فهرست مطالب

نشریه پژوهش های شنوایی، گفتار و زبان
سال دوم شماره 1 (پیاپی 2، 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا جعفری*، سیمین سلیمانی فر صفحات 1-7
    مقدمه
    انسان با توانایی بالقوه تولید گفتار و موسیقی، متولد می شود. این ویژگی ذاتی، حتی در کودکانی که از آموزش رسمی موسیقی بهره مند نبوده اند، به شکل لذت بردن از موسیقی آشکار می شود. در پژوهش حاضر، «مهارت های موسیقیایی گروهی از کودکان هنجار فارسی زبان» با روشی معتبر بررسی شده است.
    روش کار
    مطالعه حاضر روی 30 کودک (15 دختر و 15 پسر) 6 تا 8 ساله هنجار با میانگین سنی7 سال و انحراف معیار 0/83 با برتری دست راست و بدون برخورداری از آموزش رسمی موسیقی، در دبستان های دخترانه و پسرانه منطقه یک شهر تهران، انجام شد. جمع آوری داده ها با بررسی معیارهای ورود به مطالعه و انجام مجموعه آزمون ارزیابی توانایی موسیقی مونترال، شامل زیرآزمون های گام، کوک، فاصله، ریتم و حافظه صورت گرفت.
    یافته ها
    میانگین امتیازات در بخش مهارت گام 14/63 (با انحراف معیار 2/47)، کوک 14/53 (با انحراف معیار 3/04)، فاصله 14/13 (با انحراف معیار 2/52)، ریتم 15/23 (با انحراف معیار 2/55)، حافظه 13/36 (با انحراف معیار 2/29) از 20 امتیاز و امتیاز کلی 71/9(با انحراف معیار 10/43) از 100 امتیاز بود. در مقایسه امتیازات سه گروه سنی، تفاوت معناداری در مهارت های کوک (0/006=p)، ریتم (0/002=p) و امتیاز کلی (0/004=p) مشاهده شد. مقایسه امتیازها در دو جنس، تفاوت معناداری را تنها در زیرآزمون حافظه به نفع پسران نشان داد (0/018= p).
    نتیجه گیری
    با توجه به معیار دو انحراف معیار پایین تر از میانگین امتیاز کلی، هیچکدام از کودکان به اختلال پردازش موسیقی مبتلا نبودند. مزیت استفاده از این آزمون تشخیص اختلالات درک موسیقی در سنین پایین و انجام مداخلات مناسب در زمان رخداد شکل پذیری عصبی است.
    کلیدواژگان: آزمون، مهارت موسیقیایی، گام، کوک، فاصله، ریتم، حافظه
  • خانم شقایق امیدوار*، زهرا جعفری، سید بصیر هاشمی، آقای کاظم زارعی صفحات 8-15
    مقدمه
    طیف اختلال نوروپاتی شنوایی، اصطلاحی است برای توصیف ویژگی های شنوایی بیمارانی که علی رغم عملکرد طبیعی سلول های مویی خارجی، در هدایت پیام عصبی در طول مسیر شنوایی دچار اختلال هستند. مدیریت کودکان مبتلا به طیف اختلال نوروپاتی شنوایی موضوعی بحث برانگیز است. در پژوهش حاضر، تاثیر کاشت حلزون بر مهارت شنوایی این کودکان بررسی شد.
    روش کار
    مطالعه مقطعی- تحلیلی حاضر، روی 8 کودک با کم شنوایی حسی عصبی عمیق مبتلا به طیف اختلال نوروپاتی شنوایی و 8 کودک شاهد همتا با کم شنوایی حسی عصبی عمیق به ترتیب در محدوده سنی 44 تا 72 ماه و 45 تا 72 ماه انجام شد.
    یافته ها
    بین سن انجام عمل جراحی کاشت حلزون و سطح امتیاز در مهارت های شنوایی در دو گروه مورد (0/012=P) و شاهد (0/011=P) ارتباط معناداری وجود داشت. در مهارت های مورد بررسی، کلیه کودکان مورد مطالعه نسبت به کودکان با شنوایی هنجار تاخیر داشتند اما بین کودکان دچار طیف اختلال نوروپاتی شنوایی و کودکان مبتلا به دیگر علل کم شنوایی حسی - عصبی تفاوت معناداری مشاهده نشد (0/877=P).
