فهرست مطالب

Journal of Multidisciplinary Care
Volume:3 Issue: 1, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/03/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • لیلا ولیزاده، عباسعلی حسین پور فیضی، فاطمه جونبخش* صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    با توجه به درمان های فعلی، حدود 75 درصد از کودکان مبتلا به سرطان به بقای بدون بیماری دست می-یابند. این درمان های پیچیده و تهاجمی می توانند بر روی کیفیت زندگی کودکان تاثیر بگذارند. پیشرفت های اخیر ابزارهای استاندارد کیفیت زندگی ما را قادر به داشتن دید دقیق تری از تاثیر بیماری برکیفیت زندگی کودکان می سازد. هدف از این مطالعه، توصیف و مقایسه کیفیت زندگی کودکان مبتلا به سرطان براساس گزارشات کودکان و والدینشان بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقایسه ای به روش نمونه گیری در دسترس، تعداد 150 خانواده ی واجد شرایط از بین مراجعه کنندگان مرکز آموزشی درمانی کودکان تبریز انتخاب و وارد مطالعه شدند. کودک و والدینش پرسشنامه های کیفیت زندگی کودکان Kid-KINDL را تکمیل نمودند و جنبه های مختلف کیفیت زندگی در این کودکان مقایسه شد.
    یافته ها
    در بعد روانشناختی، خانوادگی و اجتماعی، کودکان و هر دو والد کیفیت زندگی را بیشتر از حد متوسط بیان نمودند (05/0 p<). میانگین نمره کیفیت زندگی گزارش شده توسط والدین نسبت به فرزندان کمتر بود (05/0 p<).
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر به سبب ترسیم وضعیت موجود در زمینه کیفیت زندگی کودکان مبتلا به سرطان قادر است به پرستاران، مدرسان و برنامه ریزان آموزشی و مدیران پرستاری کمک نماید تا به الگویی مناسب در جهت ارائه مراقبتی متناسب با شرایط خانواده ها و نیازهای آنها دسترسی داشته باشند.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، کودکان، سرطان
  • مرضیه خاتونی، زینب علیمرادی، فاطمه سمیعی سیبنی*، زهرا شفیعی، وجیهه آتشی صفحات 9-16
    زمینه و هدف
    نرم افزارهای آموزشی به عنوان یک روش یادگیری فراگیر محور، فرصتی برای رشد یادگیرندگان فراهم می کنند و با ایجاد محیط مشارکتی به یادگیرندگان و معلمان اجازه می دهند به جستجو پرداخته و انواع مسائل را بررسی کنند؛ لذا این مطالعه به منظور ارزیابی تاثیر نرم افزار کمک آموزشی طراحی شده در زمینه اصول و فنون عملی پرستاری بر یادگیری مهارت های عملی دانشجویان پرستاری انجام شده است.
    روش بررسی
    در این پژوهش کارآزمایی بالینی که به روش نیمه تجربی انجام شد، تعداد 164 دانشجوی پرستاری در ترم اول به روش سرشماری انتخاب و به روش نمونه گیری تصادفی ساده به دو گروه مداخله (82 نفر) و کنترل (82 نفر) تقسیم شدند. در ابتدا هر دو گروه به روش سنتی تحت آموزش قرار گرفتند. در مرحله بعد برای داشجویان گروه مداخله از نرم افزار کمک آموزشی و برای دانشجویان گروه کنترل مجددا از روش مطالعه و تمرین به شیوه سنتی جهت آموزش استفاده شد. مهارت عملی دانشجویان در هر دو مرحله از طریق آزمون عملی و چک لیست مورد بررسی قرار گرفت و تاثیر نرم افزار آموزشی طراحی شده در دو گروه مقایسه شد.
    یافته ها
    نرم افزار آموزشی طراحی شده بر یادگیری مهارت های عملی دانشجویان پرستاری موثر بود. به طوری که اختلاف معنی داری در میانگین نمرات آزمون عملی دانشجویان در گروه مداخله مشاهده شد (0/05>P)، در حالی که این اختلاف در گروه کنترل معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    استفاده از نرم افزارهای آموزشی به عنوان یک استراتژی موثر آموزشی می تواند باعث ارتقاء مهارت های عملی دانشجویان پرستاری شود.
