فهرست مطالب

فصلنامه اخلاق زیستی
پیاپی 24 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • رضا فیروزی صفحات 7-22
    مقدمه
    سلامت و یافتن رویکردی جامع به آن با نگاهی انسان شناختی یکی از مسائل جدی فعالان حوزه سلامت در تاریخ علم پزشکی بوده است. با ظهور اندیشه های مبتنی بر جهان بینی مدرن و رویکرد تجربه گرا (Empirical Approach) حقیقت انسان به جسم و ابعاد آن فرو کاسته شد.
    بر این مبنا، اقدامات بهداشتی و درمانی نیز تنها به بعد جسمانی انسان منحصر می شد. جهان بینی دینی انسان را دارای حقیقتی آسمانی می داند که میان این حقیقت (نفس) و جسم ارتباط متقابلی برقرار است، لذا ضروری است با ملاحظه هر دو بعد به بیمار و فرایند درمان توجه کرد. این مقاله به تبیین آموزه هایی از دین اسلام می پردازد که در فهم جامع از سلامت و فرایند درمان و تحلیل مبانی ارتباط درمانگران با بیماران موثر است.
    روش
    روش این مطالعه تحلیلی و با رویکرد درون دینی (Intra-Religious) است. بر مبنای این روش گزاره های قرآنی و احادیث مرتبط با موضوع تحلیل و ربط و نسبت اعتقاد به بعد فرامادی انسان با حوزه سلامت مشخص گردیده است. رویکرد این مقاله به متن سمانتیکی (متن محور) است.
    یافته ها
    آموزه های اسلامی تاکید دارد: اولا انسان موجودی دوبعدی است و حقیقت او نه به جسم که به روح اوست و جسم تنها نقش ابزاری ایفا می کند و بقیه ابعاد حیات انسانی تابع این دو بعد است. چنین باوری می تواند به عنوان مبنایی برای تصمیم گیری ها و مداخلات کادر درمانی در فرایند درمان محسوب شود؛ ثانیا :آموزه های وحیانی حکایت از نگاهی کل نگر (Holistic) به انسان دارد و معنای آن در فرایند درمان آن است که نباید نگاهی یک بعدی به بیمار داشت و بدون توجه به جنبه متافیزیکی (فرامادی) او و فارغ از حقیقت الهی انسان مداخله و درمان کرد؛ ثالثا درمان نباید به معنای بازسازی جنبه ای از ابعاد وجود انسان و تخریب جنبه ای دیگر باشد؛ در نهایت، با ملاحظه ابعاد سلامت انسان، اگر نگاه درمانگران به طبابت، رویکردی الهی باشد، نه تنها بهداشت و درمان سمت سویی جامع خواهند داشت، بلکه در چنین وضعیتی درمانگران مصداق اسماءالله شافی و محیی خواهند بود و فلسفه کار درمانی صورت و سیرتی الهی می یابد. چنین فرایندی می تواند در ایجاد نگرش مثبت و معنابخشی به زندگی شغلی درمانگران نقشی به سزا ایفا کند.
    نتیجه گیری
    هر نوع تلاش برای بهبود وضعیت بیماران بدون ملاحظه حقیقت وجودی او خصوصا آنجا که مداخلات درمانی به کانون وجودی او نزدیک می شود، امری ناقص و گاه مخرب خواهد بود و سلامت همه جانبه با ملاحظه هر دو بعد مادی و معنوی انسان دست یافتنی است، لذا تلاش متولیان بهداشت و درمان و خدمات درمانگران از نظر آموزه های دینی در یک نگاه کل نگر حائز اهمیت و نیازمند برنامه ریزی جدی است.
    کلیدواژگان: طب النبی (ص)، انسان شناسی اسلامی، اسلام و طب، سلامت معنوی، بهداشت، درمان، کل نگری در درمان
  • رضا برنجکار، سیدکاظم سیدباقری، ابوذر نوروزی صفحات 23-36
    زمینه و هدف
    عرصه های گوناگون عدالت اجتماعی در اسلام نیازمند ادبیات نظری قابل استفاده در حوزه سیاست گذاری است. مبانی عدالت اجتماعی، مباحثی پایه ای هستند که سازه نظریه عدالت، با توجه به آن بنیادها استوار می شود. مبانی اثرگذار عدالت اجتماعی را می توان به دو دسته تقسیم کرد: اول مبانی ای که تاثیر مستقیم و خاص دارند؛ دوم مبانی ای که تاثیر غیر مستقیم و عام دارند. محور این نوشتار بررسی نقش دو مبنای اختیار و عدالت اخلاقی از مبانی انسان شناختی در عرصه عدالت اجتماعی است.
