فهرست مطالب

مجله آموزش و سلامت جامعه
سال چهارم شماره 3 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا طاهری خرامه، مجید براتی *، سحر خوش روش صفحات 1-3
  • فهیمه حقی، شمس الدین نیکنامی *، صدیقه سادات طوافیان صفحات 4-11
    سابقه و هدف
    مسمومیت حاملگی شایعترین عارضه دوران بارداری و یکی از سه علت اصلی مرگ زنان باردار می باشد. با توجه به شیوع بالای مسمومیت حاملگی در شهرستان پلدختر، این مطالعه با هدف بررسی تاثیر برنامه آموزشی تغذیه ای پیشگیری کننده از مسمومیت بارداری بر رفتارهای تغذیه ای زنان باردار انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی بود که در سال 1396 و با شرکت 120 زن باردار سه ماهه سوم مراجعه کننده به مراکز بهداشتی-درمانی شهرستان پلدختر انجام گردید. شرکت کنندگان در مطالعه به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل (60=n) تقسیم شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر اطلاعات جمعیت شناختی، سوالات آگاهی، نگرش و عملکرد بود. داده ها در نسخه 16 نرم افزار SPSS و با آزمون های Wilcoxcon ، Mann-whithney، T Testو Anova تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه تفاوت معنی داری در زمینه آگاهی، نگرش و عملکرد بعد از مداخله بین گروه آزمون و کنترل نشان داد (0.001>P). همچنین میانگین نمرات آگاهی، نگرش و عملکرد قبل و بعد از مداخله در گروه آزمون تفاوت آماری معنی دار داشتند (0.001>P).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد مداخله آموزشی در بهبود رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از مسمومیت حاملگی موثر بود. لذا پیشنهاد می شود ضمن انجام مطالعات بیشتر برای تایید نتایج از این مداخله برای آموزش زنان باردار استفاده شود.
    کلیدواژگان: آموزش بهداشت، رفتار، مسمومیت حاملگی، بارداری
  • مسعود خداویسی، مه ناز محمدخانی، رویا امینی *، منوچهر کرمی صفحات 12-18
    سابقه و هدف
    احتیاطات استانداردی راهبرد اساسی برای پیشگیری از مواجهات شغلی در کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی می باشد. این مطالعه با هدف تعیین عوامل پیش بینی کننده رعایت احتیاطات استاندارد کنترل عفونت بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه توصیفی- تحلیلی 84 نفر از کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی شهر همدان در سال 1396 به روش سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه چند بخشی شامل اطلاعات دموگرافیک، آگاهی، سازه های مدل اعتقاد بهداشتی و عملکرد می باشد که به صورت خود گزارشی تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS-21 و با استفاده از آزمونهای آماری تی مستقل، همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سن افراد مورد پژوهش 63/7±64/31 بود. میانگین نمره آگاهی نمونه ها در مورد احتیاطات استاندارد (13/15±85/46) در حد ضعیف بود و میانگین نمره عملکرد نمونه ها در حد متوسط (73/12±16/55 ) بود. بین نمرات آگاهی و عملکرد ارتباط معنی داری وجود نداشت (05/0 P) و بین سازه منافع درک شده و آگاهی ارتباط معنی دار بود(009/0=P) ولی نتایج آنالیز رگرسیون خطی معنی دار نبود (05/0
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه با تقویت سازه های منافع درک شده ؛ حساسیت درک شده؛ خودکارآمدی درک شده و راهنمای عمل می توان بهبود رعایت احتیاطات استاندارد کنترل عفونت را در کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی انتظار داشت.
