فهرست مطالب

Journal of Multidisciplinary Care
Volume:7 Issue: 1, 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/01/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی اصیل
  • امیر عزیزی *، مهشید ساسان پور صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    حساس بودن نسبت به مسائل اخلاقی یکی از معیارهای اصول انسانی مراقبت از بیمار و صلاحیت حرفه ای پرستاران محسوب می شود. همچنین، ترویج اصول عملکرد حرفه ای از طریق تاکید بر آموزش مبانی اخلاقی یکی از روش های تقویت حساسیت اخلاقی پرستاران به شمار می آید؛ پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان اثربخشی آموزش اصول اخلاق پرستاری بر حساسیت اخلاقی پرستاران انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی (طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل) می باشد. نمونه آماری پژوهش، شامل 30 پرستار بود که از میان کلیه پرستاران بیمارستان مدنی شهر تبریز در سال 1393 به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل (15 نفر برای هر گروه) قرار گرفتند. پس از تکمیل پرسشنامه حساسیت اخلاقی به عنوان پیش آزمون و اتمام دوره 4 جلسه ای (هفته ای یک جلسه گروهی 90 دقیقه ای به مدت یک ماه) آموزش اصول اخلاق پرستاری در گروه آزمایشی، مجددا پرسشنامه در هر دو گروه به عنوان پس آزمون اجرا شد. سپس داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون آماری تحلیل کواریانس تک متغیره در نرم افزار SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تحلیل کواریانس تک متغیره نشان داد که آموزش اصول اخلاق پرستاری بر افزایش حساسیت اخلاقی پرستاران در گروه آزمایشی نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری موثر بوده است (0/001=P).
    نتیجه گیری
    آموزش اصول اخلاق پرستاری می تواند باعث افزایش حساسیت اخلاقی پرستاران گردد، بنابراین این روش آموزشی به منظور ارتقای حساسیت اخلاقی پرستاران توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: آموزش، اخلاق، پرستار، حساسیت اخلاقی
  • محمد جواد شبان*، علی محمد پور، مجتبی کیان مهر، طاهره بلوچی بیدختی صفحات 9-18
    زمینه و هدف
    امروزه جهت مانیتورینگ مداوم اشباع اکسیژن از پالس اکسیمتری نوک انگشت استفاده می گردد، هرچند که در بعضی شرایط نمی توان از پالس اکسیمتری نوک انگشت بهره برد که در این گونه شرایط در بالین از همان سنسور پالس اکسیمتر انگشتی در گوش برای خوانش اشباع اکسیژن استفاده می گردد. با توجه به تفاوت بافت گوش و انگشت و اینکه سنسور پالس اکسیمتر انگشتی بر اساس ساختار انگشت طراحی شده است؛ لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین دقت پالس اکسیمتری گوش و نوک انگشت با سنسور انگشتی در بیماران تحت درمان با داروی های وازوپرسور انجام شد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه توصیفی تحلیلی مقایسه ای در سال 95 با حجم نمونه 33 نفر، تحت درمان با داروهای وازوپرسور و بستری بخش مراقبت های ویژه شهرستان کاشمر که به روش آسان و در دسترس و بر اساس معیارهای ورود انتخاب شدند، دو عدد سنسور پالس اکسیمتر انگشتی یکی به قسمت فوقانی لاله گوش و یکی به نوک انگشت متصل و هم زمان اقدام به گرفتن نمونه خون شریانی شد. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS با آزمون آماری همبستگی اسپیرمن و آنالیز واریانس با تکرار مشاهدات تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد تفاوت آماری معنی داری بین O2Sp گوش (3/79±94/03)، نوک انگشت (4/82±86/81) و SaO2 (3/65±90/88) در بیماران تحت درمان با داروهای وازوپرسور وجود دارد (0/001>P). همچنین در این مطالعه بین درصد اشباع اکسیژن با زمان پرشدگی مجدد مویرگی ارتباط آماری معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    تحقیق حاضر نشان داد در بیماران تحت درمان با داروی وازوپرسور استفاده از سنسور پالس اکسیمتر انگشتی در گوش نسبت به انگشت نتایج دقیق تری از درصد اشباع اکسیژن ارائه می دهد.
