ rights instances which are derived from fundamental parameters and values of good administration. By pondering and investigation on relative books, articles and legal rules in this research, we have received that the most important of these citizens’ rights are as below: right to equality in protection under the law and to enjoyment of opportunities and facilities, right to freedom and customer appreciation, right to proportional, rational, accurate, evaluated government functions, right to enjoyment of on time and quick public services, right to transparent government and freedom of information, right to recognition and respecting to legal expectations and acquired rights, right to accountable government, right to sound state and prohibition of abuse of power, right to smart government adopted to science and technology, right to participation, right to effective and efficient government and right to responsive government.
    Please cite this article as: Petoft A, Jamshidi A. Citizens’ Rights in the Light of Modern Administrative Procedures. Bioeth J Q 2016; 6(21): 23-50.
    Keywords: Citizen's Rights, Good Administartion, Good Governance, Administrative Justice System, Correct Administrative System
  • Mohsen Shiravand, Sayedeh Somayeh Hosseini Pages 51-71
    Tourism and the Ethics of Citizenship be considered interdisciplinary sciences Not only requires the application of various fields experimental science, but also But only time will be achieved Sustainable Tourism that also be considered components of applied ethics. The Ethics of Citizenship is also an essential component of the creation of sustainable tourism. This field of research that is considered a subset of applied ethics review and explain any action and reaction of human society and their effect on the human biological factors. Without applying of the Ethics of Citizenship meaningless any kind of endeavors to achieve sustainable tourism. Many concepts of The Ethics of Citizenship and sustainable tourism is associated together, But more than ever before makes two principles of justice and security as a basic framework for sustainable tourism relationship between The Ethics of Citizenship and sustainable tourism. The necessity of this study is that, firstly, Iran is one of the important historical, religious, cultural and medical tourism poles in the region and the world. Secondly today, this industry is considered as an important source of government of income and in this way our country could create a change the approach relative to fossil energies, means the fossil energies towards tourism. The aim of this research emphasis on ethical framework of sustainable tourism by explanation of the concepts of justice and security. Outcome of this research can be mentioned to the role and function of moral obligations in sustainable tourism. The research was conducted in the context of applied ethics and has followed the descriptive and analytical methodology.
    Please cite this article as: Shiravand M, Hosseini SS. Review of the Ethics of Citizenship and its Relation to Sustainable Tourism. Bioeth J Q 2016; 6(21): 51-71.
    Keywords: The Ethics of Citizenship, Justice, Security, Tourism, Sustainable Tourism
  • Marzieh Mohases, Fereshte Motamad Langrodi Pages 73-88
    The increasing development of various social and psychological disorders among different segments of society, the need to promote ethics, citizenship, consistent with religious values have doubled. In this regard, the discovery of the foundations of ethics, citizenship and social behavior draws the preferences system. This study aimed to investigate various aspects of "self-control" in the ethics of citizenship based on the teachings of Imam Ali (AS) was performed. In this project an analytical, descriptive, Alevi teachings about the ethics of citizenship with a focus on the issue of "self-control" has been observed. "Self-control" in the process of behavior modification and deletion abnormalities and realize social harmony among citizens and thereby regulate emotional experiences are very important in order to achieve social and business acceptance of mental health. This is achieved through examining the Alawite doctrine that "self-control" in both attitude and behavior shaping Islamic ethics draws citizenship and social education of citizens addressed to the normative approach also emphasized the need to revise the social ethics and different ways, strengthen self-control targets.
    Please cite this article as: Mohases M, Motamad Langrodi F. Self-control aspects in Citizenship ethics, Based on the teachings of Imam Ali (peace be upon him). Bioeth J Q 2016; 6(21): 73-88.
    Keywords: Self, Control, Restraint, Citizenship, the Imam Ali Teachings, Ethics, Virtue
  • Morteza Asgharnia, Mohammad Sadegh Beheshti Pages 89-110
    Citizenship rights and bioethics have their special theoretical and meditative foundations regarding to their objectives, characteristics and functions that they have been taken into consideration by various fields of sciences including public law, politics, philosophy, ethics and medicine. One of the most important topics in this area is determining the relation between bioethics and Citizenship rights which needs to be investigated and researched more in the latter studies. The purpose of this paper is to expand the cognitive and practical knowledge of the concept of Citizenship rights through determination of the relationship between Citizenship rights and bioethics and explains that the existence of such a relation would lead to the perfection of Citizenship rights. In This paper we try to evaluate the relation between the two concepts with an Analytical and Descriptive method. The outcome would be a transition from a "National citizenchip" with social-political concerns to a "global citizenship" with global biological concerns.
    Please cite this article as: Asgharnia M, Beheshti MS. The transition from national citizenship to global citizenship; the relation between Citizenship rights and bioethics. Bioeth J Q 2016; 6(21): 89-110.
    Keywords: Citizenship Rights, Bioethics, National Citizenship, Global Citizenship, Biological Justice
  • Mahmoud Abbasi, Abdolmajid Soudmandi, Abdolmajid Soudmandi Pages 111-134
    Air pollution that began with the discovery of fire and increased by the spread of human communities then gradually emerged as a problem of the communities since the Industrial Revolution, continues to be a major harmful factor to human health and life and the environment. This is despite that the fight against air pollution began, in some cases, hundreds years ago, and in domestic legislation of some countries from nineteenth century and in most countries from the middle of twentieth century.