    مواد و روش ها
    این جستار به روش توصیفی تحلیلی و با مراجعه مستقیم به آیات و احادیث جایگاه دو مبنای یادشده را بررسی می کند.
    یافته ها
    اختیار از امتیازهای انسان در میان موجودات است. در اندیشه اسلامی انسان، از روی فطرت، عدالت جو و تحول خواه است و خود به اراده، قیام به قسط می کند و در عدالت اخلاقی نیز موصوف عدالت انسان است و انسان است که باید به صفت عدالت به عنوان فضیلت متخلق شود. کسی در حوزه اجتماعی می تواند بحث از عدالت و گسترش آن را طرح کند که خود نیز دارای وصف عدالت شده باشد، زیرا هیچ اندیشمندی نمی تواند این حقیقت را منکر شود که موجودی که حقیقتی ندارد، نمی تواند آن حقیقت را به دیگری بدهد.
    نتیجه گیری
    اختیار (آزادی انسان) و آزادگی (عدالت اخلاقی) انسان از مبانی خاص انسان شناختی عدالت اجتماعی است و ثمره دو مبنای آزادی و آزادگی انسان این است که تلقی اسلام درباره آزادی در پرتو رابطه انسان و خداوند تفسیر می شود. در این تلقی آزادی دارای مراتب است: در یک مرتبه آزادی به عنوان یک حق ناشی از انتخاب انسان است و در مرتبه ای دیگر نبود موانع و وجود شرایط آن است و در مرتبه ای دارای اهمیت افزون تر به عنوان ارزشی فی نفسه است که با تحقق آن خود شکوفایی انسان و غایات من انسانی را به دنبال خواهد داشت. در هر سه مرتبه، آزادی انسان در چارچوب شریعت است، چراکه آزادی بشر در طول پذیرش ربوبیت پروردگار است. آزادی در مرتبه اول و دوم دارای ارزش ابزاری و در مرتبه سوم نیز اگرچه دارای ارزش فی نفسه است، اما برترین ارزش و برترین فضیلت اجتماعی محسوب نمی شود.
    کلیدواژگان: مبانی انسان شناختی، اختیار، عدالت اخلاقی، عدالت اجتماعی، اسلام
  • محمد صالحی، سیده زهرا حسینی درونکلایی، شهربانو محمدی صفحات 37-45
    زمینه و هدف
    هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه استراتژی های منابع انسانی با اخلاق حرفه ای کارکنان علوم پزشکی مازندران بوده است.
    مواد و روش ها
    روش تحقیق از نوع همبستگی است، جامعه آماری شامل کلیه کارکنان علوم پزشکی مازندران با 1750 نفر پرسنل می باشد که 315 نفر بعنوان حجم نمونه با فرمول کوکران و به روش تصادفی ساده انتخاب گردید. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته استراتژی منابع انسانی، پرسشنامه استاندارد اخلاق حرفه ای اورگان و کونوسکی جمع آوری شد و با نرم افزار SPSS و آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد استراتژهای مدیریت عملکرد، جبران خدمات و روابط کار با اخلاق حرفه ای کارکنان رابطه دارد، اما استراتژی تامین و استراتژی آموزش و توسعه با اخلاق حرفه ای کارکنان رابطه ندارد. همچنین 33 % تاثیرات بر اخلاق حرفه ای توسط استراتژی های منابع انسانی تبیین می شود.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که استراتژی های مدیریت عملکرد، جبران خدمات و روابط کار با اخلاق حرفه ای کارکنان رابطه دارد و پیش بینی کننده مناسبی برای افزایش اخلاق حرفه ای می باشد. بنابراین جهت بالابردن اخلاق حرفه ای کارکنان پیشنهاد می گردد افراد را بر اساس توانایی های مورد نیاز مشاغل و تخصصشان به کار گیرند، سیستم آموزش و توسعه علمی و فنی را فعال کنند و سیستم های پیشنهاد و گردش به سوی پاداش های تیمی را احیا کنند. همچنین بازخوردهای کامل همراه با توسعه مهارت ها و تغییر فرهنگ سازمانی برای تضمین کارکرد سازنده را در سازمان ایجاد کنند.
