فهرست مطالب

پژوهش در توانبخشی ورزشی - پیاپی 7 (بهار و تابستان 1395)

نشریه پژوهش در توانبخشی ورزشی
پیاپی 7 (بهار و تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/05/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • صفورا حیدری*، حسن دانشمندی، علی شمسی ماجلان، ناهید خوش رفتار یزدی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    تکرار زیاد حرکات پرتابی می تواند باعث تغییر تعادل قدرت عضلات شانه ی بازیکنان بدمینتون در مقایسه با افراد غیر ورزشکار شود. بنابراین هدف از مطالعه ی حاضر مقایسه نسبت قدرت عضلات آگونیست به آنتاگونیست شانه در بازیکنان بدمینتون و افراد غیرورزشکار بود.
    روش تحقیق: جامعه آماری این پژوهش در بخش ورزشکاران شامل؛ بازیکنان زن بدمینتون و در بخش غیرورزشکار شامل، دانشجویان زن غیرفعال استان گیلان بودند، نمونه آماری شامل 20 بازیکن بدمینتون با میانگین سنی 89/1±30/22 سال و 20 زن غیر ورزشکار با میانگین سنی 61/2±90/21 سال بودند. که به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. قدرت ایزومتریک توسط دستگاه قدرت سنج دستی اندازه گیری شد. جمع آوری اطلاعات دموگرافیک از طریق پرسشنامه صورت گرفت و پس از تعیین طبیعی بودن توزیع داده ها از آزمون تی مستقل و زوجی برای تجزیه و تحلیل آن ها استفاده شد.
    یافته ها
    در مقایسه ی نسبت قدرت عضلات آگونیست به آنتاگونیست مفصل شانه، در نسبت قدرت عضلات چرخش دهنده ی خارجی به داخلی و فلکشن به اکستنشن تفاوت معنی داری بین اندام برتر و غیر برتر گروه بازیکنان بدمینتون (008/0=P؛ 001/0=P) و نیز اندام برتر بین دو گروه (بازیکنان بدمینتون و غیرورزشکار) وجود داشت (004/0P=؛ 001/0>(P.
    نتیجه گیری
    انجام الگو های حرکتی تکراری در ورزش بدمینتون، ممکن است در طولانی مدت باعث به هم خوردن تعادل نسبت طبیعی قدرت در مفصل شانه شود. که در صورت توجه ناکافی و عدم بکارگیری تمرین های قدرتی و کششی مناسب، این بی تقارنی می تواند ورزشکار را مستعد آسیب ساخته و کارایی وی را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: قدرت، آگونیست، آنتاگونیست، مفصل شانه، بدمینتون
  • الهه سیف الدینی، محمدرضا امیرسیف الدینی*، فریبرز محمدی پور صفحات 11-20
    زمینه و هدف
    هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر حاد یک جلسه موسیقی درمانی با ساختارهای ریتمیک مختلف بر پارامترهای گام برداری زنان مبتلا به MS بود.
    روش بررسی
    15 آزمودنی زن مبتلا به بیماری MS برای شرکت در این تحقیق انتخاب شدند. برای جلسه تمرینی حین راه رفتن از ساختارهای ریتمیک 4/2، 4/4 و 8/6 استفاده شد و گام برداری آزمودنی ها بوسیله سیستم سه بعدی آنالیز حرکت با 6 دوربین ثبت شد. تجزیه و تحلیل آماری داده ها به وسیله نرم افزار SPSS v22 و با استفاده از آزمون تی همبسته و آنالیز مکرر واریانس در سطح معنی داری 05/0 انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج آزمون تی همبسته نشان داد که یک جلسه موسیقی درمانی با ساختارهای ریتمیک بر پارامترهای گام برداری افراد مبتلا به MS به طور کلی تاثیر معنی داری نداشته است (تنها تفاوت های معنی دار مربوط به میزان 4/2 و پارامتر مدت زمان سوینگ (009/0=P)، میزان 4/4 و پارامترهای مدت زمان یک گام (030/0=P)، عرض گام (032/0=P) و سرعت گام برداری (005/0=P) و میزان 8/6 و پارامتر مدت زمان سوینگ (012/0=P)بود). نتایج آزمون مکرر واریانس نیز نشان داد که علیرغم تاثیر مثبت بیشتر دو میزان 4/2 و 4/4 بر پارامترهای گام برداری نسبت به میزان 8/6، اما بین ساختارهای ریتمیک 4/2، 4/4 و 8/6 تفاوت معنی داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دهنده تاثیر مثبت یک جلسه موسیقی درمانی با میزان های مختلف بر پارامترهای گام برداری افراد مبتلا به MS بود. همچنین با توجه به کمترین تاثیر مثبت هنگام راه رفتن با ساختار ریتمیک 8/6 نسبت به دو میزان دیگر، به نظر می رسد افراد مبتلا به MS بیشترین تطابق پذیری را با توجه به ساده تر بودن ساختار ریتمیک 4/2 و 4/4 با این میزان ها دارند.