    کلیدواژگان: پالس اکسیمتری گوش، پالس اکسیمتری انگشت، داروهای وازوپرسور
  • بررسی تاثیر ماساژ بازتابی کف پا بر درد بیماران تحت عمل جراحی دیسک ستون فقرات کمری بیماران بستری در بیمارستان های شهرکرد
    هدایت الله لله گانی*، زهرا رفیعی، پرستو یارمحمدی صفحات 19-27
    زمینه و هدف
    یکی از مشکلات رایج بیماران تحت عمل جراحی دیسک ستون فقرات کمری درد است که موجب پیامدهای نامطلوبی در بیماران می گردد. استفاده داروهای مسکن رایج ترین مداخله در تسکین درد است که می تواند عوارضی برای بیمار به دنبال داشته باشد، لذا بکارگیری روش های غیر دارویی تسکین درد، همانند ماساژ پا برای کاهش درد بیماران استفاده می شود. در این پژوهش تاثیر ماساژ بازتابی کف پا بر درد بیماران تحت عمل جراحی دیسک ستون فقرات کمری مورد مطالعه قرار گرفته است.
    روش بررسی
    این مطالعه مداخله ای بر روی 60 بیمار تحت عمل جراحی دیسک ستون فقرات کمری در سال 1396 انجام گرفت. بیماران پس از انتخاب، به طور تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. برای گروه مداخله از روز دوم تا چهارم بعد از عمل جراحی دیسک ستون فقرات و بعد از گذشتن حداقل 4 ساعت از دریافت آخرین مسکن، ماساژ بازتابی کف پا به مدت 20 دقیقه و طی 3 جلسه (روزی یک بار) توسط کارشناس فیزیوتراپ و آموزش دیده روش رفلکسولوژی انجام شد. در گروه کنترل تنها درمان های روتین ادامه پیدا کرد. همچنین، روزی یک بار بدون اعمال هیچ گونه فشاری روی نقاط ذکرشده، هر دو پای بیمار با روغن بچه فاقد بو و رنگ که خاصیت ضد دردی نداشت چرب گردید. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه VAS درد بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آنالیز واریانس، کای دو، تی مستقل، تی زوجی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران گروه آزمون 8/16±59/43 سال در محدوده سنی 44 تا 77 سال و میانگین سنی بیماران گروه کنترل 9/19±57/56 سال در محدوده سنی 39 تا 77 سال بود. دو گروه از نظر سن، جنس و شاخص توده بدن اختلاف معنی داری با یکدیگر نداشتند (0/05P). میانگین شدت درد بعد از مداخله در روزهای دوم، سوم و چهارم در گروه آزمون به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل گزارش شد (0/001>P).
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد، ماساژ بازتابی کف پا موجب کاهش معنی داری درشدت درد بیماران تحت عمل جراحی دیسک ستون فقرات کمری شده است که می توان از این روش به عنوان شاخه ای از طب مکمل برای کاهش درد این بیماران استفاده نمود.
    کلیدواژگان: ماساژ بازتابی کف پا، جراحی دیسک ستون فقرات کمری، درد
  • رضا سپهوند، سیدعلی حزنی*، معصومه حسابی صفحات 28-41
    زمینه و هدف
    در بخش بهداشت و درمان به دلیل تامین سلامت جامعه، کیفیت خدمات و انتقال دانش بسیار مهم و حیاتی است. با توجه به اینکه جو خاص در مراکز بهداشتی و درمانی و حضور پرستاران به عنوان بزرگ ترین گروه درمانی می باشد. هدف در این پژوهش، بررسی تاثیر جو سازمانی نوآورانه بر انتقال دانش و کیفیت خدمات بالینی از دیدگاه پرستاران می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری شامل پرستاران استان گیلان در سال 1395 می باشد. تعداد 350 نفر از آن ها به عنوان نمونه آماری با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از 3 پرسشنامه جو نوآوری با 9 بعد و 50 سوال، پرسشنامه کیفیت خدمات با 5 بعد و 21 سوال و انتقال دانش با 12 سوال استفاده شد. پایایی ابزارهای تحقیق به ترتیب 0/89 برای جو نوآوری، انتقال دانش 0/89و کیفیت خدمات 0/88 به دست آمد. تحلیل داده ها با مدل معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار smartpls2 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، میانگین امتیازات، جو نوآوری 3/4، کیفیت خدمات 3/3 و انتقال دانش 3/08 دارای وضعیت مناسبی هستند. همچنین جو نوآوری با ضرایب مسیر 0/67 بر انتقال دانش، 0/33 بر کیفیت خدمات تاثیر مثبت و معنی دار آماری دارد.
