فهرست مطالب

Jorjani Biomedicine Journal
Volume:6 Issue: 1, Spring 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/03/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ثریا لرکی، مسعود ملکی * صفحات 1-11
    زمینه و هدف
    رشد بافت آندومتر و فعالیت آن در خارج از رحم باعث ایجاد اندومتریوز می شود. شواهد نشان می دهد که انحرافات مختلف اپی ژنتیکی نقش اساسی در پاتوژنز اندومتریوز بازی می کند. SF-1 یک عامل رونویسی ضروری، برای بیوسنتز استروژن در سلول های اندومتریوتیک است. بیان SF-1 در اندومتریوز و عدم بیان آن در آندومتر در درجه اول توسط متیلاسیون پروموتر آن تعیین می شود. مطالعه حاضر با هدف مقایسه وضعیت متیلاسیون ناحیه پروموتری ژن SF-1 در زنان مبتلا به اندومتریوز و سالم انجام گرفت.
    روش بررسی
    در مطالعه موردی – شاهدی حاضر از 25 نمونه بافت اندومتریوتیک از زنان مبتلا به اندومتریوز و 5 نمونه بافت آندومتر طبیعی از افراد تحت عمل هیسترکتومی که از بیمارستان های ولیعصر، طالقانی، 29 بهمن و شمس شهر تبریز در سال 1395 جمع آوری گردید، DNA استخراج شد. نمونه های DNA حاصل بی سولفیته شدند و در نهایت وضعیت متیلاسیون پروموتر ژن SF-1 توسط methylation specific PCRمورد ارزیابی قرار گرفت .آنالیز آماری شامل دو قسمت آمار توصیفی و آمار استنباطی با استفاده از نرم افزار آماری spss نسخه 20 و آزمون استقلال انجام شد.
    یافته ها
    میزان متیلاسیون پروموتر ژن SF-1 در نمونه های اندومتریوتیک سطح کاهش یافته و با اندومتریوز ارتباط معنی داری دارد (05/0P<).
    بحث و نتیجه گیری
    هیپو متیلاسیون پروموتر ژن SF-1 می تواند باعث افزایش نسبی بیان ژن SF-1 در بافت اندومتریوز شود که این افزایش بیان در نهایت ممکن است منجر به ایجاد یا پیشرفت بیماری شود.
    کلیدواژگان: اندومتریوز، متیلاسیون پروموتر، ژن Steroidogenic factor 1، NR5A1
  • بهروز یحیایی *، مهناز نوری، حمید متمیر صفحات 12-20
    زمینه و هدف
    استروئیدهای آنابولیک همواره توسط ورزشکاران مورد استفاده قرار می گیرد. لذا این تحقیق با هدف بررسی اثر بولدنون بر بافت بیضه و تاثیر التیام بخشی عصاره ی عناب و تمرینات ورزشی پس از مصرف بولدنون مورد مطالعه قرار گرفت.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع مطالعات تجربی و شاهددار تصادفی می باشد که در آن 42 سر موش صحرایی نر خریداری و به 3 گروه مساوی تقسیم شدند. به 28 سر موش صحرایی بولدنون تزریق گردید و سپس به 4 گروه تقسیم شدند. گروه کنترل، شم، گروه بولدنون 8 هفته که سپس موش صحرایی این گروه، به 4 گروه کنترل عوارض بولدنون پس از 8 هفته، شاهد فاقد تیمار، عصاره عناب، عصاره عناب همراه با تمرینات ورزشی تقسیم شدند. گروه کنترل بدون مصرف دارو، گروه شم روغن زیتون، گروه بولدنون به مدت 8 هفته داروی بولدنون دریافت و سپس موش صحرایی این گروه به 4 گروه تقسیم شدند. گروه اول معدوم و نمونه گیری شد، گروه دوم هیچ تمرین و دارویی دریافت نکرد، گروه سوم عصاره هیدروالکلی عناب با دوز 600 میلی گرم و گروه چهارم شروع به دریافت عصاره هیدروالکلی عناب با دوز 600 میلی گرم بر کیلوگرم همراه با تمرینات ورزشی استقامتی خواهد کرد. برنامه ورزشی استقامتی شامل استفاده روزانه از تردمیل بود.
