فهرست مطالب

Journal of Multidisciplinary Care
Volume:6 Issue: 4, 2018

  • تاریخ انتشار: 1396/10/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • یوسف اصلانی، راضیه سادات حسینی *، معصومه علیجانپور آقاملکی، راهله جوانبختیان قهفرخی، وحید برهانی نژاد صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    توجه به جنبه های مختلف سلامت و رفاه در دوران سالمندی اهمیت زیادی دارد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط سلامت معنوی و رضایت از زندگی سالمندان بستری در بیمارستان های شهرکرد انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، 308 نفر از سالمندان بستری در بخش های داخلی و جراحی، از طریق نمونه گیری در دسترس در سال 1392 وارد مطالعه شدند. ابزار مورد استفاده، شامل دو پرسشنامه سلامت معنوی SWBS و رضایت از زندگی SWLS بود. پس از جمع آوری داده ها، اطلاعات با نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون های تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه تحلیل شدند.
    یافته ها
    سلامت معنوی در 51/3% از نمونه ها پایین توصیف شده بود و میانگین نمره سلامت معنوی 18/61±86/16 بود. سلامت معنوی با وضعیت تاهل، سن، تعداد فرزندان ارتباط آماری معنی داری داشت (0/001≥P). رضایت از زندگی در 63/6%از نمونه ها زیاد (اندکی راضی، راضی و به شدت راضی) با میانگین 5/8±20/80 بود. رضایت از زندگی با عوامل جمعیت شناختی مانند جنس (0/002=P)، طبقه اجتماعی (0/001=P) و تعداد فرزندان (0/001=P) ارتباط آماری معنی داری را نشان داد. ارتباط مثبت معنی داری بین سلامت معنوی و رضایت از زندگی وجود داشت (0/001≥P).
    نتیجه گیری
    بیش از نیمی از نمونه های مورد پژوهش، سلامت معنوی خود را پایین گزارش کردند، ولی بیشتر سالمندان رضایت از زندگی بالایی داشتند؛ لذا انجام مداخلات مذهبی، در جهت ارتقاء سطح سلامت معنوی سالمندان بستری، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سالمند، سلامت معنوی، رضایت از زندگی
  • آرزو شاکرمی، شهرام براز *، بیان صابری پور صفحات 11-19
    زمینه و هدف
    با توجه به اهمیت محیط یادگیری بالینی در آموزش دانشجویان پرستاری و بهبود عملکرد بالینی آنان، بررسی دیدگاه دانشجویان نسبت به محیط یادگیری بالینی ضروری به نظر می رسد. این مطالعه با هدف مقایسه دیدگاه واقعی و ترجیحی دانشجویان پرستاری از محیط های یادگیری بالینی در دانشگاه علوم پزشکی اهواز انجام گرفت.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی است. 203 دانشجوی پرستاری از دانشکده پرستاری- مامایی دانشگاه علوم پزشکی اهواز پس از اتمام کارآموزی، نسخه های واقعی و ترجیحی پرسشنامه استاندارد محیط یادگیری بالینی را تکمیل نمودند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و آزمون های توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و تحلیلی (تی زوجی) استفاده گردید.
    یافته ها
    مجموع نمرات دیدگاه ترجیحی نسبت به دیدگاه واقعی بالاتر بوده و اختلاف آن از نظر آماری معنی دار بود (P<0.001). بیشترین و کمترین میانگین نمرات دیدگاه واقعی به ترتیب مربوط به حیطه شرح وظایف (25/41) و حیطه فردی سازی (21/18) بود. بیشترین و کمترین میانگین نمرات دیدگاه ترجیحی به ترتیب مربوط شرح وظایف (29) و حیطه مشارکت (24/45) بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد، در دیدگاه ترجیحی دانشجویان انتظار دارند که مربی بالینی، شرح وظایف دانشجو را در بخش مشخص کند، شرایط لازم را برای تعامل دانشجو با مربی و پرسنل بخش فراهم آورد، تجارب خود، روش تدریس و فعالیت های یادگیری دانشجویان را به صورت جدید، جذاب و مولد طراحی کند، دانشجو را در فعالیت های بخش و تصمیم گیری بالینی مشارکت داده و شرایط یادگیری را برای او رضایت بخش کند.
