فهرست مطالب

Journal of Multidisciplinary Care
Volume:4 Issue: 1, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/01/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد بابایی پور دیوشلی، فاطمه امرالهی میشوان، محمدرضا فیروزکوهی* صفحات 1-7
    زمینه و هدف
    سرپرستار به عنوان یک مدیر نقش مهمی در نیل به اهداف درمانی در سازمان خود دارد. امروزه روش بارس یکی از روش های نوین ارزشیابی محسوب می شود که تکیه بر معیارهای رفتاری ویژه شغلی دارد. مدیران پرستاری می توانند با تعیین میزان عملکرد مدیریتی سرپرستاران و موانع عملکردی آنان، زمینه بهبود عملکرد سرپرستاران را فراهم آورند. مطالعه حاضر با هدف تعیین مهارت های مدیریتی و موانع عملکردی آن ها در ابعاد مختلف بر اساس الگوی ارزشیابی عملکرد بارس انجام شده است.
    روش بررسی
    این پژوهش توصیفی به صورت مقطعی در سال 1390 بر روی 32 نفر از سرپرستاران بخش داخلی- جراحی بیمارستان های آموزشی شهر رشت که به روش سرشماری انتخاب شدند، اجرا گردید. جهت گردآوری داده ها از چک لیست مشاهده ای بررسی مهارت های مدیریتی سرپرستار بر اساس اصول بارس که یک چک لیست پژوهشگر ساخته می باشد، استفاده شد و میزان مهارت مدیریتی و موانع عملکردی سرپرستاران تعیین گردید.
    یافته ها
    تنها 31/2 درصد پرسنل سابقه شرکت در هیچ گونه کلاس آموزش مدیریتی را نداشتند. میزان عملکرد مدیریتی تمامی سرپرستاران (100 درصد) در حد ضعیف تعیین شد. بیشترین موانع عملکرد در اجرای برنامه مراقبت جامع در بعد مدیریتی، در بعد پرسنلی و در بعد محیطی و امکانات به ترتیب مربوط به عدم هماهنگی بین خدمات (87/5 درصد)، کمبود منابع مالی (71/9 درصد) و عدم آگاهی از شرح وظایف (75 درصد) بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به عملکرد پایین مدیریتی تمامی سرپرستاران لازم است تمرکز بیشتری روی ارتقای مهارت های کلیدی و ویژه مدیریتی آنان صورت گیرد؛ همچنین برنامه ریزی هایی در جهت تقویت هماهنگی بین خدمات، تامین منابع مالی مورد نیاز و آموزش صحیح شرح وظایف انجام شود.
    کلیدواژگان: سرپرستاران، برنامه مراقبت جامع، خدمات اجرایی، منابع مالی، آگاهی
  • محمد حیدری*، منصوره قدوسی، سارا شهبازی صفحات 8-15
    زمینه و هدف
    ماستکتومی در مبتلایان به سرطان پستان می تواند با کاهش کنترل بر بدن سبب ایجاد ارزش گذاری به بدن منفی در شخص گردد. از سوی دیگر در حوادث تنیدگی زای زندگی امیدواری نقش به سزایی ایفا می کند؛ لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط ارزش گذاری به بدن با امیدواری در بیماران مبتلا به سرطان پستان بعد از ماستکتومی انجام شده است.
    روش بررسی
    در مطالعه توصیفی تحلیلی، 100 بیمار مبتلا به سرطان پستان از بیمارستان سیدالشهداء اصفهان بعد از ماستکتومی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ارزش گذاری به بدن و پرسشنامه امید هرث بود که به وسیله آن ها ارزش گذاری به بدن و امیدواری بیماران تعیین و ارتباط آن ها با یکدیگر تعیین شد.
