فهرست مطالب

تعامل انسان و اطلاعات - سال سوم شماره 3 (پاییز 1395)

مجله تعامل انسان و اطلاعات
سال سوم شماره 3 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/17
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حمید کشاورز *، فاطمه فهیم نیا، علیرضا نوروزی، محمدرضا اسمعیلی گیوی صفحه 1
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف تدوین و اعتباریابی مدل ارزیابی باورپذیری اطلاعات موجود در محیط وب به عنوان مدلی برخاسته از پیشینه پژوهش و تایید شده توسط خبرگان حوزه های مرتبط انجام شده است.
    روش پژوهش: از لحاظ رویکرد پژوهش، روش آمیخته اکتشافی بکار برده شده است. در مرحله اول این پژوهش از روش فراترکیب استفاده شد که از جمله روش های کیفی به شمار می رود. در مرحله دوم برای بررسی و اصلاح مدل مفهومی به دست آمده از روش پیمایشی یعنی نظرسنجی از خبرگان به روش دلفی استفاده شده است. جامعه آماری اول پژوهش کلیه آثار و نوشتار های مربوط به مبانی و ابعاد باورپذیری اطلاعات شامل 90 اثر بر مبنای معیارهای معتبر از بین 560 اثر انتخاب و تحلیل شد. جامعه آماری دوم شامل خبرگان حوزه بازیابی اطلاعات وب در رشته هایی مانند علوم اطلاعات، ارتباطات و رایانه بودند که در نهایت 30 نفر در دور اول و 24 نفر در دور دوم دلفی شرکت داشتند.
    یافته ها
    با کاربرد مراحل هفتگانه فراترکیب، مدلی مفهومی در چهار لایه مفهومی، مقوله ای و کدها و شاخص ها به دست آمد. در هر یک از لایه ها مفاهیم و موضوع‏هایی گنجانده شد که در نهایت 68 شاخص اصلی شناسایی شد. جهت اعتباریابی کیفی مدل به دست آمده، مطالعه دلفی در دو مرحله انجام و نظرات خبرگان در مدل اعمال شد. با توجه به مقادیر بالای ضریب توافقی کندال در حدود 65/0 و درصد توافقی بیشتر ابعاد مدل بالای 90 درصد، مدل مفهومی مورد تایید خبرگان پژوهش قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    مدل مفهومی به دست آمده از مراحل فراترکیب و دلفی به تایید و توافق بالای خبرگان رسیده و می تواند به عنوان معیاری برای پژوهش های آتی در جهت ساخت ابزاری برای انجام پژوهش های مرتبط باشد. یافته های پژوهش حاضر نشان داد که ارزیابی باورپذیری، مفهومی با ابعاد و مولفه های گوناگون بوده و کاربران، طراحان و سیاست‏گذاران حوزه وب باید آنها را در طراحی و ارزیابی منابع وب مورد توجه قرار دهند.
    کلیدواژگان: ارزیابی باورپذیری اطلاعات، مدل سازی رفتار اطلاعاتی، باورپذیری اطلاعات وب، اعتبارسنجی اطلاعات، اعتباریابی مدل
  • سمیه کیارسی*، یحیی قائدی، سعید ضرغامی همراه، یزدان منصوریان صفحه 17
    زمینه و هدف
    هدف پژوهش حاضر مشخص ساختن ویژگی های کلی و توصیف چگونگی رشد تفکر انتقادی کودکان درباره خشونت رسانه ای و کلیشه های جنسیتی- اجتماعی موجود در چند نمونه از انیمیشن ها و بازی های رایانه ای محبوب دانش آموزان پسر گروه سنی 6 تا 12 سال مقاطع پیش از دبستان و دبستان شهرستان دزفول از طریق برنامه فلسفه برای کودکان است.