    کلیدواژگان: احتیاطات استاندارد، اورژانس پیش بیمارستانی، مدل اعتقاد بهداشتی
  • علی سیف زاده، منصور حقیقتیان *، علی اصغر مهاجرانی صفحات 19-25
    سابقه و هدف
    با توجه به روند رو به رشد جمعیت سالمندان و با عنایت به افزایش ناتوانایی های دوره سالمندی با بالا رفتن سن، توجه به انزوای اجتماعی سالمندان و نقش سلامت در کاهش این پدیده از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف اصلی تحقیق، بررسی رابطه انزوای اجتماعی و سلامت در سالمندان شهر تهران بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی و از نوع همبستگی بود. مطالعه حاضر در سال 1396 و در میان 382 نفر از سالمندان 65 سال و بالای شهر تهران که با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شده بودند، انجام گردید. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه سلامت عمومی گلد برگ (GHQ)، پرسشنامه توانایی انجام فعالیت های روزانه زندگی (ADL) و پرسشنامه سلامت اجتماعی کییز بود. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 در دو سطح توصیفی و تحلیلی با آزمون ضریب همبستگی پیرسون انجام شد.
    یافته ها
    52.4 درصد پاسخگویان از سلامت جسمانی، 56.8 درصد از سلامت اجتماعی و 60.5 درصد از سلامت روانی برخوردار و میانگین انزوای اجتماعی در سالمندان موردمطالعه حدود 62 درصد بود. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشانگر داد که بین سلامت روانی و اجتماعی سالمندان و انزوای اجتماعی آن ها رابطه معنی داری و معکوسی وجود داشت، به این معنی که با افزایش سلامت روانی و اجتماعی انزوای اجتماعی سالمندان کاهش می یابد.
    نتیجه گیری
    بین سلامت و انزوای اجتماعی در سالمندان رابطه معکوس وجود داشت و برخورداری از سلامت روانی و اجتماعی می تواند بر کاهش انزوای اجتماعی این قشر آسیب پذیر اثر مثبت داشته باشد.
    کلیدواژگان: سلامت، سالمندی، انزوای اجتماعی، سالمندان تهرانی
  • معصومه صیادی *، سعید شاه حسینی تازیک، یاسر مدنی، مسعود غلامعلی لواسانی صفحات 26-37
    سابقه و هدف
    ناباروری در سراسر جهان و در همه ی فرهنگ ها به عنوان یک تجربه استرس زا، بحرانی و تهدیدکننده ی ثبات فردی، زناشویی، خانوادگی و اجتماعی، شناخته شده است. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی زوج درمانی هیجان مدار بر تعهد زناشویی و دلزدگی زناشویی در زوجین نابارور انجام شد.
    مواد و روش ها
    روش این پژوهش، نیمه تجربی و طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری را زوج های نابارور مراجعه کننده به مراکز خصوصی زنان و نازایی شهر قم در نیمه ی دوم سال 1394 و نیمه اول سال 1395 تشکیل دادند که از میان آن ها 30 زوج به صورت نمونه گیری هدفمند بر اساس ملاک های ورود به پژوهش برگزیده شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمون (15 زوج) و کنترل (15 زوج) جای گرفتند و مطابق با طرح، تحت سنجش دوگانه پیش آزمون پس آزمون (پس از 35 روز) درآمدند. ابزار گردآوری اطلاعات برای این پژوهش سیاهه تعهد زناشویی (DCI) و مقیاس دلزدگی زناشویی (CBM) بود. زوج های گروه آزمون به مدت 10 جلسه (هفته ای دو جلسه) تحت زوج درمانی هیجان مدار قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها از نرم افزار Spss و آزمون های تحلیل کواریانس چند متغیری و تک متغیری استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های تحلیل کوواریانس چندمتغیری نشان داد که زوج درمانی هیجان مدار باعث افزایش معنادار میانگین نمرات پس آزمون متغیر تعهد زناشویی و خرده مقیاس های آن (تعهد شخصی، تعهد اخلاقی، تعهد ساختاری) در گروه آزمون، در سطح 05/0p< معنادار است. هم چنین نتایج تحلیل کوواریانس تک متغیری بیانگر آن بود که میانگین نمرات پس آزمون متغیر دلزدگی زناشویی در گروه آزمون و کنترل در سطح 01/0p< تفاوت معناداری با یکدیگر دارند.
