فهرست مطالب

Journal of Nuts
Volume:4 Issue: 3, Summer-Autumn 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/10/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • س. کریمی، ع. یداللهی*، ک. ارزانی صفحات 1-7
    خشکی از مهم ترین عوامل محدود کننده تولید محصولات گیاهی در دنیا است. پژوهش حاضر به منظور ارزیابی پاسخ پنج ژنوتیپ بادام و هیبرید هلو × بادام GF677 به تنش اسمزی درون شیشه ای و غربال تحمل به خشکی انجام شد. در این راستا ریزنمونه-های این گیاهان در محیط کشت MS تحت تنش اسمزی پلی اتیلن گلیکول (PEG - صفر، 5/3 و 0/7 درصد وزنی) قرار داده شدند. افزایش سطح PEG در محیط کشت به صورت معنی داری وزن تر و شاخص های رشد برگ ریزنمونه ها را کاهش داد. غلظت کلروفیل، آنتوسیانین ها و کاروتنوئیدها نیز در شرایط تنش اسمزی به صورت معنی داری کم شد. ژنوتیپ های ’‛B-124، ’سپید’، ’مامایی‛ و ’فرگنس‛ در شرایط تنش اسمزی رشد محدودتر و ریزش برگ بیشتری داشتند. محتوای آب برگ، پایداری غشاء سلولی و غلظت رنگیزه ها در برگ ژنوتیپ های ’سوپرنوا‛ و GF677 تحت شرایط تنش اسمزی به صورت معنی داری بیشتر از سایر ژنوتیپ ها بود. داده های به دست آمده نشان دادند که کاروتنوئیدها و آنتوسیانین ها احتمالا در حمایت از بادام در مقابل تنش اسمزی نقش دارند. ژنوتیپ های بادام بر اساس پاسخ به تیمارهای تنش اسمزی به صورت متحمل (’سوپرنوا ‛و GF677)، نیمه حساس (‘B-124’ و ’سپید‛) و حساس به خشکی (’مامایی‛ و ’فرگنس‛) طبقه بندی شدند.
    کلیدواژگان: آنتوسیانین ها، بادام، پلی اتیلن گلیکول، تنش اسمزی، رنگیزه های برگ، کاروتنوئیدها
  • ا. عزیزی، ح. حکم آبادی*، س. پیری، و. ربیعی صفحات 9-14
    اثرات به کاربردن کائولین روی تنش آبی در پسته رقم اوحدی مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش در یکی از سایت های تحقیقاتی موسسه تحقیقات پسته رفسنجان (استان کرمان) در سال 2009 صورت گرفت. نتایج نشان داد که اثرات منفرد و متقابل همه تیمارها روی جذب عناصر در برگ معنی دار می باشد، اگرچه این اثرات در تمام این عناصر مورد آزمایش هماهنگ نمی باشد. در اکثر فاکتورها، شاهد با 30 روز دوره آبیاری و کائولین کمتر، اثر بیشتری در جذب در برگ ها داشته است. آبیاری کمتر و غلظت بالاتر محلول پاشی کائولین مقدار قندهای جامد محلول را افزایش داده است. افزایش غلظت پرولین بیشتر با تیمار اثر متقابل کائولین 5/2% و آبیاری کم اثر پذیرفته است و همچنین سطح برگ با تیمار منفرد کائولین روند کاهشی نشان می دهد، اما اثر متقابل کائولین و آبیاری کمتر باعث افزایش سطح برگ شده است. دوره های آبیاری کمتر باعث کاهش تولید کل میوه، درصد پوکی، و باعث افزایش وزن تازه (تقریبا تا 50%)، درصد خندانی فندقه ها، درصد زودخندانی فندقه ها، درصد ترک نامنظمی فندقه ها و شاخص اونس شده است. غلظت بالاتر کائولین وزن تازه، درصد فندقه های بسته را افزایش داده و تولید کل پسته، پوکی، زود خندانی فندقه ها را کاهش داده است. اثر متقابل این تیمارها سبب افزایش وزن تازه، درصد فندقه-های بسته، اونس فندقه شده و میزان کل میوه پسته تولید شده، فندقه های ترک خورده، پوکی و زود خندانی را کاهش داده است.