    یافته ها
    با توجه به میانگین کلی نمره ارزش گذاری به بدن (36.46±14.91)، بیماران ارزش گذاری به بدن پایینی داشتند. اکثریت بیماران (49%) از نظر امیدواری در سطح متوسط قرار داشتند و فقط 24 درصد آن ها امیدواری در سطح بالا را نشان دادند. با توجه به نتایج ضریب همبستگی اسپیرمن بین ارزش گذاری به بدن و امیدواری ارتباط مثبت معنی داری وجود داشت (P<0.001، r=0.583).
    نتیجه گیری
    از آنجایی که بر اساس یافته های پژوهش تاثیر ماستکتومی بر ارزش گذاری به بدن و امیدواری غیر قابل انکار بود پرستاران می توانند با شناسایی گروه های پر خطر از نظر میزان ارزش گذاری به بدن و امیدواری پیوسته نیازهای حیاتی بیماران پیرامون این موضوع را در نظر گرفته و با تدوین برنامه های آموزشی برای این گروه از افراد، با مشاوره و تغییر در رفتار آن ها نسبت به بدن جدید خود در فرآیند پیشگیری از مشکلات ناشی از سلامت روان گام بردارند.
    کلیدواژگان: ارزش گذاری به بدن، امیدواری، سرطان پستان، ماستکتومی
  • پرستو کاویی، عباس عبادی*، یاسر سعید، سید طیب مرادیان، مسیح صدیق رحیم آبادی صفحات 16-26
    زمینه و هدف
    رویکردهای غیر دارویی از جمله ماساژ بازتابی پا به علت کاهش عوارض و هزینه ها در کانون توجه محققین در جامعه بیماران مختلف قرار گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر ماساژ بازتابی پا بر اضطراب و بیقراری بیماران تحت تهویه مکانیکی پس از جراحی قلب باز انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه کارآزمایی بالینی کنترل شده، سه گروهی و دو سو کور با طراحی اندازه گیری مکرر در دو بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) تهران، از بهمن1392 تا اردیبهشت 1393 انجام شد. 96 بیمار کاندید جراحی قلب باز به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تخصیص تصادفی در سه گروه آزمون (ماساژ بازتابی پا 34 نفر)، درمان نما (تماس سطحی پاشنه پا 30 نفر) و کنترل (مراقبت های معمول 32 نفر) قرار گرفتند. در گروه آزمون، ماساژ بازتابی پا به مدت20 دقیقه بر روی نقاط بازتاب قلب و ریه، انجام شد. میزان اضطراب و بیقراری بر اساس مقیاس سنجش اضطراب (FAS) و مقیاس سنجش بیقراری ریچموند (RSAS) در 6 مرحله زمانی ثبت شد.
    یافته ها
    داده های آماری 92 بیمار (31 نفر گروه آزمون، 30 نفر گروه درمان نما و 31 نفر گروه کنترل) جمع آوری گردید. در مقایسه روند تغییرات سطح اضطراب و بیقراری، آزمون درون گروهی فریدمن نشان داد، بین میانگین سطح اضطراب و بیقراری در گروه ها در مراحل زمانی مختلف تفاوت معنی دار آماری وجود دارد. همچنین آزمون کروسکال والیس نشان داد میزان اضطراب و بیقراری بین سه گروه در مراحل مختلف زمانی تفاوت معنی دار آماری با یکدیگر ندارند.
    نتیجه گیری
    ماساژ بازتابی پا در نقاط بازتابی مربوط به قلب و ریه تغییر معنی داری در کاهش اضطراب و بیقراری بیماران پس از جراحی ایجاد نکرد.
    کلیدواژگان: ماساژ بازتابی پا، اضطراب، بیقراری، تهویه مکانیکی، جراحی قلب باز
  • ابوالفضل قاسم زاده علیشاهی*، محسن ربیعی، مهدی کاظم زاده بیطالی صفحات 27-38
    زمینه و هدف
    پاسخگویی فردی و پیامدهای مثبت و منفی آن یکی از چالش برانگیزترین مباحث سازمانی است و ریشه برخی از رفتارها و فعالیت های کارکنان درمانی بیمارستان را باید در احساس پاسخگویی آنان جستجو کرد. بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه و تعیین نقش احساس پاسخگویی فردی بر استرس شغلی و رفتار انحرافی کار با توجه به اثرات میانجی ویژگی شخصیتی با وجدان بودن انجام شده است.