    کلیدواژگان: وضعیت موجود، وضعیت ایده آل، آموزش بالینی، دیدگاه دانشجویان پرستاری
  • محبت کاظمینی، مریم بختیاری *، محمد نوری صفحات 20-31
    زمینه و هدف
    اختلال افسردگی پس از زایمان یک اختلال شایع و ناتوان کننده روانی اجتماعی است، به صورتی که 10% تا 15% از زنان تا یک سال بعد از زایمان به این اختلال مبتلا می شوند. افسردگی پس از زایمان یک مساله مهم بهداشت جمعی محسوب می شود و پیامدهای منفی را برای مادر و نوزاد به همراه دارد. هدف این پژوهش تعیین اثربخشی گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر افسردگی پس از زایمان و انعطاف پذیری روان شناختی بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک کارآزمایی بالینی بود که بر روی 32 زن مراجعه کننده به کلینیک تخصصی زنان و زایمان در اصفهان انجام شد که به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل، هر گروه 16 نفر تقیسم شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش عبارت بود از پرسشنامه افسردگی بک، پرسشنامه افسردگی پس از زایمان ادینبرگ و پرسشنامه پذیرش و عمل. پرسشنامه ها در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری دو ماهه توسط کلیه شرکت کنندگان تکمیل شد. مداخلات طی 8 جلسه هفتگی دو ساعته تحت درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد صورت گرفت. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها نیز از روش تحلیل واریانس با اندازه های مکرر استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به طور معنی داری باعث کاهش افسردگی و افزایش انعطاف پذیری روان شناختی، در مقایسه با گروه کنترل شد (0/001=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج استفاده از این رویکرد درمانی توسط متخصصین روانشناسی بالینی برای مبتلایان به اختلال افسردگی پس از زایمان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، افسردگی پس از زایمان، انعطاف پذیری روان شناختی
  • مسعود بهرامی *، سید روح الله موسوی زاده، محمد مهدی احمدی فراز، عباسعلی شیروانی صفحات 32-41
    زمینه و هدف
    درک دغدغه بیماران مبتلا به سرطان در مراحل آخر زندگی، در بستر فرهنگ ایرانی و اسلامی می تواند در ارتقاء مراقبت حساس فرهنگی به آن ها کمک کننده باشد. مطالعه حاضر با هدف کشف دغدغه بیماران ایرانی مسلمان مبتلا به سرطان در مراحل آخر زندگی طراحی گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه کیفی از نوع توصیفی- اکتشافی است که در سال 1395 انجام شد. مشارکت کنندگان را بیماران مسلمان مبتلا به سرطان در مراحل آخر زندگی و اعضای خانواده آن ها تشکیل دادند. اطلاعات از طریق مصاحبه های نیمه ساختارمند با 15 بیمار و خانواده آنان بستری در یک مرکز هماتولوژی انکولوژی در شهر اصفهان و با نمونه گیری هدفمند استخراج گردید. به منظور درک عمیق تر از دغدغه های معنوی بیماران، اطلاعات جمع آوری شده تعدادی از بیماران و اعضاء خانواده آن ها که تحت پوشش یک مرکز مراقبت تسکینی در شهر اصفهان بودند، نیز مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مقاله نتایج مرتبط با درونمایه «دغدغه های مذهبی– معنوی» بیماران ارائه می گردد که شامل سه زیر درونمایه «ارتباط فرد با خدا»، «ارتباط فرد با خود» و «ارتباط فرد با خلق» می باشد. ارتباط فرد با خدا شامل درونمایه های فرعی «چالش در عدالت خدا»، «خداشناسی معنوی» و « ترس از مرگ»می باشد. ارتباط با خود شامل درونمایه های فرعی «کاهش عزت نفس» و« کم صبری» می باشد. ارتباط با دیگران شامل درونمایه فرعی «اشکال در روابط بین فردی» می باشد.