    کلیدواژگان: مهارت عملی، نرم افزار آموزشی، دانشجویان پرستاری
  • پریسا شینی جابری، کوروش زارع، عبدالعلی شریعتی*، مهرناز مرادی صفحات 17-27
    زمینه و هدف
    پرستاران به همراه سایر اعضای تیم مراقبتی، نه تنها در مراقبت جسمی باکیفیت و موثر از بیمار فعالیت دارند، بلکه در امور مربوط به وضعیت روحی- روانی بیماران نیز نقش بسزایی دارند. با توجه به این که تجارب پرستاران در اثر قرارگیری مداوم در معرض موقعیت های دنیای واقعی بخش های سوختگی شکل می گیرد؛ مطالعه حاضر با هدف توصیف تجارب مراقبتی پرستاران سوختگی در مواجهه با نیازهای بیماران و ارائه مراقبت کل نگر به آنان انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش کیفی به روش تحلیل محتوا در بیمارستان سوانح و سوختگی طالقانی اهواز در سال 1392 انجام گردید. داده ها از طریق 16 جلسه مصاحبه عمیق فردی و نیمه ساختار یافته با 10 پرستار شرکت کننده که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده بودند، جمع آوری و با استفاده از رویکرد تحلیل محتوای قراردادی آنالیز شدند.
    یافته ها
    مواجهه با نیازهای بیماران سوختگی و ارائه مراقبت چندوجهی توسط پرستاران در سه درونمایه پدیدار گشت که شامل: مراقبت جسمانی از بیمار دچار سوختگی، مراقبت روانی از بیمار دچار سوختگی و حمایت اجتماعی از بیماران با صدمه سوختگی بود.
    نتیجه گیری
    شرکت کنندگان دید کل نگر به بیماران، بررسی و پایش همه جانبه و ارائه مراقبت مطابق با نتایج ارزیابی و تقاضاهای آنان را یکی از مسئولیت های پرستار سوختگی بر شمردند؛ لذا مسئولین بیمارستان های سوختگی و مدیران پرستاری با اتخاذ تدابیری مناسب، می توانند به نهادینه کردن دیدگاه کل نگر در مراقبت از بیماران دچار سوختگی کمک کنند.
    کلیدواژگان: مراقبت کل نگر، مراقبت چند وجهی، پرستار سوختگی، تحلیل کیفی محتوا
  • مهین معینی، کبری صالحی، زهرا صالحی*، مهدی کارگرفرد، معصومه صادقی صفحات 28-36
    زمینه و هدف
    دیابت از مهمترین عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی به شمار می رود. در کنار تاکید بر درمان های دارویی، تعدیل شیوه زندگی شامل فعالیت فیزیکی و ورزش، برای کنترل و درمان این عامل خطر توصیه شده است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر ورزش مقاومتی بر قند خون افراد مبتلا به بیماری شریان کرونر انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی شده در سال 1392 در پژوهشکده قلب و عروق اصفهان انجام شد. از میان افراد ارجاع شده به واحد بازتوانی، افراد واجد شرایط از طریق نمونه گیری آسان وارد مطالعه شده و به صورت تصادفی با استفاده از جدول اعداد تصادفی در یکی از دو گروه آزمون (20 نفر) و کنترل (20 نفر) قرار گرفتند. در ابتدا پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و سوابق درمانی تکمیل و نمونه خون ناشتا جهت اندازه گیری قند خون ناشتا و 2 ساعت بعد از ناشتا گرفته شد. مجددا نمونه خون ناشتا، بعد از مداخله و 4 هفته پس از آن گرفته شد. مدت مداخله 8 هفته، 2 جلسه در هفته، با دوره گرم کردن، ورزش مورد نظر و سرد کردن انجام شد. در گروه آزمون، علاوه بر ورزش هوازی، ورزش مقاومتی به مدت 20 تا 25 دقیقه نیز انجام شد. نمونه های گروه کنترل فقط در ورزش هوازی شرکت داشتند.
