فهرست مطالب

Journal of Multidisciplinary Care
Volume:4 Issue: 4, 2016

  • تاریخ انتشار: 1394/11/12
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدرضا برنا، نوشین پردلان *، افشین خسروانی، صدف خلیجیان، سیمین حسینیان صفحات 1-12
    زمینه و هدف
    پرستاران از زمره افرادی هستند که به واسطه شرایط شغلی حساس خود با عوامل گوناگونی مو اجه هستند مواجهه با عوامل گوناگون به خصوص جان انسان ها نیازمند رسالت شغلی بالایی می باشد. هدف از این مطالعه تحلیل ساختاری رسالت مسیر شغلی پرستاران با مولفه های فرسودگی شغلی و خودکارآمدی در یک مدل می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مطالعات توصیفی،همبستگی نوین است.جامعه آماری پژوهش را پرستاران زن یک مجموعه بیمارستانی در استان تهران در بهمن1393 (180پرستار)تشکیل دادند که از میان آن ها تعداد 120 نفر بر اساس جدول مورگان و به وسیله نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند.ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلش،پرسشنامه خودکار آمدی (SFS)و مقیاس چند بعدی رسالت مسیر شغلی(MCM) بودند.دادها با استفاده از نرم افزار spssو Amosمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین رسالت مسیر شغلی و مولفه های فرسودگی شغلی و خودکارآمدی روابط معناداری وجود دارد(p<0/5).نتایج حاصل از مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد که رسالت مسیر شغلی با مولفه های فرسودگی شغلی دارای روابط مستیقیم و با مولفه خودکارامدی دارای روابط غیر مستقیم هستند.
    نتیجه گیری
    شواهد حاصل از مدل تایید شده در این پژوهش،نشان از آن داردکه مولفه های فرسودگی شغلی و خودکارآمدی به عنوان عوامل تبیین کننده رسالت مسیر می باشند که در صورت در نظر گرفتن آن ها می توان رسالت مسیر شغلی را پیشبینی کرد.
    کلیدواژگان: رسالت مسیر شغلی، فرسودگی شغلی، خودکارآمدی، پرستاران زن، مدل سازی معادله ساختاری
  • منوچهر شیرازی *، هومان منوچهری، منصوره زاغری تفرشی، فرید زایری، ویولت علیپور صفحات 13-28
    زمینه و هدف
    با توجه به پیچیده بودن مدیریت درد مزمن در دوران سالمندی، شناسایی فرآیند مدیریت این درد از اهمیت فراوانی برخورداراست. بدین جهت این پژوهش با هدف شناسایی فرآیند مدیریت درد مزمن و عوامل تسهیل کننده مرتبط با آن در سالمندان، انجام گردید.
    روش بررسی
    این مقاله کیفی با رویکرد گراندد تئوری، انجام شده است. مصاحبه نیمه ساختارمند و مشاهده شرکت کنندگان روش اصلی گردآوری داده ها بود. شرکت کنندگان شامل 30 سالمند مبتلا به درد مزمن، سه نفر از همراهان آنها و همچنین 29 نفر از از اعضای گروه درمانی بودند،که به صورت هدفمند و نظری انتخاب گردیدند. تحلیل داده ها همزمان با جمع آوری اطلاعات با استفاده از روش اشتراوس و کوربین انجام گردید. اعتبار داده ها بر اساس معیار های لینکلن وگابا تایید شد.
    یافته ها
    یکی از عوامل انگیزشی برای مقابله با درد مزمن در سالمندان، «دوست داشتن زندگی» بود، به طوری که اغلب سالمندان شرکت کننده در این پژوهش معتقد بودند که چون زندگی خود را دوست دارند، برای کاهش درد تلاش می کنند. طبقه دوست داشتن زندگی به عنوان یک عامل تسهیل کننده در فرآیند مدیریت درد مزمن در سالمندان مشخص گردید که شامل دو زیر طبقه«صیانت از خویشتن» و «تلاش برای زندگی» بود.
    نتیجه گیری
    به منظور مدیریت موثر دردهای مزمن در سالمندان باید به دیدگاه های سالمندان، همراهان آنها و همچنین اعضای گروه درمانی، توجه نمود. بعلاوه، پس از شناسایی عوامل موثر بر کنترل این نوع درد از جمله «دوست داشتن زندگی»، که در مقابله با درد مزمن دارای یک نقش تسهیل کننده است، می توان از آن در طراحی یک برنامه مراقبتی جامع استفاده کرد.
