فهرست مطالب

زیست شناسی جانوری - سال دهم شماره 4 (تابستان 1397)

مجله زیست شناسی جانوری
سال دهم شماره 4 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدعلی آذربایجانی، نعیمه محسنی زاده*، حمید نجفی پور، عباسعلی کشتکار، حسن متین همایی صفحات 1-12
    مطالعات نشان داده اند که چاقی و سطوح بالای چربی منجر به تولید گونه های فعال اکسیژن شده و کمبود VD با چاقی مرتبط است. از آنجایی که آب اکسیژنه (H2O2) بعنوان نشانگر گونه های اکسیژن واکنش گر (ROS) جهت ارزیابی پاسخ سلول ها به استرس اکسیداتیو استفاده می شود. هدف پژوهش حاضر، بررسی همزمان فعالیت بدنی و ویتامین D (VD3) در درجات متفاوت استرس اکسیداتیو و توانایی دوز پایین و بالای H2O2 بر شاخص های آنتروپومتری می باشد. در این مطالعه، 60 سر رت نر در ده گروه شش تایی شامل: 1- گروه کنترل، 2- گروه H2O2 ؛ 3- گروه 2H2O2؛ 4- گروه H2O2و VD3؛ 5- گروه 2H2O2و VD3؛ 6- گروه H2O2و فعالیت تمرینی؛ 7- گروه 2H2O2و فعالیت بدنی؛ 8- گروه H2O2و VD3و فعالیت بدنی؛ 9- گروه 2H2O2و VD3و فعالیت بدنی و 10- گروه تحت دی متیل سولفوکساید و سالین تقسیم شده و به مدت 8 هفته با تردمیل در سرعت و شیب های مشخص مورد آزمون قرار گرفتند. سپس شاخص های آنتروپومتری اندازه گیری و داده ها با استفاده از آزمون کولموگروف-اسمیرنوف و آنالیز واریانس یکطرفه توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها نشان داد که سطوح پایین H2O2، فعالیت تمرینی منظم و ویتامینD بر میزان شاخص های آنتروپومتری اثر معناداری نداشت اما در گروه های اعمال شده با دوز بالای آب اکسیژنه (2H2O2) نسبت به گروه کنترل و گروه های اعمال شده با دوز پایین تغییرات معنی داری در شاخص Lee، مدت زمان دویدن و توده ی بدنی دارند. به نظر می رسد که می توان از سطوح بالای H2O2، فعالیت تمرینی منظم و مصرف آنتی اکسیدان ویتامین D جهت کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب میوکارد استفاده نمود.
    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، هیدروژن پراکسید، ویتامین D، شاخص های آنتروپومتری
  • زهرا اکبریان، طاهره باقرپور* ، نعمتاللهنعمتی صفحات 13-21
    دیابت نوع دو شایع ترین نوع دیابت است و از آنجا که فیبرغذایی باعث کاهش جذب مواد قندی می گردد و برای پیشگیری و درمان دیابت و هیپرلیپیدمی یا چاقی موثر می باشند. همچنین کسانی که برنامه مرتب ورزشی داشته باشند، کاهش میزان قند خون و افزایش حساسیت به انسولین از جمله اثرات مفید این فعالیت ورزشی می باشند. پس ضروری است برای شناخت و بررسی عوامل دخیل در ابتلا و پیشگیری و درمان این بیماری (دیابت) ، مطالعه ای در رده ی سنی 40 تا 60 سال با دیابت نوع دو انجام گیرد تا از نتایج آن برنامه هایی جهت درمان و کنترل دیابت در میانسالان طراحی نمود و هزینه های درمان در کشور هم کاهش یابد. لذا آزمودنی ها بر اساس فاکتورهای سن، جنس، قد، وزن و قند خون به سه گروه 10 نفر همسان سازی شده و آزمودنی ها از نوع دیابت نوع 2 بودند، میزان 40 گرم سبوس گندم به برنامه غذایی روزانه گروه A و گروه B تمرینات هوازی (پیاده روی) ، سه جلسه در هفته، در مدت زمان 30 دقیقه با شدت متوسط (با شدت 60 تا 80 درصد ضربان قلب بیشینه) و 8 هفته انجام گردید و گروه C: گروه کنترل. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که تنها FBS تفاوت معنی داری پیدا کرده است و HBA1C در گروهی که تمرینات هوازی و رژیم غذایی و مصرف سبوس، نسبت به گروه های دیگر کاهش چشمگیرتری داشته است و پس از مصرف مکمل سبوس گندم، قند خون بیماران پایین آمده و تحت کنترل قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: دیابت، تمرینات هوازی، فیبر غذایی، یادآمد خوراک، برنامه غذایی