    کلیدواژگان: سفیدی، تقسیم اولیه، کائولین، کشت کردن، خشکبار پسته
  • ک. احسانپور*، ط. صادقی، ر. صداقت صفحات 15-23
    در این تحقیق ابتدا به بررسی وضعیت پسته ایران با تاکید بر پسته صادراتی استان کرمان و عملکرد آن طی چند سال اخیر پرداخته شد و وضعیت کانال های توزیع پسته صادراتی استان کرمان بررسی گردید. اهداف تحقیق حاضر شامل تعیین مهمترین نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای پیش روی کانال های توزیع پسته صادراتی استان کرمان و پیشنهاد استراتژی های مناسب با توجه به وضعیت فعلی می باشند. برای انجام تحقیق حاضر از روش پیمایشی استفاده گردید. به همین منظور اطلاعات لازم از طریق مصاحبه حضوری و تکمیل پرسشنامه از صادر کنندگان پسته استان کرمان جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون آماری میانگین یک دامنه ای (آزمون tتک نمونه ای)، ماتریس ارزیابی عوامل داخلی و خارجی و مدل SWOT استفاده گردید. با استفاده از آزمون آماری t به شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید کانال توزیع پسته استان کرمان پرداخته و سپس با استفاده از وزن نسبی نقاط قوت, ضعف, فرصت ها و تهدیدات تایید شده، الویت بندی گردیدند. سپس با استفاده از تحلیل SWOT راهبردها و راهکارهایی جهت بهبود کانال های توزیع پسته صادراتی استان کرمان ارائه گردیده و در نهایت بر اساس ماتریس ارزیابی عوامل داخلی و خارجی وضعیت فعلی کانال های توزیع پسته استان کرمان مشخص و بهترین استراتژی برای اجرا انتخاب و پیشنهاد می گردد. بر اساس نتیجه تحقیق، در حال حاضر بهترین استراتژی برای اجرا استراتژی دفاعی (WT) می باشد.
    کلیدواژگان: نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت، تهدید، استراتژی، کانال های توزیع، پسته استان کرمان
  • ر. توکلی بنی زی*، ع. ایمانی، م. زینالعابدینی، م. رسولی، ا. ابراهیمی، س. پیری صفحات 25-31
    منابع ژنتیکی یا ذخایر توارثی گیاهی به دلیل اهمیت فراوانی که دارند یکی از ارزشمندترین ثروت های ملی و منابع پایه ای در هر کشور محسوب می شوند. به منظور گروه بندی و مقایسه 92 هیبرید بادام حاصل از تلاقی شاهرود1 × شاهرود12 و مقایسه آنها به لحاظ تعیین توارث پذیری با والدین آن ها، 15صفت مربوط به فنولوژیکی درخت، براساس توصیف نامه جهانی بادام اندازه گیری شد. با استفاده از تکنیک چرخش عامل ها و حداکثر واریانس، تفکیک عامل ها انجام شد. فراوانی صفات مهم نظیر زمان گلدهی و زمان برگ دهی در تمامی نتاج و مقایسه آن ها با والدین، نشان از توزیع نامتقارن آن ها در بین نتاج بود. همچنین ضرایب همبستگی ساده بین صفات نشان داد که بین برخی از صفات اندازه گیری شده همبستگی مثبت یا منفی معنی دار وجود دارد. از طرفی مقادیر ویژه، درصد واریانس و واریانس تجمعی نشان داد که در بین صفات اندازه گیری شده 3 عامل اصلی و مستقل که مقادیر وی‍ژه آنها بیشتر از هفت بودند توانستند مجموعا حدود 60 درصد واریانس کل را توجیه نمایند. همچنین نتایج حاصل از تجزیه کلاستر نتاج مورد مطالعه را در سه گروه مجزا تقسیم کرد. برخی نتاج مشابه شاهرود 1 در گروه سوم قرار گرفتند. برخی دیگر در گروه دوم مشابه والد شاهرود 12 بودند. برخی از نتاج که درگروه نخست قرارگرفتند بر اساس صفات فنوتیپی نسبت به والدین خود حالت افزایشی، غالبیت ناقص یا فوق غالبیت نشان دادند.