    کلیدواژگان: درد مزمن، مدیریت درد، سالمندی، پژوهش کیفی
  • طهمورث هاشمی *، محسن گل پرور صفحات 29-39
    مقدمه
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه استرس شغلی و فرسودگی هیجانی با تمایل به ترک خدمت با توجه به نقش تعدیل کننده حمایت سازمانی ادراک شده به مرحله اجرا در آمد.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری پژوهش پرستاران یک بیمارستان دولتی در اصفهان بودند که از میان آن ها صد و نود و نه نفر به شیوه سهل الوصول انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه استرس شغلی، فرسودگی هیجانی، حمایت سازمانی ادراک شده و ترک خدمت بودند. داده ها از طریق ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی تحلیل گردید.
    یافته ها
    بین استرس شغلی با فرسودگی هیجانی، بین استرس شغلی با حمایت سازمانی ادراک شده، بین استرس شغلی با ترک خدمت، بین فرسودگی هیجانی با حمایت سازمانی ادراک شده، بین فرسودگی هیجانی با ترک خدمت و بین حمایت سازمانی ادراک شده با ترک خدمت رابطه (معنادار) وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که از میان دو مولفه استرس شغلی و فرسودگی هیجانی، فقط ابهام نقش قادر به پیش بینی (معنادار) حمایت سازمانی ادراک شده و طی دو گام به ترتیب فرسودگی هیجانی و گرانباری و تعارض نقش قادر به پیش بینی (معنادار) ترک خدمت هستند. نتایج تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی نشان داد که حمایت سازمانی ادراک شده قادر به تعدیل رابطه ابهام نقش با ترک خدمت است ولی رابطه بین فرسودگی هیجانی با ترک خدمت را تعدیل نمی نماید.
    نتیجه گیری
    مدیران بیمارستان ها باید از طریق تجزیه و تحلیل شغل و آماده سازی شرح وظایف صریح، روشن و بدون ابهام تلاش نمایند تا از سطح ابهام نقش در کارکنان و پرستاران کاسته و احساس حمایت سازمانی را در کارکنان بالا ببرند تااز ترک خدمت آنها جلوگیری نمایند.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، فرسودگی هیجانی، تمایل به ترک خدمت، حمایت سازمانی ادراک شده
  • اصلان نظری، ایروان مسعودی اصل* صفحات 40-47
    زمینه و هدف
    اهمیت حوادث ناخواسته در بیمارستان ها موضوعی است که از دیرباز در نظام سلامت مورد توجه قرار گرفته؛ ولی اقدام های موثری برای کاهش آن ها صورت نگرفته است؛ لذا چنانچه خطرات بالقوه با ابزارهای مدیریت ریسک به طور سیستماتیک شناسایی و کنترل گردد، رسیدن به این مهم تسهیل می گردد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه حوادث ناخواسته گزارش شده توسط پرستاران و سیستم اطلاعات بیمارستانی در بیمارستان هاشمی نژاد تهران در سال 1392 به انجام رسید.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی بود که به صورت مقطعی در سال 1392 در بیمارستان هاشمی نژاد تهران انجام گرفت. جامعه آماری کلیه پرستاران این بیمارستان (350 نفر) و نمونه آماری 100 نفر بود. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه ای روا و پایا در سه بخش فرآیند مراقبت های پرستاری، فرآیند انتقال بیمار و فرآیند ثبت اطلاعات استفاده شد. تجزیه و تحلیل با استفاده از نرم افزار SPSS و به کمک آمارهای توصیفی و آزمون های Z انجام شد.
    یافته ها
    میانگین نمرات گزارش حوادث از سوی پرستاران برای خدمات مراقبتی 69/16، برای حوادث انتقال بیمار میانگین 78/9 و برای حوادث ثبت اطلاعات میانگین20/13 به دست آمد. بر اساس گزارشات سیستم اطلاعات بیمارستانی میزان فراوانی حوادث گزارش شده در این سیستم برای خدمات مراقبتی 24 مورد، برای حوادث انتقال بیمار 6 مورد و برای حوادث ثبت اطلاعات 43 مورد بود. میان حوادث ناخواسته گزارش شده توسط پرستاران و گزارش شده در سیستم اطلاعات بیمارستانی تفاوت معنی داری وجود داشت (030/0=P).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج بسیاری از خطاها از سوی پرستاران انجام می گیرد که در سیستم اطلاعات بیمارستانی ثبت نمی گردد. ایجاد فضای صمیمی در میان کارمندان و ایجاد امنیت شغلی برای آنان این زمینه را فراهم می کند تا در صورت وقوع هرگونه حادثه در خدمات بیمارستانی، پرسنل بدون ترس از توبیخ و یا از دست دادن شغل، خطای صورت گرفته را در سیستم اطلاعات بیمارستانی ثبت کنند.
