فهرست مطالب

Issues in Language Teaching Journal - Volume:5 Issue: 2, Summer and Autumn 2016

Issues in Language Teaching Journal
Volume:5 Issue: 2, Summer and Autumn 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/09/29
  • تعداد عناوین: 6
|
  • ابراهیم خدادادی، هانیه جاجرمی صفحات 161-185
    برای بررسی و ارزشیابی کتب درسی محققان یا از مقیاس ها و چک لیست هایی که بایستی توسط مدرسان و فراگیران پر شوند استفاده می کنند یا تحقیقات کیفی براساس مقایسه نظریه های یادگیری زبان دوم با فعالیت های داده شده در کتب درسی انجام می دهند. ولی تحقیق حاضر از روش ساختار خرد برای بررسی متون کتاب «موزائیک 1 خواندن» بهره می جوید. بدین منظور 17 متن کتاب به صورت تصادفی انتخاب و کلمات به کار رفته در آنها با دامنه های معنایی، ساختاری و شبه ساختاری مورد بررسی قرار گرفتند. آنها همچنین از نظر شاخص های قابلیت خوانداری بررسی شدند. نتایج نشان دادند که متون از 3722 نوع انگاره تشکیل شده اند که 2979 (80%) آنها از نظر دامنه، معنایی هستند. اگرچه این کتاب به موفقیت دانشگاهی در سطوح بسندگی زبان انگلیسی نظر دارد، ولی هیچ تعریف قابل آزمایشی از آن سطوح ارائه نمی دهد. ولی بررسی شاخصه های قابلیت خوانداری نشان می دهد که متون خواندن و درک مفاهیم کتاب بین سطوح سال سه دبستان و دانشگاه متغیر می باشند. این متون از نظر انگاره ها و مناسب بودن آنها در بطن جامعه ایرانی هم مورد بحث قرار گرفته و پیشنهادهایی برای تحقیق بیشتر روی آنها ارائه شده اند.
    کلیدواژگان: نظریه انگاره ها، تدوین مواد درسی، خواندن و درک مطلب، سطح بسندگی، دامنه معنایی
  • شیما قهاری، مینا پیروزنژاد صفحات 187-209
    با وجود استقبال روزافزون از مقوله اصلاح خطاها در تحقیقات، تاثیر سن به عنوان عامل بالقوه مربوط به زبان آموز به طور قابل ملاحظه ای نادیده گرفته شده است. زبان آموزان خردسال – که در مراحل اولیه توانمندسازی قرار دارند – به شدت آسیب پذیر بوده و نیازمند شیوه های آموزشی (از جمله آموزش زبان) هستند که با ویژگی های سنی آنها هماهنگی داشته باشد. مطالعه پیش رو به بررسی و شناسایی بازخورد مناسب در مورد خطاها برای پیشرفت زبانی (یادگیری قواعد انگلیسی) و بهبود شخصیتی (ایجاد تمایل به برقراری ارتباط) زبان آموزان خردسال پرداخته است. سی و هفت زبان آموز (میانگین سنی 32/10 سال) در دو کلاس سطح ابتدایی از یک آموزشگاه زبان انگلیسی غیردولتی در این مطالعه شرکت کردند. با استفاده از روش نمونه گیری یکجا، شرکت کنندگان به دو گروه بازخورد مستقیم و غیرمستقیم تقسیم شدند. در مدت یک ترم تحصیلی (19 جلسه × 50 دقیقه =950 دقیقه) در گروه بازخورد غیرمستقیم تمام یا بخشی از یک اشتباه توسط معلم به صورت غیرعلنی بازسازی و ارائه گردید، حال آنکه در گروه مستقیم شکل صحیح اشتباه به صورت مشخص و واضح به زبان آموز ارائه شد. آزمون استاندارد تمایل به برقراری ارتباط و دو آزمون موازی ارزیابی ساختاری در موقعیت های پیش آزمون و پس آزمون از زبان آموزان به عمل آمد؛ همزمان با استفاده از روش مشاهده مستمر، فرم تشریحی میزان مشارکت و یک جدول شمارشگر، میزان تمایل شرکت کنندگان به برقراری ارتباط به صورت عینی و عملی بررسی شد. تحلیل داده ها در بخش کمی نشان دهنده تاثیرگذاری معنادار روش بازخورد غیرمستقیم در یادگیری قواعد بود. همچنین طبق نتایج کمی و کیفی، زبان آموزان در همین گروه در زمینه تمایل به برقراری ارتباط عملکرد بهتری داشتند. بنابراین به نظر می رسد بهترین شیوه بازخورد در مورد خطاها برای زبان آموزان خردسال روش غیرمستقیم است.