    کلیدواژگان: تجزیه وتحلیل خوشه ای، ماتریس همبستگی، صفت مورفولوژیک، آنالیز اجزای اساسی(PCA)، فرزندان، بادام
  • ط. صادقی*، ک. احسانپور، ر. صداقت صفحات 33-46
    صادرات محصولات کشاورزی نقش عمده ای در صادرات غیر نفتی داشته است. از این بین پسته به عنوان یک محصول استراتژیک، یکی از مهم ترین اقلام صادرات غیرنفتی ایران است. در این تحقیق به تعیین مهمترین نقاط ضعف، قوت، فرصت ها و تهدیدهای پیش روی تبلیغات پسته صادراتی استان کرمان با استفاده از روش تحلیل عاملی (PFA) و در ترکیب با SWOT پرداخته شده است. ابزار اصلی جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بوده و حجم نمونه شامل 30 نفر از دست اندرکاران صادرات پسته استان کرمان بوده اند. یافته-های تحقیق نشان داد که مهم ترین عامل های SWOT تاثیرگذار بر تبلیغات در صادرات پسته مربوط به «نیروی انسانی ماهر و متخصص در زمینه تبلیغات و صادرات پسته در سطح استان»، «عدم وجود نام تجاری مناسب برای صادرکننده»، «عدم اختصاص بودجه مناسب به بخش تبلیغات از طرف صادرکنندگان» و «ایجاد تسهیلات برای تبلیغات و بازاریابی از محل مشوق های صادراتی بخصوص در مجلات تخصصی» بودند که به ترتیب دارای ضریب همبستگی 78/0، 78/0، 88/0 و 85/0 با SWOT می باشند. در بین این عوامل نیز، عامل «نیروی انسانی ماهر و متخصص در زمینه تبلیغات و صادرات پسته در سطح استان»حائز بالاترین رتبه و بیشترین تاثیر در تبلیغات برای صادرات پسته می باشد. در نهایت، با تحلیل نتایج تحقیق پیشنهادهای اجرایی و کاربردی زیر برای بهبود وضعیت تبلیغات پسته صادراتی استان کرمان پیشنهاد می شود: کاهش صادرات فله پسته و حرکت به سمت بسته بندی مطابق با استانداردهای بین المللی، و سامان دهی سیستم انبارداری و حمل و نقل.