    کلیدواژگان: استراتژی، منابع انسانی، اخلاق حرفه ای
  • لیلا افشار، گیتا رضوانی، محمدحسین زاده، زهرا سماواتیان صفحات 47-54
    محیط و فضای حاکم بر یادگیری نقش مهمی در فرآیند و کیفیت آموزش دارد، اخلاق پزشکی نظامی ساختارمند در راستای ارائه راه کارهای مناسب برای حل مشکلات اخلاقی در زمینه علوم پزشکی است که رشته دندانپزشکی به عنوان یکی از شاخه های علوم پزشکی از این امر مستثنی نیست. تعهد افراد به اخلاق حرفه ای و تصمیم گیری بر اساس چارچوب اخلاقی که سلامت بیمار را در اولویت قرار می دهد، از جمله مسوولیت های یک فرد حرفه ای است که با توجه به شواهد هنوز مشکلات زیادی در آن به چشم می خورد.
    پژوهش حاضر به بررسی میزان مهارت های اخلاقی دانشجویان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شاهد با استفاده از ابزار پرسشنامه «Moral skill In ventory» در سال تحصیلی 94-93 می پردازد. روش پژوهش بررسی مقطعی تحلیلی است و جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان ورودی سال های 88 تا 92 دانشکده دندانپزشکی شاهد می باشند. برای گردآوری داده های مورد نیاز از پرسشنامه های بسته پاسخ ساختارمند استفاده شده و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS 20 استفاده گردیده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که درک کلی دانشجویان از مجموع چهار حیطه اخلاقی (حساسیت، استدلال، یکپارچگی و شجاعت اخلاقی) نسبت به سطح ایده آل آن بسیار پایین تر می باشد و در این بین حساسیت اخلاقی نسبت به سایر حیطه ها وضعیت بهتری را نشان داده است.
    کلیدواژگان: حساسیت اخلاقی، استدلال اخلاقی، یکپارچگی اخلاقی، شایستگی اخلاقی، دانشجویان دندانپزشکی
  • الهه پیرعلایی، محبوب شیخعلی زاده صفحات 55-67
    زمینه و هدف
    در راستای بررسی صحت و سلامتی پژوهش های حوزه ورزشی داخل کشور و به ویژه اساتید تربیت بدنی منطقه شمال غرب کشور، پژوهش حاضر در جهت بررسی وضعیت رعایت اخلاق پژوهشی اعضای هیات علمی دانشکده های تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه های دولتی شمال غرب کشور انجام شد.
    مواد و روش ها
    41 نفر از اعضای هیات علمی دانشکده های تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه های دولتی شمال غرب کشور به طور داوطلبانه پرسشنامه اصلاح شده اخلاق پژوهشی شیخعلی زاده (1391 ش.) را تکمیل نمودند. از آزمون های تی تک نمونه، تی مستقل و تحلیل واریانس یک طرفه برای تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد که اساتید تربیت بدنی اخلاق پژوهشی را در حد متوسط به بالا رعایت می کنند (002/=sig ؛ 3/268=t). همچنین اساتید تربیت بدنی مولفه های ویژگی های فردی، همکاران و حامیان پژوهش، محققان دیگر، آزمودنی های پژوهش و جمع آوری و تحلیل داده ها را در حد متوسط به بالا و مولفه انتشار نتایج را در حد متوسط و مولفه های موضوع پژوهش و توجه به نیازهای جامعه را در حد زیر متوسط رعایت می کنند.
    نتیجه گیری
    می توان گفت که اساتید تربیت بدنی پژوهش حاضر، در پژوهش های حوزه تربیت بدنی و علوم ورزشی به اخلاق پژوهشی توجه نموده و چارچوب های آن را در حد متوسط به بالا رعایت می نمایند.