    کلیدواژگان: زبان آموزان خردسال، اصلاح خطاها، بازخورد مستقیم، بازخورد غیرمستقیم، یادگیری قواعد، تمایل به برقراری ارتباط
  • نسترن نصرت زادگان، زهره سیفوری، پرویز مفتون صفحات 211-232
    علیرغم تاکید بر فرم، در مورد شیوه های جلب توجه مانند درون داد ارتقا یافته، بازخورد فرازبانی صریح و ویراستاری تعاملی همسالان هنوز اختلاف نظر وجود دارد. پژوهش شبه تجربی حاضر تاثیر درون د اد ارتقا یافته، بازخورد فرازبانی صریح، و ویراستاری تعاملی همسالان را بر تشخیص عبارات موصولی توسط 73 زبان آموز مونث ایرانی سطح متوسط بررسی کرده است. آزمودنی های سه کلاس انگلیسی عمومی، درطیف سنی 18 تا 30 ، به طور تصادفی به گروه های درون داد ارتقا یافته (23 نفر)، بازخورد فرازبانی (29 نفر)، و ویراستاری تعاملی (21 نفر) تعیین شدند. آموزش مبتنی بر مطالب آموزشی و روش تدریس یکسان و با جهت گیری خواندن به نوشتن در 18 جلسه انجام شد و تنها تفاوت بین گروه ها به شیوه جلب توجه آنها به صورت های مورد نظر بود که در گروه اول با استفاده از متون خواندن ارتقا یافته، در گروه دوم به شکل بازخورد فرازبانی معلم، و در گروه سوم به شکل ویراستاری تعاملی همسالان انجام شد. برای سنجش تشخیص عبارات موصولی توسط زبان آموزان از دو پیش آزمون و پس آزمون موازی چهارجوابی محقق-ساخته و متمرکز بر عبارات وصفی استفاده شد. تحلیل داده های تحقیق با استفاده از کوواریانس یک جانبه بین گروه ها نشانه تفاوت معنادار و بهتر گروه های بازخورد فرازبانی و ویراستاری در مقایسه با گروه درون داد ارتقا یافته و عملکرد بهتر گروه بازخورد فرازبانی بود. نتایج تاثیر بازخورد فرازبانی و کاربردهای آموزشی آن در تدریس عبارات موصولی را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: آموزش با تاکید بر فرم، بازخورد فرازبانی، درون داد ارتقا یافته، صحت دستوری، عبارات موصولی، ویراستاری تعاملی همسالان
  • عباسعلی رضایی، سجاد فتحی صفحات 233-254
    تغییر کد یعنی حرکت بین دو یا چند زبان یا گونه های یک زبان از دیرباز در حوزه آموزش زبان مورد پژوهش قرار گرفته است. در طی سال های گذشته مطالعات زیادی در زمینه دلایل استفاده از تغییر کد و همچنین کاربردهای آن در آموزش زبان خارجی توسط زبان شناسان کاربردی انجام شده است. مطالعه حاضر بینش های فراگیران زبان انگلیسی با توانایی های متفاوت را در مورد استفاده مدرسان زبان از تغییر کد می کاود. همچنین به نقش و کارکردهای تغییر کد در فضای کلاس درس می پردازد. پنجاه مدرس و 105 زبان آموز در مرکز آموزش زبان دانشگاه تهران در این تحقیق حضور داشتند. داده های مورد نیاز از طریق پرسشنامه گردآوری شد. نتایج حاصل حاکی از آن بود که به نظر می رسد زبان آموزان سطح مبتدی از استفاده مدرسان از تغییر کد بهره بیشتری می برند حال آنکه زبان آموزان سطوح میانه و بالاتر از میانه کلاس هایی که در آنها صرفا از زبان انگلیسی استفاده می شود ترجیح می دهند. همچنین نتایج نشانه آن بود که استفاده حداکثری از زبان مقصد در کلاس درس ضروری به نظر می رسد. با توجه به سطح فراگیران زبان یافته های پژوهش نشان داد که تغییر کد توسط مدرسان می تواند به عنوان یک راهبرد مفید کاربرد داشته باشد. کلاس های درسی انگلیسی به عنوان زبان خارجی و همچنین مدرسان زبان می توانند از نتایج این تحقیق بهره ببرند.