    یافته ها
    مطالعه هیستوپاتولوژی نشان داد که در گروه دریافت کننده بولدنون دوز 5 میلی گرم شمای میکروسکوپیک بافت کاملا در روند دژنراسیون قرار داشته و تغییرات مختلف همراه با بی نظمی دیده می شود به طوری که تغییرات دژنراتیو سلول های روند اسپرماتوژنیک، سرتولی و لیدیگ بیش از 60 درصد و 3 درجه تغییرات کیفی رتبه ای بود. اما در گروه دریافت کننده عصاره ی عناب به تنهایی و همراه با تمرینات ورزشی تغییرات سلول های سرتولی و لیدیگ در حدود صفر درصد و تغییر سلول های روند اسپرماتوژنیک کمتر از 20 درصد مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    عصاره عناب به تنهایی و همراه با تمرینات ورزشی اثرات التیام بخشی بهتری را بر بافت بیضه پس ازمصرف استروئید آنابولیک بولدنون دارد.
    کلیدواژگان: بولدنون، عصاره ی هیدروالکلی عناب، بافت بیضه، موش صحرایی
  • مهدی تاج بخش، ندا سلیمانی صفحات 21-30
    زمینه و هدف
    گیاهان از گذشته جهت مصارف بهداشتی، درمانی و طعم دهنده کاربرد داشته و استفاده وسیع از آن ها و حداقل عوارض جانبی مشهود، ارزش این گونه فرآورده ها را بیشتر نموده است. امروزه درمان عفونت های باکتریایی از چالش های مهم در جهان محسوب می شود. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثر کشندگی اسانس گیاهان Zingiber officinale، Aloysia citrodora و Artemisia dracunculus بر میزان بقای سویه های استاندارد گرم مثبت و منفی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، اثر اسانس گیاه ترخون (A. dracunculus) و زنجبیل (Z. officinale) و به لیمو (A. citrodora) بر روی 6 سویه ی باکتریایی استافیلوکوکوس ارئوس، کلبسیلا، سالمونلا تیفی موریوم، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، پروتئوس و کورینه باکتریوم دیفتریه بررسی گردید. برای بررسی خاصیت ضد باکتریایی اسانس ها، از روش های well diffusion و برای به دست آوردن غلظت مهار کنندگی و کشندگی از تست (minimuminhibitory concentration (MIC و Minimum Bactericidal Concentration (MBC) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج MICو MBC نشان دادکه بیشترین اثر اسانس زنجبیل با غلظت 125/0 میلی گرم در میلی لیتر بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا تیفی موریوم و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس مشاهده شد و در مورد اسانس ترخون بیشترین اثر بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، پروتئوس و کورینه باکتریوم دیفتریه و در غلظت 03125/0 میلی گرم در میلی لیتر دیده شد. اثرات آنتی باکتریال این اسانس ها بر روی سایر باکتری ها مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    گیاهان دارویی از دیرباز مورد توجه بوده است. نتایج این بررسی نشان می دهد که اسانس های زنجبیل و ترخون می توانند به عنوان ترکیبی مناسب برای درمان برخی عفونت های ناشی از باکتری های گرم مثبت و منفی معرفی گردد.
