فهرست مطالب

راهبرد اجتماعی فرهنگی - پیاپی 26 (بهار 1397)

فصلنامه راهبرد اجتماعی فرهنگی
پیاپی 26 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/02/30
  • تعداد عناوین: 11
|
  • سیدمصطفی محقق داماد، علی تقوی، محسن محسن شیراوند* صفحه 7
    مسئله موسیقی همواره یکی از بحث برانگیزترین مسائل به شمار می رفته است. این مسئله که موسیقی چگونه فهم شده، همواره یکی از سوالات اساسی برای اندیشمندان بوده است. این پژوهش که در چارچوب نگرشی الهیاتی به موضوع تنظیم شده، درصدد است با استفاده از قواعد فلسفی حکمت متعالیه نظیر مقارنه انسان و جهان و نیز تحلیل مسئله نفس، نگرشی نوین به ابعاد گوناگون این موسیقی داشته باشد. در واقع، هدف از طرح این مقاله که با روش تاویل انجام گرفته، پاسخ به این مسئله است که موسیقی چگونه فهم و ادراک می شود. برآیند این پژوهش نه تنها به امکان تاسیس مبانی حکمی فلسفی در پرتو حکمت متعالیه برای موسیقی می انجامد، بلکه از آنجایی که این تحلیل در پرتو بستری معرفتی انجام می پذیرد، نوعی تقدس برای موسیقی قائل شده و آن را از جرگه علوم وسطی خارج و به علوم اعلی و الهیات پیوند می زند. علاوه بر آن، در این تحلیل موسیقی هم از حیث آنتولوژیک و هم از حیث هارمونی در تناظر جدی با مبانی فلسفی عرفانی حکمت متعالیه قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: موسیقی، حکمت متعالیه، انسان، جهان
  • فاطمه هوشیدری فراهانی*، محمدحسن زاده، فاطمه زندیان صفحه 39
    آزادی اطلاعات از آغاز قرن بیست ویکم جایگاه ویژه ای یافته و از آن با عنوان اکسیژن دموکراسی یاد می شود. در ایران، تصویب قانون مربوط به آزادی انتشار و جریان اطلاعات در سال 1388 بستری را جهت پاسخگویی به نیاز دسترسی آزاد به اطلاعات فراهم آورد. اجرای این قانون می تواند در حکم انقلابی اساسی در نظام اداری، اجرایی و مدیریتی کلان کشور ارزیابی شود. ایجاد ساختارهای لازم و بسترهای مناسب از جمله پیش نیازهای اجرای این قانون است. لذا تبیین بسترهای لازم برای اجرایی شدن این قانون و اولویت بندی آنها، هدف پژوهش حاضر است. این پژوهش از نوع پیمایشی توصیفی است که با روش آمیخته اکتشافی که ترکیبی از روش های کمی و کیفی است، صورت پذیرفت و داده های حاصل با کدگذاری و آزمون آماری رگرسیون در نرم افزار SPSS19 تحلیل شد. از تحلیل داده ها، شش بستر اصلی تحت عناوین: بستر حقوقی، سیاسی، فرهنگی اجتماعی، فنی، اداری و اقتصادی استخراج شد. بستر فرهنگی اجتماعی با ضریب بتای (463/0) قوی ترین متغیر پیش بین بر پیاده سازی قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات است و بعد از آن به ترتیب بستر حقوقی با ضریب بتا (231/0)؛ بستر سیاسی با ضریب بتا (13/0)؛ بستر اقتصادی با ضریب بتا (11/0)؛ بستر فنی با ضریب بتا (041/0) و بستر اداری با ضریب بتا (025/0) قرار دارد.
    کلیدواژگان: قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، بسترهای آزادی اطلاعات، جریان آزاد اطلاعات
  • سید کمال واعظی، بهزاد عباسی هرفته * صفحه 67
    اهمیت ویژه ای نزد دولت ها داشته است. حرکت به سمت اصلاحات آموزشی اثربخش و متناسب با شرایط سیاسی و اقتصادی موجود، بهره وری نظام آموزشی را در افق چشم انداز توسعه ملی تضمین می نماید. با توجه به اینکه سیاست تمرکززدایی به عنوان یکی از سیاست های اصلی وزارت آموزش و پرورش در چند سال اخیر بوده است، هدف اصلی این مقاله شناسایی عوامل تاثیرگذار در اجرای این سیاست و ارائه الگوی تمرکززدایی در فرآیند خط مشی گذاری آموزشی است. این پژوهش ابتدا به مرور ادبیات نظری و سپس مدل برگرفته از مبانی تئوریک می پردازد و در پایان با انجام 15 مصاحبه از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی آموزش، وزرای سابق آموزش و پرورش، اساتید دانشگاهی و اعمال تحلیل تم بر مصاحبه های انجام شده به 12 تم اصلی و 36 تم فرعی می رسد و برمبنای آن الگوی مبتنی بر یافته های تحقیق در چهار مرحله کلی که با شرایط واقعی کشور سازگاری بیشتری دارد ارائه می شود.