    کلیدواژگان: تغییر کد، کارکردها، سطوح توانایی، زبان مقصد، زبان اول، آموزش زبان
  • عباسعلی زارعی، گلناز مفتخری رضایی صفحات 255-278
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر تکلیف های زبانی معنامحور و فرم محور در دو حالت دریافت گرا و تولیدگرا بر درک و تولید واژگانی فراگیران ایرانی زبان انگلیسی صورت گرفت. بدین منظور تعداد 120 دانش آموز پسر از یک مدرسه غیرانتفاعی در تهران به صورت نمونه گیری گروهی بر اساس دسترسی انتخاب شدند. دانش آموزان به چهار گروه تقسیم شدند. گروه نخست با استفاده از تکلیف های واژگانی معنامحور و دریافت گرا مورد آموزش قرار گرفتند. گروه دوم تکلیف های واژگانی معنامحور و تولیدگرا، گروه سوم تکلیف های فرم محور دریافت گرا، و گروه چهارم تکلیف های فرم محور تولیدگرا دریافت کردند. در پایان دوره آموزش، از هر چهار گروه، یک آزمون درک و یک آزمون تولید واژگانی گرفته شد. نتایج نشان داد که تکلیف های معنامحور هم در درک و هم در تولید واژگانی موثرتر از تکلیف های فرم-محور بودند. همچنین تکلیف های دریافت گرا در درک واژگانی موثرتر از تکلیف های تولید گرا بودند ولی در تولید واژگانی، تکلیف های دریافت گرا هنگامی موثرتر بودند که فرم محور بودند. در حالی که تکلیف های تولیدگرا در حالت معنامحور موثرتر بودند. یافته های این پژوهش می تواند برای زبان آموزان، معلمان و تهیه کنندگان مطالب درسی کاربرد داشته باشد.
    کلیدواژگان: یادگیری تکلیف محور، یادگیری واژگانی، تکلیف های معنامحور، تکلیف های فرم محور، تکلیف های دریافت گرا، تکلیف های تولیدگرا
  • مهناز مصطفایی علایی، علیرضا ارشادی صفحات 279-306
    بیش از چهار دهه از آموزش زبان تخصصی انگلیسی در ایران می گذرد. با وجود این، کمتر پژوهش جامعی به بررسی و ارزیابی این برنامه از دیدگاه دست اندرکاران وکاربران آن پرداخته است. پژوهش حاضر تلاشی است در راستای ارزیابی بخش های مشخصی از برنامه زبان تخصصی انگلیسی درایران ازمنظر ذینفعان بلافصل این برنامه. این پژوهش با استفاده از پرسشنامه، مصاحبه و مشاهده درچارچوب روش تحقیق کمی-کیفی، اقدام به گردآوری داده های لازم و تحلیل آنها نموده است. نتایج حاصل از این مطالعه حاکی از آن است که برنامه زبان تخصصی انگلیسی در ایران با فقدان سیاست پایش و سنجش منظم روبروست و ذینفعان این برنامه به ویژه در بخش کاربران، از وضعیت فعلی برنامه، هدف، روش تدریس و کتب آموزشی آن رضایت ندارند. ریشه مشکلات موجود و عدم رضایت از این برنامه را می توان در بخش های مختلف و البته با سهم متفاوت جستجو نمود. عوامل محیطی، سیاست های نادرست، روش تدریس غیراصولی و قالب قدیمی و بی روح کتب آموزشی هر یک نقش بازدارنده خود را در کارکرد موفق و جلب رضایتمندی کاربران ایفا می کنند. با تبیین کمبودها و نواقص موجود در این برنامه و طرح برخی راهکارها برای بهبود وضعیت جاری، یافته های پژوهش حاضر می تواند مورد استفاده دو گروه عمده کاربران و فراهم آوران برنامه زبان تخصصی انگلیسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ارزیابی برنامه زبان انگلیسی تخصصی، ذینفعان زبان انگلیسی تخصصی، کتب آموزش زبان انگلیسی تخصصی، هدف آموزش زبان انگلیسی تخصصی، روش تدریس زبان انگلیسی تخصصی، کتب آموزش زبان تخصصی انگلیسی تخصصی
|
  • Ebrahim Khodadady, Haniyeh Jajarmi Pages 161-185
    To analyze and evaluate textbooks, researchers have either proposed scales and checklists to be filled by teachers and learners or conducted qualitative investigations of the match between SLA theories and textbook activities. This study, however, employs the microstructural approach of schema theory to scrutinize the reading passages of “Mosaic 1 Reading”. To this end, 17 passages of the textbook were randomly chosen and their constituting words were explored as semantic, syntactic, and parasyntactic schemata. The passages were also analyzed in terms of their readability indices. The results showed that they consist of 3722 schema types, 2979 (80%) of which are semantic in nature. Although the textbook aims at “academic success” at English language “proficiency levels”, it provides no objective definition of what they stand for. In terms of readability, however, the passages vary in difficulty from grade three in primary school to college level. Further, the textbook is discussed in terms of its constituting schemata and suitability to the Iranian context and suggestions are made for future research. The findings of this study have important implications for language teaching, testing and materials development. They show that language proficiency must be defined in terms of schema types and the bulk of class time must be spent on teaching semantic schemata rather than syntactic and parasyntactic ones. Similarly, for testing the reading comprehension of these passages, the number and type of test items must be based on the percentage of semantic and syntactic schema types and subjective criteria such as teachers’ intuition or experience must be avoided both in teaching and testing the comprehension of passages.