    نتیجه گیری
    بر این اساس می توان نتیجه گرفت که آموزش مبتنی بر زوج درمانی هیجان مدار باعث بهبود تعهد زناشویی در زوجین گردیده و دلزدگی زناشویی را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: زوج درمانی هیجان مدار، تعهد زناشویی، دلزدگی زناشویی، زوج های نابارور
  • فریبا ابراهیم بابایی *، مجتبی حبیبی، سعید قدرتی صفحات 38-43
    سابقه و هدف
    سبک زندگی یکی از مسائلی که می تواند در ابتلا به بیماری ها و درمان آن ها نقش مهمی داشته باشد. هدف پژوهش مقایسه سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت در افراد مبتلا به اچ آی وی و افراد غیرمبتلا به اچ آی وی می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی و از نوع مقطعی بود. در این پژوش 147 فرد مبتلا به اچ آی وی که برای درمان به بیمارستان امام خمینی (ره) شهر تهران مراجعه کرده بودند و 501 فرد غیر مبتلا در شهر تهران در سال 1395-1393 مورد مقایسه قرار گرفتند. در این پژوهش پرسش نامه سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت (HPLP-II) مورد استفاده قرار گرفت. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره و نرم افزار SPSS-22 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون تحلیل واریانس چند متغیری نشان داد که بین دو گروه در متغیر سبک زندگی تفاوت وجود دارد (001/0P<). به این ترتیب میزان مسئولیت پذیری سلامت (001/0P<،44/42=(1،245)F) و فعالیت جسمانی (05/0P<،03/6=(1،245)F) در گروه مبتلا به اچ آی وی کمتر از گروه غیرمبتلا به اچ آی وی بود اما در مولفه های تغذیه، روابط بین فردی، رشد معنوی و مدیریت استرس تفاوت معناداری بین دو گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    باتوجه به نبود اطلاعات در مورد سبک زندگی افراد مبتلا به اچ آی وی در ایران، آگاهی از سبک زندگی این افراد در جنبه های مختلف می تواند اطلاعات ارزشمندی را برای ارتقای وضعیت زندگی و برنامه های مداخلات درمانی به دست دهد. پژوهش های آینده باید بر روی ارتقای سبک زندگی در میان افراد مبتلا به اچ آی وی تمرکز بیش تری داشته باشند.
    کلیدواژگان: سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت، اچ آی وی، ایدز
  • علی اکبر عجم *، محمود مرادی صفحات 44-51
    سابقه و هدف
    افرادی که از تاثیرات مثبت مهربانی آگاهند، از آن بعنوان وسیله ای برای حفظ و کنترل سلامتی خود استفاده می کنند. هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه ی شفقت خود بر سواد سلامت دانش آموزان متوسطه اول شهر گناباد بوده است که در سال تحصیلی 96-95 صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی همبستگی بود. جامعه ی آماری شامل تمامی دانش آموزان دختر و پسر متوسطه اول شهرگناباد که مجموع آنها 2725 نفر بوده و بر اساس شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای با توجه به جدول مورگان نمونه ای 351 نفری درنظرگرفته شد. برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه شفقت خود و پرسش نامه سواد سلامت استفاده شد. برای تحلیل داده ها از آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، آزمون رگرسیون چندگانه، آزمون تی مستقل و آزمون آنووا با استفاده از نرم افزار SPSS v.20 استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف استاندارد نمره کل سواد سلامت 17.41±77.11 و نمره کل شفقت خود 12.9±71.6 بود. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که بین سواد سلامت و شفقت خود دانش آموزان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (0.311=r). بین میزان سواد سلامت دانش آموزان دختر و پسر تفاوت وجود دارد (0.011=P). بین میزان شفقت خود دانش آموزان دختر و پسر تفاوت وجود ندارد (0.109=P)، بین میزان سواد سلامت دانش آموزان با توجه به پایه تحصیلی تفاوت وجود ندارد (0.051=P).