    نتیجه گیری
    در پژوهش حاضر، مهارت شنوایی در کودکان مبتلا به طیف اختلال نوروپاتی شنوایی، مشابه با کودکان دچار کم شنوایی حسی- عصبی بود که نشان می دهد کاشت حلزون با فراهم آوردن یک سیگنال الکتریکی منسجم، باعث فعالیت هم زمان عصبی می شود و در نتیجه عملکرد شنوایی را بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: کاشت حلزون، طیف اختلال نوروپاتی شنوایی، کودکان، مهارت شنوایی
  • مهری ملکی، هما زرین کوب*، زهرا جعفری، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 16-23
    مقدمه
    کاهش عملکرد دستگاه های دخیل در حفظ تعادل به کاهش عملکرد تعادلی بدن می انجامد. گیجی و عدم تعادل از رایج ترین علت های مراجعه افراد مسن نزد پزشکان است. یکی از روش های ارزیابی تعادل، آزمون های عملکردی تعادل است که با توجه به کاربردی بودن آنها در شرایط بالینی، مورد استفاده بسیاری از درمانگران است. در این مطالعه، تاثیر سن بر عملکرد تعادلی افراد مسن با آزمون برگ و بروئینینکس- اوسرتسکی2 (BOT-2) بررسی شده است.
    روش کار
    مطالعه حاضر روی 41 فرد بزرگسال در محدوده سنی60 سال و بالاتر (میانگین سنی 0/56± 69/76 سال) و 41 فرد بزرگسال در محدوده سنی 19 تا 26 سال (میانگین سنی 0/21± 22/15 سال) از دو جنس انجام شد.
    یافته ها
    در پژوهش حاضر، امتیاز کلی آزمون برگ و آزمون BOT-2بین دو گروه سنی اختلاف معناداری نشان داد (0/04>p).
    نتیجه گیری
    آزمون های برگ و آزمون BOT-2 شاخص مناسبی برای ارزیابی عملکرد تعادلی و تخمین احتمال زمین خوردن در افراد مسن محسوب می شود. با این وجود، به نظر می رسد آزمون BOT-2 با چالش کشیدن ورودی های بینایی و حسی- پیکری اطلاعات کامل تری درباره وضعیت تعادلی فرد فراهم می کند. با افزایش سن عملکرد تعادلی افراد مسن به ویژه در اجرای تمرینات تعادلی ایستا کاهش می یابد که این اطلاعات می تواند به درمانگر در انتخاب نوع ابزار های ارزیابی تکمیلی، ارایه مشاوره برای پیش گیری از مشکلات تعادلی و سقوط و طراحی مداخلات توانبخشی تعادل کمک کند.
    کلیدواژگان: سن، تعادل ایستا، تعادل پویا، آزمون تعادلی برگ، آزمون بروئینینکس، اوسرتسکی2
  • خانم ناهید جلیله وند* صفحات 24-30
    مقدمه
    عوامل متعددی همچون شرایط ژنتیکی، آسیب های فیزیکی، بیماری و آسیب های شنوایی می توانند به اختلالات گفتار و زبان منجر شوند. آسیب شناس گفتار و زبان خدمات جامعی را به اطفال، کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلالات گفتار و زبان در بیمارستان ویژه کودکان ارایه می دهد. هدف از این مطالعه تخمین شیوع اختلالات گفتار و زبان در کودکان بستری در بیمارستان کودکان حضرت علی اصغر(ع) است.
    روش کار
    در این مطالعه زمینه یابی مقطعی، بیمارستان کودکان علی اصغر(ع) از مجموعه مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران تهران انتخاب شد. کودکان بستری در بیمارستان توسط یک آسیب شناس گفتار و زبان به صورت هفتگی از 28 مهرماه لغایت 18 دی ماه 1392 ملاقات شدند. غربالگری اختلالات گفتار و زبان و جمع آوری اطلاعات از طریق مصاحبه با والدین (مراقب) و مصاحبه با کودکان که در بیمارستان بستری شده بودند، انجام شد.
