فهرست مطالب

انرژی های تجدیدپذیر و نو - سال چهارم شماره 1 (پیاپی 7، تابستان 1396)

نشریه انرژی های تجدیدپذیر و نو
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 7، تابستان 1396)

  • بهای روی جلد: 100,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1396/07/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • یوسف گرجی مهلبانی، علی اصغر مفرد بوشهری، روانبخش عزیززاده آرانی صفحات 1-8
    علی رغم مزیت های فراوان پنجره ها، درصورتی که نتوان بهره وری انرژی آن را افزایش داد، 30 درصد از هدررفت انرژی کل جداره های خارجی در پنجره ها اتفاق می افتد. تکنولوژی های جدید که صنعت ساختمان را متحول کرده است، سبب بهبود عملکرد حرارتی و برودتی در پنجره ها، نسبت به سال های گذشته، شده است. از آن جا که بهبود عملکرد بارسرمایشی و گرمایشی در فصول سرد و گرم سال، یکی از اولویت های بهینه سازی مصرف انرژی در اجزای ساختمانی است، لذا هدف از این پژوهش، بررسی عملکرد حرارتی و برودتی پنجره های متداول در صنعت ساختمان ایران می باشد. به این منظور، تعداد 21 نمونه از این پنجره ها در نرم افزار دیزاین بیلدر مدل سازی شده و توسط افزونه ی انرژی پلاس با داده های هواشناسی شهر قزوین، مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از تحلیل نشان داد که استفاده از پنجره های دوجداره و سه جداره به جای پنجره های تک جداره، به طور متوسط، سبب کاهش بار گرمایشی به ترتیب به میزان 17 و 39 درصد می شود. همچنین نتایج تحلیل ها نشان داد که پنجره های کم گسیل، در تامین آسایش حرارتی مناطق مرکزی ایران که دارای اقلیم گرم هستند و نیاز به بار سرمایشی زیادی دارند، دارای عملکرد مطلوب می باشد.
    کلیدواژگان: پنجره، عملکرد حرارتی، عملکرد سرمایشی، دیزاین بیلدر، انرژی ساختمان
  • پوریا بهارنژاد، مجتبی شیخی ارغندی، سیداحسان شکیب صفحات 9-15
    فشار گاز طبیعی در ایستگاه تقلیل فشار به منظور رسیدن به فشار مطلوب برای مصرف در واحدهای دیگر نیروگاه ها کاهش می یابد. پژوهش حاضر به منظور بهینه سازی شرایط دمایی گاز خروجی از ایستگاه تقلیل فشار نیروگاه سیکل ترکیبی شهید کاوه قاین انجام گرفته است. بهینه سازی بر مبنای جلوگیری از تشکیل هیدرات گازی و نیز دامنه دمایی که در آن مصرف انرژی بهینه و راندمان احتراق در محل مصرف گاز مناسب است، صورت پذیرفته است. هدف از این مقاله، بهینه سازی کاهش مصرف سوخت، کاهش استهلاک و بهبود کارکرد هیترهای گاز، کاهش هزینه های بهره برداری و همچنین کاهش صدمات و خسارات و دوره های تعمیراتی مورد نیاز می باشد. برای این منظور ابتدا مدلسازی هندسی دستگاه رگولاتور نیروگاه انجام گرفته و سپس با استفاده از روش دینامیک سیالات محاسباتی، تجزیه و تحلیل های لازم بر روی هندسه مورد نظر اعمال شده است. در نهایت با مقایسه دمای گاز خروجی در محدوده ی دمای استاندارد گاز طبیعی که از هندبوک های مهندسی استخراج شده است، امکان تنظیم دمای گاز خروجی از گرمکن در محدوده ی دمایی استاندارد جهت جلوگیری از تشکیل هیدرات گازی فراهم شده است.