    کلیدواژگان: حوادث ناخواسته، پرستار، بیمارستان، سیستم اطلاعات بیمارستان، بیمار
  • معصومه باقری نسامی، امیرحسین گودرزیان، محمد اردشیری، محمد بابایی هولاری* صفحات 48-56
    زمینه و هدف
    با افزایش سن در دوران سالمندی تغییراتی در ابعاد مختلف از جمله ضعف توان جسمانی، کاهش قوای مغزی، اختلالات روانی در سالمند رخ خواهد داد. بنابراین تحت اثر چنین عواملی باید اقداماتی برای سالمند صورت گیرد که یکی از بهترین اقدامات در این راستا خود مراقبتی می باشد. این مطالعه با هدف تعیین میزان رفتارهای خود مراقبتی و عوامل مرتبط با آن در سالمندان ساکن منازل شهرستان ساری در سال 1393 اجرا شد.
    روش بررسی
    این مطالعه ی توصیفی-تحلیلی در سال 93 بر روی 120 نفر از سالمندان شهرستان ساری اجرا شد. نمونه گیری به روش تصادفی چند مرحله ای از 10 مرکز بهداشت شهرستان ساری صورت گرفت. گرد آوری داده ها توسط پرسشنامه خود مراقبتی(استاندارد وزارت بهداشت) صورت گرفت. پایایی این ابزار با تست آلفای کرونباخ بر روی 30 سالمند 83/0 محاسبه شد. در انتها داده ها توسط نرم افزار SPSS.v.16 و با بهره مندی از آزمونهای آماری توصیفی(میانگین، فراوانی و میانه) و آزمونهای آماری استنباطی(ضریب همبستگی پیرسون، اسپیرمن، T مستقل و کای دو) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از میان 120 سالمند 50% مرد بوده که اکثر آنان متاهل(5/64%)، دارای وضعیت اقتصادی متوسط(7/56%) و بی سواد(60 نفر) بودند. میانگین و انحراف معیار کلی خود مراقبتی 98/11±42/128 بود، که در سطح خوب می باشد. میانگین و انحراف معیار نمرات ابعاد خود مراقبتی فیزیکی، روان شناختی، عاطفی و معنوی سالمندان به ترتیب 22/4±10/39، 07/3±15/18، 35/4±75/34 و 16/5±40/36 بودند. میان بعد خود مراقبتی روانشناختی با سطح تحصیلات(001/0=p) و نحوه زندگی سالمندان(026/0=p) ارتباط مستقیم و معنی داری یافت شد. همچنین رابطه ی معنی داری میان خود مراقبتی معنوی با تحصیلات سالمندان(001/0=p) و نحوه زندگی آنان(003/0=p) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج حاصل شده سطح خود مراقبتی سالمندان مطالعه خوب بوده و عوامل جمعیت شناختی نظیر سطح تحصیلات، کفایت اقتصادی و نحوه زندگی بر میزان خود مراقبتی موثر بودند. با توجه به اثرات احتمالی این متغیر های جمعیت شناختی بر جنبه های متفاوت خود مراقبتی پیشنهاد می شود تمهیداتی در راستای بهبود کیفیت زندگی و آموزشی این قشر از افراد جامعه فراهم شود.
    کلیدواژگان: سالمند، خود مراقبتی، عوامل مرتبط
  • میترا ذوالفقاری، فاطمه بهرام نژاد *، پروانه عسکری، محمود شیری صفحات 57-67
    زمینه و هدف
    آموزش بالینی بخش مهمی از آموزش دانشجویان پرستاری بخصوص دانشجویان کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت ویژه است. لذا دقت نظر در خصوص آموزش بالینی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این مطالعه با هدف تبیین تجارب و چالش های دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت ویژه در خصوص آموزش بالینی طی رویکرد کیفی انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه کیفی به روش تحلیل محتوای قراردادی در فاصله فروردین تا شهریور 1392 در دانشکده پرستاری و مامائی تهران انجام شده است. در مجموع 26 مصاحبه نیمه ساختارمند از 15نفر دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت ویژه که با روش نمونه گیری هدفمند وارد مطالعه شدند، انجام شد. جمع آوری داده ها تا رسیدن به اشباع داده ها ادامه پیدا کرد. مدت مصاحبه ها بین 30 تا 60 دقیقه بود.تجزیه و تحلیل داده ها با روش آنالیز محتوای قراردادی انجام شد.