    کلیدواژگان: کلمات کلیدی: تمرکززدایی، خط مشی گذاری، خط مشی گذاری آموزشی
  • حبیب رودساز، وجه الله قربانی زاده، حسین اصلی پور، محمدرضا زرگر * صفحه 87
    ورود به عصر دیجیتال و گسترش ابزارهای الکترونیکی موجب تغییر در خواسته ها و نیازهای جامعه شده و دولت نیز باید به منظور پاسخگویی به این انتظارات، خدمات عمومی را مورد بازبینی قرار داده و خدمات جدید را با رویکرد نوآورانه و با استفاده از فناوری های نوین اطلاعات و ارتباطات ارائه نماید. این پژوهش کیفی به دنبال کشف الگوی نوآوری در خدمات عمومی الکترونیک در ایران با بهره گیری از رویکرد گلیسر و استراوس در نظریه داده بنیاد است. در این راستا، با توجه به فقدان الگوی مدون در زمینه نوآوری در خدمات شهروندی دولت الکترونیکی مبتنی بر مطالعات و تجربیات داخلی، به منظور پاسخگویی به مسئله تحقیق، 15 مصاحبه نیمه ساختاریافته تخصصی با خبرگان علمی و اجرایی صورت گرفته است. تحلیل داده ها در فرآیند کدگذاری باز، منجر به ظهور 165 مفهوم انتزاعی در قالب 22 مقوله اصلی شد. سپس این مقولات در فرآیند کدگذاری محوری به یکدیگر مرتبط شدند. در نهایت، 5 قضیه نظری و 11 زیرقضیه در نتیجه کدگذاری انتخابی به دست آمد. تحلیل داده ها بر اساس نظریه داده بنیاد، مبین آن است که «انتظارات برآورده نشده شهروندان» و «انتظارات جدید شهروندان» و «امکانات فناورانه» به منزله «جریان های فرصت ساز نوآوری» از طریق «چرخه فرآیند نوآوری» شامل گام های «نیازسنجی خدمت»، «طراحی خدمت»، «اجرای خدمت» و «بازتکرار مستمر فرآیند نوآوری در خدمت» موجب تبدیل «جاویژه نوآوری» به پیامدهای چهار گانه «خدمات شهروندی نوآورانه»، «تجربه خدمت»، «بهره وری خدمات دولتی» و «چابک سازی دولت» می شوند. در عین حال، «توانمندسازهای نوآوری» شامل «رویکرد مشارکتی»، «رویکرد حمایتی»، «استعداد سازمانی نوآوری»، «تجهیز اجتماعی فناورانه»، «بسترسازی قانونی»، «زیرساخت اعتماد الکترونیکی»، «منظومه سازمانی» و «کارگزار کارآفرین» به منزله عوامل مداخله گر و «بافت مستعد نوآوری» شامل عوامل زمینه ای «بافت خرد» و «بافت کلان» به منزله مولفه های بسترساز، نوآوری در خدمات شهروندی دولت الکترونیکی را تسهیل می کنند.
    کلیدواژگان: خدمات عمومی، نوآوری، دولت الکترونیک، خدمات الکترونیک، نظریه داده بنیاد
  • محمدرضا رستمی، داود فیض *، عظیم زارعی، عباسعلی رستگار، مرتضی ملکی مین باش زرگاه صفحه 125
    امروزه پدیده برندسازی اسلامی، به عنوان یک رشته جدید، توجه بسیاری از پژوهشگران را در داخل و خارج از جهان اسلام به خود جذب کرده است. در نتیجه هدف از پژوهش حاضر، مفهوم پردازی و اولویت بندی مولفه های برندسازی اسلامی در صنایع ایران به منظور ارائه چارچوبی مفهومی برای ورود به بازارهای جهانی است. روش پژوهش از نوع ترکیبی اکتشافی است که به شیوه متوالی در دو بخش کیفی و کمی انجام شده است. در گام اول، پژوهش به منظور دستیابی به اهداف پژوهش، با 14 نفر از خبرگان، متخصصان و اساتید دانشگاهی و صنعت در زمینه های بازاریابی و پژوهش های بازار، برندسازی و برندسازی اسلامی مصاحبه شد. سپس، در مرحله کمی، در قالب روش تحقیق توصیفی پیمایشی و به وسیله ابزار پرسشنامه محقق ساخته نظرات و دیدگاه های 328 نفر از مدیران و کارشناسان بازاریابی در 60 شرکت دارای نام اسلامی گردآوری شد. در نهایت، داده های به دست آمده با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی و نرم افزار LISREL مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش در مرحله نظرسنجی از خبرگان منجر به شناسایی سه مولفه اصلی رویکردها، فرصت ها و چالش های برندسازی اسلامی شد.
