فهرست مطالب

Journal of Multidisciplinary Care
Volume:2 Issue: 4, 2014

  • تاریخ انتشار: 1392/10/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد تقی مرادی، مجید اسدی سامانی، محمود مباشری صفحات 1-7
    زمینه و هدف
    به منظور ارائه گزارش مناسب از نتایج یک کارآزمایی بالینی کنترل شده ی تصادفی، لازم است تا اطلاعات جامعی درباره ی طراحی، اجرا، گروه های درگیر در مطالعه، نحوه ی تجزیه و تحلیل داده ها و تفسیر نتایج مطالعه بیان گردد. این مطالعه با هدف ارزیابی کیفیت نگارش مواد و روش ها در گزارشات پایانی مطالعات کارآزمایی بالینی انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی با استفاده از روش نمونه گیری سرشماری، 53 گزارش پایانی مصوب دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از ابتدای سال 1387 تا پایان سال 1391 که از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده بودند انتخاب و کیفیت نگارش مواد و روش های آن ها بر اساس آخرین ویرایش چک لیست CONSORT مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین امتیاز کیفیت نگارش مواد و روش ها بر اساس چک لیست 1/92±6/75 به دست آمد. بیان مداخله برای هر گروه (96/2%)، تعریف پیامدهای اولیه و ثانویه مطالعه (88/7%) و ذکر روش های آماری مورد استفاده (86/8%) دارای بیشترین امتیاز و روش های تصادفی سازی (3/8%) دارای کمترین امتیاز بودند. بین سال اجرا، دانشکده، رتبه علمی، مدرک تحصیلی، جنس و وجود مشاور آماری در طرح با میانگین نمره کسب شده ارتباط معنی داری به دست نیامد (P>0/05). طرح هایی که پایان نامه دانشجویی بودند میانگین نمره بیشتری نسبت به طرح های غیر پایان نامه ای کسب نمودند (0/011=P).
    نتیجه گیری
    کارآزمایی های بالینی انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از شیوه گزارش مناسبی برخوردار نیست. بنابراین پیشنهاد می گردد یک دستور العمل استاندارد مانند CONSORT تهیه و به منظور طراحی مطالعه و گزارش کارآزمایی های بالینی به مشاورین آماری، داوران و پژوهشگران ابلاغ گردد.
    کلیدواژگان: ارزیابی، کارآزمایی بالینی، گزارش پایانی، کیفیت مطالعات
  • زهرا شفیعی، کبری نوریان، سیما بابایی، عبدالله نظری، وجیهه آتشی صفحات 8-16
    زمینه و هدف
    تنش عضلانی و بدنبال آن احساس نا آرامی از مشکلات شایع بعد از عمل بیماران تحت جراحی پیوند عروق کرونر می باشند. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر ماساژ درمانی بر تنش عضلانی و احساس آرامش بعد از عمل بیماران تحت جراحی پیوند عروق کرونر بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده تعداد 72 بیمار تحت عمل جراحی بای پاس عروق کرونر بستری در بیمارستان شهید چمران شهر اصفهان انتخاب و بطور تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. بیماران گروه مداخله ماساژ استروک سطحی در روزهای 3 تا 6 بعد از عمل جراحی دریافت و بیماران گروه کنترل تنها مراقبت های روتین را دریافت کردند. متغیرهای تنش عضلانی و احساس آرامش قبل و بعد از مداخله در روزهای اول، دوم، سوم و چهارم با استفاده از مقیاس معیاری دیداری ثبت گردیدند.
    یافته ها
    اختلاف معنی داری بین تنش عضلانی در دو گروه مداخله و کنترل بعد از انجام مداخله مشاهده شد (0/001>P). همچنین نتایج نشان داد از نظر احساس آرامش نیز اختلاف معنی داری بین دو گروه مداخله و کنترل بعد از انجام مداخله وجود دارد (0/001>P).
    نتیجه گیری
    استفاده از ماساژ استروک سطحی می تواند باعث کاهش تنش عضلانی و افزایش احساس آرامش بعد از عمل بیماران تحت جراحی پیوند عروق کرونر شود. به نظر می رسد این روش با توجه به سادگی و کم هزینه بودن، می تواند بعنوان مکمل مناسبی برای دارودرمانی و مداخلات بعد از عمل در این بیماران مورد استفاده قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: ماساژ، تنش عضلانی، آرامش، جراحی پیوند عروق کرونر
  • لیلا رفیعی وردنجانی، ندا پروین، غلامرضا محمودی شن، عین الله ملایی، علیرضا شریعتی، محمد علی هاشمی نیا صفحات 17-25
    زمینه و هدف
    عدم تبعیت از درمان مشکل شایعی در بیماران همودیالیزی است و به عنوان یکی از عوامل پیشرفت بیماری، افزایش شانس بستری و پاسخ نامناسب این بیماران به همودیالیز مطرح می باشد. با توجه به وجود فاکتورهای متعدد موثر بر عدم تبعیت از درمان و اهمیت این تبعیت در کیفیت زندگی بیماران همودیالیزی، مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت تبعیت از درمان همودیالیز و رابطه آن با برخی عوامل دربیماران همودیالیزی مراجعه کننده به بیمارستان هاجر (س) شهرکرد انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، 71 بیمار واجد شرایط از بین 118 بیمار همودیالیزی با روش مبتنی بر هدف انتخاب شدند. اطلاعات دموگرافیک با استفاده از پرسشنامه و اطلاعات آزمایشگاهی و تبعیت از درمان بیماران در مرحله انتهایی نارسایی کلیه (ESRD-AQ) جمع آوری شد.
    یافته ها
    میانگین کلی تبعیت از درمان بیماران 192/45±858/60 بود. اکثر بیماران در چهار بعد تبعیت از درمان شامل تبعیت از داروهای مورد استفاده (56/3%)، رژیم غذایی (78/9%)، مایعات (70/4%) و برنامه دیالیز (78/9%) وضعیت متوسطی داشتند. سن و جنس بیماران با میانگین تبعیت درمان ارتباط معنی داری نشان داد (0/05>p).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، تبعیت از درمان بیماران مورد مطالعه در حد متوسط بود که احتمالا با ماهیت مزمن بیماری، مشکلات اقتصادی معیشتی و کمبود آگاهی این بیماران مرتبط است؛ بنابراین، توجه بیشتر به علل عدم تبعیت از درمان در بیماران همودیالیزی ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: بیمار، تبعیت از درمان، همودیالیز
  • مسعود بهرامی، فاطمه علی اکبری، فرشته آئین صفحات 26-36
    مقدمه
    پرستاران به عنوان یکی از اعضای مهم تیم پاسخ دهنده به بحران هستند و باید بتوانند در قالب یک تیم مشارکت و صلاحیت های لازم جهت کار تیمی در بحران را داشته باشند. این مطالعه با هدف ارزیابی صلاحیت پرستاران در پاسخ به بحران انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، تعداد 35 نفر از پرستاران دارای تجربه حضور و ارائه مراقبت در موقعیت بحرانی به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و وارد مطالعه شدند. داده ها از طریق مصاحبه های عمیق بدون ساختار جمع آوری و با روش تحلیل محتوای کیفی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه، آشنایی با شرح وظایف و سلسله مراتب و نیز حفظ وحدت فرماندهی را دو طبقه اصلی صلاحیت کار در تیم بحران معرفی نمود. تبعیت از فرمانده و فرمان پذیری، اجتناب از موازی کاری، مهارت هماهنگی و همکاری با رهبر، نیروها امدادی و سایر اعضای تیم از جمله صلاحیت های استخراج شده در مطالعه بود که از نظر مشارکت کنندگان جهت کار تیمی در بحران از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
    نتیجه گیری
    تحلیل دیدگاه مشارکت کنندگان حاکی از آن است که پرستاران جهت عملکرد تیمی موثر در پاسخ به بحران، باید با حدود و شرح وظایف خود و سایر اعضای تیم بحران آشنایی کامل داشته، سلسله مراتب مدیریت را در پاسخ به بحران بشناسند و بتواند وحدت فرماندهی را حفظ نمایند؛ لذا آموزش های ضمن خدمت پرستاران جهت آمادگی پاسخ به بحران بایستی این بعد را نیز در نظر بگیرد.
    کلیدواژگان: پرستاری بحران، صلاحیت، کار تیمی، فاز پاسخ
  • رودابه نادری بلداجی، اعظم مرادی، محمود مباشری، راضیه میرزاییان، زهرا یوسفی * صفحات 37-44
    زمینه و هدف