    یافته ها
    از 15 شرکت کننده در مطالعه، 9 نفر زن و 6 نفر مرد بودند. دامنه سنی آنان بین 25 تا 34 سال بود. در مجموع 310کداولیه از متن مصاحبه ها استخراج شده که به دلیل تقریب مفهومی دو طبقه اصلی عوامل درونی و عوامل بیرونی شکل گرفت. در طبقه عوامل درونی زیر طبقات عدم هویت حرفه ای، عدم انگیزه و تجربه قبلی، و در طبقه عوامل بیرونی؛ تعاملات حرفه ای، عدم همخوانی آموزش نظزی و بالینی و مربی ناکارامد قرار گرفتند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش، عوامل درونی و بیرونی متعددی در آموزش بالینی دانشجویان کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت ویژه لازم است وتوجه به این عوامل درونی وبیرونی منجر به افزایش یادگیری دانشجویان این رشته می شود. توجه به عوامل درونی همچون انگیزه دانشجویان، تجربه قبلی و هویت حرفه ای آنها و همچنین عوامل بیرونی همچون انتخاب مربیان کارامد وشایسته، تعاملات حرفه ای و فراهم اوردن محیط مناسب می تواند در رفع چالش های آموزشی این دانشجویان کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: آموزش بالینی، دانشجو، کارشناسی ارشد، پرستاری مراقبت ویژه، آنالیز محتوای قراردادی
  • حسین ابراهیمی، علی عباسی *، عابدین حسینی، مرتضی شمسی زاده، میلاد بازقلعه، میترا حکمت افشار صفحات 68-79
    زمینه و هدف
    آسیب های تروماتیک سر بزرگترین علت مرگ و ناتوانی در میان بیماران ترومایی است. تخمین پیش آگهی بیمار بلافاصله پس از بروز ضربه سر، می تواند اساس تصمیمات بالینی صحیح در آینده، صرفه جویی در هزینه ها، توان بخشی به موقع و افزایش رضایت بیماران باشد؛ بنابراین این مطالعه با هدف تعیین پیش آگهی بیماران ضربه سر مراجعه کننده به بخش فوریت مرکز آموزشی درمانی پنجم آذر گرگان با مقیاس پیش گویی کننده مدراس انجام گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- همبستگی 117 نفر از بیماران ضربه سر مراجعه کننده به بخش فوریت مرکز آموزشی درمانی پنجم آذر گرگان با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و بررسی شدند. جمع آوری داده ها با استفاده از برگه اطلاعات دموگرافیک، مقیاس پیش گویی جراحات سر مدراس و مقیاس برآیند گلاسکو (GOS) انجام شد. داده ها در محیط نرم افزار آماری SPSS با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های آنالیز واریانس، کای مجذور، ضریب همبستگی پیرسون و تی مستقل تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سن بیماران 54/1±51/32 بود. بر حسب مقیاس پیش گویی ضربه سر مدراس، پیش آگهی اغلب بیماران (7/54%) خوب بود. بیماران با ضایعات داخل جمجمه و شکستگی های جمجمه از پیش آگهی ضعیف تری برخوردار بودند و این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (001/0P<). بین نمرات حاصل از مقیاس پیش گویی ضربه سر مدراس در بدو پذیرش با نتایج نهایی ضربه سر بر اساس مقیاس برآیند گلاسکو، ارتباط مستقیم و معنی دار آماری وجود داشت (001/0P<، 688/0r=).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این مطالعه، مقیاس پیش گویی ضربه سر مدراس، در مقایسه با سایر مقیاس های مورد استفاده در این زمینه مقیاسی دقیق، سریع و در عین حال ساده تر و کاربردی تر است؛ لذا انجام پژوهش های بیشتر با هدف کاربرد جهت تریاژ بیماران در اورژانس توصیه می شود.
    کلیدواژگان: ضربه مغزی، بخش فوریت، مقیاس پیش گویی جراحات سر مدراس، مقیاس برآیند گلاسکو
  • عباس حیدری، سید مجید وفایی *، ناهید عاقبتی صفحات 80-92
    زمینه و هدف
    مسئولیت در پرستاری ابعاد گسترده ای داشته و در واقع تضمین کننده شاخص های سلامت و بهبود کیفیت خدمات پرستاری است. بررسی متون پرستاری نشان می دهد در ارتباط با تبیین مفهوم مسئولیت در پرستاری آراء بسیار متفاوتی مطرح شده است. هدف از این بررسی تحلیل مفهوم مسئولیت به روش واکر اوانت (2005) می باشد.
