فهرست مطالب

Issues in Language Teaching Journal - Volume:4 Issue: 2, Summer and Autumn 2015

Issues in Language Teaching Journal
Volume:4 Issue: 2, Summer and Autumn 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/09/08
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سامان عبادی، عبدالباسط سعیدیان صفحه 1
    از لحاظ نظری، نظریه اجتماعی و فرهنگی ویگوتسکی شالوده ارزشیابی پویا را تشکیل می دهد و معتقد به اتحاد مجدد ارزشیابی و آموزش می باشد. این پژوهش فرآیندمحور در زمینه خواندن و درک مطلب درصدد است تا اثرات استفاده از روش ارزشیابی پویای رایانه ای را بر ارتقای سطح مهارت های خواندن دانش آموختگان ایرانی رشته آموزش زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی بررسی کند. شرکت کنندگان این پژوهش شامل 32 دانشجوی آموزش زبان انگلیسی در سطح پیشرفته بودند که به صورت غیرتصادفی و برمبنای در دسترس بودن انتخاب شدند. در این مطالعه، از نرم افزار اینترنتی DIALANG و آزمون پویای رایانه ای خواندن و درک مطلب (CDRT) استفاده شد تا به ترتیب سطح مهارت یادگیرندگان مشخص شده و تاثیر برنامه غنی سازی که به صورت ارزشیابی پویا برگزار شده بود نیز مورد بررسی قرار گیرد. با اتمام آزمون CDRT، دو نمره پویا و غیرپویا در اختیار یادگیرندگان قرار می گرفت. تحلیل این نتایج نشان داد که در راستای هدف پژوهش حاضر، این نکته به اثبات رسید که نمره پیش آزمون (ZAD) نشانه ای کافی برای سنجش توانایی فرد و متعاقبا آماده سازی یک طرح درس موثر برای وی نیست. یافته های این تحقیق می تواند به طور قابل توجهی هم برای افرادی که در حوزه ارزشیابی پویا تحقق می کنند، مفید باشد و هم برای محققانی که به انجام پژوهش درمورد یادگیرندگان در معرض خطر و یا عقب مانده ذهنی علاقه مند هستند.
    کلیدواژگان: ارزشیابی پویا، ارزشیابی پویای رایانه ای، یادگیرندگان در معرض خطر، مهارت خواندن، منطقه مجاور رشد
  • ناصر رشیدی، علی فروتن صفحه 27
    هدف از تحقیق حاضر بررسی وضعیت نظارت برعملکرددانشجو معلمان ومعلمان شاغل زبان انگلیسی در نظام آموزشی ایران بود. برای داشتن یک نمونه آماری قابل قبول تعداد 210 دبیر زبان انگلیسی،53 معلم راهنماو 92 ناظر آموزشی زبان انگلیسی که در مقطع متوسطه مشغول فعالیت بودند از چهار استان کشور انتخاب شدند. تعداد 215 دانشجو معلم رشته آموزش زبان انگلیسی گروه دیگری از داوطلبان را تشکیل دادند. به منظور فهم نظرات داوطلبان در مورد نقش ناظران راجع به رشد حرفه ای دانشجو معلمان ومعلمان شاغل زبان انگلیسی پرسشنامه ای در همین زمینه بین داوطلبان توزیع گردید. به منظور بررسی مدل نظارتی معلمان و دانشجو معلمان در مقطع متوسطه و مراکز دانشگاهی داوطلبان نظراتشان را از طریق کامل کردن پرسشنامه بیان کردند. به منظور بررسی مدل نظارتی که داوطلبان ترجیح می دهند در مقطع متوسطه و مراکز دانشگاهی تربیت معلم اعمال شود پرسشنامه دیگری بین داوطلبان توزیع گردید. همچنین ناظران آموزشی زبان انگلیسی در دبیرستان ها خود را از نظر دانش، مهارت و قابلیت های