فهرست مطالب

زیست شناسی جانوری - سال دهم شماره 1 (پاییز 1396)

مجله زیست شناسی جانوری
سال دهم شماره 1 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/13
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • وجیهه بحرپیما، اعظم مشفق، اکرم تهرانی فرد، محبوبه سترکی * صفحات 1-11
    در مطالعه حاضر که با هدف بررسی تاثیر فاکتورهای فیزیولوژیکی و محیطی بر تعداد و توزیع سلول های لنفوئیدی کلیه ماهی شاه کولی صورت گرفت، تعداد 84 قطعه ماهی شاه کولی از سواحل خزر جنوبی در استان گیلان در سه ایستگاه (دریا، مصب و رودخانه) طی یک سال نمونه برداری شدند. پس از بیومتری و تعیین سن و جنسیت، کلیه ماهی ها خارج شده و مطالعات بافت شناسی انجام شد. با توجه به نتایج بیشترین توزیع سلول های لنفوئیدی مربوط به فصل تابستان و کمترین میزان مربوط به فصل زمستان بود. رگرسیون خطی ارتباط معنی داری بین دمای آب با توزیع سلول های لنفوئیدی نشان داد (05/0p<). آزمون همبستگی پیرسون ارتباط معنی دار مثبتی بین توزیع سلول های لنفوئیدی با دمای آب، دمای هوا، اکسیژن محلول نشان داد (05/0p<). توزیع سلول های لنفوئیدی ارتباط معنی دار معکوسی با شوری آب داشت و توزیع آن ها در دریا به طور معنی داری کمتر از محیط های رودخانه و مصب بود. توزیع سلول های لنفوئیدی بر حسب جنسیت تفاوت معنی داری نداشت. توزیع سلول های لنفوئیدی کلیه ماهی شاه کولی ارتباط معنی دار معکوسی با سن، طول کل و وزن داشت (01/0p<).
    کلیدواژگان: درجه حرارت، سلول های لنفوئیدی، کلیه، ماهی شاه کولی
  • نصرالله برنده نژاد، علیرضا گلچین منشادی *، محمد ترحمی صفحات 13-21
    به منظور بررسی اثر کرم خاکی کود بر فاکتورهای رشد و بازماندگی لارو ماهی گوپی در مقایسه با غذای تجاری بیومار، لاروهای ماهی گوپی در سه گروه با سه جیره غذایی متفاوت شامل گروه یک (شاهد) با غذای بیومار، گروه دو با جیره کرم کود خشک شده و گروه سوم با مخلوط مساوی از غذای بیومار و کرم کود خشک شده تغذیه شدند. پرورش لاروها به مدت پنج هفته ادامه یافت و در پایان داده های به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد درصد بازماندگی (SR) و شاخص های رشد مانند سرعت رشد ویژه (SGR) ، شاخص وزن بدن (BWI) ، سرعت رشد (GR) و درصد رشد روزانه در گروه سوم نسبت به دو گروه دیگر و گروه دوم نسبت به گروه شاهد از وضعیت بهتری برخوردار بود. همچنین اختلاف معنی داری در تغییرات بین گروه ها مشاهده شد (05/0 ≥ p). بدین ترتیب استفاده از جیره غذایی کرم و بیومار به طور همزمان، سبب بهبود میزان بازماندگی و فاکتورهای رشد می باشد و استفاده از آن در جیره غذایی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: کرم کود، لاروگوپی، بازماندگی، فاکتورهای رشد
  • خالد روشنفکر، رحیم عبدی *، محمدعلی سالاری علی آبادی، زهرا بصیر صفحات 23-33
    این مطالعه به منظور تاثیر کمپوست مصرفی قارچ دکمه ای و کود شیمیایی بر ساختار بافتی چهار گونه ماهی کپور پرورشی گرمابی انجام گرفته است. برای این منظور بچه ماهیان یک ماهه با میانگین وزنی 28/1 ± 6/69 گرم مدت دو ماه در ششاستخر یک هکتاری توسط کمپوست مصرقی قارچ دکمه ای و کودهای شیمیایی در شرکت پرورش ماهیان گرمابی شهید احمدیان خرمشهر پرورش داده شدند. گروه شاهد طی مدت پرورش توسط کودهای شمیایی و گروه تیمار نیز توسط کمپوست مصرفی قارچ دکمه ای تغذیه شدند. پس از پایان دوره زمانی مقرر و زیست سنجی نمونه های بافتی به اندازه 5 میلی متر از قسمت میانی مری برداشته و پس از تهیه مقاطع بافتی و رنگ آمیزی هماتوکسیلین - ائوزین بوسیله میکروسکوپ نوری مجهز به لنز داینولیت مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج حاکی از افزایش تعداد سلول های جامی و ضخامت اپیتلیوم مری در گروه تیمار نسبت به گروه شاهد در گونه های فیتوفاگ و بیگ هد اما در گونه های کپور معمولی و آمور نتایج عکس بدست آمد. همچنین ضخامت لایه عضلانی مری در چهار گونه در گروه تیمار بیشتر از گروه شاهد و دارای اختلاف معناداری بود (05/0≤ p).