    نتیجه گیری
    بهبود در حوزه های مربوط به جو نوآوری می تواند به بالا بردن کیفیت خدمات بیمارستانی و انتقال دانش کمک کند لذا مدیران و تصمیم گیران در حوزه سلامت باید این موارد را مورد توجه قرار دهند.
    کلیدواژگان: نوآوری، کیفیت خدمات بالینی، دانش، پرستار
  • محسن ربیعی*، سودابه شیرانی، طیبه شریفی صفحات 42-54
    زمینه و هدف
    کیفیت زندگی، مفهومی مهم در چگونگی ایفای نقش مراقبتی پرستاران به شمار می رود. همچنین عملکرد و رضایت شغلی پرستاران به عنوان یکی از اجزای موثر سیستم بهداشتی برای ارائه خدمات بهتر به مراجعان دارای اهمیت ویژه ای است. هدف این پژوهش مطالعه اثربخشی مداخله شناختی- رفتاری بر کیفیت زندگی، عملکرد سازمانی و رضایت شغلی پرستاران می باشد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر ازنظر روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل است. گروه آزمایش اول با آموزش شناختی- رفتاری و گروه دوم بدون آموزش مورد مطالعه قرار می گیرند. هر دو گروه در زمان یکسان به پیش آزمون و پس آزمون پاسخ می دهند. جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش شامل کلیه پرستاران زن شاغل در بیمارستان های دولتی شهر تبریز در نیمه دوم سال 1395 بودند. تعداد نمونه اولیه در این پژوهش به صورت نمونه گیری در دسترس حدود 205 نفر تعیین شد که پس از اجرای یک آزمون مقدماتی تعداد 40 نفر اولی که نمره پایین تری در آزمون کسب کردند، انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش و کنترل قرار داده شدند (هر گروه 20 نفر). ابزار مطالعاتی تحقیق پرسشنامه ی کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهان، پرسشنامه عملکرد سازمانی پاترسون، پرسشنامه رضایت شغلی بریفیلد و روث و محتوای جلسات شناخت درمانی گروهی بود. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که آموزش مداخله درمانی شناختی- رفتاری بر متغیرهای کیفیت زندگی، رضایت شغلی و عملکرد سازمانی پرستاران اثر مثبت و معنی داری داشته است (0/05>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به اثربخش بودن آموزش مداخله شناختی- رفتاری پیشنهاد می شود به منظور بهبود کیفیت زندگی پرستاران و نیز افزایش عملکرد سازمانی و رضایت شغلی آن ها، برنامه های مداخله ای برای پرستاران مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: عملکرد سازمانی، کیفیت زندگی، رضایت شغلی، مداخله شناختی - رفتاری، پرستاران
  • مرضیه فروزنده هفشجانی، نسرین فروزنده هفشجانی *، سمیه درخشنده هفشجانی، فاطمه دریس صفحات 55-66
    زمینه و هدف
    بارداری هرچند شادی بخش ترین مرحله زندگی یک زن است ولیکن تجربه ای پراسترس تلقی می شود. درباره ی چگونگی رویارویی با مشکلات و تنش ها یکی از مفاهیم مهم، سلامت معنوی است. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی سبک های مقابله با استرس مختص دوران بارداری بر اساس سلامت معنوی در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر هفشجان انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مطالعه توصیفی- همبستگی بود. حجم نمونه تعداد 200 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر هفشجان بود که با روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. برای جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه سلامت معنوی (Paloutzian و Ellison) و پرسشنامه مقابله ای بیلینگز و موس استفاده گردید. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، میانگین سنی زنان باردار 4/75±27/68، میانگین تعداد حاملگی مادران 0/79±1/73، میانگین فاصله حاملگی 44/17±68/23 و میانگین تعداد فرزندان 0/73±0/71 بود. همچنین، نتایج نشان داد رابطه خطی مثبت و معنی دار بین سلامت معنوی با سبک های مقابله با استرس در زنان باردار وجود دارد (0/001P<، 0/457r=) و نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که سلامت معنوی قادر به پیش بینی شیوه های مقابله با استرس دوران بارداری بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط مثبت سلامت معنوی با سبک های مقابله با استرس دوران بارداری، توجه بیشتر متخصصین مراقبت های بهداشتی زنان بر شیوه های ارتقاء سلامت معنوی در دوران بارداری تاکید می گردد.