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد که رابطه معناداری بین شفقت خود و سواد سلامت وجود دارد. بنابراین می توان با برگزاری دوره های آموزشی، کارگاه های آموزشی، پخش برنامه های صوتی و تصویری، توزیع تراکت های آموزشی در این زمینه فرهنگ سازی شود تا سواد سلامت دانش آموزان افزایش یافته و از تحمیل هزینه های سنگین بعدی ممانعت شود.
    کلیدواژگان: شفقت خود، مهربانی، سواد سلامت، دانش آموزان
  • زهرا باجی، قدرت الله شاکری نژاد *، معصومه تهرانی، سعیده حاجی نجف، فرزانه جاروندی صفحات 52-58
    سابقه و هدف
    ورزش و فعالیت جسمانی، به عنوان یک رفتار بهداشتی مهم جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری و مرگ و میر بوده و ارتباط مثبتی با ارتقای سطح سلامت جسمی و روانی دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی عوامل مرتبط با قصد انجام فعالیت فیزیکی بر اساس نظریه رفتار برنامه ریزی شده در دانش آموزان دختر دبیرستانی شهر اهواز در سال تحصیلی 96-95 بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی بر روی 163 دانش آموز دختر دبیرستانی که به طور تصادفی از مدارس دولتی شهر اهواز انتخاب شدند انجام شد. دانش آموزان پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و نظریه رفتار برنامه ریزی شده شامل سازه نگرش، نرم های انتزاعی، کنترل رفتاری درک شده و قصد را به روش خودگزارش دهی تکمیل کردند. سپس اطلاعات حاصل جمع آوری و توسط نرم افزار SPSS23 و با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی و رگرسیون خطی تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی شرکت کنندگان در مطالعه 0.89± 13.76 سال بود. در تحلیل رگرسیونی نگرش ) 0.46 =β(و کنترل رفتاری درک شده ) 0.15 =β( پیش بینی کننده قصد انجام فعالیت فیزیکی بودند. این مدل توانست 40 درصد از واریانس قصد رفتاری را پیش بینی کند. نگرش قوی ترین سازه پیش بینی کننده قصد رفتاری بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد نگرش و کنترل رفتاری درک شده می توانند قصد رفتار فعالیت فیزیکی را پیش بینی کنند. بنابراین استفاده از این نظریه و توجه بیشتر به سازه نگرش به عنوان قوی ترین فاکتور پیش بینی کننده رفتار جهت آموزش قصد وارتقاء فعالیت فیزیکی در این گروه اهمیت دارد.
    کلیدواژگان: فعالیت فیزیکی، قصد، نظریه رفتار برنامه ریزی شده، دانش آموزان دختر
|
  • Zahra Taheri-Kharameh, Majid Barati *, Sahar Khoshravesh Pages 1-3
  • Fahimeh Haghi, Shamsodin Niknami *, Sedgheh Sadat Tavafian Pages 4-11
    Background And Objective
    Preeclampsia (PE) is the most common complication of pregnancy and one of the top three causes of maternal death. Considering the high prevalence of PE, this study was conducted to determine the effect of nutrition training program for the prevention of PE on the nutritional behaviors of pregnant women in Pol-e dokhtar, Iran, 2017.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental study was carried out among 120 pregnant women in their third trimester of pregnancy referred to the healthcare centers of Pol-e dokhtar, Iran, in 2017. The participants were randomly assigned into two groups of intervention and control (60 individuals per group). The subjects were selected through cluster sampling method, and data were collected using a questionnaire developed by the researcher including questions about the participants’ demographic characteristics, knowledge, attitude, and function. Data analysis was performed using Chi-squared, Fisher’s exact test, independent samples t-test, and paired t-test by the help of SPSS software, version 16.
    Results
    The results showed significant differences between the groups in terms of the level of knowledge, attitude, and function (P
    Conclusion
    Educational intervention was effective in the prevention of PE in pregnant women through changing their nutritional behaviors. Therefore, it is suggested to educate pregnant women; moreover, further studies are recommended to confirm the results.
