فهرست مطالب

سلامت جامعه - سال دهم شماره 3 (پاییز 1395)

مجله سلامت جامعه
سال دهم شماره 3 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/08/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم ادیبی، یوسف گرجی صفحات 1-10
    مقدمه
    مولفه های روان شناختی نوجوانان (همچون شادکامی) در صورت فوت پدر تحت تاثیر قرار می گیرد. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش گروهی به شیوه راه حل محور بر شادکامی نوجوانان دختر محروم از پدر صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش حاضر نیمه تجربی با طرح پیش آزمون - پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی دانش آموزان دختر محروم از پدر شهر اصفهان در سال تحصیلی 94-1393بود. برای انتخاب نمونه، با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس و تصادفی ساده 40 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شده و به دو گروه 20 نفری تقسیم گردیدند. مداخلات درمانی (رویکرد راه حل محور) بر روی گروه تجربه در هشت جلسه 90 دقیقه ای یک بار در هفته انجام شد. به گروه کنترل هیچ آموزشی داده نشد. پرسشنامه شادکامی آکسفورد به عنوان ابزار پژوهش استفاده شد. داده های جمع آوری شده توسط تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحلیل نشان داد که آموزش گروهی به شیوه راه حل محور بر شادکامی نوجوانان دختر محروم از پدر در مراحل پس آزمون و پیگیری تاثیر داشته است (001/0>p). بدین معنا که پس از اجرای مداخله آموزشی، گروه تجربه در مقایسه با گروه کنترل میزان شادکامی بالاتری را گزارش نمودند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های حاصل از پژوهش حاضر در کنار سایر مداخلات شناخته شده و استاندارد موجود، می توان از روش آموزش راه حل محور در جهت افزایش شادکامی نوجوانان دختر محروم از پدر بهره برد.
    کلیدواژگان: راه حل محور، شادکامی، نوجوان، محروم از پدر
  • محمدرضا شریف، ندا میرباقر آجرپز، نوید آرندیان صفحات 11-18
    مقدمه
    یکی از الگوهای نوین آموزشی که در آن رسیدن به صلاحیت بالینی مدنظر می باشد، الگوی یادگیری در حد تسلط است. هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر الگوی یادگیری در حد تسلط بر صلاحیت بالینی دانشجویان اتاق عمل می باشد.
    مواد و روش ها
    در این کارازمایی بالینی، 60 نفر از دانشجویان اتاق عمل که معیارهای ورود را داشتند، به طور تصادفی ساده در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. کارآموزی در گروه آزمون به روش یادگیری در حد تسلط و در گروه کنترل به روش معمول در طول یک ترم انجام شد. دو گروه قبل و بعد از مداخله پرسشنامه صلاحیت بالینی را تکمیل و نمودند. نتایج با استفاده از آزمون های آماری مجذور کای و t زوجی تجزیه تحلیل شد.
    یافته ها
    نمره کل صلاحیت بالینی در گروه آزمون قبل و بعد از مداخله به ترتیب 59/2±23/38 و 91/1±84/46 بوده که این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار بود (04/0=p). درحالی که در گروه کنترل نمره کل صلاحیت بالینی قبل از مداخله 54/2±69/38 و بعد از آن 39/2±59/42 بود که از لحاظ آماری معنی دار نبود (3/0=p). مقایسه میانگین تغییرات نمره صلاحیت بالینی کل و ابعاد آن بین دو گروه آزمون و کنترل تفاوت آماری معنی داری را نشان داد (05/0p≤)، در حالی که در بعد رهبری در دو گروه در ابتدا و انتهای مطالعه، این تفاوت معنی داری نبود (2/0=p).
    نتیجه گیری
    الگوی یادگیری در حد تسلط ممکن است بتواند صلاحیت بالینی دانشجویان اتاق عمل را ارتقاء دهد. بنابراین پیشنهاد می گردد از این الگو در آموزش دانشجویان اتاق عمل استفاده گردد.
