فهرست مطالب

تحقیقات جنگل های زاگرس - سال دوم شماره 2 (پیاپی 4، پاییز و زمستان 1394)

مجله تحقیقات جنگل های زاگرس
سال دوم شماره 2 (پیاپی 4، پاییز و زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/13
  • تعداد عناوین: 7
|
  • زینب جوانمرد، مسعود طبری کوچکسرایی*، فاطمه احمدلو صفحات 1-11
    به منظور بررسی تاثیر دمای نگهداری، نوع و غلظت هورمونی بر پارامترهای جوانه زنی و رشد اولیه بذرهای ذخیره شده کاج سیاه (Pinus nigra var. caramanica)، آزمایشی به صورت فاکتوریل سه عاملی در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. بذرها به مدت سه سال در دو شرایط دمایی (یخچال با دمای C ◦ 4 و اتاق با دمای C◦ 25-20) نگهداری و در محلول های هورمونی اسید جیبرلیک (GA3) و بنزیل آمینوپورین (BAP) با غلظت های 0، 50، 100 و 200 میلی گرم در لیتر به مدت 24 ساعت آغشته شدند و سپس به مدت 40 روز در ژرمیناتور (دمای C◦20) نگهداری شدند. به طور کلی، هر دو محلول هورمونی موجب بهبود مشخصه های جوانه زنی در مقایسه با شاهد شدند. بزرگ ترین اندازه درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، قدرت جوانه زنی، طول گیاهچه، وزن خشک گیاهچه و شاخص بنیه در بذرهای نگهداری شده در یخچال به غلظت های 200 میلی گرم در لیتر GA3 و 50 میلی گرم در لیتر BAP، و در بذرهای نگهداری شده در اتاق به غلظت های 200 میلی گرم در لیتر BAP و 50 میلی گرم در لیتر GA3 اختصاص داشت. از نتایج این تحقیق استنتاج گردید که در صورت محدودیت وجود سردخانه در نهالستان های مناطق نیم خشک و نیم مرطوب، می توان اقدام به نگهداری بذر این زیر گونه حداقل به مدت سه سال در محیط اتاق نمود.
    کلیدواژگان: اسید جیبرلیک، بنزیل آمینوپورین، بنیه بذر، ذخیره سازی، کاج سیاه
  • حسین میرزایی ندوشن *، زهرا آبروش، مهدی پورهاشمی، مجید حسنی، پریسا پناهی صفحات 13-25
    بلوط ایرانی اگرچه تنوع ژنتیکی مناسبی که لازمه پایداری بوم سازگان های جنگلی است را از خود نشان داده است ولی در طی یک دهه گذشته دچار مشکلاتی شده است که به زوال بلوط موسوم گشته است. این تحقیق با مطالعه ویژگی های نونهالی چهار جمعیت از بلوط ایرانی به دنبال ارزیابی و مقایسه توانمندی های این جمعیت هاست تا سنگ بنای مطالعات تکمیلی را بگذارد. بذر لازم از 10 تک پایه از هریک از چهار جمعیت گیاهی واقع در استان های کردستان، لرستان، ایلام و فارس جمع آوری و به کار گرفته شد. بذرها در گلدان و در شرایط گلخانه کاشته شدند و از هر پایه مادری 30 نهال در سه تکرار مطالعه شد. ویژگی های رویشی از جمله ارتفاع نهال ها، طول و عرض برگ ها و شادابی نهال ها مطالعه شد. نتایج تجزیه داده ها بر اساس مدل آماری دو بار آشیانه شده نشان داد که جمعیت های مورد مطالعه از نظر برخی از صفات نظیر شادابی در سطح یک درصد و از نظر ارتفاع نهال در سطح 5% با یکدیگر اختلاف معنی دار داشتند. اثر درخت در جمعیت نیز از نظر ارتفاع نهال، طول و عرض برگ در سطح یک درصد معنی دار شد. در تجزیه تفکیکی، جمعیت ها رفتار متفاوتی از خود نشان دادند به طوری که تفاوت معنی داری بین درختان نمونه گیری شده از کردستان در صفات ارتفاع نهال، طول و عرض برگ مشاهده نشد. در حالی که از نظر این صفات درختان در جمعیت های لرستان و ایلام در سطوح متفاوت اختلاف معنی داری با یکدیگر نشان دادند. اگرچه جمعیت های گیاهی رفتارهای متفاوتی نشان دادند ولی هنوز تنوع کافی و وراثت پذیری زیادی در برخی از صفات جمعیت های مطالعه شده وجود دارد که می تواند در برنامه های اصلاحی به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: بلوط ایرانی، تنوع، زاگرس، ویژگی های نونهالی، وراثت پذیری