    یافته ها
    در گروه آزمون و کنترل میانگین قند خون 2 ساعت پس از ناشتا در سه زمان تفاوت معنی داری داشت (05/0P<)؛ ولی میانگین تغییرات قند خون ناشتا و 2 ساعت پس از ناشتا تفاوت معنی داری نداشت (05/0P>).
    نتیجه گیری
    ورزش مقاومتی باعث کاهش میانگین قند خون غیر ناشتا گردید؛ بنابراین می توان آن را در کنار درمان دارویی برای کاهش قند خون در بیماران شریان کرونر پیشنهاد کرد.
    کلیدواژگان: بیماری های شریان کرونر، دیابت، قندخون، ورزش مقاومتی
  • ندا پروین*، آذر فاطمی، فاطمه امینیان، لیلا رفیعی صفحات 37-46
    زمینه و هدف
    رضایت زناشویی از جمله عوامل مرتبط با سلامت روان و استرس شغلی پرستاران است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر جلسات آموزش مهارت های زندگی بر وضعیت رضایت زناشویی پرسنل پرستاری زن شاغل در بیمارستان هاجر(س) شهرکرد انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی که از نوع پیش آزمون– پس آزمون بود، 43 نفر از پرسنل پرستاری زن شاغل در بیمارستان هاجر(س) شهرکرد در سال 1390 به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه مشخصات فردی و فرم کوتاه پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ بودند. به منظور ارزیابی اثر آموزش مهارت های زندگی در افزایش رضایت زناشویی، در ابتدا و یک ماه پس از آموزش، پرسشنامه رضایت زناشویی توسط پرستاران تکمیل شد و میزان رضایت در دو مرحله آزمون مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمرات رضایت زناشویی قبل از مداخله، 6/23±09/135 و پس از مداخله 75/22±93/179 بود که این تفاوت از نظر آماری معنادار بود (001/0≥P)؛ لذا مداخله موجب ارتقا وضعیت رضایت زناشویی پرستاران شد. در بین عوامل دموگرافیک تنها سن با رضایت زناشویی ارتباط معناداری نشان داد (018/0=P و 498/0=r).
    نتیجه گیری
    آموزش مهارت های زندگی تاثیر مثبتی در افزایش رضایت زناشویی پرستاران زن داشت؛ لذا پیشنهاد می گردد که آموزش مهارت های زندگی برای پرستاران متاهل به طور دوره ای انجام شود.
    کلیدواژگان: آموزش، مهارت های زندگی، رضایت زناشویی، پرستار
  • هاله جعفری، مژگان بقایی*، احسان کاظم نژاد لیلی، میترا صدقی ثابت صفحات 47-53
    زمینه و هدف
    مداخلات الکتروفیزیولوژیک یکی از جدیدترین روش های تشخیص و درمان دیس ریتمی ها هستند که می توانند همانند دیگر روش های تهاجمی موجب اضطراب بیماران گردند. اضطراب از این جهت حائز اهمیت است که می تواند باعث کاهش اثربخشی مداخله گردد؛ لذا این مطالعه با هدف بررسی میزان اضطراب بیماران تحت مداخلات تشخیصی و درمانی الکتروفیزیولوژیک و شناسایی عوامل فردی و بالینی مرتبط با آن صورت گرفته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی که به صورت مقطعی انجام شد، 72 نفر از بیماران در انتظار مداخلات تشخیصی و درمانی الکتروفیزیولوژیک بستری در بیمارستان دکتر حشمت شهر رشت به روش تدریجی از اردیبهشت تا مرداد ماه سال 1392 انتخاب و وارد مطالعه شدند. داده های پژوهش با استفاده از ابزاری 2 بخشی شامل پرسشنامه اطلاعات فردی– بالینی و ابزار اضطراب و افسردگی بیمارستانی (فقط بخش اضطراب این ابزار) به روش مصاحبه و مشاهده یافته های ثبت شده در پرونده در محدوده زمانی 5-3 ساعت قبل از مداخله الکتروفیزیولوژی گردآوری شدند.
