فهرست مطالب

Journal of Multidisciplinary Care
Volume:3 Issue: 3, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/08/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شهرام براز پردنجانی، ربابه معماریان*، زهره ونکی صفحات 1-15
    زمینه و هدف
    هویت حرفه ای خدشه دار باعث نارضایتی دانشجویان پرستاری از محیط یادگیری می شود و پیامدهای رفتاری آن عملکرد مراقبتی ضعیف در بالین، کاهش انگیزه، تلاش کمتر برای یادگیری مراقبت پرستاری و شادمانی کم در محیط یادگیری را در پی دارد و بر کیفیت مراقبت از بیمار و اثربخشی نظام آموزشی تاثیرگذار است. این مطالعه با هدف تبیین اثرات هویت حرفه ای بر یادگیری مراقبت های پرستاری در دانشجویان انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع کیفی، 25 دانشجوی پرستاری در مقطع لیسانس به صورت نمونه گیری مبتنی بر هدف از دانشکده های پرستاری مامایی تهران و شهید بهشتی انتخاب شدند. از مصاحبه های نیمه ساختار یافته برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد. روش آنالیز محتوی قراردادی، برای تجزیه و تحلیل داده ها و تعیین الگوهای مرتبط مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    از تحلیل مصاحبه ها یک الگو با عنوان هویت حرفه ای خدشه دار به دست آمد. این الگو شامل دو طبقه پایمال شدن شان و منزلت فردی- اجتماعی و بی صدایی پرستاران بود.
    نتیجه گیری
    استفاده از الگوی هویت حرفه ای خدشه دار طراحی شده در این مطالعه در فرآیند یادگیری می تواند به مربیان و مدیران آموزشی کمک کند تا استراتژی هایی را برای تقویت هویت حرفه ای مثبت در دانشجویان پرستاری و به دنبال آن ارتقاء یادگیری آن ها به کار گیرند.
    کلیدواژگان: هویت اجتماعی، عملکرد مراقبتی، دانشجویان پرستاری، یادگیری، منزلت فردی اجتماعی
  • لیلا حصیمی، مهین غیبی زاده، سیمین جهانی*، کوروش زارع، بهمن چراغیان صفحات 16-28
    زمینه و هدف
    آموزش به بیمار به عنوان یکی از محورهای حاکمیت بالینی، در تمامی بیماران از جمله قربانیان سوختگی اهمیت دارد. این مطالعه با هدف تعیین اثربخشی مدل بهینه سازی فرهنگ سازمانی آموزش بیمار بر میزان اضطراب و رضایتمندی بیماران سوختگی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی که به صورت نیمه تجربی انجام شد، 80 بیمار سوختگی به صورت غیر تصادفی انتخاب و در دو گروه مداخله (40 بیمار) و کنترل (40 بیمار) قرار گرفتند. ابتدا جلساتی جهت نهادینه سازی آموزش بیمار در پرستاران و مدیران پرستاری در ابعاد فرآیند برقراری ارتباط موثر، تصمیم گیری مشارکتی، هدف گذاری، برنامه ریزی، اجرا، ثبت، نظارت و افزایش انگیزه برگزار شد که اثربخشی این آموزش در بیماران توسط پرسشنامه اضطراب اشپیلبرگر و رضایتمندی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در مجموع 80 بیمار مطالعه را به اتمام رساندند. قبل از مداخله میانگین اضطراب موقعیتی در گروه کنترل و مداخله به ترتیب 47.12±4.40 و 45.55±4.86 بود که از نظر آماری معنی دار نبود (0/13=P)؛ این مقادیر پس از مداخله به ترتیب در گروه کنترل و مداخله به 43.70±5.36 و 38.45±4.08 رسیدند و اختلاف معنی داری را بین دو گروه نشان دادند (0/002=P). همچنین میانگین رضایتمندی افراد در گروه کنترل و مداخله قبل از مداخله به ترتیب 18.82±5.76 و 20.75±4.22 بود که پس از انجام مداخله، به ترتیب به 21.02±6.56 و 26.75±4.51 افزایش یافت که افزایش مقادیر، در گروه مداخله به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (0/001=P).