    روش پژوهش: این پژوهش در مجموعه تحقیقات کیفی قرار گرفته و از روش نظریه زمینه ای به عنوان روش پژوهش استفاده شده است. به منظور جمع آوری داده ها از ابزاری همچون مشاهده، مصاحبه و تهیه چک لیست استفاده شد. این کار با نظر به مفهوم، چیستی، ویژگی ها و عناصر دو بعد تفکر انتقادی (تفکر منطقی و خلاق) و نیز شش دیدگاه معرفت شناسی (خود مرکز گرا، پس از مرکزگرایی ، پیش از نسبی گرایی، نسبی گرایی، پس از نسبی گرایی و پیش از بین الاذهانی و بین الاذهانی) از طریق برنامه آموزش فلسفه برای کودکان انجام شده است. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای، 48 دانش آموز پسر به عنوان نمونه انتخاب شدند. آزمودنی ها طی 20 جلسه هفتگی، به مدت یک ساعت در قالب اجتماع پژوهشی (یا کاوشگری جمعی که مشارکت اجتماعی تمامی افراد، بحث، ابراز عقیده و نقد آراء و عقاید درباره محتواهای برانگیزاننده ارائه شده آزاد است و معلم بر خلاف کلاس های سنتی نقش تسهیلگر را دارد)، به بحث درباره محتوای رسانه های محبوبشان همچون گیم ها در جهت آگاهی از پدیده خشونت رسانه ای و کلیشه های جنسیتی- اجتماعی پرداختند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل یافته ها حاکی از برگشت پذیر بودن و تکاملی یا رشد یابنده بودن فرایند تفکر انتقادی کودکان به عنوان ویژگی های اصلی می باشد. به این معنا که فرایند تحول تفکر انتقادی کودکان خطی نبوده و به طور مداوم در تمام پایه های ابتدایی بازبینی شده و مورد تجدید نظر و استفاده ی مجدد قرار گرفته و شیوه ی بازنمایی ها و معانی ساخته شده مشترک دانش آموزان در هنگام تعامل با یکدیگر در محیطی اجتماع پژوه پیچیده تر می شود.
    نتیجه گیری
    با استفاده از تحلیل یافته های پژوهش می توان گفت که رشد تفکر انتقادی کودکان در دو حوزه مورد نظر از سواد رسانه ای از طریق فرایند هایی چون محو، تخصیص و انتقال یا گذر در سنین مختلف در چارجوبی ویژه اتفاق می افتد.
    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، خشونت رسانه ای، کلیشه های جنسیتی، اجتماعی، برنامه آموزش فلسفه برای کودکان (P4C)
  • منصور ترکیان تبار، صدیقه محمداسماعیل، فاطمه نوشین فرد صفحه 32
    زمینه و هدف
    این پژوهش با هدف عوامل موثر بر تجاری سازی نتایج تحقیقات علمی در شرکت های دانش بنیان به روش توصیفی- پیمایشی به انجام رسیده است.
    روش پژوهش: این پژوهش به روش توصیفی- پیمایشی انجام شد و از آنجا که به تبیین رابطه بین متغیرها می پردازد از نوع همبستگی است. برای گردآوری داده های مورد نیاز پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. این پرسشنامه شامل 39 سوال در 8 بعد (عوامل فردی، سازمانی، محیطی- سازمانی، فرهنگی- اجتماعی، قانونی، اقتصادی، سیاسی و صنعتی) و 5 سوال مربوط به تجاری سازی بوده است. جامعه آماری پژوهش شامل 970 نفر از مدیران عامل شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک های علم و فنآوری شش کلان شهر کشور بوده و حجم نمونه بر مبنای فرمول کوکران 275 نفر تعیین گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهایSPSS-20 و Amos-20 انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که تمامی 8 عامل به صورت معنی داری موفقیت در تجاری سازی نتایج تحقیقات علمی را پیش بینی می نمایند؛ اما نتایج حاصل از بررسی همزمان نقش متغیرهای پیش بین در تجاری سازی نتایج تحقیقات علمی نشان داد که به ترتیب عواملقانونی (05/0، p<56/0(β=،صنعتی (05/0، p<28/0(β=، سازمانی (05/0، p<23/0(β=، فردی (05/0، p<13/0(β= و اقتصادی (05/0، p<12/0(β=بالاترین نقش معنی دار را در تجاری سازی نتایج تحقیقات علمی دارند.