    نتیجه گیری
    یکی از نگرانی های اصلی بیماران مبتلا به سرطان در مرحله آخر زندگی، دغدغه های مذهبی و معنوی است. ابتلا به سرطان ممکن است بیماران را به خدا نزدیکتر و توکل و خداشناسی آن ها را ارتقاء دهد. برای بعضی مشارکت کنندگان نیز این سفر طولانی ممکن است با دغدغه های متفاوتی از جمله ترس از مرگ، چالش در زمینه عدالت خداوند و اشکال در روابط بین فردی همراه باشد. این دغدغه ها باید مورد توجه قرار گرفته و اقدامات حساس فرهنگی برای ارتقاء آن ها برنامه ریزی گردد.
    کلیدواژگان: سرطان، مرحله آخر زندگی، معنویت، دغدغه
  • محمد عباسی *، مرضیه عربان، کبری عالی پور صفحات 42-52
    زمینه و هدف
    مطالعات گذشته ارتباط مثبتی بین استرس زاهای شغلی و خستگی را نشان داده اند. هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط استرس زاهای شغلی و خستگی با تاکید بر نقش تعدیل کننده حمایت سازمانی در پرستاران بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی می باشد که در سال 1395 انجام شد. شرکت کنندگان این پژوهش شامل 125 نفر از پرستاران بیمارستان های شهر خرم آباد بودند که با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب گردیدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه استرس پرستاری، پرسشنامه حمایت سازمانی و پرسشنامه خستگی بود. داده ها حاصل از اجرای پرسشنامه ها با استفاده از رگرسیون گام به گام به منظور بررسی نقش پیش بینی کننده استرس زاهای شغلی در پیش بینی خستگی و تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی تعدیلی به منظور بررسی توان تعدیلی متغیر حمایت سازمانی تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های حاصل از رگرسیون گام به گام نشان داد که از بین استرس زاهای شغلی تنها مولفه های مرگ و مردن (β=0/38، P<0/006) و ارتباط با بیماران و خانواده آن ها ((β=0/24، P<0/001 قادر به پیش بینی خستگی در پرستاران هستند و همچنین یافته های تحلیل رگرسیون تعدیلی، نقش تعدیل گر حمایت سازمانی ((β=0/29، P<0/001 را در این روابط مورد تایید قرار داد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه آشکار نمود که سطوح بالاتر حمایت سازمانی با سطوح پایین تر خستگی و سطوح پایین تر حمایت سازمانی با با سطوح بالاتر خستگی رابطه دارد. بنابراین، حمایت سازمانی نقش مهمی در رابطه استرس زاهای شغلی و خستگی پرستاران دارد.
    کلیدواژگان: استرس زاهای شغلی، حمایت سازمانی، خستگی، پرستاران
  • سوسن صادقی، بهمن دشت بزرگی *، سیدمحمود لطیفی صفحات 53-65
    زمینه و هدف
    شغل یکی از عوامل تاثیرگذار بر سلامت روانی و رضایت زناشویی می باشد. هدف این مطالعه مقایسه سلامت روان و رضایت زناشویی پرستاران شاغل در بخش های روانپزشکی و سایر بخش های بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز است.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع مطالعات توصیفی- تحلیلی است. جامعه پژوهش شامل پرستاران متاهل شاغل در بخش های روانپزشکی و سایر بخش های بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بود. نمونه پژوهش عبارت بود از 82 پرستار متاهل شاغل در بخش های روانپزشکی و 164 پرستار متاهل از سایر بخش ها. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه های سلامت روان SCL-25 و پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ (1989) بود. از آزمون t مستقل برای مقایسه میانگین ها وآلفای کرونباخ جهت محاسبه ضرایب پایایی پرسشنامه ها و همچنین برای انجام تجزیه و تحلیل داده های تحقیق از نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    1/54% واحدهای مورد پژوهش زن بودند و 67/9% آن ها در رده سنی 31 تا 40 قرار داشتند. 50% پرستاران شاغل در بخش های روانپزشکی و 24/4% پرستاران شاغل در بخش های غیرروانپزشکی از سطح سلامت روان پایین و برخوردار بودند. در کل، پرستاران شاغل در بخش های روانپزشکی از سطح سلامت روان پایین تری برخوردار بودند (0/001=P). 30/5% پرستاران شاغل در بخش های روانپزشکی و 12/2% از پرستاران شاغل در سایر بخش ها از سطح رضایت زناشویی پایین برخوردار بودند. در کل پرستاران شاغل در بخش های روانپزشکی از سایر پرستاران رضایت زناشویی کمتری را تجربه می کردند (0/001=P).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که سلامت روانی در پرستاران بخش های روانپزشکی کمتر از پرستاران سایر بخش ها می باشد. همچنین پرستاران بخش روانپزشکی نسبت به سایر پرستاران از رضایت زناشویی کمتری برخوردار بودند که این امر توجه بیشتر به شرایط استرس زای بخش روانپزشکی و کار با بیماران روانی را می طلبد.
