فهرست مطالب

پژوهش در توانبخشی ورزشی - پیاپی 9 (بهار و تابستان 1396)

نشریه پژوهش در توانبخشی ورزشی
پیاپی 9 (بهار و تابستان 1396)

  • 114 صفحه، بهای روی جلد: 80,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1396/06/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • اعظم بشیری، رضا رجبی صفحات 1-13
    زمینه و هدف
    بیماری های قلبی و عروقی یکی از دلایل مرگ و میر در دنیاست، توانبخشی ورزشی قلب بخش اصلی پیشگیری ثانویه بیماران قلبی می‏باشد، اما فقدان تحقیقات در خصوص اثرات این برنامه بر بیماران قلبی پرخطر در ایران وجود دارد، لذا پژوهش حاضر دو دوره 4 و 8 هفته ای توانبخشی ورزشی بر بیماران قلبی پرخطر را برای اولین بار در ایران مورد بررسی قرار داده است.
    روش بررسی
    40 بیمار با میانگین سنی 09/6 ± 40/61 که جزء بیماران پرخطر بودند انتخاب شدند و در دو گروه توانبخشی 4 و 8 هفته قرار گرفتند. بیماران در ابتدا و انتهای دوره توانبخشی علاوه بر انجام تست ورزش، پرسشنامه کیفیت زندگی، اضطراب و افسردگی را تکمیل نمودند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد پس از انجام تمرینات توانبخشی میانگین ظرفیت ورزشی، کیفیت زندگی و میزان اضطراب و افسردگی در دو گروه در مقایسه با قبل بهبود یافته است (05/0p≤) و میزان بهبودی در دو گروه تفاوت معنی داری داشت. به طوری که کیفیت زندگی (001/0>p)، ظرفیت ورزشی (001/0>p)، میزان اضطراب (008/0>p) و افسردگی بیماران (029/0>p) پس از پایان
    8 هفته تمرینات توانبخشی در مقایسه با 4 هفته تفاوت معنی داری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج تحقیق حاضر برنامه توانبخشی ورزشی قلب اگرچه اثرات مثبت و موثری در همه ابعاد کیفیت زندگی، اضطراب و افسردگی و ظرفیت ورزشی بیماران قلبی پرخطر شرکت کننده در برنامه را نشان داد، لیکن میزان بهبودی و اثرات مثبت برنامه در بیماران شرکت کننده در 8 هفته برنامه توانبخشی بیشتر از میزان بهبودی در دوره 4 هفته ای بود. لذا توصیه می گردد بیماران قلبی پرخطر جهت بهره مندی از فواید و اثرات مثبت برنامه، در دوره های 8 هفته ای تحت برنامه جامع توانبخشی ورزشی قلب قرار گیرند.
    کلیدواژگان: توانبخشی ورزشی قلب، ظرفیت ورزشی، جراحی بای پس عروق کرونر، کیفیت زندگی، بیماران پر خطر
  • مهدیه آکوچکیان، محمدحسین علیزاده، نادر رهنما صفحات 15-23
    زمینه و هدف
    درمان های تهاجمی سرطان پستان، به خصوص جراحی و پرتودرمانی منجر به تغییرات منفی در وضعیت بدنی، اختلال تقارن تنه و وضعیت استاتیک زنان می شوند. از این رو هدف از انجام این مطالعه ثبت و ارزیابی تاثیر برنامه تمرینی مقاومتی- جنبش پذیری در منزل بر تغییرات وضعیتی کمربند شانه در میان زنان پس از درمان سرطان پستان بود.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی و شامل 40 زن 65-45 سال مبتلا به سرطان پستان بود که درمان های جراحی، شیمی درمانی و پرتودرمانی را کامل کرده بودند. در نهایت 27 زن به صورت تصادفی در دو گروه شاهد و مداخله قرار گرفتند. گروه مداخله به مدت چهار هفته (چهار جلسه در هفته) در برنامه تمرینی مقاومتی با کش تمرین و جنبش پذیری، با اجرا در منزل، شرکت نمودند. در طول مدت مداخله گروه شاهد هیج تغییری در میزان فعالیت روزانه خود نداشتند. وضعیت بدنی در ناحیه کمربند شانه با استفاده از روش عکس برداری دیجیتال، قبل و بعد از اعمال مداخله ارزیابی شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون ANCOVA (تجزیه و تحلیل کوواریانس تک متغیره) صورت پذیرفت.