    بارداری یک دوره حاد در زندگی زنان است که در طی آن تغییرات هیجانی، جسمانی و اجتماعی زیادی رخ می دهد. این پژوهش به منظور بررسی ارتباط متغیرهای حمایت اجتماعی و سبک های دلبستگی بر بهزیستی روانشناختی زنان باردار شهرستان بروجن انجام شده است.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی 300 نفر از زنان باردار شهرستان بروجن انجام گردید. ابزار جمع آوری داده متشکل از 3 پرسشنامه حمایت اجتماعی کنتی میچل (Canty-Mitchell)، سبک های دلبستگی مقیاس تجارب در روابط نزدیک (ECR-R) و بهزیستی روانشناختی فرم کوتاه کیشیدا (Kishida) بود.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که حمایت اجتماعی به طور معناداری بر بهزیستی روانشناختی زنان باردار تاثیر می گذارد (0/001>P) و افزودن متغیر سبک های دلبستگی به متغیر حمایت اجتماعی، قدرت بهزیستی روانشناختی زنان باردار را افزایش می دهد (0/001>P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نیازی که زنان باردار به حمایت اطرافیان دارند، حمایت اجتماعی و سبک های دلبستگی می تواند بر سلامت جسمی و روانی این افراد برای پشت سر گذاشتن این دوران نقش به سزایی داشته باشد.