    کلیدواژگان: تبلیغات، تحلیل عاملی، استان کرمان، بازاریابی، پسته
  • ح.ر. روستا*، ع.ر. سجادی نیا صفحات 47-51
    در این آزمایش شدت فتوسنتز شش رقم پسته شامل اوحدی، کله قوچی، اکبری، احمدآقایی، رضایی زودرس و هراتی مورد مطالعه قرار گرفت. اندازه گیری بر روی شاخه های بارور و غیربارور و در مراحل مختلف رشد و نمو میوه شامل: 1- شروع رشد آندوکارپ؛ 2- سخت شدن مغز؛ 3-شروع رشد سریع آندوسپرم؛ 4- پایان نمو جنین؛ 5- زمان رسیدن و برداشت؛ 6- پس از برداشت انجام گرفت. آزمایش به-صورت اسپیلت پلات و در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با 72 تیمار و 3 تکرار اجرا شد، که هر تکرار شامل 10 شاخه بارور و غیر بارور بود. نتایج نشان داد که حداکثر فعالیت فتوسنتزی با رقم رضایی زودرس (15/4) بدست آمد و به ترتیب در ارقام اکبری (08/4)، اوحدی (79/3)، احمدآقایی (7/3)، کله قوچی (58/3)، و هراتی (42/3) ادامه یافت. به علاوه در طول آزمایش، بیشترین (65/5) و کمترین (27/2) مقدار فتوسنتز به ترتیب در مراحل شروع رشد آندوکارپ و زمان رسیدن و برداشت مشاهده شد. این داده ها آشکار کرد که بازده تبادل گازی می تواند در انتخاب و کشت بهترین ارقام در رفسنجان و نواحی مشابه مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پارامترهای اکوفیزیولوژیکی، فتوسنتز، پسته
  • ز. جمع دار*، ا. ح. محمدی، ص. محمدی صفحات 53-56
    پژمردگی ورتیسلیومی یکی از بیماری های بسیار جدی در درختان پسته می باشد که به دلیل ماهیت خاک زاد بودن عامل بیماری، کنترل آن بسیار مشکل است. یکی از روش های کنترل بیماری های گیاهی استفاده از گونه های Trichoderma برای کنترل بیولوژیکی عامل بیماری می باشد. در این مطالعه تاثیر چند گونه تریکودرمای جدا شده از خاک باغ های پسته بر رشد رویشی Verticillium dahliae جدا شده از درختان پسته مورد ارزیابی قرار گرفت. تاثیر 5 جدایه از گونه T. harzianum و یک جدایه از گونه های asperellum.T, koningii. T و umscra.T با روش های کشت متقابل، تولید ترکیبات فرار و تولید متابولیت های ثانویه روی dahliae.V مورد ارزیابی قرار گرفت. همه جدایه های مورد استفاده توانایی تولید ترکیبات فرار و غیر فرار موثر بر کاهش رشد شعاعی V. dahliae را داشتند که جدایه 30Th و T. koningii بیشترین درصد بازدارندگی از رشد شعاعی و42 T. harzianum و T. crasumکمترین درصد بازدارندگی از رشد شعاعی V. dahliae در آزمایش متابولیت های غیرفرار را نشان داد. بهترین زمان برای مطالعه تاثیر متابولیت های غیر فرار شش روز بعد از مایه-زنی با پاتوژن است. در آزمایش متابولیت های فرار جدایه های 85 Thو T.koningi بیشترین تاثیر را در کاهش رشد V. dahliae داشت. در مجموع می توان گفت که T. koningii و جدایه های 85Thو 30Th از T. harzianum دارای بیشترین قدرت بازدارندگی از رشد رویشی V. dahliae بودند.
