فهرست مطالب

پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی - پیاپی 19 (زمستان 1395)

مجله پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی
پیاپی 19 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/25
  • تعداد عناوین: 11
|
  • غلامرضا شعبانی بهار، محمود گودرزی، حبیب هنری، محسن لقمانی صفحات 11-23
    هنرآفرینی شغل بر خلاف طراحی شغل فرایندی کارمندمحور است که با توجه به تفاوت های فردی در محیط سازمان اتفاق می افتد و می-تواند پیامدهای سازمانی مانند چابکی را به همراه بیاورد. به همین دلیل پژوهش حاضر با هدف تحلیل اثر ابعاد هنرآفرینی شغل بر چابکی سازمانی وزارت ورزش و جوانان طراحی شده است. تعداد 191 کارشناس و مدیر ستادی وزارتخانه به صورت جدول کرجسی و همکاران به عنوان نمونه انتخاب شدند و به پرسشنامه های تحقیق پاسخ دادند. پس از تایید روایی صوری ابزار پژوهش (به وسیله 17 نفر از صاحبنظران مدیریت ورزشی)، پایایی پرسشنامه هنرآفرینی شغل و چابکی سازمانی از طریق ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 95/0 و 86/0 به دست آمد. نتایج معادلات ساختاری نشان داد که بیشترین عامل از هنرآفرینی شغل که می تواند اثر مستقیم روی چابکی سازمانی وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران بگذارد، عامل کاهش عوامل بازدارنده تقاضاهای شغلی با ضریب اثر 57/0 است و بعد از آن مهمترین عامل دیگر، افزایش منابع اجتماعی شغل قرار دارد (35/0 =r). با توجه به بارهای عاملی ابعاد منعکس کننده چابکی سازمانی، ابعاد هنرآفرینی شغل می توانند عمدتا بر ابعاد رهبری و فناوری اثر بیشتری می گذارد. با توجه به یافته های تحقیق می توان انتظار داشت که با هدایت و نظارت کارمندان به سمت هنرآفرینی شغل، مدیران سازمان های بزرگ ورزشی قادر خواهند بود تا نگرش های مطلوب کارکنان را به چابکی سازمانی تغییر دهند. به عبارت بهتر، استقلال و اختیار به کارمندان توانا می تواند تا حدود زیادی چابکی سازمانی را بر اساس هنرآفرینی شغل تضمین نماید.
    کلیدواژگان: هنرآفرینی شغل، کاهش عوامل بازدارنده تقاضاهای شغل، منابع اجتماعی شغل، چابکی سازمانی، وزارت ورزش و جوانان
  • مرجان امینی، صدیقه حیدری نژاد، طاهره ازمشا، مرتضی نعمتی صفحات 25-35
    هدف از انجام این تحقیق، شناسایی و رتبه بندی عوامل بازدارنده مشارکت سالمندان در فعالیت بدنی بود.این تحقیق توصیفی-تحلیلی و روش گردآوری داده ها، پیمایشی-میدانی است. ابزار جمع آمری داده ها پرسشنامه محقق ساخته است که با بررسی چهارچوب نظری تحقیق 39 معرفه شناسایی و در شش دسته ی کلی طبقه بندی شدند. .جامعه آماری شامل کلیه سالمندان شهر اهواز در سال1393بودند. حجم نمونه به روش تصادفی و با استفاده از فرمول کو کران 383نفر تعیین شد. (383n=).مدل ضرایب معنادار t برای بررسی معناداری رابطه بین معرفه ها و مولفه های مربوطه با استفاده از نرم افزار لیزرل ارائه شده است.با توجه به اینکه تمامی اعداد معناداری در مدل بالاتر از 96/1 و نتایج تمامی معرفه ها در نظر گرفته شده برای مولفه های مربوطه دارای همبستگی بالای4/0بود ، در نهایت روایی مولفه های اندازه گیری پرسشنامه در سطح 05/0 و پایایی 91%تایید شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آماری تاپسیس استفاده شده است. یافته های تحقیق حاکی از آن است که ،از دیدگاه سالمندان در بین مولفه های بازدارنده ،مولفه فرهنگی و اجتماعی با وزن(0.0146) بالاترین رتبه و مولفه فردی و شخصیتی با وزن(0.0209) پایین ترین رتبه از مولفه های بازدارنده مشارکت در فعالیت بدنی را به خود اختصاص داده است.با توجه به جمعیت رو به رشد سالمندان و با توجه به نتایج این تحقیق به نظر می رسد که توجه بیشتر و درک عمیق آموزش دهندگان و سایر متخصصین سلامت در طراحی برنامه های مداخلاتی مناسب می توان مشکلات ورزش و فعالیت بدنی سالمندان را کاهش داد.