    روش بررسی
    جستجوی متون و با استفاده از واژه کلیدی مسئولیت در پرستاری در پایگاه های اطلاعاتی، Iranmedex، SID Medline Scopus، proquest، ovidSP، انجام شد. مقالات معتبر داخلی و خارجی و کتاب های لاتین و فارسی زبان مرتبط با مفهوم مسئولیت در پرستاری که بین سالهای 2000 تا 2013 منتشر شده بودند بررسی شدند. پس از اعمال طرح جستجو 18 مقاله و5 کتاب که با موضوع مرتبط و در دسترس بودند، انتخاب شده و به روش واکر اوانت تحلیل و با کمک این منابع، واژه های مرتبط مشخص شدند.
    یافته ها
    تحلیل مفهوم نشان داد مفهوم مسئولیت در پرستاری با واژه هایی چون دقت، پاسخگویی و تعهد هم ردیف است، مسئولیت با واژه های وقت گذرانی و بی تفاوتی در تضاد بوده و این دو مفهوم با وجود مسئولیت حرفه ای همگرایی نخواهد داشت. مسئولیت در پرستاری فرآیندی پیچیده است که با مفاهیم پاسخگویی، تعهد، نوعدوستی و وجدان کاری مشخص می شود.
    نتیجه گیری
    زمانی که رعایت اخلاق حرفه ای در پرستاران با چاشنی معنابخشی و احساس معنویت در کار، تجلی و نمود پیدا کند، تاثیر قابل ملاحظه ای بر مسوولیت پذیری پرستاران خواهد داشت. پرستار مسئولیت پذیر در واقع فردی پاسخگو در برابر مراقبت است و هدف وی رضایت دریافت کنندگان خدمات پرستاری است. به عبارتی کار داوطلبانه و توجه به برابری درعرضه خدمات، احترام به خواسته ها و شخصیت افراد و سعی در ایجاد اعتماد مددجویان به عنوان ارزش های مسئولیت پرستاری است.
    کلیدواژگان: مسئولیت، پرستاری، تحلیل مفهوم، واکر اوانت
  • سمیه شریفی*، مهین معینی صفحات 93-103
    زمینه وهدف
    رضایت از زندگی نگرشی است که فرد از زندگی خود داردو به طور تنگاتنگی با رفاه و آسایش شخص مرتبط است. هدف از انجام این پژوهش تعیین تاثیر یک برنامه معنوی اسلامی بر رضایت از زندگی سالمندان مبتلا به پرفشاری خون مراجعه کننده به مراکز سلامت شهر اصفهان می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه ازنوع تجربی می باشد که در سال 1393 انجام شد.پنجاه و دو سالمند مبتلا به پرفشاری خون به صورت تصادفی در دو گروه آزمون وکنترل قرار گرفتند. افراد گروه آزمون در 8 جلسه برنامه معنوی اسلامی گروهی که در دو مرکز از مراکز سلامت شهر اصفهان برگزار می شد، شرکت کردند. پرسشنامه رضایت از زندگی دینر در سه مرحله پیش آزمون،پس آزمون وپیگیری (یک ماهه) در دوگروه تکمیل شد.از نرم افزار آماری 20spss وآزمونهای کای اسکوئر،t مستقل وآنالیز واریانس با مشاهدات تکراری جهت تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تفاوت معنی داری بین دو گروه آزمون وکنترل از نظر سن،جنس،میزان تحصیلات،وضعیت تاهل،وضعیت اشتغال، درآمد ماهیانه، مدت ابتلا به پرفشاری خون، ابتلا به بیماری مزمن دیگر غیر از پرفشاری خون وجود نداشت (05/0P تفاوت معنی داری پیداکردو یکماه پس از مداخله نیز تفاوت آماری معنی داری بین میانگین نمره رضایت از زندگیگروه آزمون نسبت به گروه کنترل001/>P وجود داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه بیانگر اثربخشی برنامه معنوی اسلامی بر رضایت از زندگی در سالمندان می باشد.بنابراین از این مداخله می توان جهت افزایش رضایت از زندگی سالمندان مبتلا به پرفشاری خون استفاده نمود.