    نتیجه گیری
    بر مبنای نتایج حاصل شده، جهت سرمایه گذاری در راستای توسعه زیرساخت های تجاری سازی نتایج تحقیقات علمی، بیشترین تمرکز بایستی به ترتیب در زمینه عوامل قانونی، صنعتی، سازمانی، فردی و در نهایت اقتصادی صورت گیرد؛ چرا که توسعه و اصلاح این عوامل به صورت غیرمستقیم بر سایر عوامل موثر نیز ایفای نقش خواهند نمود
    کلیدواژگان: تجاری سازی، تحقیقات علمی، شرکت های دانش بنیان
  • نرگس عبیدی*، محمدرضا کیانی، محمدعلی رستمی نژاد صفحه 43
    زمینه و هدف
    هدف پژوهش حاضر، اعتبار یابی پرسشنامه‏ سنجش جنبه های روانی - اجتماعی استفاده از شبکه های اجتماعی مبتنی بر تلفن همراه بود.

    روش
    این پژوهش پیمایشی توصیفی بر روی دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری شاغل به تحصیل در نیمسال دوم 1394-1395 در دانشگاه های خلیج فارس بوشهر و بیرجند (348 نفر) انجام شد. روش نمونه گیری، تصادفی طبقه ای نسبتی بود.

    یافته ها
    روایی محتوایی پرسشنامه با استفاده ازنظر متخصصان و روایی سازه آن با استفاده از آزمون تحلیل عاملی سنجیده شد. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (میزان آلفای کل 87/0) محاسبه شد. با توجه به نتایج تحلیل عاملی اکتشافی بر روی تمامی گویه های پرسشنامه (به جز گویه های جمعیت شناختی)، دو عامل جبران و معاشرت با هم و دو عامل ارائه خود و خود مجازی نیز باهم ترکیب شدند و 4 عامل «رفتار اطلاعاتی»، «اعتیاد»، «معاشرت و جبران» و «ارائه خود و خودمجازی» به عنوان عوامل تشکیل دهنده پرسشنامه نهایی به دست آمدند که ترکیب موارد فوق دارای توجیه نظری و منطقی هم بود. پس از حذف گویه هایی که در هیچ کدام از عامل ها بار عاملی نداشتند و همچنین گویه هایی که وجود آن ها در عامل های موردنظر توجیه نظری و منطقی نداشت، از 47 گویه اولیه 35 گویه در پرسشنامه باقی ماندند.
    کلیدواژگان: اعتبار یابی، جنبه های روانی، اجتماعی، شبکه های اجتماعی مبتنی بر تلفن همراه
  • فریده عصاره، عبدالحسین فرج پهلو، منصوره صراطی شبرازی صفحه 55
    زمینه و هدف
    به دلیل اهمیت ارتباط علمی میان دانشگاه و صنعت، بسیار مهم است که عوامل موثر بر این ارتباط شناسایی شوند. بر این اساس، این پژوهش با هدف بررسی تاثیر نزدیکی جغرافیایی بر همکاری دانشگاه و صنعت انجام شده است. شاخص همکاری در این پژوهش، میزان هم انتشاری دانشگاه و صنعت در نظر گرفته شده است.