    کلیدواژگان: رعایت اخلاق پژوهشی، اعضای هیات علمی، دانشکده های تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • مقاله مروری
  • معصومه فرزین، عبدالحمید هوشمند صفحات 69-82
    زمینه و هدف
    اخلاق کار اسلامی عامل مهمی برای گرایش و تمایل نسبت به کار است و کار به عنوان یک فضیلت در زندگی بشر است. همچنین تعهد سازمانی شامل سه متغیر تعهد عاطفی، استمراری و هنجاری است. بنابراین هدف این پ‍ژوهش، بررسی تاثیر رابطه اخلاق کار اسلامی و تعهد سازمانی حسابداران بخش عمومی شاغل در دانشگاه علوم پزشکی استان فارس و کهکیلویه و بویراحمد است.
    مواد و روش ها
    نمونه مورد بررسی در این پژوهش 270 نفر حسابداران بخش عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان فارس و استان کهیکیلویه و بویراحمد هستند. برای اندازه گیری متغیرها از پرسشنامه استفاده گردید. برای تحلیل داده های پژوهش، از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن استفاده شده است.
    ملاحظات اخلاقی: با توجه به این که از پرسشنامه جهت جمع آوری داده ها استفاده گردید، اطلاعات شخصی افراد حفظ گردید.
    یافته ها
    بر اساس نتایج حاصل، هیچ کدام از فرضیه های پژوهش، رابطه اخلاق کار اسلامی و تعهد سازمانی حسابداران بخش عمومی را تایید نکرده است. یافته های این پژوهش نشان داد که اخلاق کار اسلامی با تعهد سازمانی حسابداران و مولفه های آن در دانشگاه علوم پزشکی استان کهکیلویه و بویراحمد رابطه ندارد. همچنین اخلاق کار اسلامی حسابداران با تعهد سازمانی و دو مولفه اول در دانشگاه علوم پزشکی استان فارس رابطه ندارد، اما با تعهد هنجاری در دانشگاه علوم پزشکی استان فارس رابطه دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش، بایستی سیستم مدیریتی کارآمد فراهم شود. همچنین به حسابداران بخش عمومی فعال، مستعد، متخصص، نوآور و خلاق از سوی دانشگاه ها توجه بیشتری صورت گیرد.
    کلیدواژگان: اخلاق کار اسلامی، تعهد سازمانی، تعهد عاطفی، تعهد استمراری، تعهد هنجاری
  • مقاله پژوهشی
  • نبی الله غلامی، محمود عباسی صفحات 83-97
    جرم دولتی به مفهوم رفتار سازمان مند هیات حاکمه یک کشور در جهت، نقض یا نادیده گرفتن حقوق شهروندان، از جمله مفاهیمی است که در ادبیات جرم شناسی بدان کم تر توجه شده است. یکی از علل این مساله را می توان ارائه تعریف جرم توسط حاکمیت هر کشور که خود متهم به ارتکاب جرم دولتی است بیان کرد. تبیین این مفهوم با استفاده از اصول اخلاق زیستی از این نظر مفید و قابل توجه است که اصول اخلاق زیستی، اصولی عام و کلی بوده و در خصوص همه افراد و همه جوامع صرف نظر از نژاد، ملیت، مذهب و... قابل اعمال هستند. از این رو هدف این نوشتار، بهره جستن از اصول عدالت، رضایت، زیان بارنبودن و رضایت به عنوان چهار مورد از مهم ترین اصول اخلاق زیستی، در راستای تبیین مفهوم جرم دولتی است. این مقاله از نظر هدف، کاربردی، از نظر ماهیت داده ها، کیفی و روش به کاررفته در آن توصیفی تحلیلی است. نتیجه این که جرم دولتی در هر قالبی که ارتکاب یابد در پی نقض یک یا چند اصل از اصول ذکرشده به وقوع می پیوندد.
    کلیدواژگان: جرم دولتی، اخلاق زیستی، عدالت، رضایت، زیان بارنبودن، احترام
  • مقاله مروری
  • علیرضا پوراسماعیلی، محمدرضا واعظی کاخکی، الهام بامری صفحات 99-114
    زمینه و هدف
    حمایت از حقوق مصرف کننده در برابر کالاهای تولیدی اهمیت به سزایی دارد، به گونه ای که در حقوق جدید و مدرن مسوولیت سنگینی برای تولیدکنندگان در نظر گرفته شده است. با این همه نخستین بار قانونگذار اصطلاح «مصرف کننده» را در دهه هشتاد شمسی و در سال 1382 و سپس در سال 1388 تعریف کرد. در همین دهه نیز نخستین محصول تراریخته تولید شد و ضرورت قانونگذاری در حوزه محصولات تراریخته و حمایت از مصرف کننده را بیشتر کرد.