    یافته ها
    کل کودکان ملاقات شده طی 12 هفته 339 نفر بود (دختر: 146 نفر و پسر: 193 نفر). شیوع انواع اختلالات گفتار و زبان در میان کودکان بستری از 2 سالگی تا 15 سالگی 19% بود. تاخیر در گفتار و زبان 10/2%، اختلالات تولید و واج شناسی 7/5% و ناروانی گفتار 1/3% بود.
    در دو گروه دختران و پسران دارای اختلال گفتار و زبان تفاوت معنا داری وجود نداشت (p=0.7).
    نتیجه گیری
    به علت شیوع اختلالات گفتار و زبان در میان کودکان بستری، علاوه بر خدمات پزشکی، ارایه خدمات گفتار درمانی برای بیماران دارای مشکلات گفتار و زبان نیز ضروری است.
    کلیدواژگان: کودکان بستری، اختلالات گفتار وزبان، شیوع، بیمارستان کودکان
  • زهرا جعفری* صفحات 31-38
    مقدمه
    یادگیری مبتنی بر تیم، روش آموزشی جدیدی است که کاربرد آن در آموزش پزشکی رو به گسترش است. در مطالعه حاضر، میزان یادگیری دانشجویان در تدریس واحد نورولوژی به دو روش سخنرانی و یادگیری مبتنی بر تیم، مقایسه و تاثیر جنسیت بر نتایج، بررسی شد.
    روش کار
    این بررسی روی 70 دانشجو با میانگین سنی 20/71 سال از دو جنس در دانشکده علوم توانبخشی صورت گرفت. از 16 جلسه درس نورولوژی، نیمی از جلسات به روش سخنرانی و نیم دیگر به روش یادگیری مبتنی بر تیم، با رعایت معیارها و نکات آموزشی اصلی، تدریس شد.
    یافته ها
    بین میانگین سه نمره سخنرانی، یادگیری مبتنی بر تیم و نمره نهایی، تفاوت معناداری وجود داشت (0/001>p). در روش یادگیری مبتنی بر تیم، میزان یادگیری یا نمره دختران نسبت به پسران، به طور معناداری بالاتر بود و دختران رضایت بالاتری از این روش ابراز داشتند (0/001>p). در هر جنس نیز بین میانگین نمرات سخنرانی و یادگیری مبتنی بر تیم، تفاوت معناداری وجود داشت (0/001> p).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر، موفقیت روش یادگیری مبتنی بر تیم نسبت به سخنرانی در تدریس درس نورولوژی را نشان داد. با توجه به دشواری ذاتی این درس، تردیدی نیست که استفاده از روش های نوین آموزشی نظیر یادگیری مبتنی بر تیم می تواند در ارتقاء سطح آموزش و یادگیری دانشجویان، تاثیر به سزایی داشته باشد. با توجه به محدودیت مطالعات قبلی در زمینه بررسی تاثیر جنسیت، بررسی های بیشتر در این زمینه می تواند تفسیر دقیق تری را ممکن سازد.
    کلیدواژگان: سخنرانی، یادگیری مبتنی بر تیم، جنسیت
  • گیتا موللی*، آقای محمود منصوری، کامبیز کامکاری صفحات 39-46
    مقدمه
    در پژوهش حاضر هدف اصلی، مقایسه بهره هوشی کل و زیر مقیاس های (استدلال سیال، استدلال کمی، دانش، پردازش دیداری- فضایی و حافظه فعال) درکودکان کم شنوا با سطح هنجار جامعه، همچنین مقایسه توانایی های هوشی کودکان کم شنوا در حیطه کلامی با حیطه غیرکلامی بوده است. مقایسه دختران و پسران حذف شده است.
    روش کار
    از نسخه نوین هوش آزمای تهران- استانفورد بینه استفاده شد. جامعه آماری این تحقیق شامل تمام کودکان کم شنوای 6 تا 19 ساله، با کم شنوایی 90-40 دسی بل تحت پوشش خدمات حمایتی بهزیستی شهرستان کرمان بود. تعداد 61 کودک کم شنوا بر اساس نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و آزمون هوشی تهران- استانفورد بینه در میان آنان اجرا شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان دادند که میانگین بهره هوشی به دست آمده از کودکان کم شنوا در مقایسه با سطح هنجار جامعه در بهره هوشی کل، بهره هوشی غیرکلامی و کلامی از میانگین جامعه بسیار پایین تر است. به علاوه نتایج نشان داد که هوش غیرکلامی کودکان کم شنوا در مقایسه باهوش کلامی بالاتر است و این امر از لحاظ آماری مورد تایید قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    ارزیابی دقیق توانمندی های شناختی کودکان کم شنوا امری بسیار مهم و همراه با دشواری هایی است. علی رغم اهمیت این موضوع، هنوز فاقد ابزارهایی کاملا مناسب برای کودکان کم شنوا هستیم.