    روش پژوهش: این پژوهش با رویکرد علم سنجی فضایی انجام گرفته است. در این بررسی هم انتشاری های دانشگاه و صنعت در ایران در فاصله سال های 2010- 2014 در نمایه استنادی گسترش یافته علوم از پایگاه وب او ساینس (تامسون رویترز)مورد بررسی قرار گرفت. به منظور بررسی تاثیر نزدیکی جغرافیایی، از مدل گرانشی نیوتون استفاده شده است که در ارتباط با همکاری های پژوهشی بیان می کند که میزان هم انتشاری دانشگاه و صنعت، به میزان انتشارات هر کدام و فاصله ای که میان آن دو وجود دارد، بستگی دارد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از به کارگیری مدل گرانشی نیوتون نشان داد که در بازه زمانی پنج ساله 2010 تا 2014 در پایگاه وب او ساینس، در هم انتشاری دانشگاه و صنعت در سطح ملی، عامل جغرافیایی عامل تاثیرگذار بوده است. بر این اساس میان فاصله جغرافیایی و هم انتشاری دانشگاه و صنعت ارتباط معکوسی برقرار است، بدین معنی که هرچه فاصله جغرافیایی میان پژوهشگران دانشگاهی و صنعتی بیشتر می شود، میزان هم انتشاری میان آن دو کمتر می شود.
    نتیجه گیری
    از یافته های این پژوهش، می توان در سیاستگذاری های پژوهشی استفاده کرد، به شکلی که با توجه به جریان محلی دانش دانشگاهی و کثرت واحدهای دانشگاهی در مناطق مختلف، صنایع و دانشگاه ها بتوانند از مزایای هم انتشاری با یکدیگر استفاده کنند و از طرفی با فراهم آوری امکانات ارتباط برای پژوهشگرانی که در یک منطقه نیستند، این امکان برای پژوهشگران فراهم شود که همتایان پژوهشی خود را بیابند.
    کلیدواژگان: علم سنجی فضایی، همکاری دانشگاه و صنعت، هم انتشاری، مدل گرانشی نیوتون، شبکه همکاری
  • علی انتظاری، نجمه سادات مرتجی صفحه 66
    زمینه و هدف
    آینده کشورها به واسطه نقش دانش در گرو بکارگیری هوشمندانه شبکه های اجتماعی تخصصی دانش محور است که توجه به سهم برتر متخصصین از عوامل محوری آن است. این مقاله شاخص های الگوی رفتار اشتراک دانش متخصصین ایرانی را در شبکه های اجتماعی تخصصی شناسایی کرده است.
    روش پژوهش: بدین منظور از مصاحبه عمیق نیمه ساختارمند با خبرگان حوزه پژوهش (15 نفر) و همچنین روش دلفی (9 نفر) به عنوان ابزار گردآوری داده ها در پژوهش استفاده شده است.
    یافته ها
    نشان می دهد که در الگوی رفتار اشتراک دانش متخصصین در فضای مجازی شاخص های بعد فردی شامل انگیزش، اخلاقیات، شخصیت (شامل برونگرا، سازشکار و خودگشوده)، توانایی، نگرش به منظور اشتراک دانش و امینت روانی می باشد. بعد گروهی دارای 3 شاخص منافع مشترک، ساختار گروه و سرمایه اجتماعی است. بعد محیطی دارای 4 مولفه به ترتیب زیر است: مولفه تکنولوژیکی با شاخص های: زیبایی گرافیکی، کاربرپسند بودن شبکه، امنیت سرور، نوع زیرساخت ارتباطی؛ مولفه سیاسی- حقوقی با شاخص های: بودجه برای R&Dفضای مجازی، تخصیص منابع مالی به توسعه زیرساخت، فیلترینگ، قوانین مربوط به مالکیت فکری و معنوی، پهنای باند، تنظیم مقررات و قوانین فضای مجازی؛ مولفه اقتصادی با شاخص های: هزینه اینترنت و تنوع بسته های اینترنتی؛ و مولفه اجتماعی- فرهنگی با شاخص های: سبک زندگی متخصصین و شخصیت ملی شناسایی شدند.
    نتیجه گیری
    تنها زمانی می توانیم به الگویی جامع از حیث نظری و کاربردی در حوزه رفتار اشتراک دانش دست پیدا کنیم که به شناسایی تعاریف، مفاهیم، ابعاد و مولفه های آن مبتنی بر شرایط حاکم بر فضای مجازی کشور اهتمام ورزیم زیرا موضوع رفتار کاربر ایرانی به خاطر تعامل با موضوعات تاریخی، سیاسی، فرهنگی اجتماعی چند وجهی و پیچیده است.