    کلیدواژگان: بازدارنده، تاپسیس، سالمند، فعالیت بدنی، لیزرل
  • آرمین فعال، ابراهیم علی دوست قهفرخی، مجید جلالی فراهانی صفحات 37-45
    هدف اصلی این تحقیق بررسی و شناخت رابطه اعتماد سازمانی و مولفه های آن با بهره وری نیروی انسانی به عنوان یکی از عوامل موثر بر آن بود که در ادارات ورزش و جوانان استان اردبیل مورد ارزیابی قرار گرفت. روش تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی بود که به شکل میدانی اجرا گردید. جامعه آماری مورد نظر در این تحقیق، تمامی کارمندان اداره و ادارات کل ورزش و جوانان استان اردبیل بودند که تعداد آنها 100 نفر بود و نمونه نیز برابر با تعداد جامعه به صورت تمام شمار در نظر گرفته شد. با توجه به اهداف پژوهش، از دو پرسشنامه اعتماد سازمانی و بهره وری نیروی انسانی جهت گردآوری داده ها استفاده شد. پرسشنامه ها از پژوهش لایقی (1390) و شفیعی (1390) تهیه شد. روایی این پرسشنامه ها با نظر اساتید رشته مدیریت ورزشی تایید شد و برای تعیین پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که ضریب پایایی اعتماد سازمانی 92/0 و بهره وری نیروی انسانی 86/0 بود. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی (کلوموگروف- اسمیرنف، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه) استفاده شد. در نهایت بر اساس یافته های تحقیق، مشخص گردید که شاخص های شایستگی، قابلیت اتکا، صداقت و تعهد سازمانی از اعتماد سازمانی با بهره وری نیروی انسانی رابطه مثبت و معنی داری دارند.
    کلیدواژگان: اعتماد سازمانی، بهره وری، نیروی انسانی، ورزش و جوانان، اردبیل
  • ولی علیزاده، جواد شهلایی، لیلی علیزاده صفحات 47-54
    هدف پژوهش حاضر تعیین وضعیت ایمنی فضاهای ورزشی روباز مدارس دولتی استان اردبیل است. در این مطالعه توصیفی،160 مدرسه راهنمایی دولتی به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای مورد بررسی قرار گرفتند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه محقق ساخته استفاده گردید که روایی محتوایی و صوری آن توسط اساتید صاحب نظر دانشگاهی تایید و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ 84/0 به دست آمد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و T مستقل توسط نرم افزار spss نسخه 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. وضعیت ایمنی 44/46 درصد از لوازم و تجهیزات، 23/42 درصد از حریم ها و خطوط و 92/31 درصد از داخل زمین های بازی مدارس مورد بررسی مطلوب بود. همچنین 7/57 درصد از زمین های بازی والیبال، 5/54 درصد از زمین های بازی بسکتبال، 7/35 درصد از زمین های بازی بدمینتون و 22 درصد از زمین های بازی هندبال و فوتسال مدارس مورد بررسی دارای شرایط ایمن و مطلوب برای فعالیت ورزشی بوده اند. بر اساس یافته های پژوهش، وضعیت ایمنی کلی فضاهای ورزشی روباز مدارس مورد مطالعه مطلوب نبود.