    روش بررسی
    در این پژوهش توصیفی– تحلیلی تعداد 175 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های آیت الله کاشانی و هاجر شهرکرد در سال 1393 وارد مطالعه شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد پاسخگویی هاچوارتر و همکاران، با وجدان بودن کاستا و مک گوری، رفتار انحرافی کار مولکی و همکاران و رابینسون و بنت و پرسشنامه استرس شغلی هاوس و ریزو استفاده شد. روابط بین متغیرهای مکنون و اندازه گیری شده در الگوی مفهومی با استفاده از مدل معادلات ساختاری تعیین شدند.
    یافته ها
    ادراک از پاسخگویی فردی با ویژگی شخصیتی با وجدان بودن دارای رابطه مثبت و معنی دار بود (P<0.05 and r = 0.25). رابطه معنی داری بین ادراک از پاسخگویی فردی کارکنان درمانی با میزان استرس شغلی و رفتار انحرافی کار دیده نشد (05/0P>). رابطه منفی و معنی داری بین ویژگی شخصیتی وجدان با استرس شغلی و رفتار انحرافی کار بدست آمد P> 0.05؛ r = - 0.26، r = - 0.36).
    نتیجه گیری
    طبق مبانی نظری و پژوهشی موجود، احساس پاسخگویی فردی به طور مستقیم باعث استرس شغلی و رفتار انحرافی کار در کارکنان می شود. همچنین طبق یافته های این پژوهش ویژگی شخصیتی باوجدان بودن دارای اثر علی منفی معنی دار بر استرس و رفتار انحرافی کار می باشد. پس این گونه می توان نتیجه گیری کرد که با وجدان بودن اثر منفی علی و احتمالی پاسخگویی بر استرس و رفتار انحرافی کار را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: پاسخگویی فردی، باوجدان بودن، استرس شغلی، رفتار انحرافی کار
  • حسین کمیلی ثانی، آمنه اعتمادی، حاتم بوستانی، مسعود بحرینی، اشرف سادات حکیم* صفحات 39-49
    زمینه و هدف
    صلاحیت بالینی پرستاری، شایستگی کاربرد همزمان دانش، مهارت، نگرش ها و ارزش ها در مراقبت از بیمار است که به دلیل اهمیت آن اخیرا مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. با توجه به اهمیت روز افزون موضوع صلاحیت پرستاری، شناخت عوامل مرتبط با آن و از جمله استرس شغلی ضروری به نظر می رسد؛ لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه صلاحیت بالینی و استرس شغلی پرستاران شاغل در بیمارستان های دانشگاهی شهر اهواز در سال1392 انجام شد.
    روش بررسی
    در این پژوهش توصیفی- تحلیلی که به صورت مقطعی در طی سال 1392 انجام شد، 80 نفر پرستار شاغل در بیمارستان های آموزشی شهر اهواز از طریق نمونه گیری تصادفی انتخاب و وارد مظالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه های استرس شغلی Osipow و پرسشنامه صلاحیت بالینی Benner بود که به صورت خود ایفاء تکمیل گردیدند. میزان صلاحیت بالینی پرستاران ارزیابی و ارتباط آن با استرس شغلی تعیین شد.
