فهرست مطالب

پژوهش در توانبخشی ورزشی - پیاپی 11 (بهار و تابستان 1397)

نشریه پژوهش در توانبخشی ورزشی
پیاپی 11 (بهار و تابستان 1397)

  • 92 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1397/05/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مجید خدادادی* ، نادر رهنما صفحات 1-12
    مقدمه
    اسپرین مچ پا از شایع ترین آسیب های حاد ورزشی است که به علت آسیب به گیرندهای حس عمقی و کاهش تعادل، خطر بازگشت مجدد آن بسیار زیاد است، لذا هدف این تحقیق مقایسه تاثیر روش های توانبخشی سنتی، لباس فضایی و ترکیبی بر تعادل پویای ورزشکاران مبتلا به اسپرین مچ پا بود.
    مواد و روش ها
    تعداد30 نفر از ورزشکاران مبتلا به اسپرین درجه 3 مچ پا به صورت هدفمند و در دسترس در این تحقیق شرکت کردند و به طور مساوی در سه گروه توانبخشی قرار گرفتند. نمونه ها به مدت هشت هفته و هر هفته سه جلسه و هر جلسه 45 دقیقه تحت تمرینات توانبخشی ویژه فرد قرار گرفتند. تعادل پویای ورزشکاران در سه جهت قدام، خلف داخل و خلف خارج قبل و بعد از هشت هفته توسط آزمون ستاره تعدیل شده (وای) مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های کوواریانس استفاده شد (05/0>P).
    نتایج
    نتایج تحقیق تفاوت معناداری در تعادل پویا بین سه روش توانبخشی نشان داد (05/0P<) ، به طوری که بین روش ترکیبی و لباس فضایی (05/0P<) و ترکیبی و سنتی (05/0P<) تفاوت معنادار بود، اما بین روش سنتی و لباس فضایی تفاوت معنادار نبود (05/0P>). بحث: از یافته های این تحقیق می توان نتیجه گیری کرد که روش ترکیبی بیشترین تاثیر بر تعادل پویا داشت لذا، به عنوان بهترین روش برای توانبخشی ورزشکاران مبتلا به اسپرین مچ پا توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اسپرین مچ پا، لباس فضایی، تعادل پویا
  • بهنام غلامی بروجنی *، بهنام قاسمی، محمدرضا مرادی صفحات 13-20
    پیش زمینه و هدف: عقب ماندگی ذهنی یکی از رایج ترین معلولیت های ذهنی است و در این افراد اختلال در تعادل وجود دارد. هدف از این تحقیق مقایسه تاثیر برنامه تمرینی ثبات مرکزی و برنامه تمرینی زنجیره حرکتی بسته بر تعادل پویای دانش آموزان کم توان ذهنی بود.
    روش بررسی
    در یک مطالعه نیمه تجربی که بر روی 45 دانش آموز پسر کم توان ذهنی انجام شد، آزمودنی ها در سه گروه 15 نفره کنترل، ثبات مرکزی و زنجیره حرکتی بسته قرار گرفتند. گروه های تجربی 8 هفته و هفته ای سه بار تمرینات ثبات مرکزی و زنجیره حرکتی بسته را انجام دادند. در پیش آزمون و پس آزمون از تست برخاستن و رفتن برای اندازه گیری تعادل پویای سه گروه استفاده شد. از آزمون آماری تحلیل واریانس یکراهه برای بررسی تفاوت های بین گروهی استفاده شد. نتایج به دست آمده در سطح معنی داری کمتر از 0/05 بررسی شدند.
    یافته ها
    در نتایج آزمون تعادل پویا بین گروه های ثبات مرکزی و کنترل، زنجیره حرکتی بسته و کنترل و همچنین گروه های ثبات مرکزی و زنجیره حرکتی بسته تفاوت معنی داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    تمرینات ثبات مرکزی و زنجیره حرکتی بسته باعث بهبود تعادل ایستا و پویای دانش آموزان کم توان ذهنی شدند و از این تمرینات می توان برای بهبود تعادل در برنامه های توانبخشی دانش آموزان کم توان ذهنی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: کم توان ذهنی، ثبات مرکزی، زنجیره حرکتی بسته، تعادل پویا
  • علیرضا مهدوی، ملیحه حدادنژاد* ، فرشته افتخاری صفحات 21-32
    زمینه و هدف
    محدودیت دامنه حرکتی دورسی فلکشن مچ پا باعث تغییر بیومکانیک اندام تحتانی و ثبات ناحیه مچ پا میشود. لذا هدف تحقیق حاضر بررسی شش هفته تمرین کششی مجموعه عضلانی سه سرساقی بر دامنه حرکتی دورسی فلکشن، حس عمقی مچ پا، والگوس زانو و عملکرد در افراد دارای محدودیت حرکتی دورسی فلکشن بود.