    یافته ها
    به دنبال اتمام مداخله تمرینی بهبود معناداری در زاویه کایفوز پشتی و راستای استخوان کتف مشاهده شد. فاصله استخوان کتف تا ستون فقرات پس از تمرین بدون تغییر باقی ماند و انحراف راستای کمربند شانه بهبود غیرمعناداری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    بهبود معنادار به دست آمده در دو متغیر کایفوز و راستای کتفی به دنبال برنامه تمرینی کوتاه مدت و در منزل، برای بیماران مبتلا به سرطان پستان، با توجه به محدودیت دسترسی به امکانات اصلاحی- درمانی می تواند قابل توجه باشد. در عین حال با توجه به تغییرات پیشرونده وضعیت بدنی به دنبال درمان سرطان پستان و تغییرات اندک و غیرمعنادار برخی متغیرها به دنبال مداخله، ضروری است مداخله تمرینی اصلاحی برای مدت طولانی تر و در حین یا بلافاصله پس از درمان سرطان پستان نیز استفاده شود.
    کلیدواژگان: وضعیت بدنی، بالاتنه، برنامه تمرینی در منزل، تمرین قدرتی، جنبش پذیری
  • کوکب مسعودی ثابت، بهناز گنجی، محسن دهقانی صفحات 25-37
    سابقه و هدف
    کمردرد مزمن یک مشکل رو به رشد در بسیاری از جوامع است، اما در مورد مناسب ترین مداخله درمانی توافقی وجود ندارد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تمرینات یوگا بر شدت درد و ناتوانی عملکردی زنان مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی بود.
    مواد و روش ها
    30 زن مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی ( با میانگین سنی 7/4±6/36) داوطلبانه و به طور هدفمند تصادفی انتخاب سپس در دو گروه تجربی (14نفر) و کنترل (16نفر) قرار گرفتند. از مقیاس VAS برای ارزیابی شدت درد و از پرسشنامه ی ناتوانی اسوستری، آزمون استقامت عضلات تنه و مقیاس اجرایی کمر جهت ارزیابی ناتوانی عملکردی استفاده شد. گروه تجربی حرکات یوگا را 3 روز در هفته برای یک دوره 8 هفته ای انجام دادند. گروه کنترل هیچ برنامه تمرینی انجام ندادند. داده ها با آزمون های تحلیل کوواریانس، t مستقل و t همبسته در سطح معناداری 05/0≥p بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که یک دوره 8 هفته ای تمرینات یوگا منجر به کاهش معنادار درد، ناتوانی عملکردی و مقیاس اجرایی کمر و افزایش معنادار استقامت عضلات خم کننده و بازکننده تنه در گروه تجربی گردید (05/0P≤). همچنین این تغییرات بین دو گروه تفاوت معنادار داشت (05/0P≤).
    نتیجه گیری
    تمرینات یوگا موجب کاهش درد و افزایش سطح عملکردی زنان مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی می گردد.
    کلیدواژگان: یوگا، کمر درد مزمن غیر اختصاصی، شدت درد، ناتوانی عملکردی
  • محبوبه میرزایی، سعید ارشم صفحات 39-48
    زمینه و هدف
    کمردرد بالاترین درصد شیوع را در دردهای مزمن دارد. در این میان عوامل روان شناختی در ایجاد و تداوم ناتوانی جسمی و محدودیت عملکردی بیماران مبتلا به کمردرد مزمن دارای اهمیت می باشد. هدف از این پژوهش، مقایسه اثرات آب گرم معدنی و آب معمولی بر ترس از حرکت، افسردگی و ناتوانی در بین زنان میانسال مبتلا به کمردرد مزمن بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش نیمه تجربی، تعداد 20 زن میانسال مبتلا به کمردرد مزمن مراجعه کننده به مراکز درمانی و بیمارستان با دامنه سنی (60- 45 سال) به صورت در دسترس انتخاب شدند. آنها به صورت تصادفی در دو گروه تجربی 10 نفره یعنی گروه آب گرم معدنی و گروه آب معمولیاستخر جای گرفتند. داده ها با استفاده از مقیاس ترس از حرکت تامپا، مقیاس افسردگی استنفورد، پرسشنامه ناتوانی ناشی از کمردرد اوسوستری جمع آوری شد.