    کلیدواژگان: بهینه سازی، تقلیل فشار، نیروگاه سیکل ترکیبی، دما
  • طیبه سلیمیان ریزی، بهنام مستاجران گورتانی، سیدطاهر کرمانی القریشی صفحات 16-21
    بحران انرژی در سال های اخیر، محدود بودن منابع سوخت های فسیلی و آلایندگی آن ها، استفاده از منابع تجدیدپذیر انرژی، به ویژه انرژی خورشیدی را توسعه داده است. به منظور بررسی میزان کارایی انواع سیستم های خورشیدی، آگاهی از میزان شدت تابش های خورشیدی در هر منطقه ضروری است. در تحقیق حاضر شدت تابش های کلی، پراکنده و مستقیم خورشید در سطح افقی زمین، در یک روز مشخص، برای شهرستان شهرکرد، با استفاده از دستگاه توان سنج خورشیدی اندازه گیری شده اند. همچنین داده های شدت تابش مستقیم خورشیدی برای این منطقه، با استفاده از مدل تابش هاتل، که توسط نرم افزار gPROMS مدل سازی شده، نیز محاسبه شده است. در نهایت به منظور کنترل نتایج تجربی به دست آمده از دستگاه توان سنج خورشیدی و بررسی دقت مدل هاتل، از داده های تابش لحظه ای ثبت شده در ایستگاه تشعشع سنجی اداره هواشناسی شهرستان شهرکرد استفاده شده است. بر اساس نتایج، داده های دستگاه توان سنج در ساعات میانی روز حداقل انحراف و در ساعات اولیه و پایانی روز حداکثر انحراف از داده های ثبت شده توسط پیرانومتر را داشته است. مدل تابش هاتل نیز، شدت تابش مستقیم خورشیدی را به خوبی و با انحراف نسبتا کمی از داده های پیرانومتر برآورد نموده است.
    کلیدواژگان: برآورد شدت تابش خورشیدی، توان سنج خورشیدی، مدل تابش هاتل، ایستگاه تشعشع سنجی
  • بهروز شهریاری، احسان سیف علی صفحات 22-26
    تقاضا برای انرژی در جهان رو به افزایش می باشد و بطور همزمان منابع سوخت های فسیلی رو به کاهش است؛ از سوی دیگر آلودگی ناشی از استفاده از سوخت های فسیلی و اثرات نامطلوب آن بر محیط زیست و تبعات منفی آن بر زندگی انسان ها و سایر موجودات در کره زمین باعث تلاش گسترده ای در جهت یافتن منابع تولید انرژی جایگزین در دنیا شده است. تولید همزمان یا مولد های برق و حرارت و تولید پراکنده را می توان به عنوان استراتژی کلیدی در جهت کاهش مصرف انرژی و اجتناب از آلودگی زیست محیطی به حساب آورد. با توجه به این واقعیت ها، تکنولوژی ترموفتوولتاییک می تواند بسیار موثر باشد. ترموفتوولتاییک سیستمی است که می تواند به طور مستقیم پرتوهای تابیده شده از یک منبع حرارت (به عنوان مثال شعله حاصل از سوخت های فسیلی) با استفاده از سلول های فتوولتاییک به انرژی الکتریکی تبدیل کند. براساس این تکنولوژی یک مشعل گاز خانگی این قابلیت را خواهد داشت که تمام انرژی گرمایی و الکتریکی مورد نیاز منزل مسکونی را تامین نماید. تحقیق حاضر به مطالعات اولیه و ارایه مفاهیم بنیادین و مقایسه تکنولوژی ترموفتوولتاییک خورشیدی با سایر تکنولوژی های تولید مستقیم برق از حرارت می پردازد و در پایان پتانسیل این تکنولوژی برای تامین نیازهای انرژی ساختمان بررسی می شود.