    کلیدواژگان: ایمنی، فضاهای ورزشی روباز، مدارس
  • حمید سارانی، علیرضا الهی صفحات 55-63
    در دو دهه اخیر، علاقمندی به کیفیت خدمات در صنعت ورزش افزایش پیدا کرده است؛ به گونه ای که امروزه، کیفیت خدمات یکی از مهم ترین سرفصل ها در زمینه مدیریت خدمات و بازاریابی ورزشی است. بدین منظور این پژوهش با هدف پایایی سنجی و اعتباریابی پرسشنامه کیفیت خدمات در ورزش (اسپورت سرو) به عنوان ابزاری جهت سنجش کیفیت خدمات ادراک شده تماشاگران طراحی و اجرا شده است. با مطالعه پیشینه پژوهش، پرسشنامه ای 20 سوالی تئودراکیس برای اندازه گیری کیفیت خدمات استفاده گردید. جامعه آماری کلیه تماشاگران لیگ برتر فوتسال ایران بودند که طبق فرمول کوکران تعداد 384 نفر یه طور تصادفی به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. در این مطالعه پس از بررسی روایی محتوا، جهت بررسی روایی سازه از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، و برای بررسی پایایی از پایایی ترکیبی و آلفای کرونباخ استفاده گردید. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان دهنده چهار عامل با تبیین 66/70 درصد واریانس و شاخص کیسن مایر الکین 87 درصد بود. پایایی پرسشنامه نیز توسط روش آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی به ترتیب 92/0 و 96/0 گزارش گردیدند. با توجه به این که شاخص های روایی و پایایی پرسش نامه همگی در حد مطلوبی گزارش گردیدند، می توان از این پرسش نامه به عنوان پرسش نامه ای روا و پایا در اندازه گیری کیفیت خدمات در بین تماشاگران استفاده نمود.
    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، اسپورت سرو، روایی، پایایی
  • احمد محمودی، مهدی کروبی، مجید حسینی صفحات 65-78
    روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود که هدف آن بررسی نقش نوستالژی (خاطرات گذشته) بر مقاصد رفتاری گردشگران پیست های اسکی استان تهران بود. جامعه آماری پژوهش، کلیه گردشگران پیست های اسکی بودند که حداقل 3 مرتبه در سال به این پیست ها مراجعه داشتند. بنابراین با توجه به نامعین بودن حجم جامعه، برای بدست آوردن حجم نمونه از رابطه حجم نمونه برای جامعه نامحدود کوکران استفاده و حجم نمونه بدست آمد (197=N). ابزار گردآوری داده ها برای نوستالژی و مقاصد رفتاری گردشگران پرسشنامه هیتای چو (2014) بود که روایی صوری و محتوایی آن توسط 8 تن از اساتید متخصص مورد تایید و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ برای نوستالژی (922/0=α) و برای مقاصد رفتاری (836/0=α) بدست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری کالموگروف اسمیرنوف، همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه در سطح معناداری (05/0≥P) استفاده گردید. نتایج نشان داد که بین متغیر نوستالژی و ابعاد آن با مقاصد رفتاری گردشگران ارتباط مثبت و معنادار وجود دارد (01/0P≤، 318/0r=). همچنین از بین ابعاد نوستالژی، مولفه هویت گروهی (414/5=t،464/0=Beta) و جامعه پذیری (093/2=t،161/0=Beta) به ترتیب پیش بین قویتری برای مقاصد رفتاری گردشگران می باشند. تمایل به تداعی شدن خاطرات خوش گذشته از طریق پذیرش هنجارها و تشریفات گروه، برقراری ارتباط و تعامل با دیگران در گردشگران از جمله مواردی است که سازمان های ورزشی با استفاده از نوستالژی می توانند به عنوان ابزاری متقاعد کننده، مقاصد رفتاری گردشگران را تحت تاثیر قرار دهند.
    کلیدواژگان: پیست اسکی، خاطرات گذشته، گردشگر ورزشی، مقاصد رفتاری، نوستالژی
  • حشمت الله مرادی شرف، مهرعلی همتی نژاد، نوشین بنار صفحات 79-91
    هدف از پژوهش حاضر، شناسایی عوامل انگیزاننده حمایت ورزشی در استان همدان بود. پژوهش حاضر از نظر روش تحقیق، توصیفی- پیمایشی بود. تعداد 243 مدیر (123 مدیر شرکت و 120 مدیر ورزشی) به پرسشنامه محقق ساخته شامل 33 گویه با مقیاس پنج ارزشی لیکرت پاسخ دادند که روایی صوری و محتوایی آن به وسیله متخصصان و پایایی آن در یک مطالعه مقدماتی بین 30 نفر از مدیران ورزشی و شرکت ها با استفاده از آلفای کرونباخ 93/0 محاسبه شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی به منظور شناسایی عامل های انگیزاننده حامیان ورزشی استفاده شد. نتایج پژوهش شش عامل شامل عوامل ساختاری، تبلیغاتی، تسهیلاتی، محیطی، فرهنگی و مدیریتی را به عنوان عوامل موثر انگیزاننده در حمایت ورزشی از دیدگاه مدیران شرکت ها و مدیران ورزشی و تحلیل عاملی تاییدی برازش مناسب مدل را نشان داد. با توجه به اینکه حمایت مالی یکی از مهم ترین منابع مالی برای سازمان های ورزشی است، به مدیران ورزشی و شرکت ها پیشنهاد می شود که با آگاهی از دانش بازاریابی ورزشی، ارائه طرح های حمایتی مناسب و مزیت های ارائه شده به حامیان، شرکت ها را برای ورود به عرصه حمایت ورزشی ترغیب کنند.