    کلیدواژگان: برند، اسلام، برندسازی اسلامی، بازاریابی اسلامی، جمهوری اسلامی ایران
  • سید محمد جواد قربی، منصور حیدری * صفحه 151
    یکی از مهمترین منابع قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران، فرهنگ و ارزش های فرهنگی است که قابلیت ارتقای قدرت نرم جامعه ایرانی در سطح داخلی و خارجی را دارد. نکته ای که باید مورد توجه قرار گیرد، این است که ایران دارای منابع متعدد قدرت نرم است و صرفا باید با شناسایی و برنامه ریزی های راهبردی به بازتولید قدرت نرم پرداخت. یکی از بسترهای شناسایی منابع قدرت نرم جمهوری اسلامی، قانون اساسی که مبین تمامی ظرفیت های ملی و دینی موجود در زمینه منابع قدرت ملی است. به همین منظور، با تحلیل محتوای قانون اساسی می توان ظرفیت ها و پتانسیل های نرم افزاری ایران در حوزه قدرت را بازآفرینی و عملیاتی نمود. در همین راستا، مقاله حاضر تلاش می کند تا به این سوال کلیدی پاسخ دهد: منابع فرهنگی قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران در قانون اساسی کدامند و شامل چه مولفه هایی می شوند؟ یافته های مقاله نشان می دهد که منابع فرهنگی قدرت نرم ایران در قانون اساسی در چهار حوزه نمادهای ملی، نمادهای دینی، ارزش های سیاسی و علم و دانش قابلیت شناسایی دارند و مولفه های مستخرج نشان می دهند که ایدئولوژی اسلامی، استقلال فرهنگی و آزادی، قسط و عدل، علوم و فنون برترساز بیشترین فراوانی ها و ارتباط موثری با قدرت نرم افزاری ایران دارند.
    کلیدواژگان: فرهنگ، قدرت نرم، قانون اساسی، علم و دانش، نمادهای ملی و دینی، ارزش های سیاسی
  • حجیه بی بی رازقی نصرآباد *، لیلا فلاح نژاد صفحه 197
    در چند دهه اخیر، جامعه ایران تغییرات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی را تجربه کرده است و انتظار می رود متاثر از جریان های صنعتی شدن و شهرنشینی تغییراتی در ارزش ها و نگرش های افراد صورت پذیرد. هدف اصلی این مقاله، بررسی تغییرات نسلی ارزش های اجتماعی و تحلیل عوامل موثر بر آن است. داده ها با استفاده از پیمایشی که در سال 1393 بر روی 379 نفر از شهروندان شهر قدیم هشتگرد انجام گرفت، جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد تفاوت آماری معنی داری در ابعاد مختلف نظام ارزشی نسل های مختلف وجود دارد و گرایش نسل جوان به ارزش های سنتی کاهش یافته است؛ با این حال این تفاوت ها به قدری نیست که بتوان آن را به تضاد ارزش های نسلی تعبیر کرد. حتی نمی توان طبق نظر اینگلهارت طبقه بندی از مادی و فرامادی ارائه داد. در واقع نسل جوان ترکیبی از ارزش های سنتی و مدرن و یا تلفیقی مادی فرامادی دارد. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیونی عوامل موثر بر ارزش های اجتماعی نشان داد دو متغیر ارتباطات و نوع رسانه تاثیر آماری معنی داری بر ارزش های اجتماعی در نسل جوان دارد. در نسل میانسال ارزش های اجتماعی تحت تاثیر سه متغیر رضایت از زندگی، پایگاه اقتصادی و اجتماعی و نوع رسانه است و در نسل بزرگسال، ارزش های اجتماعی تحت تاثیر رضایت از زندگی است.