    یافته ها
    آزمون تی مستقل برای بررسی معناداری تفاوت گروه ها در سه متغیر ترس از حرکت، افسردگی و ناتوانی در پیش آزمون و پس آزمون معنادار نبود (05/0≤P). اما، آزمون تی وابسته برای بررسی معناداری تفاوت بین پیش آزمون و پس آزمون درون هر گروه معنادار بود (05/0≥P).
    نتیجه گیری
    به طور کلی هر دو نوع تمرین در آب بر متغیرهای مورد نظر تاثیر داشت و هیچ یک از این دو مداخله بر دیگری مزیت نداشت.
    کلیدواژگان: آب درمانی، افسردگی، ترس از حرکت، کمردرد مزمن، ناتوانی
  • یونس الفتیان، رسول حمایت طلب، مرضیه بسحاق صفحات 49-58
    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان یکپارچگی حسی بر اختلالات حرکتی درشت کودکان مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک بود. دراین مطالعه نیمه تجربی ، 18 کودک دختر و پسر فلج مغزی اسپاستیک از طریق روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دو گروه 9 نفره آزمایش و کنترل تقسیم شدند. ابتدا پیش آزمون براساس مقیاس GMFM-88 برای اندازه گیری عملکرد حرکتی درشت به عمل آمد. سپس گروه آزمایش تمرینات یکپارچگی حسی آیرز را در 15 جلسه به مدت 5 هفته و سه بار در هفته انجام دادند، در حالی که گروه کنترل تنها فعالیت های معمول روزانه خود را ادامه دادند. سپس، پس آزمون از هر دو گروه به عمل آمد. تحلیل داده ها به روش واریانس چند متغیری و تحلیل واریانس یکراهه صورت گرفت. نتایج پژوهش نشان داد مداخله درمانی یکپارچگی حسی تغییرات قابل توجهی در بهبود اختلالات حرکتی درشت کودکان فلج مغزی در گروه آزمایش داشته است (p<0/01). اما در گروه کنترل بهبود معناداری یافت نشد. با توجه به نتایج به دست آمده از این پژوهش می توان چنین استنباط نمود که برنامه تمرینی یکپارچگی حسی می تواند اختلالات حرکتی درشت کودکان مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: اختلالات حرکتی، اسپاستیک، فلج مغزی، مهارتهای درشت، یکپارچگی حسی
  • الناز ذهبی، سیدعلی اکبر هاشمی جواهری، شهناز بمبئی چی صفحات 59-67
    زمینه و هدف
    مطالعات پیشین تاثیر تمرینات عصبی-عضلانی در بهبود تعادل افراد دارای بی ثباتی مزمن مچ پا رانشان داده اند، اما اطلاعات کمی در مورد اثر ترکیبی آن با ماساژ و هم چنین ماندگاری اثر آن وجود دارد؛ بنابراین هدف از پژوهش حاضر مقایسهاثر و ماندگاری تمریناتعصبی-عضلانیبا و بدون ماساژ برتعادل دختران ورزشکار مبتلا به بی ثباتی مزمن مچ پا می باشد.