    مواد و روش ها
    این نوشتار ضمن مقایسه تطبیقی قانون ایمنی زیستی با مقررات اتحادیه اروپا به دنبال بازتاباندن کاستی ها و خلاهای قانون ایمنی زیستی در خصوص حقوق مصرف کنندگان محصولات تراریخته می باشد.
    یافته ها
    گرچه «قانون ایمنی زیستی» در سال های پایانی دهه 1380 با الگوبرداری از قوانین روز نوشته و تصویب شد، ولی در مقایسه با قوانین و مقررات اتحادیه اروپا کاستی هایی در آن دیده می شود که گذشت دو دهه از عمر این قانون و تحولات سریع حوزه زیست فناوری به ویژه تولید هرچه بیشتر محصولات تراریخته و تجاری سازی آن ضرورت اصلاح آن را دوچندان می نماید.
    نتیجه گیری
    قانون ایمنی زیستی ایران بر خلاف مقررات اتحادیه اروپا، محصول تراریخته معیوب یا ناقص را تعریف نمی کند و نظام جبران خسارت و نحوه جبران خسارت را روشن نمی سازد و از این جهت نمی توان انتظار داشت که حقوق مصرف کننده به درستی حمایت شود.
    کلیدواژگان: مصرف کننده، ایمنی زیستی، زیست فناوری، تراریخته، عیب، خسارت
|
  • Reza Firouzi Pages 7-22
    Background And Aim
    Health and finding a comprehensive approach to it with an anthropological view are the serious problems of health domain activities in the history of medical sciences. After Renaissance and appearance of thoughts with modern weltanschauungs and empirical approaches, the reality of human being is reduced to the body and its physical dimensions. With these foundations, every medical and health intervention fenced to the bodily aspects. Islamic world-view believes that the reality of man is combined with both soul and body which there is an interrelation between them; so every intervention in the body of man needs considering of these two aspects. This article explains some of the Islamic teachings that effect on the meaning, interpretation of health and cure process and, in the foundations of relationship between curer and their patients.
    Materials And Methods
    This article's method is an analytical one and its approach is semantically and, theoretical foundations of the relationship between statements are intra-religious. Islamic statements (Quran & Hadith) that relate to the subject have been analyzed and their relationship with physical and divine aspects of man and meaning of health and cure process elaborated.
    Findings: Based on the content of Islamic teachings, we conclude that: (a) Man is a two dimensions existent and its existence depends on his soul, thus, his body is not, but a means. This fundamental belief can help the curers to make true decisions and intervene into the process of cure. (b) Revelatory teachings declare that a holistic approach to the various human being's needs is necessary. Therefore, forgetting human being's divine aspect to the process of health can be a lead to wrong decisions. (c) The process of cure must not be to construct of one aspect and ruin of one another; and finally, the view of health and cure would be comprehensive and correspond to the reality of man if the curer's approach to the man is divine. This process can make a positive and meaningful attitude to the curer's life, especially their job actives.
    Conclusion
    Any efforts and struggles for the welfare of patients without considering of man's reality, especially in the situation that cure interventions near to the center of man's existence, can be destructive and defective. A comprehensive health can be achieved only with considering of two dimensions of man's reality. Therefore, it is essential to have earnest planning to include holistic religious view in the efforts of health care (service) providers.
    Keywords: Prophet's Mohammad's Cure, Islamic Anthropology, Islam, Medicine, Spiritual Health, Holistic Cure
  • Reza Berenjkar, Seyyed Kazem Seyyed Baqeri, Abouzar Norouzi Pages 23-36
    Background And Aim
    There is a need in different spheres of social justice in Islam for theoretical literature applicable to policy making. Principles of social justice are the foundation on which the construct of social justice is based. The influential principles of social justice fall into two categories: principles with direct and specific influence and principles with indirect and general influence. In this paper, the role of will power and moral justice among principles of anthropology, as related to social justice, are discussed.
    Materials And Methods
    To this end, drawing upon Koranic verses and hadith, a descriptive-analytic approach was adopted.