    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، زنان باردار، سبک های دلبستگی، بهزیستی روانشناختی
  • وجیهه آتشی، فرحناز محمدی *، اصغر دالوندی، ایرج عبدالهی، زهرا شفیعی صفحات 45-52
    زمینه و هدف

    سکته ی مغزی یک بیماری ناتوان کننده می باشد که استقلال بیمار را در انجام فعالیت های روزمره به شدت محدود نموده و باعث اضطراب بیمار می شود. ماساژ درمانی به عنوان یک هنر مفید و موثر در حرفه پرستاری شناخته شده است که یکی از انواع آن، ماساژ استروک سطحی پشت (SSBM) می باشد. لذا پژوهش حاضر به منظور تعیین تاثیر ماساژ SSBM بر اضطراب بیماران مبتلا به سکته ی مغزی انجام شده است.

    روش بررسی

    در این پژوهش کارآزمایی بالینی که به صورت نیمه تجربی انجام شد، تعداد 34 بیمار از میان 70 بیمار مراجعه کننده به مرکز توانبخشی تبسم شهر تهران در سال 1389 انتخاب شدند و به روش تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند. ابزار گرد آوری داده ها شامل پرسشنامه های مشخصات دموگرافیک و اضطراب آشکار اسپیل برگر بود. میزان اضطراب قبل و 24 ساعت پس از آخرین جلسه ماساژ SSBM در گروه ها ارزیابی و مورد مقایسه قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین نمره اضطراب قبل از مداخله در گروه آزمون 8/25±61/40 و در گروه شاهد 3/85±61/80 بود که از لحاظ آماری تفاوت معناداری را نشان نداد (P>0/05). پس از مداخله میانگین نمره اضطراب گروه آزمون 4/62±34/60 و گروه شاهد 3/44±58/80 بدست آمد که تفاوت معناداری را نسبت به قبل از آزمون نشان داد (0/001>P).

    نتیجه گیری

    بکارگیری ماساژ SSBM توسط پرسنل درمانی و مراقبتی می تواند گام موثری در پیشگیری یا کاهش اضطراب مبتلایان به سکته ی مغزی محسوب گردد.