    نتیجه گیری
    نتایج نشانگر راهبردی بودن این مدل در ارتقای آموزش بیماران سوختگی از طریق ارتقای مهارت های آموزشی و انگیزه پرستاران، افزایش تعهد و مسئولیت پذیری سیستم بر اجرای بهینه آموزش بیمار بود؛ لذا به کارگیری این مدل در ارتقای سلامت این بیمارن پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: آموزش بیمار، فرهنگ سازمانی، سوختگی، اضطراب، رضایتمندی
  • عزیزاله محمدعلیزاده، حسین محمودی *، مرتضی خاقانی زاده، مسعود سیرتی نیر صفحات 29-35
    زمینه و هدف
    تریاژ یکی از مهمترین عملکردهای بالینی پرستاران بخش اورژانس می باشد که تسلط یافتن به این عملکرد می تواند روند تثبیت موقعیت را در این بخش در پی داشته باشد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش تریاژ مبتنی بر مدل تثبیت موقعیت، بر رضایت شغلی پرستاران انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی که به صورت نیمه تجربی در سال 1392 انجام شد، 34 پرستار مرد بخش اورژانس بیمارستان نظامی منتخب که مسئول انجام تریاژ بودند، وارد مطالعه شدند و رضایت شغلی آنان قبل از مداخله ثبت گردید. سپس آموزش تریاژ با استفاده از وسایل کمک آموزشی (اسلاید و پمفلیت) و همچنین به صورت آموزش چهره به چهره به مدت یک هفته، به پرستاران دخیل در تریاژ داده شد و تریاژ به شیوه علمی با حضور محقق طی یک هفته انجام شد. پس از یک هفته مجددا رضایت شغلی شرکت کنندگان در مطالعه ثبت شد.
    یافته ها
    رضایت شغلی پرستاران شرکت کننده در مطالعه بعد از انجام مداخله آموزش تریاژ مبتنی بر مدل تثبیت موقعیت افزایش یافت. به طوری که قبل از مداخله میزان رضایت شغلی آنان 68.00±13.00 بود که پس از مداخله به 71.44±11.80 تغییر یافت و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (0/01>P). همچنین رضایت شغلی با سابقه کار پرستاری و وضعیت تاهل ارتباط معنی داری داشت (0/05>P).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه آموزش تریاژ به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار بر رضایت شغلی پرستاران معرفی گردید؛ لذا بر آموزش پرستاران در زمینه های تخصصی خصوصا تریاژ تاکید می گردد.
    کلیدواژگان: اورژانس، پرستاران، تریاژ، رضایت شغلی، مدل تثبیت موقعیت
  • سمیرا اروجلو، معصومه همتی مسلک پاک* صفحات 36-43
    زمینه و هدف
    بیماری های دستگاه گوارش یکی از اختلالات شایع بوده و آندوسکوپی مهم ترین روش تشخیصی برای این اختلالات است که به علت تهاجمی بودن، می تواند باعث ترس و اضطراب بیماران گردد. اضطراب قبل از آندوسکوپی باعث کاهش تمایل بیماران و افزایش زمان انجام آندوسکوپی می شود. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مداخلات پرستاری بر میزان اضطراب و برخی علایم حیاتی بیماران کاندیدای آندوسکوپی انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده به صورت یک سو کور بر روی 80 بیمار واجد شرایط آندوسکوپی مراجعه کننده به بیمارستان آیت الله طالقانی ارومیه در سال 1392 انجام شد. نمونه ها با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مساوی کنترل و مداخله تقسیم شدند. مداخلات پرستاری برای گروه مداخله قبل از آندوسکوپی و در روز آندوسکوپی اجرا گردید. میزان اضطراب، فشارخون و نبض قبل از مداخله و بلافاصله قبل از آندوسکوپی در دو گروه اندازه گیری شد. ابزار اندازه گیری اضطراب، پرسشنامه اضطراب آشکار اسپیل برگر بود.
    یافته ها
    قبل از مداخله تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه کنترل و مداخله از نظر متغیرهای جمعیت شناختی وجود نداشت (P>0.05).