    کلیدواژگان: معنوی اسلامی، سالمند، رضایت از زندگی، پرفشاری خون
|
  • Borna Mr, Pordelan N.*, Khosravani A., Khalijian S., Hosseinian S Pages 1-12
    Background and
    Purpose
    Nurses are those who encounter changing factors due to their critical job specification. Facing different factors، particularly human lives، involve higher calling. The aim of this study is to analyze structurally calling in nurses with career frustrating nature and self-efficiency components in one model.
    Methodology
    This study is typically a modern descriptive/correlative one. The statistical coverage consists of the female nurses (180 nurses) in a hospital complex in Tehran province in January 2015 in which 120 people were selected by a random sampling basing on the Morgan’s table. The data gathering tools included the career frustrating questionnaire، self-efficiency questionnaire (SFS) and multidimensional calling scale questionnaire (MCM). These data has been analyzed by using SPSS and AMOS software.
    Findings
    The results indicate that there was a meaningful relationship between calling and career frustrating and self-efficiency components (p˂0. 5). The structural equations modelling outcomes illustrated that the calling has direct relationship with career frustrating، but its relationship with self-efficiency components is indirect.
    Conclusion
    Evidences from the confirmed model of the study representing that career frustrating and self-efficiency components considered as defining elements of calling by which it could be predicted if taking them into account.
    Keywords: calling, career frustrating, self, efficiency, female nurses, structural equations modelling
  • Dr Manouchehr Shirazi *, Dr Human Manoochehri, Dr Mansoreh Zagheri Tafreshi, Dr Farid Zayeri, Violet Alipour Pages 13-28
    Background and Aim
    With respect to complex management of chronic pain in the elderly, identifying chronic pain management process is great importance. Hence, the current study aimed to identifying the chronic pain management process and its facilitator in the elderly.
    Material and Method
    This qualitative study was conducted with grounded theory approach. Semi-structured interviews and participants’ observations were the main methods for data collections, in which 30 elderly people with chronic pain, 3 relatives and 29 health care providers were selected purposive and theoretical.. Data analysis was performed concurrently with data gathering based on Strauss and Corbin’s proposed method. Data rigor was confirmed by Lincoln and Gubba’s approach.
    Result
    One of the motivating factors for dealing with chronic pain in the elderly was “loving life”.So that, most of elderly participants in this study believed that since they are loving life, thus trying to relieve the pain. Loving life category as a facilitator for chronic pain management process in the elderly determined, which consists of “self-preservation” and "trying for life”.
    Conclusion
    Attention to the elderly, their relatives and health care provider’s viewpoints may be useful for effective chronic pain management. In addition, “loving life” which has a facilitating role in chronic pain management, can be used for designing a comprehensive caring plan in older people.
  • Tahmures Hashemi*, Mohsen Golparvar Pages 29-39
    Introduction
    This research was conducted by the purpose of examining the relationship between job stress and emotional exhaustion and the tendency to quit the job by focusing on the moderating role of perceived organizational support. Method and material: The statistical population of this study was the staff member of a public hospital in Isfahan city, among them one hundred nithy nine members were chosen by the convenience method. The research instruments included questionnaiers of job stress, emotional exhaustion, perceived organizational support, and quitting the job. Data were analyzed by the Pearson correlation coefficient and hierarchical regression analysis.
    Results
    there is a significant relationship between job stress and emotional exhaustion, between job stress and perceived organizational support, between job stress and quitting the job, between emotional exhaustion and perceived organizational support, between emotional exhaustion and quitting the job, and between perceived organizational support and quitting the job. The results of multiple regression analysis also showed that just role ambiguity, among job stress and emotional exhaustion factors, can predict perceived organizational support significantly and, respectively, emotional exhaustion, role overload, and role conflict can predict quitting the job significantly in two steps. The results of hierarchical regression analysis showed that perceived organizational support can moderate the relationship between role ambiguity and quitting the job and it doesn’t moderate the relationship between emotional exhaustion and quitting the job.
    Conclusion
    manager of hospitals should clarify each personnel's role and support their personnels. Therefore quitting the job will be reduced.
    Keywords: Job stress, Emotional exhaustion, Turnover, Perceived organizational support
  • Nazari A., Masoudi Asl* Pages 40-47
    Background And Aims
    The importance of undesirable events in hospitals is an issue that has been considered in the health system from a long time ago, but effective action has not been taken to reduce them. So, if the potential risks systematically identified and controlled by risk management tools, achieving to this importance will be facilitate. This study was aimed to compare undesirable events reported by nurses and hospital information systems in Tehran Hasheminejad hospitals in 2013.