  • نسرین خسروی زاد ، غلامحسن واعظی* ، نسیم حیاتی صفحات 23-31
    افزایش تری گلیسرید و کلسترول خون باعث پیامدهای بسیاری در انسان ها گشته و بیماران مبتلا ، سالانه هزینه های زیادی را متحمل میشوند. این تحقیق به منظور بررسی اثر عصاره برگ گیاه کنگرفرنگی بدنبال استنشاق سرب در میزان تری گلیسرید و کلسترول در موش های صحرایی نرصورت گرفت. در روز اول 5 گروه 6 تایی از موش های نر بالغ صحرایی بجز گروه کنترل تحت استنشاق سرب قراداده شد و از همان روز اول بمدت 10 روز 5 میلی گرم گاواژ عصاره در گروه های تجربی با غلظت های 25، 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن موش ها انجام شد. در روز دهم خونگیری از قلب شد خون گرفته شده در لوله های آزمایش مخصوص برای سنجش توسط کیت های مخصوص کلسترول و تری گلیسرید فریز شد و میزان تری گلیسرید خون پس از استنشاق سرب در خون توسط کیت مخصوص تعیین شد. در این روش برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و آزمون توکی استفاده شد. میزان تری گلیسرید و کلسترول خون پس از استنشاق سرب در خون توسط کیت مخصوص تعیین شد و پس از مصرف عصاره کنگر فرنگی کاهش یافت و 001/0p≤ و از لحاظ آماری معنی دار بود. نتیجه اینکه پس از مصرف عصاره برگ گیاه کنگر فرنگی تری گلیسرید و کلسترول خون کاهش یافت. عصاره برگ کنگر فرنگی بدلیل خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی که دارد می تواند میزان تری گلیسرید و کلسترول خون را کاهش دهد، بنابراین میتوان گیاه کنگرفرنگی را در برنامه تغدیه روزانه جزء موارد مفید برای کاهش تری گلیسرید و کلسترول خون در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: مسمومیت با سرب، کنگر فرنگی، تری گلیسرید خون، کلسترول خون
  • زهرا سیاحی ، مهدی سالمی * صفحات 33-43
    با افزایش توسعه، تکنولوژی و تولید متنوع مواد شیمیایی مورد نیاز در صنعت، کشاورزی در دهه های اخیر به صورت فزاینده ای گسترش یافته است به طوری که با افزایش جمعیت، فعالیت های صنعتی و کشاورزی ورود آلاینده ها به محیط زیست افزایش یافته است. این تحقیق در سال 1395 با هدف ارزیابی امکان بروز اثرات غیرسرطانی فلزات سنگین ناشی از مصرف ماهی شیربت مردم شهر ماهشهر در فصل تابستان انجام شد. در این پژوهش نمونه های ماهی مورد نیاز از صید روزانه صیادان بندر ماهشهر در سال 1395 تهیه شدند. نمونه گیری به صورت تصادفی از بین ماهیان صید شده و آماده عرصه به بازار صورت گرفت که 26 نمونه استفاده شد. بعد از زیست سنجی، بافت عضله نمونه ها جداسازی و هضم شیمیایی نمونه انجام شد و با استفاده از دستگاه جذب اتمی (Ultima2c) میزان غلظت فلزات کادمیوم، نیکل، سرب، کروم و روی عضله اندازه گیری گردید و براساس جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه نسبت خطر فلزات سنگین تعیین شد. نتایج این مطالعه نشان داد که میانگین غلظت کادمیوم و نیکل، سرب، کروم و روی در عضله ماهی شیربت به ترتیب 848/2، 933/1، 23. 3، 045/0 و 93/23 میلی گرم وزن خشک بود که این میزان فلز کادمیوم، نیکل، سرب بالاتر از حد استاندارد تعیین شده توسط سازمان های معتبر جهانی مانند WHO،FAO ، MAFF و FDA هستند. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، نسبت خطر (HQ) کادمیوم بالاتر از 1 (10/1) ، نیکل پایین تر از 1 (82/0) ، سرب بالاتر از1 (99/9) ، کروم پایین تر از 1 (019/0) و روی بالاتر ازیک (25/10) بود که براین اساس مصرف ماهی شیربت این منطقه خطر حادی برای مصرف کنندگان از نظر میزان فلزات سنگین در پی خواهد داشت.