    یافته ها
    بیشتر پرستاران (81/3 درصد) دارای استرس شغلی متوسط بودند. میانگین نمره کل صلاحیت بالینی پرستاران 18/48± 61/15 بود. آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین استرس شغلی و صلاحیت بالینی پرستاران در تمام حیطه های آن همبستگی منفی و معنی داری وجود دارد (0/01>P). همچنین بین میزان استرس شغلی و بکارگیری صلاحیت بالینی کل ارتباط معنی داری وجود داشت (0/001>P).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه حاضر، افزایش استرس شغلی پرستاران با کاهش صلاحیت های بالینی آنها رابطه دارد که بایستی مورد توجه مدیران پرستاری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: صلاحیت بالینی، پرستاری، استرس شغلی
  • عیسی جعفری*، حمید کمرزرین، عزت الله کردمیرزا، ولی سیفی زاده صفحات 50-58
    زمینه و هدف
    شناسایی عوامل مرتبط با رضایت شغلی پرستاران به علت استرس زا بودن شغل این افراد دارای اهمیت است. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش بهزیستی معنوی و راهبردهای مقابله با استرس در پیش بینی رضایت شغلی پرستاران می باشد.
    روش بررسی
    در این پژوهش توصیفی- تحلیلی که جامعه آماری آن را کلیه پرستاران (42 نفر مرد و 53 نفر زن) بیمارستان های امام خمینی و ارس شهرستان پارس آباد در سال 1392 تشکیل می دادند. تعداد 93 پرستار با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و وارد مطالعه شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های بهزیستی معنوی، راهبردهای مقابله با استرس و رضایت شغلی استفاده شد و نقش بهزیستی معنوی و راهبردهای مقابله با استرس در پیش بینی رضایت شغلی پرستاران بررسی و روابط بین متغیرها تعیین شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بهزیستی معنوی و راهبردهای مقابله با استرس با رضایت شغلی رابطه دارند (0/01>P). به طوری که متغیر بهزیستی معنوی (0/30=β) و راهبردهای مقابله با استرس (0/23=β) قادر به پیش بینی رضایت شغلی پرستاران می باشند.
    نتیجه گیری
    رضایت شغلی پرستاران توسط متغیرهای بهزیستی معنوی و راهبردهای مقابله با استرس قابل پیش بینی است؛ بنابراین پیشنهاد می شود که روانشناسان و مشاوران جهت بالا بردن میزان رضایت شغلی پرستاران، نقش بهزیستی معنوی و راهبردهای مقابله با استرس را مورد توجه قرار دهند.
    کلیدواژگان: بهزیستی معنوی، راهبردهای مقابله با استرس، رضایت شغلی، پرستاران
  • مریم هاشمی بنی، محمد رحیمی مدیسه*، اشرف خسروی، افسانه ملکپور تهرانی، زیبا علیجانی، زهرا ایازی صفحات 59-67
    زمینه و هدف
    دیابت حاملگی با شیوعی حدود 7 درصد موارد حاملگی، مختص زنان باردار می باشد و موجب عدم تحمل گلوکز در آنان می گردد. عدم تشخیص و درمان به موقع آن موجب عوارض جدی در مادر و جنین طی دوران بارداری و هنگام زایمان می شود. این مطالعه با هدف نیاز سنجی آموزشی زنان باردار از دیابت حاملگی جهت انجام زایمان ایمن و تولد نوزاد سالم طراحی و اجرا شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، 101 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در بهار سال 1393، به روش نمونه گیری آسان انتخاب و وارد مطالعه شدند. از پرسشنامه ای محقق ساخته متشکل از 40 سوال شامل سه بخش سوالات دموگرافیک، آگاهی سنجی و نیاز سنجی آموزشی به عنوان ابزار جمع آوری اطلاعات استفاده شد. میزان آگاهی و نیاز آموزشی زنان باردار در خصوص زایمان ایمن و تولد نوزاد سالم ارزیابی گردید.