    کلیدواژگان: مقاومت آنتی بیوتیکی، حداقل غلظت کشندگی، حداقل غلظت مهارکنندگی، Zingiber officinal و Aloysia citrodora و Artemisia dracunculus
  • دانیال باقری، رضاعلی محسنی، سید محمدصادق مهدوی صفحات 31-42
    زمینه و هدف
    آلودگی های زیست محیطی یکی از مهم ترین عوامل بروز بیماری ها است. تولید حجم انبوهی از زباله های بیمارستانی، صنعتی و خانگی به طور روزانه ایجاد کننده معضلات بهداشتی و تهدید کننده سلامت جوامع است. این مطالعه به منظور تعیین ارتباط متغیرهای اجتماعی-اقتصادی با عملکرد زیست محیطی شهروندان شهر گرگان انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی به روش مقطعی روی 400 نفر از شهروندان شهر گرگان انجام شد. شهروندان شهر گرگان به 3 منطقه بر اساس تقسیم بندی شهری تقسیم و اطلاعات دریافت شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. ابزارهای مورد استفاده جهت جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه جمعیت شناختی و وضعیت اجتماعی- اقتصادی بود. برای سنجش رفتارهای حامی محیط زیست از پرسشنامه ی استاندارد بر اساس طیف دانلاپ استفاده شد. تحلیل داده ها با نرم افزار آماری Spss 16 و آنالیز واریانس و آزمون T مستقل و تحلیل عاملی انجام شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد بین جنسیت با رفتار حامی محیط زیست رابطه معنی دار و مثبتی وجود نداشت. تحلیل واریانس رابطه معنی داری بین وضعیت تاهل با رفتارهای حامی محیط زیست نشان داد (05/0>P). نتایج تحلیل عاملی نشان داد که 5 عامل مصرف آب، نگرش به بازیافت، مصرف انرژی، آلاینده ها و پرهیز از تولید زباله به میزان 487/55 درصد رفتار زیست محیطی را تبیین کرد. نتایج تحلیل واریانس نشان داد شهروندانی که به لحاظ اجتماعی-اقتصادی در طبقه متوسط بودند رفتار مسئولانه تری در قبال محیط زیست داشتند (05/0>P).
    نتیجه گیری
    وضعیت اجتماعی-اقتصادی افراد در میزان جهت گیری های ارزشی و رفتارهای مسئولانه در قبال محیط زیست موثر است. افزایش سطح کیفیت زندگی و آموزش های فراگیر موجب بروز رفتارهای حامی محیط زیست و ارتقاء سطح بهداشت و سلامت جامعه می گردد.
    کلیدواژگان: مولفه های اجتماعی، اقتصادی، رفتار زیست محیطی، پارادایم نوین اکولوژیکی، شهر گرگان
  • مائده سادات علوی، شیدا جبل عاملی * صفحات 43-53
    زمینه و هدف
    درمان شناختی - رفتاری از جمله مداخلاتی است که در سال های اخیر در درمان بیماری های مزمن پزشکی همچون ام اس به کار گرفته شده است؛ از این رو پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمان شناختی - رفتاری بر کنترل عواطف بیماران ام اس شهر اصفهان انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی می باشد که با استفاده از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل انجام گرفت. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه افراد عضو انجمن ام اس شهر اصفهان در سال 96-95 بود که تعداد 30 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (15 نفر برای هر گروه) جایگزین شدند. هر دو گروه پرسشنامه کنترل عواطف ویلیامز و چاملس را به عنوان پیش آزمون تکمیل و پس از اتمام دوره هشت جلسه ای (هفته ای دو جلسه یک ساعته به مدت چهار هفته) درمان شناختی - رفتاری، مجددا پس آزمون برای گروه ها اجراء شد. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی شامل میانگین و انحراف معیار و آمار استنباطی شامل تحلیل کواریانس تک متغیره در نرم افزار SPSS.20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    16 زن و 14 مرد متاهل در این پژوهش شرکت کردند. میانگین سنی شرکت کنندگان گروه آزمایش 06/7 ±23/30 و گروه کنترل 15/7 ±34/29 بود. نتایج آزمون تحلیل کواریانس تک متغیره نشان داد که بین میانگین نمرات کنترل عواطف از مرحله پیش آزمون به پس آزمون در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی داری وجود دارد (001/0 p=)؛ به طوری که در گروه آزمایش میانگین نمره کلی کنترل عواطف در مرحله پیش آزمون 66/71 و در مرحله پس آزمون 33/31 و در گروه کنترل در مرحله پیش آزمون 06/67 و در مرحله پس آزمون 93/62 بود. همچنین در گروه آزمایش نمره چهار خرده مقیاس خشم، خلق افسرده، اضطراب و عواطف مثبت در مرحله پس آزمون نسبت به مرحله پیش آزمون تفاوت معنی داری داشتند (001/0 p=). بنابراین درمان شناختی - رفتاری بر ارتقای کنترل عواطف بیماران مبتلا به ام اس موثر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به کارآیی درمان شناختی – رفتاری استفاده از این روش درمانی در بهبود کنترل عواطف بیماران مبتلا به ام اس توصیه می شود.