    کلیدواژگان: ارزیابی، ماهشهر، فلزات سنگین، ماهی شیربت، Barbus grypus
  • طیبه صادقی *، مهرداد شریعتی، مختار مختاری صفحات 45-54
    گل ساعتی از جمله گیاهان دارویی است که دارای ترکیباتی با خواص آنتی اکسیدانی است و در درمان بیماری های صرع، اسهال، سوختگی و همورویید و تنظیم آنزیم های کبدی مفید می باشد. هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر تجویز خوراکی عصاره گل ساعتی بر غلظت های پلاسمایی اوره، کراتینین، آلبومین و پروتئین تام در موش صحرایی نر بالغ بود. تعداد 40 سر موش با وزن تقریبی 195 گرم به پنج گروه تقسیم شدند. گروه کنترل هیچ گونه تیمار دارویی دریافت نکردند. گروه شاهد، فقط آب مقطر در یافت نمود. گروه های تجربی، به مدت 21 روز به ترتیب مقادیر 150، 300 و 600 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره برگ گل ساعتی دریافت کردند. بعد از پایان این دوره به منظور اندازه گیری فاکتورهای مورد مطالعه (ازت اوره، کراتینین، آلبومین، پروتئین تام) خونگیری از قلب انجام شد. نتایج بدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و مقایسه میانگین ها با استفاده از آزمون T تست انجام شد. نتایج نشان داد که مقدار آلبومین در گروه تجربی دریافت کننده 600 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره، نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری داشت. میزان پروتئین تام، کراتینین در مقایسه با گروه کنترل تغییرات معنی داری نشان نداد. همچنین عصاره آبی- الکلی برگ گیاه گل ساعتی باعث کاهش میزان ازت اوره خون در کلیه گروه های تجربی دریافت کننده عصاره نسبت به گروه کنترل شد. با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه می توان اینطور بیان کرد که گیاه گل ساعتی نقش حمایت کنندگی برای کبد ایجاد می کند و عدم آسیب کبدی در رت های مورد مطالعه نشان دهنده این موضوع بود.
    کلیدواژگان: گل ساعتی، ازت اوره، کراتینین، آلبومین، پروتئین تام
  • الهام قدوسی دهنوی *، حسین مقصودی، رضا حاجی حسینی صفحات 55-67
    اسانس شامل کمپلکس پیچیده ای از ترکیبات با فعالیت بیولوژیک از جمله خاصیت ضد سرطانی است. با توجه به عوارض جانبی و مقاومت داروهای سنتتیک شیمیایی، فراوردهای گیاهی برای درمان سرطان مورد توجه است. این تحقیق به منظور بررسی اثر سمیت سلولی اسانس هسته عناب (EOSZ) بر روی رده ی سلولی (K562) به عنوان مدل لوسمی میلوئیدی مزمن صورت گرفته است. در این مطالعه، از هسته های عناب جمع آوری شده از شهر اصفهان توسط دستگاه کولنجر اسانس گیری و سپس ترکیبات آن توسط کروماتوگرافی گازی و اسپکتروفتومتری شناسائی شد. سلول های (K562) کشت داده شد و با غلظت های (1 تا 900 میکروگرم بر میلی لیتر) و در فاصله های زمانی مختلف (24، 48 و 72 ساعت) تیمار شدند. سمیت سلولی اسانس هسته عناب (EOSZ) بر علیه سلول های K562 لوسمی با استفاده از روش MTT برآورد و جذب با استفاده از دستگاه الایزا با طول موج (540 نانومتر) اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری t. test و ANOVA و SPSS نسخه 15 تجزیه و تحلیل شدند. 24 ترکیب در اسانس شناسائی شد که عمده ترکیب آن اوژنول بود. اسانس هسته عناب، بالاترین اثر سمیت سلولی را در 200=LC50 میکروگرم بر میلی لیتر و72 ساعت پس از تیمار، از خود نشان داد. به عبارت دیگر، اسانس هسته عناب اثر سمیت سلولی وابسته به دوز را بررده سلولی K562 از خود بروز داده است. با توجه به سمیت سلولی اسانس هسته عناب بر رده سلولیK562، اسانس هسته عناب می تواند به عنوان یک کاندید بالقوه برای مطالعات بیشتر سرطان لوسمی میلوئیدی مزمن و سایر سلول های سرطانی در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: سیتوتوکسیک، CML، K562، اسانس هسته عناب