نظارتی از طریق تکمیل پرسشنامه ارزیابی کردند. در مرحله کیفی مطالعه حدود ده درصد داوطلبان مصاحبه شدند. همچنین عملکرد 8 ناظر آموزشی مقطع متوسطه و 8 ناظر آموزشی مراکز دانشگاهی مورد مشاهده قرار گرفت. به طور کلی، اکثر دبیران زبان انگلیسی ناظران خود را در رشد حرفه ای خود در زمینه های ارزشیابی، مدیریت کلاس درس، فعالیت های آموزشی، رفتار با دانش آموزان و فنون تدریس موثر ارزیابی کردند. نتایج حاکی از این است که این دبیران نیازمند حمایت بیشتری از سوی ناظران آموزشی در زمینه های تهیه و تدوین مطالب آموزشی،توسعه تجربه معلمان و هدایت آموزشی بودند. در خصوص مدل نظارتی که در مقطع متوسطه اعمال می شود، نتایج نشان داد که اکثر ناظران آموزشی مدل های سنتی به ویژه مدل تجویزی را به کار می برند. راجع به مدل نظارتی که ناظران در مراکز دانشگاهی تربیت معلم اعمال می کنند، نتایج حاکی از آن بود که به طور کلی در بیشتر موارد مدل خوداندیشی یا تفکری دنبال می شود. همچنین نتایج نشان داد که اکثریت قاطع داوطلبان مدل نظارتی خود اندیشی را نسبت به مدل های سنتی ترجیح می دهند. درخصوص ارزیابی ناظران اموزشی مقطع متوسطه از خود راجع به دانش، مهارت، ویژگی ها، تعهد نسبت به رشد حرفه ای خود و دیگر معلمان نتایج نشان داد که ناظران خود را در بیشتر زمینه ها ماهر تا متخصص می دانستند و بیان می داشتند که در رشد حرفه ای معلمان موفق بوده اند.
    کلیدواژگان: دانشجو معلم، خودارزیابی، نظارت آموزشی، معلم رسمی، مدل تجویزی
  • محمد خطیب، سیران جنتی صفحه 57
    مطالعه حاضر به برسی تجربی و نظام مند تاثیر آموزش صریح راهکارهای درک مطلب بر اضطراب در خواندن و میزان درک مطلب زبان آموزان ایرانی دبیرستانی پرداخته است. بدین منظور همه دانش آموزان دو کلاس (65 نفر) به عنوان اعضای گروه آزمون و کنترل در این مطالعه شرکت کردند. گروه آزمون تحت ده جلسه آموزش راهکارهای درک مطلب بر اساس چارچوب چهاربخشی راهکارهای درک مطلب مک نمارا و همکاران (2007 ) قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسشنامه اضطراب در خواندن زبان خارجی سایتو و همکاران (1999) و آزمون چهارگزینه ای درک مطلب (PET) جمع آوری شدند . همه دانش آموزان به پرسشنامه اضطراب در خواندن زبان خارجی و آزمون چهارگزینه ای درک مطلب یک بار به عنوان پیش آزمون، یک هفته قبل از شروع آزمون و بار دوم به عنوان پس آزمون، یک هفته پس از دوره آموزشی پاسخ دادند. بعد از پس آزمون، یک گروه هفت نفره از گروه آزمون در مصاحبه گروهی شرکت کردند. یافته های پژوهش نشان داد که آموزش صریح راهکارهای درک مطلب در بهبود درک مطلب دانش آموزان مقطع متوسطه و کاهش اضطراب در خواندن زبان انگلیسی موثر است. ابن در حالی است که اضطراب در خواندن و درک مطلب با هم رابطه معکوس دارند. همچنین مصاحبه گروهی بیانگر تاثیر مثبت آموزش راهکارهای درک مطلب بر بهبود خواندن و کاهش اضطراب در خواندن بود. این پژوهش دربردارنده نظرات و پیشنهادهایی برای مدرسان و طراحان کتب درسی به منظور سرمایه گذاری بر روی مهارت خواندن به عنوان مهارت اساسی در آموزش می باشد.