    کلیدواژگان: سلامت روان، رضایت زناشویی، پرستار
  • عیسی جعفری *، علی خالق خواه، رامین غریب زاده صفحات 66-78
    زمینه و هدف
    پرستاران یکی از بزرگترین گروه های ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی- درمانی در بخش های دولتی و خصوصی می باشند و تعامل کاری آن ها با بیماران در مقایسه با سایر کارکنان ارائه دهنده مراقبت خیلی زیاد می باشد. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش میانجی گری اخلاق حرفه ای و تکیه گاه های شغلی در روابط علی بین بهزیستی روانشناختی و کیفیت زندگی کاری پرستاران انجام شده است.
    روش بررسی
    روش تحقیق توصیفی و همبستگی از نوع مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری شامل کلیه پرستاران شاغل در بیمارستان های دولتی شهرستان ارومیه (1363 نفر) در سال 1395 می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی 300 نفر به عنوان نمونه آماری جهت مطالعه انتخاب شدند. برای گردآوری داده های پژوهش از 4 پرسشنامه استاندارد اخلاق حرفه ای، تکیه گاه های شغلی، پرسشنامه بهزیستی روانشناختی و پرسشنامه کیفیت زندگی کاری استفاده شد. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS و لیزرل در قالب آزمون های t و مدل یابی معادلات ساختاری تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اثر مستقیم متغیر بهزیستی روانشناختی بر اخلاق حرفه ای (0/01>P، 0/23=r) مثبت و معنی دار؛ اثر مستقیم متغیر بهزیستی روانشناختی بر تکیه گاه های شغلی (0/01>P، 0/48=r) مثبت و معنی دار و اثر مستقیم متغیر اخلاق حرفه ای بر کیفیت زندگی کاری (0/01>P، 0/39=r) مثبت و معنی دار بود. همچنین اثر مستقیم متغیر تکیه گاه های شغلی بر کیفیت زندگی کاری(0/01>P، 31=r) معنی دار بود و اثر معنی دار و غیرمستقیم بین بهزیستی روانشناختی بر کیفیت زندگی کاری در سطح (0/01>P)به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش پیشنهاد می شود، برای بالا بردن کیفیت زندگی کاری پرستاران، ارتقاء بهزیستی روانشناختی و به دنبال آن اخلاق حرفه ای و تکیه گاه های شغلی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، تکیه گاه های شغلی، بهزیستی روانشناختی، کیفیت زندگی کاری، پرستاران
  • زهرا بستانی خالصی، معصومه سیمبر *، سیدعلی آذین صفحات 79-86
    زمینه و هدف
    سلامت جنسی اساس سلامت جسمی و عاطفی و رفاه افراد، زوج ها و خانواده ها است و ارتقای سلامت جنسی نیز مانند دیگر ابعاد سلامت، نیازمند دسترسی کامل و مداوم به اطلاعات، فرصت های آموزشی برای دستیابی به سلامت بهتر می باشد. هدف از این مطالعه تعیین الویت های آموزش سلامت جنسی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش توصیفی مقطعی بر روی 420 نفر از زوجین در شرف ازدواج انجام شد. نمونه گیری به شکل مستمر از میان زوجینی که برای دریافت خدمات آموزشی پیش از ازدواج به مرکز بهداشتی شماره 8 شهرستان رشت در سال 1394 مراجعه کرده بودند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش، پرسشنامه «سنجش نیازهای آموزشی سلامت جنسی زوجین در شرف ازدواج» بود. اطلاعات گردآوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل گردید. سطح معنی داری آزمون ها P<0.05 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    اولین الویت آموزش از دیدگاه مشارکت کنندگان «آموزش دهندگان دارای صلاحیت ( 76/91 %) بود. دیگر اولویت ها به ترتیب، ویژگی های مناسب آموزشی ( 75/68 %) تکنولوژی های مناسب آموزشی ( 74/37 %) و محتوای آموزشی ( 72/47 %) بود.