    کلیدواژگان: الگوی رفتار اشتراک دانش، متخصصین ایرانی، فضای مجازی، شبکه اجتماعی تخصصی، روش تحقیق کیفی اکتشافی
  • احمد کریم خانی، نرگس نشاط صفحه 82
    زمینه و هدف
    تعیین رابطه پنج عامل بزرگ شخصیت در رفتار اطلاع جویی دانشجویان تحصیلات تکمیلی.
    روش پژوهش: روش پژوهش پیمایشی و از نوع تحلیل همبستگی است که با استفاده از پرسشنامه 30 گویه ای رفتار اطلاع جویی و پرسشنامه 60 گویه ای NEO کاستا و مک کری داده های موردنیاز گردآوری شد. جامعه پژوهش را تعداد 343 دانشجوی ارشد و دکتری تشکیل داد که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای از میان دانشگاه های تهران، تربیت مدرس، امیرکبیر و علوم تحقیقات انتخاب شدند. برای تجزیه وتحلیل یافته ها از آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون گام به گام چندگانه استفاده گردید.
    یافته ها
    صفت روان رنجوری در دانشجویان موجب کم شدن زمان صرف شده برای امور پژوهشی آنان می گردد؛ و در مقابل، صفت برون گرایی افزایش تلاش برای رسیدن به اطلاعات موردنیاز دانشجویان را سبب می گردد. صفت گشودگی به تجربه در دانشجویان علاقه به موضوعات نو را افزایش می دهد و دو صفت وجدان گرایی و توافق گرایی نیز در افزایش بعد قضاوت ربط دانشجویان موثر است.
    نتیجه گیری
    شخصیت به عنوان مولفه های روان شناختی در رفتار اطلاع جویی دانشجویان نقش دارد؛ به گونه ای که 31 درصد رفتار اطلاع جویی دانشجویان بر اساس عوامل پنج گانه شخصیتی شکل می گیرد. لذا بهتر است دانشگاه ها و کتابخانه های دانشگاهی و مراکز اطلاع رسانی و نیز طراحان پایگاه های اطلاعاتی و رابط های کاربر به تاثیر این عوامل در طراحی نظام های اطلاعاتی توجه داشته باشند.
    کلیدواژگان: رفتار اطلاع جویی، شخصیت، پنج عامل بزرگ شخصیت، دانشجویان تحصیلات تکمیلی
|
  • Hamid Keshavarz*, Fatima Fahimnia, Alireza Nourouzi, Mohammad Reza Esmailie Page 1
    Background And Aim
    The current research aims to develop a literature-dependent and expert-modified model related to credibility evaluation of web information.
    Methods
    Regarding the approach, mixed method would be utilized. The research method then is mixed-heuristic using both qualitative and quantitative methodologies. In the first stage of the research, meta- synthesis was used as a qualitative research method. Secondly, exploring experts’ points of view was conducted by a Delphi method to develop the conceptual model identified in the first stage.
    Results
    Using the seven stage mode of meta-synthesis, a model was designed in four layers including concepts, categories, codes and indicators. A set of 68 indicators were incorporated into the different layers of the model. For reliability testing of the conceptual mopdel, a Delphi study was conducted in two rounds after which the comments of the experst were included into the model. Regarding the high degree of Kendall’s coeficinet of concordance about %.65 and the agreement perecentage of the most dimensions of the model higher than %90 the conceptual model was confirmed by the sample experts.
    Conclusion
    The conceptual model derived from the meta-synthesis and Delphi studies is a model accepted by experts and a base for future research to design some tools for related studies. The findings showed that the credibility evaluation is a concept whith different and multiple dimensions and components suitable for users, designers and policymakers to take them into consideration in design and evaluation of web resources.