    کلیدواژگان: کمپوست مصرفی قارچ، کود شیمیایی، مری، بافت شناسی
  • مدی سلیمانی دمابی، امیر خوشوقتی*، امیر نظامی اصل صفحات 35-50
    بررسی محیط های میکروگرانشی نشان می دهد سفرهای فضایی بر فیزیولوژی بیضه تاثیر می گذارد. از مدل تعلیق دم برای تقلید بی وزنی (میکروگرانشی یا میکروگراویتی) و اثر آن بر عملکرد بیضه در موش نر بالغ استفاده شد. 24 سر رت نر نژاد ویستار به چهار گروه شش تایی تقسیم شدند. بی وزنی به روش آویزان سازی از دم انجام شد و تجویز زینک به صورت محلول در آب صورت گرفت. گروه ها شامل مداخله 1: فقط شبیه سازی مایکروگراویتی (TS) و مداخله 2: مجموع شبیه سازی مایکروگراویتی و تجویز زینک یا روی (ZTS) بود که برای هر کدام یک گروه شاهد در نظر گرفته شد، مشتمل بر شاهد 1: بدون مداخله گر (G) ، شاهد 2: بدون مداخله شبیه سازی مایکروگراویتی و فقط تجویز زینک (ZG) بود. نمونه اپیدیدیم و اسپرموگرام تهیه شد. زینک، هورمون های FSH و LH اندازه گیری شدند. داده ها با نرم افزارSPSS 22 آنالیز شد. نتایج حاصل تاثیر بی وزنی به همراه زینک و روی سرمی را در ابتدا و انتهای تحقیق بر تستسترون،FSH و LH، حجم مایع سمن، تعداد، تحرک، غلظت اسپرم، وزن بیضه، اسپرم سر سالم، اسپرم ها با مورفولوژی طبیعی، طول و وزن بیضه، اسپرم با سر ناهنجار نشان داد. تفاوت FSH و LH گروه های تیمار شده با زینک نسبت به سایر گروه ها معنی دار نبود اما اثرات منفی بر برخی پارامترهای اسپرم به میزان معنی داری کاهش داد. این بررسی نشان میدهد تجویز زینک برای کسانی که در شرایط مایکروگراویتی و یا مشابه آن قرار می گیرند می تواند مانع از بروز آثار منفی در پارامترهای اسپرم شود.