    Keywords: schema theory, materials development, reading comprehension, proficiency level, semantic domain
  • Shima Ghahari, Mina Piruznejad Pages 187-209
    Despite the increasing popularity of error treatment as a research subject, the effect of age as a potential learner-internal factor affecting choice of feedback is largely undertreated. Characterized by being at early stages of self-empowerment, young language learners are considerably vulnerable and in need of particular language input to meet their age-appropriate psychological demands. This study is one of the early attempts to detect the appropriate corrective feedback for children’s linguistic (grammar uptake) and personality (willingness to communicate) development. Thirty-seven young language learners (mean age = 10.32) at two pre-intermediate classes in a non-profit language institute took part in this study. Following intact group design, they were divided into two groups of recasts and explicit feedback. Whereas in the recast group, all or part of an erroneous utterance was reformulated by teacher, correct forms were directly and explicitly provided in the explicit group in the course of a semester (19 sessions ´ 50 min=950 mins). A structured willingness to communicate (WTC) scale and two parallel grammaticality judgment tests were administered at pre- and post-intervention conditions; this stage was accompanied by the teacher’s formative observations using an unstructured WTC checklist and a tally chart worksheet. The results of the quantitative phase revealed higher grammar uptake for the recast group. Besides, students in the implicit group showed more WTC in both quantitative and qualitative investigations. These findings indicate that for young learners the use of a less direct way might be more effective in both raising their unconscious L2 knowledge and willingness to participate in classroom activities.
    Keywords: young language learners, corrective feedback, recasts, explicit feedback, grammar uptake, willingness to communicate
  • Nastaran Nosratzadegan, Zohreh Seifoori, Parviz Maftoon Pages 211-232
    Despite consensus in focus on form (FOF) instruction over the facilitative role of noticing, controversy has not quelled over ways of directing EFL learners’ attention towards formal features via implicit techniques like input-enhancement or explicit metacognitive feedback and interactive peer-editing on the output they produce. This quasi-experimental study investigated the impact of input enhancement (IE), metalinguistic feedback (MF), and peer-editing (PE), on 73 intermediate female Iranian EFL learners’ recognition of relative clauses (RCs). The participants, in three intact classes ranged in age between 18 and 30, were randomly assigned as IE (N=23), MF (N=29), and PE (N=21) groups. The 18-session treatment in all groups was based on identical teaching materials and methodology following a reading to writing orientation focused on RCs. The only difference was related to the focus on form that was through enhanced reading texts in the IE group, metalinguistic feedback on discussion of content in the MF group, and peer-editing in pair-discussion of the content in the PE group. Two parallel sets of 40-item multiple choice researcher-made validated tests focused on RCs were employed to measure the participants’ recognition of RCs at the onset and the end of the study. The one-way between-groups analysis of covariance demonstrated significantly higher gains in the MF and PE groups compared to the IE group; the MF achieved higher levels of mastery. The findings highlight the effectiveness of MF and offer implications for more effective teaching of RCs to Iranian EFL learners.