    Findings: Results of analysis reiterates the idea that Free will is the prerogative bestowed on human beings. Human beings, by nature, seek justice and change and out of own determination stand by justice. Regarding moral justice, human being deserves justice and must be signified with this quality. In the social realm, only those who already enjoy the quality of justice can discuss issues pertaining justice and ways of its promotion for it is an undeniable fact that if a quality does not exist in someone, they cannot carry it over to others.
    Conclusion
    It can be concluded that Free will (freedom of human beings) and liberty (moral justice) are the two specific anthropological principles of social justice and from an Islamic perspective man’s freedom is to be interpreted in light of the relationship between man and God. From this point of view, freedom comes in degrees: one degree of freedom is man’ choice to be free; another degree of freedom has to do with non-existence of setbacks and being in the right conditions. Still another degree of freedom which is over and above the other two is a value whose attainment leads to man’s self-realization. All three degrees need to be seen within the boundaries of religion (shariah) as human being’s freedom is along accepting God’s guardianship. The first two types of freedom have instrumental value but the third one, though a value in it self, is the highest rank and a social virtue.
    Keywords: Anthropological Principles, Free Will, Social Justice, Moral Justice, Islam
  • Mohammad Salehi, S.Zahra Hoseini Dronkolaei, Shahrbano Mohammadi Pages 37-45
    Background And Aim
    This study examined the relationship of strategies human resources with professional ethics among staff of Mazandaran University of Medical Sciences
    Materials And Methods
    this study was correctional research. To this end, 315 employees were selected as a sample from 1750 staff of Medical Sciences in university of Mazandaran by random sampling method and Cochran formula. Data was collected by human resources strategy research-made questionnaire and Oregon & Kavinsky professional ethics questionnaire and analyzed by SPSS software, Pearson correlation and Regression.
    Findings: The finding showed that the performance management, compensation and labor relations strategy had relationship with professional ethics while the procurement, training and development strategy had not relationship with professional ethics. As well as 33 per cent influence on professional ethics by human resource strategies explained.
    Conclusion
    Given that performance management, compensation and labor strategies was related with professional ethics and it is an appropriate predictors for professional ethics so to enhance professional ethics recommended apply people based on the abilities needed in their jobs and expertise, activate education, development scientific and technical and circulation systems and offer bonuses to revive the team. All feedbacks is associated with the development of skills and organizational culture change to ensure a constructive function in the organizational structure.
    Keywords: Strategy, Human Resources, Professional Ethics
  • Leila Afshar, Gita Rezvani, Mohammad Hosseinzadeh, Zahra Samavatiyan Pages 47-54
    The environment and climate ruling learning has a significant role in the process and quality of teaching. Medical ethics is a structured system toward presenting appropriate solutions for solving ethical problems in Medical Sciences and dentistry as one of the branches of medical sciences is not excluded from this rule. Peoples’ commitment to professional ethics and making decisions according to ethical framework which places priority on a patient’s health, are among the responsibilities of a professional person; however, according to the existing evidences, still there are some problems in this regard.
    The aim of the present study is to examine the extent of ethical skills of students of School of Dentistry of Shahed University by using Moral Skill Inventory in academic year of 2014 – 2015. Research method of this study is a cross-section-analytical method and statistical population of this study is consisted of all the students who have entered School of Dentistry of Shahed University during the time frame of 2009 to 2013. For data collection, questionnaires with close-end structured questions were used and for data analysis SPSS20 statistical software was used. Research findings indicated that students’ general perception from four ethical dimensions (moral sensitivity, moral reasoning, moral integrity and moral courage) have a lower level than the ideal level and among them, emotional sensitivity has a better level comparing to other dimensions.
    Keywords: Moral Sensitivity, Moral Reasoning, Moral Integrity, Moral Merit, Dentistry Students
  • Elaheh Piralaiy, Mahboub Sheikhalizadeh Pages 55-67
    Background And Aim
    In order to investigate the accuracy of sport researches conducted by physical education experts in Iran, especially North-West states, this study aimed at determining the status of the research ethics compliance in academic members of physical education and sport sciences faculties in State Universities of Northwest of Iran.