    کلیدواژگان: بیماری ام اس، موسیقی درمانی، ساختار ریتمیک، راه رفتن
  • سمانه صادقی، رضا مهدوی نژاد، عاطفه کمالی* صفحات 21-30
    زمینه و هدف
    اختلالات بینایی روی تمام جنبه های حرکتی کودک تاثیر می گذارد و حرکت به عنوان مهم ترین ابزار تربیت بدنی، عامل مهمی برای ارتقای سلامتی کودکان معلول می باشد. بنابراین هدف از تحقیق حاضر، تاثیر تمرینات ثبات مرکزی بر تعادل ایستا، پویا و سرعت راه رفتن دانش آموزان نابینا بود.
    روش و بررسی
    در پژوهش نیمه تجربی حاضر تعداد 28 دانش آموز پسر و دختر از بین نابینایان داوطلب به صورت در دسترس هدفمند انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. پس از انتخاب دانش آموزان و کسب رضایت آنها مبنی بر شرکت در برنامه تمرینی، ابتدا آزمون تعادل ایستا با استفاده از دستگاه فوت اسکن، سپس تعادل پویا به کمک آزمون TUG و سرعت راه رفتن با مسافت 8 متر به عنوان پیش مداخله اندازه گیری شد. گروه تجربی، طی 8 هفته و هر هفته 3 جلسه به مدت 20 دقیقه در تمرینات حضور یافتند. در پایان نیز کلیه آزمون های مرحله پیش مداخله به عنوان پس از مداخله تکرار گردید. داده ها با استفاده از تحلیل آماری T مستقل و وابسته در سطح معناداری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که پس از 8 هفته تمرین بهبود معناداری در نمرات تعادل پویا و سرعت راه رفتن گروه تجربی نسبت به پیش از دوره تمرینات ثبات مرکزی یافت شد (P≤0/001) در حالی که در گروه کنترل تغییر معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق حاضر، به نظر می رسد تمرینات ثبات مرکزی برتعادل پویا و سرعت راه رفتن آزمودنی ها تاثیرگذار است. با در نظر گرفتن اهمیت تحرک، خصوصا در کودکان با معلولیت بینایی، توصیه می شود از تمرینات ثبات مرکزی به عنوان شیوه موثر برای تحرک فیزیکی بیشتر این افراد استفاده شود.
    نتیجه گیری
    باتوجه به نتایج تحقیق حاضر، به نظر می رسد تمرینات ثبات مرکزی برتعادل پویا و سرعت راه رفتن آزمودنی ها تاثیر گذار است. با در نظر گرفتن اهمیت تحرک، خصوصا در کودکان با معلولیت بینایی، توصیه می شود از تمرینات ثبات مرکزی به عنوان شیوه موثر برای تحرک فیزیکی بیشتر این افراد استفاده شود.
    کلیدواژگان: تعادل ایستا، تعادل پویا، سرعت راه رفتن، تمرینات ثبات مرکزی، دانش آموزان نابینا
  • سید حسین حسینی*، مهرداد عنبریان، فرزام فرهمند صفحات 31-41
    زمینه و هدف
    سندروم درد پاتلوفمورال (PFPS) ارتباط نزدیکی با عدم تعادل زمان فعال شدن عضلات په ن داخلی مایل (VMO) و پهن خارجی (VL) دارد. هدف تحقیق حاضر، مقایسه تاثیر تمرینات تقویت ایزوکینتیک انتخابی و تقویت عمومی عضلات چهارسر بر زمان فعال شدن عضلات VMO و VL در مبتلایان به PFPS بود.