    کلیدواژگان: راهکارهای آموزشی، راهکارهای درک مطلب، اضطراب در زبان خارجی، اضطراب در خواندن زبان خارجی
  • کریم صادقی، مریم زینالی صفحه 81
    نقش مهم مهارت شنیداری در آموزش زبان نیازمند آن است که محققان مطالعاتی را در زمینه عوامل موثر بر عملکرد زبان آموزان در آزمون شنیداری انجام دهند. به همین منظور، تحقیق حاضر بر آن بوده که تاثیر نوع ارائه سوال را بر عملکرد زبان آموزان ایرانی مقطع پیشرفته در آزمون مهارت شنیداری بررسی نماید. همچنین عامل یادداشت برداری و تاثیر احتمالی آن بر آزمون مهارت شنیداری زبان آموزان مورد بررسی قرار گرفت. در همین راستا، دو آزمون، هرکدام شامل 20 سوال چهارگزینه ای، طراحی شده و تعداد 66 زبان آموز مقطع پیشرفته (31 آقا و 36 خانم) در این مطالعه شرکت کردند. آزمون اول به منظور بررسی تاثیر نوع ارائه سوال و آزمون دوم به منظور بررسی تاثیر یادداشت برداری بر عملکرد زبان آموزان در آزمون مهارت شنیداری مورد استفاده قرار گرفت. نتایج کلی این تحقیق حاکی از آن است که شرکت کنندگان عملکرد متفاوتی بسته به نوع ارائه سوال (شفاهی و کتبی) داشته اند، به نحوی که در سوال هایی که عنوان آنها به صورت کتبی نوشته شده بود موفق تر عمل کرده اند. در بررسی عامل دوم که همان یاداشت برداری در حین شنیدن مطالب آزمون بود، نتایج حاصله هیچ نوع اثری را مشخص نکرد. نتایج مبسوط به همراه مباحثات مربوطه در متن مقاله آورده شده است.
    کلیدواژگان: نوع ارائه سوال، یادداشت برداری، آزمون مهارت شنیداری، انگلیسی به عنوان زبان خارجی
  • زری سعیدی، کبری علوی صفحه 103
    برچسب زنی به عنوان یکی از متغیرهای روان شناختی ممکن است تاثیر درازمدتی بر زندگی ما بگذارد و همچنین بنا به نظر ارکل (2009)، دستاوردهای علمی دانش آموزان ممکن است بر اثر برچسب زنی معلم به صورت جدی تضعیف گردد. اما علیرغم این قضیه، پژوهش های اندکی درباره عواقب برچسب زنی منفی به صورت کلی در زمینه های آموزشی و به ویژه در کلاس های آموزش زبان انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی صورت پذیرفته است. پژوهش حاضر کوششی است برای بررسی وجود احتمالی برچسب زنی منفی و اینکه چگونه چنین برچسب هایی در نهایت بر توان علمی/روان شناختی دانش آموزان تاثیرگذار است. به سبب آنکه قراردادن واقعی دانش آموزان در معرض تجربه برچسب زنی منفی میسر نبود، از 100 نفر آزمودنی پژوهش خواسته شد که درباره آینده علمی/ اجتماعی یک دانش آموز خیالی که برچسب خواندن پریشی خورده است نظر بدهند (هانت، 2006). همچنین از آن ها خواسته شد به پرسشنامه تعدیل شده 11 موردی ( موانیا و موالا، 2013) درباره تجربه برچسب خوردن خود پاسخ دهند. از شرکت کنندگان همچنین خواسته شد پرسشنامه عزت نفس کوپراسمیت (1967) را پاسخ دهند تا مشخص شود که آیا رابطه ای بین تجربه برچسب خوردن و عزت نفس آنها و گزارش دستاورد علمی آنها وجود دارد یا خیر. سپس داده های گرد آوری شده از طریق نرم افزار اس پی اس اس مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که برچسب زنی منفی معلم به صورت معنی داری با عزت نفس دانش آموزان، توان علمی آنها و زندگی/انتظارات/موفقیت آینده آنها رابطه دارد. پژوهش حاضر کاربردهای مهمی برای آموزش معلمان دربردارد چرا که نتایج نشان داد عواقب منفی برچسب زنی در زمینه آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی باید بیشتر مورد توجه قرارگیرد.