    کلیدواژگان: نسل، تغییرات ارزشی، ارزش های اجتماعی، ارزش های اقتصادی، ارزش های فرهنگی، هشتگرد
  • یعقوب احمدی *، پروین علی پور صفحه 227
    مشارکت شهروندان در امور جامعه و کیفیت مشارکت آنان، نوعی ضرورت اجتماعی و از شاخص های مهم پیشرفت و نشانه توسعه یافتگی کشورهاست که به صورت سازهای اجتماعی مبتنی بر بسترهای اجتماعی و فرهنگی جامعه همراه با تنوع فرهنگها، معانی مختلفی را در جامعه شکل می دهد. این پژوهش با هدف تحلیل ساختاری فرهنگ شهروندی و تاثیر آن بر اجرای حقوق و تکالیف شهروندی در میان شهروندان سنندجی، به روش توصیفی و با تکنیک پیمایش انجام پذیرفته است. پرسشنامه محقق ساخته دارای اعتبار و پایایی مناسب به شیوه نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای در میان 400 نفر از شهروندان 18 سال به بالای شهر سنندج توزیع شد. یافته ها نشان داد میانگین نمرات شهروندان سنندجی در نمره نگرش به وضعیت تعلق شهروندی در اجتماع ایرانی پایین تر از میانگین سایر مولفه های شهروندی است. در رتبه بعدی نمره میانگین عضویت و حس تعلق به اجتماع ایرانی (سنجش تعلق عینی شهروندی) قرار دارد که به تبعیت از وضعیت ذهنی این بعد نیز پایین تر از متوسط بوده و حکایت از آن دارد که شهروندان سنندجی عمدتا و در درجه اول خود را متعلق به اجتماع محلی دانسته و سپس اجتماع ایرانی را مهم به شمار می آورند. یافته ها تحلیلی مطالعه نیز نشان می دهد که متغیرهای مستقل مسئولیت پذیری و مشارکت، هویت اجتماعی، قانون مندی و آموزش شهروندی اثر مستقیم و معناداری بر فرهنگ شهروندی شهروندان سنندج داشته اند و همچنین خود فرهنگ شهروندی اثر معناداری بر رعایت حقوق شهروندی و انجام تکالیف شهروندی داشته است.
    کلیدواژگان: فرهنگ شهروندی، حقوق شهروندی، آموزش شهروندی، مسئولیت پذیری، مشارکت اجتماعی
  • سید سروش قاضی نوری، سعید روشنی، مریم پاک نیت * صفحه 253
    هدف اصلی این پژوهش، شناسایی الزامات و اقدامات ضروری در راستای راه اندازی شبکه اجتماعی نخبگان ایرانی است. روش پژوهش از نوع کیفی است، که در آن نتایج حاصل از مصاحبه با مدیران بنیادهای شهرستان ها و نخبگان منتخب و بررسی اسناد بالادستی، منجر به شناسایی اهداف، چالش ها و تعیین فعالیت ها و اقدامات مورد نیاز شبکه اجتماعی نخبگان ایران شده است. روش گردآوری اطلاعات مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای، مصاحبه با مدیران ارشد بنیاد ملی نخبگان، پرسشنامه و استفاده از تکنیک کرفت جهت سنجش خطرات احتمالی برای تحقق اهداف شبکه مورد نظر است. نتایج حاصل از مصاحبه و تحلیل پرسشنامه های تکمیل شده توسط مدیران ارشد بنیاد شهرستان ها و نخبگان منتخب نشان دهنده وجود چهار چالش مهم از جمله ایجاد اعتماد، امنیت، فرهنگ و زیرساخت ها بر سر راه رسیدن به اهداف راه اندازی شبکه های اجتماعی نخبگان از جمله تعامل، نشر دانش، اطلاع رسانی، توسعه سرمایه های فکری، مالی و فناورانه و همچنین افزایش بهره وری تلاش های نخبگان است. نتایج حاصل از تحلیل کرفت میزان اهمیت بالای چهار اقدام از جمله: مدیریت دانش، اصلاح، کنترل و بازنگری، ارزیابی و سنجش عملکرد و ارتباطات و تعامل برای محقق نمودن اهداف این شبکه را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: شبکه اجتماعی مجازی، بنیاد ملی نخبگان، شناسایی اقدامات، تکنیک کرفت
  • کاظم داودی، سمیه تاجیک اسماعیلی * صفحه 279