    کلیدواژگان: کودکان، کم شنوا، هوش آزمای تهران، استانفورد، بینه، هوشبهر
  • مریم شکوری*، گیتا موللی، مرضیه عارفی صفحات 47-54
    مقدمه
    آگاهی هجایی یکی از ارکان اصلی یادگیری خواندن محسوب می شود. متاسفانه کودکان کم توان ذهنی در این زمینه ها مشکلات زیادی دارند و در مفاهیم پایه ای خواندن (آگاهی هجایی) بسیار ضعیف عمل می کنند. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش گفتار نشانه دار بر افزایش آگاهی هجایی در دانش آموزان کم توان ذهنی و زیر مقیاس های آن (تقطیع هجایی، تشخیص تجانس، تشخیص قافیه) بود.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون بود. نمونه های پژوهش به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. آزمودنی ها 10 دانش آموز کم توان ذهنی بین سنین 7 تا 10 سال بودند که به طور مساوی در دو گروه آزمایش و شاهد همتا سازی شدند. ابزار پژوهش آزمون، پرسشنامه آگاهی واج شناسی بود. اطلاعات جمع آوری شده توسط نمره افزوده و آزمون تی نمونه های مستقل تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج بررسی ها نشان داد آموزش گفتار نشانه دار بر آگاهی هجایی(0/001>p) و زیر مقیاس های تقطیع هجایی (0/005 < p) و تشخیص قافیه (0/010 < p) در دانش آموزان کم توان ذهنی تاثیر معنادار و در زیر مقیاس تشخیص تجانس، تفاوت معناداری ندارد.
    نتیجه گیری
    استفاده از آموزش گفتار نشانه دار در برنامه توان بخشی دانش آموزان کم توان ذهنی می تواند سبب افزایش مهارت های آگاهی هجایی آنان شود و به مهارت های خواندن آنان کمک کند.
    کلیدواژگان: کم توانی ذهنی آموزش پذیر، آگاهی واجی، گفتار نشانه دار
  • فاطمه نیک خو*، گیتا موللی صفحات 55-59
    مقدمه
    پرخاشگری به عنوان رفتاری قابل مشاهده که با هدف آسیب رساندن انجام می شود در نظر گرفته شده است. یکی از شایع ترین اختلالات رفتاری در کودکان کم شنوا، پرخاشگری است که به علت نقص در مهارت های شناختی، اجتماعی، ارتباطی و عاطفی ایجاد می شود. هدف از این تحقیق «درمان اختلال پرخاشگری در دانش آموزان کم شنوا با استفاده از روش تقویت تفکیکی رفتارهای دیگر» است.
    روش کار
    این مطالعه بر روی آزمودنی پسر یازده ساله با نشانه های سندرم واردنبرگ که بر اساس مشاهده مستقیم، مصاحبه بالینی، تحلیل نظام مند رفتار، پرخاشگر تشخیص داده شده بود؛ به صورت طرح پژوهشی تک آزمودنی صورت گرفته و با استفاده از روش تقویت تفکیکی رفتارهای دیگر، درمان شده است.
    یافته ها
    پس از ده جلسه درمانی، فراوانی رفتارهای پرخاشگرانه در آزمودنی کاهش یافت. همچنین پس از مصاحبه با معلم و کادر آموزشی، مشخص شد کنترل دانش آموز در محیط کلاس و حیاط مدرسه بهتر شده و تعامل وی با سایر دانش آموزان بهبود یافته است. همچنین گزارش های مادر حاکی از بهبود روابط کودک با سایر اعضاء خانواده به خصوص خواهر بود.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر بیانگر تاثیر روش تقویت تفکیکی رفتارهای دیگر با تاکید بر رویکرد رفتارگرایی در درمان پرخاشگری است. با توجه به این که یکی از شایع ترین اختلالات رفتاری در کودکان کم شنوا، پرخاشگری است؛ بنابراین لزوم ارزیابی و استفاده از رویکردهای مناسب درمانی ضروری است.