    Methods
    This study was a cross-sectional study that conducted in Tehran Hasheminejad hospital in 2013. The population of this study was all of 350 hospital nurses staff. A sample of 100 patients was included in this study. The data were gathered using a valid and reliable questionnaire in 3 parts, nursing care process, patient transfer process and data recording process. Data were analyzed by using SPSS software, descriptive statistics and Z statistical test.
    Results
    The mean scores of reported events by nurses for care services, patients transfer events, and recording events were 16.69, 9.78 and 13.20, respectively. According to hospital information systems reports, the frequencies of reported events in this system for care services, patients transfer events, and recording events were 24, 6 and 43, respectively. There was a significant difference between events reported by nurses and events reported in the hospital information system (P=0.030).
    Conclusion
    Based on the results, most of the errors in the hospital made by nurses who are not recorded in hospital information system. Creating a friendly condition among staff and making a job security for them will provide suitable conditions for them to record any kind of error which occurred in the hospital in hospital information system without fear of reprimand or loss of a job.
    Keywords: Undesirable events, Nurse, Hospital, Hospital information system, Patient
  • Dr Masoumeh Bagheri Nesami, Amirhossein Goudarzian, Mohammad Ardeshiri, Mohammad Babaie Holari* Pages 48-56
    Background And Aim
    With increasing age in old era, happen changes in dimensions including physical weakness, reduce brain power and psychopathy in elderilies. So under the effect of such factors some actions must be done for elderlies. One of the best actions is self-care. The aim of this study was to determine the level of self-care behaviors and its related factors in community dwelling elderlies in Sari, 2014.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted in 2014 on 120 elderlies in Sari city. Multi-stage randomized sampling metod was done from 10 health centers. Data collection was done with self-care questionnare (standard by Ministry of Health). Reliability of this questionnaire calculated 0/83 with Cronbach's alpha test on 30 elderlies. Data analyzed by SPSS.v.16 software with using descriptive statistics(such as mean, abundance and median) and inferential statistics (such as t-test, Spearman and Pearson correlation and chi-square tests).
    Results
    From 120 elderlies 50% were man that the most of them were married (64.5%), with average economic status (56.7%) and illiterate (60 persons). The mean and standard deviation of total self-care and physical, mental, emotional and spiritual dimensions were 128.42±11.98, 39.10 ± 4.22,18.15 ± 3.07, 34.75 ± 4.35 and 36.40 ± 5.16 respectively. There is a significant relationship among psychological self-care with education level (p=0.001) and lifestyle of elderlies (p=0.026). Also there is a significant and meaningful relationship among spiritual self-care with educational level of elderlies (p=0.001) and lifestyle of them (p=0.003).
    Conclusion
    According to results of this study, the most level of elderlies self-care was good and demographic factors such as level of education, economic efficiency and life style were effective on self-care. based on the possible effects of education and economic efficiency on aspects of self-care, recommended provided some actions to improve quality of life and education of this peoples.
    Keywords: Elderly, Self, care, Related factors
  • Dr Mitra Zolfaghari, Fatemeh Bahramnezhad *, Parvaneh Asgari, Mahmoud Shiri Pages 57-67
    Introduction
    Clinical education is an important part of the education of nursing students, particularly critical care nursing student. The advancement of nursing education is related to clinical education. This study was conducted with aim” exploring of experience and Challenge of education for critical care nursing students”.
    Methods
    This qualitative study was done from March to October 2013 in the school of Nursing and Midwifery of Tehran, Iran. A total of 26 interviews were conducted of the master of critical care nursing. Data collecting was continued until saturating data. Interviews were done for 30 to 60 minutes. Data analysis was performed by conventional content analysis method.
    Results
    Participants were 9 women and 6 men. The age range of participants was between 25- 34. A total of 310 initial codes were extracted from the interview, which was formed two main categories: internal and external factors. In internal category appearance themes, lack of professional identity, lack of motivation, experience and external category appetence themes professional interactions gap of theory and practice, Instructor inefficient.
    Conclusion
    According to the research findings, it is necessary, be considered.external category enhance professional interaction and the formation of professional identity of students. It is also important to be careful in the selection of clinical teachers. Due to the demands of students in education can help a lot in solving educational problems. Also, internal category could be solved a lot of challenges for critical care nursing training graduate students.
    Keywords: Clinical education, Student, Critical care Nursing, Conventional content analysis
  • Ebrahimi H., Abbasi A.*, Hoseini Sa, Shamsizadeh M., Bazghaleah M., Hekmt Afshar M Pages 68-79
    Background And Aims
    Head traumatic injuries are the major cause of disability and death in traumatic patients. The estimation of patient’s prognosis after head trauma immediately can be the base of correct clinical decisions in the future, saving cost, early rehabilitation and in final increasing patient’s satisfaction. This study was aimed to investigate the prognosis of head traumatic patients who referred to the emergency wards of 5thAzar educative and therapeutic center with madras predictive scale.