    پژوهش حاضر بررسی رابطه میان میزان و نوع حضور در فضای مجازی با دلبستگی به مکان در کاربران پرمصرف و کم مصرف فضای مجازی دبیرستان های شهر تهران را در دستور کار خویش قرار داده است. این پژوهش، بر اساس روش «پیمایش»، و ابزار اندازه گیری آن پرسشنامه است. جامعه آماری را کلیه دانش آموزان دختر و پسر دوره اول و دوم شهر تهران (غیرانتفاعی و دولتی) در سال تحصیلی 1396-1395 تشکیل دادند که تعداد کمی آنها 8750 نفر بود. همچنین با توجه به گستردگی شهر تهران از روش نمونه گیری خوشه ایاستفاده شد و تهران به پنج منطقه شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز تقسیم بندی و انتخاب نمونه به روش تصادفی ساده با استفاده از فرمول کوکران انجام، و بر این اساس، تعداد نمونه برای انجام پژوهش 384 نفر تعیین شد. آنچه به عنوان نتیجه تحقیق استنتاج می شود، این نکته است که حضور در فضای مجازی و استفاده از آن، به خصوص در کلان شهرهای در حال گذار جهان سومی، چه با انگیزه های حرفه ای چه با انگیزه های فراغتی باشد، چه مداوم و پیوسته باشد و چه حاشیه ای و مقطعی، بنا به ویژگی ها، خصوصیات، امکانات و کارکردهای خاص این فضا، تاثیرات عمیقی بر جنبه های متفاوت هویت و به تبع آن، بر دلبستگی مکان در میان کاربران ایرانی گذاشته است. نتایج نشان می دهد که بین میزان و نوع استفاده از فضای مجازی با دلبستگی به مکان رابطه وجود دارد و هر چه استفاده از فضای مجازی و اینترنت و پذیرش فرهنگ غربی بیشتر باشد، ابعاد دلبستگی مکان کمتر است.
    کلیدواژگان: فضای مجازی، اینترنت، دانش آموزان دبیرستانی، دلبستگی مکان، سبک زندگی غربی، هویت
  • عباس رمضانی*، محمد قهرمانی، محمدحسن پرداختچی، غلامرضا ذاکر صالحی صفحه 319
    پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت موجود همکاری های علمی بین المللی دانشگاه های برتر ایران و تدوین الگویی راهبردی برای مدیریت بهتر این همکاری ها صورت گرفته است. این پژوهش از نظر هدف، توسعه ای، از نظر رویکرد و گردآوری داده ها، آمیخته اکتشافی و بخش کمی آن توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری بخش کیفی شامل 26 نفر از صاحب نظران و متخصصان همکاری های علمی بین المللی است که با استفاده از نمونه گیری هدفمند و تکنیک گلوله برفی انتخاب شدند. جامعه آماری بخش کمی مشتمل بر اعضای هیات علمی 10دانشگاه برتر برابر با 6748 نفر است که 313 نفر از آنها از طریق نمونه گیری طبقه ای نسبتی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، اسناد و گزارشات مرکز همکاری های علمی بین المللی وزرات علوم و دفاتر دانشگاهی آن، مصاحبه نیمه ساخت مند و دو پرسشنامه محقق ساخته بوده است. الگوی راهبردی نهایی دارای سه جزء اصلی اهداف، ابعاد، تحلیل وضعیت موجود است. اهداف متشکل از 10 مولفه، ابعاد، مشتمل بر بعد آموزشی با 6 عامل (46مولفه)، بعد پژوهشی با 6 عامل (30مولفه) و بعد فرهنگی و فوق برنامه با 4 عامل (20مولفه) و درنهایت تحلیل وضعیت موجود مشتمل بر 4 عامل نقاط قوت (15مولفه)، نقاط ضعف (18مولفه)، فرصت ها (20مولفه) و تهدیدها (20مولفه) است و برازش مناسبی با داده ها دارد.
    کلیدواژگان: الگو، همکاری های علمی بین المللی، دانشگاه، بین المللی شدن
|
  • Seyed Mostafa Mohaghegh Damad, Ali Taghavi, Mohsen Shiravand Taghavi * Page 7
    The issue of music has always been controversial. The fact that what is understood by music has been always a fundamental question for scholars. This research, which is based on a theological approach, seeks a new insight into the different dimensions of music by using the philosophical rules of transcendental wisdom, such as unity of human beings and the world, and the analysis of the problem of the soul. In fact, the purpose of this article, which is based on a hermeneutical method, is to answer to the question of how music is understood and perceived. The outcome of this study not only allows for the establishment of philosophical foundations in light of transcendental wisdom for music, but because this analysis is carried out in light of epistemic acceptance, it provides music with a kind of sacredness and gives it a theological aspect. In addition, the music is regarded ontologically and harmoniously equal with the philosophical-mystical foundations of transcendental wisdom.