    کلیدواژگان: برچسب زنی منفی، دستاورد، پتانسیل علمی، عزت نفس
  • رجب اسفندیاری، قدسیه معین صفحه 131
    هدف اصلی این مقاله، تهیه فهرستی از متداول ترین واژه های علمی رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی است. در این راستا، یک پیکره با تعداد 4652444 کلمه، به نام مقالات تحقیقی علوم و صنایع غذایی تهیه شد. برای طراحی پیکره، 1421 مقاله تحقیقی انتخاب شده به روش تصادفی از میان 39 مجله با ضریب تاثیر بالا در پنج زیر شاخه رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی مورد استفاده قرار گرفت. از معیار های فراوانی و گستره برای ایجاد فهرست واژه های علمی علوم و صنایع غذایی استفاده شد. واژه های علمی می بایست در بیشتر از 19 مجله، و حداقل 134 بار در تمام پیکره ظاهر می شد. برای تحلیل داده ها، برنامه کامپیوتری رینج RANGE مورد استفاده قرار گرفت. 1090 واژه علمی با معیار های این تحقیق مطابقت داشته و پیکره را به وجود آوردند. علاوه بر آن، نتایج نشان دادند که این فهرست، 13% از پیکره را پوشش می دهد. برای دانشجویان علوم و صنایع غذایی که باید تعداد زیادی مقاله انگلیسی بخوانند و یا در مجلات انگلیسی مقاله چاپ کنند، این فهرست واژه ها فهرستی از پرکاربردترین کلمه های علمی را فراهم می سازد و این امکان را به آن ها می دهد تا مهارت نوشتن و خواندن خویش را در زمینه های علمی بهبود بخشند. یافته های این مطالعه تحقیقاتی تاکیدی بر نیاز روزافزون قشر آکادمیک به فهرست واژه های خاص رشته ای جهت برطرف ساختن نیازهای دانشجویان همان رشته ها، ارائه راهکارهایی برای طراحان دروس، و هم چنین آموزش صریح واژگان علمی می باشد.
    کلیدواژگان: واژه های علمی، مهندسی علوم و صنایع غذایی، فهرست واژه های علمی علوم و صنایع غذایی، رینج
|
  • Saman Ebadi, Abdulbaset Saeedian Page 1
    Dynamic Assessment (DA) is theoretically framed within Vygotsky’s Socio-Cultural Theory (SCT) and relies on reunification of assessment and instruction. This process-oriented study of reading comprehension aims at investigating the impacts of applying computerized dynamic assessment (C-DA) which is an ongoing strand of DA on promoting at-risk advanced Iranian EFL students’ reading skills. The sample of this study comprised of 32 advanced BA students selected based on convenience sampling from Teaching English as a Foreign Language (TEFL) undergraduates from a university in Iran. In this study, the DIALANG software and the Computerized Dynamic Reading Test (CDRT) were utilized to identify the individuals’ proficiency level and to examine the effectiveness of the enrichment program (EP) in DA respectively. Upon completion of the CDRT, the learners were presented with two mediated and unmediated scores. The formula called Learning Potential Score (LPS) was also utilized in order to measure the students’ potential for learning. Analysis of the results showed that a pretest (unmediated) score was a sufficient indication neither for measuring individuals’ ability nor for preparing an effective lesson plan for them. The findings of this investigation may prove to be significantly useful for those who are concerned about individuals requiring a lot of attention, that is, at-risk or retarded learners within the realm of DA.
    Keywords: dynamic assessment, computerized dynamic assessment, at-risk learners, reading skills, Zone of Proximal Development
  • Nasser Rashidi, Ali Forutan Page 27
    Teacher supervision plays a pivotal role in the improvement of education system and the way in which teachers and student teachers perceive it. Consequently language teacher supervisors can utilize appropriate supervisory models to keep teachers update and promote them professionally. The present study investigated the role of language teacher supervisors in student teachers and in-service teachers’ professional development in Iran. To have a representative sample, some 210 EFL teachers practicing in the secondary schools and a total of 215EFL student teachers studying English at some Iranian state and Azad universities participated in the study. A 43-item questionnaire regarding EFL teachers’ attitudes about the impact of supervisory practice on their professional development with a format of a 5-point Likert-type was distributed among them. Also, ten percent of the participants were interviewed. Then the frequencies related to each item were calculated and a Chi-Square was used. Subsequently, qualitative data were transcribed. The results indicated that in-service and pre-service teachers have the same perceptions towards the role of their supervisors in their professional development. However, according to the findings it was concluded that the models of language teacher supervision in language teacher education are different from the models practiced in in-service classes where mostly traditional models are common.