    کلیدواژگان: یادگیری در حد تسلط، صلاحیت بالینی، اتاق عمل
  • حسین چنارانی، مریم خمری، ناصر شیرکوند، جمال عاشوری صفحات 19-27
    مقدمه
    شغل پرستاری به دلیل استرس زا بودن موجب کاهش سلامت و کیفیت زندگی می شود. آموزش مهارت های زندگی به عنوان یک روش آموزشی می تواند سلامت عمومی و کیفیت زندگی پرستاران را ارتقاء دهد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش گروهی مهارت های زندگی بر سلامت عمومی و کیفیت زندگی پرستاران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری این پژوهش پرستاران بیمارستان های شهر ورامین در سال 1394 بودند. در مجموع30 پرستار با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه جایگزین شدند. گروه آزمایش10 جلسه70 دقیقه ای به صورت گروهی با روش مهارت های زندگی آموزش دید. گروه ها پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) گلدبرگ و هیلیر و پرسشنامه کیفیت زندگی (LQQ) سازمان بهداشت جهانی را تکمیل کردند. داده ها با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین گروه های آزمایش و گواه در سلامت عمومی و کیفیت زندگی تفاوت معناداری وجود داشت. به عبارت دیگر آموزش گروهی مهارت های زندگی به طور معنی داری باعث افزایش سلامت عمومی (737/149=F) و کیفیت زندگی (415/129=F) پرستاران شد (001/0>p).
    نتیجه گیری
    آموزش گروهی مهارت های زندگی می تواند در افزایش سلامت عمومی و کیفیت زندگی پرستاران اثربخش باشد. بنابراین، مشاوران و درمانگران در کنار سایر روش ها می توانند از روش مذکور برای افزایش سلامت عمومی و کیفیت زندگی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: آموزش، مهارت های زندگی، سلامت روانی، کیفیت زندگی، پرستاران
  • ندا رحیمی، زهرا اسداللهی صفحات 28-35
    مقدمه
    سلامت معنوی نقش مهمی در کاهش اختلالات روحی و روانی دارد و امروزه مورد توجه بسیاری از روانشناسان دینی قرار گرفته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی سلامت معنوی و بروز افکار خودکشی در دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، جامعه پژوهش شامل314 نفر از دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال 1393 بود که به صورت سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه سلامت معنوی پولتزین و الیسون و بروز افکار خودکشی بک بود. داده ها با استفاده از آزمون های t-test، دو نمونه ای و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که سلامت معنوی در حد متوسط و افکار خودکشی دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی به ترتیب در حد متوسط و کم بود و میان سلامت معنوی و میزان بروز افکار خودکشی همبستگی منفی یافت شد (0001/0>p). هم چنین متغیرهای جنسیت، وضعیت تاهل، سابقه ی مصرف دارو و مقطع تحصیلی بر نمره ی سلامت معنوی تاثیرگذار بودند (05/0≥p). دانشجویانی که سابقه ی مصرف دارو و اضطراب داشتند از افکار خودکشی بالاتری برخوردار بودند و این اختلافات از لحاظ آماری معنی دار بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    با توجه اینکه سلامت معنوی منجر به کاهش بروز افکار خودکشی می شود. این نتایج اهمیت پرداختن به موضوع معنویت در بین دانشجویان پرستاری و مامایی را نشان می دهد و لازم است برای ارتقای سطح معنویت دانشجویان برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.
    کلیدواژگان: سلامت معنوی، افکار خودکشی، دانشجویان
  • مهدی صادقی، عبدالرحمن چرکزی، علی ظفرزاده، پری سیما برقعی، سحر گارزگر، سلیمه داودی نیا صفحات 36-44
    مقدمه
    سالن های زیبایی از جمله مکان هایی است که توجه به بهداشت و بهسازی آن در ارتقاء سطح سلامت جامعه و کنترل بیماری تاثیرگذار می باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین آگاهی، نگرش و عملکرد آرایشگاه های زنانه شهر گرگان در خصوص بیماری های عفونی منتقله از طریق آرایشگری بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه از نوع مقطعی با رویکرد توصیفی تحلیلی بوده و به صورت سرشماری از تمام آرایشگاه های زنانه شهر گرگان (150 آرایشگاه) در سال 1393 انجام شد. جهت گردآوری اطلاعات از از پرسشنامه استاندارد مطالعه Honarvar و همکاران استفاده گردید. داده ها توسط شاخص های پراکندگی مرکزی و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های مطالعه نشان داد که درصد آگاهی، نگرش و عملکرد متصدیان آرایشگاه در خصوص بیماری ها و گندزدایی به ترتیب 3/83، 16/84 و 7/95 درصد بوده است. بین متغیرهای آگاهی با نگرش، آگاهی با عملکرد، نگرش با عملکرد همبستگی مثبت و معنی داری مشاهده شد (01/0>p). 