    کلیدواژگان: ترموفتوولتاییک، تولید همزمان برق و حرارت، افزایش بازده
  • امید دیمی، سید علیرضا ذوالفقاری، سیدمجید ملک جعفریان صفحات 27-33

    در تحقیق حاضر، میزان مصرف انرژی یک سیستم گرمایش انفرادی با در نظر گرفتن قید آسایش حرارتی در یک اتاق نمونه مورد ارزیابی قرار گرفته و با سیستم گرمایش غیر انفرادی مقایسه شده است. اتاق مذکور به ابعاد 2/7×3×4 متر مکعب است و شامل میز، صندلی، مدلی تقریبی از بدن انسان، یک دریچه ی خروجی هوا و چهار دریچه ورودی هوا برای سیستم تهویه انفرادی می باشد. برای انجام محاسبات و حل معادلات حاکم از حلگر عددی اپن فوم استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که شاخص احساس حرارتی میانگین افراد (PMV) در محل حضور فرد در سیستم گرمایش غیر انفرادی توزیع یکنواخت تری نسبت به سیستم انفرادی دارد. با این وجود، پارامتر نارضایتی حرارتی موضعی ناشی از کوران برای سیستم گرمایش انفرادی در محدوده ی مجاز (کمتر از 20%) قرار گرفته است. همچنین، توان مصرفی سیستم گرمایش انفرادی بسیار کمتر از سیستم گرمایش غیر انفرادی گزارش شد، به طوری که صرفه جویی در انرژی در حدود 70 تا 85 درصد حاصل گردید. در وضعیت گرمایش انفرادی، شرایط مطلوب آسایش حرارتی و مصرف انرژی کمینه از بین حالت های مورد بررسی در سرعت 1 متر بر ثانیه به ازای دمای 34/5 درجه سلسیوس به دست آمد.

    کلیدواژگان: سیستم گرمایش انفرادی، آسایش حرارتی، آسایش حرارت، نارضایتی حرارتی موضعی، مصرف انرژی
  • شعله کاظمی فرد، لیلا ناجی، فرامرز افشار طارمی صفحه 34
    تقاضای انرژی جهانی بدلیل افزایش جمعیت و توسعه تکنولوژی بشدت بالا رفته است. بنابراین تمایل به سمت کاربرد منابع انرژی تجدیدپذیر با عمر بالا، قابل اعتماد و مقرون به صرفه افزایش یافته است. انرژی خورشیدی، از میان سایر منابع انرژی تجدیدپذیر، یک منبع انرژی امیدبخش دردسترس و رایگان است که می تواند برای بحران انرژی موجود مورد استفاده قرار گیرد. انرژی خورشیدی و تکنولوژی آن در تمام نقاط جهان در حال پیشرفت می باشد که دلیل آن کمبود منابع فسیلی و محدودیت های موجود در استفاده از سایر منابع انرژی می باشد. انرژی خورشیدی بدلیل مزایای فراوان مانند دردسترس بودن، مقرون به صرفه بودن، ظرفیت و بازده بالا در مقابل سایر منابع انرژی تجدیدپذیر، بهترین گزینه برای تامین انرژی جهان می باشد. این مقاله به بررسی لزوم نیاز به منابع انرژی تجدیدپذیر، صنایع انرژی خورشیدی، سناریوهای انرژی جهان و چالش های پیش رو می پردازد و انرژی خورشیدی را بعنوان یک گزینه مطلوب معرفی می نماید. همچنین فرصت های همراه با منابع انرزی تجدیدپذیر را مرور میکند که شامل امنیت انرژی، دسترسی به انرژی، توسعه اجتماعی و اقتصادی، کاهش تغییرات آب و هوایی و درنهایت کاهش خطرات سلامت می باشد. علیرغم فرصت هایی که بوجود می آید، چالش هایی نیز در زمینه توسعه پایدار منابع انرژی تجدیدپذیر وجود دارد.