    روش بررسی
    جامعهآماریپژوهششاملدختران ورزشکار رشته های توپی منتخب مبتلا به بی ثباتی مزمن مچ پابادامنهسنی26-19 سالبود. تعداد24نفربه صورتهدفمندودردسترس از همه رشته ها به طور یکسان انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه تجربی1(12 نفر) و تجربی2(12 نفر) تقسیم شدند. برای ارزیابی تعادل از دستگاه بایودکس استفاده شد. گروهتجربی1 در ابتدای تمرین در ناحیه مچ پا ماساژمی گرفتند سپستمریناتنروماسکولار را اجرا می کردندوگروه تجربی2تمریناتنروماسکولار، به مدت 6هفته و با تواتر3جلسه را انجام دادند. سپس جهت پیگیری ماندگاری کوتاه مدت اثر، تمرین به مدت 4 هفته متوقف گردید و متغیرها مجدد اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس با اندازه های تکراری و تحلیل کوواریانس و در سطح معناداری05/0 P≤مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین تمرینات عصبی-عضلانی با و بدون ماساژ بر تعادل افراد تفاوت معناداری دارد(05/0P<)؛ هم چنین پس از یک ماه بی تمرینی تفاوت معناداری مشاهده نشد(05/0P>).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج پژوهش حاضر تمرینات عصبی-عضلانی با و بدون ماساژ می تواند تعادل افراد را با ماندگاری یک ماهه بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: عصبی، عضلانی، ماساژ، ماندگاری، مچ پا، تعادل
  • انسیه سادات مهاجران، ناهید خوشرفتار یزدی، محمدرضا محمدی صفحات 69-77
    مقدمه و اهداف
    هدف از این تحقیق بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات عصبی عضلانی بر ثبات مرکزی و حس عمقی تنه زنان بسکتبالیست نخبه بود.
    مواد و روش ها
    بدین منظور 30 بسکتبالیست نخبه خراسان رضوی به شیوه تصادفی و در دسترس انتخاب شدند و در دو گروه 15 نفری تجربی و 15 نفری کنترل قرار گرفتند. گروه تجربی، به تمرینات گرم کردن عصبی عضلانی به مدت 8 هفته، هر هفته 3جلسه و هر جلسه به مدت 20-15 دقیقه پرداختند و مابقی آن تا 90 دقیقه، تمرینات رایج بسکتبال انجام دادند. اما گروه کنترل فقط تمرینات رایج بسکتبال را به مدت 90 دقیقه انجام دادند. در مرحله پیش آزمون از تست های مک گیل و بیرینگ-سورنسون جهت ارزیابی استقامت عضلات تنه و از گونیامتر مخصوص ستون فقرات جهت اندازه گیری حس عمقی تنه استفاده شد. بعد از گذشت 24 جلسه تمرینات عصبی عضلانی، از تمامی 30 نفر بار دیگر تست های مذکور گرفته شد. بعد از جمع آوری اطلاعات پیش آزمون و پس آزمون، به منظور بررسی و مقایسه آزمودنی ها از روش آماری اندازه گیری های مکرر و به منظور مقایسه درون گروهی از روش آماری تی همبسته استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد در بررسی تمرینات عصبی عضلانی بر ثبات مرکزی و حس عمقی تنه بین دو گروه تفاوت معناداری مشاهده شد (05/0 P...
    کلیدواژگان: تمرینات عصبی عضلانی، ثبات مرکزی، حس عمقی تنه، زنان بسکتبالیست نخبه
  • ادریس باوردی مقدم، سید صدرالدین شجاع الدین، علی اکبرنژاد صفحات 79-88
    زمینه و هدف
    استئوآرتریت در نتیجه تخریب غضروف مفصلی بروز و یکی از قدیمی ترین و شایع ترین بیماری ها در میان افراد سالمند است. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر یک دوره تمرین تراباند بر تغییرات حس عمقی مفصل زانو در سالمندان مبتلا به استئوآرتریت زانو انجام شد.