    کلیدواژگان: اثرات آنتاگونیستی، پسته، تریکودرما، پژمردگی ورتیسیلیومی
  • م. شامی*، ا. قاسمی، ع. علیزاده علی آبادی، ع. اسکندری صفحات 57-62
    بلایت باکتریایی (anthomonas arboricola pv. Juglandis) یکی از بیماری های مهم گردو است که هرساله باعث کاهش تولید گردو در غرب، مرکز و شمال ایران می شود. این بیماری اولین بار در سال 1327 توسط اسفندیاری از قزوین و مازندران گزارش گردید سپس، به طور وسیع از استان های شمالی، مرکزی و غربی کشور گزارش شد. جهت شناسایی عامل بیماری بلایت باکتریایی گردو در استان های مختلف در طی فصل بهار و تابستان سال1390 از برگ های آلوده درختان گردو از استان های لرستان، کردستان و البرز نمونه برداری به عمل آمد و طبق روش های مرسوم باکتری شناسی، باکتری های نارنجی رنگ عامل بیماری جدا، خالص سازی و شناسایی شد. اثبات بیماری زایی جدایه هاروی برگ های نهال سه ساله و میوه گردو جدا شده به اثبات رسید. بر اساس نتایج آزمون های بیوشیمیایی، این جدایه ها به عنوانXanthomonas arboricola pv. juglandis شناسایی شدند. از نظر تنوع ژنتیکی، بر اساس نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل خوشه ایالگوی حاصل از روش rep-PCR، جدایه های مورد بررسی با 56% تشابه، در سه گروه قرار گرفتند. تعیین توالی ژن RNA پلی مراز زیر واحد بتا و ترسیم دندروگرام به روش نیبرجوینینگ، جدایه های منتخب را در یک گروه مجزا قرار داد و جدایه های 10، 11 و 12 که از استان لرستان و کردستان جداسازی شده بودند، کاملا متمایز از سایر گونه های زانتوموناس در یک گروه مستقل قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: توالی تکراری بازها در واکنش زنجیره پلی مراز، آنزیم RNAپلی مراز، گردو، زانتاموناس آربیکولا ژوگلاندیس
|
  • S. Karimi, A. Yadollahi*, K. Arzani Pages 1-7
    Drought is one of the major limitations to crop production worldwide. This study was conducted to evaluate the response of five almond genotypes and peach×almond hybrid GF677 to drought stress in vitro, and screening drought tolerance. Explants subjected to polyethylene glycol osmotic stress (0, 3.5, and 7.0% WV) on the MS medium. Increasing PEG level in the medium significantly reduced fresh weight and leaf growth indices of the explants. Concentrations of chlorophylls, anthocyanins and carotenoids were significantly reduced under osmotic stress. Drought sensitive genotypes ‘B-124’, ‘Sepid’, ‘Mamaei’ and ‘Ferragnès’ showed stunted growth with high rate of leaf abscission under osmotic stress. Under osmotic stress, leaf water content, cellular membrane stability and pigments concentration were significantly higher in the leaves of tolerant genotypes ‘Supernova’ and GF677. The results revealed that carotenoids and anthocyanins may be involved in protecting almonds against drought stress. Based on their responses to the osmotic treatments, almond genotypes were divided into drought tolerant (‘Supernova’ and GF677), semi-sensitive (‘B-124’ and ‘Sepid’) and drought sensitive (‘Mamaei’ and ‘Ferragnès’).
    Keywords: Almond, Anthocyanins, Carotenoids, Leaf pigments, Osmotic stress, Polyethylene glycol
  • A. Azizi, H. Hokmabadi *, S. Piri, V. Rabie Pages 9-14
    Effects of kaolin applicati on were evaluated on water stress in pistachio cv. ‘Ohadi’. This experiment was conducted in one of research sites at the Pistachio Research Institute in Rafsanjan (Kerman province) in 2009. The results show that individual and interaction effects of all treatments were significant on nutrition absorption in leaves, although there was not a steady effect on all the elements. On the majority of the factors, control with 30 days irrigation period and lower kaolin application had more effect on nutrients absorbed by the leaves. Lower irrigation and upper concentration of kaolin application boosted soluble solids content. Increasing of prolin concentration was more impacted by the interaction of kaolin 2.5% and low irrigation treatments and also leaf area showed decreasing trend by single kaolin application, but in this regard, interaction of kaolin with low irrigation has boosting effect on this factor. Lower irrigation period decreased total nut production, blankness percentage, and increased fresh weight (nearly 50%), percentage of split nut, percentage of early split nut, percentage of irregular cracking nuts and ounce index. More kaolin concentration increased fresh weight, percentage of closed nut and lowering the total pistachio production, blankness and early split nut. Interaction effect caused increasing fresh weight, percentage of closed nut, ounce of nut, and decreased total pistachio production, spit nut, blankness and early split nut.
    Keywords: Blankness, Earlysplitting, Kaolin, Ohadi cultivar, Pistachio nuts.