    کلیدواژگان: درمان شناختی - رفتاری، کنترل عواطف، ام اس
  • بابک معینی، حمید عباسی، مریم افشاری*، مرتضی حاجی حسینی، سهیلا رشیدی صفحات 54-64
    زمینه و هدف
    ورود به دانشگاه یک رویداد مهم و بسیار حساس در زندگی یک جوان در هر کشوری به شمار می رود. یکی از مهم ترین مواردی که دانشجویان با آن در دوران تحصیل روبه رو هستند، احساس غربت می باشد. این مطالعه با هدف تعیین رابطه ی احساس غربت با میزان شادکامی و عوامل مرتبط با آن ها در دانشجویان خوابگاهی دانشگاه علوم پزشکی همدان اجراء گردید.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی که در طی بهمن تا اسفند 1394 انجام شد. 387 نفر از دانشجویان خوابگاهی دانشگاه علوم پزشکی همدان با استفاده از نمونه گیری تصادفی طبقه ای با تخصیص متناسب انتخاب شدند. جمع آوری داده ها از طریق خودگزارش دهی و با استفاده از سه پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و زمینه ای، پرسشنامه احساس غربت Fenfelit و پرسشنامه شادکامی آکسفورد انجام گردید. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 تجزیه و تحلیل شدند. به منظور تحلیل اطلاعات از ضریب همبستگی پیرسون و مدل رگرسیون خطی General linear model) GLM) در سطح معنی داری 05/0 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین نمره غربت در دو جنس تفاوت معنی دار داشت (009/ 0= P). همچنین میانگین نمره شادکامی در افراد با وضعیت های اقتصادی مختلف، متفاوت بود. حس غربت با نمره شادکامی رابطه معکوس داشت به طوری که با افزایش حس غربت، شادکامی کاهش می یابد. همینطور متغیرهای احساس غربت، سن، استفاده از اینترنت، تحصیلات مادر، وضعیت سلامت، وضعیت اقتصادی و مقطع تحصیلی پیشگوهای معنی داری برای شادکامی هستند.
    نتیجه گیری
    اهمیت توجه به سلامت روان دانشجویان در خوابگاه ها، بسیار ضروری می باشد. به نظر می رسد در برنامه های مداخله ای و پیشگیری کننده باید به طور کامل عوامل تاثیر گذار بر شادکامی شناسایی و مداخلات مناسب طراحی و اجرا گردد.
    کلیدواژگان: سلامت روان، احساس غربت، شادکامی، خوابگاه، دانشجو
  • فرزانه افخمی نیا *، جمشید یزدانی چراتی، الهه رحیمی، نورالدین موسوی نسب صفحات 65-71
    زمینه و هدف
    تصادفات جاده ای یکی از عوامل مهم مرگ و میر و صدمات شدید جانی و مالی است که در جوامع بشری آثار و تبعات زیانبار اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به دنبال دارد. تعداد و شدت تصادفات در کشورهای در حال توسعه چندین برابر کشورهای توسعه یافته است. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی اپیدمیولوژیک موارد مرگ و میر ناشی از تصادفات برون شهری در استان گلستان انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مقطعی است که با رویکرد توصیفی انجام شد. اطلاعات مورد نظر از پلیس راهور استان گلستان دریافت شد. 2922 مورد حوادث رانندگی در استان گلستان در طی سال 1394 مورد بررسی قرار گرفت. داده های به کار رفته در این تحلیل شامل ویژگی های دموگرافیک افراد متوفی و شرایط محیطی و جغرافیایی محل حادثه است. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از مجموع 2922 تصادف بررسی شده استان گلستان، 251 مورد از تصادفات منجر به مرگ 317 نفر بودند. بیشتر تصادفات منجر به مرگ ناشی از اتومبیل های سواری (7/96درصد) و به علت تخلف عدم توجه به جلو (1/33 درصد) و در راه های اصلی(8/47 درصد) رخ داده بود. 7/29 درصد رانندگان مقصر کمربند ایمنی نبسته بودند. رانندگان موتورسیکلت و سرنشینان اتومبیل های سواری، بیشترین درصد قربانیان تصادفات رانندگی به ترتیب با 6/30 درصد و 5/25 درصد بوده اند.