    کلیدواژگان: ناشنوایی، پرخاشگری، تقویت تفکیکی رفتارهای دیگر
|
  • Dr Zahra Jafari *, Simin Soleimanifar Pages 1-7
    Introduction
    Humans are born with the potential to both speak and make music. For the musically untrained majority، this fundamental human trait is expressed by avid listening and occasional dancing and singing. The present study investigated “Musical Skills in a Group of Persian Speaking Children” through a reliable battery test.
    Methods
    In this survey، a cross-sectional study of the children hospitalized in the، Ali-Asher Children’s Hospital of the University of Medical Sciences in Tehran، Iran were selected. A speech & language pathologist visited the selected pediatric patients once a week from December 20، 2013/January 5، 2014 (12-week period). Screenings for speech and language disorders were performed and further data collected for this study was done by interviews with the parents and/or caregivers and the children who were admitted into the pediatric ward of the hospital.
    Results
    The mean score of each subgroup and total scores were 14. 6 (standard deviation=2. 47)، 14. 53 (standard deviation=3. 04)، 14. 13 (standard deviation=2. 52)، 15. 23 (standard deviation=2. 55)، 13. 36 (standard deviation=2. 29) (out of 20) and 71. 9) standard deviation=10. 43) (out of 100) respectively. Significant differences were found between scores of contour skill (p=0. 006)، rhythm skill (p=0. 002) and total scores (p=0. 004) in comparison of three age groups. By comparing the scores between sexes، significant differences in the memory subtests of the male subjects were demonstrated (p=0. 018).
    Conclusion
    According to the criterion of two standard deviations below average total score، none of children were with music processing disorder. The advantage of this battery test is to determine music perception disorders of early ages and to do appropriate intervention at the time of occurrence of neural plasticity.
    Keywords: test, musical skill, scale, contour, rhythm, memory
  • Ms. Shagahyegh Omidvar*, Dr. Zahra Jafari, Dr. Seyyed Basir Hashemi, Mr. Kazem Zarei Pages 8-15
    Introduction
    Auditory neuropathy spectrum disorder (ANSD) is a term to describe the auditory characteristics of patients who exhibit normal outer hair cell function and aberrant or disordered neural conduction in other sites along the auditory pathway. The management of children with ANSD is a controversial topic. It is the intention of this study, to investigate the effects of the cochlear implant on the auditory skills of these children.
    Methods
    In a cross-sectional analytic study, eight cochlear implanted children with ANSD and eight implanted children with profound sensory-neural hearing loss (SNHL) were selected to participate in this study, with an age ranging between 4.4 to 7.2 years of age and 4.5 to 7.2 years of age, respectively.
    Results
    There was a significant correlation between the age of the hearing loss diagnosed group and the score levels in the auditory skill cases (P=0.012) and the control-groups (P=0.011). All children had a delayed response as compared to the normal hearing children in the investigated skill levels, while no significant differences were noted in the cochlear implanted children with and without ANSD (P=0.877).
    Conclusion
    There were no significant dissimilarities among the auditory skills of the children with ANSD and their matches which indicate that the cochlear implantation results in the synchronous neural activity provided a coherent electrical stimulation; therefore, the hearing function will be improved.
    Keywords: implant, Auditory Neuropathy spectrum disorder, children, auditory skill
  • Mrs Mehri Maleki, Mrs Homa Zarrinkoob *, Dr Zahra Jafari, Dr Alireza Akbarzadeh Baghban Pages 16-23
    Introduction
    Reduced performances of systems that involve in maintaining balance leads to dizziness and imbalance. One method of assessing balance is functional balance tests that are performed by the therapist in the clinics. In this study, we survey the effects of aging on older adults balance performance with the Berg Balance Test and Bruininks-Oseretsky Test-2.
