فهرست مطالب

پژوهش در توانبخشی ورزشی - پیاپی 8 (پاییز و زمستان 1395)

نشریه پژوهش در توانبخشی ورزشی
پیاپی 8 (پاییز و زمستان 1395)

  • 120 صفحه، بهای روی جلد: 80,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1395/12/11
  • تعداد عناوین: 11
|
  • بهاره منصوری بروجنی*، وحید ذوالاکتاف صفحه 1
    زمینه و هدف
    بسیاری از زنان کاربر ویلچر پس از مدتی به سندرم گیرافتادگی شانه دچار می شوند. درد ناشی از این سندرم در انجام فعالیت های روزانه آنها اختلال ایجاد می کند. هدف پژوهش حاضر مطالعه تاثیر برنامه ترکیبی شامل ماساژ و تمرین قدرتی و کششی بر درد و عملکرد شانه زنان کاربر ویلچر مبتلا به سندرم گیرافتادگی شانه بود.
    مواد و روش ها
    از 19 زن کاربر ویلچر، 10 نفر (%53) مبتلا به سندرم گیرافتادگی شانه بودند و پنج نفر (2 ± 31 سال) از آنها داوطلب مشارکت در پژوهش شدند. آنها پس از امضای فرم رضایت آگاهانه، 8 هفته تحت فریکشن عرضی عضله فوق خاری و تمرین قدرتی قرار گرفتند. شاخص های ارزیابی شامل مقیاس بصری درد، شاخص درد شانه کاربران ویلچر، آزمون هاوکینز-کندی و گونیامتر بود. داده ها توسط تی وابسته مقایسه شدند.
    نتایج
    تنها 40% از داوطلبان دوره تمرینی را تکمیل کردند و ضریب پایبندی آنها به تمرین 56% بود. با این وجود، درد شانه آنها کاهش و دامنه حرکتی مفصل گلنوهومرال آنها افزایش معنادار یافت (05/0 ≥ P).
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاضر از این نظر حمایت می کند که ترکیب فریکشن عرضی و تمرین قدرتی می تواند درد ناشی از سندرم گیرافتادگی را در میان کاربران ویلچر کنترل کرده و عملکرد شانه این افراد را افزایش دهد. موانع جدی بر سر راه زنان کاربر ویلچر جهت مراجعه به انجمن ضایعه نخاعی، وجود دارد که ضریب پایبندی آنها را به برنامه تمرینی پایین می آورد.
    کلیدواژگان: درد شانه، سندرم گیرافتادگی، کاربران ویلچر، فریکشن عرضی، برنامه تمرینی
  • علی باقر نظریان*، امیر لطافتکار، امیرحسین براتی، علی اشرف جمشیدی، علی عباسی صفحه 11
    زمینه و هدف
    هدف از تحقیق حاضر تاثیر خستگی ناشی از پروتکل CST90 بر زمانبندی و میزان فعالیت الکتریکی عضله ی سرینی میانی فوتبالیست ها بود.
    روش تحقیق: تحقیق حاضر درون گروهی بوده و با اندازه گیری های مکرر، زمانبندی و میزان فعالیت الکتریکی عضله ی سرینی میانی 15 نفر فوتبالیست((سن(yr): 8/3±4/25، قد(Cm): 6/3±3/177، وزن(Kg): 6/4±8/69)، متعاقب پروتکل CST90 سنجیده شد. از دستگاه الکترومایوگرافی 16 کاناله جهت ثبت سیگنال های در حین تکلیف فرود تک پا بر روی صفحه ی خازنی هماهنگ با دستگاه الکترومیوگرافی استفاده و برای تحلیل داده ها از نرم افزارهای Megawin، MATLAB و SPSS استفاده شد. با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی(Repeated Measure of ANOVA) داده ها مورد تخلیل قرار گرفتند. سطح معنی داری آزمونها 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    تفاوت معناداری در مورد آغاز و پایان فعالیت الکتریکی عضله ی سرینی میانی نمونه ها در زمانهای مختلف مشاهده نشد(55/2 F=، 89/1 F=، 05/0P>). اما تفاوت معناداری در میزان فعالیت فید فوروارد و فیدبک نمونه ها در زمانهای مختلف را مشاهده شد(71/3 F=، 84/4 F=، 05/0P≤). همچنین تفاوت معناداری در میزان فعالیت الکتریکی این عضله بین شروع و پایان بازی مشاهده شد(05/0P≤).
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش عضله ی سرینی میانی در حفظ ثبات لگن و حرکت ران و همچنین کنترل والگوس زانو و از طرفی اثرات مخرب خستگی بر زمانبندی و فعالیت عضلات، مربیان می بایست در تمرینات، نسبت به بالا بردن فعالیت و تحمل این عضله در برابر خستگی اقدام و در نهایت از افت ثبات زانو جلوگیری نمایند.