    Keywords: music, transcendental wisdom, human being, world
  • Fatemeh Hushidary Farahani *, Mohammad Hassanzadeh, Mohammad Hassanzadeh Page 39
    Freedom of information has gained a special place since the beginning of the twenty-first century and it is known as the oxygen of democracy. In Iran, the law relating to the freedom of publication and transfer of information in 2009, while providing necessary infrastructure to respond to the need for free access to information, partially ended disputes and ambiguities. The implementation of this law can be evaluated as a fundamental revolution in administrative, executive and managerial affairs. Establishing the necessary structures and infrastructure is one of the prerequisites for the implementation of this law. Thus, explaining the grounds for the implementation of the law on publication and free access to information in Iran is the purpose of this article.
    Method
    This article is based on an applied research. It uses an exploratory mixed method that combines qualitative and quantitative dimensions. In the qualitative phase, the data collection was carried out using semi-structured interviews with ten of elites and experts in the field of freedom of information in order to identify the ground and to formulate hypotheses. In the quantitative phase, the data collection was done by formulating and distributing questionnaires among 115 elites to survey about the relevant priorities; and the obtained data were analyzed by coding and regression testing on the software SPSS19.
    Results
    As a result of data analysis, six main grounds were extracted, under the headings: legal, political, socio-cultural, technical, administrative and economic grounds. Socio-cultural grounds with the coefficient factor (0.463) was the strongest predictor variable effective on the implementation of the publication and free access to information, and then legal grounds with the coefficient factor (0.231), political grounds with the coefficient factor (0.13), economic grounds with the coefficient factor (0.11), technical grounds with the coefficient factor (0.025) and administrative grounds with the coefficient factor (0.025), are placed respectively in lower ranks.
    Conclusion
    Due to the priority of culture in the implementation of the law on publishing and free access to information, it is necessary to adopt appropriate measures to strengthen this factor on the government’s agenda
    Keywords: on publishing, free access to information, grounds for promoting freedom of Information, free flow of information
  • Seyed Kamal Vaezi, Behzad Abbasi Harafteh * Page 67
    Carrying out reforms, as one of the key aspects of policy making in the education sector, has long been considered a significant subject by many countries and governments have paid close attention to the important role of educational reform. Moving toward an effective educational reform in harmony with the existing political and economic situation can increase the productivity of the education system envisaged in the horizon of the national development perspective. The aim of this paper is to identify the affecting factors in this area of policy making and to develop a model of decentralization in educational policy- making process. In this article, we review the literature and conceptualize a model based on the literature. After conducting 15 interviews with the former members of Iranian Supreme Council of the Cultural Revolution, the Supreme Council of Education, ministers of education and academic professionals, we extracted through the method of thematic analysis, 12 main themes and 36 subthemes and provided a model consisting of four levels in harmony with the outcomes of this study. Finally, we describe the actual situation of the Iranian education system.
    Keywords: decentralization_process_policy making_education a policy making
  • Habib Roodsaz, Vajhollah Ghorbanizadeh, Hossein Aslipoor, Mohammadreza Zargar * Page 87
    By entering the digital era and given the expansion of electronic devices, the demands and needs of society have undergone changes and the government should adapt public services with these changes and provide new services with an innovative approach using modern information and communication technologies. This qualitative research seeks to model the innovation process of electronic public services in Iran using Strauss and Corbin's approach to the Grounded Theory. In this regard, due to the lack of a codified model in the field of innovation in e-government citizen services, based on national studies and experiences, 15 specialized semi-structured interviews with scientific and executive experts were conducted to answer the research question. The analysis of data in the open coding process led to the emergence of 165 abstract concepts in the form of 22 main categories. Then, these categories were linked together in the pivotal coding process. Finally, five theorems were obtained as a result of selective coding. Data analysis, based on Grounded Theory, suggests that "Unfulfilled Expectations of Citizens" and "New Expectations of Citizens" and "Technological Possibilities" considered as the “Innovation Opportunity Making Streams”, through the “Innovation Process Cycle” consisting stages of "Need to Service Discovery", "Service Design", "Provision of the Service" and "Re-continuation of the Innovation Process in Service" transform the "Innovation Niche" into the quadruple effects of "Innovative Citizen Services", "Service Experience", "Public Services Productivity" and “Government Agility. At the same time, the “Enabling Factors” of "Participatory Approach", "Supportive Attitude", "Organizational Innovation Capacity", "Technology Social Equipment", “Providing Legal Foundation”, “e-Trust Infrastructure”, "Organizational System" and "Entrepreneur Agent" are considered as interfering factors and the underlying factors of "Close Context" and "Far Context" as enabling contextual factors, facilitating innovation in e-government citizen services.