    نتیجه گیری
    اجرای مداخلات پرستاری در بیماران کاندیدای آندوسکوپی می تواند باعث کاهش اضطراب بیماران قبل از انجام این روش تشخیصی شود. بنابراین می توان از تکنیک های مداخله ای پرستاری به عنوان یکی از روش های غیر دارویی برای کاهش اضطراب بیماران، قبل از انجام روش های تشخیصی تهاجمی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: مداخلات پرستاری، اضطراب، علایم حیاتی، آندوسکوپی
  • زهرا اشرفی، حسین ابراهیمی*، جواد صرفها صفحات 44-51
    زمینه و هدف
    همودیالیز از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت زندگی و سلامت معنوی بیماران کلیوی محسوب می شود. از طرفی بهبود کفایت دیالیز مهمترین عامل کاهش عوارض و مرگ و میر بیماران دیالیزی به شمار می آید. این پژوهش با هدف بررسی رابطه کفایت دیالیز با کیفیت زندگی و سلامت معنوی بیماران تحت درمان با همودیالیز طراحی و اجرا شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع تحلیلی- همبستگی بود که در بیماران تحت درمان با همودیالیز بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود در سال 1391 انجام گرفت. روش نمونه گیری از نوع در دسترس و حجم نمونه 72 نفر بود. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه کیفیت زندگی و سلامت معنوی جمع آوری شد. برای بررسی کفایت دیالیز از شاخص های آزمایشگاهی استفاده گردید.
    یافته ها
    سطح سلامت معنوی (68/1 درصد) و کیفیت زندگی (86 درصد) اکثر بیماران در محدوده متوسط قرار داشت. شاخص های کفایت دیالیز در اکثر بیماران در حد قابل قبول بودند. در بین ابعاد کیفیت زندگی، عملکرد جسمانی (P<0.05) و محدودیت ایفای نقش (P<0.05) با شاخص های کفایت دیالیز همبستگی معنی داری نشان دادند. همچنین در بین ابعاد سلامت معنوی، تنها بعد سلامت وجودی با شاخص های کفایت دیالیز همبستگی معنی داری نشان داد جسمانی(P<0.05).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه اهمیت کفایت دیالیز را به عنوان متغیر تاثیرگذار بر سلامت معنوی و کیفیت زندگی بیماران دیالیزی مورد تایید قرار می دهد؛ بنابراین مداخلات جهت بهبود کفایت دیالیز به منظور ارتقا کیفیت زندگی و سلامت معنوی بیماران پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: کفایت دیالیز، عملکرد جسمانی، سلامت وجودی، همودیالیز
  • پریسا شینی جابری، شهرام براز پردنجانی*، سمیرا بیرانوند صفحات 52-62
    زمینه و هدف
    عزت نفس عامل اصلی و اساسی در سازگاری عاطفی- اجتماعی بوده و بر تمام سطوح زندگی از جمله بر فعالیت های فرد تاثیر می گذارد. با توجه به شیوع بالای فرسودگی شغلی در میان پرستاران، این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین عزت نفس و فرسودگی شغلی پرستاران انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- همبستگی، 300 پرستار شاغل در بخش های ICU، سوختگی و اورژانس بیمارستان های آموزشی شهر اهواز در سال 1392 به روش سرشماری انتخاب و وارد مطالعه شدند. داده ها به وسیله پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک، فرسودگی شغلی ماسلاچ و عزت نفس کوپر اسمیت جمع آوری و عزت نفس و فرسودگی شغلی پرستاران مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه اکثریت پرستاران (248 نفر) مونث (82/7%) بودند و میانگین سنی نمونه ها 30.76 ±4.92 سال بود. میانگین نمره عزت نفس پرستاران 81.91±28.74 به دست آمد. نتایج فرسودگی نشان داد اکثر پرستاران به جز در بعد شدت خستگی هیجانی و مسخ شخصیت، در سایر ابعاد دچار سطوح متوسط فرسودگی شغلی بودند. تنها میان عزت نفس و فراوانی کفایت فردی همبستگی معنی داری وجود داشت (r=-0.105، P=0.035).بین عزت نفس و سایر ابعاد فرسودگی همبستگی مشاهده شد؛ اما این ارتباط از نظر آماری معنی دار نبود(0.05