    بحث: نتایج این پژوهش نشان داد مهمترین الویت زوجین در شرف ازدواج در آموزش سلامت جنسی، آموزش دهندگان دارای صلاحیت است؛ لذا سیاست گذاران بخش سلامت باید به این مسئله توجه بیشتری داشته باشند. تعیین مهمترین الویت زوجین در شرف ازدواج در بعد »آموزش دهنده« نیز به عنوان راهنمای عملکردی برای آموزش دهندگان حوزه سلامت به ویژه آموزش های پیش از ازدواج خواهد بود.
    کلیدواژگان: آموزش، سلامت جنسی، آموزش بهداشت
|
  • Yousef Aslani, Raziehsadat Hosseini *, Masoumeh Alijanpour-Aghamaleki, Raheleh Javanbakhtian-Ghahfarokhi, Vahid Borhaninejad Pages 1-10
    Background And Aims
    It is in high importance to pay attention to different aspects of health and well-being in the elderly age. So, this study was conducted with the aim of investigating the association between spiritual health and life satisfaction in the elderly hospitalized in Shahrekord hospitals.
    Methods
    In this cross-sectional study, 308 elderly hospitalized in medical internal and surgical wards were enrolled into study by convenience sampling in 2013. The tools of gathering data were Spiritual Well-Being Scale and Life satisfaction Scale questionnaires. After collecting data, they were analyzed using SPSS software and independent t-test and one-way ANOVA tests.
    Results
    Spiritual health in 51.3% of the elderly was low and the mean score for spiritual health was 86.16±18.61. Spiritual health was significantly associated with marital status, age, and number of children (P≤0.001). Life satisfaction was high (slightly satisfied, satisfied and very satisfied) in 63.9% of the elderly with mean score of 20.80±5.8 Life satisfaction was associated with demographic characteristics such as gender (P=0.002), social status (P=0.001), and number of children (P=0.001). There was a positive, significant association between spiritual health and life satisfaction (P≤0.001).
    Conclusion
    Over half of the elderly reported their spiritual health in low level, but most of them had a high level of life satisfaction. Therefore, it seems necessary to conduct religious interventions to promote spiritual health in hospitalized elderly.
    Keywords: Elderly, Spiritual health, Life satisfaction
  • Arezu Shakarami, Shahram Baraz *, Bayan Saberipoor Pages 11-19
    Background And Aims
    Due to the importance of clinical learning environment in nursing education and improving their clinical performance, the study of student's attitudes towards clinical learning environment is essential. This study aimed to compare actual and preferential viewpoints of nursing students about clinical learning environment in Ahvaz University of Medical Sciences, 2015.
    Methods
    This research is a descriptive cross-sectional study. 203 nursing students from the School of Nursing and Midwifery in Ahwaz University of Medical Sciences completed the actual and preferential versions of clinical learning environment standard questionnaire after completion of internship. Data were analyzed using SPSS software and descriptive tests (mean and standard deviation) and analytical test (paired t-test).
    Results
    The total score of preferential viewpoint was higher than actual viewpoint, and difference was statistically significant (P
    Conclusion
    The results of the current study showed that students 'in preferential viewpoint expect that clinical instructors specify their job description, provide the necessary conditions to engage students with mentors and personnel, design his/ her experiences, teaching methods and learning activities in a new, attractive and productive form, Students take part in activities and clinical decision making and make learning conditions more satisfaction for their participation.