    Keywords: modelling, credibility evaluation, top universities, information behavior, web information
  • Somayeh Kiyarsi, Yahya Ghaedi, Saeid Zarghami-Hamrah, Yazdan Mansourian Page 17
    Background And Aim
    The objective of this study is to find how the properties of process of developing the critical thinking are in the male students, ages 6-12, in Awareness of Violence and Social- Gender Stereotypes by Using P4C.
    Method
    the framework that emerged from these findings is defined by two thinking styles and six views of epistemology. The participants were 48 male pupils aged 6 to 12 years, from different preschools and schools in Dezfoul, who were randomly selected using random clustering sampling, out of From north and south and east and west of Dezfoul. Gaining the goals, we used the qualitative methodology of Grounded Theory. Observations, interviews, and providing a checklist are the tools for collecting data in this research. Two groups discussed on two aspects (awareness of violence and gender, social stereotypes) during 20-week sessions, each for 1 hour.
    Results
    In the model, critical thinking is defined as multimodal (logical, creative, responsible and metacognitive thinking)and The model the authors propose is developmental in that it illustrates a “progression in reflection” that is, an increasing sophistication in the manner in which the pupils’ representations and meanings are coconstructed during exchanges within a community of in quiry and In the model, the development of Critical Thinking is a “recursive” process in that it is not linear; it is revisited, revised, re-utilized during all grades of elementary school.
    Conclusion
    According to the analyses of the results, it may be said that developments the children’s critical thinking in Awareness of Violence and Social- Gender Stereotypes media occur through processes including elimination, attributing, transferring or transiting in different ages in a special form.
    Keywords: Critical Thinking, Violence Media, Social- Gender Stereotypes media, Philosophy for children
  • Mansour Torkiantabar, Sedigheh Mohammad Esmaeil, Fatemeh Nooshinfard Page 32
    Background And Aim
    this research was performed to investigate factors affecting the commercialization of research results in knowledge-based companies using a descriptive survey.
    Method
    this was a descriptive survey and since it defines the relations between variables, it is correlational. To collect the required research data, a researcher-made questionnaire was used. This questionnaire includes 39 questions in 8 dimensions (individual, organizational, environmental-organizational, cultural-social, legal, economic, political and industrial factors) and 5 questions related to commercialization. The statistical population of this research includes 970 of the CEOs of knowledge-based companies based in the Science and Technology parks of six major cities of Iran and the sample size was determined to be 275 based on Cochran's formula. Data analysis was performed using the SPSS-20 and Amos-20 software.
    Results
    the results from this research showed that all the 8 factors significantly predict success in the commercialization of research results; but the results from the simultaneous investigation of the role of predictive variables in the commercialization of research results showed that the following items have the most significant roles in the commercialization of research
    Results
    legal (β=056, p
    Conclusion
    based on the results, in order to invest in the development of the infrastructures of the commercialization of research results, the greatest amount of focus must be placed on legal, industrial, organizational and ultimately economic factors respectively because the development and revision of these factors will indirectly affect the other factors.
    Keywords: commercialization, scientific research results, knowledge-based companies
  • Narges Obaidi *, Mohammadreza Kiani, Mohammadali Rostaminejad Page 43
    Background And Aim
    The aim of this study was validation of questionnaire of psycho - social aspects (PSA) of phone-based social network's (MSN) use.
    Methods
    This descriptive survey used a researcher-made questionnaire on a sample of post graduate students of University of Birjand and Persian Gulf University (348 participants).
    Results
    For questionnaire’s validity, the experts’ opinions and factor analysis were used, and Cronbach's alpha was used for questionnaire’s reliability (0.87). Finally, According to the results of the initial test, compensation and socialization, and self-presentation and virtual self were combined to form 4 factors of "information behavior", "addiction", "socialization and compensation" and "self- presentation and virtual self" as final questionnaire’s factors. After removing items that had no suitable loading on any factors and also with no theoretical and logical justifications, out of 47 items 35 remained.