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط میان عزت نفس و فراوانی کفایت فردی و نیز سطح متوسط به پائین عزت نفس و سطوح متوسط به بالای فرسودگی شغلی در پرستاران، لزوم انجام اقداماتی جهت تقویت و افزایش عزت نفس پرستاران ضروری است.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، عزت نفس، پرستار، کفایت فردی
  • مریم زاهدی *، فاطمه دریس صفحات 63-69
    زمینه و هدف
    در دوران بارداری تغییرات زیادی در زنان رخ می دهد و آن ها را هم از نظر روحی و هم از نظر جسمی آسیب پذیر می کند. این تغییرات می تواند کیفیت زندگی زنان را دچار تغییرات زیادی کند و بر جنین ایشان نیز تاثیر بگذارد. این پژوهش با هدف تعیین کیفیت زندگی و ابعاد آن در زنان باردار شهر فرخشهر طراحی و اجرا شده است تا بتواند به بخش های مورد نیاز بهبود بخشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی که از نوع مقطعی است کیفیت زندگی زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر فرخشهر در سال 1391 مورد ارزیابی قرار گرفت. برای این منظور 170 نفر زن باردار به عنوان نمونه به روش سیستماتیک انتخاب و وارد مطالعه شدند. ابعاد مختلف وضعیت سلامتی نمونه ها با استفاده از نسخه ترجمه شده پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگی مرتبط با سلامت (SF-36) اندازه گیری و وضعیت کیفیت زندگی محاسبه شد.
    یافته ها
    میانگین نمره کیفیت زندگی در ابعاد مختلف وضعیت سلامتی از حد متوسط به بالا بود و نمره کل کیفیت زندگی برابر 66.48±15.57 به دست آمد. بین متغیر سن با عملکرد جسمانی (0/283-)، محدودیت جسمانی (0/156-)، درد (0/240-) و نمره کل کیفیت زندگی (0/226-) ارتباط معکوس و معنی داری وجود داشت (0/05>P). همچنین بین سن بارداری با عملکرد اجتماعی (0/173-)، عملکرد جسمانی (0/299-)، درد (0/182-) و نمره کل کیفیت زندگی (0/193-) ارتباط معکوس و معنی داری مشاهده شد (0/05>P). میانگین نمره کیفیت زندگی در دوران بارداری در مادران با تعداد 2 بارداری و نیز دارای حاملگی ناخواسته کمتر از مادران با 1 بار حاملگی و حاملگی خواسته بوده است (0/05>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به کیفیت زندگی متوسط زنان باردار به دست آمده در این مطالعه، شایسته است متولیان امر بهداشت اقداماتی جهت ارتقاء کیفیت زندگی در این گروه مهم داشته باشند.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، بارداری، پرسش نامه استاندارد کیفیت زندگی
  • شهلا اسدی حویزیان، عبدالعلی شریعتی*، شایسته حقیقی، سیدمحمود لطیفی، پریسا شینی جابری صفحات 70-79
    زمینه و هدف
    لزوم بازنگری در روش های فعلی آموزش در پرستاری و استفاده از روش های آموزش و ارزشیابی نوین در سال های اخیر مورد توجه جدی قرار گرفته است؛ لذا این مطالعه با هدف مقایسه رضایتمندی دانشجویان پرستاری از به کارگیری روش آموزش و ارزشیابی بالینی پورت فولیو و روش روتین صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این پژوهش کارآزمایی بالینی، کلیه دانشجویان ترم 6 کارشناسی پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه جندی شاپور اهواز (37 دانشجو)که طبق برنامه ریزی دانشکده به 4 گروه تقسیم شده بودند، جهت گذراندن کارآموزی به روش پورت فولیو و روتین انتخاب شدند. روش کار بدین صورت بود که در یک واحد کارآموزی به صورت روتین و واحد کارآموزی بعدی به شیوه پورت فولیو آموزش داده و ارزشیابی شدند. رضایت دانشجویان از دو شیوه آموزشی با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته رضایت سنجی مقایسه گردید.