    کلیدواژگان: استرس، سلامت معنوی، سبک های مقابله ای، بارداری
  • کتایون وکیلیان، مریم پورجندقی *، محبوبه خرسندی صفحات 67-74
    زمینه و هدف
    عزت نفس عامل نیرومند و مهم در ایجاد سلامت، رضایت خاطر و شادمانی و عامل مهم شناسایی شده از توانمندی های مقابله ای زنان حین لیبر و زایمان است. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی مشاوره گروهی با رویکرد شناختی- رفتاری بر عزت نفس در زنان باردار نخست زا انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه ی حاضر کار آزمایی بالینی تصادفی بود که در یکی از بیمارستان های شهر تهران روی 46 زن باردار نخست زا انجام شد. زنان با اولین بارداری و با نمره ی عزت نفس صفر یا کمتر بعد از رضایت نامه کتبی وارد نمونه گیری شدند و سپس به طور تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند. در گروه مداخله 7 جلسه ی مشاوره شناختی- رفتاری به صورت گروهی انجام گرفت و در گروه شاهد فقط تحت مراقبت های روتین بارداری قرار گرفتند. دو هفته بعد از پایان آخرین جلسه مجدد پرسشنامه ی عزت نفس روزنبرگ توسط گروه مداخله و شاهد تکمیل گردید و نتایج با استفاده از آزمون های آماری توصیفی درصد و میانگین و استنباطی (ویلکاکسون، من ویتنی- تی تست و کای دو با استفاده از SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، میانگین سنی افراد شرکت کننده در گروه مداخله و کنترل به ترتیب 3/26±28/32، 4/24±25/88 بود که تفاوت معنی دار بود (0/035=P). میانگین نمرات عزت نفس گروه مورد و شاهد 2 هفته بعد از مشاوره به ترتیب 4/07±4/77 و 2/26±1/79- بود که تفاوت معنی داری داشت (0/001>P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد مشاوره شناختی- رفتاری گروهی می تواند سبب ارتقا عزت نفس زنان در دوران بارداری گردد. لذا پیشنهاد می شود از روش های مشاوره ای جهت ارتقا سلامت روان مادران باردار در کلاس های آمادگی برای زایمان استفاده شود.
    کلیدواژگان: مشاوره شناختی، رفتاری، عزت نفس، بارداری، سلامت روان
  • مقاله مروری
  • عباس حیدری، علی مشکین یزد * صفحات 75-86
    زمینه و هدف
    تعارض بین ارزش ها، یک موقعیت یا مشکل را تبدیل به یک چالش اخلاقی می کند. به دلیل حجم کاری بالا، پرستاران به دفعات با چالش های اخلاقی مواجهه می شوند و با وجود داشتن تخصص های مختلف در مواجه با چالش های اخلاقی ناتوان هستند. مطالعه حاضر با هدف بررسی چالش های اخلاقی در حرفه پرستاری انجام شد.
    روش بررسی
    این مقاله یک مطالعه مروری است که در سال 95 در پایگاه های اطلاعاتی Scopuse، Web of science، PubMed Iran medex، Sid، Magiran و Iranpsycho با کلیدواژه های چالش، اخلاق، پرستاری بدون محدودیت زمان جستجو شد. 27 مقاله به مطالعه وارد شدند.
    یافته ها
    نتایج مطالعه در 3 دسته تقسیم بندی شدند: اصول اخلاقی (استقلال، پرهیز از آسیب، سودمندی، برابری)، تصمیم گیری اخلاقی (عدم قطعیت اخلاقی، تنگناهای اخلاقی، تنش اخلاقی) و چالش های اخلاقی (چالش های حرفه ای، ارتباطی و آموزشی).