    یافته ها
    زنان با تحصیلات در مقطع کاردانی، همچنین زنانی که در بستگان خود دارای فرد دیابتی بودند، اطلاعات بیشتری در مورد دیابت داشتند. به طور میانگین 92/1 درصد زنان باردار به سوالات آگاهی سنجی پاسخ صحیح و 7/9 درصد پاسخ اشتباه دادند. در راستای نیاز سنجی آموزشی 64/1 درصد اعلام نمودند که در رابطه با موضوعات مرتبط با دیابت دوران بارداری نیاز به آموزش دارند و 35/9 درصد اعلام نمودند نیاز به آموزش ندارند. 87/3 درصد زنان از عوارض دیابت حاملگی بر سلامت جنین و نوزاد آگاهی متوسط و خوب و 12/7 درصد آگاهی ضعیف داشتند.
    نتیجه گیری
    زنان باردار با سن کمتر از 35 سال، به علت عدم اطلاع از پایین بودن میزان آگاهی خود، بیشتر در معرض خطر بوده و نیاز به توجه و آموزش بیشتری در زمینه دیابت حاملگی جهت انجام زایمان ایمن و تولد نوزاد سالم دارند.
    کلیدواژگان: دیابت، حاملگی، زایمان ایمن، نیاز آموزشی، نیازسنجی
  • پروانه موسوی، حمیده ظاهری*، شهناز نجار، پوراندخت افشاری صفحات 68-76
    زمینه و هدف
    سندرم پیش از قاعدگی، مجموعه ای از علائم فیزیکی و روانی است که به طور دوره ای در مرحله ترشحی دوره قاعدگی بروز می کند. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر ویتاگنوس بر علائم جسمی و روحی سندرم پیش از قاعدگی طراحی و اجرا شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی موازی دو سوکور، تعداد 72 دختر دانشجوی خوابگاه شهید چمران اهواز که مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی بودند. به طور تصادفی در دو گروه 36 نفری مورد و شاهد تقسیم شدند. به گروه مورد قطره خوراکی ویتاگنوس به مقدار 40 قطره، یک بار در روز به مدت سه سیکل قاعدگی و به گروه شاهد دارونما داده شد. با استفاده از پرسشنامه و برگه ثبت وقایع روزانه قاعدگی و درجه بندی علائم، علایم جسمی و روحی شرکت کنندگان قبل و در دوران مداخله ثبت و مقایسه گردید.
    یافته ها
    به ترتیب 31 و 30 نفر در گروه های شاهد و مورد، مطالعه را به پایان رساندند. بهبود قابل توجهی در علائم جسمی شامل حساسیت و درد پستان، آکنه، نفخ شکم، سردرد، ادم دست ها و پاها و درد مفاصل و عضلات از نظر میانگین نمره گذاری قبل و بعد از درمان در گروه مورد بدست آمد که در مقایسه با گروه شاهد اختلاف معنی دار بود (0/05>P). همچنین میانگین نمره گذاری علائم روحی سندرم پیش از قاعدگی شامل اختلال خواب، احساس اشکال در تفکر و یادآوری، احساس تنهایی و انزوا، احساس عدم جذابیت، احساس ناامیدی بین گروه مورد و شاهد قبل و بعد از درمان تفاوت معنی داری نشان داد (0/05>P).
    نتیجه گیری
    مصرف قطره ویتاگنوس توانست علائم جسمی و روحی سندرم پیش از قاعدگی را کاهش دهد؛ لذا با توجه به عوارض جانبی اندک مشاهده شده، مصرف آن در زنان دارای سندرم پیش از قاعدگی می تواند مفید باشد.
    کلیدواژگان: سندرم پیش از قاعدگی، ویتاگنوس، علایم فیزیکی، علایم روانی
|
  • Mohammad Babaeipour-Divshali, Fatemeh Amrollahi-Mishavan, Mohammad Reza Firouzkouhi* Pages 1-7
    Background And Aims
    Head nurse as a manager has an important role in achieving treatment goals in her/his organization. Todays; BARS method، the new method of evaluation، is based on criteria that are job specific behavior. Nursing managers can promote nurses’ function by determination the rate of management function and barriers of managerial performance of head nurses. The present study aimed at assessing scales and barriers of managerial performance of head nurses based on BARS performance evaluation model.