    روش بررسی
    جامعه آماری تحقیق حاضر شامل مردان سالمند فعال مبتلا به استئوآرتریت زانو آذربایجان غربی است. که از بین آن ها 20 نفرحداقل 2 جلسه در هفته به فعالیت ورزشی می پرداختند، انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه 10 نفری (تراباند و کنترل) تقسیم شدند. آزمودنی ها به مدت 8 هفته، 3 جلسه در هفته برنامه تمرین تراباند را اجرا نمودند. برای اندازه-گیری حس عمقی زانو از الکتروگونیامتر مدل SG150 استفاده گردید. از آزمون آماری t مستقل برای بررسی نتایج بین گروهی و آزمون t زوجی برای بررسی نتایج درون گروهی استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد حس عمقی، در مقایسه درون گروهی (0001/0p=) در گروه تراباند و در مقایسه بین گروهی (013/0p=) اختلاف معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    به کارگیری تمرین تراباند می تواند عاملی اثرگذار بر بهبود حس عمقی زانوی مردان سالمند فعال مبتلا به استئوآرتریت زانو شود.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت زانو، تمرین تراباند، حس عمقی زانو، مردان سالمند
  • شهزاد طهماسبی بروجنی، ریحانه عزتی صفحات 89-98
    زمینه و هدف
    یکی از آزمون های ارزیابی تعادل پویا در افراد، آزمون تعادل ستاره ای است که تاکنون با نصب هشت متر نواری با زاویه 45 درجه روی زمین انجام شده و محاسبات آن به صورت دستی صورت می پذیرفت. این شیوه علاوه بر زمانبربودن، موجب کاهش دقت و روایی آزمون شده و اعتبار ارزیابی را بسیار کاهش می دهد. لذا، هدف از پژوهش حاضر ساخت و طراحی، تعیین روایی، پایایی بین ارزیاب و پایایی درون ارزیاب آزمون تعادل ستاره ای بود.
    روش بررسی
    جامعه آماری تحقیق حاضر را دانشجویان پسر دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران تشکیل دادند. که در این پژوهش تعداد 15 نفر از آن ها با میانگین سنی 84/1±86/21 سال، جهت تست گیری و بررسی روایی و پایایی دستگاه مشارکت داشتند. برای تعیین روایی همزمان دستگاه از ضریب همبستگی پیرسون و در نهایت برای تعیین پایایی دستگاه، پایایی بین ارزیاب و پایایی درون ارزیاب از آزمون آلفای کرونباخ (ضریب همبستگی درون طبقه ای) استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که دستگاه ساخته شده دارای روایی (746/0r=) و پایایی (961/0 ICC=) مناسبی بود.
    نتیجه گیری
    از این دستگاه می توان به عنوان ابزاری معتبر با کاربری آسان و با صرف کمترین زمان به ارزیابی تعادل افراد پرداخت.
    کلیدواژگان: تعادل ایستا، تعادل پویا، پایایی، روایی
  • رامین بیرانوند، منصور صاحب الزمانی، عبدالحمید دانشجو، سعید ملاحسینی صفحات 99-107
    زمینه و هدف
    تحقیقات پیشین حاکی از آنست که بینایی نقش مهم و بسزایی در توانایی کنترل پاسچر افراد دارد با این وجود نقش بینایی در استراتژی های بازیابی تعادل تاکنون مورد بررسی قرار نگرفته است. هدف از تحقیق حاضر بررسی نقش اطلاعات بینایی در استراتژی های مورد استفاده جهت بازیابی تعادل می باشد.
    روش بررسی
    به همین منظور 15 مرد سالمند بعنوان آزمودنی های تحقیق انتخاب شدند. استراتژی های بازیابی تعادل با استفاده از حرکت ناگهانی تردمیل و توسط 6 دوربین پر سرعت ثبت شدند. از آزمون t همبسته جهت مقایسه متغیرهای تحقیق در دو وضعیت چشم باز و چشم بسته استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد که بستن چشم ها در حالت ایستاده می تواند میزان نوسانات مفاصل ران و مچ پای سالمندان را در پاسخ به اغتشاشات خلفی و قدامی به شکل معنی داری افزایش دهد (05/0P<). نتایج همچنین نشان داد که بین نسبت نوسانات مفصل ران به مچ پای سالمندان در دو حالت چشم باز و چشم بسته اختلاف معنی داری وجود ندارد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    بطور کلی با وجود اینکه حذف اطلاعات بینایی موجب افزایش نوسانات مفاصل ران و مچ پای سالمندان میشود، از آنجا که تغییر معنی داری در نسبت نوسانات مفصل ران به مچ پا ایجاد نشده است به نظر میرسد که اطلاعات بینایی نقش مهمی در انتخاب استراتژی های مورد استفاده جهت بازیابی تعادل ندارد.