    روش بررسی
    در تحقیق نیمه تجربی حاضر، 24 مرد ورزشکار مبتلا به محدودیت دورسی فلکشن مچ پا بود که به دو گروه کنترل و مداخله تقسیم شدند (12 نفر گروه کنترل (سن 14/2±50/23سال، قد 17/7±50/172سانتیمتر و وزن 84/5±00/70 کیلوگرم) و 12 نفر گروه تجربی (سن 72/1±00/23سال، قد 25/5±80/178سانتیمتر و وزن 16/9±75/67 کیلوگرم) ). قبل و پس ازشش هفته تمرین کششی سه سرساقی، میزان دامنه دورسی فلکشن و حس عمقی به وسیله گونیامتر یونیورسال، میزان والگوس زانو به وسیله دوربین و عملکرد حرکتی به وسیله آزمون عملکردی لی سه گام تک پا، عملکردی پرش لی ضربدری تک پا هشت لاتین اندازهگیری شد. از آزمون کوواریانس در SPSS نسخه 21 برای تجزیه و تحلیل داده ها برای تحلیل داده ها استفاده شد. سطح معناداری 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    پس از اجرای تمرینات کششی تغییرات معناداری در دامنه حرکتی دورسی فلکشن مچ پا (001/0=P) و عملکرد حرکتی (001/0=P) مشاهده شد اما تفاوت در والگوس زانو (450/0=P) و حس عمقی مچ پا (470/0=P) معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    استفاده از برنامه تمرینات کششی مجموعه سه سر ساقی در برنامه های توانبخشی ورزشکاران دارای محدودیت حرکتی مچ پا جهت کاهش محدودیتهای ناشی از این عارضه مانند دامنه حرکتی مچ پا و عملکرد حرکتی، توصیه میشود.
    کلیدواژگان: دامنه حرکتی دورسی فلکشن، حس عمقی، ولگوس زانو، عملکرد
  • فاطمه نادریان*، رضا مهدوی نژاد، وحید ذوالاکتاف صفحات 33-42
    هدف و زمینه: خستگی یکی از مهمترین عوامل اثرگذار در بروز آسیبهای ورزشی است. هدف از این تحقیق، تعیین اثر خستگی عملکردی بر حس وضعیت مفصل مچ پا در بازیکنان فوتسال زن بود.
    روش بررسی
    در تحقیق نیمه تجربی حاضر22 نفر از دانشجویان دختر فوتسالیست دانشگاه اصفهان با میانگین و انحراف معیار سن 20±1/8 سال، وزن 57 ± 2/40 کیلوگرم، قد161±5/73 سانتیمتر به صورت دردسترس انتخاب شدند. خستگی عملکردی فوتسال توسط پروتکل تعدیل شده شبه فوتبال بانگسبو ایجاد شد. حس وضعیت مفصل مچ پا توسط دستگاه ایزوکنتیک بایودکس در دو حالت اینورژن و اورژن، زاویه 15 درجه و خستگی توسط مقیاس بورگ قبل و بلافاصله پس از اجرای پروتکل خستگی اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله آزمونT همبسته درسطح معناداری )P≤ 0/ 05 (انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که پس از خستگی، میزان خطای بازیکنان در بازسازی زاویه مورد نظر به طور معناداری افزایش یافته است. براساس اطالعات به دست آمده از مقیاس بورگ نیز میزان خستگی بازیکنان در پس آزمون) 2/2. ) P =0/000و ES= 1/54 (بود) 7 ±0/81 (پیش آزمون بیشتراز معناداری طور به) ±81/17
    نتیجه گیری
    خستگی باعث تغییر در حس وضعیت مفصل مچ پا می شود. در تحقیق حاضر از پروتکل خستگی شبیه سازی شده با بازی فوتسال برای ایجاد خستگی در آزمودنی ها استفاده شد. نتایج نشان داد که پس از انجام پروتکل میزان خطای حس وضعیت افرایش زیادی داشته است. بنابراین احتمال آسیب دیدگی زیاد می شود.