7/84 و 7/88 درصد از آرایشگران به ترتیب، آرایشگاه را محل مناسبی جهت تاتو و برداشتن ضایعات پوستی دانسته اند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه میزان آگاهی و نگرش و عملکرد آرایشگران نسبت به بیماری های عفونی در حد متوسط به بالاست. وجود دوره های آموزشی گواهینامه بهداشت عمومی و اجباری بودن گذراندن این دوره ها توسط تمامی صنوف از طرف مراکز بهداشت و همچنین وجود آموزشگاه اصناف و واگذاری آن به بخش خصوصی باعث افزایش سطح آگاهی، نگرش و عملکرد متصدیان آرایشگاه ها و سالن های زیبایی نسبت به بیماری های عفونی شده است.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، عملکرد، سالن های زیبایی، بیماری های عفونی
  • منصور بیرامی، محمدعلی نظری، تورج هاشمی، یزدان موحدی صفحات 45-52
    مقدمه
    اختلال در ریاضیات عبارت است از ناتوانی در انجام مهارت های مربوط به حساب با توجه به ظرفیت هوشی و سطح آموزشی که از کسی انتظار می رود. پژوهش حاضر نیز با هدف تعیین اثربخشی درمان توانبخشی عصب- روانشناختی بر عملکرد توجه مستمر در دانش آموزان با اختلال ریاضی انجام شد.
    مواد و روش ها
    طرح پژوهش حاضر به صورت نیمه آزمایشی با دو گروه آزمودنی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شهر تبریز در سال 1395 بود، و نمونه مورد نظر از مناطق پنجگانه اختلالات یادگیری انتخاب شدند. روش نمونه گیری به صورت تصادفی ساده بود. بدین صورت که یک گروه 10 نفره شامل افراد مبتلا به اختلال یادگیری ریاضی و 10 نفر نیز شامل گروه گواه بود. یعنی افرادی که مبتلا به ناتوانی یادگیری هستند اما مداخله ای برای آنها صورت نگرفت. تعداد جلسات درمانی 20 جلسه بود و هر جلسه 45 دقیقه به طول می انجامید. ابزار پژوهش شامل برنامه کامپیوتری توانبخشی عصب- روانشناختی Sound Smart و آزمون عملکرد پیوسته بود. تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیره انجام شد.
    یافته ها
    بین میانگین نمره های پیش آزمون و پس آزمون گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنی داری وجود داشت (001/0>p)، به نحوی که توانبخشی عصب- روانشناختی باعث بهبود توجه مستمر در دانش آموزان مبتلا به ناتوانی یادگیری ریاضی گردید.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد توانبخشی عصب- روانشناختی می تواند به عنوان یک روش اثربخش در افرادی که اختلال یادگیری ریاضی دارند مورد استفاده قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: توانبخشی عصب، روانشناختی، توجه مستمر، شناخت، اختلال یادگیری ریاضی، دانش آموزان
  • طاهره محرابیان، فرازمند کلانتری، محمود خالقی، میلاد مرادی صفحات 53-61
    مقدمه
    امروزه اعتیاد (وابستگی به مواد و مسمومیت ناشی از آن) به عنوان مسئله ای روانی، اجتماعی و تاریخی، یکی از مشکلات عدیده جهان معاصر است که جوامع بشری را تهدید به سقوط می کند. پژوهش حاضر با هدف مقایسه هوش معنوی و ویژگی های شخصیتی (5 عامل بزرگ) در مردان معتاد و غیرمعتاد استان ایلام در سال 1393 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه مقطعی و از نوع علی مقایسه ای است. در این پژوهش 80 نفر از معتادان مرد مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد استان ایلام که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند با 80 نفر از افراد سالم که از نظر جنس، سن، تحصیلات و وضعیت تاهل همتاسازی شده بودند، مقایسه شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه شخصیتی نئو و مقیاس هوش معنوی کینگ جمع آوری و با استفاده از روش های آماری تحلیل واریانس چند متغیری (مانوا) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که ویژگی های شخصیتی و هوش معنوی در افراد معتاد و غیر معتاد با هم متفاوت است، به طوری که افراد معتاد در بعد روان رنجوری (17/37) نمرات بالاتری دارند (010/0p<)، اما در ابعاد برون گرایی، توافق پذیری، وجدانی بودن و هوش معنوی نمرات پایین تری (010/0p<) کسب کردند. در بعد تجربه گرایی بین دو گروه تفاوت معنی داری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    ویژگی های شخصیتی و هوش معنوی می توانند از جمله عوامل موثر در سوءمصرف مواد مخدر باشند. پیشنهاد می شود که این متغیرها در فرآیند درمان افراد وابسته به مواد مخدر مورد توجه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، هوش معنوی، مردان معتاد و غیرمعتاد، ایلام