    کلیدواژگان: بی وزنی، مدل سازی، اسپرم، زینک، رت
  • فاطمه صبری، پریچهره یغمایی*، آزاده ابراهیم حبیبی، شیوا ایرانی صفحات 51-59
    سرطان رشد غیرقابل کنترل سلول ها می باشد و سرطان سینه یکی از انواع آن بوده که روش اصلی درمان آن شیمی درمانی است که با عوارض جانبی همراه می باشد. امروزه استفاده از مواد طبیعی مانند چالکون ها در درمان سرطان گسترده شده است. هدف این بررسی القای آپوپتوز با داروهای نیتروچالکون در سلول های سرطان سینه 4T1و روی موش های نژاد Balb/c بوده است. سمیت دارو با روش MTT assay در زمان های 24 و 48 ساعت و غلظت های 20، 30، 40 و 50 میکرومولار سنجیده شد. پس از تیمار موش های توموری، بررسی های بافتی شناسی با رنگ آمیزی هماتوکسیلین-ائوزین انجام گرفت. سپس معناداری نتایج با SPSS و ANOVA با 05/0 > p بررسی گردید. نتایج سنجش MTT در نیتروچالکون، میزان سمیت 50 درصد دارویی را در زمان 24 ساعت در تمامی غلظت ها نشان داده است. در بررسی هیستولوژیک، آپوپتوز نیز مشاهده شد. بنابراین، می توان نتیجه گرفت که داروهای نیتروچالکون می توانند گزینه ی مناسبی برای درمان سرطان سینه باشند.
    کلیدواژگان: نیتروچالکون، سرطان سینه، موش Balb، c
  • مطالعه اثر تجویز نانوذرات طلا بر ساختار بافت شناسی تخمدان موش صحرایی
    خدیجه فتاحی، آرمان رستم زاد*، سلمان سلطانی، رضا هوشمندفر صفحات 61-68

    نانوذرات طلا همانند نانوذرات دیگر دارای خواص کاتالیستی، مغناطیسی، نوری و بیولوژیکی می باشد. امروزه، علی رغم کاربردهای بسیار وسیع نانو مواد، اطلاعات محدودی در زمینه اثرات آن ها بر سلامت انسان وجود دارد. هدف از انجام این مطالعه ، بررسی ساختار بافت شناسی تخمدان رت متعاقب تجویز نانوذرات طلا است. این مطالعه بر روی 40 سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار انجام شد. حیوانات به چهار گروه تقسیم شدند، گروه اول: کنترل به میزان (1 میلی لیتر سالین نرمال) ، گروه دوم، سوم، چهارم (به ترتیب یک میلی لیتر نانوذره طلا با غلظت 10، 100 و 1000 میلی گرم بر کیلوگرم) را به روش گاواژ به مدت 15 روز دریافت نمودند. سپس تخمدان از محوطه شکمی خارج و بعد از توزین، تثبیت و آماده سازی مقاطع بافتی سریال شش میکرونی، تغییرات ساختاری تخمدان مطالعه گردید. برطبق این یافته ها، بین گروه های تحت تیمار با نانوذره طلا و گروه کنترل اختلاف معنی داری در بافت تخمدان مشاهده نشد. همچنین تفاوت معنی داری بین سه گروه از نظر اندازه تخمدان، تعداد متوسط فولیکول های اولیه و ثانویه مشاهده نشد (05/0 > p). بنابراین، نانوذرات طلا در این غلظت ها و سایز 60 نانومتر تاثیری بر بافت تخمدان رت ندارد.