  • نگین به نیا، سید یوسف عرفانی فرد*، سید رشید فلاح شمسی، سید علی اکبر موسوی صفحات 27-46
    این مطالعه با هدف ارزیابی کارایی روش کوکریجینگ برای تهیه نقشه های ویژگی های زیست سنجی درختزارهای بنه در جنگل های زاگرس در مقایسه با روش کریجینگ انجام شد. یک توده پوشیده از درختان بنه به مساحت 45 هکتار در جنگل تحقیقاتی بنه فیروزآباد استان فارس انتخاب و با استفاده از یک شبکه 72 × 72 متر، 87 قطعه نمونه دایره ای 8 آری در آن قرار گرفت. ویژگی های زیست سنجی (ارتفاع، قطر برابر سینه، تعداد در هکتار و درصد تاج پوشش) همه درختان بنه در هر قطعه نمونه اندازه گیری شد. سپس روش های زمین آماریزمین آمار کریجینگ و کوکریجینگ برای تهیه نقشه هر یک از ویژگی ها به کار رفتند. نتایج نشان داد که مقدار میانگین خطا (ME) و مجذور میانگین مربعات خطا (RMSE) برای ویژگی های ارتفاع، قطر برابر سینه و تعداد در هکتار در نقشه های حاصل از روش کوکریجینگ کمتر از روش کریجینگ بوده است. همچنین ضریب رگرسیون برای ویژگی های ارتفاع، قطر برابر سینه و تعداد در هکتار در روش کوکریجینگ نسبت به روش کریجینگ بیشتر می باشد که این امر نشانگر توانایی روش کوکریجینگ در بهبود نتایج برآورد ویژگی های زیست سنجی درختان می باشد. تنها در مورد درصد تاج پوشش میزان مجذور میانگین مربعات خطا و ضریب رگرسیون برای روش کریجینگ کمی بهتر شده که البته این میزان نیز ناچیز است؛ بنابراین نتیجه گیری شد که با استفاده از روش کوکریجینگ می توان نقشه های ویژگی زیست سنجی درختان را با دقت و صحت مناسب تولید نمود.
    کلیدواژگان: بنه، زاگرس، کریجینگ، کوکریجینگ، ویژگی های زیست سنجی
  • مهدی حیدری، علی مهدوی *، الهام جافریان، وحید میرزایی زاده صفحات 47-60
    درخت ارغوان از جمله گونه های باارزش جنگل های زاگرس است. امروزه به دلیل زیبایی خاص این گونه در جنگل کاری ها جایگاه ویژه ای پیدا کرده است. در این راستا، بهبود وضعیت جوانه زنی بذر راهکاری مناسب برای بهبود وضعیت کمی و کیفی نهال های تولیدی در نهالستان ها و بنابراین استقرار جنگل کاری است. در این مطالعه صفات جوانه زنی بذر و زنده مانی نهال گونه ارغوان در تیمارهای مختلف خاک در نهالستان ایوان در استان ایلام بررسی شد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و 120 گلدان برای هر تیمار انجام شد. سه بذر در هر گلدان پلاستیکی در تیمارهای مختلف خاک شامل: خاک شاهد، خاک شاهد-کود دامی (1:5)، خاک شاهد- خاک برگ (5: 1) و خاک شاهد- کود دامی- خاک برگ (1:1:5) کاشته شد. بر اساس تحلیل واریانس یک طرفه اختلاف آماری معنی داری بین تیمارهای خاک از نظر بیشینه میانگین جوانه زنی روزانه، درصد جوانه زنی و قدرت جوانه زنی مشاهده شد. در حالی که اختلاف معنی داری بین سایر خصوصیات جوانه زنی در بین تیمارهای خاک وجود نداشت. بیشترین میزان درصد جوانه زنی، میانگین جوانه زنی روزانه و قدرت جوانه زنی در تیمار شاهد- کود دامی- خاک برگ به دست آمد. از نظر زمانی، زنده مانی نهال ها از شهریورماه تا اسفندماه روند نزولی داشت. نتایج نشان داد که همبستگی معنی داری بین میانگین جوانه زنی روزانه و ترکیبات مختلف خاک وجود دارد. به طور کلی می توان نتیجه گرفت که جوانه زنی و زنده مانی گونه ارغوان در نهالستان می تواند با استفاده از ترکیبات آلی بهبود پیدا کند.