  • نرگس زمانی، محمدرضا خدابخش، سعید زمانی، فریبا کیانی، حامد خستو هشجین صفحات 62-70
    مقدمه
    اختلالات افسردگی و اضطرابی از شایع ترین اختلالات روانپزشکی در جمعیت عمومی هستند که به صورت بحرانی افزایش یافته اند. لذا هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی طرحواره درمانی بر اضطراب و افسردگی زنان مراجعه کننده به متخصص توانبخشی بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر، یک مطالعه نیمه تجربی از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل و جامعه آماری شامل بیماران زن مراجعه کننده به متخصص توانبخشی همدان بود. نمونه ها شامل 36 نفر بودند که از این تعداد 18 بیمار در گروه آزمایش و 18 بیمار در گروه کنترل قرار گرفتند. نمونه ها به روش نمونه گیری تصادفی مبتنی بر ملاک ورود انتخاب شدند. ارزیابی روانی شامل مصاحبه بالینی بر طبق DSM-5، پرسشنامه اضطراب و افسردگی بک بود. طرحواره درمانی طی 8 جلسه (هفته ای 2 جلسه) 2 ساعته در مورد گروه آزمایش انجام شد. پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری 1ماهه بعد از دوره آموزش در مورد هر دو گروه انجام شد و داده ها به کمک آماره های توصیفی و آزمون تحلیل واریانس آمیخته تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده حاکی از تاثیر طرحواره درمانی بر کاهش اضطراب و افسردگی در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل بود (01/0p<). یافته ها نشان دادند که شاخص های اضطراب و افسردگی پس از مداخله درمانی به شیوه طرحواره درمانی در دوره پیگیری به طور معنی داری کاهش یافتند (01/0p<).
    نتیجه گیری
    برنامه طرحواره درمانی می تواند جزء برنامه های مداخلاتی در سطوح گروه های بیماران اختلالات خلقی در مراکز مشاوره و بیمارستان های عمومی قرار گیرد و سلامت روان بیماران مبتلا به اختلالات جسمی را ارتقاء دهد.
    کلیدواژگان: طرحواره درمانی، سلامت روان، اختلالات خلقی، اضطراب، افسردگی
|
  • M. Adibi, Y. Gorji Pages 1-10
    Introduction
    Paternal death may have a detrimental effect on the psychological determinants including happiness of people particularly adolescents. Therefore, the present study was conducted to investigate the positive effects of solution-oriented group teaching on happiness in fatherless female adolescents.
    Materials And Methods
    This was a semi-experimental study with pretest, posttest and control group design. All fatherless female students living in Isfahan in 2014-15 were included in this study.. In order to select the sample size, 40 students were selected using a convenient and simple sampling method and were then randomly divided into two groups of 20. While the experimental group received the solution-oriented approach as a therapeutic intervention for 8 weekly sessions of ninety-minute, the control group received nothing. Oxford’s happiness questionnaire was used as the research instrument. The collected data were analyzed through ANOVA with repeated measurements via SPSS 19.
    Results
    The results revealed that solution-oriented group teaching had a positive effective on the happiness of fatherless female adolescents at the posttest and follow-up stages (p
    Conclusion
    According to the results of the current study along with other known interventions and also the present standards, solution-oriented teaching method can be employed to increase the fatherless adolescents’ happiness.
    Keywords: Solution-oriented, Happiness, Adolescents, Fatherless
  • Mr Sharif, N. Mirbagher Ajorpaz, N. Arandian Pages 11-18
    Introduction
    Mastery learning model is one of the new models of teaching which is considered for clinical competence. The aim of this study was to investigate the effect of mastery learning model on clinical competencies of operating room students.