  • شهریار نژادسلیم، ماندانا غلامی* صفحات 69-76
    تاثیر انواع مختلف تمرینات ورزشی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) مشخص نیست. بنابراین، هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی بر سطوح سرمی آنزیم های کبدی شامل AST، ALT و ALP در مردان دارای اضافه وزن مبتلا به NAFLD بود. بدین منظور، 30 مرد دارای اضافه وزن مبتلا به NAFLD با میانگین سنی 5/2 ± 2/40 و وزن 19/3 ± 5/75 به صورت تصادفی در دو گروه کنترل (15 نفر) و تمرین مقاومتی (15 نفر) تقسیم بندی شدند. آزمودنی های گروه تمرین به مدت هشت هفته و هفته ای سه جلسه در برنامه تمرین مقاومتی شرکت کردند. شدت تمرین از 40 درصد 1RM در هفته اول به 70 درصد 1RM در هفته آخر رسید. نمونه های خونی در انتهای پروتکل پژوهشی جمع آوری و متغیرهای مورد نظر در سرم اندازه گیری شدند. یافته های پژوهش حاضر با نرم افزار SPSS-24 و استفاده از آزمون آنالیز کوواریانس (ANCOVA) تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که سطوح سرمی AST (024/0 =p) و ALT (006/0 =p) در گروه تمرین مقاومتی به صورت معناداری کاهش یافته است، اما تغییرات در سطوح ALP معنادار نبود (096/0 =p). همچنین، نتایج بهبود معنادار نیمرخ لیپیدی را در گروه تمرین کرده نشان داد (001/0 =p). بر اساس نتایج پژوهش حاضر، تاثیرات مثبت تمرینات مقاومتی در بیماران مبتلا به NAFLD ممکن است بواسطه کاهش سطوح آنزیم های کبدی اعمال شود و این برنامه تمرینی می تواند نقش موثری در تعدیل نیمرخ لیپیدی بیماران مبتلا به NAFL داشته باشد.
    کلیدواژگان: کبد چرب، تمرین مقاومتی، آنزیم های کبدی، استئاتوز
  • زینب نوروزی، عباسعلی دهپور جویباری* صفحات 77-86
    دیابت نوع 2 شایع ترین نوع دیابت بوده و 90 درصد موارد این بیماری را به خود اختصاص داده است. رایج ترین پلی مورفیسم ژن (VEGF405CG) درناحیه غیر قابل ترجمه 5UTR است که پلی مورفیسم 405CG احتمالا در سطح بیان پس از ترجمه ی ژن تاثیر داشته و سبب افزایش محصول ژنی میشود. VEGF یک فاکتور آندوتلیوم رگی است که به عنوان یک فاکتور قوی آنژیونیک و نفوذپذیری مویرگی ،نقش مهمی را در بیماری زایی DR بازی میکند. لذا ممکن است VEGF405CGکاندید مناسبی برای استعداد به دیابت تیپ 2 باشد. هدف از این پژوهش، تعیین ارتباط بین این ژن با بیماری هایی چون دیابت نوع 2 در جمعیت استان مازندران می باشد. نمونه های مورد آزمایش، شامل 50 فرد مبتلا و50 فرد سالم مراجعه کننده به آزمایشگاه های تخصصی آتیه و شهید بابایی می باشند. که حدود 1 سی سی خون حاوی پلاسمای EDTA (CBC) از 50 فرد مبتلا و 50 فرد سالم به عنوان کنترل پس از کسب رضایت آگاهانه گرفته شد. برای تعیین مقدار و کیفیت DNA، که مرحله بسیار مهمی در روش RFLP می باشد، از دو روش ارزیابی کمی به روش اسپکترفتومتری و ارزیابی کیفی به روش الکتروفورز استفاده شد. جهت تخمین غلظت DNA، 4 میکرولیتر از محلول پایه DNA با یک میکرولیتر بافر نمونه گذاری مخلوط و در چاهک ژل آگارز 5/1 درصد در بافر TAE یک برابر تخلیه گردید. برای ارزیابی محصول PCR روی ژل آگارز 2 درصد انجام شد. 5 میکرولیتر از محصول هر یک از واکنش ها به همراه 1 میلی لیتر رنگ به چاهک های ژل منتقل و الکتروفورز در ولتاژ 100 ولت به مدت 5/1 ساعت انجام شد. ژل در محلول اتیدیوم برماید (5/0 میلی گرم بر میلی لیتر) به مدت 20 دقیقه رنگ آمیزی شد و پس از انتقال به آب مقطر، با دستگاه ژل داک عکس برداری شد. این مطالعه ارتباط چندانی بین پلی مورفیسم VEGF405CGدر بین مبتلایان دیابت نوع دو نشان نمی دهد و نیاز به مطالعه بیشتر در جمعیت های مختلف برای شناخت بهتر نقشVEGF405CGمی باشد.