    کلیدواژگان: فوتسال، حس وضعیت، مچ پا، خستگی، مقیاس بورگ
  • مهدی صفرزاده *، عبدالحمید دانشجو، محمد تقی امیری خراسانی صفحات 43-52
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر آنی دو نوع کشش حاد با سرعت های متفاوت بعد از اعمال خستگی عملکردی بر حداکثر فلکشن مفصل زانو هنگام فرود در بازیکنان والیبال مرد حرفه ای بود.
    روش بررسی
    از بین تمامی بازیکنان والیبال شهر کرمان که در دامنه سنی 18 تا 23 سال قرار داشتند، 36 نفر با میانگین± انحراف استاندارد (سن = 1/2±6/20 سال، قد= 5/6 ± 9/185 سانتی متر، وزن= 8±2/77 کیلوگرم) به صورت هدفمند و در دسترس به عنوان نمونه آماری انتخاب و به طور تصادفی در 3 گروه 12 نفری کشش دینامیک آهسته، کشش دینامیک سریع و کنترل قرار گرفتند. به منظور اعمال خستگی، از پروتکل خستگی عملکردی ورزش والیبال و جهت ریکاوری از دو نوع کشش دینامیک با سرعت آهسته و سریع استفاده گردید.
    یافته ها
    آزمون آنالیز مکرر ترکیبی نشان داد که خستگی در همه گروه ها باعث کاهش معناداری در حداکثر فلکشن مفصل زانو در پیش آزمون و پس آزمون شده است؛ اما بعد از اعمال پروتکل ریکاوری تنها در گروه دینامیک آهسته در پیش آزمون و پس آزمون تفاوت معناداری مشاهده شد (001/0=P). این آزمون تفاوت معناداری را بین هیچ کدام از گروه ها نشان نداد (430/0= P).
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان داد که کشش دینامیک آهسته می تواند در پایان مسابقه و تمرین به عنوان یک روش ریکاوری مناسب برای ورزشکاران به ویژه بازیکنان والیبال برای از بین بردن اثر خستگی مناسب باشد. بازیکنان والیبال می توانند برای ارتقاء عملکرد و جلوگیری از آسیب های اندام تحتانی به خصوص رباط صلیبی قدامی روش کشش دینامیک آهسته را مورداستفاده قرار دهند. اما کشش دینامیک سریع ریکاورکننده مناسبی برای ورزشکاران والیبال نمی باشد.
    کلیدواژگان: والیبال، خستگی عملکردی، کشش دینامیک، فلکشن زانو، رباط صلیبی قدامی
  • نعیمه عارف، شهزاد طهماسبی بروجنی*، الهه عرب عامری صفحات 53-64
    زمینه و هدف
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر مداخله تمرینی شنا بر تعادل و سیستم های درگیر در تعادل نوجوانان دارای اختلال شنوایی با کم کاری دهلیزی بود.
    روش بررسی
    24 نفر از دختران ناشنوای مدارس استثنایی شهرستان پاکدشت استان تهران به صورت نمونه در دسترس در این تحقیق حضور داشتند. آزمودنی ها به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. ابتدا پیش آزمون تعادل تحت چهار شرایط حسی مختلف شامل؛ اختلال هم زمان حسی-پیکری و دهلیزی، بینایی و دهلیزی، حسی-پیکری و بینایی و بدون هیچ تداخل حسی، با دستگاه بایودکس گرفته شد. سپس، 12 نفر گروه تجربی (میانگین سنی 8/2±50/15) به مدت 8 هفته، هر هفته 3 جلسه تحت آموزش شنا قرار گرفتند و 12 نفر گروه کنترل (میانگین سنی 9/1±50/15) در هیچ رشته ورزشی فعالیتی نداشتند. پس از اتمام دوره مداخله تمرینی، پس آزمون تعادلی مشابه پیش آزمون به عمل آمد. تحلیل دادها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره انجام شد.