    کلیدواژگان: خستگی، ثبات، الکترومایوگرافی، زانو
  • مجتبی عشرستاقی*، حیدر صادقی، الهام شیرزاد صفحه 21
    زمینه و هدف
    سفتی پا، یکی از متغیرهای مرتبط با عملکرد ورزشی و آسیب های اندام تحتانی است که اغلب با استفاده از آزمون هاپینگ سنجیده می شود. هدف از انجام این پژوهش، مقایسه سفتی پا بین سه استراتژی حرکتی آزمون هاپینگ (بیشینه، ترجیحی، کنترلی) و بین سه شیوه اجرای این آزمون (دوطرفه، روی پای برتر، روی پای غیربرتر) و مقایسه سفتی پای دوطرفه با مجموع سفتی دو پا بود.
    روش بررسی
    27 مرد جوان سالم، آزمون هاپینگ را به 9 روش (3 استراتژی × 3 شیوه اجرا) روی یک صفحه نیرو، در مقابل یک دوربین سرعت بالا انجام دادند. سفتی پا با تقسیم نیروی بیشینه عمودی عکس العمل زمین بر جابجایی عمودی مرکز جرم در مرحله تماس، محاسبه شد. آزمون های آماری آنووا با اندازه گیری های مکرر و تی زوجی در سطح معناداری 05/0، مورد استفاده قرار گرفتند.
    یافته ها
    عدم تفاوت معنادار در سفتی پای دوطرفه بین سه استراتژی، تفاوت معنادار در سفتی پای برتر بین استراتژی های ترجیحی و کنترلی، تفاوت بین سفتی پای برتر و غیربرتر در هاپینگ بیشینه و عدم تبعیت رابطه بین سفتی پای دوطرفه و یک طرفه از قوانین حاکم بر فنرها، یافته های مهم این تحقیق بودند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته ها، میزان متغیر سفتی پا بستگی به استراتژی و شیوه اجرای آزمون هاپینگ دارد و ممکن است از اصول حاکم بر فنرها و فرض تقارن جانبی تبعیت نکند. در نظر گرفتن این نکات، می تواند در تعیین میزان بهینه سفتی پا برای داشتن عملکرد مناسب و خطر بروز آسیب پایین و در تشخیص افراد با ریسک آسیب بالا حائز اهمیت باشد.
    کلیدواژگان: سفتی پا، آزمون هاپینگ، ریسک آسیب، عملکرد ورزشی
  • زینب رضاییان *، محمدتقی کریمی، آرزو اشراقی، نیلوفر فرشته نژاد صفحه 30
    مقدمه
    زخم کف پا یکی از مهم ترین عوارض در بیماران دیابتی است. کفش های راکری بطور معمول برای مدیریت زخم در این بیماران توصیه می گردند. بر اساس مقالات موجود، این سوال مطرح می شود که آیا پارامترهای زمانی-مکانی راه رفتن و دامنه حرکتی مفاصل در افراد دیابتی با افراد سالم متفاوت است؟ علاوه بر این به خوبی مشخص نیست که کدام نوع راکر جهت بهبود این پارامترها موثرتر می باشد؟ بنابراین هدف اصلی این مطالعه پاسخ به این سوالات بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مداخله ای-شبه تجربی بود. شرکت کنندگان این مطالعه 20 نفر بیمار مبتلا به نروپاتی دیابتی و 20 نفر فرد سالم بودند. یک سیستم آنالیز حرکت کوالیزیز، متغیرهای زمانی-مکانی راه رفتن و متغیرهای سینماتیک را در طی راه رفتن ثبت کردند. تفاوت بین میانگین ها و تاثیرات بین افراد، با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر ارزیابی شد. محاسبات آماری با استفاده از نرم افزار SPSS 17 انجام گردید.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد، اختلاف معناداری بین پارامترهای زمانی-مکانی راه رفتن و دامنه ی حرکتی مفاصل مچ پا، زانو و ران در دو گروه دیابتی و سالم، در حالی که با راکرهای پاشنه و پنجه راه می رفتند، وجود نداشت. همچنین تفاوت معناداری بین دو گروه سالم و دیابتی با توجه به پارامترهای فوق الذکر وجود نداشت(05/0< P).
    نتیجه گیری
    نتایج تاکید داشتند که تفاوت معناداری بین افراد دیابتی و سالم با استفاده از راکرهای مذبور وجود ندارد. بنابراین توصیه می گردد که این راکرها طبق نتایج مطالعات قبلی، به منظور مدیریت نیروهای اعمالی روی پا، بدون در نظر گرفتن دامنه حرکتی مفاصل استفاده گردد.