    نتیجه گیری
    آموزش و تاکید بر استفاده از کلاه ایمنی هنگام موتورسواری و بستن کمربند ایمنی هنگام رانندگی جهت کاهش صدمات ناشی از تصادفات ضروری به نظر می رسد. بخش اعظمی از تصادفات جاده ای به دلیل عدم توجه به جلو می باشد، تغییر رفتار ترافیکی رانندگان جهت افزایش نظم و انضباط اهمیت خواهد داشت.
    کلیدواژگان: بررسی اپیدمیولوژیک، مرگ و میر، تصادفات برون شهری، گلستان
|
  • Soraya Larki, Masoud Maleki Dr * Pages 1-11
    Background And Objectives
    Endometrial tissue growth and its activity outside the uterus cause endometriosis. It has been suggested that various epigenetic deviations play a major role in the pathogenesis of endometriosis. Steroidogenic factor 1 (SF-1; NR5A1) is an essential transcription factor for estrogen biosynthesis in endometrial cells. The expression of SF-1 in endometriosis and lack of expression in normal endometrium is primarily determined by its promoter methylation. Here, we aimed to compare the methylation status of the SF-1 gene promoter region in women with endometriosis in comparison to healthy subjects.
    Methods
    In the present case–control study, DNA was extracted from 25 endometrial tissue samples from women with endometriosis and 5 normal post-hysterectomy endometrium tissues which were collected from Tabriz hospitals including Vali-e-Asr, Taleghani, 29 Bahman and Shams in 2016. The obtained DNA samples were subjected to Bisulfite-treatment. Finally, the status of SF-1gene promoter methylation was evaluated by methylation specific PCR method. Statistical analyses including descriptive and inferential statistics were conducted using tables, bar charts by statistical software SPSS version 20 and independence test.
    Results
    The methylation status of SF-1 gene promoter was decreased significantly in endometriosis samples (P
    Conclusion
    SF-1 gene promoter hypomethylation could increase the relative expression of SF-1 gene in endometriosis which may lead to the development or progression of the disease.
    Keywords: Endometriosis_Promoter Methylation_Steroidogenic Factor 1 Gene_NR5A1
  • Behrooz Yahyaei Dr *, Mahnaz Nouri Dr, Hamid Matmir Dr Pages 12-20
    Background And Objectives
    Anabolic steroids are routinely consumed by athletes. Therefore, this study was conducted to investigate the effect of Boldenone (BOL) on testicular tissue and the healing effect of jujube (Ziziphus jujuba) hydroalcoholic extract in addition to physical exercise.
    Methods
    In the present case–control study, 42 male wistar rats were purchased and divided into 3 experimental groups. 28 rats were subjected to BOL injection and subsequently divided into 4 groups. The control group, Sham and 8-week BOL group which was also divided into 4 subsequent groups of controlling BOL complications after 8 weeks, untreated control, jujube extract and jujube extract along with physical exercise.
    Results
    In the present study we found that jujube extract exerted healing effects on all groups pf treated rats in addition to the exercise training groups.
    Conclusion
    Jujube extract along with physical exercise may exert healing effects on testicular tissue after administration of anabolic BOL steroid.
    Keywords: Boldenone, Ziziphus jujuba, Hydroalcoholic extract, Testicular tissue, Wistar rat
  • Mahdi Tajbakhsh, Neda Soleimani Dr Pages 21-30
    Background And Objectives
    Historically, herbs and plants have been used for their therapeutic properties in the form of flavors and preservatives. Recently, the application of medicinal herbs has increased considering their numerous benefits and minimum side-effects. Treatment of bacterial infections is currently a major challenge in the healthcare systems across the world. The present study aimed to assess the bacterial effects of Zingiber officinale, Aloysia citrodora and Artemisia dracunculus essential oils on the survival of standard Gram-positive and Gram-negative bacterial strains.