    Materials And Methods
    In this educational trial study, 60 operating room students who had inclusion criteria were chosen through simple random sampling and were divided into two control and experimental groups. Training for the experimental and control groups was the mastery learning and routine methods respectively during one academic semester. Clinical competency questionnaire was completed by the subjects before and after the intervention. Data were analyzed using statistical tests of Chi-square and Paired t test.
    Results
    In the experimental group, the mean scores of clinical competence before- and after-intervention were (38.23±2.59) and (46.84±1.91) respectively with a significant difference (p=0.04), while these values had no significant differences in the control group before (38.69±2.54) and after (42.59±2.39) intervention (p=0.3). There were significant differences in the mean of total clinical competency and its dimensions in the two groups(p≤0.05), but these two groups did not show any significant differences in termas of the leadership dimension at the beginning and the end of the study (p=0.2).
    Conclusion
    Mastery learning model could possibly enhance operating room student's clinical competence. So, using of this model in the operating room student's education is recommended.
    Keywords: Mastery learning, Clinical competence, Operating room
  • Chenarani H., Khammari M., Shirkavand N., Ashoori J Pages 19-27
    Introduction
    Nursing as a stressful job has detrimental effects on health conditions and nurses’ quality of life (QOL). Training courses of life skills could improve and increase the general health conditions and quality of life of the nurses. So, this study aimed to investigate the effects of these courses on the two aforementioned parameters.
    Materials And Methods
    This experimental study with a pre-test and post-test design was conducted on all nurses working in the Varamin city hospitals in 2015. Overall, 30 nurses were selected through available sampling method and randomly assigned into two groups. The experimental group received 10 sessions of 70- minute. of training with group life skills method and the control group received nothing Both groups completed the questionnaires of Goldberg & Hillier’s general health (GHQ) and World Health Organization’s life quality (LQQ). Data was analyzed by multivariate analysis of covariance method.
    Results
    There was a significant difference between the experimental and control groups in the general health and QOL. In other words, group training of life skills significantly enhances the general health (F=149/737) and QOL (F=129/415) of the nurses (p
    Conclusion
    According to the findings of this study, the group training of life skills can be effective in improving the general health conditions and Olaf nurses. So, counselors and therapists could use the group life skill method along with other methods to increase these two health and life parameters.
    Keywords: Training, Life skills, Mental health, Quality of life, Nurses
  • N. Rahimi, Z. Asadolahi Pages 28-35
    Introduction
    Spiritual health has an important role in reducing mental disorders. The present study was carried out in order to investigate the association between spiritual well-being and the outbreak of suicidal ideation in the students at the faculty of nursing and midwifery in Rafsanjan University of Medical Sciences.
    Material and
    Methods
    In this cross-sectional study, the population consisted of 314 students at the faculty of nursing and midwifery in Rafsanjan University of Medical Sciences in 2015, who were selected by census method. Data were gathered using the palutzian & Ellison questionnaire of spiritual well-being and Beck questionnaire. The obtained data were then analyzed using the SPSS-version 20 and parametric statistical tests.
    Results
    Results showed that Spiritual health condition was in the average range and the suicidal thoughts were at moderate to low levels in the nursing and midwifery students respectively. There was a negative correlation between Spiritual health and suicidal thoughts.
    Conclusion
    Considering the fact that spiritual health decreases suicidal thoughts, the issue of spirituality in nursing and midwifery students is of considerable importance. Therefore, promoting the spirituality of the nursing and midwifery students should be planned along with the educational goals.
    Keywords: Spiritual health, Suicidal thoughts, Students
  • M. Sadeghi, A. Charkazi, A. Zafarzadeh, P. Borgheie, S. Garezgar, S. Davoudinia Pages 36-44
    Introduction
    Observing the hygieninc and sanitary rules by beauty salons’ staff has a key roles in the promotion of general health.The aim of this study was to assess the adequacy of knowledge, attitude and practice of the female staff working in the Gorgan female beauty salons towards infectious diseases .
    Materials And Methods
    The study was a cross-sectional and descriptive-analytic approach, consisting of all female beauty salons in Gorgan (150 salons). The gathering data tool was a standard questionnaire designed by Honarvar and colleagues.. The collected data were then analyzed using central distribution index, frequency distribution and Pearson correlation analysis.