    یافته ها
    در موارد مشابه بودن موضوعات موجود در روش آموزش و فرم ارزشیابی با تجربیات بالینی مواجه شده، ایجاد علاقه و انگیزه برای مشارکت دانشجو در یادگیری، ایجاد انگیزه برای استفاده از کتاب ها و سایر منابع علمی، کمک به یافتن موارد نقص و جبران آن طی کارآموزی، همسو بودن موضوعات موجود در روش ارزشیابی به شیوه پورت فولیو با اهداف آموزشی و میزان یادگیری در روش پورت فولیو میزان رضایتمندی دانشجویان بیشتر و معنی دار بود (0/01>P). همچنین متوسط نمره کل رضایت مندی دانشجویان از روش پورت فولیو (29.83±2.25) بیشتر از روش متداول (27.89±3.06) بود (0/01>P).
    نتیجه گیری
    رضایت بیشتر دانشجویان در برخی زمینه ها از شیوه آموزش پورت فولیو، موید مزایای استفاده از این روش آموزشی جدید می باشد و می توان آن را به عنوان یک روش تلفیقی از آموزش و ارزشیابی دانشجو محور به کار برد.
    کلیدواژگان: آموزش، ارزشیابی، پورت فولیو، رضایتمندی، دانشجویان پرستاری
|
  • Shahram Baraz-Pordanjani, Robabeh Memarian *, Zohreh Vanaki Pages 1-15
    Background And Aims
    Damaged nurses’ professional identity is caused dissatisfaction for nursing students in learning environment. Then، their behavioral disorders will be weak clinic care function، motivation decrease، a little attempting for learning in nursing care and a low pleasure in learning environment. The aim of this study was to explore the effects of professional identity on nursing students’ clinical learning.
    Methods
    In this analytic-discriptive study، a purposive sample of 25 nursing students was selected from the Faculty of Nursing and Midwifery of Tehran and Shahid Beheshti Universities. Data were collected using the semi- structured interview method. Study data were analyzed by employing the conventional qualitative content analysis approach.
    Results
    The current findings fell into one main theme entitled damaged professional identity. This theme consisted of two categories: ‘trampled individual and social status’ and ‘nurses’ inability to make their voices heard’.
    Conclusion
    Nursing educators and managers can use the study findings to develop strategies for promoting students professional identity and clinical learning using damaged professional identity model.
    Keywords: Social Identity, Care function, Nursing students, Learning, Individual, social status
  • Leila Hasimi, Mahin Gheibizadeh, Simin Jahani*, Kourosh Zarea, Bahman Cheraghian Pages 16-28
    Background And Aims
    Patient education as one of the pillars of clinical governance has a special importance in all patients including burn victims. This study employed a model of organizational culture in order to optimize the institutionalization of patient's education for anxiety and increasing burned patient's satisfaction.
    Methods
    In this clinical trial quasi experimental study, 80 burned hospitalized patients were included in the intervention group and control group. First, the intervention was consisted of sessions based on Organizational Culture Improvement Model of Patient Education in order to institutionalize patient education for nurses and nurse managers in dimensions of the effective communication process, cooperative decision making, goal setting, planning, implementing and recording, supervision and control, and incentive increasing.
    Results
    Findings showed that the means of situational anxiety in the control group and intervention group were 47.12±4.40 and 45.55±4.86, respectively before the intervention which was not be statistically significance. But the mean of situational anxiety were 43.70±5.36 and 38.45±4.08 in the control and intervention groups respectively after the intervention which showed statistical significance (P=0.002). The means of satisfaction in control and intervention groups before the intervention were 18.82±5.76 and 20.75±4.22 respectively which reached to 21.02±6.56 and 26.75±4.51 respectively after the intervention, that showed a significant increase in satisfaction of education in intervention group (P=0.001).
    Conclusion
    This model represents the results of a strategy to improve patient education through the promotion of academic skills and motivation of nurses increasing of the system's commitment on and responsibility for optimized implementation of patient education. So, applying this model will play an important role in the patient's health.
    Keywords: Patient Education, Organizational Culture, Burns, Anxiety, Satisfaction
  • Azizallah Mohammadalizadeh, Hosein Mahmoudi, Morteza Khaghanizade, Masoud Siratinir Pages 29-35
    Background And Aims
    Triage is the most important practice of emergency nurse. Success in this function establish nurse's situation in this ward. This study was an attempt to evaluate the effect of triage education based on stabilization model on nurse's satisfaction in emergency.