    نتیجه گیری
    حساسیت به مسائل و چالش های اخلاقی در عملکرد حرفه ای پرستاری امری حیاتی است و باید در آموزش، بالین و پژوهش پرستاری وارد گردد.
    کلیدواژگان: چالش های اخلاقی، اخلاق، حرفه پرستاری
|
  • Amir Azizi *, Mahshid Sasanpour Pages 1-8
    Background And Aims
    Sensitivity to ethical issues is one of the criteria for human care of the patient and the professional competence of the nurses. In addition, promoting the principles of professional performance through emphasis on teaching ethical foundations is one of the ways to strengthen nurse's moral sensitivity. The current study was aimed to determine the effectiveness of nursing ethics training on moral sensitivity in nurses.
    Methods
    The current research was a quasi-experimental study (using pretest-posttest and control group). The samples consisted of 30 nurses selected from among all nurses of Tabriz Madani hospital in 2014 using available sampling method and randomly assigned to experimental and control groups (15 individuals for each group). After completing the moral sensitivity questionnaire as a pre-test and completing a 4-session nursing ethics training (weekly 90-minute for one month) in the experimental group, questionnaires were completed in both groups as a post-test. Data were analyzed using analysis of covariance by SPSS.
    Results
    Covariance analysis showed that nursing ethics training had a significant effect on increasing nurse's moral sensitivity in the experimental group compared to the control group (P=0.001).
    Conclusion
    The training of nursing ethics can increase nurse's moral sensitivity. So, this training method is recommended to enhance nurse's ethical sensitivity.
    Keywords: Training, Ethics, Nurse, Ethical sensitivity
  • Mohammad Javad Shaban *, Ali Mohammadpour, Mojtaba Kianmehr, Tahereh Baloochi Beydokhti Pages 9-18
    Background And Aims
    Nowadays, finger pulse oximetry has been used for continuous monitoring of oxygen saturation. However, finger pulse oximetry cannot be always applied on fingertips. In such condition, the same sensor of finger pulse oximetry on the ear could be applied for reading the oxygen saturation. Regarding the difference of ear and finger tissues and the fact that finger pulse oximeter has been designed for the finger structure; So, the present study was aimed to determine the precision of finger pulse oximeter when used at finger and ear among the patients who were under Vasopressor treatment.
    Methods
    In this comparative descriptive-analytical study, 33 Vasopressor-treated patients in the intense care ward of Kashmar hospital were were selected based on simple and convenience and entered into the study according to inclusion criteria in 2016. Two finger pulse oximetry sensors were used; one was attached to the fingertip and the other on upper part of auricle. They simultaneously sampled arterial blood. The obtained data were analyzed by SPSS software through Spearman correlation and variance analysis tests on observation replicas.
    Results
    The findings showed that there is a statistically significant difference between SpO2 of the ear (94.03±3.79), fingertip (86.81±4.82) and SaO2 (90.88±3.65) in the Vasopressor-treated patients (P
    Conclusion
    The results of this study demonstrated that in Vasopressor-treated patients, application of finger pulse oximetry on ear would lead to results that are more accurate on oxygen saturation as compared to its application on fingertip.
    Keywords: Ear pulse oximetry, Finger pulse oximetry, Vasopressor
  • The effect of foot reflexology massage on pain of patients undergoing lumbar disc surgery in shahrekord hospitals
    Hedayat Allah Lalehgani *, Zahra Rafiei, Parastoo Yarmohmadi Pages 19-27
    Background And Aims
    One of the common problems in patients undergoing lumbar disc surgery is pain, which leads to undesirable consequences in some patients. The use of analgesics is the most common intervention in relieving pain, which can have complications for the patient. Therefore, the use of non-pharmacological pain relief methods, such as foot massage, is used to reduce pain in patients. The aim of the current study was to investigate the effect of foot reflexology massage on pain of patients undergoing lumbar disc surgery.