    کلیدواژگان: نروپاتی دیابتی، راکر پنجه، راکر پاشنه، پارامترهای زمانی، مکانی راه رفتن، پارامترهای سینماتیک
  • ملیحه حدادنژاد*، مریم نظرزاده ده بزرگی صفحه 45
    زمینه و هدف
    هدف پژوهش حاضر مقایسه امتیازات ارزیابی عملکردی اندام تحتانی در نوجوانان فعال با و بدون زانوی پرانتزی می باشد.
    روش بررسی
    32 نوجوان پسر فعال در دو گروه با (17نفر) و بدون (15 نفر) زانوی پرانتزی در این تحقیق شرکت کردند. برای تشخیص زانوی پرانتزی فاصله بین دو کندیل داخلی استخوان ران در برجسته ترین نقطه با استفاده از کولیس اندازه گیری شد. عملکرد اندام تحتانی با استفاده از آزمون عملکردی اندام تحتانی که مجموعه ای از هشت آزمون اجرای عملکردی استاندارد با سه بخش عملکرد اندام تحتانی شامل کنترل، توان و استقامت است، سنجیده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی مستقل استفاده شد (05/0≥α).
    یافته ها
    نتایج آزمون تی مستقل نشان داد که بین امتیاز آزمون ارزیابی عملکردی اندام تحتانی در افراد با و بدون ژنوواروم تفاوت معنی دار وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که احتمالا وجود ناهنجاری ژنوواروم موجب کاهش امتیاز ارزیابی عملکردی اندام تحتانی شده و می تواند موجب کاهش عملکرد و در نتیجه افزایش احتمال وقوع آسیب دیدگی شود.
    کلیدواژگان: زانوی پرانتزی، ارزیابی عملکردی اندام تحتانی، عملکرد، آسیب دیدگی
  • حسین صادقی ده چشمه*، بهنام قاسمی، محمدرضا مرادی صفحه 55
    هدف از این تحقیق مقایسه تاثیر تمرینات زنجیره حرکتی بسته و تسهیل عصبی عضلانی گیرنده عمقی بر حس عمقی مفصل مچ پای مردان سالمند بود. از بین 380 نفر مرد سالمند واقع در شهرستان فارسان، 45 نفر به طور تصادفی به 3 گروه 15 نفره تقسیم شدند. میانگین سن در گروه زنجیره بسته (6/70±69/93سال)، در گروه تسهیل عصبی عضلانی (6/90±67/20سال) و در گروه کنترل (6/95±72/53سال) بود که به طور داوطلبانه دراین تحقیق شرکت نمودند. میزان خطا در بازسازی زوایای مفصلی مچ پا در حرکت های اینورشن و اورشن اندازه گیری شد. دو گروه مداخله، تمرینات زنجیره حرکتی بسته و تسهیل عصبی عضلانی گیرنده عمقی را در مدت 45 دقیقه و طی هشت هفته و هر هفته 3 جلسه انجام دادند و گروه کنترل فعالیتهای روزانه را انجام دادند. نتایج تحلیل واریانس یکطرفه نشان داد که در میانگین میزان خطا در بازسازی زوایای مفصلی هر سه گروه در زوایای (اینورژن 15 و اورژن 15 درجه) تفاوت معنی داری وجود داشته است (p≤0/05). همچنین نتایج آزمون های تعقیبی بونفرونی نشان داد که میزان تاثیر تمرینات زنجیره حرکتی بسته به طور معنی داری بیشتر از تمرینات تسهیل عصبی عضلانی گیرنده عمقی بر روی حس عمقی بوده است (0/05>p). از یافته های تحقیق حاضر می توان نتیجه گرفت که تمرینات زنجیره حرکتی بسته به دلیل تحمل وزن تاثیر گذاری بیشتری را نسبت به تمرینات تسهیل عصبی عضلانی گیرنده عمقی بر بهبود حس عمقی مفصل مچ پای مردان سالمند می تواند داشته باشد.
    کلیدواژگان: زنجیره حرکتی بسته، تسهیل عصبی عضلانی گیرنده عمقی، حس عمقی، مفصل مچ پا، سالمند
  • احسان طسوجیان*، رغد معمار صفحه 65
    کاراته ورزشی است با ماهیت تحمل وزن همراه با پرشهای گوناگون که این پرشها فشار مکانیکی زیادی را به اندام تحتانی ورزشکار وارد میکند. از این رو هدف از تحقیق حاضر، بررسی تقارن در پارامترهای منتخب توزیع فشار کفپایی کاراته کاران مرد نخبه بود.