  • K. Ehsanpour*, T. Sadeghi, R. Sedaghat Pages 15-23
    This study attempted to assess the situation of Iranian pistachio and its export distribution channels. The main purposes of this study were to determine the most important strengths, weaknesses, threats and opportunities facing the distribution channels of export of pistachio in Kerman province and to suggest appropriate strategies for the current situation. For this purpose, an experimental approach wasused; requirementdata was gathered via interviews and questionnaires from pistachio exporters of Kerman province.Data analysis wascarried outusing one-sample t-test; assessment matrix of internal and external factors and the SWOT1model were incorporated. Using the statistical t-test, the strengths, weaknesses, threats and opportunities of distribution channels of Kerman province’s pistachio were identified and then prioritized with relative weights of approved strengths, weaknesses, threats and opportunities. Then, with an analysis of SWOT, breakthroughs were devised to improve distribution channels of Kerman’s pistachio and finally based on the internal-external factors matrix, the current status of distribution channels of Kerman’s pistachio was defined and the best strategy for implementation was suggested. According to the results, the best strategy at present is a defensive WT one.
    Keywords: Distribution Channel, Kerman pistachio, Opportunities, Strategy, Strengths, Threats, Weaknesses
  • R. Tavakoli Banizi *, A. Imani, M. Zeinalabedini, M. Rasouli, A. Ebrahimi, S. Piri Pages 25-31
    The plant genetic resources are important, because they have most valuable national basis resources in the each country. In this study, to grouping the 92 almond progenies from ‘Shahrood1’ × ‘Shahrood12’ and comparing them in terms of heritability with their parents, measured on the basis of almond universal descriptor. Principal component analysis (PCA) was used to compare 15 morphological and phonological traits among study progenies. The important traits frequency such as flowering time, tree size, resistance to frost, growth habit, flower density and leaving time in all hybrid population and compare them with their parents showed their asymmetric distribution among them. The simple correlation coefficients traits showed that among some measured traits was a significant positive correlation. In other hand, the eigenvalue variance percentage and cumulative variance showed the among measure traits, three independent factors that their eigenvalue were more than seven, they could justified 60% of total variance. Also the results of cluster analysis all cultivars were divided into three main groups. some of progenies likes ‘Shahrood1’ in third group, some other likes ‘Shahrood12’were in second group and some other that expression of phenotypic traits were additive mode, incomplete dominance or over dominance in first group.
    Keywords: Cluster analysis, Correlation matrix, Morphological trait, Principal Component Analysis (PCA), Progenies, Prunus dulcis
  • T. Sadeghi, K. Ehsanpour, R. Sedaghat Pages 33-46
    Agricultural products export has main role among non-oil exports and pistachio is the most important exportable agricultural product in Iran. In this research we tried to deal with the most important weak and strong spots, opportunities and threats facing the advertisement of exporting pistachio in Kerman province. This has been done with the usage of factor analysis (PFA) in combination with SWOT (Strength, Weakness, Opportunity, Threat). The information has been collected from 30 people who are initiated into pistachio export in Kerman province. The results showed the most important factors in SWOT which have affect advertisement of pistachio export including Adroit and specialist manpower in the field of pistachio advertising and exporting in Kerman province, lack of an appropriate trade name for exporter, absence of sufficient budget in advertising from the exporter side and allocating facilities for advertising and marketing in specialized journals. The above mentioned factors have the correlation accounted for 78%, 78%, 88%, and 85% in SWOT, respectively. Among all these factors “Adroit and specialist manpower in the field of advertising and exporting of pistachio in Kerman province” have the highest rank and most effect on advertising for pistachio export. And in the end, analyzing the results yielded the following supplemental suggestions for Kerman province’s pistachio advertisement improvement: Reducing wholesale of pistachio and moving towards a packaging at the international standards level, and improving the storage and transportation systems.