    کلیدواژگان: تخمدان، موش صحرایی، نانوذره طلا، بافت شناسی
  • سحر فرزانه، سپیده فرهی نیا* صفحات 69-79
    با توجه به کاربرد وسیع نانوذرات در پزشکی، بررسی پاتولوژی آنها ضروری بنظر می رسد. ویژگی مهم نانوذرات، اندازه کوچک آنها است. تجمع بیش از حد چربی در کبد و التهاب آن موجب سیروز کبدی می گردد. هدف از این مطالعه، تعیین اثر نانوکورکومین بر بیماری کبد چرب و کلسترول، تری گلیسیرید، لیپوپروتئین با دانسیته بالا (HDL) ، لیپوپروتئین با دانسیته پایین (LDL) ، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلانین آمینوترانسفراز (ALT) سرم می باشد. در این مطالعه 60 سر موش نر در 6 گروه ده تایی تقسیم شدند که شامل: گروه کنترل، گروه کلسترول، گروه کلسترول و کورکومین و سه گروه دریافت کننده دوزهای مختلف نانوکورکومین که به صورت گاواژ تغذیه شدند. میزان پروفایل لیپیدی و آنزیم های کبدی اندازه گیری و نمونه بافت کبد موش ها پس از تثبیت در بافر فرمالین و رنگ آمیزی با هماتوکسیلین و ائوزین مورد مطالعه قرار گرفتند. تحلیل داده ها توسط نرم افزارSPSS انجام شد. بررسی ها نشان داد که درگروه تغذیه شده با دوز بالای نانوکورکومین میزان تری گلیسرید، کلسترول، LDL، ASTو ALT به طور معنی داری کاهش و در دو گروه دریافت کننده دوز 50 و 100 نانوکورکومین، نسبت به گروه کورکومین (غیرنانو) و گروه کلسترول کاهش معنی داری را نشان دادند. پروفایل لیپیدی، AST و ALT گروه کورکومین غیرنانو نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری نداشت اما تغیر در میزانHDL معنی دار بود. تغییرات آسیب شناسی کبد گروه دریافت کننده ی کلسترول موجب ایجاد توده های چربی و گروه های تغذیه شده توسط دوز 50 نانوکورکومین اثری از توده چربی نداشتند. نتایج نشان داد که می توان از دوزهای مناسب نانوکورکومین برای درمان بیماری کبد چرب غیرالکلی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: نانوکوکومین، هیستوپاتولوژی، آنزیم های کبدی، موش، کبد چرب غیرالکلی
  • محمد محمدعلی منصوری *، احمدعلی معاضدی، غلامعلی پرهام صفحات 81-89
    بیماری پارکینسون (PD) به عنوان نوعی اختلال حرکتی در نظر گرفته می شود، و تشخیص آن به وجود مجموعه ای از علائم حرکتی اصلی وابسته است. با توجه به اینکه پاتوژنز بیماری پارکینسون تا امروز به خوبی درک نشده است، این امر اهمیت زیاد استفاده از مدل های جانوری را برای درک بهتر علت بیماری پارکینسون و کشف راه درمان آن مشخص می کند. پژوهش حاضر با هدف ارائه شواهد جدید در رابطه با مقایسه تاثیرات روتنون بر علائم بیماری پارکینسون می باشد. 30 عدد موش سوری نر (2±30 گرم) به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند؛ گروه کنترل، گروه حلال روتنون و گروه روتنون (ROT). گروه روتنون به مدت 19 روز (2 میلی گرم/ کیلوگرم/ 48 ساعت) روتنون دریافت کردند. پس از آن، علائم تعادل، حرکت، جمود عضلانی و قدرت عضلانی با آزمون های روتارود، میدان-باز، بار تست و بار افقی سه گانه مورد ارزیابی و به منظور مقایسه اثرات روتنون بر این علائم، نتایج با هم مقایسه شد. تجویز روتنون قدرت عضلانی را در هر سه گروه نسبت به علائم دیگر بیشتر تحت تاثیر قرار داد (05/0p<). در درجه بعدی تعادل، حرکت و جمود عضلانی تحت تاثیر قرار گرفتند. روتنون توانست علائم مدل بیماری پارکینسون را تحت تاثیر قرار دهد که این تاثیر بر قدرت عضلانی بیشتر از دیگر علائم بود. احتمالا این موضوع، از جمله ویژگی های اصلی روتنون در ایجاد مدل تجربی بیماری پارکینسون باشد.