    Methods
    In this clinical trial quasi experimental study, 34 male nurses who were responsible for triage in the emergency department of selected military hospital in 2013 entered in the study and their job satisfaction recorded before intervention. Triage training did by using teaching aids tools, such as slides and pamphlet, also face to face training with the Presence of the researcher for one week. Then, satisfaction of all nurses was evaluated after intervention.
    Results
    Nurse's job satisfaction increased after intervention based on stabilization model. Nurse's satisfaction before intervention was 68.00±13.00 and after intervention, increased 71.44±11.80 (P≤0.05). Significant difference was between satisfaction, marriage and work history.
    Conclusion
    Triage education considers as an effective factor on the nurse's job satisfaction. Therefore, triage education emphasizes for emergency nurses in their specific field.
    Keywords: Emergency, Job satisfaction, Nurses, Stabilization model, Triage
  • Samira Orujlu, Masumeh Hemmati, Maslakpak Pages 36-43
    Background And Aims
    Gastrointestinal diseases are common disorders for which endoscopy is one of the most important diagnostic procedures and due to the invasive nature of these procedures can cause fear and anxiety in patients.. Stress before an endoscopy procedure will lead to reducing the trend of patients and increasing the endoscopy time. This study was aimed to evaluate the effect of nursing interventions on anxiety and some vital signs in patients undergoing endoscopy.
    Methods
    This clinical trial semi-experimental study was carried out with participation of 80 patients undergoing endoscopy referred to Ayatollah Taleghani hospital of Urmia in 2012. Samples were selected by convenient sampling and allocated randomly to either experimental (n=40) or control groups (n=40). The experimental group received nursing interventions before endoscopy and endoscopy day. Anxiety level, blood pressure and pulse rate were measured in both groups before intervention and on endoscopy day (immediately before the procedure).
    Results
    The results showed that the two groups were homogeneous in terms of demographic variables and there was not a significant difference between two groups (P>0.05). The mean score of anxiety, blood pressure and pulse rate in intervention group decreased after nursing interventions and immediately before endoscopy and this difference was statistically significant (P=0.01).
    Conclusion
    Nursing interventions for patients undergoing endoscopy can reduce their anxiety before performing this procedure. So, this method can be used as a non-pharmacological method for reducing anxiety in patients before performing invasive procedures.
    Keywords: Nursing intervention, Anxiety, Vital signs, Endoscopy
  • Zahra Ashrafi, Hossein Ebrahimi *, Javad Sarafha Pages 44-51
    Background And Aims
    Hemodialysis is a factor that affects the quality of life and spiritual wellbeing in kidney patients. On the other hand, improving the adequacy of dialysis is the main factor for reducing complications and mortality in dialysis patients. This study was conducted to investigate the relationship between Hemodialysis adequacy and quality of life and spiritual wellbeing in hemodialysis patients.
    Methods
    In this correlational - analytical study, 72 hemodialysis patients were selected using convenience sampling on the patients under treatment in Imam Hossein hospital in Shahroud, 2012. Data were collected using spiritual health and quality of life questionnaires. Laboratory parameters were used to assess the adequacy of dialysis.
    Results
    The level of mental health (68.1%) and quality of life (86%) of the patients were in the moderate range. Also, the majority of adequacy of dialysis patients (65%>) was good. The dimensions of physical functioning, quality of life (P<0.05) and role limitation among life study aspects (P<0.05) showed a significant correlation with indices of dialysis adequacy. Moreover, Significant correlation between the existence of health (P<0.05) with adequacy of dialysis parameters were observed among life study aspects.
    Conclusion
    The results of this study emphasized on the importance of the hemodialysis adequacy as variable affecting on spiritual well-being and QOL in hemodialysis patients. Therefore, intervention to improve dialysis adequacy to enhance the quality of life and spiritual well-being of patients is recommended.
    Keywords: Hemodialysis adequacy, Quality of life, Spiritual well, being, Hemodialysis
  • Parisa Sheini, Jaberi, Shahram Baraz, Pordanjani *, Samira Beiranvand Pages 52-62
    Background And Aims
    Self-esteem is the main and basic factor in social and emotional adjustment and affects all aspects of life such as individual activities. Given the high prevalence of burnout among nurses, the aim of this study was to determine the relationship between self-esteem and burnout among nurses in educational hospitals of Ahvaz.