    مواد و روش ها
    36 زن مبتلا به PFPS بامیانگین سن 8/6±3/27 سال، به طور داوطلبانه درتحقیق حاضر شرکت کرده و به طور تصادفی دریکی از 3 گروه تمرینی: تقویت ایزوکینتیک انتخابی VMO (VMO-SIS)، تقویت عمومی کوادریسپس (QGS) و کنترل (CO) قرار گرفتند. تمرینات به مدت 8 هفته اجرا و زمان فعال شدن عضلات VMO و VL، با استفاده از الکترومایوگرافی محاسبه گردید. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر و بونفرونی صورت گرفت.
    یافته ها
    قبل از مداخلات، بین گروه ها اختلافی وجود نداشت (05/0P). بعد از مداخلات، در گروه VMO-SIS، زمان فعال شدن عضله VMO کاهش یافت (001/0>P)، اما برای عضله VL تغییری نکرد (05/0
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود تمرین اکستنشن ایزوکینتیک زانو از زاویه 30 درجه با حداکثر چرخش خارجی تیبیا، به عنوان یک مداخله درمانی مطلوب جهت بهبود تعادل زمان فعال شدن عضلات پهن داخلی و خارجی در مبتلایان به PFPS استفاده شود.
    کلیدواژگان: تمرین درمانی، تاخیر زمانی فعال شدن، پهن داخلی مایل، پهن خارجی، اکستنشن ایزوکینتیک
  • مهدی قادریان*، غلامعلی قاسمی صفحات 43-53
    زمینه و هدف
    کف پا با سطح اندک خود نقش مهمی در حفظ تعادل ایفا میکند و تغییرات بیومکانیکی کوچک در آن ممکن است کنترل پاسچر را تحت تاثیر قرار دهد.هدف پژوهش حاضر، مقایسه میزان جابجایی مرکز فشار کف پا در دانش-آموزان دارای کف پای طبیعی، صاف و گود بود.
    روش بررسی
    جامعه آماری این مطالعه مقایسه ای و علی پس از وقوع،450 نفر از دانش آموزان پسر10 تا 13ساله بخش جرقویه سفلی بود.پس از ارزیابی اولیه با دستگاه پدسکوپ(کیفی) و سپس اندازه گیری با اسکنر کف پا(کمی) و شاخص استاهلی،تعداد90نفر از دانش آموزان به عنوان نمونه انتخاب و در سه گروه30نفری کف پای طبیعی(میانگین شاخص استاهلی54/0،قد5/144سانتیمتر،وزن7/38کیلوگرم وسن87/10سال)،صاف(میانگین شاخص استاهلی01/1، قد79/144سانتیمتر،وزن87/41کیلوگرم و سن 95/10سال) و گود(میانگین شاخص استاهلی31/0، قد53/144سانتیمتر،وزن10/37 کیلوگرم و سن93/10سال( قرار گرفتند. میزان جابجایی مرکز فشار کف پا با استفاده از دستگاه فوت اسکن و به مدت20 ثانیه ثبت گردید. از تحلیل واریانس یک سویه و آزمون تعقیبی توکی در بسته آماری اس پی اس اس ویرایش 22 جهت تجزیه و تحلیل آماری داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    در شاخص کلی کنترل پاسچر بین همه گروه ها تفاوت معناداری مشاهده شد(05/0 P<). در شاخص داخلی خارجی بین گروه های کف پای صاف و گود(05/0 >P) و همچنین کف پای صاف و طبیعی(01/0 P<) و در شاخص قدامی خلفی بین گروه های کف پای صاف و طبیعی(001/0 P<) همچنین کف پای گود و طبیعی(05/0 P<) تفاوت معنا دار بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که ساختار آناتومیکی پا بر میزان جابجایی مرکز فشار موثر است. بنابراین پیشنهاد می شود این تاثیر در موقعیت های کلینیکی و پژوهشی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مرکز فشار(COF)، کنترل پاسچر، نوجوان، کف پای صاف، کف پای گود
  • حسین عاشوری *، زهرا رئیسی، محمود خدابخشی صفحات 55-63
    مقدمه و هدف
    مچ پا در رده ی اول پر آسیب ترین نواحی بدن قرار دارد، هدف از این مطالعه تاثیر 6 هفته تمرینات حس عمقی بر تعادل پویا و عملکرد اندام تحتانی بسکتبالیست های مبتلا به اسپرین مزمن مچ پا بود.