    یافته ها
    بین میانگین نمره اضطراب نمونه ها با جنسیت ارتباط معناداری وجود داشت و میانگین اضطراب در زنان به طور معناداری بیش از مردان بود (001/0≥P). همبستگی معکوس معناداری نیز بین میانگین نمره اضطراب نمونه ها با سن آنان (03/0>P و 255/0-=r) به دست آمد؛ بدین ترتیب که نمرات اضطراب نمونه ها با افزایش سن آنان کاهش می یافت.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه پرستاران باید کنترل اضطراب را در بیماران زن و در سنین جوان تر با دقت بیشتری مورد توجه قرار دهند تا بتوان با کنترل اضطراب این افراد، به اثر بخشی بیشتر مداخلات الکتروفیزیولوژیک دست یافت.
    کلیدواژگان: اضطراب، مداخلات الکتروفیزیولوژی، عوامل مرتبط، جنسیت، سن
  • رضا قانعی قشلاق*، طاهره طلوعی پور لنجوانی، نصیبه لازاری، بختیار مسلمی صفحات 54-61
    زمینه و هدف
    سندرم پاهای بی قرار نوعی اختلال حرکتی است که با میل شدید به تکان دادن پاها هنگام استراحت مشخص می شود. سندرم پاهای بی قرار در میان زنان باردار شیوع بالایی دارد و ممکن است کیفیت زندگی را کاهش دهد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه کیفیت زندگی زنان باردار مبتلا و غیر مبتلا به سندرم پاهای بی قرار انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی که به صورت مقطعی در سال 1392 انجام شد، 150 زن باردار (شامل 75 زن دارای سندرم پاهای بی قرار و 75 زن باردار غیر مبتلا) در شهر سقز از نظر کیفیت زندگی مقایسه شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه غربالگری سندرم پاهای بی قرار و پرسشنامه کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمره کیفیت زندگی زنان باردار مبتلا به سندرم پاهای بی قرار در حیطه های محدودیت عملکرد به دلیل مشکلات جسمانی، دردهای جسمانی، سلامت عمومی (001/0≥P)، سر زندگی و شادابی، عملکرد اجتماعی (05/0≥P)، سلامت روانی و محدودیت روانی ناشی از مشکلات روحی (01/0≥P) به طور معنی داری کمتر از زنان باردار فاقد سندرم پاهای بی قرار بود.
    نتیجه گیری
    کیفیت زندگی زنان باردار مبتلا به سندرم پاهای بی قرار پایین تر از زنان باردار سالم بود؛ لذا توصیه می شود کلاس های آموزشی برای مادران باردار مبتلا به سندرم پاهای بی قرار برگزار شود تا ابعاد کیفیت زندگی در این گروه از مادران باردار ارتقاء یابد.