    Keywords: accuracy, focus on form instruction, input enhancement, metalinguistic feedback, peer-editing, relative clauses
  • Abbas Ali Rezaee, Sajjad Fathi Pages 233-254
    Code-switching (CS), an alternation between two or more languages or language varieties, has long been researched in language education. A great number of studies by applied linguists have explored the reasons for, and the potential usages of code-switching in foreign language education over the past years. This study explores the perceptions of English language learners across various proficiency levels concerning teachers’ use of CS, in this case Farsi in English classrooms. It also examines the roles and functions of CS in the classroom. Fifty teachers and 105 language learners from University of Tehran Language Center (UTLC) in Tehran, Iran were involved in this study. The necessary data were obtained through questionnaires. The results suggested that the Elementary (EL) learners seem to benefit from the teacher's use of first language in class, whereas English-only classroom is preferred by Intermediate (IN) and Upper Intermediate (UI) ones. It was also revealed that maximum exposure of the learners to the target language seems necessary. The results suggest that, concerning the learner's levels (EL, IN and UI), teachers’ and learners’ Code Switching can work as a useful language teaching strategy. The findings of this study can have implications for English as a Foreign Language (EFL) classrooms and can be used by language teachers.
    Keywords: code-switching, functions, proficiency levels, target language, first language, language education
  • Abbas Ali Zarei, Golnaz Moftakhari Rezaei Pages 255-278
    This study was conducted to investigate the effect of meaning-focused versus form-focused input-oriented and output-oriented task-based instruction on elementary level Iranian EFL Learners’ vocabulary comprehension and recall. For this purpose, a sample of 120 male students from a private school in Tehran was selected through convenience sampling and based on availability. The participants were divided into four groups, and each group was given a different treatment. The first group was taught through meaning-focused input-oriented vocabulary tasks; the second group was instructed through meaning-focused output-oriented tasks; the third group received form-focused input-oriented vocabulary tasks, and the fourth group received form-focused output-oriented vocabulary instruction. At the end of the treatment, the participants in all the four groups were given a vocabulary comprehension and a vocabulary recall posttest. The results indicated that meaning-focused tasks were more effective than form-focused tasks on both vocabulary comprehension and recall. At the same time, input-oriented tasks turned out to be more effective than output-oriented tasks on only vocabulary comprehension. In vocabulary recall, input-oriented tasks were more effective when they were form-focused, while output-oriented tasks were more effective when they were meaning-focused. The results of this study can have implications for teachers, learners, and curriculum designers.
    Keywords: task-based learning, form-focused tasks, meaning-focused tasks, input-oriented tasks, output-oriented tasks, vocabulary learning
  • Mahnaz Mostafaei Alaei, Ali Reza Ershadi Pages 279-306
    This study is an attempt to evaluate certain areas of the Iranian ESP program through the lens of its immediate stakeholders, i.e. policy implementers, authors, teachers and learners. Using questionnaires, interviews and classroom observations through a quantitative-qualitative mixed-method design, the collected data were analyzed. The results of the study indicate that the program is suffering from lack of systematic observation and evaluation policy, and its stakeholders especially in the users’ strand are not satisfied with the program’s current status, goal, methodology and textbooks. The origin of the problems and dissatisfaction in the program was found to have varying shares from different sources. Contextual factors, improper policies, unprincipled teaching methodology, and old fashioned spiritless textbooks were found and concluded to have their impeding roles in the Iranian ESP program achievement and satisfaction. The findings of the present research are hoped to provide the concerned communities in both strand of providers and users with clear insights around the common flaws and drawbacks in the program along with possible clues for the program improvement.
    Keywords: ESP program evaluation, ESP stakeholders, ESP goal, ESP teaching methodology, ESP textbook