    Methods
    Bruininks-Oseretsky Test2 and Berg Balance Scale (BBS) (according to BBS instructions) were conducted on 41 adults aged 60 years and older (with mean age 69.76±0.56 yrs) and 41 young adults ranging in age from 26 to 19 years (with mean age 22.15±0.21 yrs) from both sexes.
    Results
    There was a significant differences noted in the BBS and BOT-2 score among the two groups (p<0.001).
    Conclusion
    The BOT-2 and BBS test scores demonstrated that both tests were appropriate indicators to assess the balance performance and estimate the probability of falling in the elderly person. However, it seems that BOT-2 test had challenging vision and sensory input that provided more detailed information regarding the state of balance. With increasing age, balance function particularly in implementing static balance exercises failed. This study concludes that this information can assist the therapist in selecting additional evaluation tools, and provide counseling for the prevention of falls and balance problems in the elderly person, and can aid the therapist in designing a balance rehabilitation program for the patient.
    Keywords: Age, Static Balance, Dynamic Balance, Berg Balance Test, Bruininks, Oseretsky Test2
  • Nahid Jalilevand∗ Pages 24-30
    Introduction
    There arevarieties of conditions including genetic conditions, injury or illness, and hearingimpairments that can all lead to variousof speech/language disorders. Speech and languagepathologists offer comprehensive services in local children’s hospital for clients with speech and language disorders. The objective of this study was to estimate the prevalence of speech andlanguage disorders in the local pediatric hospital.
    Methods
    In this cross-sectional study the children hospitalized in the, Ali-Asher Children’sHospital of the Iran University of Medical Sciences in Tehran were selected. The selected patientswere visited by a speech & language pathologist once a week from December 20, 2013 to January 5, 2014(12-week period). Speech and language disorders were screenedand further data were collectedby interviews with the parents and/or caregivers and the children who were admittedinto the pediatric ward of the hospital.
    Results
    There were 339 pediatric in-patients (girls: n=146, boys; n =193) in thisstudy. Among thehospitalized children from 2 to 15 years of age, 19% had various disorders including language disorders,(10.2%), articulation and phonological disorders (7.5%) and stuttering (1.3%). Sex didn’t any significant influence on speech or language disorders in participants (p=0.7).
    Conclusion
    Speech /language disorders evaluation was done on hospitalized pediatric patients to determine the incidence of these disorders. As a result, we recommend therapeutic intervention for the children diagnosed with speech /language impairments.
    Keywords: Hospitalized children, speech, language disorders, prevalence, pediatrics hospital
  • Zahra Jafari* Pages 31-38
    Introduction
    Team-based learning (TBL) is a teaching method that has a growing application in teaching the medical sciences. In this study, two methods teaching were studied, lecture and the team-based learning method were compared and how the gender factor was effected in their learning ability, The class used for the purpose of this study was neurology.
    Methods
    There were 70 students; 19 to 20 years of age, from both genders attending the school of Rehabilitation Research Center, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran, these students were selected to participate in this study. The Neurology class, consisting of 16 classes was selected for this study. The classes were divided into two groups, eight- lecture class and eight for team-based learning methods. In both methods, the training standards and tips were considered when evaluating the data collected.
    Results
    There were significant differences noted between the lectured classes, and the team-based learning method, the final score were (p<0.001). In the team-based learning method the learning scores were significantly higher in girls-group than in the boys-group. Furthermore, the girls had a higher learning level from the team-based learning method (p<0.001) than those of the lectured classes. Also, significant differences were observed between the two teaching methods in each gender group (p<0.001).
    Conclusion
    This study established that the team-based learning method is a more successful method than the lecture method in teaching Neurology. According to the initial difficulties of this study, there is no doubt that the application of new teaching methods such as team-based learning can have a remarkable affect on improving the level of education and student learning. With regard to the limitation of the resources in this study, with reference specifically to the gender factor effect, further studies are require to formulate a more precise interpretation of the results.
    Keywords: Lecture, team, based learning, gender
  • Dr Guita Movallali *, Mr Mahmood Mansuri, Dr Kambiz Kamkari Pages 39-46
    Introduction
    In this study, the aim was to compare the intelligence quota (IQ) and its sub-scales (fluid reasoning, quantitative reasoning, knowledge, visual - spatial processing and working memory) of the hearing-impaired children with the norm scores and to assess their verbal and nonverbal intelligence scores.