    کلیدواژگان: بستر کاشت، بذر، جوانه زنی، زنده مانی، نهال
  • صبریه مرادی، رقیه ذوالفقاری* صفحات 61-77
    ویژگی های ریختاری گیاهان که به طور گسترده در مطالعات سیستماتیک مورد استفاده قرار می گیرد تحت تاثیر خصوصیات ارثی و عوامل محیطی قرار می گیرد. در طبقه بندی گونه های جنس بلوط به ویژه گونه برودار اختلاف نظر زیادی بین سیستماتیک دانان وجود دارد، ارتفاع از سطح دریا یکی از عوامل مهم تاثیرگذار بر عوامل محیطی است. با توجه به اهمیت مطالب فوق، تعداد 400 نمونه برگی از 40 پایه درختی در منطقه آرمرده، در محدوده رنج ارتفاعی این گونه از 1580 تا 1844 متر از سطح دریا برداشت شدند. سپس تعداد 29 صفت کمی و کیفی از برگ اندازه گیری و محاسبه شدند. نتایج نشان داد که مقادیر صفات دندانه راست و چپ برگ و شکل پهنک در ارتفاع پایین کمتر از ارتفاع بالا بودند، همچنین صفت زاویه قاعده دارای همبستگی منفی و معنی دار و صفات تعداد دندانه چپ و راست، تعداد رگبرگ چپ و راست و شکل پهنک دارای همبستگی مثبت و معنی دار با ارتفاع از سطح دریا بودند. در دو طبقه ارتفاعی، شکل نوک برگ و زاویه رگبرگ اصلی و فرعی کمترین شکل پذیری را نسبت به شرایط محیطی از خود نشان دادند. پایه ها براساس تجزیه خوشه ایدر سه کلاسه مختلف قرار گرفتند و صفات جداکننده این خوشه ها حداکثر عرض پهنک، مساحت برگ، زاویه سینوسی و طول دندانه بودند. با توجه به اینکه صفات جداکننده پایه های درختی با ارتفاع از سطح دریا رابطه ای ندارند، بنابراین به نظر می رسد که اگرچه برخی تغییرات حاصل پاسخ فیزیولوژیک برگ به نوسانات محیطی می باشد، اما محتمل است وقوع لقاح بین گونه ای و درون گونه ای موجب تفکیک این پایه ها از هم شده باشد.
    کلیدواژگان: پلاستیستی، زاگرس، سیستماتیک، هیبریداسیون
  • احمد یعقوبی فرانی *، مرجان سپه پناه، فرشاد پرموزه صفحات 79-89
    هدف اصلی این پژوهش شناسایی و تحلیل موانع مشارکت بهره برداران محلی در طرح های حفاظت از جنگل ها و مراتع شهرستان گیلان غرب است. این پژوهش از نوع تحقیقات کاربردی است که به شیوه پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل 240 نفر از خانوارهای بهره بردار جنگل شهرستان گیلان غرب در روستاهای کلاه دراز علیا، وسطی و سفلی بودند که از این تعداد بر اساس جدول تعیین حجم نمونه کرجسی- مورگان تعداد 144 نفر به عنوان حجم نمونه تعیین و به شیوه تصادفی انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد. وضعیت پایایی پرسشنامه از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ بررسی شد که مقدار آن برای بخش های مختلف پرسشنامه به طور میانگین در حد مناسب و قابل قبول به دست آمد (737/0=α) روایی پرسشنامه نیز با بهره گیری از نظرات تعدادی از اعضای هیئت علمی دانشگاه در رشته توسعه روستایی و کارشناسان منابع طبیعی شهرستان گیلان غرب مورد بررسی و تایید قرار گرفت. برای تحلیل داده ها از تحلیل عاملی با استفاده از نرم افزار SPSS استفاده شد. در این تحقیق چهار مانع اثرگذار در فرایند مشارکت بهره برداران محلی در طرح های حفاظت از جنگل شناسایی شد. بر اساس نتایج، موانعی نظیر شرایط فرهنگی- اجتماعی، وضعیت اقتصادی، عوامل سازمانی و ویژگی های آموزشی بر فرایند مشارکت مردم محلی در طرح های حفاظت جنگل ها موثر شناخته شدند. همچنین مشخص شد که موانع فرهنگی- اجتماعی دارای بیشترین میزان تاثیر بر عدم مشارکت مردم محلی در طرح های حفاظت از جنگل ها می باشد.