    کلیدواژگان: منابع انرژی تجدیدپذیر، انرژی خورشیدی، توسعه پایدار، تغییر اقلیم
  • شهین ابراهیمی، نوید غفارزاده * صفحات 44-51
    انرژی باد یکی از قابل دسترس ترین انرژی های تجدید پذیر است. پیش بینی سرعت باد با دقت بالا، برای توسعه این انرژی موثر خواهد بود. این مقاله راه حل مناسبی برای مساله پیش بینی سرعت باد، با استفاده از سه نوع شبکه عصبی براساس تقسیم و ترکیب ارائه می دهد. سه شبکه، به ترتیب، تقویت به وسیله پالایش (BF)، اختلاط خبره ها (ME) و تقویت اختلاط خبره ها (BME) می باشند. در این سه شبکه ابتدا، فضای مساله بین کلاس بندهای اصلی تقسیم می شود و سپس با رویکرد مشخصی ترکیب می شود. نتایج آزمایشات روی داده های واقعی باد بندرماهشهر نشان می دهد که متد BME سرعت باد را با دقت بالاتری نسبت به سایر متدها پیش بینی می کند. در تقویت اختلاط خبره ها، ابتدا فضای مساله با استفاده از ساختار تقویت به وسیله پالایش تقسیم می شود و سپس وزن های به دست آمده از این ساختار به عنوان وزن های اولیه ساختار اختلاط خبره ها در نظر گرفته می شود. برای کلاس بندهای اصلی تمام ساختارها از شبکه عصبی منفرد پرسپترون چندلایه (MLP) استفاده شده است. همچنین هر دو معیار خطا و کارایی برای ارزیابی نتایج استفاده شده است.
    کلیدواژگان: پیش بینی سرعت باد، ترکیب شبکه های عصبی، تقویت به وسیله پالایش، اختلاط خبره ها، تقویت اختلاط خبره ها
  • حسین عالم، محمود فلاحی، صبا نحاس فرمانیه صفحات 52-61
    منابع انرژی فسیلی پایان پذیر است و استفاده از آن ها باعث آلودگی های زیست محیطی فراوانی می گردد، لذا به منابع انرژی پاک و جایگزین نیاز است. پمپ های زمین گرمایی حلقه بسته از این گونه انرژی ها محسوب می شوند، اما تاکنون مطالعه ی کاربردی در جهت استفاده از این سامانه در مقیاس کل ایران انجام نشده است. استفاده از روش های معمول در جهت کسب اطلاعات دقیق از شرایط محلی زمین برای نصب، نیازمند تجهیزات آزمایشگاهی و انجام آزمایش های پرهزینه زمین شناختی در مقیاس محلی است. در نتیجه، بهترین روش از نظر بهره وری اقتصادی در مقیاس کل ایران، تلفیق لایه های اطلاعاتی پایه در سیستم اطلاعات جغرافیایی در یک فاز شناسایی مکانی، در قالب تهیه ی نقشه ی پایه ی پراکنش مکانی مناطق مستعد نصب پمپ های زمین گرمایی حلقه بسته می باشد. این نقشه در جهت تعیین و بررسی شرایط پایه، شامل سطوح هدایت گرمایی سنگ بستر، مهندسی خاک، مشخصه های اقلیمی و شرایط محیطی زمین نصب و کاربری زمین و تلفیق آنها در سیستم اطلاعات جغرافیایی ایجاد شده است. این نقشه موجب مدیریت بهتر در مکان یابی مناطق مستعد، کاهش هزینه های طراحی و نصب اقتصادی پمپ های زمین گرمایی حلقه بسته می گردد.
    کلیدواژگان: پمپ حرارتی زمین گرمایی حلقه بسته، سیستم اطلاعات جغرافیایی، مکان یابی
  • محمد مهدی کشتکار، سعید زیدآبادی نژاد صفحات 62-69
    کار حاضر گزارشی از شبیه سازی عددی انتقال حرارت جابجایی طبیعی در یک اتاق با گرمایش موضعی از کف و سرمایش متقارن از طرفین است. این آنالیز به منظور بررسی انتقال حرارت صورت گرفته از دو رادیاتور تخت در کف یک اتاق مربعی شکل انجام شده است. میدان جریان و دما از شبیه سازی عددی معادلات بقاء جرم، اندازه حرکت و انرژی در حالت جریان آرام، پایدار و دو بعدی به روش حجم محدود به دست آمده اند. در حالی که مقدار انرژی گرمایی وارد شده به اتاق ثابت است، تاثیر پارامتر بدون بعد عدد رایلی و توان حرارتی رادیاتورها و همچنین مکان قرارگیری آن ها بر میدان جریان و دما ارزیابی شده است. پس از آنالیز مساله مشخص شد که با افزایش عدد رایلی، جریان چرخشی درون اتاق افزایش یافته و انتقال حرارت جابجایی غالب می گردد.