    کلیدواژگان: عوامل انگیزاننده، حمایت ورزشی، مدیران ورزشی، مدیران صنعتی
  • همایون عباسی، حسین عیدی، سعید خانمرادی صفحات 93-103
    هدف از این پژوهش، تحلیل SWOT اداره کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه در بخش ورزش همگانی بود. روش پژوهش توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعه ی آماری پژوهش را کلیه مدیران، معاونان و کارکنان اداره کل ورزش و جوانان(90 نفر)، و نیز روسا و نواب رئیس هیات های ورزشی استان کرمانشاه(96 نفر) تشکیل داد. نمونه برابر با جامعه و به شیوه نمونه گیری تمام شمار، 150 نفر به پرسشنامه ها پاسخ دادند. از پرسشنامه محقق ساخته SWOT استفاده شد که روایی آن توسط خبرگان ورزشی و پایایی آن نیز به روش آلفای کرونباخ(92/0 =α) تایید گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های توصیفی، مقایسه میانگین ها و آزمون فریدمن استفاده، و به منظور شناسایی موقعیت راهبردی از ماتریس های ارزیابی عوامل داخلی(IFE)، ارزیابی عوامل خارجی(EFE) و ماتریس داخلی و خارجی(IE) استفاده شد. نتایج نشان داد، در بخش ورزش همگانی اداره کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه؛ 8 ضعف، 7 قوت، 7 فرصت و 7 تهدید، تایید و بر اساس آزمون فریدمن رتبه بندی شدند. پس از تجزیه و تحلیل مشخص شد که، جایگاه استراتژیک اداره کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه در بخش ورزش همگانی، در موقعیت WO قرار دارد. در این راستا، نتیجه گیری می شود که سیاست گذاران ورزش استان تمرکز بیشتری را بر کاهش ضعف های بخش ورزش همگانی؛ و استفاده از فرصت های موجود قرار دهند.
    کلیدواژگان: ورزش همگانی، نقاط ضعف، نقاط قوت، فرصت ها، تهدیدها
  • حمیده خسروی مهر، مجتبی قدیری معصوم، محمدرضا رضوانی صفحات 105-115
    پژوهش حاضر راهبردهای توسعه گردشگری ورزشی در شهرستان مینودشت را ارائه می دهد. روش تحقیق توصیفی-تحلیلی بوده و جهت گردآوری اطلاعات مورد نیاز از مطالعات کتابخانه ای و میدانی -شامل مشاهده مستقیم و منظم و پرسشنامه- استفاده شده است. برای بدست آوردن پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد در این ارتباط ضریب بدست آمده( 0.74 ) نشان دهنده پایایی مطلوب پرسشنامه می باشد. جهت سنجش روایی پرسشنامه، ظاهر و محتوی پرسشنامه توسط 10 نفر از کارشناسان و متخصصین رشته گردشگری تایید شد. گروه های درگیر در این تحقیق عبارتند از: جامعه محلی، مدیران محلی و گردشگران . داده های حاصل از پرسشنامه با استفاده از نرم افزار آماریSPSS V18 و مدل SWOT تجزیه و تحلیل شدند؛ یافته های تحقیق نشان می دهد که ورزش های هوایی مانند پاراگلایدر در بین جاذبه های گردشگری ورزشی شهرستان مینودشت در رتبه اول قرار دارند. یافته های تحقیق نشان می دهد عوامل متعدد بر فرایند توسعه گردشگری ورزشی شهرستان موثر می باشند مهم ترین قوت و ضعف توسعه گردشگری ورزشی در شهرستان مینودشت به ترتیب پایین بودن هزینه حضور در رویدادهای ورزشی وعدم استفاده از تجارب موجود در زمینه توسعه متقابل ورزش و گردشگری می باشد و همچنین مهم ترین فرصت و تهدید به ترتیب امکان حضور گردشگران و ورزشکاران خارجی و کیفیت پایین خدمات آژانس های گردشگری است. در نهایت با تلفیق عوامل درونی و بیرونی بر روی نمودار مدل سوات، راهبردهای تدافعی به عنوان راهبردهای بهینه شناخته شدند.