    In the second half of the twentieth century after the publication of results of researches on the effects of air pollution on human health and the environment, countries came to the conclusion that the fight against this problem will be possible only through international cooperation. The result of this consensus was several international conferences and treaties to protect the environment in general or specifically to fight against air pollution.
    The next important step in this regard was emergence of the concept of "the right to the environment" as a human right which began with the 1972 Stockholm Declaration. After the adoption of the Declaration, not only some human rights instruments set "the right to the environment" among other human rights and some environmental law instruments expressed the relationship between the environment and human rights, but also judicial and regulatory human rights bodies by giving environmental interpretation to the human rights, recognized "the right to the environment" as a derivative human right. In addition, some judicial and regulatory bodies outside the human rights systems have acknowledged the relationship between environmental protection and human rights. So, now there is not any doubt about "the right to clean air" as a component of "the right to the environment" as an autonomous human right or at least as a derivative human right.
    Please cite this article as: Abbasi M, Soudmandi A. Human Rights and the Right to Clean Air. Bioeth J Q 2016; 6(21): 111-134.
    Keywords: The Right to the Environment, the Right to Clean Air, Human Rights
  • Hassan Khosravi, Navid Zamaneh Ghadim, Yousef Bagheri Hamed Pages 135-156
    The scale for a democratic system in an international community, as written down in the human Rights declaration, is a sign of civilization of a government from one hand and on the other hand is a necessity whose basis is the freedom of countries, but freedom expression, whose apparent type is press freedom, requires creating a desirable atmosphere based on law. But what is the position of rights about press freedom considering the limitation posed for international human rights system? According to the act 19 of the Human Rights, press freedom has been considered as right- freedom in field of human rights as a tool for expressing freedom and clarity of government's cultural and social activities which is a requirement for creating a democratic system and provider of freedom in public. The contract of political-civil rights, entering this issue, wants the governments increase their capabilities about promoting this type of right-freedom in their territories. The present study looks for studying the dimensions of rights over press freedom and related limitations in sight of human right teachings; what are the esteem rights over press freedom in the international human right system? The key question of the author of the present work is this one and also the answer to it. In this essay, emphasizing the human rights declaration as the most important document of international human system, studies the right over press freedom in the international law. Precise knowledge about this right requires development of availability of information to people and protecting it. The aim of the present study is to develop the literature of press rights in the international field of human rights and pay attention to the damages and challenges which they face. In fact, the method used here is aimed at the original goal analyzing several theories in this field that the writers have tried to express the challenges and damages for the international community as opposed to the above, mentioned principle with some scrutiny.
    Please cite this article as: Khosravi H, Zamaneh Ghadim N, Bagheri Hamed Y. The Right to Freedom of Press in the Light of the Teachings of Human Rights. Bioeth J Q 2016; 6(21): 135-156.
    Keywords: Human Rights, International System, Rights on Press Freedom, Freedom of Speech, Democratic System
  • Azam Mahdavipour, Seyed Mohammad Reza Naghibi Pages 158-176
    Citizen's rights are basic human rights that God has created it with his alter ego. One of the most important teachings of human rights, the rights of the accused, guarantee and support throughout the judicial process In light of the provision of legal mechanisms necessary for the support and assistance of counsel in the criminal proceedings. The realization of the rights of the accused in the possibility to benefit from selective lawyers, elected and free of foundations and civil rights deemed fundamental effects. Custodians of transnational criminal policy through a number of binding documents and guidance on global and regional levels, And criminal policy of Iran in the shadow of Fratqnyny regulations, legislation, legislative down The right of access to legal counsel and defendants in support of having it identified and finally to have recognized. Unfortunately, enforcement officials mentioned the many challenges faced, thus, in this study the role and mechanisms for supporting this noble human rights approach, one of the main important factors in protecting citizen's rights and guarantee a fair trial in a criminal case will be discussed.
    Please cite this article as: Mahdavipour A, Naghibi SMR. The defendant's right to counsel in criminal justice authorities; manifestation of civil rights. Bioeth J Q 2016; 6(21): 157-176.
    Keywords: Civil Rights, Lawyer Selective, Fair Trial, Criminal Law
  • Alireza Taghipour Pages 177-199
    Privacy is a prevalent concept but almost unknown meaning that there has not been any exact and comprehensive definition regarding. In article 8 of the European convention of human rights, without any definition on this phrase, the Instances of this privacy have been introduced by the terms of private life, family life, home and correspondence.
    The European court of human rights as the convention commentator institution, Meanwhile expanding the instances of home and correspondence has allowed the member states to intervene individuals home and correspondence, on the basis of supporting the society if necessary, based on law and in the event of the determined aims in article 8 of European convention. Although the presented comments and case law of European court in this context shows that in contrast of individuals rights with the interests of society, superiority is marked In favor of the rights of individuals.
    In the present article in a descriptive-analytic fashioned way by considering decisions of the European Court of protection of human rights and by the aim of comparing that with Iranian criminal procedure provisions in the privacy of home, correspondence and conversations we reached to conclusion that although the Iranian legislator has tried to show his commitment to respect the rights of individuals, but the ambiguity of some phrases and the broad powers granted to the judicial authority has caused the rights and freedoms of individuals to be in the exposure of danger, In this respect, Requires amendments in the code of Criminal Procedure as the amendment of article 60 in determining sanction for the police abuse, amendment of article 140 by way of expanding night search and amendment of article 144 about determining instances of army forces presence.
    Keywords: Human Rights, Privacy, European Courts, Home, Correspondence