    کلیدواژگان: بینایی، استراتژی بازیابی تعادل، سالمندان، اغتشاش قدامی، اغتشاش خلفی
|
  • Azam Bashiri, Reza Rajabi Pages 1-13
    Background And Aim
    Cardiovascular disease is leading cause of mortality and morbidity in the world, there is lack of scientific evidence in high risk cardiac patients. The aim of present study was to investigate the effects of CR program on high risk cardiac patients in Iran.
    Materials And Methods
    40 high risk cardiac patients (mean age 61.40± 6.09) who had coronary artery bypass grafting (CABG) participated in phase III exercise cardiac rehabilitation. Participants were randomly divided in two groups which one group completed 4 weeks CR while other group participated in 8 weeks CR program. All patients underwent exercise testing before and after CR program. Completed Quality of Life (QLMI) questionnaire, Anxiety and Depression scale (HADs) at baseline and end of CR program.
    Results
    Statistical analysis indicated that the exercise capacity, quality of life, anxiety and depression in both groups significantly improved after 4 and 8 weeks CR program. there were significant differences between two groups in exercise capacity (p
    Conclusion
    Based on findings of presents study as patients who completed 8 weeks program get more benefits than other group it is recommend that the 8 weeks CR program is more beneficial for high risk cardiac patients. Therefore, it is suggested to refer all high risk patients to 8 CR program.
    Keywords: exercise cardiac rehabilitation, exercise capacity, coronary artery bypass grafting, anxiety depression, high risk patient
  • Mahdieh Akoochakian, Mohammad Hossein Alizadeh, Nader Rahnama Pages 15-23
    Background And Aim
    Invasive treatment of breast cancer can lead to negative changes in women’s posture. The aim of this study was to record and assess the impact of a home based resistance - mobility training protocol on the shoulder girdle posture variations among women after breast cancer treatment.
    Materials And Methods
    This study is a randomized clinical trial including 40 women 45-65 years old with breast cancer who had completed treatment with surgery, chemotherapy and radiotherapy. Finally, twenty seven women were randomly assigned to intervention and control groups. The intervention group participated in the home based mobility and theraband resistance exercise program, during four weeks (four times a week). During the intervention, the control group had no change in their daily activity. The shoulder girdle posture was assessed using digital photogrammetry, before and after intervention. Data analysis was performed using ANCOVA.
    Results
    Following completion of the training intervention, significant improvement in thoracic kyphosis angle and scapula alignment was observed. The scapula distance to the spine didn’t change after exercise and the shoulder girdle inclination showed insignificant improvement.
    Conclusion
    Due to limited access to therapeutic and corrective facilities, for patients with breast cancer, significant improvement in kyphosis and scapula alignment variables can be considerable, after short-term home based exercise program. Due to progressive changes in body posture following breast cancer treatment and insignificant changes in certain variables after intervention, corrective exercise intervention must be used for longer periods and during or immediately after breast cancer treatment.
    Keywords: Posture, Upper extremity, Home based exercise, Strength exercise, Mobility
  • Kokab Masoudi Sabet, Behnaz Ganji, Mohsen Dehghani Pages 25-37
    Background And Aim
    Chronic low back pain (LBP) is a growing problem in many communities, but there is no consensus regarding the most appropriate therapeutic intervention. The purpose of this study was to examine the effect of yoga exercises on intensity of pain and functional disability in female subjects with non-specific chronic LBP.
    Materials And Methods
    Thirty female with nonspecific chronic LBP (mean age ± SD; 36.6±4.7 years old) were chosen voluntarily and purposefully randomly and divided into two groups, the experimental (EXP=14) and controls (CON=16) groups. Visual Analogue Scales (VAS) for the assessment of pain intensity and Oswestry disability index questionnaire, abdominal and back muscle endurance, Back Performance Scale of functional disability were used for assessment of function. The EXP group performed yoga exercises for 8 weeks, three sessions per week. The control group remained sedentary. Data were determined with analysis of covariance, independent t test and paired t-tests at a significance level of α≥0.05.
    Results
    Results of study showed that a period of 8-weeks yoga exercises caused a significantly decreased in pain, functional disability, Back Performance Scale and significant increase in abdominal muscle endurance, back muscles endurance in EXP group (P≤0.05). Also, there were significant differences between groups (P≤0.05).