    کلیدواژگان: تعادل، روتنون، مدل بیماری پارکینسون، موش سوری، جمود عضلانی، قدرت عضلانی
  • سکینه نیری، آرزو صیاد*، ویدا حجتی، محمد طاهری صفحات 91-100
    بیماری مولتیپل اسکلروزیس MS)) یکی از مهم ترین بیماری های خودایمن است که سیستم اعصاب مرکزی را هدف قرار می دهد. این بیماری به عنوان دومین عامل ناتوانی حرکتی در دنیا شناخته شده و گسترش روزافزونی داشته است. گرچه علل اصلی بروز بیماری ام اس همچنان ناشناخته است اما احتمال می رود سلول های CD4() T اختصاصی میلین، نقش مرکزی را در آغاز و هماهنگی التهاب CNS ایفا می کنند. طبق این نظریه، سلول هایCD4() T فعال شده در پریفرال به CNS نفوذ کرده در آنجا با القا ترشح سیتوکین ها و کموکین ها باعث آغاز آبشار التهابی می شوند. سلول های Th17 که یک رده از سلول های CD4() T به تازگی شناسایی شده اند در بروز مالتیپل اسکلروزیس نقش عمده ای را ایفا می کند. با توجه به نقش ژن RORΑ در مسیرهای تکاملی سلول های Th17 و همچنین انواع گیرنده های ROR به عنوان اهداف درمانی ام اس، بررسی این ژن در بیماران می تواند در تشخیص و یافتن علل مولکولی بیماری کمک کند. 30 نفر بیمار مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس و 30 نفر فرد سالم که از نظر سن و جنس همسان سازی شدند، انتخاب گردیدند. بعد از پر کردن پرسشنامه از افراد خون گیری انجام شد و Total RNA استخراج و سپس cDNA سنتز شد. با روش TaqMan Real-Time PCR بیان ژن RORAمورد بررسی قرار گرفت. داده های بدست آمده بوسیله نرم افزارهای Linreg و REST 2009 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد بیان ژن RORA در افراد مبتلا به ام اس در مقایسه با افراد نرمال کاهش معنی داری نشان نمی دهد (197/0p=). همچنین مقایسه بیان این ژن در دو جنس زن و مرد هم کاهش معنی داری نشان نداد (142/0p=، 156/0p=). نتایج بیانگر عدم تفاوت معنی دار بیان ژن RORA در بیماران MS نسبت به افراد سالم و کنترل می باشد. می توان چنین نتیجه گیری کرد که سطح بیان ژن RORA تاثیر مهمی در این بیماری نداشته باشد.
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، بیان ژن، RORA
  • بابک هوشمند مقدم *، سیروس چوبینه صفحات 101-112
    امروزه توجه محققان برای جلوگیری از تولید رادیکال های آزاد، بر مصرف آنتی اکسیدان های گیاهی به ویژه پلی فنول ها معطوف شده است. از این رو هدف از پژوهش حاضر تاثیر مصرف مکمل آب انار بر ظرفیت ضد اکسایشی تام (TAC) و مالون دی آلدهید (MDA) زنان جوان پس از یک جلسه فعالیت مقاومتی شدید بوده است. در قالب یک طرح نیمه تجربی،20 زن جوان که واجد معیارهای ورود به مطالعه بودند به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. گروه اول روزانه250 میلی لیتر آب انار طبیعی و گروه دوم روزانه 250 میلی لیتر دارونما به مدت دو هفته دریافت کردند. بعد از دو هفته افراد هر دو گروه در یک جلسه فعالیت مقاومتی شدید شرکت کردند. نمونه های خون در شروع و پایان مطالعه پس از حداقل 12 ساعت ناشتا بودن گرفته شد. TAC و MDA به ترتیب با روشFRAP وTBARS اندازه گیری شدند. همچنین برای استخراج نتایج از آزمون تی تست مستقل در سطح 05/0 ≥ p استفاده گردید. نتایج نشان داد در گروه مصرف مکمل آب انار TAC پس از تمرین مقاومتی شدید افزایش معنی داری داشت (038/0=p). اما در گروه شبه دارو این تغییرات معنادار نبود. همچنین شاخص MDAدر گروه مصرف مکمل آب انار پس از تمرین مقاومتی شدید کاهش معنی داری را نشان داد (016/0=p) که در گروه شبه دارو این تغییرات معنادار نبود. پژوهش حاضر نشان داد مصرف دو هفته مکمل آب انار قبل از فعالیت مقاومتی شدید می تواند باعث افزایش ظرفیت ضد اکسایشی تام و کاهش پراکسیداسیون لیپیدی در زنان جوان شود.