    تعداد 11 کاراته کار نخبه مرد به صورت غیر تصادفی و هدفمند انتخاب شدند. فشار کفپایی و پارامترهای مرتبط با آن با استفاده ازصفحه emed، در 5 گام اندازه گیری شد. پس از تقسیم کف پا به 10 ناحیه، حداکثر فشار، حداکثر نیرو، سطح تماس و زمان تماس در هر ناحیه محاسبه شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده ازآزمون تی وابسته و شاخص تقارن مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
    نتایج حاصل از آزمون تی وابسته، به جز حداکثر نیرو در مسکهای 3 و 4 و حداکثر فشار در مسک 4، هیچگونه اختلاف معناداری بین سایر پارامترها نشان نداد. شاخص تقارن نیز نشان داد که در ناحیه استخوان های کفپایی اول و دوم حداکثر نیرو و حداکثر فشار پای جلو، در قسمت میانی پا حداکثر نیروی پای جلو، در ناحیه شست حداکثر نیروی پای عقب، در استخوان کفپایی پنجم حداکثر فشار پای عقب، در انگشتان سوم تا پنجم تمام پارامترهای پای عقب نسبت به پای دیگر بیشتر است.
    به نظر می رسد کاراته کاران نخبه اغلب از پای عقب خود به عنوان تحمل کننده وزن و از پای جلو جهت پیشروی و ضربه استفاده میکنند که چنین استفاده متفاوتی از دو پا در دراز مدت بر الگوی توزیع فشار کفپایی این افراد تاثیر خواهد گذاشت.
    کلیدواژگان: شاخص تقارن، توزیع فشار کف پایی، کاراته
  • سیروس علی زاده، خدیجه ایران دوست، مرتضی طاهری* صفحه 75
    هدف
    کمردرد مزمن از شایع ترین دردهایی است که در اثر عملکرد نادرست، وضعیت های بدنی نامناسب، فشارهای روانی به وجود می آید و روش های مختلف غیر جراحی برای کاهش درد، حفظ تحرک و به حداقل رساندن ناتوانی بیماران توصیه می شود. هدف از انجام تحقیق حاضر، تاثیر 8 تمرینات پبلاتس بردرد کمر، تعادل ایستا و پویا در ورزشکاران مبتلا به کمردرد مزمن بود.
    روش بررسی
    36 آزمودنی ورزشکار با کمر درد مزمن، به صورت تصادفی به دو گروه پیلاتس و کنترل تقسیم شدند. به گروه پیلاتس به مدت 8 هفته تمرینات پیلاتس داده شد. از مقیاس میزان درد، آزمون تعادل پویا و تعادل ایستا برای ارزیابی آزمودنی ها استفاده شد.
    نتایج
    نتایج
    داده ها حاکی ازآن است که، 8 هفته تمرین پیلاتس سبب کاهش علائم کلی درد کمر و تسکین علائم روانی درد کمر شده (001/0=p) و از طرف دیگر؛ بهبود افزایش تعادل ایستا و پویا را موجب شد (001/0=p).
    نتیجه گیری
    تمرینات پیلاتس قادر هستند، به طور موثری در درمان کمر درد و بهبود تعادل به کار روند.
    کلیدواژگان: کمر درد، پیلاتس، تعادل ایستا، تعادل پویا
  • مهسا نفعی *، رامین بلوچی، شهناز شهربانیان صفحه 85
    هدف
    هدف از تحقیق حاضر مقایسه قدرت و دامنه حرکتی اندام تحتانی در بین زنان سالمند با و بدون خطر سقوط بود.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر از نظر نوع تحقیق مقطعی و از نظر ماهیت کاربردی بود. نمونه ها در دو گروه با سابقه سقوط و بدون سابقه سقوط طبقه بندی شدند. حداکثر قدرت ایزومتریک عضلات پلنتارفلکسورمچ پا ، دورسی فلکسور مچ پاو عضله چهار سر ران توسط دینامومتر دستی، و دامنه حرکتی پاسیو دورسی فلکشن مچ پا و اکستنشن مفصل ران توسط گونیامتر یونیورسال ارزیابی شدند. تحلیل آماری با استفاده از آزمون t مستقل و توسط نرم افزار SPSS انجام شد.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان داد که حداکثر قدرت ایزومتریک عضلات چهار سر ران و پلنتار فلکسور مچ پا و دامنه حرکتی پاسیو دورسی فلکشن مچ پا و اکستنشن مفصل ران در زنان سالمند با سابقه سقوط نسبت به سالمندان بدون سابقه سقوط به طور معنی داری کمتر بود، در حالی که قدرت عضلات دورسی فلکسور تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    کاهش حداکثر قدرت ایزومتریک عضلات چهار سر ران و پلنتارفلکسورهای مچ پا، دامنه حرکتی اکستنشن مفصل ران و دورسی فلکشن مچ پا جزء فاکتورهایی بودند که در سقوط زنان سالمند بالای 65 سال نقش اساسی داشتند. لذا در برنامه های اصلاحی و توانبخشی ورزشی مربوط به این افراد باید این فاکتورها را در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: حداکثر قدرت ایزومتریک عضلانی، دامنه حرکتی، سالمندی
  • احمدرضا عرشی، سید محمد حسینی*، شهاب علیزاده، اسماعیل علی بخشی صفحه 94
    زمینه و هدف
    هدف پژوهش حاضر شناسایی میزان نرخ شیوع آسیب های رژه دانشجویان دانشگاه پلیس قبل و بعد از 5 ماه رژه می باشد.