    کلیدواژگان: بارداری، سندرم پاهای بی قرار، کیفیت زندگی، سلامت عمومی، عملکرد
  • فاطمه تاج الدینی، شهناز دلبرپور احمدی، فرناز اهدایی وند، بیژن مقیمی دهکردی*، شریف ترکمن نژاد، احمدرضا فرسار صفحات 62-71
    زمینه و هدف
    یکی از شاخص های مهم توسعه و سلامت در کشورها، میزان مرگ و میر کودکان زیر 5 سال می باشد. بنابراین ترسیم دقیق چهره مرگ و میر کودکان در جامعه، به منظور شناسایی علل بروز و یا عوامل قابل اجتناب جهت طراحی مداخلات و جلوگیری از مرگ های مشابه، از جمله مهم ترین راهکارها برای کاهش این میزان است. پژوهش حاضر با هدف بررسی مرگ و میر کودکان 1 تا 59 ماهه در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1391 انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع مقطعی و توصیفی بود. در این مطالعه کلیه مرگ های کودکان 1 تا 59 ماهه در محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1391 که از فرم اطلاعات اولیه و پرسشنامه های استاندارد اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت استخراج شده بود، مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    تعداد مرگ و میر کودکان 1 تا 59 ماهه 383 مورد بوده است که بیشترین فراوانی (8/57%) در محدوده سنی 1 تا 12 ماه مشاهده شد. بیش از نیمی از کودکان فوت شده پسر بودند (5/52%). بیشترین علل فوت کودکان به ترتیب مربوط به ناهنجاری های مادرزادی و کروموزومی (5/17%)، حوادث و سوانح (4/15%) و سرطان ها (2/11%) گزارش شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه حاضر، طراحی مداخلاتی از قبیل مشاوره ژنتیک در زوجین پر خطر، آموزش والدین و کودکان در خصوص پیشگیری از سوانح و حوادث و آگاهی همگانی در مورد علائم هشدار دهنده سرطان ها و بیماری های سیستم تنفسی به منظور کاهش مرگ و میر کودکان ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: مطالعه اپیدمیولوژیک، کودک، مرگ و میر، ناهنجاری های کروموزومی، سوانح
|
  • Leila Valizadeh, Abasali Hossein Poorfeizi, Fatemeh Joonbakhsh* Pages 1-8
    Background And Aims
    Approximately 75% of children diagnosed with cancer achieve disease-free survival using current treatments. These sophisticated and aggressive treatments are capable of affecting children’s quality of life. The recent developments in standardised measures of qulality of life enables us to look more directly at the impact of diagnosis on parents and children's quality of life. The aim of this study is to describe quality of life for children reported by children and their parents.
    Method
    In this descreptive comparative study,a total of 150 eligible families, participated in this study. Samples were taken using convinience sampling method from patients who admitted at Tabriz children medical and training center and their families. Children and parents completed Kid-KINDL questionnaires about child’s quality of life and then different aspect of life quality in these children were compared.
    Results
    the quality of life reported by child and parents was greater than average in psichological,social and familial aspect.(p<0.05). parents generally reported a lower quality of life for their children with cancer (p<0.05).
    Conclusion
    Because of deliniating the current situation in the field of life quality of children suffering from cancer, this stydy is able to help the nurses and educational programmer and also nursing managers to reach a suitable sample for presenting the caregiving services match with familie's needs and condition.
    Keywords: Cancer, Child, Quality of life
  • Marzeieh Khatooni, Zeinab Alimoradi, Fatemeh Samiei, Seiboni *, Zahra Shafiei, Vajihe Atashi Pages 9-16
    Background And Aims
    Educational software is a learner-centered approach. By creating a collaborative environment, it provides a rich resource of learning opportunity for learners and allows learners and teachers to search and study about variety of issues. The aim of this study is to evaluate the impact of educational software designed about fundamental of nursing skills on nursing student's learning of practical skills.
    Methods
    In this semi-experimental study, 164 nursing students of the first semester were recruited through simple random sampling, they were allocated into intervention and control groups (82 people in each group).First, both groups were trained in the traditional way and their practical skills were examined by means of appropriate check lists. Next, the educational software was given to student's assigned to intervention groups. In this period, students of control group had time to review and practice their skills as routine. After 1 month; practical skills of both groups were re- evaluated.
    Results
    Results showed that educational software designed about fundamental of nursing skills was effective on nursing student's learning of practical skills. Student's scores of practical skills were significantly different in the intervention group compared with the control group (P<0.05).
    Conclusion
    Educational software can be used as an effective teaching strategy to improve nursing students’ practical skills.
    Keywords: Practical skill, Software, Nursing students
  • Parisa Sheini, Jaberi, Kourosh Zarea, Abdolali Shariati, Mehrnaz Moradi Pages 17-27
    Background And Aims
    Nurses, together with other members of the care team, not only act for the quality and efficiency of the physical care, but also play an important role in the patient's psychological issues. Since nurse's experiences are shaped due to their continuous exposure to real-world situations in burn wards, the aim of this study was to explore the caring experiences of burn nurses faced with patient's needs and providing them holistic care.