    کلیدواژگان: ماساژ استروک سطحی پشت، اضطراب، سکته ی مغزی
  • راضیه نظری وانانی، محمد رحیمی مدیسه، فاطمه دریس صفحات 53-60
    زمینه و هدف
    با وجودی که در عصر حاضر بی هوشی و جراحی نسبت به گذشته کم عارضه تر و موفقیت آمیز تر شده است، ولی اضطراب قبل از عمل جراحی همچنان به قوت خود باقی است. اضطراب نوعی تشویش و نگرانی است که به دنبال وجود نوعی احساس تهدید یا خطر در فرد ایجاد می شود و می تواند در کاهش یا افزایش توانایی درک فرد، موثر باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی عوامل اضطراب و استرس قبل از عمل جراحی و راه های تعدیل آن در بیماران جراحی شده انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه ی توصیفی در سال 1392 بر روی 120 بیمار جراحی شده در اتاق عمل بیمارستان کاشانی شهرکرد انجام گرفت. افراد به روش تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. جهت سنجش اضطراب، از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد.
    یافته ها
    بیشترین میزان اضطراب مربوط به نگرانی های قبل از عمل جراحی (13/15%)، عوامل تنش زا و مراقبت انجام شده در بخش (12/19%)، عوامل تنش زا در رابطه با کارکنان اتاق عمل (10/35%) و عوامل تنیدگی آور محیط فیزیکی اتاق عمل (7/26%) بوده است.
    نتیجه گیری
    یافته های نهایی این پژوهش حاکی از آن است که با شناسایی عوامل موثر بر اضطراب قبل از عمل و رفع آن ها می توان میزان اضطراب قبل از عمل را به حداقل رساند؛ لذا پیشنهاد می گردد با به کارگیری روش های متنوع جهت آموزش بیماران و مشخص کردن برنامه مدون آموزشی در جهت رفع عوامل موثر بر اضطراب اقدام گردد.
    کلیدواژگان: جراحی، اضطراب قبل از عمل، بیمار
  • هدایت الله لله گانی، صفرعلی اسماعیلی، علی صفدری صفحات 61-68
    زمینه و هدف
    درد سوختگی یکی از شدیدترین و مداوم ترین انواع درد می باشد و یکی از زمان هایی که معمولا بیماران سوخته بیشترین میزان درد را تجربه می کنند، زمان تعویض پانسمان است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر تکنیک های تنفسی بر شدت درد پانسمان در بیماران مبتلا به سوختگی صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تعداد 68 بیمار مرد مراجعه کننده به بخش سوختگی مرکز آموزشی درمانی آیت الله کاشانی شهرکرد از طریق نمونه گیری آسان هدفمند انتخاب و سپس بطور تصادفی در یکی از گروه های مداخله یا کنترل توزیع شدند. گروه مداخله تحت مداخله تکنیک های تنفسی طی انجام پانسمان قرار گرفتند و برای گروه کنترل مراقبت روتین به اجرا در آمد. شدت درد پانسمان سوختگی در دو گروه با استفاده از ابزار سنجش درد دیداری (Visual analogue scale) ارزیابی و مقایسه گردید.
    یافته ها
    میانگین نمره شدت درد در بدو پانسمان سوختگی در گروه مداخله 2/02±6/32 و در گروه کنترل 1/98±5/90 بود که پس از مداخله نمره شدت درد در گروه مداخله به 1/46±3/66 و در گروه کنترل به 1/38±4/80 کاهش یافت که این کاهش معنادار بود (0/04=P).
    نتیجه گیری
    بکارگیری تکنیک های تنفس می تواند در کاهش قابل توجه شدت درد پانسمان سوختگی موثر باشد؛ لذا به پرستاران بخش های سوختگی و اورژانس پیشنهاد می گردد جهت تخفیف درد ناشی از پانسمان سوختگی، علاوه بر استفاده از داروهای ضد درد، بیماران را تشویق به انجام تمرینات تنفسی مکرر طی انجام پانسمان بنمایند.
    کلیدواژگان: تکنیک تنفسی، شدت درد، سوختگی، پانسمان
|
  • Mohammad Taghi Moradi, Majid Asadi-Samani, Mahmoud Mobasheri Pages 1-7
    Background And Aim
    It is necessary to state total information about the design، procedures، intervention groups in study، results for data in order to present a suitable report of controlled randomized clinical trial. This study was aimed to evaluate the quality of materials and methods for the writings of final proposal in clinical trial studies in Shahrekord University of Medical Sciences.
    Methods
    In this descriptive –analytic study، 53 approved final proposals of controlled randomized clinical trial studies in Shahrekord University of Medical Sciences were selected from 1998 to 2013. The selection and quality of material and method writing was evaluated based on final version of consort checklist.
    Results
    The scores mean was obtained for the quality of materials and methods writings based on the checklist 6. 75±1. 92. The notation of interventions in each group (%96. 2)، identification of primary and secondary study (%88. 7)، and the state of statistical ways (% 86. 8) showed the most scores and the randomizing the least score (%3. 8). The projects which were the student theses rather than not being thesis (p=0. 011).
    Conclusion
    Performed clinical trials in Shahrekord University of Medical Sciences aren’t in a suitable report way. So، it is advised to provide a standard consort instruction and was delivered to researchers، reviewers، and statistical counselors in order to design study and report clinical trial studies.
    Keywords: Evaluation, Clinical trial, Final reports, Studies qualities
  • Zahra Shafiei, Kobra Nourian, Sima Babaee, Abdollah Nazari, Vajihe Atashi Pages 8-16
    Background And Aims
    Muscular tension and relaxation are common among patients following CABG (Coronary artery bypass graft) surgery. The aim of this study was to determine the effectiveness of massage therapy on muscular tension and relaxation of patients after coronary artery bypass surgery.
    Methods