    Methods
    This cross-sectional study was undertaken in 2011 on 32 head nurses from medical-surgical wards of five educational hospitals in Rasht. Data were collected via checklist of head nurses managerial skills based on BARS principles.
    Results
    The findings revealed that 31. 2 percent of staff did not participate in any management training classes. 100% of head nurses had poor management performance and the largest obstacles in implementing comprehensive care management was lack of coordination between services (87. 5 %)، financial resources (71. 9 %) and lack of awareness of job descriptions (75%).
    Conclusion
    According to the poor management performance of head nurses، it is necessary to، be more focus on promotion of their key and specific management skills. Moreover، planning to improve coordination between services، necessary financial resources، and training of their job descriptions be performed.
    Keywords: Head nurses, Comprehensive care management, Administrative services, Financial resources, Awareness
  • Mohammad Heidari *, Mansoureh Ghodusi, Sara Shahbazi Pages 8-15
    Background And Aims
    Mastectomy in patients with breast cancer can cause negative body esteems by reducing control on the body. On the other hand, hope plays a significant role in stressful life events. This study was aimed to assess correlation between body esteem and hope in patients with breast cancer after mastectomy.
    Methods
    This study was a descriptive-analytic research. 100 patients with breast cancer after mastectomy were selected in Seyed Alshohada Hospital of Isfahan by convenience sampling. Questionnaires of Body esteem and Herth hope was used to collect data, and investigate body esteem and hope in patients.
    Results
    According to total score of body esteem and the overall average score (36.46±14.91), patients had low body esteem. Most patients (49%) showed moderate hope, and only 24% had high hope. In this study, according to the results of the Spearman correlation coefficient, there was a significant positive relationship between body esteem and hope (P<0.001, r=0.583).
    Conclusions
    Based on the findings of the study, the effect of mastectomy to the body esteem and hope was undeniable. Nurses can consider the vital needs of patients in this topic by identifying high risk groups in terms of body esteem and continuous hope. They can propose educational programs for this group to prevent difficulties of due to mental health by advice and attitude change towards her new body.
    Keywords: Body Esteem, Hope, Breast Cancer, Mastectomy
  • Parastoo Kavei, Abbas Ebadi*, Yaser Saeed, Seyed Tayeb Moradian, Massih Sedigh Rahimabadi Pages 16-26
    Background And Aims
    Non-pharmacological approaches such as foot reflexology massage for reducing complications and costs in different patients have been the focus of researchers. This study aimed to investigate the effect of foot reflexology on anxiety and agitation in patients undergoing mechanical ventilation after open heart surgery.
    Methods
    This study was a double blind three-group randomized controlled trial. This research was conducted in two hospitals affiliated to Baqiyatallah University of Medical Sciences in Tehran from February 2014 to April 2015. 96 patients were recruited and randomly allocated to the experimental group received 20 minutes foot reflexology (n=34), placebo group simple surface touching (n=30), and the control group (n=32). Foot reflexology massage for 20 minutes was provided to patients in the experimental group on the reflection points in the heart and lungs. The rate of anxiety and agitation based on Faces of Anxiety Scale (FAS) and the Richmond Agitation Scale (RSAS) were recorded in 6 stages.
    Results
    Data from 92 patients (31 in the intervention group and 30 in placebo group and 31 in the control group) were collected. Data from 92 patients, intervention, placebo and control groups (31, 30, and 30, respectively) were collected. Friedman test indicated that there were statistically significant differences between the mean of anxiety and agitation level in groups at different stages of time (P<0.001). The Kruskal-Wallis test indicated that there were not statistically significant differences between the level of anxiety and agitation among the three groups at different stages of time (P>0.05).
    Conclusion
    Foot reflexology massage in reflection points of the heart and lung in patients after surgery did not reduce anxiety and agitation in patients.