    Methods
    This study was a qualitative content analysis conducted at the Taleghani Burn Hospital in Ahvaz, 2013. Data were collected by conducting sixteen semi-structured and in-depth interviews with 10 participating nurses selected through purposeful sampling method. Then, they were analyzed by the conventional, qualitative content analysis approach.
    Results
    Following data analysis, three themes emerged including: providing physical care, providing psychological care, and social support of burn patients.
    Conclusion
    The participants described holistic view towards the patients, overall checking and monitoring, providing care in accordance with assessment results, and their demands as the responsibilities of nurses. So, the persons in charge for burn hospitals and nursing managers could take the appropriate measurement for grounding a holistic point of view in care giving of burned patients.
    Keywords: Holistic care, Multifaceted care, Burn nurse, Qualitative content analysis
  • Mahin Moeini, Kobra Salehi, Zahra Salehi *, Mehdi Kargarfard, Masoumeh Sadeghi Pages 28-36
    Background And Aims
    Diabetes is one of the most important risk factors for cardiovascular disease. Besides the emphasis on drug treatments, modifying lifestyle including physical activity and exercise are important for controlling and treatment of these risk factors. Resistance exercise has attracted the interest of the cardiologists. However, there are no much preferences to resistance exercise, but it is recommended for life style modifying and as a no pharmacological treatment in these patients. Thus, the present study investigated the effect of resistance exercise on blood glucose in coronary artery disease patients.
    Methods
    In a randomized clinical trial from April 2013 to February 2014, through patients referred to cardiac rehabilitation unit of Isfahan Cardiovascular Research Center, forty three eligible patients selected through selective sampling and assigned randomly to either intervention or control groups using table of random digit. First demographic characteristics and medical history were collected. Blood samples in fasting and no fasting conditions, were taken for measurement of fasting blood glucose, blood glucose 2 hours after at before, after and 4 weeks after the end of the intervention. The intervention period last 8 weeks included two exercise sessions per week with warm-up, exercise and cool- down sections. In the intervention group, in addition to aerobic exercise, resistance exercise was performed. Study subjects in the control group participated only in aerobic exercise.
    Results
    In the both groups, the mean blood sugar 2 hours after fasting, before, after and 4 weeks after the end of the intervention were significantly different (P<0.05). Mean Changes of fasting blood sugar and blood sugar 2 hours after fasting were not significantly different (P>0.05).
    Conclusion
    Resistance exercise lead to a significant decrease in mean blood glucose 2 hours after fasting. Thus, we can recommend it in coronary artery disease patients for lowering blood glucose along pharmacological treatments.
    Keywords: Resistance Exercise, Blood glucose, Coronary Artery Disease, Diabetes
  • Neda Parvin *, Azar Fatemi, Fateme Aminian, Leila Rafiee, Vardanjani Pages 37-46
    Background And Aims
    Marital satisfaction is one of the related factors to nurses’ mental health and job stress. This study was done to determine the effectiveness of life training skills on marital satisfaction of female nurses in Hajar Hospital.
    Methods
    In this semi-experimental study, the population of study consisted of all female nurses in Hajar Hospital (2011). The sample included of 43 nurses who were selected through purposeful sampling. The questionnaires used in this study were demographic questionnaire and marital satisfaction questionnaire of Enrich. At the beginning and one month after the life skills training sessions, nurses fulfilled the marital satisfaction questionnaire and data were analyzed in two stages.
    Results
    This study showed that the mean score of the total marital satisfaction before and after the training was 135.09±23.6 and 179.93 ±22.75 respectively. Which was a significant difference (P<0.001); therefore training life skills improved marital satisfaction. In demographic parameters, age had the only significant relationship with marital satisfaction(r=-0.498, P=0.018).
    Conclusion
    Life skills training were effective to enhance the marital satisfaction of female nurses. It is suggested that life skill training program should be performed on a regular basis for married nurse.