    یافته ها
    با تایید توزیع داده ها و همگنی واریانس ها، نتایج تحلیل واریانس چند متغیره نشان داد تمرینات شنا به طور معنی داری بر تعادل بدون تداخل حسی و تعادل دهلیزی تاثیرگذار است (005/0P≤). نتیجه گیری: پیشنهاد می شود به منظور بهبود تعادل افراد ناشنوا آموزش شنا برای ناشنوایان به عنوان یک روش توان بخشی در مراکز بهداشتی درمانی، بیمارستان، مراکز توان بخشی، مدارس استثنایی، مدارس ناشنوایان مورداستفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: توان بخشی دهلیزی، سیستم بینایی، سیستم حسی-پیکری، سیستم دهلیزی، دستگاه تعادل سنج بایودکس
  • فرشته سهیلی، فرزانه گندمی ، شیرین عصار، مهسا مظفری صفحات 65-74
    زمینه و هدف
    یکی از مشکلات رایج بیماران دارای استئوآرتریت، ناپایداری زانو می باشد، که عملکرد آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف این پژوهش، بررسی اثر ناپایداری خودگزارشی، بر پارامترهای گام برداری، شاخص گام برداری پویا، تعادل و کیفیت زندگی بیماران دارای ناپایداری زانو بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی مقطعی، 68 بیمار استئوآرتریتی با تایید پزشک متخصص و معیارهای ورود به مطالعه، در پژوهش شرکت نمودند. 31 بیمار در گروه دارای ناپایداری و 37 بیمار در گروه بدون ناپایداری زانو قرار گرفتند. تست برگ برای ارزیابی تعادل؛ اثر کف پا برای ارزیابی الگوی گام برداری؛ WOMAC برای ارزیابی عملکرد؛ SF36 برای ارزیابی کیفیت زندگی؛ (UGT) Up and Go Test، بالا و پایین رفتن از پله و 40 متر راه رفتن برای ارزیابی عملکرد فیزیکی و تست گام برداری پویا، استفاده شد. برای مقایسه ی میانگین ها از t- مستقل با آلفای 05/0 و فاصله اطمینان 95% استفاده گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بین دو گروه در نمره ی برگ (016/0P=) و نمره های سه متغیر مربوط به فعالیت های فیزیکی شامل (016/0P=) UGT؛ بالا و پایین رفتن از پله (05/0 P=و 027/0P=) ، تفاوت معناداری وجود داشت. همچنین گروه ها تنها در بعد سفتی مفصلی WOMAC با هم تفاوت معنادار داشتند (004/0P=). اما، گروه ها در گام برداری پویا، الگوی گام برداری و کیفیت زندگی با هم تفاوتی نداشتند (05/0P>).
    نتیجه گیری
    با مشاهده ی اثر ناپایداری مفصلی بر فاکتورهای کلیدی در انجام فعالیت های فیزیکی روزانه و پیشگیری از سقوط بیماران استئوآرتریتی زانو، به پزشکان و فیزیوتراپ ها توصیه می شود تا قبل از هرگونه مداخله ی توان بخشی به شناسایی این بیماران با ویژگی ناپایداری پرداخته و راهکارهای مناسبی جهت بهبود آن طراحی نمایند.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت زانو، ناپایداری، تعادل، گام برداری، کیفیت زندگی
  • آناهیتا یونسی رمدانی، محمدحسین علیزاده، هومن مینو نژاد، سیدعلی امامی هاشمی صفحات 75-84
    زمینه و هدف
    اعتیاد به گروه اپیوئیدها علاوه بر آثار زیان بار بر ابعاد روحی بر جسم و سیستم اعصاب مرکزی و دستگاه اسکلتی عضلانی تاثیرات منفی دارد و می تواند بر وضعیت پاسچر انسان اثرگذار باشند. پاسچر نابهنجار باعث ایجاد فشار بر ساختارهای مختلف بدنی شده و اندام های داخلی و حیاتی را در معرض آسیب قرار می دهد.