    Keywords: Behavior, Health Education, Pre, Eclampsia, Pregnancy
  • Masoud Khodisiave, Mahnaz Mohamadkhani, Roya Amini *, Manoochehr Karami Pages 12-18
    Background And Objective
    Standard precautions are a set of basic strategies for preventing occupational exposure in pre-hospital emergency staff. The aim of this study was to determine the predictive factors for controlling infection based on the health belief model.
    Materials And Methods
    In a descriptive-analytic study, 84 pre-hospital emergency staff members were selected through the census sampling method in Hamadan, Iran, 2017. Data collection tool was a self-report questionnaire including sections on demographic information, awareness, health belief model constructs, and practice. To analyze the data, independent t-test, Pearson correlation coefficient, and linear regression were run in SPSS, version 21.
    Results
    The mean age of the subjects was 31.64±7.63 years. The level of awareness about the standard precautions for infection control was poor (mean: 46.85±15.13), while the practice level was moderate (mean: 55.16±12.73). There was a significant relationship between practice and the constructs of perceived benefits, cues to action, perceived sensitivity, and perceived self-efficacy (P0.05).
    Conclusion
    Observance of the standard precautions for controlling infection among pre-hospital emergency staff can be improved by reinforcing the constructs of perceived benefits, perceived susceptibility, perceived self-efficacy, and cues to action.
    Keywords: Standard Precautions, Pre, Hospital Emergency, Health Belief Model
  • Ali Seyfzadeh, Mansour Hagighatian *, Aliasghar Mohajerani Pages 19-25
    Background And Objectives
    Given the growing population of the elderly and the increasing age-related disability, age-related social isolation and the role of health are important in reducing this phenomenon. The main purpose of the research is to investigate the relationship between social isolation and health in the elderly in Tehran.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was a correlation study. The present study was conducted in 1396 and among 382 elderly people 65 years old and above Tehran who were selected by multi-stage cluster sampling method. The data gathering tool was Goldberg General Health Questionnaire (GHQ), Daily Living Ability Questionnaire (ADL) and Keizer Health Social Questionnaire. Data were analyzed by SPSS software version 22 using descriptive and analytical methods with Pearson correlation coefficient.52.4
    Results
    % 52.4 of the respondents had physical health,% 56.8 of social health and% 60.5 of mental health, and the average social isolation in the elderly was about 62%. The results of Pearson correlation coefficient indicated that there was a significant and inverse relationship between mental health and social isolation of elderly people, which means that with increasing mental and social health, the social isolation of the elderly is reduced.
    Conclusion
    There is a reverse relationship between health and social isolation in elderly people and Having mental and social health can have a positive effect on reducing the social isolation of this vulnerable stratum
    Keywords: health, aging, social isolation, Tehranian elderly
  • Masomeh Sayadi *, Saeed Shahhosseini Tazik, Yaser Madani, Masoud Gholamali Lavasani Pages 26-37
    Background And Objective
    Infertility is known as an important stressor threatening the personal, marital, familial, and social stability in all cultures around the world. The present study aimed to investigate the effectiveness of emotionally focused couple therapy on marital commitment and couple burnout among infertile couples.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental study was conducted on 30 infertile couples referring to the private centers of infertility in Qom, Iran, from September 2015 to September 2016, using pretest-postest design with a control group. The study population was selected through purposive sampling technique, and then randomly assigned into the experimental (n=15 couples) and control experimental (n=15 couples) groups. All participants filled out the Dimensions of Commitment Inventory and Couple Burnout Measure. In addition, the couples in the experimental group attended 10 emotionally focused couple therapy sessions performed twice a week. The data were analyzed using the multivariate analysis of covariance and univariate analysis of covariance.
    Results
    The results of the multivariate analysis of covariance showed that emotionally focused couple therapy significantly increased the posttest mean scores of marital commitment and its subscales (i.e., personal commitment, moral commitment, and structural commitment) in the experimental group (P
    Conclusion
    As the findings indicated, the emotionally focused couple therapy can improve marital commitment and decrease couple burnout.