    Methods
    This interventional study was performed on 60 patients undergoing lumbar disc surgery, 2017. Patients after selecting, they were randomly divided into intervention and control groups. The intervention group from the second to fourth day after lumbar disc surgery and after at least 4 hours of receiving the last pain relief, foot reflexology massage for 20 minutes and 3 sessions (once a day). It was done by a physiotherapist trained the reflexology method. In the control group, only routine treatments continued. Also, once a day without applying any pressure on the points mentioned, both patient's feet oiled with baby oil that no odor and no color and no analgesic effect. Data were collected using a demographic questionnaire and VAS pain questionnaire. Data were analyzed using SPSS software, ANOVA, Chi-square, Independent t-test, and paired t-test.
    Results
    The mean age of the patients in the experimental group was 59.43±8.16 years in the age range of 44 to 77 years, the mean age of the control group was 57.56±9.19 years in the age range of 39 to 77 years. The two groups did not differ significantly in age, sex and body mass index (P>0.05). According to the results, in both groups, the intensity of pain after intervention, on the second, third and fourth day, significantly decreased. However, the mean in decreasing pain intensity in the experimental group was higher than the control group (P>0.001). The mean pain severity after the intervention in the second, third and fourth days in the experimental group was significantly lower than the control group (P>0.001).
    Conclusion
    The findings of this study showed that foot reflexology massage significantly decreased the pain intensity of patients undergoing lumbar disc surgery, which it can be used as a branch of complementary medicine to reduce the pain of these patients.
    Keywords: Reflexology Massage, Lumbar spine disc surgery, Pain
  • Reza Sepahvand, Seyed Ali Hozni *, Masoumeh Hesabi Pages 28-41
    Background And Aims
    The quality of service and knowledge transfer is very important in health sectors due to the specific atmosphere in health centers and the presence of nurses as the largest treatment group. In this research, The aim of the study was to investigate the effect of innovative organizational climate on the transfer of knowledge and quality of clinical services from nurse's point of view.
    Methods
    This is a descriptive-survey study.The statistical population includes the nurses from Guilan province in 2016 that 350 nurses were selected as a statistical sample by randomization sampling. Three questionnaires innovation climate: 9 dimensions and 50 questions. Quality of services Questionnaire: 5 dimensions and 21 questions and knowledge transfer Questionnaire with 12 questions were used for collecting data. The reliability of the research tools was 0.89 for the innovation climate, knowledge transfer 0.89 and service quality 0.88, respectively. Data analysis was carried out using structural equation modeling using smartpls 2 software.
    Results
    The results showed that the atmosphere of innovation, service quality, and knowledge transfer with an average of 3.4, 3.3, and 3.08 have a good status. Also, the atmosphere of innovation on knowledge transfer and service quality with path coefficients of 0.67 and 0.33 has a positive and significant effect.
    Conclusion
    Improvement in the areas of innovation climate can help improve the quality of hospital services and knowledge transfer. Therefore, managers and decision makers in the field of health should consider these issues.
    Keywords: Innovation, Quality of Clinical Services, Knowledge, Nurse
  • Mohsen Rabiei *, Soodabeh Shirani, Tayebe Sharifi Pages 42-54
    Background And Aims
    Quality of life is an important concept in how to play the role of nursing care. In addition, the performance and job satisfaction of nurses as components of the effective health systems to provide better services to clients are in a particular significance. The aim of this study was to investigate the effectiveness of cognitive-behavioral intervention on the quality of life, organizational performance, and job satisfaction of nurses.
    Methods
    The current study is a quasi-experimental research with pre-test and post-test with control group. The first experimental group received cognitive-behavioral training and the second group without training is studied. Both groups response the pre-test and post-test at the same time. The population studied in this research study comprised nurses who were working in Tabriz hospitals in the second half 2016. The primary samples in this study were 205 nurses who were determined in convenience after the implementation of a pilot study. 40 nurses first with lower scores on tests were selected and divided into two experimental and control groups (each 20 people). Tools of the research were questionnaires of The World Health Organization Quality of Life, Paterson Organizational Performance, Berry Field and Ruth job satisfaction questionnaire and Content of the Sessions of Cognitive Therapy Group. Data were analyzed using SPSS software and multivariate covariance analysis test.
    Results
    The results of the research showed that the education of cognitive-behavioral intervention on the variables of quality of life, job satisfaction and organizational performance nurses have a significant positive effect (P
    Conclusion
    Regarding the effectiveness of cognitive-behavioral intervention training, it is recommended interventional programs for nurses be used in order to improve quality of life and increase job satisfaction and their organizational performance.