    روش بررسی
    30 زن و 30 مرد وابسته به اپیوئیدهای تحت درمان با متادون به صورت هدفمند از بین معتادانی که تمایل به همکاری داشتند انتخاب شدند، همچنین30 زن و 30 مرد سالم که از نظر سن، قد، وزن و شاخص توده بدنی با نمونه های معتاد همگن بودند به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. کایفوز و لوردوز آزمودنی ها توسط خط کش منعطف و به روش هوپنفلد و میزان انحنای گردنی با روش فتوگرامتری اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس چند متغیره نشان داد بین وضعیت ستون فقرات گردنی (0001/0P=) ؛ کایفوز سینه ای (0001/0P=) و لوردوز کمری (005/0P=) مردان و زنان معتاد و مردان و زنان سالم تفاوت معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    بین وضعیت ستون فقرات زنان و مردان معتاد به مواد مخدر و زنان و مردان سالم تفاوت معنی دار با اندازه اثر بزرگ وجود داشت. در نهایت می توان چنین استنباط کرد که وابستگی به مواد مخدر بر وضعیت ستون فقرات زنان و مردان تاثیر منفی می گذارد.
    کلیدواژگان: افراد وابسته به اپیوئیدها، افراد تحت درمان با متادون، وضعیت ستون فقرات، صفحه ساجیتال
|
  • Majid Khodadadi * Pages 1-12
    Introduction
    Lateral ankle sprain is one of the most acute injuries that because of making damage to proprioception and causing balance decrease, result in high risk of reinjuries therefore the aim of this study was to the camparison of the effect of the three rehabilitation methods of traditional, suit therapy and combined on dynamic balance in athletics with lateral ankle sprain Material and methods: Thirty athletes suffering from grade 3 of lateral ankle sprain participated voluntairly in this study. They were divided in to three groups of rehabilitation. Athletes participated in rehabilitation training for eight week( three sessions each week for 45 minuts each session). Dynamic balance was assessed using modify star test in three directions of anterior, inside posterior and lateral posterior before and after eight weeks. Data were analysed using covariance test (P<0/05).
    Results
    The results of study showed significant difference in dynamic balance between three group(P<0/05), between combination method with suit therapy method(P<0/05) and combination method with traditional method(P<0/05), but no significant was observed between traditional method and suit therapy group(P>0/05).
    Conclusions
    It can be concluded that combination method does more effect on dynamic balance, so it can be recommended as the best method for rehabilitation of athletes who suffer from lateral ankle sprain.
    Key word: Lateral ankle sprain, Suit therapy, Dynamic balance.
    Keywords: Lateral ankle sprain, Suit therapy, Dynamic balance
  • Behnam Gholami Borujeni *, Behnam Ghasemi Pages 13-20
    Background & Aims
    Mental retardation is one of the most common mental disabilities and in these people there is a disturbance in balance. The purpose of this study was Comparing the effect of Core Stability Training program and Closed Kinetic Chain Training program on the dynamic balance of mentally retarded students.
    Materials & Methods
    In semi-experimental study that 45 male mentally retarded students in three groups 15 people Control, Core Stability and closed kinetic chain was set. Training group performed core stabilization trainings and closed kinetic chain trainings for 8 weeks and three times per week were studied. The pre-test and post-test of Get Up and Go test was done for measure dynamic balance of three groups. ANOVA test used to analyze the data (p≤0.05).
    Result
    dynamic balance results showed significant differences in mean Core Stability and control groups (P=0.000), closed kinetic chain and control groups (P=0.006) and Core Stability and closed kinetic chain groups (P=0.002).
    Conclusion
    Core stabilization training program and closed kinetic chain training program improve the static and dynamic balance of mentally retarded students and can be used for improve dynamic balance in rehabilitation of mentally retarded students.
    Keywords: Mental Retardation, Core Stability, Closed kinetic chain, Dynamic balance
  • alireza mahdavi, malihe hadadnezhad *, fereshte eftekhari Pages 21-32
    Background and aim
    The Limitations of the ankle dorsi flexion range of motion causes changes in the lower limb biomechanics and stability of the ankle. So the purpose of this study was investigate the effect of 6 weeks stretching exercise of Gastrocnemius-Soleus complex on dorsiflexion range of motion, ankle proprioception, knee valgus and function in athletes with limited dorsiflexion. Material and method: in this semi-experimental study 12athletes with ankle dorsi flexion limitation were selected and divided into two groups of control and intervention (12 controls (age 23.50±2.14 year, height23.50±2.14 cm and weight 23.50±2.14 kg) and 12 experimental (age 23.00±1.72 year, height 178.80±5.25 cm and weight 67.75±9.16 kg) groups). The ankle dorsiflexion range of motion and proprioception were measured by universal goniometer, knee valgus by the camera, and function were measured by Single-leg hop test, Single Leg Cross Hop Test, and 8 test in pre test and after 6 weeks Gastrocnemius-Soleus stretching intervention.The analysis of covariance in SPSS program version 21 used for statistical analysis. Alpha level set at ≥ 0.05.