    کلیدواژگان: مالون دی آلدهید، ظرفیت ضد اکسایشی تام، مکمل آب انار، تمرین مقاومتی
|
  • Vajiheh Bahrpeyma, Azam Moshfegh, Akram Tehranifard, Mahboubeh Setorki* Pages 1-11
    We aimed to evaluate the effect of physiological and environmental factors on the number and distribution of lymphoid cells in the kidney of Chacalburnus chalcodies. Overall, 84 fish were collected from three sampling stations (sea, river, and estuary) in the southern coast of the Caspian Sea, Gilan Province, northern Iran during 12 months. After biometry and determination of age and sex, the kidney was removed and fixed for histological studies. The highest distribution of lymphoid cells was observed during the summer and the lowest during the winter. Linear regression showed a significant correlation between water temperature and lymphoid cell distribution (P<0. 05). Pearson correlation test showed a significant positive correlation between lymphoid cells distribution with water, air temperature and dissolved oxygen (P<0. 05). Distribution of lymphoid cells had a significant and negative correlation with salinity so that their distribution in the sea was significantly less than the river and estuary. Distribution of lymphoid cells was not statically significant based on fish gender. Distribution of lymphoid cells in kidney Ch. chalcodies had a reverse correlation with age, total length and weight (P<0. 01).

    Keywords: Chacalburnus chalcodies, Lymphoid cells, Kidney, Water temperature
  • Nasrollah Barandenezhad, Alireza Golchin Manshadi*, Mohammad Tarahomi Pages 13-21
    We aimed to evaluate the effect of compost earthworm on the growth factors and survival rate of Guppy larvae in comparison with commercial Biomar food. Guppy larvae were divided into three groups with three different food rations including group 1 (control) with Biomar food, group two with dried compost earthworm diet and the third group was fed with Biomar as an equal mixture of dried compost earthworm. The larvae rearing lasted for five weeks and then, the data were analyzed statistically. The survival rate (SR) and growth factors such as specific growth rate (SGR), body weight index (BWI) and daily growth rate (GR), in the third group compared to the other groups, and the second group were better than the control group. Significant changes were observed between the groups too (P≤0. 05). Thus, the use of dried compost earthworm and Biomar food simultaneously improves the survival rate and growth factors. It is recommended for using in diet.


    Keywords: Compost worm, Guppy larvae, Survival rate, growth factors
  • Khaled Roshanfekr, Rahim Abdi*, Mohammad Ali Salari Aliabadi, Zahra Basir Pages 23-33
    We investigated the impact of button mushroom compost and fertilizer on tissues structure of four cultured warm water species at Shahid Ahmadian Khorramshahr, Khuzestan Province, and southern Iran. Juveniles with an average weight of 69. 60 ± 1. 28 gr for two months in six pools with button mushroom compost and fertilizers in warm water fish culture were fed. During breeding, treatment groups and control were fed by button mushroom compost and chemical fertilizer. At the end of the stipulated time and biometrics, 5 mm tissue samples removed from the middle part of the esophagus after tissue preparing sections staining with (H & E), were studied using light microscope equipped with Dinolite lens. Number of goblet cells and thickness of epithelium of the esophagus in the treatment group were increased compared to the control group in silver carp and big head species. However, in common carp and grass carp, it was unemployed. Moreover, thickness of the muscular layer of the esophagus in four species in treatment than the control group was more of significant difference (P<0. 05).
    Keywords: Spent mushroom compost, Fertilizer, esophagus, Histology
  • Mehdi Soleimani Damabi, Amir Khoshvaghti*, Amir Nezami, Asl Pages 35-50
    Spaceflight experiments in microgravity environments revealed that spaceflight affected the physiology of the testis. We used the tail-suspension model to simulate microgravity and investigated its effect on tissue and function of the testis in sexually mature male rats. Twenty-four male Wistar rats were assigned to four groups (N =6). Microgravity simulation was done by the tail hanging method; control 1) no tail traction, and tail suspension, control 2) no simulating micro angiitis just the zinc prescription and zinc was soluble in water. Groups include: 1) Just simulated microgravity, Group 2: Simulated microgravity and prescription zinc. Controls: 1: without any interventionist, 2: just used zinc. Semen, serum, and seminal plasma zinc were analyzed. LH and FSH were measured. Sample prepared from the epididymis of rats and Spermogram was performed. Data were analyzed using SPSS 22 software. The effect of microgravity on testosterone, LH, FSH, was significantly low in oligospermia, baseline sperm the concentration, total sperm count, sperm motility, length and weight of the testicles, sperm with normal morphology. FSH, LH zinc treated groups were not significantly different from other groups. The negative effects on sperm parameters were significantly reduced. Dietary restriction of zinc can affect on microgravity testicular function adversely. The effect of zinc deficiency can prevent negative effects on sperm parameters.