    روش بررسی
    تحقیق حاضر از نوع توصیفی_ میدانی است. جامعه تحقیق، کلیه دانشجویان نیروهای انتظامی (750 نفر دانشجوی تهیه در دانشگاه پلیس) و نمونه آماری شامل 196 نفر با میانگین و انحراف استاندارد سنی 1.1±19.5، قد 5.1±176.9، وزن 6.5±66.4 و شاخص توده بدنی 1.8±21.2 بودند. تکمیل مرحله اول پرسشنامه در دانشکده پلیس انجام گرفت. سپس 5 ماه بعد مرحله دوم تکمیل پرسشنامه انجام شد. ازروش آماری تی همبسته با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از t همبسته نشان دادکه بین آسیب دیدگی گروه رژه رونده قبل و بعد از 5 ماه رژه تفاوت معنی داری وجود دارد. بیشترین آسیب ها از مچ پا (25.9%) و ساق با 21.9% (که در مرحله اول بیشترین درصد را به خود اختصاص داده بودند) در مرحله دوم به زانو 34.4% تغییر یافته بود.
    نتیجه گیری
    در مرحله اول تعداد زیادی از آسیب ها از نوع حاد بودند (شین اسپلینت، تاول در پا و...) اما در مرحله دوم که افراد تمرینات رژه را پشت سر گذاشتند به این آسیب ها سازگار شده و این آسیب ها جای خود را به آسیب های مزمنی از جمله کمردرد و استرس فراکچر دادند. این مسئله اهمیت توجه به حرکات تکراری را در نظامیان نشان می دهد که باید تعدیل هایی در نوع این حرکات تکراری (رژه) انجام شود.
    کلیدواژگان: رژه، آسیب های بدنی، نظامیان، دانشجویان افسری
  • هومن مینونژاد *، پدرام پورمحمودیان صفحه 101
    زمینه و هدف
    ضعف سیستم نوروموسکولار عضلات مفصل ران بعنوان یکی از علل بروز بیشتر آسیب لیگامان صلیبی قدامی در زنان میباشد. لذا هدف اولیه تحقیق بررسی تفاوت های موجود در میزان فعالیت و زمان فعال شدن عضله گلوتئوس مدیوس بین زنان و مردان در هنگام فرود، و هدف دوم این میباشد که تغییر در نحوه فرود تک پا و جفت پا میتواند در فعالیت این عضله تغییر ایجاد کند یا خیر.
    روش بررسی
    در مطالعه توصیفی-مقایسه ای حاضر، تعداد 9 مرد و 9 زن والیبالیست دانشگاهی بصورت داوطلبانه شرکت کردند. نتایج فعالیت و زمان فعال شدن عضله در پرش-فرود تک پا و جفت پا بوسیله دستگاه ME6000 ثبت و با روش های آماری T مستقل و وابسته مورد بررسی قرار گرفتند(05/0≥p).
    یافته ها
    بین زنان و مردان هیچ گونه تفاوت معنی داری از نظر فعالیت گلوتئوس مدیوس در پرش-فرود تک پا و جفت پا وجود ندارد(05/0p).
    نتیجه گیری
    فعالیت بیشتر عضله در پرش-فرود تک پا نشان میدهد که در تمرینات بهبود نوروموسکولار استفاده از تمرینات پرش-فرود تک پا بهتر است. در زمان فعال شدن و میزان فعالیت عضله بین دو جنس تفاوت معنی داری وجود ندارد، لذا ضعف نوروموسکولار گلوتئوس مدیوس دلیل بروز بیشتر آسیب لیگامان صلیبی قدامی در زنان نمیباشد و تحقیقات بیشتر بر روی دیگر عضلات برای شناخت دلایل بروز بیشتر این آسیب در زنان نیاز است.
    کلیدواژگان: لیگامان صلیبی قدامی، الکترومیوگرافی، زانو، گلوتئوس مدیوس
|
  • Bahareh Mansoori Borujeni *, Vahid Zolaktaf Page 1
    Background
    Most female wheelchair users are likely to experience shoulder impingement syndrome after a while. Wheelchair users encounter impingement syndrome pain while doing daily activities. The current study aimed to explore the effect of a combined protocol included massage and flexibility and strength training on shoulder pain and function of women using wheelchair, who suffered from impingement syndrome.