    کلیدواژگان: حفاظت جنگل، منابع طبیعی، فرهنگی و اجتماعی، مشارکت
  • اسماعیل مرادی امام قیسی، امیر اسلام بنیاد، مهرداد میرزایی*، ایرج حسن زاد ناورودی صفحات 91-99
    هدف این تحقیق، بررسی تنوع گونه های درختی در جنگل های حفاظتی منطقه چارطاق اردل بود. بدین منظور 50 هکتار از جنگل های منطقه به صورت منظم تصادفی با قطعات نمونه دایره ای 10 آری (50 قطعه نمونه) آماربرداری شد. در داخل هر قطعه نمونه تعداد درختان و نوع گونه های درختی اندازه گیری و یادداشت شد. برای برآورد تنوع گونه های درختی از شاخص های شانون-وینر، سیمپسون، مک آرتور و هیل، برای محاسبه یکنواختی از شاخص اسمیت- ویلسون و برای محاسبه غنای گونه ای نیز از شاخص مارگالف استفاده شد. همچنین مقدار اهمیت گونه ها نیز محاسبه شد. بررسی گونه های درختی منطقه مورد مطالعه نشان داد که 7 گونه درختی شامل ون (Fraxinus rotundifolia Mill.)، ارس (Juniperus polycarpos C. Koch)، محلب (Cerasus mahaleb (L.) Mill.)، بلوط (Quercus brantii var. persica)، بنه (Pistacia mutica Fischer)، کیکم (Acer monspessulanum subsp. cinerascens) و بید (Salix persica Boiss.) در این منطقه وجود دارد. مقدار شاخص های تنوع شانون-وینر، سیمپسون، مک آرتور و هیل به ترتیب برابر با برابر با 23/1، 58/0، 40/2 و 16/2 به دست آمد. همچنین شاخص های مارگالف و اسمیت-ویلسون نشان دادند که غنا و یکنواختی منطقه برابر با 84/0 و 77/0 است. نتایج مقدار اهمیت گونه ها نیز نشان داد که بیشترین مقدار مربوط به گونه ون (63/188 درصد) و کمترین مقدار مربوط به گونه بید (59/17 درصد) است. بنابراین می توان حفاظت از عرصه های جنگلی را به عنوان شیوه ای مناسب برای افزایش شاخص های تنوع گونه ای معرفی کرد.
    کلیدواژگان: تنوع زیستی، چارطاق، شاخص شانون، وینر، شاخص مارگالف، گونه های درختی
|
  • Zeinab Javanmard, Masoud Tabari Kouchak Saraei*, Fatemeh Ahmadloo Pages 1-11
    In order to study the effect of storage temperature and hormonal concentration on stored seed germination and early growth of Pinus nigra var. caramanica, an experiment including 3 factors in the context of Complete Randomized Design (CRD) with 3 replications was carried out. The seeds were stored for three years at two temperature conditions (refrigerator temperature 4 ºC and room temperature 20-25 ºC). In this way, the seeds were soaked in gibberellin acid (GA3) and benzyl amino purine (BAP) at concentrations of 0, 50, 100, and 200 mg l-1 for 24 h and kept out in germinator (20 °C) for 40 days. In general, both hormonal solutions improved germination traits. The highest germination percentage, germination rate, germination energy, seedling length, seedling dry weight, and vigor index were obtained in refrigerator temperature and at concentrations of 200 mg l-1 GA3 and 50 mg l-1 BAP, and in room temperature at 200 mg l-1 BAP and 50 mg l-1 GA3. It is recommended that in nurseries of semi-arid and semi-humid regions, in the absence of refrigerator, the seeds of P. nigra var. caramanica would be better to store in the room temperature for three years.