    Methods
    The newest version Intelligence Laboratory Tehran - Stanford-Bineh was used. The statistical populations of the participants were 6 to 19 year of age, and hearing impaired with a 40-90 dB of hearing loss, and were welfare recipients under the Welfare Organization services in the city of Kerman. Sixty-one hearing impaired children were selected by a double-blind random sampling method, and the Stanford Bineh IQ test was the instrument used to measure the IQ levels in the selected participants..
    Results
    The results of this research showed that average IQ of hearing impaired children in general intelligence, verbal and non-verbal IQ was lower than the average norms of the community. In addition, the results showed that hearing impaired children’s non-verbal intelligence in comparison with the verbal intelligence was higher in hearing impaired children, and this was confirmed statistically.
    Conclusion
    Accurate assessment of the cognitive abilities of the hearing-impaired children is very important, as it is associated with the difficulties for the child. However despite its importance; we have not as of yet appropriated the proper testing equipment for testing the hearing impaired.
    Keywords: children_impaired hearing_Intelligence_IQ_Tehran_Stanford – Binet
  • Maryam Shakouri *, Guita Movallali, Marzieh Arefi Pages 47-54
    Introduction
    Syllable Awareness is one of the key elements in learning to read. Unfortunately, children with mental disability have many difficulties in this area, and are therefore weak in their concepts of reading skills (including syllable awareness). The present study examined the effect of teaching Cued Speech of the Syllable awareness skills and its subscales (syllable segmentation, alliteration, and rhythm) to children with an intellectual disability.
    Methods
    This was a quasi-experimental nonrandomized intervention study, of a pre-test/post-test design for evaluation of Cued Speech in the intellectually disabled. All participants selected to participate in the study was by method of convenience sampling. Ten children of an average mean age 7- 10 years, and diagnosed with an intellectual disability, were chosen to participate in this study. The participants were matched accordingly and separated into two groups. Our tool was "The Phonological Awareness Questionnaire", the collected data was analyzed with added score and T score.
    Results
    This study demonstrated that Cued Speech has a significant effect on the Syllable Awareness skills (P<0.05) and the subscales of Syllable segmentation (P<0.05) and the rhythm of the children with intellectual disabilities: although, no significant differences were noted there in the alliteration abilities.
    Conclusion
    This study results concluded that the use of Cued Speech in the rehabilitation programs of children with mental disabilities can improve their syllable awareness skills and facilitate their reading skills. Keywords: Key words:
    Keywords: educable mentally retarded children, phonological awareness, cued speech
  • Fatemeh Nikkhou *, Dr Gita Movallali Pages 55-59
    Introduction
    Aggression, the psychological definition is “in its broadest sense, is behavior, or a disposition, that is forceful, hostile or attacking. It may occur either in retaliation or without provocation” Aggression is one of common disorders among deaf children Due to their deficiency in cognitive, social, communicative and emotional skills, these children demonstrate more aggression than do other students. The aim of this study is to examine the treatment of aggression in the hearing-impaired child through the use of differential reinforcement of other behaviors (DRO).
    Methods
    This study carried out as a single-subject research on an 11-year-old boy suffering from waardenburg syndrome, who had been diagnosed as aggressive through direct observation, clinical interview, and systematic analysis of behavior. After positive diagnosis and undergoing treatment with DRO, the subject was cured.
    Results
    Following the completion of 10 treatment sessions, the frequency of aggressive behaviors of the subject decreased. Moreover, interview with his teacher and other educational staff demonstrated that it became less difficult to control the boy in the classroom and schoolyard. Also, the boy’s confrontations with his classmates had improved in such a way that he was able to establish friendly relations with several of his classmates. Furthermore, the boy’s mothers’ reports were positive, with of improvements in his relations with the rest of the family members, in particular with his sister.
    Conclusion
    This study demonstrated the effectiveness of differential reinforcement of other behaviors (DRO) with an emphasis on the behavioral approach in the treatment of aggression. Since one of the most common behavioral disorders among deaf children is aggression. The effective treatment ultimately depends on a thorough understanding of the variables that control severe behavior problems, which is necessary when assessing the patient prior to applying the appropriate treatment approaches.
    Keywords: hearing loss, aggression, differential reinforcement of other behaviors