    Keywords: public services, innovation, e, government, e, services, grounded theory
  • Mohammad Reza Rostami, Davood Feiz *, Azim Zarei, Abbasali Rastegar, Morteza Maleki Minbash Zargah Page 125
    Today, the phenomenon of branding as a new discipline attracts many researchers from inside and outside the Muslim world. Thus, the purpose of this article is to conceptualize and prioritize the components of Islamic branding in Iranian industries in order to provide a conceptual framework for entering the global markets. The research method is exploratory mixed, which is done sequentially in two qualitative and quantitative sections. In the first step of the research, the authors in order to achieve the research goals, used in-depth semi-structured interviews with 14 experts, academics and professors in the field of marketing and market research, branding and Islamic branding. They also selected purposive judgmental sampling and used snowball method to identify and classify the components of Islamic branding. Then, in the quantitative phase, they applied a descriptive-survey method and used a researcher-made questionnaire, through which they collected the comments and views of 328 managers and marketing experts in 60 Islamic names. Finally, the data were analyzed by using confirmatory factor analysis and LISREL software. The results of the research at the survey stage of the experts led to the identification of the three main components of the approaches (conceptual, focal, time-oriented, personality-oriented, incident-oriented, value-oriented and symbolic), opportunities (Islamic brand popularity, the population of the market and Islamic education) and the challenges (Islamophobia and investment risk) of Islamic branding.
    Keywords: brand, Islam, Islamic branding, Islamic marketing, Islamic Republic of Iran
  • Mansour Heidari * Page 151
    One of the most important sources of soft power in the Islamic Republic of Iran is culture and cultural values that can enhance the soft power of Iranian society at the domestic and foreign levels. One point to be taken into account is that Iran has many sources of soft power and should simply redefine soft power by identifying and planning strategic ones. One of the foundations for identifying the sources of soft power in the Islamic Republic is the Constitution, which illustrates all national and religious capacities existing in the field of national power resources. For this purpose, by analyzing the contents of the Constitution, Iran's capacity and potential in the field of power can be recreated and operationalized. In this regard, the present article tries to answer this key question; what are the cultural sources of the soft power of the Islamic Republic of Iran in the Constitution and what are the components of it? The findings of the paper show that the cultural sources of Iran's soft power within the Constitution exist in four areas of national symbols, religious symbols, political values, and knowledge. This shows that Islamic ideology, independence, culture, freedom, justice, science and technology are cited most frequently in the Constitution and have an effective relationship with the software power of Iran.
    Keywords: culture, soft power, constitution, science, knowledge, national, religious symbols, political values
  • Hajiieh Bibi Razeghi Nasrabad *, Leila Fallahnezhad Page 197
    Iran in recent decades has experienced great economic, social, political and cultural changes. It is expected that the flow of modernization, industrialization and urbanization changes people's values and attitudes. This article analyzes the evolution of social values and their determining factors by comparing three generations in Hashtgerd city. A sample size of 379 people (163 young, 175 middle-aged, and 41 older adults were determined. The results showed that there are significant differences in the value systems of different generations. Traditional values among the younger generation tend to decline. However, these differences are not enough to be interpreted as conflict of generational values. Even presenting a classification of material/post-material values as suggested by Inglehart would not be possible. In fact, the younger generation insists on a combination of traditional and modern values or material and post-material ones. On the one hand, the younger generation put less emphasis on material values than older generations, and is less willing to participate in a religious ceremony. On the other hand, they cannot accept relationship outside of marriage, and emphasize on participation and parental consent in mate selection, national values, and money. The results of regression analysis showed that among the younger generation, communications and media type have a significant impact on social values. Among the middle-aged generation, social values are affected by three variables: life satisfaction, social and economic status; and type of media and among older adult generations, social values are influenced by life satisfaction.