    Keywords: Life skill, Marital satisfaction, Nurse, Training
  • Hale Jafari, Mojgan Baghaei*, Ehsan Kazemnejad, Leyli, Mitra Sedghi, Sabet Pages 47-53
    Background And Aims
    Electrophysiology study is a new method for diagnosing and treating of arrhythmia that can lead to patient’s anxiety so it reduces the procedure efficacy. Therefore purpose of this study was to assess the level of anxiety and related factors such as individual, clinical and psychological factors in these patients in patients.
    Methods
    This is a descriptive - analytical cross sectional study conducted on 72 patients waiting for diagnostic and therapeutic electrophysiology interventions admitted to Heshmat Educationl-therapeutic center in Rasht city. Samples were gradually selected from April to July 2013. Data was collected 3-5 hours before EPS by using two parts questionnaire including personal-clinical information and anxiety and depression scale (only anxiety part) through interview and records observation.
    Results
    A significant correlation was observed between gender and anxiety in samples (P≤0.001) and the mean and standard deviation of anxiety of females were significantly more than in males (P<0.03, r=-0.255). Therefore, Anxiety decreases with aging.
    Conclusion
    Based on these results, the nurses should control the patient's anxiety, especially in women in younger ages in order to obtain the better results in electrophysiology.
    Keywords: Age, Anxiety, Electrophysiology Study, Gender, Related factors
  • Reza Ghanei Gheshlagh *, Tahereh Toloeipoor Lanjavani, Nasibeh Lazari, Bakhtiar Moslemi Pages 54-61
    Background and Objective
    restless legs syndrome is a movement disorder that characterized by an intensive desire to shake legs at rest. Restless legs syndrome is highly prevalent among pregnant women; and may reduce quality of life. This study was conducted to compare quality of life in women with restless legs syndrome with pregnant women without restless legs syndrome.
    Materials and Methods
    in this cross-sectional-comparative study, 150 pregnant women (75 with restless legs syndrome and 75 healthy women) was selected with conceived sampling in Saqqez. Data were collected using Restless Legs Syndrome screening questionnaire and quality of life SF-36 questionnaire. The data was analyzed by PASW software and descriptive statistics, independent t test and Chi square. P value less than 0.05 was considered statistically significant
    Results
    the results showed that the women with restless legs syndrome in the field of role physical (p=0.001), body pain (p=0.0001), general health (p=0.0001), social function (p=0.04), mental health (p=0.006), vitality (p=0.03), and emotional role (p=0.01) were significantly lower than women without restless legs syndrome.
    Conclusion
    Quality of life in women with restless legs syndrome was lower than in healthy pregnant women.
    Keywords: Function, General health, Pregnancy, Quality of life, Restless legs syndrome
  • Fateme Tajedini, Shahnaz Delbarpoor Ahmadi, Farnaz Ehdaievand, Bijan Moghimi Dehkordi *, Sharif Torkaman Nejad, Ahmadreza Farsar Pages 62-71
    Background And Aim
    Under 5-years mortality year is one of the most important indicators of development and health in the countries. Therefore, generating accurate picture of child mortality in order to evaluate the death causes and identifying the avoidable factors for designing the interventions and preventing similar death is necessary. The present study aimed to investigate the causes of deaths in 1 to 59 months children in the area covered by Shahid Beheshti University of Medical Sciences in 2012.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study that conducted from March 2012 to March 2013, all of 1 to 59 months children deaths in the area covered by Shahid Beheshti University of Medical Sciences were investigated. Required data was extracted from registration forms of the child health office of ministry of health and medical education.
    Results
    The total number of deaths in 1 to 59 months children was 383. The highest frequency of death was observed in the children who aged between 1 to 12 months (57.8%). More than half of the children who died were boy (52.5%). Totally, the most common causes of death were congenital and chromosomal abnormalities (17.5%), injuries (15.4%) and cancers (11.2%).
    Conclusion
    Based on the results, designing interventions such as genetic counseling in high risk couples, training of the parent and children for prevention of injuries and public awareness about the warning symptom of the cancers and respiratory system disease in order to reduce the children deaths is essential.
    Keywords: Child, Chromosomal abnormalities, Epidemiologic study, Injuries, Mortality