    Materials And Methods
    41 academic members of physical education and sport sciences faculties’ voluntarily filled out the Sheikhalizadeh’s modified research ethics questionnaire (2013). One Sample t test, independent t test and ANOVA were used to analyze the data.Statistical analysis of data indicated that academic members of physical education consider research ethics in above average (t=3.268, sig=0.002).
    Findings: Also academic members of physical education consider component of the individual characteristics, sponsors and associates, other researchers, research subjects and data gathering and analysis in above average and component of the report of results in average and research topic and attention to the needs of society indices in below average.
    Conclusion
    It could be generally concluded that in this research physical education academic members pay attention to the research ethics in the field of physical education and sport sciences and consider the frameworks in above average level.
    Keywords: Research Ethics Compliance, Academic Members, Physical Education, Sport Sciences Faculties
  • Masoomeh Farzin, Abdolhamid Hooshmand Pages 69-82
    Background And Aim
    Islamic Work Ethics is an important Factor for trend toward Job, and Job as a virtue in Human life.The aim of this research is evaluation of effect of relationship between Islamic work ethics and organizational commitment of public sector accountants parcititioner in Fars and Kohkiloye va boyer ahmad medicine science university.
    Materials And Methods
    The research sample included 270 public sector accountants of Medical Sciences University. In order to measure the variables questionnaire was used. We used Pearson Correlation Coefficient and Spearman Correlation Coefficient to analyze research data.
    Ethical Considerations: Whereas that the questionnaire was used to collect data, personal information was retained.
    Findings: One main hypothesis and three sub hypothesis are presented for testing relationship between Islamic work ethics and organizational commitment are used in order to perform this test. Statistical society for this research are common section accountants. Based on the results obtaind none of the preposed hypothesis relationship between Islamic work ethics and organizational commitment of common section accountants confirmed. This research showed that Islamic work ethics has no effect on the organizational commitment and its dimensions (except effect positive Islamic work ethics on normative commitment in Fars medicine science university) in Fars and Kohkiloye va boyer ahmad medicine science university.
    Conclusion
    According to the results of the study should provide efficient management system and Universities must be more attention to active, talented, skilled, innovative and creative public sector accountants.
    Keywords: Islamic Work Ethics, Organizational Commitment, Affective Commitment, Normative Commitment, Continuance Commitment
  • Nabiollah Gholami, Mahmoud Abbasi Pages 83-97
    State crime, the organized behavior of a country's government towards reversal or ignorance of citizen's rights, is one of the concepts receiving little attention in the criminology literature. One of the reasons related to this problem is the definition of crime by every country's government - accused of committing state crime. Explaining this concept by using the principles of the Bioethics is helpful because the principles are common and general and applicable to all people and all communities regardless of race, nationality, religion etc. therefore, the aim of article is use to principals justice, satisfaction, not harmful, and respect as four principals of the most important Bioethics principals to explain the state crime. This article is applied in terms of purpose and qualitative in terms of data nature and used methodology is descriptive-analytical. We conclude that state crime - in all types committed - occurs following the reverse of one or more aforementioned principles.
    Keywords: State Crime, Bioethics, Justice, Satisfaction, Not Harmful, Respect
  • Alireza Pouresmaeili, Mohammad Reza Vaezi Kakhki, Elham Bameri Pages 99-114
    Background And Aim
    Consumer rights protection against industrial goods is important, so that in modern law is considered a heavy burden for producers. However, the legislature defined the first time the term of "consumer" in 1382 and then in 1388 Hijri. With the first generation of GM crops in the decade of 1380, the need for further legislation was needed in this field and so, the legislator has formulated a "Biosafety Act" at the end of this decade.
    Materials And Methods
    This article mentions comparative bio-safety law with EU regulations Europe, to reflect shortcomings and gaps in biosafety law on the rights of consumers of GM crops.
    Findings: Although the "Biosafety Act" has been written on the model of rules the day, but there are shortages in it, compared with the laws and regulations of European Union. Therefore, since the last two decades of this law, and rapid developments biotech field, in particular, further production and commercialization of GM crops, it is necessary to redouble its reform.
    Conclusion
    Unlike European Union (EU) regulations, Iran Biosafety Act does not define defective GM crops, and it does not clarify the compensation system and how compensation is provided, and therefore consumer rights couldnot be properly protected.
    Keywords: Consumer, Biosafety, Biotechnology, GM, Diagnostics, Damages