    Results
    after implementation of stretching exercise, significant differences were seen in ankle dorsiflexion range of motion (P=0.001) and function (P=0.001), but there was no significant difference in knee valgus (P=0.450) and ankle proprioception (P=0.470).
    Conclusion
    Adding Gastrocnemius-Soleus stretching to rehabilitation programs for athletes with ankle motion limitation is recommended to reduce consequences such as dorsiflexion range of motion and motor function limitation.
    Keywords: dorsiflexion range of motion, proprioception, Knee valgus, function
  • Fatemeh Naderian *, Reza Mahdavinejad, vahid zolaktaf Pages 33-42
    Background and aim
    Fatigue is one of the most important factors affecting the occurrence of  sport injuries. The purpose of this study was to determine the effect of functional fatigue on the  position sense of ankle joint on female futsal players.
    Materials and method
    In this semi experimental study, 22 female futsal students of Isfahan  University with the mean and standard deviation of age 20 ± 1.8 years, weight 57 ± 2.40 kg, and height  161.5 ± 5.73 cm were selected as the study samples using convenient sampling technique.  Functional futsal fatigue was maked with Bangsbo modified futsal fatigue protocol. position sense of  ankle joint was measured with Isokinetic Biodex set in 15degree inversion and eversion and fatigue  with borg scale before and immediately after of doing protocol. Data was analyzed with dependent T  test and significance level of (p= 0/05).
    Results
    The results showed after fatigue, error rate of the players has significantly increased in the  reconstruction of the angle. Based on the information obtained from the Borg scale, the fatigue of  players in the post test (17.81±2.2) was significantly more than pretest (7±0.81). (P=0.000& Es=1.54).
    Conclusion
    fatigue makes change in position sense of ankle joint.In present study used from modified futsal fatigue protocol for made fatigue in participant. The result showed after doing fatigue protocol, increased error rate of position sense. Therefore probability of injured increased.
    Keywords: futsal, position sense, ankle, fatigue, Borg scale
  • mehdi safarzadeh*, Abdolhamid Daneshjoo, amirikhorasani mohammadtaghi Pages 43-52
    Aim
    The purpose of this study was to examine the immediate effect of two types of dynamic stretching with different speeds after functional fatigue on maximum knee flexion during landing in professional male volleyball players.
    Methods
    Thirty-six professional male volleyball players in Kerman with age of 18-23 year old (age: 20.6 ± 2.1 years, height: 185.9 ± 6.5 cm, weight: 77.2 ± 8 kg) were objectively selected and randomly divided into 3 groups: dynamic slow stretching, dynamic fast stretching and control group (n=12 per group). In order to apply fatigue, functional fatigue protocol for volleyball and for recovery two types of slow and fast dynamic stretching were used.
    Results
    The mix repeated measure showed a significant decrease fatigue in the maximum flexion of the knee joint in the pre-test and post-test after fatigue in the all groups. However, after applying the recovery protocol, only slow dynamic group was showed significant increase in the maximum flexion of the knee joint in the pre-test and post-test (P = 0.001). No significant difference among groups was found (P= 0.430).
    Conclusion
    It can be concluded that slow dynamic stretching can be appropriate recovery method at the end of the competition and practice for athletes to remove negative effect of fatigue, especially for volleyball players. They can use slow dynamic stretching to improve the performance and prevent lower limb injuries, especially the anterior cruciate ligament. But the fast dynamic stretching is not an appropriate method for recovery in volleyball players.
    Keywords: volleyball, functional fatigue, dynamic stretching, knee flexion, ACL
  • Naeeme Aref, Shahzad Tahmasebi Boroujeni *, Elahe Arab Ameri Pages 53-64
    Background and purpose: The purpose of this study was to determine the effect of training intervention (v.i.z swimming) on balance and systems involved in balance especially in adolescents with hearing impairment and also with vestibular deficiency.