    Methods
    In the present experimental study, we evaluated the effects of Tarragon (A. dracunculus), Ginger (Z. officinale) and Lemon Beebrush (A. citrodora) essential oils on 6 strains of Staphylococcus aureus, Klebsiella spp, Salmonella typhimurium, Staphylococcus epidermidis, Proteus spp and Corynebacterium diphtheriae. The well-diffusion method was applied to assess the antibacterial properties of the essential oils. Moreover, minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) tests were used to determine the bacterial and inhibitory concentrations of the extracts.
    Results
    MIC and MBC results demonstrated that the ginger extract (0.125 mg/mL) had the most significant impact on Staphylococcus aureus, Salmonella typhimurium, and Staphylococcus epidermidis. Furthermore, tarragon extract (0.03125 mg/mL) had the most significant effect on Staphylococcus aureus, Proteus spp, and Corynebacterium diphtheriae. The antibacterial effects of these essential oils were not observed on other bacteria.
    Conclusion
    Medicinal plants have long been used for their therapeutic properties. According to the results, ginger and tarragon extracts are effective combinations for the treatment of the infections caused by Gram-negative and Gram-positive bacteria.
    Keywords: Antibiotic resistance, Minimum bactericidal concentration, Minimum inhibitory concentration, Zingiber officinal, Aloysia citrodora, Artemisia dracunculus
  • Danial Bagheri, Reza Ali Mohseni Dr, Seyed Mohammad Sadegh Mahdavi Dr Pages 31-42
    Background And Objectives
    Environmental pollution is a major cause of various diseases. Massive production of hospital, industrial, and household wastes lead to several health issues, threatening community health on a daily basis. The present study aimed to determine the association between socioeconomic status and pro-environmental behaviors in the citizens of Gorgan, Iran.
    Methods
    This cross-sectional, descriptive-analytical study was conducted on 400 citizens of Gorgan. Participants were divided into three regions based on urban categorization. Data were collected using demographic and socioeconomic questionnaires. To assess environmental behaviors, a standard questionnaire was used based on the Dunlap spectrum. Data analysis was performed in SPSS version 16 using the analysis of variance (ANOVA), independent samples t-test and factor analysis.
    Results
    No positive significant correlation was observed between gender and environmental behaviors. The results of ANOVA showed a significant association between marital status and environmental behaviors. In addition, the results of factor analysis indicated that five factors explained 55.49% of environmental behaviors. The results of ANOVA also demonstrated that middle-class citizens had a more responsible attitude toward the environment compared to others (P
    Conclusion
    According to the results, socioeconomic status influenced the social value orientations and responsible behaviors of individuals toward the environment. Therefore, increasing the quality of life and providing comprehensive education could enhance pro-environmental behaviors and promote community health.
    Keywords: Socioeconomic status, Pro-Environmental behaviors, Ecological paradigm, Gorgan
  • Maedeh Sadat Alavi, Sheida Jabal Ameli * Pages 43-53
    Background And Objectives
    Cognitive-behavioral therapy is one of the interventions used in the treatment of chronic medical conditions such as MS in recent years. Hence, this study was designed to determine the effectiveness of cognitive-behavioral therapy on emotional control of MS patients in the city of Isfahan.
    Methods
    The present study was a semi-experimental research which was conducted by using a pretest-posttest design with the control group. The study population consisted of all members of the MS Society of Isfahan in 2016-2017. Using the available sampling method, 30 subjects were selected and randomly divided into two experimental and control groups (15 subjects for each group). Both groups completed Williams and Chambless emotional control questionnaire as the pre-test. After eight sessions (two one-hour sessions per week for four weeks) of cognitive-behavioral therapy, the posttest was performed for the groups. The data were analyzed using descriptive statistical methods, including mean and standard deviation and inferential statistics including univariate covariance analysis in the SPSS 20 software.