    Methodology
    10 of 19 women using wheelchair experienced shoulder impingement syndrome and five females (31 ± 2) were voluntarily selected. After signing the consents they were in 8-weeks supraspinatus transverse friction and strengthening protocol. The measures included visual analog scale, wheelchair user's shoulder pain index, Hawkins- Kennedy impingement test, and goniometer. Data was compared using a dependent sample t-test.
    Results
    Only 40% of participants completed the protocol. Although the program fidelity was 56%, decrease of shoulder pain and increase of glenohumeral range of motion was significant (P ≤ 0/05).
    Conclusions
    The current study findings supported the results representing that using transverse friction besides strengthening exercise would control wheelchair user's impingement syndrome pain and increase shoulder function. There were some serious problems for those women, making them prevented to go to the Spinal Cord Injury Society. So, these problems would cause their program fidelity to decrease.
    Keywords: exercise, transverse friction, wheelchair users, impingement syndrome, shoulder pain
  • Alibagher Nazarian *, Amir Letafatkar, Amirhossein Barati, Ali Ashraf Jamshidi, Ali Abasi Page 11
    Introduction
    The aim of this study was to investigate the Effect of CST90 fatigue protocol on timing and electromyography activity of gluteus medius muscle of soccer players
    Materials And Methods
    This is an intragroup study. Timing and electromyography activity of gluteus medius of soccer players (15 subjects, Mean ± SD: Age (yr): 25.4±3.8, Height (cm): 177.3±3.6, Weight (kg): 69.8±4.6) before and after engaging on CST90 were measured. Surface Electromyography (ME 6000¡ Mega Electronics Ltd.¡ FIN-70211 KUOPIO), Polar pulse meter, and foot switch devices were used to collect data. Electromyography activity of muscle was record during single leg drop and Megawin, Matlab and SPSS software were used to analyze data. Descriptive and repeated measure of ANOVA were used.
    Results
    Results of this study show differences in timing of gluteus medius muscle activity in different periods of test but it wasn’t significant (F=2.55, F= 1.89, P>0.05). Significant differences were observed between feed forward and feedback activity during EMG recordings (F=4.84, F= 3.71, P≤0.05). Also there was a significant difference between initial and final EMG recording (P≤0.05).
    Conclusion
    With regarding to gluteus medius muscle role in pelvis stability, femur movement, controlling the knee valgus, and also effects of fatigue on timing and muscle activity, trainers should add specific programs (i.e: induced -endurance and tolerance) for gluteus muscle and therefor prevent knee instability.
    Keywords: Fatigue, Stability, electromyography, knee
  • Mojtaba Ashrostaghi *, Heydar Sadeghi, Elham Shirzad Page 21
    Background And Aim
    Leg stiffness is one of the variables related to sports performance and lower extremity injuries. This variable is usually measured by hopping test. The aims of this study were to compare the leg stiffness between three strategies of hopping (maximal, preferred, controlled), and between three styles of hopping (bilateral, by dominant leg, by non-dominant leg) and the comparison of bilateral leg stiffness with the sum of the two leg stiffness.
    Materials And Methods
    27 Young healthy men performed hopping test on a force plate, in front of a high speed camera, in 9 methods (3 strategies × 3 styles). Leg stiffness was calculated by dividing the maximum vertical ground reaction force to vertical displacement of center of mass in contact phase. Repeated Measures ANOVA and Paired Sample T-Test were used to statistical analyses.
    Results
    The main results of the study were non-significant difference in bilateral leg stiffness between 3 strategies, significant difference in dominant leg stiffness between preferred and controlled strategies, difference between dominant and non-dominant leg stiffness in maximal hopping, and violation of spring formula in amounts of unilateral and bilateral leg stiffness.
    Conclusion
    Based on the results, leg stiffness is dependent on the strategy and the style of hopping test and may not be in agreement with spring formulas and bilateral symmetry assumption. Considering these points may be important to determination of optimum leg stiffness to high athletic performance and low injury risk and diagnosis of the athletics at high risk of lower extremity injuries.
    Keywords: Leg stiffness, Hopping test, Injury risk, Athletic performance
  • Zeinab Rezaeian*, Mohammad Taghi Karimi, Arezoo Eshraghi, Niloofar Fereshtenejad Page 30
    Introduction
    Foot ulcer has been reported as one of the main challenges of diabetic patient. Rocker shoes mostly are recommended for foot ulcer management. Based on the available literature it is controversial whether the Temporal-spatial gait parameters and joint kinematic differs in diabetic subjects or not. Moreover, it is not well understood which kind of rocker is more effectiveness. Therefore the aims of this research were to answer to the above mentioned questions.
    Method
    This was an Interventional-quasi experimental study, in which 20 normal individuals and 20 subjects with diabetic foot were recruited. A Qualysis motion analysis system, were used to record the Temporal-spatial gait parameters and kinematic parameters during walking. The difference between the mean values of the parameters and the between subject effects were evaluated by use of variance analysis with repeated measure test. The statistical analysis was done by use of SPSS17.