    کلیدواژگان: جابجایی طبیعی، محفظه بسته، روش حجم محدود، گرمایش موضعی، عدد رایلی
  • لیلا صیدآبادی، علی مظاهری، مصطفی مافی، اسماعیل مفرد بوشهری، علیرضا نصیرایی، شهرام فلاح فیشانی، علی اصغر توسلیان صفحات 70-77
    استفاده از سیستم های نوین تامین انرژی، از جمله راهکارهای در دست بررسی برای تامین انرژی در مناطق سخت گذر است. از جمله این سیستم های نوین، می توان به سیستم های تجدیدپذیر اشاره نمود. در این تحقیق، امکان سنجی فنی-اقتصادی سیستم های تامین انرژی بر پایه منابع تجدیدپذیر برای سه روستای سخت گذر پیچ بن، نرملات و دینه رود، واقع در الموت شرقی قزوین، انجام شده است. با بررسی انواع سیستم های تجدیدپذیر و پتانسیل منطقه، دو سیستم خورشیدی و زیست گاز برای سه روستا برگزیده شدند. محاسبات فنی بیانگر این موضوع است که برای روستاهای پیچ بن، نرملات و دینه رود به ترتیب 1200، 150 و 1000 پنل فتوولتاییک مورد نیاز است. همچنین مطالعات نشان می دهد که گاز تولیدی از فضولات حیوانی در این سه روستا به ترتیب 145008، 62000 و 50000 مترمکعب است. با توجه به محاسبات اقتصادی، توجیه پذیرترین طرح، سیستم های ترکیبی فتوولتاییک-زیست گاز با 5/5 سال دوره بازگشت سرمایه و 13/16 درصد نرخ بازگشت داخلی (IRR) است.
    کلیدواژگان: پنل فتوولتاییک، سیستم ترکیبی، سیستم زیست گاز، نرخ بازگشت داخلی
|
  • Yousef Gorji Mahlabani, Aliasghar Mofrad Boushehri, Ravanbakhsh Azizzadeh Araei Pages 1-8
    Despite numerous benefits of windows, they will cause 30 % total energy loss through building enclosure if energy efficiency is not increased. State-of-the-art technologies that have developed Building Industry have improved heating and cooling performance in windows compared to previous years. Since the improvement of cooling and heating load performance in cold and hot seasons is a priority in increasing energy efficiency in building elements, the purpose of this study was to investigate heating and cooling performance of conventional windows in the Building Industry of Iran. To this end, 21 types of windows were modeled in Design Builder Software and analyzed using Energy-Plus plug-in with meteorological data of Qazvin. The results showed that using double-glazed and triple-glazed windows instead of single-glazed windows respectively lead to 17 and 39 % of average decreased heating load. In addition, the analyses showed that low-emission windows have a desirable performance in the provision of thermal comfort of central regions of Iran with warm climates that require much cooling load.
    Keywords: Window, heating performance, cooling performance, Design Builder, Building energy
  • Pooria Baharnejad, Mojtaba Sheikhi Azqandi, Seyyed Ehsan Shakib Pages 9-15
    The pressure of natural gas in letdown station is reduced in order to reach the desired pressure for using the other units. The present work is done to optimize the output temperature of pressure regulating station at “Shahid Kaveh of Qaen” combined cycle power plant. The reported optimization is based on prevention of the clathrate hydrates formation, the temperature domain, in which the energy consumption is optimized and combustion efficiency at gas consumption post is appropriate. The purposes of this optimization are fuel consumption reduction, better operation of gas heaters, operating costs decrease, less damage in mechanisms and construction period reduction . In order that, at first the gas regulator geometry is modeled then with Computational fluid dynamics, the simulations and analysis are done . Finally, by comparing the output gas temperature with the standard temperature range of natural gas extracted from engineering handbooks, the adjustment of the heater output temperature is possible in order to prevent the formation of gas hydrates.