    Results
    The study participants included 16 married women and 14 married men. The mean age of the participants in the experimental and control groups was 30.23 ± 7.06 and 29.34 ± 7.15, respectively. The results of the univariate covariance analysis showed that a significant difference in the mean scores of emotional control from the pre-test to the post-test stage between the experimental group and the control group (P = 0.001). Thus, in the experimental group, the mean total score of emotional control in the pretest and post-test phases was equal to 71.66 and 31.33, respectively, while these values in the control group in the pre-test and post-test phases were 67.06 and 62.93, respectively. Also in the experimental group, the scores of four sub-scales of anger, depressed mood, anxiety, and positive emotions revealed significant differences between the post-test stage and the pre-test stage (P =0.001). Therefore, the cognitive-behavioral therapy was effective in improving the emotional control of MS patients.
    Conclusion
    Considering the effectiveness of cognitive-behavioral therapy, we recommended the use of this therapeutic method to improve the emotional control of the patients with MS.
    Keywords: Cognitive-Behavioral Therapy, Emotional Control, MS
  • Babak Moeini Dr, Hamid Abbasi, Maryam Afshari *, Morteza Haji Hosseini, Soheila Rashidi Pages 54-64
    Background And Objectives
    Admission to university is an important event in the life of youth in every country. Homesickness is one of the most significant issues faced by university students during their education life. The present study aimed to determine the association between homesickness, happiness and the related factors in the dormitory students in Hamadan University of Medical Sciences, Iran.
    Methods
    This cross-sectional, descriptive-analytical study was conducted on 387 dormitory students at Hamedan University of Medical Sciences in Hamedan, Iran during February-March 2015. Subjects were selected via stratified random sampling with proportional allocation. Data were collected using self-report and using demographic and contextual questionnaires, Fenfelit homesickness questionnaire, and oxford happiness questionnaire. Data analysis was performed in SPSS version 23 using Pearson’s correlation-coefficient and general linear model (GLM) at the significance level of 0.05.
    Results
    The mean score of homesickness in both genders had a significant difference (P=0.009). In addition, the mean score of happiness differed in terms of economic status. Homesickness was negatively correlated with the happiness score, so that increased homesickness was associated with reduced happiness. Variables of homesickness, age, internet use, maternal education, health status, economic status, and education level could significantly predict happiness.
    Conclusion
    Mental health of students in dormitories is of paramount importance. Therefore, interventions and preventive programs must recognize the causes of happiness, and appropriate interventions should be developed and implemented based on the influential factors in this regard.
    Keywords: Mental health, Homesickness, Happiness, Dormitory, Student
  • Farzaneh Afkhaminia *, Jamshid Y. Azdani Charati Dr, Elaheh Rahimi, Nourodin Mousavi Nasab Dr Pages 65-71
    Background And Objectives
    Road accidents are one of the most important causes of mortality and severe physical and psychological damage which may lead to adverse social, cultural and economic consequences in the human community. Frequency and severity of road accidents in developing countries are noticeably higher in comparison to developed countries. In Iran, 25% of casualties are due to the abnormal deaths caused by road accidents. It is estimated that more than 22,000 people die due to road accidents every year. The present study aimed to epidemiologically investigate the mortality rate of suburban accidents in Golestan province, Iran.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted using a descriptive approach. Required data were obtained from the traffic police of Golestan province. In total, 2,922 cases of road accidents were investigated in Golestan province in 2015. The analyzed data included the demographic characteristics of the deceased and the environmental and geographical conditions of the accident. Data analysis was performed in SPSS version 20.
    Results
    Among 2,922 road accidents in Golestan province, 251 cases led to the death of 317 individuals. Most of the accidents leading to death were by automobiles (69.7%) and due to distraction from the road (33.1%), which occurred on main roads (47.8%). Moreover, 29.7% of guilty drivers had not fastened seatbelts. Motorcycle riders and car passengers accounted for the highest percentage of accident victims (30.6% and 25.5%, respectively).
    Conclusion
    Education and emphasis on the use of seatbelts and motorcycle helmets while driving seem essential to reducing the injuries caused by road traffic accidents. Considering that most road accidents occur due to the distraction of the driver from the road, changing traffic behaviors to improve discipline is of paramount importance.
    Keywords: Epidemiological study, Mortality, Suburban traffic accidents, Golestan province