    In this clinical trial study، 72 patients، who were underwent coronary artery bypass surgery in Isfahan Chamran Hospital were selected. Then، the patients were randomly assigned in two case and control groups. The patients of the case group (n= 36) received light pressure stroking massage، from 3 to 6 days after the surgery. The patients in control group received only the routine care. Variables muscular tension and relaxation before and after the intervention was recorded in 1، 2، 3 days by the use of the visual analogue scale.
    Results
    results showed that there was a significant differences in muscular tension levels before and after the intervention between case and control groups (p<0. 001). Also، a significant differences in relaxation levels before and after the intervention between case and control groups (p<0. 001).
    Conclusion
    The use of light pressure stroking massage therapy can decrease muscular tension and increase relaxation of patients after coronary artery bypass surgery and due to low cost and simplicity of this method، it can perhaps be used as a complement to drug therapy and postoperative interventions used in these patients.
    Keywords: Massage, Muscular tension, Relaxation, Coronary artery bypass graft surgery
  • Leila Rafiee Vardanjani, Neda Parvin, Gholam Reza Mahmoodi Shan, Einollah Molaie, Alireza Shariati, Mohammad Ali Hasheminia Pages 17-25
    Background And Aims
    Non-adherence to treatment is a common problem among hemodialysis patients and was considered as a responsible factor in patients deteriorating، increasing admission chance and inappropriate responding to hemodialysis treatment. Regarding to multiple factors related to non-adherence to hemodialysis treatment and its importance in patients'' quality of life، this study aimed to determine the treatment adherence condition among hemodialysis patients referred to Hajar Hospital، Shahrekord، Iran.
    Methods
    In this descriptive analytic study، 71 hemodialysis eligible patients among 118 hemodialysis patients who referred to Hajar Hospital in Shahrekord، were selected according to goals center sampling method. The data were gathered by demographic، laboratory and end-stage renal disease adherence questionnaire (ESRD-AQ).
    Results
    The mean score of adherence to hemodialysis treatment was 858. 60 ± 192. 45. Majority of patients had moderate adherence to hemodialysis treatment in four adherence dimension: medication (56. 3%)، diet (78. 9%)، fluid restriction (70. 4%)، and hemodialysis schedule (78. 9%). Intradialytic weight gain was abnormal in 88. 7% of patients. Furthermore، age and gender of patients had significant relationship with treatment adherence (P<0. 05).
    Conclusion
    Regarding to finding of this study، treatment adherence condition in hemodialysis patients referred to Hajar Hospital in Shahrekord is moderate and probably related to chronic nature، economic problem and their knowledge deficit of them. Therefore، paying more attention to causes of non-adherence to treatment in hemodialysis patients is necessary.
    Keywords: Hemodialysis, Patient, Treatment adherence
  • Masoud Bahrami, Fatemeh Aliakbari, Fereshteh Aein Pages 26-36
    Background And Aim
    Statistics show high prevalence of disasters across the world and Iran. Since nurses are one of the most important members in the disaster team and they have unique role as a professional and volunteer in time of responding to disaster، they should be able to participate within a team framework and have necessary competences for teamwork in a disaster. This paper reported the results of a qualitative study on the teamwork competences needed by nurses for effective teamwork in response to crisis.
    Methods
    This is a part of larger qualitative study، performed on nurses’ competences in 2012، in Iran. 35 interviews were conducted with nurses who had experience of presence and providing care in a disaster situation. The sampling of participants was done purposefully and continued until data saturation. The data were collected through in-depth unstructured interviews and analyzed using a conventional content analysis approach.
    Results
    Data analysis of qualitative study revealed work qualification in crisis team that includes two main categories: 1) knowledge of duties and organizational hierarchy and 2) maintenance of unity of command. “Obedience from commander”، “avoidance of doing in parallel”، and “coordination and cooperation with leader، relief forces، and other team members” were of the extracted competences in this study، which were highly important for teamwork in crisis.
    Conclusions
    This article presented the results on the qualifications required by nurses for successful teamwork in phase of response to crisis. The analysis of participants’ viewpoints indicated that the nurses need to be completely familiar with their and other team members’ limitations and duties، to know managerial hierarchy، and to be able to maintain unity of commanding. Therefore، nurses’ in-service training to be prepared for response to crisis should address this dimension، as well.
    Keywords: Disaster nursing, team work, competences, response phase
  • Roudabeh Naderi -Boldaji, Azam Moradi, Mahmoud Mobasheri, Razieh Mirzaeian, Zahra Yusefi Pages 37-44
    Background And Aims