    روش تحقیق: 30 بسکتبالیست با سابقه اسپرین مچ پا انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه تجربی (انجام 6 هفته تمرینات حس عمقی) و کنترل قرار گرفتند(15n=). برای بررسی عملکرد اندام تحتانی در اجرا از آزمون های عملکردی جهش به شکل هشت لاتین و جهش جانبی و دستگاه تعادل سنج بایودکس استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss نسخه 18 و در سطح معنی داری 05/0 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج آماری نشان داد بعد از اجرای تمرینات حس عمقی گروه تجربی در نمره تعادل پویا و رکورد های تعادل ایستا، جهش به شکل 8 و جهش جانبی بهبود ایجاد شده ولی در گروه کنترل تفاوت معنادار نبوده است.
    نتیجه گیری
    اسپرین مچ پا اغلب به علت درمان ناکافی با آسیب مجدد همراه است، با توجه به آناتومی پیچیده و مکانیک مفصل مچ پا و پاتومکانیک و پاتوفیزیولوژی مرتبط با اسپرین مزمن مچ پا توانبخشی کامل و همه جانبه ی این آسیب بسیار حائز اهمیت است، با توجه به نتایج بدست آمده تمرینات حس عمقی باید در پروتکل درمانی و توانبخشی پس از آسیب اسپرین مزمن مچ پا توسط درمانگران مورد توجه و استفاده قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: اسپرین مزمن مچ پا، تعادل، تمرینات حس عمقی، عملکرد
  • محمد رحیمی، رضا رجبی*، محمدحسین علیزاده، هاشم پیری صفحات 65-72
    زمینه و هدف
    زمین خوردن مشکل شایعی در سالمندان است و بزرگترین عامل افتادن در افراد سالمند تغییر در تعادل است.
    روش بررسی
    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون – پس آزمون و گروه کنترل بود. در پژوهش حاضر 60 زن سالمند سالم از سطح پارک گلها و اقاقیا منطقه 6 شهرداری تهران انتخاب شدند. سپس آزمودنی ها به صورت تصادفی به دو گروه مساوی کنترل و تجربی تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت سه جلسه در هفته در یک برنامه تمرینی 8 هفته ای ایروبیک ریتمیک شرکت و گروه کنترل فعالیت های روزانه خود را انجام دادند. پس از 8 هفته از دو گروه پس آزمون به عمل آمد و تمرینات گروه تجربی قطع و پس از 8 هفته دوباره آزمون Y گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها، از آزمون های آماری آنووا با طرح اندازه گیری مکرر، آنووا یک راهه و آزمون تعقیبی توکی (05/0≥P) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تمرینات ایروبیک ریتمیک استفاده شده در این تحقیق در بهبود تعادل پویای زنان سالمند موثر بوده است.
    نتیجه گیری
    بنابراین از آنجا که تمرینات ایروبیک ریتمیک؛ ساده و قابل استفاده در اماکن مختلف به ویژه در منزل و یا محیط های عمومی مثل پارک ها و... می باشند و نیز به علت ارزانی و کم هزینه بودن آنها، می توانند به عنوان جایگزین تمرینات پرهزینه مانند تمرینات تعادلی در آب و باشگاه ها مطرح باشند.
    کلیدواژگان: آزمون Y، تعادل پویا، تمرینات ایروبیک، زنان سالمند سالم، مرحله پیگیری
|
  • Safoura Heidari * Pages 1-9
    Background and
    Purpose
    Frequent throwing movements can change muscular strength balance shoulder athletes compared to non-athletes. The purpose of this study was to the comparison of strength ratio between agonist and antagonist muscles of the shoulder in badminton players and non-athletes.
    Method
    The statistical population in the athletes included badminton female players and in the non-athletes included Inactive female students in Guilan State, The statistical sample consisted of 20 badminton players with an average age of 22.30 ± 1.89, and 20 non-athletes women with an average age of 21.90 ± 2.61 years, that were selected purposefully and availability. Isometric strength was measured by Manual Muscle Test (MMT). Demographic information was collected through questionnaires. After the normal data distribution was determinded, independent and paired t-test was used for analysis data.