    Keywords: Mobile-based social networks, Compensation, Addiction, Self-presentation, Virtual self, Socialization, Information behavior
  • Farideh Osareh, Abdolhossein Farajpahlou, Mansoureh Serati Shirazi Page 55
    Background And Aim
    Due to the importance of scientific relations between university and industry, it is so important to identify the factors that affect these relations. So,the aim of this study is to investigate the effect of spatial proximity on university- industry collaboration. The collaboration indicator which is used here is University- Industry Co-publications.
    Methods
    The research is done by spatial scientometrics aproach and the university- industry co-publications of Iran in the period 2010-2014 from Science Citation Index Expanded of Web of Science were analyzed. In order to to investigate the effect of spatial proximity the Gravity Model was employed. This model for collaboration implays that co-publication between university and industry depens on their total scientific output and the geographical distance between them.
    Results
    the research findings showed the significant effect of spatial proximity on co-publication.
    Conclusion. The findings of this research can be used in research policy making in the way that on the one hand, both university and industry benefit from the co-publication advantages by domestic knowledge flow and on the other hand the rsearchers be able to find propr reseach partner who are not co-located with them
    Keywords: Spatial Scientometrics, University- Industry collaboration, co-publication, Gravity Model, collaboration network
  • Maghsoud Amiri, Ali Entezari, Najmeh Sadat Mortaji Page 66
    Background And Aim
    Due to the extensive use of knowledge intelligence, the future of countries depend on the application of specialized knowledge-based social networks. Thus, it is noteworthy to highlight the important role of the professionals. The key indicators of a model for knowledge sharing of Iranian experts, in experts’ social networks has been identified.
    Methods
    For this purpose, experts were interviewed in depth using a semi-structured framework in the field of research (n = 15) as well as the Delphi method (n = 9) were used to collect data in research.
    Results
    Findings indicate that the main variable of knowledge sharing behaviors are divided into individual, group, and environmental indexes respectively. Components of the individual dimension of knowledge sharing includes motivation, ethicality, personality, ability, attitude towards knowledge sharing and psychological security. Group dimension of knowledge sharing include shared benefits, group structure and social capital; and finally environmental factors, including technological (beautiful graphics, user-friendly network, server security, the communication infrastructure), political-legal (Funding for R & D for cyberspace area, allocation of financial resources to develop the infrastructure, filtrating, laws relating to intellectual property, bandwidth regulations and laws of cyberspace), economic (The cost of Internet and diversity of online packages) socio-cultural (experts lifestyle and Iranian national character).
    Conclusion. We can only come to a comprehensive and theoretical model in the field of knowledge sharing behavior of Iranian users when identify the definitions, concepts, dimensions and components of virtual space based on the conditions prevailing in the country.
    Keywords: knowledge sharing behavior model, Iranian professionals, cyberspace, expert's social network, exploratory qualitative method
  • Ahmad Karimkhani, Narges Neshat Page 82
    Background And Aim
    To determine the relationship between big five personality factors on the behavior of saving information graduate students in Tehran.
    Methods
    The Correlation method work that was using the 30 a questionnaire and inform behavior questionnaire, a NEO-saving 60 Costa and Mac Carey was required for data collection. The research community, the number of doctoral and master's students 343 formed using a multi-stage cluster sampling method and from Tehran University, tarbiat modares University, Amir Kabir University and universities science research. Karyotype analysis for the results of the statistical test, Pearson and multiple step by step regressions was used.
    Results
    causes of low neuroticism trait in students getting the time spent for research students; and conversely, to be fitted out attribute increases the information needed to attempt to reach the students cause. Students interested in openness to experience, attribute to the new threads in it increases, and the two new adjectives to be conscientious and agreement as well as in increasing the effective relevance judgment later.
    Conclusion. Psychological factors play a role as a character in the information-seeking behavior so that in accordance with the findings of the present study, 31 percent of students based on saving behavior of the notice five factors personality fitted shape. Therefore, academic libraries and information centers in the design of databases and user interfaces it is better to have a special focus on these factors.
    Keywords: information-saving behavior, the big five factors of personality, the character of graduate students