    Materials and methods
    Twenty-four deaf girls from exceptional schools in Pakdasht country, Tehran, were present as an accessible sample in this study. After obtaining the code of ethics IR.UT.SPORT.REC.1396021 and informed consent, the subjects were randomly divided into experimental and control groups. At first, a pre-test of balance was performed under four different conditions of sensory involvement including simultaneous disorder of proprioception and vestibular, visual and vestibular, proprioception and visual and without any interference with the Biodex device. Then, an experimental group of 12 individuals (Mean age 15.50 ± 2.8) for 8 weeks (having 3 sessions per week) underwent swimming training exercises and 12 person of control group (Meanage 15.50 ± 1.9) which did not have any activity in any field. After completing the intervention training period, post-test was performed similar to pre-test.
    Results
    After confirming the distribution of data and homogeneity of variances, the results of multivariate analysis of variance indicated that swimming exercises had a significant effect on balance without sensory interference and vestibular balance (P = 0.0005).
    Conclusion
    Therefore, it is suggested that this method of rehabilitation be used in health centers, hospitals, rehabilitation centers, exceptional schools and deaf schools in order to improve the balance of the deaf.
    Keywords: Vestibular Rehabilitation, Visual System, Proprioception system, Vestibular System, Biodex Balance System
  • freshteh soheily, farzaneh gandomi , shirin asar, mahsa mozafari Pages 65-74
    Background and Aim
    One of the common problems among patients suffering from Osteoarthritis, is knee instability, which can effect on patients physical functional. The purpose of this study was to investigate of self-report instability on gait parameters, dynamic gait, balance and quality of life in patients suffering from Osteoarthritis.
    Materials and methods
    In this cross-sectional study, 68 patients with Osteoarthritis after confirmed by specialized and having inclusion criteria, were participated in the study. 31 patients with self-report instability put on instability group and 37 patients without put on without instability group. Berg test for balance, foot trace for gait pattern, WOMAC for function, SF36 for quality of life, Up and Go test(UGT)- going up and down stairs- 40 meter walking for physical function, were used. to compare means, Independent sample t-test with α=0.05 and confidence interval %95 was used.
    Results
    the results showed that a significant difference in Berg scores between groups (p=0.016). As well it was significant between groups in 3 parameter related to daily physical activities UGT (p=0.016), going up and down stairs (p=0.027 and p=0.05). About WOMAC, Groups had significant difference only in the joint stiffness (p=0.04). But, two groups hadn’t difference in dynamic gait indicator parameters, gait pattern and quality of life (p>0.05).
    Conclusion
    based on the effect of instability on some key factors of daily physical activities and prevention of falling in Osteoarthritis patients, it is recommended that specialists and physiotherapists identifying patients with osteoarthritis with instability before any rehabilitation program and intervention to design right solutions of improvement.
    Keywords: Knee Osteoarthritis, Instability, Balance, Berg scale, Gait, quality of life
  • anahita younesi ramdani, Mohammad hosein alizadeh, human minoonejad, Seyed Ali Emami Hashemi Pages 75-84
    Background and aim
    In addition to psychological effects, addiction to opioids can cause negative effects on physical aspects, central nervous and musculoskeletal system and the body posture as well. Poor posture causes pressure on the different structures of the body and makes the internal and vital organs vulnerable.
    Materials and methods
    30 male and 30 female methadone maintained drug dependants participated in the research voluntarily. Subjects were selected purposefully. 30 healthy women and 30 healthy men were homogenous in term of age, height, weight and BMI with the addictive samples selected as control groups.
    Subjects’ thoracic kyphosis and lumbar lordosis were measured by flexible ruler by Hopenfeld method. The cervical spinal curvature was measured by using the Photogrammetry method.
    Results
    Based on the findings of this study and the results of MANOVA, there was a significant difference among cervical spine posture (p=0.0001), thoracic kyphosis (p=0.0001) and lumbar lordosis (p=0.005) of addicted males and females and healthy males and females.
    Conclusion
    Based on the findings, there was a large effect size and a significant difference among the spinal curvature of the addicted males and females and the healthy ones. Finally, it was concluded that drug dependence affected negatively on the spine of men and women.
    Keywords: Opioid Dependents, methadone-maintained subjects, spinal posture, sagittal plane