    Methods
    This is a descriptive correlational study. 117 trauma patients who admitted to the emergency ward in 5th Azar educative and therapeutic center in Gorgan were selected by convenience sampling. Data were collected by demographics checklist, Madras Head Injury Prognostic Scale (MHIPS) and Glasgow Outcome Scale (GOS). Data were analyzed using descriptive statistics and ANOVA, Chi-square, Pearson correlation coefficient and independent t-test with SPSS software.
    Results
    The mean and standard deviation score of patients’ age was 32.51±1.54. According to MHIPS, prognosis of the most patients was good (54.7%). Patients with intracranial lesions and fractures of the skull had a poorer prognosis, and this difference was statistically significant (P<0.001). There was a direct significant correlation between the madras head injury prognostic scale scores in the early admission and final head trauma outcome based on GOS (P<0.001, r=0.668).
    Conclusion
    According to the present study, MHIPS in comparison with other measures that used in this field is exact, and faster. Moreover, it is more practical and a simple scale. Therefore, it is recommended further research with the aim of its application in triage of patients in the emergency ward.
    Keywords: Brain injury, Emergency ward, Madras Head Injury Prognostic scale, Glasgow Outcome scale
  • Dr Abbas Heydari, Seyyed Majid Vafaei *, Dr Nahid Aghbati Pages 80-92
    Background and
    Purpose
    Nurses have a responsibility in the wider context, ensuring health indicators and improving the quality of nursing services. Nursing literature review shows that in relation to the concept of responsibility in nursing has been a very different opinion. The purpose of this study was to analyze the concept of responsibility by Walker Avant (2006). Analysis
    Method
    Text search using key words in nursing responsibilities in databases, Iranmedex, SID Medline Scopus, proquest ovidSP, was performed. Domestic and foreign papers and books in English and Farsi language associated with the concept of responsibility in nursing published between 2000 and 2013 were studied. After the search, 18 articles and five books related to the subject and were available for selection and analysis of Walker Avant, and with the help of these resources, related terms were defined.
    Results
    Analysis showed that the concept of responsibility in nursing with words such as accuracy, accountability and commitment are the letters, the responsibility and spend time with the word apathy in conflict with the concept of professional responsibility will not converge. Nursing is a complex process with the concepts of accountability, responsibility, commitment, altruism and consciousness is determined.
    Conclusion
    When professional ethics and a sense of spirituality signifying seasoned nurses will find manifestation of the nurses have a significant effect on the responsibility. Sense of responsibility for various aspects of nursing transparent responsibility and specifies the characteristics of nurses responsible. Expression of these qualities leads nurses to practice, understand the importance of standard care and treatment by a professional nurse helps.
    Keywords: Nursing, responsibility, Concept Analysis, Walker avant
  • Somaye Sharifi*, Mahin Moeini Pages 93-103
    Background And Aims
    Life satisfaction is an attitude that people have in their lives life and it's intimately linked to the welfare of the person. The aim of this study was to examine the effect of Islamic spiritual program in a group style on life satisfaction in elderly patients with hypertension who were referred to health centers of Isfahan in 2014. Methods and Material: This study is an experimental type which was conducted in 2014. Fifty two old persons with hypertension were randomly divided in to experiment and control groups. Islamic spiritual program were implemented in a group style for experimental group for eight sessions in two centers of Isfahan health centers. SWLS were completed in 3 steps, pretest, posttest and follow up (1 month later) in 2 groups. In the study, it used statistical software SPSS 20 and Chi-square and independent t-test and analyze of variance with repeated measure for analyzing data.
    Results
    Statistical tests show significant differences between the experiment and control groups in terms of age, sex, educational level, marital status, employment status, income, duration of hypertension, chronic diseases other than hypertension was not found. Moreover the mean score of life satisfaction of experimental group had meaningful different in comparison with control group in posttest step (P<0/001) also there was a significant difference between average life satisfaction score in the experimental group than the control group a month after the intervention (P<0/001).
    Conclusions
    The result of the study indicated the effectiveness of an Islamic spiritual program on life satisfaction of elderly therefore this intervention can be used to increase life satisfaction of elderly patients with hypertension.
    Keywords: Islamic Spiritual, aging, life satisfaction, hypertension