    Results
    comparison of the agonist to antagonist muscles strength in the shoulder joint showed that there was a significant difference in the ratio of internal to external rotation and flexion-extension muscles strength between dominant and non-dominant limb of badminton players (p=0/001; p=0/008), and also dominant limb of both groups (badminton players and non-athletes) (p
    Conclusion
    Repeating pattern of movements in the badminton to in a long time may cause imbalance in shoulder joint muscle strength and in case of inadequate attention and lack of using proper stretching and strengthening exercises, this asymmetry can make athletes prone to injury and may reduce their performance.
    Keywords: strength, agonists, antagonists, shoulder joint, badminton
  • Elahe Seifadini, Mohammadreza Amirseyfaddini *, Fariborz Mohammadi Pour Pages 11-20
    Background And Aim
    Music therapy has been reported to have positive effects on many diseases of nervous origin such as Huntingtons, stroke and Parkinson's disease.The aim of current study was to evaluate the acute effects of music therapy session with a different rhythmic structures on gait parameters in patients with MS.
    Material and
    Methods
    15 female patients with diseases MS, the age range of 22-50 years, and EDSS 3 to 6, volunteered to participate in this study. For training session used rhythmic structures 2/4, 4/4 and 6/8 during walking. Walking subjects were recorded by Three-dimensional motion analysis system with 6 cameras and after data processing with cortex software, spatial-temporal gait parameters were extracted. Statistical analysis of data using paired samples T test and repeated measures of variance was performed.
    Results
    Paired sample t-test results showed that a music therapy session with rhythmic structures 2/4, 4/4 and 6/8 are generally not affected on the gait parameters of patient with MS. Repeated measures of variance also showed that despite the more positive effect of the 2/4 and 4/4 metres on the gait parameters than 6/8 metre, but there were no significantly different between 2/4, 4/4 and 6/8 rhythmic structures.
    Conclusion
    The results showed a positive effect (though slight) of music therapy session with the different metres on gait parameters of people with MS. Probably in the long term, the effect of this type of training will be more apparent.
    Keywords: Multiple sclerosis, Music therapy, Rhythmic structure, Gait
  • Samane Sadeghi, Reza Mahdavinezhad, Atefeh Kamali * Pages 21-30
    Background And Aim
    Visual impairment impacts on all aspects of the child's motor. Motion is important tool of physical education and it plays important role of developing health disable child. effects of eight week core stability exercises on balance, walking speed and quality of life for Visual impairment.
    Materials And Methods
    present quasi-experimental study 28 males and females students were selected from the volunteer blind in the school of the blind sampling and availability and divided randomly into two group experimentalgroup and controlgroup.The static balance and Dynamic balance and walking speed (8 meters, Protocol Theory Society of America) .these tests consider as the pre-test measurements. The experimental group had been taking part in 20 minutes training for three sessions per eight weeks. Data are analyzed by SPSS software. The data were analyzed through Analysis of dependent and independent T-test at the significance level of.
    Results
    The results showed that there was a significant improvement on the scores obtained from the tests measuring dynamic balance and walking speed of the experimental group after 8 weeks of receiving exercises, whereas no such significant improvement was observed in the static balance.
    Conclusion
    Considering the results of the current study, it seems that the core stabilization exercises effect dynamic balance and walking speed. According to the importance of mobility, especially in disable children, this research recommends that use core stabilization exercises to improve balance and gait as a factor for their mobility needs
    Keywords: static balance, dynamic balance, walking speed, core stability exercises, blind students
  • Seyyed Hosein Hoseini *, Mehrdad Anbarian, Farzam Farahmand Pages 31-41
    Background and Aim
    Patellofemoral pain syndrome (PFPS) is closely related to onset timing imbalance of vastus medialis oblique (VMO) and vastus lateralis (VL) muscles. The purpose of this study was to examine theeffect of selective isokinetic strengthening and quadriceps general strengthening exercises on onset timing of vastii muscles in patellofemoral pain syndrome patients.
    Materials and Methods
    Thirty-six women with PFPS (mean age 27.3±6.8 years) participated voluntarily in this study and were randomly placed in one of three groups included VMO selective isokinetic strengthening (VMO-SIS), quadriceps general strengthening (QGS) and control (CO) groups. Both exercises were performed for 8 weeks and VMO and VL onset timing were calculated using of an electromyography system. Data analysis were made by analyses of variance with repeated measures and Bonferroni tests.