    Keywords: Optimization, Pressure Reduction, Combined Cycle Power Plant, Temperature
  • Tayebeh Salimiyan Rizi, Behnam Mostajeran Goortani, Taher Kermani Alghorayshi Pages 16-21
    The energy crisis, limited resources of fossil fuels, along with their negative environmental impacts in recent years have caused to increase the use of renewable energy sources, particularly solar energy. In order to evaluate the performance of solar systems, knowledge of the solar radiation intensity in each region is essential. In this study, solar irradiance components, diffuse and direct, for the city of Shahrekord, are measured. Solar power meter and Pyranometer are used for the experimental measurements. The Hattel radiation model, developed on gPROMS platform is used to calculate solar irradiance. Finally, in order to control the solar power meter results and the accuracy of Hattel model, radiation data recorded moment in Shahrekord solar radiation station has been used. The results indicate that around noon, good agreement exists between the measured results of solar power meter and those of pyranometer. While, during the early hours and the end of the day there is 23% difference between the measurement results. The Hattel model predictions for solar irradiance, agrees better with the measurements of pyranometer.
    Keywords: defining of the intensity of solar radiation, solar power meter, Hattel model, solar radiation station
  • Behrooz Shahriari, Ehsan Seyfali Pages 22-26
    The growing demand of energy coupled with decreasing in fossil fuels supplies, on the other hand, environmental pollution of fossil fuels and harm effect of it on lives of humans and other creations in world led to research in situated energy resources. The cogeneration or combined heat and power generation (CHP) and distributed generation could be the key strategy to achieve reduce energy consumption and environmental pollution. With considering this facts, thermophotovoltaic (TPV) technology could be very useful. Thermophotovoltaic is a system to convert into electrical energy the radiation emitted from an artificial heat source (i.e. the combustion of fuel) by the use of photovoltaic cells. A domestic gas furnace based on this technology can provide the entire thermal need of an apartment and can also contributes to satisfy the electrical demand. In this research, the initial studies and fundamental concepts in area of thermophotovoltaic and comparison of this technology with other direct electrical generation technologies are presented. Finally the potential of thermophotovoltaic technology for satisfy building thermal and electrical energy needs will be investigated.
    Keywords: Thermophotovoltaic, combined heat, power generation, efficiency increase
  • Omid Deymi, Alireza Zolfaghari, Majid Malek-Jafarian Pages 27-33

    In the present study, the energy consumption of a personalized heating system has been evaluated with considering of thermal comfort conditions in a sample room and also compared with non-personalized heating system. The mentioned room has dimensions as 4×3×2.7 m3 and it includes a table, a chair, approximate model of a human body, a return air opening and four air inlet diffusers for personalized ventilation system. For solving the governing equations, OpenFOAM numerical solver has been utilized. Results indicate that non-personalized heating system can provide more uniform distribution in Predicted Mean Vote (PMV) index compared with personalized heating system. Nevertheless, the local thermal discomfort index due to draught is within the permissible range (less than %20) for personalized heating system. Also, the energy consumption of personalized heating system has been reported much less than nonpersonalized heating system, therefore the energy saving of personalized system is about 70 to 85 percent. In personalized heating mode, desired conditions of thermal comfort and minimum energy consumption obtained at the velocity of 1m/s and temperature of 34.5 °C among the investigated cases.

    Keywords: Personalized heating system, Thermal comfort, Thermal sensation, Local thermal discomfort, Energy consumption
  • Sholeh Kazemifar, Leila Naji, Faramarz Afshar Taromi Page 34
    Due to population explosion and technological progresses, world's energy demand is growing up fast. Therefore application of renewable energy sources because of reliable, cost-effective and everlasting for energy demand is attractive. Solar energy, among different types of renewable energy sources, is a promising candidate and easily available source to manage long term for energy crisis. Solar technology and industry is developing all over the world because of lack of fossil fuels and limitations for application of the other types of energy. Solar energy shows many advantages such as availability, cost effective, high capacity and efficiency compared to other types of renewable resources, therefore is the best option for energy supply around the world. This paper considers the need of renewable energy, solar energy industries, world energy scenarios and challenges, and introduces solar energy as a good candidate. Also the paper reviewed the opportunities associated with renewable energy sources including energy security, energy access, social and economic expansion, climate change mitigation, and finally reduction of health effects. Despite these opportunities, there are challenges about sustainability of renewable energy sources.