    Conclusion
    Yoga exercises have significant effects in decreasing the pain and increasing function in women with non-specific chronic LBP.
    Keywords: Yoga, non-specific chronic LBP, Pain Intensity, Functional disability
  • Mahboubeh Mirzaee, Saeed Arsham Pages 39-48
    Background And Aim
    The aim of this study was to compare the effects of hot mineral water with that of pool water on kinesophobia, depression, and disability of middle-aged women with chronic low back pain.
    Materials And Methods
    In this semi-experimental and practical study, two groups of middle-aged female ranging from 45 to 60 years old were selected among whom treating in health centers and hospitals. Each group of 10 patients randomly divided into two experimental groups: In group I, patients were treated in the pool full of Spa water, in group II, the same protocol was used in pool water. Data was gathered using the Tampa scale for kinesophobia, Stanford Depression Scale, and Oswestry Low Back Pain Disability Questionnaire.
    Results
    The independent t-test results showed no differences between two groups of hot mineral water and pool water in three variables of kinesophobia, depression and the disability (P≥0.05). But, paired t-test results showed significant differences between pre-test and post-test in two groups (P≤0.05).
    Conclusion
    Overall, the both types of water training have the effect on the variables but, no preference was observed in the type of intervention.
    Keywords: Hydrotherapy, mineral hot water, fear of movement, depression, chronic low Back pain
  • Younes Olfatian, Rasoul Hemayattalab, Marzie Beshagh Pages 49-58
    The aim of this study was to investigate of effects of sensory integration therapy (SIT) on gross motor disorders in children with spastic cerebral palsy. In this semi experimental study, 18 children with spastic cerebral palsy aged 5‒10 years were selected through convenient sampling. They were then randomly divided into two groups of control and experimental. Firstly, they were pretested with gross motor function measurement test (GMFM-88). Then the Ayres Sensory Integration trainings was executed for 15 sessions, 45 minutes each session for 5 weeks. During the execution of the program, the control group performed their usual activities. After the end of the program, both groups were post-tested. Data analysis was performed using multivariate variance and ANOVA. The results of this study showed the sensory integration therapy program made significant changes in gross motor disorders in spastic cerebral palsy children in experiment group but not in control group; (p
    Keywords: cerebral palsy, gross skills, motor disorders, sensory integration, spastic
  • Elnaz Zahabi, Seyd Ali Akbar Hashemi Javaheri, Shahnaz Bambeichi Pages 59-67
    Background And Aim
    Several studies have revealed the effect of neuromuscular training on balance improvement of athletes suffering from chronic ankle instability; however, a few of them have addressed its combined effect with massage as well as its maintenance of effect. Therefore, the purpose of this study is to compare the effect and maintenance of neuromuscular training with and without massage on balance performance in female athletes with chronic ankle instability.
    Materials And Methods
    The participants of this study comprised 24 female athletes suffering from chronic ankle instability whose age ranged from 19 to 26 years. The participants were selected equally from different ball sportsbased on convenience sampling. Moreover, they were randomly divided into two experimental groups: Group 1 (n=12) and Group 2 (n=12). Biodex Balance System was used to examine their balance. Group 1 had ankle massages followed by neuromuscular training, and Group 2 took neuromuscular training for six weeks; three successive sessions per week. Subsequently, there was a four-week break in order to scrutinize the effect of short-term maintenance, thus the variables were measured again. To analyze the data, Repeated Measures and ANCOVA were employed.
    Results
    The findings of this study showed that there was a statistically significant difference between neuromuscular exercises with massage and those without massage (p0.05).
    Conclusion
    According to the results of the study, neuromuscular training with and without massage can improve athletes’ balance performance for a month of maintenance.
    Keywords: Neuromuscular, Massage, maintenance, ankle instability, Balance
  • Ensiyeh Sadat Mohajeran, Nahid Khoshraftar Yazdi, Mohammad Reza Mohammadi Pages 69-77
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the effect of eight weeks of training on core stability and proprioceptive neuromuscular trunk women's basketball elite.