    Results
    The findings of the study showed that the rate of the knowledge, attitude and practice of the hairdressers about infectious diseases and disinfection process were 83.3, 84.16 and 95.7 percent respectively. Significant and positive correlations were observed between the values of knowledge and attitude, knowledge and practice, ,and attitude and practice (p
    Conclusion
    The findings of the present study showed that the rate of knowledge, attitude and practice of the hairdressers about the infectious diseases was higher than the moderate level.. It seems that taking adequate mandatory and certificate-based training courses may promote the levels of these parameters among beauty salons’ staff.
    Keywords: Knowledge, Attitude, Practice, Beauty salons, Infectious diseases
  • M. Bayrami, Ma Nazari, T. Hashemi, Y. Movahedi Pages 45-52
    Introduction
    Dyscalculia is the disability to perform the skills related to calculation in consideration to intellectual capacity and educational level that is expected from a normal person. The current study was aimed to determine the effectiveness of neuropsychological rehabilitation treatment on the continuous attention function of students with dyscalculia.
    Materials And Methods
    The design of the present study was semi-experimental with two groups of 10 students from Tabriz city in 2016. The sampling method was simple randomization, in which a group of 10 students with mathematical learning disorder were chosen from five regions of the city with learning disorders and 10 students as a control group who had learning disability but without any therapeutic interventions. The case group received twenty therapeutic sessions of 45-minute. The study instrument contained of computer program of neuropsychological rehabilitation (sound smart) and continuous function test. The data analysis was done using the multivariable covariance analysis.
    Results
    There were significant differences between the mean scores of the pretest and posttest of the experimental and control groups (p
    Discussion
    This study indicated that neuropsychological rehabilitation can be used as an effective method for people with mathematical learning disorders.
    Keywords: Neuropsychological rehabilitation, Continuous attention, Cognition, Mathematical learning disorder, Students
  • T. Mehrabian, F. Kalantari, M. Khaleghi, M. Moradi Pages 53-61
    Introduction
    Today, addiction to illegal drugs and also their toxicities and their detrimental psychological, and social outcomes, are among the life-threatening health problems throughout the world. This study was aimed to compare the personality traits (five great factors) and spiritual intelligence in addicted and non-addicted males in Ilam province in 2014.
    Material and
    Methods
    In this cross-sectional and causal-comparative study, 80 drug- addicted males referring to addiction treatment centers in Ilam were compared with 80 healthy individuals who were matched in terms of gender, age, educations and marital status. Data were collected using the NEO Personality characteristics and spiritual intelligence Scale of King and were analyzed using MANOVA.
    Results
    The results showed that there was a significant difference between personality characteristics and spiritual intelligence in addicted and non-addicted males. While the addicted individuals had higher scores (37.17) in neuroticism dimension (p
    Conclusion
    Based on these findings, we can conclude that personality characteristics and spiritual intelligence can be an influential factor in drug abuse therefore, it is suggested that these variables be considered for treatment of drug-dependent persons.
    Keywords: Personality characteristics, Spiritual intelligence, Addicted, non-addicted males, Ilam
  • N. Zamani, Mr Khodabakhsh, S. Zamani, F. Kiani, H. Khastwo Hashjin Pages 62-70
    Introduction
    Anxiety-and depression-related disorders are among the most prevalent psychological disorders and increasingly concern in the general population. Hence the aim of this study was to investigate the impact of remedial schema on anxiety and depression among clients referring to rehabilitation specialist.
    Materials And Methods
    The current research method is semi-experimental of pre- and post-test type with the control group and statistical community including all female patients referred to rehabilitation specialist. Eighty patients in trial group and 18 patients in control group were selected using entrance criterion through random sampling. Psychiatric evaluation included the clinical interview in accordance with DSM-5, scale of Beck anxiety survey (1988), and second edition of Beck depression survey (2000). Remedial schema was prepared during eight sessions of two-hour (two sessions every week) and no training was applied to the control group. For each of the two groups, pre- and post-test scores, and one-month follow up after training were obtained. The data were analyzed using description statistics and a mixed-design analysis of variance model
    Results
    The obtained results indicated that the schema therapy had a significant anxiety- and depression-relief effects in the trial group compared to the control group (p
    Conclusion
    According to the findings of the present study, , schema therapy can promote mental health status in patients suffering from physical disorders and may be a part of interventional programs for patients with mood disorders in consulting centers and general hospitals.
    Keywords: Schema therapy, Psychiatric health, Disorders, Anxiety, Depression