    Keywords: Foot reflexology, Anxiety, Agitation, Mechanical ventilation, Open heart surgery
  • Abolfazl Ghasemzadeh, Alishahi*, Mohsen Rabiei, Mahdi Kazemzadeh, Beytali Pages 27-38
    Background And Aims
    Individual accountability and its positive and negative effectiveness are the most challenges of organization subjects. The root of some medical staff's behaviors and activities is individual accountability. So, the present paper was conducted with the aim of identifying the relationship between individual accountability with job stress and work deviant behavior with mediating role of personality trait of conscientiousness.
    Methods
    In this descriptive-analytic study, 175 employee nurses of Ayatollah Kashani and Hajar hospitals were entered in this research in 2014. Data were collected using Hochwarter, Casta, Mackgor, Mulkr, Robinson and Bennett, and House and Rizzo standard questionnaires. The structural equations model was used to study the relationship between Latent variables and the measured ones in conceptual model.
    Results
    The results indicated that there is a significant positive correlation between the perception of individual accountability and personality trait of conscientiousness (P<0.05 and r = 0.25). The results showed that the relation between accountability and job stress and work deviant behavior was observed. The significant negative correlation between conscientiousness and job stress and work deviant behavior was confirmed (P> 0.05 and r = - 0.26, r = - 0.36).
    Conclusion
    According to the present theoretical and research foundations at hand, individual accountability directly affects job stress and work deviant behavior among employees, and on the basis of the findings of the present study conscientiousness bears a significant negative causal effect on job stress and work deviant behavior. It is concluded that conscientiousness decreases the negative causal and potential effect of accountability on stress and work deviant behavior.
    Keywords: Accountability, Conscientiousness, Job stress, Work deviant behavior
  • Mosein Komeili, Sani, Ameneh Etemadi, Hatam Boustani, Masoud Bahreini, Ashrafalsadat Hakim* Pages 39-49
    Background And Aims
    Clinical competence is the qualification use of knowledge skills and attitudes which are the nursing necessities and values in the care of a patient who has received more attention recently due to its importance. So, regarding to the increasing importance of the nursing competence, the awareness of its related factors specially, job stress seems necessary. The aim of this study is to determine the relationship between clinical competency and job stress in hospitals of university in in Ahvaz university hospitals, 2013.
    Methods
    This cross- sectional study was conducted in 2013. 80 nurses working in Ahwaz hospitals were selected through random sampling. The tools of data collection were Osipows job stress and Benner clinical competence questionnaires that were completed by self-report. Assessment of clinical competence and its relation to occupational stress were determined.
    Results
    The results show that the majority of nurses (81.3 %) have moderate stress. The total score mean of clinical competence was 61.15±18.48. Pearson correlation test showed that in its all areas, there was negative and meaningful correlation between job stress and clinical competence (P<0.01). Moreover, there was a meaningful relationship between job stress rate and applying the clinical competence (P<0.001).
    Conclusions
    According to the results of this study, increasing nurses’ job stress is related to decreasing their clinical competence that should be considered by managers.
    Keywords: Clinical competence, Nursing, Job stress
  • Esa Jafary*, Hamid Kamarzarin, Ezattolah Kordmirza, Vali Sefizadeh Pages 50-58
    Background And Aims
    To identify factors associated with nurses’ job satisfaction due to the stress of their job is important. This study aimed to examine the role of spiritual well-being and coping strategies in predicting job satisfaction of nurses.
    Methods
    In this analytic descriptive study, population of all nurses was 42 males and 53 females in Imam Khomeini and Aras Hospital in Parsabad city, 2013. 93 nurses were selected by convenience sampling. Data were collected using the questionnaires spiritual well-being, coping strategies and job satisfaction and the role of spiritual well-being and coping strategies in predicting job satisfaction of nurses and relationship between variables were determined.