    Results
    Before interventions, there was no difference between groups (p>0.05) and in each groups, VMO onset time was more than that VL (p0.05). In QGS group, VL onset time value decreased (p=0.01) but, VMO onset time did not change (p>0.05). Also, VMO onset delay in VMO-SIS group decreased (p=0.002) but in QGS group increased (p=0.04).
    Conclusion
    The knee isokinetic extension training with maximum lateral tibial rotation and in close to knee full extension can be recommended as an appropriate therapeutic intervention for improving onset timing balance of medial and lateral vastii muscles in PFPS patients.
    Keywords: exercise therapy, onset time delay, VMO, VL, isokinetic extension
  • Mehdi Ghaderiyan *, Gholam Ali Ghasemi Pages 43-53
    Background And Aim
    Plantar foot with his small plane has important role in balancing and small biomechanical changes in that may affect postural control.The purpose of this study was to compare the rate of movement foot center of pressure on students with normal, planus and cavus foot types.
    Materials And Methods
    The population of this descriptive ex-post-facto design study was including of450boy students10to13years old of Jarghoyeh sofla.After the initial evaluation by the pedescope(qualitative)and then measurement by foot scanner and Staheli index(quantitative),90 students were selected as sample research and divided into normal(average of SI0/54,height 144/5cm,weight38/7kg and the age10/87years),planus(average of SI 1/01, height 144/79cm, weight 41/87kg and the age 10/95years) and cavus(Average of SI0/31,height144/53cm,weight 37/1kg and the age10/93years)foot groups (Each group 30 cases). Movement in feet center of pressure by foot scanner device was recorded for 20 seconds. The one way ANOVA and Tukey test at SPSS22 statistical package was used for statistical analysis of data (p
    Results
    In total postural control index between all groups a significant difference was observed (p
    Conclusion
    The results showed that the anatomical structure of the foot on the foot center of pressure movement is effective. Therefore, it’s suggested this impact in the clinical and research positions considered
    Keywords: Center of pressure (COF), postural control, flat foot(pes planus), pes cavus
  • Hosein Ashoury *, Zahra Raisi, Mahmoud Khodabakhshi Pages 55-63
    Background
    The ankle is a very vulnerable area of the body and is prone to a number of musculoskeletal injuries and conditions. The aim of this study was to investigate the effect of 6 weeks of proprioception training on dynamic balance and lower extremity function among basketball players with chronic ankle sprain.
    Methods
    30 basketball players with chronic ankle sprains were selected and randomly divided into two groups: experimental group (with six weeks of proprioception training, n=15) and control group (without training, n=15). Functional performance and balance were assessed with the figure-of-8 hop test, side-hop test and biodex balance system. Data analysis was using SPSS Statistics Version 18 and the significance level was 0.05.
    Results
    The statistical results showed that after proprioception training, the experimental group in dynamic and functional test score improvement but there was no significant difference in the control group.
    Conclusions
    Because of lateral ankle sprains are often inadequately treated, recurrence of ankle sprains. Due to the complex anatomy and mechanics of the ankle joint and pathophysiology associated with chronic ankle sprain, a full and comprehensive rehabilitation of the damage is very important. According to the result of this study, the proprioception exercises for rehabilitation protocol after chronic ankle sprain injury should be done by clinicians.
    Keywords: chronic ankle sprain, balance, proprioception exercises, performance
  • Mohammad Rahimi, Reza Rajabi *, Mohammad Hosein Alizadeh, Hashem Piri Pages 65-72
    Falling is a prevalent problem among the elderly people and the most important factor in elderly people falling is balance changing. This study was semi-experimental type with design of post-test- pretest and control group. In this study 60 healthy elderly females were selected in region 6 of Tehran municipality at Golha and Aghaghia parks. Then, subjects randomly divided in two equal control and experimental groups. The experimental group participated in an 8 weeks aerobic training program and the control group accomplished the activity of daily living. After 8 weeks that pretest was applied from each of groups, succeeding that the experimental group training was ceased and 8 weeks after that Y test was applied again. Repeated measure ANOVA, One-way ANOVA, and Post-hoc tests were used for data analyzing. The results indicate that the selected aerobic training used in this study have a positive effect on elderly female dynamic balance improvement. Because the aerobic trainings are simple and useable in different places especially in home and public environments such as parks and also they are inexpensive, they can be present as an alternative for balance training in water and clubs.
    Keywords: Y test, dynamic balance, aerobic training, healthy elderly females, follow up