    Methods
    In this descriptive - analytical study, 300 nurses working in Burn, Emergency Wards and ICU of educational hospitals of Ahvaz, 2013, were selected by census method. Data were collected by demographic, Maslach Burnout Inventory and Cooper- Smith inventory of self- esteem, and then they were analyzed.
    Results
    In this study, 248 nurses (82.7%) were female. The mean age of nurses was (30.76 ±4.92) years. The mean self-esteem scores of nurses were (81.91±28.74). The results showed that most nurses had moderate levels of burnout in all dimensions, except the intensity of emotional exhaustion and depersonalization. The only significant correlation was found between self-esteem and frequency of personal accomplishment (r=-0.105, P=0.035). Correlation was found between self-esteem and other aspects of burnout, but this association was not statistically significant (P>0.05).
    Conclusions
    Regarding the relationship between self-esteem and frequency of personal accomplishment, and also moderate to low level of self-esteem and moderate to high levels of burnout in nurses, taking measures to enhance self-esteem of nurses is essential.
    Keywords: Burnout, Self, esteem, Nurse, Accomplishment
  • Maryam Zahedi *, Fatemeh Deris Pages 63-69
    Background And Aims
    Many changes happen in women during pregnancy. It can damage them emotionally and physically. This can change the quality of life for women, and affects their fetus. Therefore, this research was aimed to design and perform the quality of life and its dimensions in pregnant women to improve necessary parts in Farokhshahr.
    Methods
    This research was a cross-sectional descriptive analytic study, and evaluated the quality of life in pregnant women referred to health centers in Farokhshahr. 170 pregnant women were selected with systematic way. The different dimensions of health situation for samples measured and calculated using a translated version questionnaire about quality of life related to health.
    Results
    The mean score of quality of life in the different dimensions of health situation was higher than moderate rate, and the total score of quality of life calculated (66.48±15.57). Between age and physical function (-0.283), physical limitation (-0.156), pain (-0.240) and the total score of quality of life (-0.226) was a significant and inversely relationship (P<0.05). Also, there was a significant and inversely relationship between pregnant age with social function (-0.173), physical function (-0.299), pain (-0.182) and the total score of quality of life (-0.193) was (P<0.05). The mean score for quality of life during pregnancy with two times and unwanted pregnancy was less than once pregnancies and wanted pregnancy (P<0.05).
    Conclusions
    Regard to the moderate obtained quality of life in pregnant women in this study, It is Vulnerable to perform some procedures to promote the quality of life in this group.
    Keywords: Quality of life, Pregnancy, Questionnaire SF, 36
  • Shahla Assadi, Abdolali Shariati *, Shayesteh Haghighi, Seyed Mahmoud Latifi, Parisa Sheini, Jaberi Pages 70-79
    Background And Aims
    In recent years, the need to revise current methods and using new methods of education and evaluation has been seriously considered. Aim of this study was comparing nursing student's satisfaction towards using portfolio and routine education and evaluation methods in clinical training.
    Methods
    In this clinical trial study, all of 6th semester nursing students of Jundishapour University of Medical Sciences of Ahvaz have been classified into 4 groups according to the department planning. They have been selected by the portfolio and routine method to course of apprenticeship. They have been trained with a routine method in a setting and with portfolio method in another setting and then they have been evaluated. Then, the level of satisfaction of two above-mentioned educational methods has been tested by satisfaction questionnaire made by researcher which had verified reliability and validity.
    Results
    In cases which were similarity of existing subjects in education method and evaluation sheets with encountered clinical experiences, making interest and motivating for students partnership in learning, making motivation for using the books and other scientific resources, helping to find deficiencies and their compensating during apprenticeship, being the alignment of subjects in portfolio method with educational objectives, and learning degree, the rate of satisfaction in portfolio method was higher and significant (P<0.01). The score average of satisfaction in portfolio method (29.83±2.25) was higher than common method (27.89±3.06), and was significant (P<0.01).
    Conclusion
    More satisfaction of students in some aspects of portfolio method shows the advantages of this new method and can use it as a combined training-evaluation student-centered method.
    Keywords: Education, Evaluation, Portfolio, Satisfaction, Nursing Students