    Results
    The results showed that spiritual well-being and coping strategies are related to job satisfaction (P<0.01). Moreover, the spiritual well-being (β=0.30) and variable coping strategies with stress (β=0.23) is able to predict job satisfaction of nurses.
    Conclusion
    Nurse's job satisfaction is predictable by the spiritual well-being and coping strategies with stress. Therefore, it is suggested that psychologists and counselors consider the role of spiritual well-being and coping strategies to promote the level of nurses’ job satisfaction.
    Keywords: Spiritual well, being, Coping with stress, Job satisfaction, Nurses
  • Maryam Hashemi, Beni, Mohammad Rahimi, Madiseh *, Asraf Khosravi, Afsaneh Malekpur, Thehrani, Ziba Alijani, Zahra Ayazi Pages 59-67
    Background And Aims
    Gestational diabetes, with an incidence of about 7 percent of pregnancies, is limited to pregnant women and causes glucose intolerance in these patients. Lack of diagnosis and early treatment can cause serious complications for both mother and fetus either during pregnancy or delivery. This study aimed to perform an educational needs assessment of gestational diabetes in pregnant women for safe delivery of healthy baby.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 101 pregnant women referred to health centers of Shahrekord University of Medical Sciences, were selected to educational needs assessment using convenience sampling. A questionnaire made by researcher was used for data collection consisted of 40 questions on demographics, knowledge assessment and educational needs assessment. The level of knowledge and educational needs of pregnant women on safe delivery of healthy baby was assessed.
    Results
    Women with an associate degree, as well as the women who have at least one diabetic case in their family had higher level of information about diabetes. 92.1% of women correctly answered the questions, while an average 7.9% failed. Regarding to the educational needs assessment, 64.1% declared that they need to learn about gestational diabetes whereas 35.9% did not need. A total of 87.3% of women had moderate to high level of knowledge on serious outcomes of gestational diabetes on fetal and neonatal health and 12.7% percent had poor knowledge.
    Conclusion
    Pregnant women younger than 35 years who are not aware of their low level of information are at higher risk. Therefore in order to have a safe delivery and a healthy baby birth, they need more education on gestational diabetes.
    Keywords: Diabetes, Pregnancy, Safe delivery, Educational needs, Needs assessment
  • Parvaneh Mousavi, Hamideh Zaheri *, Shahnaz Najar, Poorandhokht Afshari Pages 68-76
    Background And Aims
    Premenstrual syndrome is a set of physical and emotional psychological symptoms which occur periodically during the secretory phase of the menstrual period and this study was aimed to determine the effect of Vitagnus on physical/emotional symptoms of PMS.
    Methods
    This clinical double-blind study was conducted on 72 girls suffered from premenstrual syndrome at a dormitory of Shahid Chamran. The samples were then randomly divided in two 36-member groups, case and control. Case group was prescribed with 40 drops of Vitagnus daily for three menstrual cycles, while the control group was given placebo. Data collection tools were collected using questionnaires, menstrual daily records and grading symptoms and physical/emotional symptoms of participants before and after intervention were registered and compared.
    Results
    The findings of this study revealed that a significant improvement in physical symptoms including breast pain and tenderness, acne, flatulence, headache, hand and foot swelling, muscle and joint pain was observed based on score mean before and after intervention in case group (P<0.05). Moreover, the mean score of motional symptoms in premenstrual syndrome (sleep disorder, difficulty in thinking and remembering, loneliness, feeling of being unattractive, hopelessness, craving for sweet or salty food, restlessness and feeling nervous) was showed a significant difference between two groups, case and control, before and after intervention (P<0.05).
    Conclusion
    Findings revealed that taking Vitagnus before a menstrual cycle can relieve emotional and physical symptoms of PMS. So, regarding the little side complications, consumption of Vitagnus has a useful effect on premenstrual syndrome.
    Keywords: Premenstrual Syndrome, Vitagnus, Physical Symptoms, Emotional Symptoms