    Material and
    Methods
    30 Khorasan Razavi elite basketball players were randomly selected and divided into two groups of 15 experimental and 15 control subjects were included. The experimental group neuromuscular warm-up exercises for 8 weeks, 3 sessions per week, each session lasting 20-15 minutes and the rest went to 90 minutes of basketball were common practice. But common practice basketball for 90 minutes, the control group did. McGill in the pre-test and bearing-Sorensen to assess muscle endurance and proprioception goniometer to measure the trunk was used for the spine. After 24 neuromuscular training session, the tests were all 30 again. After pretest and posttest data collection in order to evaluate and compare the subjects of statistical methods to compare repeated measures within groups of t-test was used.
    Results
    The results showed that in study on core stabilization exercises and proprioceptive neuromuscular trunk significant difference was observed between the two groups (05/0 P
    Keywords: neuromuscular trainings, core stability, trunk proprioception, elite female basketball players
  • Edris Bavardi Moghadam, Seyed Sadradin Shojaedin, Ali Akbarnejad Pages 79-88
    Background and
    Objective
    Osteoarthritis occur as a result of the destruction of the articular cartilage, and one of the oldest and most common diseases among the elderly. This study was done to Evaluation of a period of Traband training on knee Proprioception Changes in Older men with knee Osteoarthritis.
    Methods
    Population includes active older men with knee osteoarthritis in West Azerbaijan. 20 active man who paid at least twice a week to exercise, into two groups of 10 patients were randomly divided. Subjects for 8 weeks, three times a week program performed. Electro-goniometer was used to measure the knee Proprioception. To analyze data, independent t-test was used for evaluating results of between groups, and a Paired t test was used to check results from within groups.
    Results
    Results of this study showed that, Comparison within groups, knee Proprioception (p = 0.0001) was a significant difference in the group Traband. In comparison between groups knee Proprioception (p = 0.013) there was a significant difference.
    Conclusion
    The Traband training significantly improves knee proprioception in active older men with knee osteoarthritis.
    Keywords: Traband training, Knee Proprioception, Older men, Knee Osteoarthritis
  • Shahrzad Tahmasebi, Reihane Ezzati Pages 89-98
    Background And Aim
    A dynamic balance assessment tests in individuals is star excursion balance test that up to now by installing eight-meter strip with a 45-degree angle to the ground and calculations were done manually. This approach reduces the accuracy and validity in addition to being time-consuming and greatly reduces the credibility of the assessment. The aim of this study was to design and construction, validity, inter-rater reliability and internal consistency test evaluation was star excursion balance.
    Materials And Methods
    The population study of male students formed the faculty of physical education in University of Tehran. In this study, 15 patients with an average age of 21/86±1/84 years, in order to test the validity and reliability of the devices involved. Pearson's correlation coefficient to determine the concurrent validity devices and ultimately to determine the reliability of the device, inter-rater reliability and internal consistency evaluation of Cronbach's alpha test (interclass correlation coefficient stratified) was used.
    Results
    The results of this study showed that the device is made valid (r= 0/746) and reliability (ICC =0/961) was good.
    Conclusion
    Therefore, this device can be as valid tool easy to use and with minimal time to assess the balance of payments.
    Keywords: Static Balance, Dynamic Balance, Reliability, Validity
  • Ramin Beyranvand, Mansour Sahebozamani, Abdolhamid Daneshjoo, Saeid Mollahoseini Pages 99-107
    Background And Aim
    Earlier studies have reported that vision plays a major role in postural control; however the role of vision on balance recovery strategies has not been studied. The aim of this study was to investigate the role of visual information on selected balance recovery strategies.
    Materials And Methods
    For this purpose 15 elderly men participated in the study. Balance recovery strategies were recorded by six high-speed cameras after sudden movement of the treadmill. Paired t-test was used to compare variables in open and closed eyes conditions.
    Results
    The results showed that the hip and ankle sway was significantly increased in closed eyes condition in response to anterior and posterior perturbations (P0/05).
    Conclusion
    In general, although the removal of visual information increased the hip and ankle sway, since there were no significant changes in ratio of ‘hip’ to ‘ankle’ sway, it seems that vision has not an important role in balance recovery strategies.
    Keywords: Vision, Balance recovery strategy, Elderly, Anterior perturbation, Posterior perturbation