    Keywords: Renewable Resources of Energy, Solar Energy, Sustainable Development, Climate Change
  • Shahin Ebrahimi, Navid Ghaffarzadeh Pages 44-51
    Wind power is one of the most accessible renewable energy. Wind speed forecasting with high accuracy, will be effective for the development of this power. This paper presents an appropriate solution for Wind speed forecasting problem, using three hybrid neural networks based on divide and conquer. The three networks are boosting by filtering (BF), mixture of expert (ME) and boosted mixture of experts (BME) respectively. In these networks, the problem spaces are divided between the base classifiers and then, with a determined approach are combined. Tests based on actual wind data of Mahshahr show that the BME method can predict the wind speed with higher accuracy compared to other methods. In boosted mixture of experts at first, the problem space divided by boosting structure and then obtained weight from this structure, considered as the initial weight of the mixture. For main classifier of all structure, we used multilayer perceptron neural network (MLP).Also, both error criterion and performance have been used for assessing the results.
    Keywords: wind speed forecasting, combination neural networks, Mixture of experts, Boosting by Filtering, Boosted Mixture of Experts
  • Hossein Alem, Mahmoud Fallahi, Saba Nahas Farmanieh Pages 52-61
    Fossil energy sources are temporary and their use can cause many environmental pollutions, therefore, clean and alternative energy sources are needed. Geothermal pumps are closed loops of these energies but so far, an applied study on the use of this system has not been carried out on the whole scale of Iran. The use of routine methods for obtaining accurate information, from local ground conditions for installation, requires laboratory equipment and carrying out costly geological experiments on a local scale. As a result, the best method in terms of economic efficiency, on the whole scale of Iran, is the integration of the basic layers of information in the GIS in a spatial identification phase, to provide a basic distribution map for the installation of geothermal pumps. This map is designed to determine the baseline conditions, including the thermal conductivity of the bedrock, soil engineering, climatic and environmental conditions, land installation and land use, and their integration into the GIS. This map improves management in the following ways: site selection susceptible areas and reduce the cost of designing and installing geothermal pumps closed loops.
    Keywords: Closed loop geothermal pumps, Geographic Information System, Site selection
  • Mohammad Mehdi Keshtkar, Saeed Zaidabadi Nejad Pages 62-69
    The present work reports of the numerical simulation of natural convection in a square enclosure with local heating of bottom and cooling from side walls. This simulation has been done to evaluate the thermal analysis of two floor radiator in a squares room. Flow and temperature fields were obtained by numerical simulation of mass, momentum and energy equations in laminar, steady and two-dimensional flows. While the amount of heat energy into room is constant, effect of parameter dimensionless Rayleigh number and strength of the heat source as well as the location of they, evaluated on flow and temperature fields. In the end, it was found that by increasing the Rayleigh number, rotational flow within the room increases and convective heat transfer is dominant.
    Keywords: natural convection, room, finite volume method, local heating, Rayleigh number
  • L. Seidabadi, A. Mazaheri, M. Mafi, E. Mofrad Bushehri, A. Nasiraee, Sh. Fallah Fishani, A. A. Tavsolian Pages 70-77
    Using of modern energy systems is the one of ways for supplying energy in hard transition zones. In this investigation, a technical-economic feasibility study on energy production systems from renewable sources was done for three hard transition rural areas including Pichbon, Narmellat and Dinehroud, located in the eastern Alamut, Qazvin. Among different renewable energy production systems, solar and biogas systems were selected based on the rural areas potential. Technical calculation reveals that Pichbon, Narmellat and Dinehroud require 1200, 150 and 1000 Photovoltaic (PV) panels, respectively. The gas produce from animal waste, in these rural areas, are 145008, 62000 and 50000 m3, respectively. According to economic calculations, a hybrid PV-biogas system was chosen as the most viable economic, with payback period equal to 5.5 years and internal rate of return equal to 16.13 percent.
    Keywords: Photovoltaic panels, hybrid systems, biogas systems, internal rate of return