    Keywords: Present situation, Ideal situation, Clinical training, Nursing student's viewpoints
  • Mohabbat Kazemeyni, Maryam Bakhtiari *, Mohammad Nouri Pages 20-31
    Background And Aims
    Postpartum depression (PPD) is a common and disabling psychosocial disorder that it suffers 10% to 15% women during the first year after delivery. PPD is a public health problem with negative consequences for both mother and infant. Thus, the aim of this study was to investigate the effectiveness of acceptance and commitment group therapy on postpartum depression and its effect on psychological flexibility.
    Methods
    The current study was a clinical trial on 32 women who refereed to Gynecology Clinic in Isfahan, Iran. Participants were randomly divided in two groups of experiment and control, 16 women in each group. The instruments of research included Beck depression inventory, Edinburgh postpartum depression inventory and Acceptance and Action questionnaires. These were completed by both groups in three stages: Pre-test, post-test and the follow up stage after a 2- month intervention. Interventions were conducted in 8 sessions, 2 hours in a week. Data were analyzed using analysis of variance with repeated measures.
    Results
    The results showed that Acceptance and commitment therapy, was significantly reduced the rate of depression and increased the psychological flexibility, compared with the control group (P=0.001).
    Conclusion
    According to the results, use of this therapy approach is recommended by clinical psychology specialists to women with PPD.
    Keywords: Acceptance, commitment therapy, Postpartum depression, Psychological flexibility
  • Masoud Bahrami *, Seyed Rouhollah Mosavizadeh, Mohammad Mahdi Ahmade Faraz, Abbasali Shirvani Pages 32-41
    Background And Aims
    Understanding the concerns of cancer patients in the last stages of life in Islamic and Iranian context can be helpful to improve culturally sensitive care towards them. The present study was aimed to explore the concerns for Muslim patients suffering from cancer in the last stages of life.
    Methods
    This was a descriptive explorative qualitative research which was conducted in 2016. The participants consisted of Iranian Muslim patients suffering from cancer in the last stages of life and the family members. Data were gathered through semi-structured interviews with 15 patients and their families hospitalized in a hematology oncology center in Isfahan using purposeful sampling. In order to understand more deeply the spiritual concerns of patients, patients’ collected data and their families in a palliative care center in Isfahan were also analyzed.
    Results
    In this research, results associated with the nature of spiritual and religious concerns in patients will be discussed that consisted of three sub categories: “relationship to God”, “relationship to self” and “relationship to other people”. “Relationship to God” included following sub categories: “challenge in God justice”, “spiritual theology”, and “fear of death”. “Relationship to self” included subcategories: “decrease in self-esteem” and “impatience”. “Relationship to other people” consisted of subcategory: “impaired interpersonal relationship”.
    Conclusion
    One of the main concerns of cancer patients in the last stage of life is spiritual and religious challenges. Having cancer might make the patients becomes closer to God and might promote their trust and theology. For a few people this long trip might bring to them different concerns like fear of death, challenge regarding God justice and interpersonal relationship problems. These concerns must be considered and is planned culturally sensitive implementations to improve them.
    Keywords: Cancer, The last stage of life, Spirituality, Concern
  • Mohammad Abbasi *, Marzeyeh Araban, Kobra Aalipour Pages 42-52
    Background And Aims
    Previous studies have shown a positive relationship between job Stressors and fatigue. The aim of the current study was to investigate the relationship between job stressors and fatigue in nurses by emphasizing on the moderating effect of organizational support.
    Methods
    This descriptive correlational study was conducted in 2016. Participants in the study were 125 nurses in Khoramabad city who were selected randomly. Instruments for data collection were Job Stress, Fatigue and Organizational Support questionnaires. A stepwise multiple linear regression analysis was used to determine which of the job Stressors could be used to predict Fatigue. Hierarchical linear regression analyses were used to examine the moderating role of organizational support.
    Results
    The findings of the stepwise regression showed that only death and dying indexes (β=0.38, P
    Conclusions
    This study revealed that higher levels of organizational support would be associated with lower levels of Fatigue, and that lower levels of organizational support would be associated with higher levels of fatigue. So, organizational support has an important role about nurses’ job stressors and fatigue.