    Keywords: Weightlessness, Modeling, sperm, Zinc, Rat
  • Fatemeh Sabri, Parichehreh Yaghmaei*, Azadeh Ebrahim Habibi, Shiva Irani Pages 51-59
    Cancer is an uncontrollable cell growth. One of kinds of it, is breast cancer whose main therapeutic approach is chemotherapy with side effects. Today, the use of natural ingredients, such as chalcones, has been used to treat cancer. The aim of this study was to induce apoptosis with nitrochalcone drugs in breast cancer cells of 4 t1 and on Balb / c mice. Drug toxicity was measured by MTT assay at 24 and 48 hours and at concentrations of 20, 30, 40, 50 μM. Hematoxylin-azine was evaluated after treatment of tumor mice. Then, significant results were analyzed by SPSS and Anova with p
  • The Effect of Administration of Gold Nanoparticles on Histology of Ovary in Wistar Rats
    Khadijeh Fattahi, Arman Rostamzad*, Salman Soltani, Reza Hooshmandfar Pages 61-68

    The gold nanoparticles like other nanoparticles have catalytic, magnetic, optical, and biological properties. Nowadays there is a little information on their impact on human health. The aim of this research was the histological study of ovary after administration of gold nanoparticles in Wistar rats. The total of 40 female Wistar rats was randomly divided into 4 groups: control (treated with 1 ml normal saline) and three experimental groups. Group 1, 2 and 3 received 1 ml of solution containing 10, 100, 1000 mg/kg gold nanoparticle by gavage for 15 successive days, respectively. The ovaries were removed from postnatal development; their weights were recorded and fixed in Bouin’s solution; subsequently, 6 µm serial paraffin sections were stained with haematoxylin-eosin; the structural changes of ovarian were studied. There was no significant difference on mean ovary of among all the treated, and control groups. There was no significant difference in the size of ovary, the average number of primary and secondary follicle among the 3 groups of rats (P<0. 05). Therefore, gold nanoparticles at these concentrations and 60 nm size, do not effect on the ovary in Wistar rats.

    Keywords: Gold nanoparticle, Histology, Ovary, Rat
  • Sahar Farzaneh, Sepideh Farahinia* Pages 69-79
    According to the widespread use of nanoparticles in medicine, the pathological study seems to be necessary. Important properties of nanoparticles are their small size. Accumulation of fat and inflammation of the liver are the beginning stage of liver cirrhosis. We aimed to determine the effect of nano-curcumin on fatty liver disease. Sixty male mice were divided into 6 groups (n=10): control, gavaged with normal food. The second group were fed cholesterol, third group were fed cholesterol and curcumin. Other groups were fed different dose of nano-curcumin. Then, lipid profile and liver enzymes were measured and liver tissues were fixed in formalin buffer, staining with hematoxylin-eosin. Data were analyzed using SPSS. Evaluation of serum cholesterol showed that treatment with curcumin significantly decreased cholesterol, TG, and LDL of plasma level. Histopathological changes of the liver in the group received cholesterol showed vacuoles of fat, in groups which were fed low doses of the nano-curcumin did not show fat vacuoles of fat. Nano-curcumin may be used in the safe doses for treatment of nonalcoholic fatty liver disease.