    Results
    The results of this study showed no difference between the Temporal-spatial and range of motions of ankle, knee and hip joints in both groups while walking with toe rocker and heel rocker. There was also no difference between normal and diabetic subjects regarding the aforementioned parameters (P-value>0.05).
    Discussion
    The results confirm no difference between normal and diabetic subjects regarding walking with aforementioned rockers. Therefore, it is recommended that these rockers can be used to manage the forces applied on foot without any difference between the influences on range of motions of the lower limb joints.
    Keywords: Diabetic Neuropathy, Toe rocker, Heel rocker, Temporal-spatial parameters of gait, kinematic parameters
  • Malihe Hadadnezhad *, Maryam Nazarzadeh Deh Bozorgi Page 45
    Background And Aim
    The aim of this study was to compare the Functional Lower Extremity Evaluation scores in physically active adolescent with and without the genuvarum.
    Materials And Methods
    Thirty two physically active adolescent selected and assigned in to two groups of with ( n = 17) and without ( n = 15 ) genuvarum. To determine genuvarum, distance between two medial condyle of the femur in the most prominent area was measured using a caliper. Lower extremity function using Functional Lower Extremity Evaluation that measures 3 components of lower extremity function: control, power, and endurance was assessed. Independent t-test was used to statistical analysis ( α≤0.05 )
    Results
    There are significant differences in Functional Lower Extremity Evaluation scores between individuals with and without genuvarum.
    Conclusion
    results indicated that genuvarum reduced the Functional Lower Extremity Evaluation scores and can reduce the function and so could increase the likelihood of injury.
    Keywords: Genuvarum, Functional Lower Extremity Evaluation, function, injury
  • Hossein Sadeghi Dehcheshmeh *, Behnam Ghasemi, Mohammad Reza Moradi Page 55
    Strengthening factors affecting maintaining balance can be used as a basic strategy in the treatment of balance dysfunctions in elderly people. The aim of this study was to compare the effect of closed kinetic chain exercises and proprioceptive neuromuscular facilitation (PNF) on ankle joint proprioception of elderly males. Amongst 380 elderly males from Farsan city, Iran, 45 participants were randomly divided into 3 groups of 15. Average age in the closed kinethic chain group was 69.93 ± 6.70 years, in proprioceptive neuromuscular facilitation group was 67.20 ± 6.90 years, and in the control group was 72.53± 6.95 years. All the participants voluntarily participated in this study. The amount of error in the reconstruction of the ankle joint angles was measured in inversion and eversion motions in angle 15 degree. Experimental groups performed closed kinetic chain exercises and PNF in 45 minute, 3 sessions per week for eight weeks and the control group was asked to continue their daily activity. One-way ANOVA revealed that there was a significant difference (p≤0.05) in the average error rate of reconstructing joint angles of all three angles (inversion range of angle was 15 and eversion range of angle was 15). Furthermore, the post hoc test results showed that closed kinethic chain exercises’ effect was significantly more than PNF exercises on the proprioception (p≤0.05). The findings of the current study demonstrated that the closed chain exercises due to weight-bearing can be more effective than PNF exercises on ankle joint proprioception of elderly males.
    Keywords: Close Kinethic Chain, Proprioceptive neuromuscular facilition, Proprioception, Ankle joint, Elderly
  • Ehsan Tasoujian*, Raghad Memar Page 65
    Karate is an activity with weight bearing nature along by vary yerks movements that these movements exerted much mechanical pressure on athlete lower extremities. The purpose of this study was to Survey Symmetry in Selected parameters of plantar pressure distribution in elite males Karate athletes.
    11 male Karateka were nonrandom and purposefully chosen. Plantar pressure and related parameters were measured by platform emed, in 5 Steps. The foot was divided into 10 masks, then calculated peak pressure, peak force, contact area, contact time in each anatomical zone.
    The obtained data were analyzed by Paired-t test and symmetry index. The results of this paired t-test, except peak force in mask 3,4 and peak pressure in mask 4; did not show any significant differences between the other parameters. Symmetry index also showed that the peak force and peak pressure in first and second metatarsal of front leg, peak force in mid-foot part of front leg, peak force in thumb back leg, peak pressure in fifth metatarsal of back leg and all parameters in third and fifth fingers in back leg is higher rather than front leg.
    It seems that elite karate players often use back foot as weight bearing and front foot to progress and hit that such difference using of two foot in long term will affect the plantar pressure distribution in elite karateka.
    Keywords: Symmetry Index, Plantar Pressure Distribution, Karate
  • Sirous Alizadeh, Khadije Irandoust, Morteza Taheri * Page 75
    Objectives
    Back pain is a common complaint which is created by poor physical conditioning, and psychological stress. This study aimed to determine the effect of 8 weeks Pilates exercises in selected patients with chronic low back pain.