    Keywords: Job Stressors, Organizational support, Fatigue, nurses
  • Susan Sadeghi, Bahman Dashtbozorgi *, Mahmoud Latifi Seyed Pages 53-65
    Background And Aims
    Occupation one is one of the factors that influence mental health and marital satisfaction. The aim of this study was to compare mental health and marital satisfaction of nurses working in psychiatric wards and other wards of the educational hospitals of Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences.
    Methods
    This research is a descriptive-analytic study. The study population consisted of married nurses working in psychiatric wards and other wards of educational hospitals of Ahvaz University of Medical Sciences. The sample of study consisted of 82 married nurses working in psychiatric wards and 164 nurses from other wards. Data Collection tools were mental health questionnaire SCL-25 and Enrich marital satisfaction questionnaire (1989). Independent t-test for means comparison and Cronbach's alpha coefficients for calculating the reliability of the questionnaire and also for analyze of data SPSS software was used.
    Results
    54.1% of the subjects were women and 67.9% in all the subjects were aged 31 to 40. 50% of nurses in psychiatric wards and 24.4% of nurses in non-psychiatrist wards had low level of mental health. In general, nurses who worked in psychiatric wards had low level of mental health (P=0.001). 30.5% of nurses working in psychiatric wards and 12.2% of nurses working in other sectors of the degree of marital satisfaction were low. In general, psychiatric nurses from other nurses experience less marital satisfaction (P=0.001).
    Conclusion
    Results of this study showed that mental health of nurses in psychiatric wards is less than nurses in other wards. Moreover, Psychiatric nurses had lower marital satisfaction than other nurses that it would pay more attention to stressful situations and work with psychiatric patients.
    Keywords: Mental health, Marital Satisfaction, Nurse
  • Esa Jafari *, Ali Khaleghkhah, Ramin Gharibzadeh Pages 66-78
    Background And Aims
    Nurses are one of the largest groups delivering health - therapy care in the private and public sectors and their interactions with patients is very high compared with the other employees. This study aimed to investigate the role of intermediary in professional ethics and career anchors on the causal relationship between psychological well-being and quality of work life of nurses.
    Methods
    The statistical population consisted of all nurses working in public hospitals of Urmia (1363 subjects) in 2016 who 300 nurses selected by stratified random sampling method.
    Data were collected using 4 Standard questionnaires: professional ethics, career anchors, psychological well-being scale and quality of work life questionnaire. Data were analyzed using t-test and structural equation modeling by SPSS and LISREL software.
    Results
    The results showed that the direct effect of variable psychological well-being on professional ethics (r=0.23, P
    Conclusion
    Regarding the research results, it is suggested to promote the quality of nurses’ work life, enhancing psychological well-being followed by professional ethics and support employment are taken into consideration.
    Keywords: Professional ethics, Career anchors, Psychological well-Being, Quality of work life, Nurses
  • Zahra Bostani Khalesi, Masoume Simbar *, Syed Ali Azin Pages 79-86
    Background And Aims
    Sexual health is a state of physical, emotional, mental and social well-being of individuals, couples and families, and sexual health promotion, like other dimensions of health needs to complete and continuous access, learning opportunities for achieving better health. The present study aimed to determine the sexual health education priorities.
    Methods
    This study was a cross-sectional study that conducted on 420 engaged male and female for marriage in 2015. Sampling was done through a continuous method with pre-marriage couples were referred to a health care center No 8 in Rasht city to get premarital education services. In this study, the data collection tool was “sexual health need of education” questionnaire. Data was analyzed by SPSS and descriptive and inferential methods. The statistical significance level was P
    Results
    The first priority of education from the perspective of contributors was to "qualified educators" with an average of 76.91 %. Other priorities respectively includes: Appropriate educational features (75.68%), suitable educational technologies (74.37%) and educational content (72.47%).
    Conclusion
    The results of this study showed that the most important priority for engaged couples in the sexual health education is qualified educator. Therefore, health policy makers should pay more attention to this issue. Determining the most important priority of engaged couples in the "educator" dimension will also be a guide for health educators, especially premarital education.
    Keywords: Education, Sexual health, Health education