    Keywords: student teacher, professional development, educational supervision, in-service teacher
  • Mohammad Khatib, Seyran Jannati Page 57
    The present study was conducted to examine empirically and systematically the effect of explicit instruction of comprehension strategies on EFL learners’ reading anxiety and reading comprehension in Iranian high schools. To this end, two intact classes (65 students) participated in this study as members of control and experimental groups. The experimental group underwent 10 sessions of reading strategies training based on McNamara, Ozuro, Best, and O’Reilly's (2007) 4-pronged Comprehension Strategy Framework. Data were collected through the employment of Saito, Garza, and Horwitz's (1999) Foreign Language Reading Anxiety Scale (FLRAS) and Preliminary English Test (PET) multiple-choice reading comprehension tests. All the students filled the FLRAS questionnaire and took the reading comprehension test two times, once as a pre-test one week before the beginning of instruction and the other as a post-test one week after the instructional treatment. After the post-test, a group of 7 students who received instruction participated in the focus group interview. T-tests were used to analyze the obtained statistical data. It was revealed that explicit reading strategy instruction was quite beneficial in improving EFL high school student's comprehension and reducing their anxiety level, while reading anxiety and reading comprehension were negatively correlated. The results of the interview with the focus group revealed the positive effect of strategy training on learner's reading comprehension and alleviating reading anxiety. This study rendered some educational implications for materials developers and instructors to invest on reading as a fundamental skill in education.
    Keywords: learning strategy, reading comprehension strategy, foreign language anxiety, foreign language reading anxiety (FLRA)
  • Karim Sadeghi, Maryam Zeinali Page 81
    The pivotal role of listening comprehension in second/foreign language learning requires that researchers conduct studies which investigate factors that affect test takers’ performances. The present study was set out to examine whether item modality (i.e., written vs. oral items) affects listening comprehension test performance. In addition, it investigated whether allowing test takers to take notes while listening would also affect their performances. To this end, two different tests, each containing 20 multiple choice items, were administered to 66 (35 female and 31 male) upper-intermediate EFL learners. The first test was administered to look into the role of item modality, and the second test was employed to investigate the effect of note-taking. The application of independent samples t-tests to analyze the data revealed that that test takers performed better when the items were provided in written rather than oral form, and that test takers’ performances did not differ significantly when they were allowed to take notes. More detailed findings and implications are discussed in the paper.
    Keywords: item modality, note-taking, listening test, EFL
  • Zari Saeedi, Kobra Alavi Page 103
    One of the psychological variables which may have a long-lasting effect on our life is labeling, and students’ accomplishments might be severely undermined through the teacher’s labeling. In spite of this issue, few studies have been carried out on the ramifications of labeling in the educational contexts, in general, and EFL classrooms, in particular. The current study is an attempt to investigate the occurrence possibility of negative labeling and how such labels eventually influence students’ psychological/academic potentials. Since it was not possible to expose the students to the experience of negative labels in their real situations, the 100 high-school female participants of the study were asked to make predictions on social/academic success of a fictitious student who was labeled as dyslexic (Hunt, 2006). Besides, they were given a modified 11-item questionnaire (Mwania & Muola, 2013) about their experiences of being labeled. The participants were also asked to fill in the Coopersmith Self-esteem Inventory (SEI) (1967) to determine if there is a relationship between their labeling experiences, their self-esteem and their reported academic achievements. The collected data was then processed using SPSS. The findings of the study indicate that teacher’s negative labeling was significantly related with students’ self-esteem, their academic potentials, and their future life/success/expectations.The study bears some significant implications for teachers’ education since the findings show that the negative ramifications of labeling in EFL contexts should be taken into more serious consideration in teaching.
    Keywords: negative labeling, academic achievement, potential, self-esteem
  • Rajab Esfandiari, Ghodsieh Moein Page 131
    The overarching goal of this study was to create a list of the most frequently occurring academic words in Food Science and Technology (FST). To this end, a 4,652,444-word corpus called Food Science and Technology Research Articles (FSTRA), which included 1,421 research articles (RAs) randomly selected from 38 journals across five sub-disciplines in FST, was developed. Frequency and range-based criteria were used to develop Food Science and Technology Academic Word list (FSTAWL). Word families had to occur in more than 19 journals, and they had to recur at least 134 times in the whole corpus. The computer programme RANGE was used to analyse the data. The results of frequency and range-based analysis showed that 1,090 academic words met the criteria of the study and constituted FSTAWL. The results also revealed that these words accounted for 13% of the coverage in the FSTRA. FSTAWL provides food science and technology non-native English learners who need to read a large number of RAs and to publish FST RAs in the English journals with a useful list of the most frequently used academic words, helping them to strengthen their academic reading and writing proficiency. The findings echo calls for creating more discipline-specific word lists to cater for the needs of specialized learner populations, providing implications for materials producers as well as explicit teaching of academic words.
    Keywords: academic words, Food Science, Technology, Food Science, Technology Academic Word list, Range