    Keywords: Advertisement, Factor analysis, Kerman province, Marketing, Pistachio
  • H.R. Roosta *, A.R. Sajjadinia Pages 47-51
    Photosynthetic rates of six pistachio cultivars were studied including Ohadi, Kalleh-Ghochi, Akbari, Ahmad-Aghaii, Rezaii Zoudras and Haratii. Measurements were done using OFF and ON shoots at different stages of fruit growth and development included: 1- Beginning of endocarp growth; 2- pith hardening; 3- Beginning of endosperm rapid growth; 4- end of embryo development; 5- ripening and harvesting times and 6- post harvest. The experiment was carried out as split-plot in a randomized complete block basic design (RCBD) with 72 treatments and three replications, which each replication included the 10 off and on branches. Results indicated that the highest amount of photosynthetic activity obtained by Rezaii Zoudras (4.15), which was followed by Akbari (4.08), Ohadi (3.79), Ahmad-Aghaii (3.7), Kalleh-Ghochi (3.58) and Haratii (3.42), respectively. Moreover in the course of experiment, the highest (5.65) and lowest (2.27) amounts of photosynthesis were resulted from stages of beginning of endocarp growth and ripening and harvesting times, respectively. These data illuminated that gas exchange efficiency can be consider to select and plant the best cvs. under Rafsajan and similar conditions.
    Keywords: Echophysiological parameters, Photosynthesis, Pistachio (Pistacia vera L.)
  • Z. Jamdar*, A.H. Mohammadi, S. Mohammadi Pages 53-56
    Verticillium wilt is a serious disease of pistachio caused by Verticilliumdahliae. Control of the disease is difficult due to soil borne nature of the causal agent. Verticillium wilt has been biologically controlled by Trichoderma spp. In the present study, Trichoderma spp. was isolated from soils of pistachio orchards and their effect was investigated on radial growth of Verticillium dahliae by using dual culture and production of volatile and non-volatile metabolites. Five isolates of T. harzianum and one isolate of T. asperellum,T.koningii and T. crassum were used in the present study. All the isolates of Trichoderma produced volatile and non-volatile metabolites that reduced radial growth of the pathogen. T. harzianum 30 and T. koningii isolates had the highest effect on radial growth of the pathogen but T. harzianum 42 and T. crassum showed the lowest effect in non-volatile test. Six days after culture of pathogen on the medium was the best time for study of effect of the non-volatile metabolites. In volatile metabolite test, T. harzianum 85 and T. koningii reduced radial growth of V. dahliae further than others. Overally, T. harzianum 30, 85 and T. koningii isolates showed the highest inhibitory effect of radial growth of V. dahliae.
    Keywords: Antagonistic Effects, Pistachio, Trichoderma, Verticillium dahliae
  • M. Shami *, A. Ghasemi, A. Alizade Ali, Abadi, A. Eskandari Pages 57-62
    Bacterial blight (Xanthomonas arboricola pv.juglandis) is one of the main diseases of walnut that reduce the yield in the central, western and northern regions of Iran. This disease was first reported form, Qazvin and Mazandaran, then widely reported from northern, central and western provinces. To identify the cause of the disease in different provinces, infected leaves collected from Alborze, Lorestan and Kurdestan provinces during spring-summer 2011. Based on the conventional methods of bacteriology, some strains purified and Pathogenicity was proved on three-year plant leaves and on detached fruits of walnut. Based on the biochemical and pathogenesity tests, the yellow colored colonies identified as Xanthomonas arboricola pv. juglandis. According to the results of cluster analysis model of the rep-PCR method, the strains were categorized in three groups with 56% similarity. On the basis of the sequence of RNA polymerase, beta subunit and dendrogram of NJ method, the strains were differentiated in a separate category. Three strains (10, 11 and 12) were collected from Lorestan and Kordestan and completely separated from other Xanthomonas in independent group.
    Keywords: Rep, PCR, RNA polymeras, Walnut, Xanthomonas arboricola pv. juglandis