    کلیدواژگان: توسعه گردشگری، گردشگری ورزشی، ورزش های هوایی، پاراگلایدر، شهرستان مینودشت
  • محسن گل پرور صفحات 117-125
    این پژوهش با هدف بررسی الگوی روابط عدالت سازمانی و رضایت ورزشکاران از ورزش حرفه ای با تمایل به ترک باشگاه در سال 1388 به مرحله اجرا درآمد. پژوهش از نوع همبستگی و جامعه آماری پژوهش ورزشکاران حرفه ای لیگ های دسته اول و دوم در رشته های فوتبال ، والیبال و بسکتبال در سرتاسر ایران بودند که از میان آن ها 264 نفر از طریق نمونه گیری سهل الوصول انتخاب شدند. پرسشنامه های تحقیق حاضر شامل عدالت توزیعی ، عدالت رویه ای ، عدالت تعاملی ، رضایت از ورزش حرفه ای و پرسشنامه تمایل به ترک باشگاه بودند و داده ها از طریق ضریب همبستگی پیرسون، الگو سازی معادله ساختاری(SEM) و تحلیل واسطه ای تحلیل شد. یافته ها نشان داد، عدالت رویه ای و عدالت تعاملی با تمایل به ترک باشگاه دارای رابطه مستقیم معنادار هستند(01/0p). نتایج تحلیل واسطه ای نشان داد رضایت ورزشکاران از ورزش حرفه ای متغیر واسطه ای پاره ای (مفهوم آن این است که متغیر میانجی نقش کامل نداشته و به صورت نیمه کامل دارای چنین نقشی بوده است) در رابطه عدالت تعاملی با تمایل به ترک باشگاه است (01/0p<).
    کلیدواژگان: عدالت سازمانی، رضایت از ورزش حرفه ای، تمایل به ترک باشگاه
  • ابوالفضل فراهانی، لقمان کشاورز، علی صادقی صفحات 127-142
    هدف از پژوهش حاضر تدوین راهبردهای توسعه ورزش قهرمانی ایران بود. جامعه آماری تحقیق مدیران و متخصصین حوزه ورزش قهرمانی، فدراسیون های ورزشی و اعضای هیئت علمی رشته های تربیت بدنی دانشگاه های کشور که تعداد آنها «850 نفر» بود. برای نمونه تحقیق در بخش کیفی از نظرات 25 تن از متخصصین ورزش قهرمانی استفاده شد که نمونه ها به طور هدفمند انتخاب شدند. در بخش کمی نیز با استفاده از جدول مورگان 265 نفر به طور تصادفی - طبقه ای برای نمونه تحقیق برگزیده شدند. برای دست یابی به اهداف تحقیق با استفاده از روش دلفی فهرستی از نقاط قوت، ضعف ها، فرصتها و تهدیدهای توسعه ورزش قهرمانی ایران تهیه شد. سپس بر مبنای فهرست تهیه شده، پرسشنامه محقق ساخته 61 سئوالی تهیه و در اختیار آزمودنی ها قرار گرفت. برای تحلیل اطلاعات جمع آوری شده در بخش کیفی از روش دلفی و در بخش کمی از روش های آماری توصیفی و استنباطی از جمله تحلیل عاملی تاییدی با کمک دو نرم افزار AMOS و SPSS استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد برای توسعه ورزش قهرمانی 10 نقطه قوت، 15 ضعف، 6 فرصت و 16 تهدید وجود دارد. بر اساس تحلیل SWOT در مجموع 15 راهبرد برای توسعه ورزش قهرمانی ایران تدوین شد. همچنین موقعیت راهبردی توسعه ورزش قهرمانی ایران در وضعیت تدافعی قرار دارد.