    کلیدواژگان: گروه زیست شناسی، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران
|
  • M.A. Azarbayjani, N. Mohsenizadeh*, H. Najafipour, A.A. Keshtkar, H. Homaee Pages 1-12
  • Z. Akbarian, Tahereh Bagherpoor*, N. Nemati Pages 13-21
    Type 2 diabetes is the most common type of diabetes and since dietary fiber lowers the absorption of sugars, so it is effective in preventing and treating diabetes, hyperlipidemia and obesity. Also, in those who have a regular exercise program, reduced blood glucose levels and increased insulin sensitivity, can be the beneficial effects of this activity. Therefore, it is considered necessary to study the factors involved in the prevention and treatment of this disease (diabetes) in the age group of 40-60 years with type diabetes 2 so that its results can be used to design programs that lead to treatment and The control of diabetes is in middle age, and in this way the cost of treatment in the country will be reduced. Therefore, the subjects were matched to age, sex, height, and weight and blood glucose in 3 groups of 10, and the subjects were all type diabetes 2 mellitus. Forty grams of wheat bran were fed to the daily diet of the subjects in group A and group B aerobic exercise (walking), three sessions per week, for 30 minutes with moderate intensity (60-80% of maximum heart rate) and for 8 weeks And group C: control group and the results showed that only FBS had a significant difference and HBA1C was significantly lower in the aerobic exercise with diet and bran intake group were more significant than other groups after consuming wheat bran supplementation, the blood glucose levels are lowered and controlled.
    Keywords: Diabetes, Aerobic exercises, Dietary fiber, Remember the feed, Food program
  • N. Khosravizad, Gh. Vaezi *, N. Hayati Roudbari Pages 23-31
    Increased levels of blood cholesterol and triglyceride have many implications for humans and sufferers suffer from high costs annually. This research was conducted to investigate the effect of leaf extract of artichoke after lead inhalation in triglyceride and cholesterol levels in rats. In the first day, 5 groups of 6 male adult rats were contracted except for the control group under the lead inhalation. From the first day, 5 mg of extract gavage in the experimental groups at concentrations of 25, 50 and 100 mg/kg Mice weight was measured for 10 days. On the 10th day, the blood was collected from the heart and the remaining blood was separated and frozen with triglyceride and cholesterol kits for measurement. In this method (SPSS software, mean ± SD) method and Tukey test were used for data analysis. Blood cholesterol and triglyceride levels were determined by special kit after lead inhalation in the blood and after application of artichoke extract, p≤ 0. 001 was statistically significant. The result was a decrease in the blood cholesterol and triglyceride levels in the artichoke leaf extract. due to its high antioxidant properties, leaf extract can reduce blood cholesterol and triglyceride levels. Therefore, Artichoke can be useful for reducing blood glucose in daily diet.