    Pregnancy is an acute period in the lifetime of women، during which numerous excitatory physical and social changes occure. Therefore، the present research tries to explore the relationship between the Social Support and attachment styles for predict psychological well-being of pregnant women in Borujen town.

    Methods

    This study which is of descriptive-analytical nature has been conducted on 300 of pregnant women living in the town of Borujen. The data were gathered using to measure of study variables was used of Social support questionnaire (Conti Mitchell)، the scale of experiences in close relationships (ECR-R). Psychological well-being Questionnaire (Kishida). Using descriptive statistics، multiple and step by step regression analysis and Pearson correlation coefficient were analysis data.

    Results

    Results showed that social support predicted psychological well-being of pregnant women significantly (P<0. 001) and by adding a variable of attachment styles to social support variable increases predictive power of psychological well-being in Pregnant women (P<0. 001).

    Conclusion

    Considering the need of the pregnant women to the social support from their surrounding people، attachment styles could influence their physical، psychological health in leaving behind this period.

  • Vajihe Atashi, Farahnaz Mohammadi, Asghar Dalvandi, Iraj Abdollahi, Zahra Shafiei Pages 45-52
    Background And Aims

    Stroke is a disease that restricts the patient''s independence in daily activities and it result in anxiety. Massage therapy is a useful action in nursing profession that one of them is slow stroke back massage (SSBM). The aim of this study was to determine the effects of SSBM massage on anxiety in patients with stroke.

    Methods

    In this semi- experimental randomized clinical trial study، 34 patients were selected according to inclusion and exclusion criteria among 70 patients and then assigned into two groups of control and case. Data collection tools was Spielberg state anxiety scale. The prevalence of anxiety was determined and compared 24 hours before and after the last massage therapy.

    Results

    The mean of anxiety before intervention in case group was 61. 40 ±8. 25 and in control group was 61. 80 ±3. 85 and after the intervention in case group was 34. 60 ±4. 62 and in control group was 58. 80 ±3. 44، that showed a significant difference compared with before the intervention (p<0. 001).

    Conclusion

    Using SSBM massage by treatment and caregiver personnel can be an effective way in preventing or reducing anxiety in patients with stroke.

    Keywords: Slow stroke back massage, Anxiety, Stroke
  • Razieh Nazari-Vanani, Mohammad Rahimi-Madiseh, Fatemeh Drees Pages 53-60
    Background And Aim
    Although the current era of surgical anesthesia and less complications than in the past and have become more successful، but anxiety before surgery still remains. Anxiety، worry is looking kind of a perceived threat or danger is caused by the individual and can increase or decrease a person''s ability to understand، to be effective.
    Methods
    This descriptive study in 2013 on 120 Patients in hospital operating rooms Kashani hospital was done. Adults randomly systematically selected. Measure anxiety، the questionnaire was used.
    Results
    The results showed that the highest levels of anxiety-related concerns before surgery (13/15%)، stress care taken in the (12/19%)، stress factors related to operating room staff (10/35%) and physical stressors in the operating room (7/62%)، respectively.
    Conclusion
    The findings of this study suggest that the identification of factors affecting preoperative anxiety and the fact that some of these factors can be overcome Suggested using a variety of methods for determining patient education and training program in order to minimize anxiety.
    Keywords: Surgery, Preoperative anxiety, Patient
  • Hedayatolah Lalegani, Safarali Esmaili, Ali Safdari Pages 61-68
    Background And Aim
    Burn injury is a major problem that which often leads to hospitalization، surgeries، and treatment costly. Burn Pain was one of the strongest and most usually types of pain. Commonly time of dressing change is the time that burned patients are experience pain most. The present study investigated the effects of breathing techniques on pain intensity of dressing in patients during burns.
    Methods
    This study is a randomized clinical trial، which examined the pain in 68 patients referred to the burn unit of Kashani hospital in the period of March 2012 to August 2013 through random sampling in one of Intervention or control groups were examined. The patients in the intervention group (n=34) and control group (n=34) regarding age، burn factor، and the burn percentage were identical.
    Results
    Before the intervention، the mean dressing pain intensity score in intervention group was 6. 32±2. 02 and in control group was 5. 90±1. 98. After the intervention، there were significant difference between the pain intensity after dressing in intervention and control groups (p=0. 04).
    Conclusion
    According to our findings، it can be concluded that using breathing techniques can be effective in reducing pain intensity during burn dressing.
    Keywords: Breathing, Pain, Burns, Dressing