    Keywords: Gibberellin Acid (GA3), Benzyl Amino Purine (BAP), Seed vigor, Storage, Black pine
  • Hossein Mirzaie, Nodoushan *, Zahra Abravesh, . Mahdi Pourhashemi, Majid Hassani, Parisa Panahi Pages 13-25
    Although Quercus brantii Lindl. has shown suitable genetic variation in Iran, which is required for a sustainable forest ecosystem, but during the last decade, it came across some difficulties which are considered as oak decline. This research investigated seedling characteristics of four plant populations of the Quercus brantii species to assess genetic potentials of the populations to base a cornerstone for complimentary studies. Seeds were collected on ten single trees for each of plant population located in Kurdistan, Lorestan, Ilam, and Fars provinces in Iran. Seeds were sown in pots at greenhouse conditions to produce at least 30 single progeny seedlings from each population with three replications were studied. Vegetative characteristics such as plant height, leaf length, leaf width, and plant vigor were studied on the single plants. Data were analyzed based on a double nested statistical model, and then the data were analyzed on each population separately. Results indicated significant differences between the studied populations based on seedling height and plant vigor. Plant within population, showing possible differences between the single trees within the populations, was also significant for seedling height, leaf length and leaf width. In population based analysis, the populations showed different behaviors, so as there was not significant effects between single plants in Kurdistan population for plant height and leaf traits; whereas, in Lorestan and Ilam populations significant effects for the mentioned traits were observed. Although the populations showed different characteristics at seedling stage, but it is sought that there are still enough genetic variability and the high heritability that might be used in future breeding projects.
    Keywords: Quercus brantii, Heritability, Zagros, Seedling characteristics, Genetic variation
  • Negin Behnia, Sayed Yousef Erfanifard*, Sayed Rashid Fallah Shamsi, Sayed Aliakbar Moosavi Pages 27-46
    The aim of this study was to assess the efficiency of cokriging method in comparing to kriging to map biophysical properties of wild pistachio trees in Zagros forests. A 45 ha stand, covered with wild pistachio trees was chosen in FiroozAbad wild pistachio research site in Fars province. 87 circular plates with 800 m2 area were selected based on a 72 × 72 m2 grid. Biophysical properties (height, diameter at breast height, trees per ha, and canopy cover percent) of all wild pistachio trees were measured in each plot. Kriging and cokriging methods were then used to map each biophysical property. The results showed that mean error and root mean squared error of height, diameter at breast height, and trees per ha of cokriging method were less than kriging method. The regression coefficients of height, diameter at breast height, and trees per ha of cokriging method were also greater than the kriging method that showed the efficiency of the cokriging method in the improvement of estimation of trees’ biophysical properties. The amount of root mean squared error and regression coefficient were slightly better for canopy cover percent in kriging, though, they were not significant. In general, it was concluded that the maps of biophysical properties can be obtained with suitable accuracy and precision using Cokriging method.
    Keywords: Wild pistachio, Zagros, kriging, Cokriging, Biometric characteristics
  • Mehdi Heydari, Ali Mahdavi*, Elham Jaferyan, Vahid Mirzaeizadeh Pages 47-60
    Judas tree belongs to valuable species in Zagros forests. Nowadays, due to the special beauty of this species, it has received substantial attention in afforestation. In this regard, the improvement of seed germination is a suitable way to improve the quantity and quality of producing seedlings in nurseries and the establishment of forest plantation. In this study, the seed germination characteristics and seedling survival of Cercis griffithii in different soil treatments have been surveyed in the nursery of Aivan County in Ilam province. The experiment was set up as a randomized complete design with four treatments each contained 120 pots. Three seeds in plastic pots were sown in nursery soil (Control Control soil- cattle manure (5:1), Control soil- Litter (5:1) and Control soil- Cattle manure- Litter (5:1:1). According to the one-way ANOVA results, significant differences were observed between soil treatments in terms of germination rate, maximum, mean daily germination and germination energy, while there were no significant differences in other germination characteristics between soil treatments. The highest germination rate, maximum, mean daily germination and germination energy were observed in the treatment of Control soil- Cattle manure- Litter. In terms of time, seedling survival decreased from September to March. The results showed that there is a significant correlation between mean daily germination and different soil composition. In general, it can be concluded that germination and survival of Cercis griffithii can be improved using organic compounds in the nursery.