    Keywords: Emotionally focused couple therapy, marital commitment, Couple burnout, infertile couples
  • Fariba Ebrahimbabaie *, Mojtaba Habibi, Saeid Ghodrati Pages 38-43
    Background And Objective
    Lifestyle is one of the factors playing an important role in disease involvement and treatment. In this study, we aimed to compare health-promoting lifestyle between HIV-positive and HIV-negative individuals in Tehran, Iran.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted among 147 HIV-positive individuals who referred to Imam Khomeini Hospital of Tehran, Iran, and 150 HIV-negative individuals during 2014 to 2016. We used the Health Promoting Lifestyle Profile II (HPLP-II) questionnaire, which encompasses six domains of health responsibility, physical activity, nutrition, interpersonal relationships, spiritual growth, and stress management. The participants were selected using the convenience sampling method. To analyze the data, multivariate analysis of variance (MANOVA) was run in SPSS, version 22.
    Results
    MANOVA reflected a significant difference between HIV-positive and HIV-negative individuals in lifestyle (P0.05).
    Conclusion
    Considering the limited data on the lifestyle of HIV-positive patients in Iran, awareness regarding various lifestyle aspects of these individuals can yield valuable information to promote HIV-positive individuals’ life status and interventional programs. Future studies are recommended to focus more attention on lifestyle promotion among HIV-positive individuals.
    Keywords: health, promoting lifestyle, HIV, AIDS
  • Ali Akbar Ajam *, Mahmood Moradi Pages 44-51
    Background And Objectives
    Individuals who are aware of the positive effects of goodness use it as a means of maintaining and controlling their health. The purpose of this study was to investigate the relationship between self-compassion on health literacy among first grade students in Gonabad city in the academic year of 1995-96.
    Materials And Methods
    This study was a descriptive-correlational study.The statistical population consisted of all primary and secondary school students of Shahrghanabad, whose total number was 2725 and based on stratified random sampling and according to the Morgan table, a sample of 351 people was considered. A self-report questionnaire of compassion and health literacy questionnaire was used to collect information. Pearson correlation coefficient, multiple regression, independent t-test and ANOVA test were used for data analysis using SPSS v20 software.
    Results
    The mean and standard deviation of the total health literacy score was 77.11 ± 17.41 and the total score of compassion was 71.6 ± 12.9. The results of this study showed that there is a positive and significant relationship between student's health and compassion literacy (r= 0.311, P
    Conclusion
    This study showed that there is a significant relationship between self-compassion and health. Therefore, we can distribute educational tracks in this field by organizing training courses, workshops, broadcasting audio and video programs, and improving the health literacy of students and preventing the imposition of heavy costs.
    Keywords: Self, compassion, Kindness, Health Literacy, Students
  • Zahra Baji, Ghodratollah Shakerinejad *, Masoumeh Tehrani, Saeedeh Hajinajaf, Farzaneh Jarvandi Pages 52-58
    Background And Objectives
    Exercise and physical activity are important health behaviors for preventing disease and mortality and positive relationship with physical and mental health promotion. The purpose of this study was to investigate the factors related to the intention to perform physical activity based on the theory of planned behavior among high school female students of Ahvaz city in 2016-2017.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed on 163 high school female students who were randomly selected from public schools in Ahvaz city. Data were gathered using questionnaire include demographic characteristics (5 items) And the theory of planned behavior structure including attitude (9 items), subjective norms (6 items), perceived behavior control (4 items) and intention (4 items). Finally, data collected and analyzed by SPSS software version 23 using regression analysis and Pierson correlation coefficient.
    Results
    The mean age of participant’s was 13.76±0.89. In regression model, the attitude (β=0.46, p
    Conclusion
    The results showed that attitude and perceived behavioral control were predictors of physical activity behavior intent. The results reveal the perceived behavior control, attitudes and subjective norms could predict physical activity intention. Therefore, using this theory and paying more attention to the attitude structure is important as the strongest predictor of behavior It is important to target intent and promotion of physical activity behavior in this group.
    Keywords: Physical activity, Intention, Theory of planned behavior, Female students