    کلیدواژگان: راهبرد، توسعه، ورزش قهرمانی
|
  • Gholamreza Shabani Bahar Pages 11-23
    Unless job design, job crafting is the process of employee based that it occurred in organizational environment as individual differences and it can be led to organizational outcomes like as agility. To this do, the research has been design by aim of structural equations analysis for effect of job crafting on organizational agility in sport and youth ministry. Number of 191 experts and managers of ministry selected by Krejecie et al’s table and responded to research questionnaires. After verifying face validity of instruments (by 17 experts of sport management), the questionnaire reliability of job crafting and organizational agility was achieved 0.95 and 0.86 respectively by Akpha’s Chronbach coefficient. Structural equations showed that the best factor related to job crafting which can effect on organizational agility of sport and youth ministry is decreasing hindering job demands with standard solution of 0.57, and after that another most important factor is increasing job social resources (r= 0.35). Regarding to reflected standard solutions of organizational agility, job crafting dimensions can mostly be more effect on leadership and technology components of organizational agility. Based on research findings can be expected that managers of big and bureaucratic sport organizations will certainly be able to change employee’s pleasure attitudes to organizational agility through conduct and monitoring of employees toward job crafting. In other words, autonomy and freedom for empowered employees cab be led to organizational agility based on job crafting.
    Keywords: job crafting, decreasing hindering job demands, job social resources, organizational agility, sport, youth ministry
  • Marjan Amini, Sedighe Heydarinezhad, Tahereh Azmsha, Morteza Nemati Pages 25-35
    The aim of this study was to identify and rank the factors inhibiting the participation of elderlies in exercise. This research was descriptive-survey and Methods of data collection is library-field research that by examining the theoretical framework , 39 factors identified and were classified into six general categories. All were elderly population in Ahwaz. The sample size was determined randomly and by using of cochran formula (N=383). T significant coefficients model to determine the significance of the relationship between questions and related structures is provided using LISREL software. Note that all numbers are significantly higher than 1.96 in this model and the results of all questions considered relevant for the structural correlation was 4/0 , Finally measurement validity and reliability of the questionnaire, 91% were confirmed at 05/0. To analyze the data statistically AHP and TOPSIS method was used . The results indicate that from the perspective of the elderly among Inhibitory factor ,Social and cultural factors with coefficient ratio (.0146) have highest ranking. Individual characteristics and personality factor with coefficient ratio (.0209) have lowest ratio inhibiting Factors participation in. It seems that more attention and understanding of trainers and other health professionals in Planning appropriate interventions can reduce the problems of elderly exercise.
    Keywords: elderlies, inhibiting, LISREL, Physical Activity, TOPSIS
  • Armin Faal, Ebrahim Alidost Ghahfarokhi, Majid Jalali Farahani Pages 37-45
    The main purpose of this research was to survey and cognition of the relation between organizational trust and its components with productivity which is assessed in the departments of Sports and Youth in Ardebil Province .This research was descriptive correlation which was carried out by a field method. The population in this study, all employees of the department and departments of youth and sport of Ardebil province that they were 100 persons and all of the samples were considered as equal to number of population. According to the research objectives, two questionnaires, Organizational Trust, Human Resource Productivity were used to data collection. the questionnaires were prepared of the dissertation Layeghi (2011) and Shafiei (2011). The validity of the questionnaire was confirmed by the masters of sport management and reliability of the Cronbach's alpha coefficient was used to determine the reliability coefficient was (Organizational Trust 0.92, Human Resource Productivity 0.86). for the statistical analysis, the descriptive and inferential statistical methods (Kolmogorov Smirnov test, Pearson correlation, multiple regression) were used. Ultimately, according to the findings of the research, showing that four indicators, competency, reliability, truth and organizational commitment, have positive and meaningful relation with productivity.
    Keywords: Organizational Trust, Productivity, Human Resource, Sport, Youth, Ardabil
  • Vali Alizadeh, Javad Shahlaei, Leily Alizadeh Pages 47-54
    The purpose of this study was to determine the safety Conditions of outdoor sport spaces in public middle schools of Ardabil. In this descriptive study, 160 public schools were examined by stratified-random sampling method. Researcher made questionnaire was used to collect data that the validity of it confirmed by experts and its reliability with cronbach's alpha was 0/84. Data using descriptive statistics and T-test were analyzed by SPSS software version 20.
    The safety 46.44 percent of the equipment, 42.23 percent of the privacy and lines of play yard and 31.92 percent inside of playground was favorable. Also %57.7 of the playing fields of Volleyball, %54.5 of the playing fields of basketball, %35.7 of the playing fields of Badminton and %22 of the playing fields of handball & futsal have favorite and safe conditions for sports activities. Based on these findings, in total the safety of outdoor sports school in this study was not favorable.