    Keywords: Nano-curcumin, Mice, Histopathology, NAFLD, liver enzymes
  • Mohammad Mohammad Ali Mansouri *, Ahmad Ali Moazedi, Gholam Ali Parham Pages 81-89
    Parkinson's disease (PD) is considered as a movement disorder, and its diagnosis is based on the presence of a set of cardinal motor symptoms. Since the pathogenesis of PD is not well understood today, the importance of the use of animal models to better understand PD and its cure is discovered. We aimed to provide new evidence on the comparison effect of rotenone on the components of PD. Thirty male mice (30±2 gr) were randomly divided into 3 groups; control group, rotenone solvent group, and rotenone group (ROT). ROT was treated with rotenone injections (2 mg/kg/48 h) for 19 days. Thus, the components of balance, movement, muscle rigidity and muscle strength tested by rotarod, open-field, and triple horizontal bar, and save testing data to evaluate and compare the effects of rotenone on these components. Component of muscle strength in all groups affected more than other components (P<0. 05). In the next degree of balance, movement and muscle rigidity were affected. Rotenone could affect components of PD model which improved muscle strength component and was better than that of the other components. Probably this subject, including the main features of rotenone creates an experimental model of Parkinson's disease.
    Keywords: Balance, Rotenone, Model of Parkinson's disease, Mice, Muscle rigidity, Muscle strength
  • Sakineh Nayeri, Arezoo Sayad*, Vida Hojati, Mohammad Taheri Pages 91-100
    Multiple sclerosis (MS) is one of the most important autoimmune diseases targeting central nervous system (OMIM: 126200). It is known to be the second factor of movement disability in the world which is increasing in recent years. It is essential to perform fundamental and functional studies on its prevention and treatment. Although the major causes of MS incidence are still unclear, CD4 (+) myelin-specific T cells play central role in generation and inflammation balance. Accordingly, activated CD4 (+) T cells in peripheral, penetrate into the CNS and trigger the inflammation cascade by inducing secretion of cytokine and chemokine. Among Th17 cells, one of CD4 (+) T cell lines is recently shown to be mainly involved in MS incidence. The role of RORA gene in the developmental pathways Th17 cells, and regarding evidence suggesting RORA receptors as potential treatment targets respecting inflammation disorders such as MS. Study on this gene would help us to discover the molecular causes of MS. We selected 30 individuals affected with MS and 30 healthy normal controls matched in gender and age. After filling a questionnaire, peripheral blood was obtained and total RNA was extracted by GeneAll kit. Then, cDNA was synthesized using GeneAll cDNA synthetize kit. Expression of RORA gene was investigated using TaqMan Real-Time PCR. Results were analyzed using Linreg and Rest 2009 software. Expression of RORA gene was not significantly reduced compared to controls (P=0. 197). Moreover, expression of RORA gene was not significantly different between genders (P=0. 142, P=0. 156). There was no significant difference in RORA gene expression between cases and control group. Expression level of RORA gene may have not important effect on the disease.
    Keywords: multiple sclerosis, Gene expression, RORA
  • Babak Hooshmand Moghadam*, Sirous Choobineh Pages 101-112
    Today, researchers are attracted to focus on the prevention of production of free radicals, and the consumption of antioxidants, especially polyphenols. Therefore we aimed to investigate the effect of pomegranate juice supplementation on total antioxidant capacity (TAC) and malondialdehyde (MDA) in young women after a session of heavy resistance exercise. In this quasi-experimental design, 20 young women with the inclusion criteria were randomly divided into two groups. The first group received 250 ml normal pomegranate juice daily and the second received 250 ml of placebo for two weeks each day. After two weeks, both groups participated in a session of heavy resistance exercise. Blood samples were taken at the beginning and end of the study after 12 h of fasting. TAC and MDA were measured by TBARS and FRAP reactions respectively, then analyzed by independent t-test at P≤0. 05 level. Pomegranate juice supplementation group had a significant increase in the TAC after heavy resistance exercise (P =0. 038). However, this change was not significant in the placebo group. MDA in pomegranate juice supplementation group showed a significant decrease after heavy resistance training (P=0. 016). This change was not significant in the placebo group. Taking supplements two weeks of heavy resistance exercise can improve total anti-oxidative capacity and reduce lipid peroxidation in young women.


    Keywords: Malone dialdehyde, Total Antioxidant capacity, Pomegranate juice supplements, Resistance training