    Keywords: Lead toxicity, Artichoke, Blood triglyceride, Blood cholesterol
  • Z. Sayahi, M. Salemi * Pages 33-43
    With the development of technology, and the diversification of chemicals needed in the industry, agriculture has increasingly expanded in recent decades, with increasing population, industrial and agricultural activities; the input of pollutants into the environment has increased. This research was carried out in 2016 with the aim of evaluating the possibility of non-cancerous effects of heavy metals caused by the consumption of Barbus grypus fish in the city of Mahshahr in summer. In this research, samples of fish required from the daily fisherman's hunting in Mahshahr port were prepared in 2016. Sampling was done randomly from trapped and ready-made fish in the market, in which 26 samples were used. After biometrics, the muscle tissue of the samples was isolated and chemically digested. A ratio of density of cadmium, nickel, lead, chromium and zinc on the muscle was measured by atomic absorption device (Ultima2c) and based on information gathering; the risk ratio of heavy metals was determined by the questionnaire. The results of this study showed that the average concentration of cadmium and nickel, lead, chromium and zinc on fish Barbus grypus to arrange 2. 848, 1. 933, 23. 3, 23. 93 and 0. 045 mg. dry weight, which was the amount of metallic cadmium, nickel, lead higher than the standard set by the world Organization like FAO, WHO, MAFF and FDA. According to the results of this study, the hazard ratio (HQ) of cadmium was higher than 1 (1. 10), nickel lower than 1 (0. 82), lead more than 1 (999. 9), chromium less than 1 (0. 019), and zinc more than 1 (10. 25), according to which the consumption of Barbus grypus fish in this area would have a severe risk for consumers as a result of heavy metals.
    Keywords: Assessment, Mahshahr, Heavy metals, Barbus grypus fish
  • M. Shariati, M. Mokhtari , T. Sadeghi * Pages 45-54
    Passiflora caerulea is one of medicinal plants that has contained high anti-oxidant combinations and are useful in curing epilepsy, diarrhea, burn, Hemorrhoid and in regulating liver enzymes. The objective of this study was evaluation of effect of passiflora caerulea leaf hydroalcoholic extract on some biochemical factors in adult male rat. 40 male rats, about 195-200 g each were used in five groups. The control group did not receive any drug treatment, sham group found only distilled water, and experimental groups receiving 150, 300, 600, mg/kg leaves of passiflora caerulea Hydro-alcohol extract respectively during 21 days. After the end of this period, blood samples were taken from the heart to measure the biochemical factors (urea, creatinine, albumin, total protein). The results were analyzed using SPSS software and comparison of meanings was done using T. test. The results showed that the amount of albumin in the experimental group receiving 600 mg / kg of the extract decreased significantly compared to the control group. Total protein, cratinin and total body weight had no significant changes with control group. Hydro-alcoholic extracts of Passionate flower leaf caused reduction of blood urea nitrogen levels in all experimental groups receiving the extracts as compared to the control. According to the results of this study, it can be argued that the Passiflora caerulea plays a supporting role for the liver, and the lack of liver damage in the rats indicated this issue.
    Keywords: Passiflora Caerulea, Urea nitrogen, Creatinine, Total protein, Albumin
  • Elham Ghodousi Dehnavi *, H. Maghsoudi, R. Haji Hosseini Pages 55-67
    Essential oils are complex mixtures of several components endowed with a wide range of biological activities, including anticancer properties. Due to the side effects and the resistance of synthetic drugs, plant products are considered for the treatment of cancer. This study is performed the effect of cytotoxicity of essential oil from the seeds of Zizyphus jujuba (EOSZ) on K562 cell line as a model of chronic myeloid leukemia. In this study, the seeds of Z. jujube were collected from the Isfahan city, and essential oils were extracted by Clevenger apparatus and then the combination by gas chromatography and spectrophotometry were identified. K562 cells were cultured and treated with concentrations of essential oils of 1 to 900 micrograms per milliliter (in 24h, 48h, and 72h). Cytotoxicity of essential oil from the seeds of Zizyphus jujuba (EOSZ) against K562 leukemia cells was estimated by the MTT assay. The absorbance was measured using ELISA plate reader (540 nm) were measured. Then the data were analyzed with the computer software SPSS version 15. 0 (SPSS Inc. , Chicago, USA), t. test and ANOVA. 24 compounds were identified in the essential oil, the main component of which was Eugenol. Essential oil from the seeds of Zizyphus jujuba (EOSZ), the highest cytotoxic effect in LC50 = 200 micrograms per milliliter and 72 hours after treatment. In other words, the seed essential oil from Zizyphus jujuba (EOSZ) expresses the effects of cellular toxicity on k562 cells, depending on the dose and time. Considering the toxicity of seed essential oil from Zizyphus jujuba (EOSZ), seed essential oil from Zizyphus jujubacan be considered a Potential candidate for further CML studies, and other cancer cells.