    Methods
    36 male subjects suffering from chronic low back pain were randomly divided in two groups of Pilates and control. sibjects of Pilates group were asked to do some specific Pilates exercises for 8 weeks. Back pain questionnaire, Static and dynamic balance were evaluated.
    Results
    the results suggested that Pilates group had a better total pain and psychological pain scale (p=0.001) and also static and dynamic balance (p=0.001).
    Conclusion
    our results demonstrate that Pilates exercise can be effective in alleviating low back pain and improving balance.
    our results demonstrate that Pilates exercise can be effective in alleviating low back pain and improving balance.our results demonstrate that Pilates exercise can be effective in alleviating low back pain and improving balance.
    Keywords: back pain, Pilates, static, dynamic balance
  • Mahsa Nafee *, Ramin Balouchi, Shahnaz Shahrbanian Page 85
    Objective
    The aim of this study was to compare the strength and range of motion of lower extremity between elderly women fallers and non-fallers.
    Material and
    Method
    This was a cross-sectional study. Subjects were classified into two groups with a history of fall and no history of fall. Maximum isometric ankle plantar flexion and dorsiflexion muscle strengths and maximum isometric quadriceps strength were measured by using hand-held dynamometer. Passive ankle dorsiflexion and knee extension range of motion were measured by using universal goniometer. Independent t test was used for statistical analysis and was performed using SPSS.
    Findings: The results showed that the maximum isometric strength of the quadriceps and ankle plantar flexor muscles, passive ankle dorsiflexion and knee extension ROM in elderly women with history of falls is significantly less than older women with no history of falls, while no significant difference in muscle strength of dorsiflexion was found.
    Conclusion
    It seems that decreased maximum isometric strength of the quadriceps and ankle plantar flexor muscles, knee extension and ankle dorsiflexion ROM are among the factors that play a role in the fall of elderly women over 65 years. Therefore, these factors should be taken into account while we develop corrective exercise and rehabilitation programs for this population.
    Keywords: Elderly, women, Maximum Isometric Muscle Strength, range of motion
  • Ahmad Reza Arshi, Seid Mohammad Hosseini *, Shahab Alizadeh, Esmaeil Ali Bakhshi Page 94
    Background And Aims
    The aim of this study was to identify the prevalence of military students’ injury before and after 5 months of military march.
    Methods
    The research method of this study was descriptive and the subjects were military students of Police University. The sample of 196 students with the mean and standard deviation for age 19.5±1.1, height 176.9±5.1, weight 66.4±6.5 and BMI 21.2±1.8. The questionnaire was used to collect the data at the beginning of the program and after 5 months the second part of the questionnaire was filled to compare the groups’. Independent t test was used and SPSS v.18 was used to analyze the data.
    Results
    The results showed significant difference between that the injury before and after the march differs significantly. The most sights that had been injured were ankle (25.9%) and shin (21.9%) had the highest rate of injuries while the rate of injury in the first part of the program while the rate of injury was changed into knee (34.4%) in the second part.
    Conclusion
    In the first part, most of the injury types were acute injuries (shin splint, blisters etc…), but in the second stage after the march training the injury types of injuries were replaced with chronic injuries such low back pain and stress fracture. These findings indicate the importance of the repetitive movements in the military march that should be modified in the march training repetitive movements.
    Keywords: March, injury, Military, Military students
  • Hooman Minoonejad *, Pedram Pourmahmoudian Page 101
    Background And Aim
    Neuromuscular weakness of hip muscles is as one of the factors in occurring more anterior cruciate ligament injury in female. So the first purpose of this study is to investigate the differences in gluteus medius activity and onset time between male and female in landing, and the second purpose is investigating the changes in gluteus medius activity between single leg landing and double leg landing.
    Materials And Methods
    The kind of this study is descriptive-comparison, and 9 male and 9 female collegiate volleyball players participated voluntarily. Results of activity and onset time in single leg jump-landing and double leg jump-landing record with ME6000 and investigated with dependent and independent T tests (p≤0/05).
    Results
    Results showed there is not any significant differences in gluteus medius activity between male and female in single leg and double leg jump-landing (p>0/05). In comparison of single leg and double leg landing, onset and activity in single leg landing is significantly more than double leg landing (p
    Conclusion
    More activity of this muscle in single leg jump-landing shows that use of single leg jump-landing exercise is better for improving the neuromuscular system. Onset and activity of this muscle is similar between genders, so neuromuscular weakness of gluteus medius cannot be the reason of more occurring anterior cruciate ligament injury in female. More researches on other hip muscles is needed for recognizing the reasons of more occurring of anterior cruciate ligament injury in female.
    Keywords: Anterior cruciate ligament, electromyography, knee, Gluteus medius