    Keywords: safety, outdoor sport spaces, schools
  • Hamid Sarani Pages 55-63
    In the past two decades, the sports industry has been proposed interest in service quality; So that nowadays, service quality is one of the most important topics in the field of sports management and marketing services. For this purpose, This research has been designed and conducted to evaluate the Reliability and Validation of Service Quality in Sport Questionnaire (SPORTSERV) as an instrument to assess the status of Perceived service quality of spectators. A 20 question questionnaire of theodorakis has been used to measure the service quality by studying the background of existing researches. The population under study was spectators in Futsal Premier League, according to the formula Cochran was selected 384 people as sample randomly. In this research, the exploratory and confirmatory factor analysis was used to evaluate the validity of structure after assessing the validity of content and convergent validity (average variance extracted). And, to evaluate the combinational reliability, Cronbach’s Alpha was used. The results of exploratory factor analysis indicated that four factors were explained by 70.66% of variance, and KMO was measured 87%. The reliability of the questionnaire was reported to be 0.92 and 0.96 based on Cronbach’s Alpha and combinational reliability, respectively.Given the fact that the validity and reliability indexes of questionnaire have all been reported to be in a satisfactory condition, this questionnaire can be used as a valid and reliable questionnaire to measure sports Justice and its dimensions.
    Keywords: Service Quality, SPORTSERV, Validity, Reliability
  • Ahmad Mahmoudi, Mehdi Karobi, Majid Hosseini Pages 65-78
    The method of study was descriptive and correlational in nature whose purpose was to examine the role of nostalgia (last memories) on ski run tourist‘s behavioral intention in Tehran. The statistical population of the study were all ski run tourists who visited this ski run at least 3 times a year. Therefore, due to uncertain population size, Cochrane‘s sample size was used to calculate the sample size (N=197).The data were collected using Heetae Cho questionnaire (2014), content and face validity of which were verified by 8 scholars and its reliability was measured through Cronbach’s coefficient alpha and was (α=0.922) and (α=0.836) for nostalgia and for behavioral intentions respectively. To analyze the data, we employed the Kolmogorov-Smirnov tests, Pearson‘s correlation and multiple linear regression with significance level (P≤0.05). The results showed that there was positive and significant relationship between nostalgia and its dimension with tourist’s behavioral intention(r=0.318,P≤0.01). moreover among nostalgia’s dimensions, group identity (Beta=0.464,t=5.414) and socializing (Beta=0.161,t=2.093) were respectively strong predictors of tourist‘s behavioral intention. Intention to evoke last memorable memories through accepting norms and ritual group, connecting and interacting with others among tourists are among the items that sport organization can influence the tourist’s behavioral intention through nostalgia as persuasive instrument.
    Keywords: ski run, last memories, sport tourist, behavioral intention, nostalgia
  • Heshmatollah Moradisharaf, Mehrali Hematinazhad, Noshin Banar Pages 79-91
    The aim of present study was to identify motivators of sport sponsorship in Hamadan province. The present study in terms of research methodology was descriptive – survey. 243 managers (123 corporate and 120 sport managers) responded the researcher-made questionnaire including 33 five digit Likert items. The face and content validity of the questionnaire was ratified by the experts and its reliability was estimated using Cronbach's alpha (a=0.93) based on a pilot study which was carried out among 30 sports and corporate managers. In order to analyze the data, exploratory and confirmatory factor analysis were used to identify sports sponsor’s motivation factors. Research results revealed six factors including structural factors, advertising, and facilities, environmental, cultural and management as motivation factors supporting corporate executives and directors of sports from the perspective of sports and confirmatory factor analysis model showed a good fit. Since financial sponsorship is one of the main fiscal resources for sports organizations, the corporate and sports managers are suggested to get familiar with the sport marketing knowledge, provide appropriate support plans and benefits provided to sponsors companies are encouraged to enter the field of sports sponsorship.