    Keywords: Soil, media, Seed, Germination, Survival, Seedling
  • Sabrieh Moradi, Roghayeh Zolfaghari* Pages 61-77
    Morphological characteristics of individuals are due to hereditary and environmental factors. Regarding to the importance of leaf morphology in systematics investigations and bearing up the effects of environmental variations, especially altitudinal variations on these traits, the differentiation feasibility of brant oak in a restricted altitudinal gradient is investigated. A total number of 400 leaves from 40 individual ramets in Armarde, in an altitudinal ranges from 1580 to 1844 meters above sea level were sampled and 29 quantitative and qualitative traits were measured. The results revealed that the number of teeth and the shape of leaf at lower altitudes are lesser than higher altitudes. Also, leaf base angle has a negative and significant correlation with the altitude. In two altitudinal classes, the shape of leaf tip and the angle of midrib and vein, showed the lowest plasticity and coefficient of variation with respect to environmental conditions. Ramets were classified in three different classes based on cluster analysis and the separator traits were the maximum leaf width, leaf area and sinusoidal angle. Considering the fact that the separator traits would not showed any significant association with altitude, it seems that some variations might be likely due to physiological response of leaves to environmental variations. However, it's more likely that the occurrence of inter and intra specific hybridization between brant´s oak species would culminated in separation of the individuals.
    Keywords: Plasticity, Zagros, Systematic, Hybridization
  • Ahmad Yaghoubi Farani*, Marjan Sepahpanah, Farshad Parmozeh Pages 79-89
    The purpose of this study was to identify the barriers of local people's participation in forest conservation plans. The research population included 240 Local rural households in Gilan – e – Gharb, Kermanshah. A number of 144 people were randomly selected using Morgan's sampling size table. A questionnaire was used as a main tool in this study. The content and face validity of the questionnaire was verified by a panel of experts. The reliability of the questionnaire estimated by Cranach's alpha coefficient (0.737). Factor analysis was used for finding the most important barriers. Four key factors were identified as the most important barriers in people participation programs in forest conservation plans. These factors were socio-cultural, economic, organizational and educational barriers.
    Keywords: Forest conservation, Natural resources, Socio, cultural, Participation
  • Ismaeil Moradi Emamgheysi, Amir Eslam Bonyad, Mehrdad Mirzaei*, Iraj Hasanzad Navroodi Pages 91-99
    The aim of this research was study of tree species diversity in the Zagros forests of Iran that known as Ardal’s Chartagh protected forests. The total of the study area was 50 hectares. In this way 50 sample plots (circular shape with 1000m2) were measured based on systematic-random sampling method. In each plot species, DBH, species and number of trees were measured and recorded. To estimate of the tree species diversity, Shannon-Wiener, Simpson, Mc Arthur’s N1 and Hill’s N2 indices and for calculation of evenness and species richness Wilson- Smith’s and Margalef indices were used respectively. Also species importance value (SIV) was calculated. The results showed that there are 7 tree species in the study area including Fraxinus rotundifolia Mill., Juniperus polycarpos C. Koch, Cerasus mahaleb (L.) Mill., Quercus brantii var. persica, Pistacia mutica Fischer, Acer monspessulanum subsp. cinerascens and Salix persica Boiss.. Values of Shannon-Wiener, Simpson, Mc Arthur’s N1 and Hill’s N2 indices are 1.23, 0.58, 2.40 and 2.16. Also Wilson- Smith’s and Margalef indices showed that the values of richness and evenness are about 0.84 and 0.77. The results of SIV showed that the highest value of SIV belonged to the Fraxinus rotundifolia Mill. (188.63%) and the lowest value was due to Salix persica Boiss (17.59%). Therefore, conservation of forest stands might be suggested as a suitable approach for increasing plant diversity.
    Keywords: Biodiversity, Chartagh, Shannon, Wiener index, Margalef index, Tree species