    Keywords: Organizational performance, Quality of life, Job satisfaction, Intervention of cognitive-behavioral, Nurses
  • Marziyeh Foruzandeh Hafshejani, Nasrin Foruzandeh Hafshejani *, Somayeh Darakhshandeh Hafshejani, Fatemeh Deris Pages 55-66
    Background And Aims
    Pregnancy seems a pleasure time of women`s life, but this time considers as an experience of the high levels of stress. About stress and coping strategies, one of the important concepts is spiritual health. Therefore, the present study was aimed to predict specific styles of coping with stress during pregnancy based on spiritual health in pregnant women referred to health centers in Hafshejan.
    Methods
    The study was a descriptive correlational research. The surveyed sample was 200 pregnant women referred to health centers in Hafshejan who selected by convenience sampling. For data collection, Spiritual Well-being (Paloutzian and Ellison) and Billings and Mouse questionnaires were used. Collected data were analyzed using Pearson correlation and multiple regressions tests.
    Results
    The results showed that the mean age of pregnant women was 27.68±4.75, the mean number of pregnancies in mothers was 1.73±0.79, the mean pregnancy interval was 68.22±44.17 and the mean number of children was 0.71±0.73. Also, the results showed a positive significant linear correlation between spiritual well-being and coping styles (r=0.457, P
    Conclusion
    . Considering the positive relationship between spiritual health and coping styles during pregnancy, more attention of women's health care specialists on the methods to promote spiritual well-being is emphasized during pregnancy.
    Keywords: Stress, Spiritual well-being, Coping styles, Pregnancy
  • Katayon Vakilian, Maryam Poorjandaghi *, Mahboobeh Khorsandi Pages 67-74
    Background And Aims
    Self-esteem is a powerful and important factor in creating health, satisfaction and happiness, and is an important determinant factor of the coping capacities of women during labor and delivery. The aim of this study was to determine the effectiveness of group counseling on cognitive-behavioral approach on the self-esteem in primiparous pregnant women.
    Methods
    This randomized clinical trial was conducted on 46 pregnant nulliparous women in one of the hospitals in Tehran. Women who were in the first pregnancy and had a self-esteem score of zero or less selected after taking written inform consent. Then, they were randomly divided into two groups in the intervention and control group. The intervention group participated in 7 sessions of cognitive-behavioral group counseling, while the control group received only the routine pregnancy care. Two weeks after the last session, the Rosenberg’s Self-Esteem questionnaire was recompleted by both groups. Data were analyzed using descriptive (percent and mean) and inferential statistical tests (Wilcoxon test, Mann-Whitney, t-test and K2 and using SPSS.
    Results
    The results showed that difference between mean age among women in the intervention group (28.32±3.26), and the control group (25.88±4.24) was significant (P=0.035). The self-esteem scores mean of the intervention and control groups was (4.77±4.07) and (-1.79±2.26), which difference was significant (P
    Conclusion
    It seems that cognitive-behavioral group counseling can increase the self-esteem of women during pregnancy. So, it is recommended to use counseling methods to improve the mental health of pregnant women in childbirth preparation classes.
    Keywords: Cognitive behavior counseling, Self-steam, Pregnancy, Mental health
  • Abbas Heydari, Ali Meshkinyazd * Pages 75-86
    Background And Aims
    The conflict between values transforms a situation or problem into an ethical challenge. Due to high workload, nurses are frequently confronted with the ethical challenges and despite having different specialities, they are incapable of confronting ethical challenges. The aim of this study was to investigate ethical challenges in nursing profession.
    Methods
    This is a review article that was done in 2016, data were collected by searching through online databases such as Scopus,web of science, PubMed, Iran medex, iranpsycho Magiran and SID with the keywords challenge, ethics, nursing with no time limit. 27 articles were included in the present study.
    Results
    The results of the study were categorized into three categories: Ethics fundamental (autonomy, avoidance of Damage, Usefulness, equality), moral decision making (moral uncertainty, Moral distress, ethical tension), and ethical challenges (professional, communication and educational challenges).
    Conclusion
    Sensitivity to ethical issues and challenges in the professional practice of nursing practice is vital and must be entered in training,clinincal and nursing research.
    Keywords: Ethical challenges, Ethics, Nursing profession