    Keywords: Cytotoxic, Leukemia, Zizyphus jujube, K562, CML
  • S. Nejadsalim, M. Gholami * Pages 69-76
    The effect of different types of exercise training in patients with nonalcoholic fatty liver disease (NAFLD) is unclear. Therefore, the aim of present study was to investigate the effect of eight weeks’ resistance training on serum levels of hepatic enzymes' including AST, ALT and ALP in overweight men’s afflicted by NAFLD. For this purpose, 30 overweight men’s afflicted by NAFLD with average age 40. 2 ± 2. 5 and weight 75. 5 ± 3. 19 randomly divided in control (n=15) and resistance training (n=15) groups. Subjects in training group take part in resistance training program for eight weeks and three sessions per week. Training intensity increased from 40 percent of 1RM in first week to 70 percent of 1RM in last week. Blood samples collected in the end of research protocol and given variables measured in serum. Present study result analyzed by SPSS-24 software and using analyze covariance (ANCOVA) test. Results indicated that serum levels of AST (p= 0. 024) and ALT (p= 0. 006) significantly decreased in resistance training group, but changes in serum levels of ALP wasn’t significant (p= 0. 096). Moreover, result indicated significant improvement of lipid profile in trained group (p= 0. 001). According to present study result, positive effect of resistance training in patient with NAFLD may be exert by decreasing levels of hepatic enzyme and this training program can play effective role in modulating lipid profile in patient with NAFL.
    Keywords: Fatty liver, Resistance training, Hepatic enzyme, Steatosis
  • Z. Noroozi, A.A. Dehpour Joybari * Pages 77-86
    Type 2 diabetes is the most common diabetes and includes about 90% of all diabetic cases in the world. The most common gene polymorphism (VEGF405CG) is in the untranslated region of 5UTR, 405CG polymorphism probably has an effect on the level of expression after the gene translation and increases the gene products. VEGF is a vascular endothelium factor that plays an important role in DR pathogenicity as an angiogenic and capillary permeability factor. Therefore, VEGF405CG may be a good candidate for potential of catching diabetes type 2. The purpose of this study was to determine the relationship between this gene and diseases such as type 2 diabetes in the population of Mazandaran province. The tested specimens consisted of 50 patient and 50 healthy people referring to the Atieh and Shahid Babaei laboratories. About 1 ml of blood containing EDTA (CBC) from 50 patient and 50 healthy individual was taken as a control after obtaining informed consent. In order to determine the amount and quality of DNA, which is a very important step in the RFLP method, spectrophotometric and electrophoresis method were used for quantitative and qualitative evaluation, respectively. To estimate the concentration of DNA, 4 μl of the base DNA solution was mixed with 1 μl of the sampler buffer and in a well, 1. 5% agarose gel was evacuated in TAE buffer. A PCR product was evaluated on an2 % agarose gel. 5 μl of product of each reaction with 1 ml of color transferred to gel wells and electrophoresis was performed at a voltage of 100 V for 1. 5 hours. The gel was stained in ethidium bromide solution (0. 5 mg/ml) for 20 minutes and after transferred to distilled water was photographed with gel dock. This study does not show any association between VEGF405CG polymorphism among type II diabetic patients and further study is needed in different populations to better understanding the role of VEGF405CG.
    Keywords: VEGF405CG_Type 2 diabetes_Population of Mazandaran Province_Gene_Polymorphism