    Keywords: Motivator Factors, Sport Sponsorship, sport managers, Corporate Managers
  • Homayon Abbasi, Hossein Eydi, Saeed Khanmoradi Pages 93-103
    The purpose of this study was SWOT Analysis of sport for all of Sports and Youth Office in Kermanshah Province. The research method is descriptive and type of survey. The statistical population (186 people) was including of all managers and staff, presedents and vice-presedents of sport associations in Kermanshah. The statistical Sample was equal to population but thay (150 people) answered to questionnaire by total- calculated sapling. We used to researcher questionnaire and its validity was approved from viewpoint of sport management specialist and its reliability also with Cronbach's alpha (α =. /92) was approved. For data analyze, we used to descriptive indices, mean difference, Friedman test and also we used to identify sterategic situation from IFE, EFE and IE. The results showed that, in the part of sport for all of sports and youth office be approved, 8 weakness, 7 strength, 7 opportunity and 7 threat and be ranked based on feridman test. After analysis it was identified that the part of sport for all of Sports and Youth Office in Kermanshah Province has been placed in conservative zone WO. Then, it's conclude that the policy makers of sport province high focus on the decrease of this weaknesses of sport for all and use of exit opportunities.
    Keywords: Sport for all, Weaknesses, Strengths, Opportunities, Threats
  • Hamideh Khosravimehr, Mojtaba Ghadiri Masom Pages 105-115
    this study provids development strategies of sports tourism in the Minoodasht township. The research method is descriptive–analytical and to collection required information use library and field research)questionnaires and direct observation(. Cronbach's alpha coefficient was used to obtain reliability in this regard, the coefficient obtained (0.74) shows reliability of the questionnair . Also to assess the validity of questionnaire, appearance and content of the questionnaire was approved by 10 experts in the field of tourism experts who are experts in the development of the questionnaire. Groups involved in this research include local people, local managers and tourists. In the first group using Cochran formula and its amendments, the sample size was estimated 380 people, the second group were selected 20 managers and the third group 100 tourists. Data obtained from the questionnaires using SPSS V 18 software and the SWOT model analysis. Findings research shows aerial sports like paragliding sport in the first place among the tourist attractions. Findings research most important strengths and weaknesses in order to develop sports tourism in the city Minoodasht is the low cost of attending sporting events and lack of experience in the development of mutual sport and tourism as well as the most important opportunities and threats is the possibility of the presence of tourists and foreign athletes and the low quality of tourism services agencies. Finally, the integration of internal and external factors on the SWOT model diagram, defensive strategies were identified as optimal strategies.
    Keywords: tourism development, sports tourism, Aerial sports, paragliding, Minoodasht township
  • Mohsen Gholparvar Pages 117-125
    This research carried out in 1388 with the aim of investigates the relationships model of organizational justice and athletes’ satisfaction with club turnover intention. Research method was correlation and statistical population was the 550 of professional athletes from first and second faction in football, volleyball and basketball fields from throughout of Iran, among them, 264 athletes, were selected using convenience sampling. Research questionnaires consisted of, distributive justice, procedural justice, interactional justice, satisfaction from professional exercise ant club turnover intention. Data were analyzed with the use of Pearson’s correlation coefficient, structural equation modeling (SEM), and mediation analysis. Findings revealed that, there are direct significant relationships between procedural justice and interactional justice and club turnover intention (p0/05). Also distributive justice has not significant relationships with club turnover intention (p>0/05). The results of mediation analysis showed that, satisfaction from professional exercise is a partial mediator variable in relationship between interactional justice and club turnover intention (p
    Keywords: organizational justice, satisfaction from professional exercise, club turnover intention
  • Abolfazl Farahani, Loghman Keshavarz, Ali Sadeghi Pages 127-142
    The purpose of this research was to design of strategies in development Iran elite sport. The statistical population of this study included 850 managers and the elite sport experts and physical education faculty members in Iran. 25 elite sport experts were chosen purposely to qualitative samples. And based on Morgan table 265 persons were cluster-randomly selected to quantitative sample. To achieve the research objectives, the list of strengths, weaknesses, opportunities, and threats of the elite sport development in Iran were provided. Then based on the provided list, the self-made questionnaire with 61 questions was distributed among samples. For data analysis the descriptive statistics and inferential statistics methods, including confirmed factor analysis by application of AMOS software and SPSS software were used. And a Delphi method was used for qualitative section. The result of the research indicated that there are 10 strengths, 15 weaknesses, 6 opportunities, and 16 threats. And based on SWOT analysis 15 strategies were determined. Finally strategic situation in Iran elite sport is in defensive position.
    Keywords: strategy, Development, the elite sport