    Keywords: social values, generations, economic value, cultural value, Hashtgerd
  • Yaghoub Ahmadi *, Parvin Alipoor Page 227
    Participation of citizens in community affairs and the quality of their participation are considered a social necessity, an important indicator of progress and a sign of the development of countries. The social and cultural contexts along with the diversity of cultures shape different meanings in the society. Citizenship culture is a comprehensive framework of appropriate behaviors for the development of country and the rights and obligations of citizens. This research was conducted with the aim of structural analysis of citizenship culture and its impact on the implementation of citizenship rights and duties among Sanandaj citizens by a descriptive and survey method. The researcher-made questionnaire with appropriate validity and reliability was distributed through a multi-stage cluster sampling among 400 citizens aged 18 years and above in the city of Sanandaj. The findings show that the mean scores of citizens in Sanandaj in terms of the attitude toward the status of citizenship and belonging to it (subjective assessment of citizenship and belonging to it) in the Iranian society is lower than the average of other components of citizenship. In the next rank, we observe that the average score of membership and sense of belonging to the Iranian community (the measure of objective citizenship) based on subjective situation is below the average, indicating that the citizens of Sanandaj are mainly and primarily identify themselves with local community rather than the Iranian community. The findings of the study also show that the independent variables of responsibility and participation, social identity, legality and citizenship education have a direct and significant effect on the citizenship culture of the citizens of Sanandaj. Also, the citizenship culture itself has had a significant effect on respect for citizenship rights and citizenship assignments.
    Keywords: citizenship culture, citizenship rights, citizenship education, responsibility, social participation
  • Seyed Soroush Ghazinoori, Saeed Roshani, Maryam Pakniyat * Page 253
    The main purpose of this article is identifying the requirements and essential procedures for the construction of Social Network of Iranian Elites (SNIE). The research method is a qualitative one based on the results of several interviews with the managers of foundations and individual elites as well as reviewing upstream documents that lead to recognizing the scopes, challenges, and determining the actions required for SNIE. The data of this study was gathered via literature review, interviews with the senior executives of the Elites National Foundation, questionnaires, and Craft techniques for the evaluation of risks in the process of achieving the goals of the mentioned network. The outcomes of the interviews and the surveys completed by the senior executives of foundations and the selected elites show that there are four key challenges of trustworthiness, safety, cultural background, and adequate foundation laid ahead of achieving the specified objectives of the network such as cooperation, knowledge contribution, publication, and development of intellectual, financial, and technological supports besides increasing the efficiency of elites’ efforts, which are proportional to the existing goals and challenges, and the determined activities and arrangements. Also, the results of the Craft analysis show the importance of four proceedings of knowledge management, correction, control and review, evaluation of the performance and communication and interaction, to establish the objectives of this network.
    Keywords: social network, Elites National Foundation, identifying requirements, Craft techniques
  • Kazem Davoodi, Somayeh Tajik Esmaeili * Page 279
    This research investigated relationship between the amount and type of presence in cyberspace and place attachment among high-consumption and low-consumption users consisting of high school students in east of Tehran. This research is based on a survey and its measurement tool is questionnaire. The statistical population of this study includes all male and female students in the first and second cycles of high school in Tehran (fee-paying/ state-aided) in the academic year 2016-2017 which is equal to 8750 subjects. In this research, the samples were selected randomly using Cochran's formula. Accordingly, 384 subjects were selected for this research. It is concluded that the presence in cyberspace has a profound impact on different aspects of identity and, consequently, on the lifestyle of Iranian users, especially young people, who constitute the largest audience and activists of this space, either with professional or entertainment motives, especially in the Third World metropolitan cities. In fact, Iranian users gradually undergo a wide range of changes with regard to the objective and mental structures in their real world and according to the type and extent of Internet usage and these changes affect the place attachment of the Internet and cyberspace users.
    Keywords: cyberspace, Internet, high school students, place attachment, Western lifestyle, identity
  • Abbas Ramezani *, Mohammad Ghahramani, Mohammad Hassan Pardakhtchi, Gholamreza Zaker Salehi Page 319
    The purpose of this article is to investigate the existing situation of international scientific collaboration among top universities of Iran and to develop a model for its better management. This research is developmental in terms of approach and uses an exploratory mixed method for data collection. The statistical population for its qualitative section consists of 26 experts involved in international scientific cooperation, who were selected by using purposeful sampling and snowball technique. The statistical population for its quantitative section consists of the faculty members of the top 10 universities of the country (6748 persons), of which 313 were selected through a proportional stratified sampling. The data collection instruments were documents and reports released by the International Scientific Cooperation Center and its branches in top universities, a semi-structured interview and two researcher-made questionnaires. The final model of the management of international scientific collaboration of the top universities of Iran has three main components (objectives, dimensions, status analysis), and the objectives are composed of 10 components, and dimensions includes the educational dimension with 6 factors (46 components), the research dimension with 6 factors (30 components), and cultural dimension with 4 factors (20 components), and finally, the existing situation analysis consists of 4 factors of strengths (15 components), weaknesses (18 components), opportunities (20 components) and threats (20 components) Also, this model has a good fit with the data.
    Keywords: model, international scientific collaboration, top universities, internationalization