فهرست مطالب

انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی - سال سوم شماره 2 (پیاپی 8، تابستان 1395)

مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی
سال سوم شماره 2 (پیاپی 8، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم ابراهیمی، رکسانا شریفیان، فاطمه بهادر *، فریبا اسدی، عاطفه فرمانی، سارا افرازنده صفحات 76-84
    مقدمه
    ظهورتجهیزات پزشکی دیجیتال و به کارگیری تکنولوژی در حوزه پزشکی چالش ها و مزایای زیادی را به همراه دارد شناخت موانع و مشکلات پیش روی تکنولوژی های جدید در به کار گیری صحیح و اصولی آن تکنولوژی برای مدیران نقش به سزایی دارد؛ هدف ما در این مطالعه بررسی موانع و مشکلات سیستم ذخیره و انتقال تصاویر ازدیدگاه کاربران سیستم است.
    روش
    پژوهش حاضر، مطالعه ای توصیفی- تحلیلی است که در سال 1393 روی 53 نفر از کاربران سیستم PACS انجام می شود، ابزار گرد پژوهش پرسشنامه است که پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 0/78 محاسبه گردید. پس از ثبت داده ها در SPSS نسخه 18جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی شامل جداول فراوانی، میانگین و شاخص های پراکندگی و آنالیز واریانس استفاده می شود.
    نتایج
    26/4 درصد از کاربران پنج سال سابقه کار داشتند. 58/5 درصد کاربران با بیشترین فروانی دو تا پنج سال تجربه کار با سیستم را داشتند و 75/5 درصد از کاربران از بخش تصویربرداری تشخیصی به سیستم دسترسی داشتند. نتایج آنالیز واریانس چند متغیره نشان می دهد که تنها متغیر محل دسترسی به سیستم معنی دار است و میانگین نمره موانع و مشکلات در درمانگاه ها بیشتر از سایر بخش ها می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که کاربران نسبت به چالش های بیان شده نظر مخالف داشته و این نشان دهنده آن است که کاربران از سیستم رضایت نسبی داشته و اجرای این سیستم تا حدود زیادی موفقیت آمیز بوده است.
    کلیدواژگان: سیستم ذخیره و انتقال تصاویر، موانع و مشکلات، فناوری اطلاعات، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
  • فاطمه کریمی منش *، محمد داورپناه جزی، نوشین محمدی فرد صفحات 85-91
    مقدمه
    امروزه برای به دست آوردن روابط مفید بین عوامل خطرزا در بیماری ها از تکنیک های داده کاوی استفاده می شود. هدف این پژوهش تعیین و بررسی ارتباط شاخص های غذایی با چاقی و اجزای سندروم متابولیک، با به کارگیری تکنولوژی داده کاوی بود.
    روش
    پژوهش حاضر مطالعه ای کاربردی از نوع پیمایشی و همبستگی می باشد. در این بررسی، 1019 نوجوان 11 تا 18 ساله شرکت داشته اند، داده های تغذیه ای از طریق پرسشنامه بسامد خوراک جمع آوری شد، امتیاز تنوع غذایی و شاخص تغذیه سالم نسخه 2010 محاسبه شد. با توجه به مقادیر اجزای سندروم متابولیک، برای هر فرد امتیاز خطر تعیین شد. در بررسی ارتباط بین متغیرها از تکنیک رگرسیون خطی ساده استفاده شد.
    نتایج
    امتیاز تنوع غذایی با هیچ یک از اجزای سندروم متابولیک و شاخص های چاقی ارتباط معنی دار نشان نداد. نمایه تغذیه سالم با دور کمر بالا (B=0/093 وP=0/01165 )، شاخص توده بدن (BMI) B=0/0309) و P=0/022) و نسبت کمر به قد (B=0/0006 و P=0/005)، ارتباط ضعیف، مثبت و معنی دار داشت.
    نتیجه گیری
    امتیاز تنوع غذایی با خطر سندروم متابولیک و چاقی ارتباط نداشته و نمایه تغذیه سالم با بعضی اجزای سندروم متابولیک و چاقی ارتباط مثبت و معنی دار داشت. به نظر می رسد در نمایه تغذیه سالم نیاز است که ارتباط مولفه های غذایی تشکیل دهنده HEI با اجزای سندروم متابولیک و شاخص های چاقی بررسی شود.
    کلیدواژگان: امتیاز تنوع غذایی، شاخص تغذیه سالم، سندروم متابولیک، داده کاوی، رگرسیون
  • یوسف مهدی پور، سعید ابراهیمی *، جهان پور علی پور، افسانه کریمی، فاطمه طباطبایی صفحات 92-99
    مقدمه
    ساختار بهداشت و درمان در ایران ضرورت استفاده از تکنولوژی اطلاعات به منظور بهبود کیفیت و اثربخشی ارائه مراقبت سلامت را ایجاب می کند. بنابراین هدف مطالعه حاضر تعیین میزان شناخت و بررسی عوامل موثر بر پذیرش خدمات سلامت الکترونیک براساس مدل پذیرش فناوری از دیدگاه پزشکان بود.
    روش
    این مطالعه کاربردی و به روش توصیفی-تحلیلی و مقطعی انجام شد. جامعه پژوهش شامل تمام پزشکان شاغل در 5 بیمارستان آموزشی این دانشگاه بود، که 140 نفر در این مطالعه شرکت کردند. به منظور گردآوری داده ها و آزمون فرضیات پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته براساس متغیرهای مدل 2 TAM استفاده شد. پایایی این پرسشنامه با ضریب همبستگی 0/8 مورد تایید قرار گرفت. برای تحلیل داده ها از نرم افزار های SPSS نسخه 20 و Smart-PLS3.2 استفاده شد.
    نتایج
    میانگین ها متغیرهای سودمندی درک شده، قصد رفتاری، اهمیت امنیت اطلاعات، شدت استفاده از فناوری اطلاعات، سهولت استفاده درک شده، دانش سلامت الکترونیک، اهمیت استاندارد سازی و اهمیت فرآیند های آشنایی بالاتر از 3 بود. که نمایانگر حد متوسط می باشد. علاوه بر این سازه های مدل بررسی شده در این پژوهش تاثیر مثبتی بر روی استفاده از خدمات سلامت الکترونیک در میان پزشکان دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه پیشنهاد می شود، مسئولین و دست اندرکاران به منظور پیاده سازی سیستم ها و فناوری های نوین از تئوری های پذیرش فناوری جهت شناخت عوامل دخیل در پذیرش و به کارگیری آن ها، استفاده کرده تا از شکست و هدر رفت منابع جلوگیری کنند و بتوانند در جهت بهبود کیفیت خدمات گام بردارند.
    کلیدواژگان: خدمات سلامت الکترونیک، فناوری های نوین، سلامت، پذیرش
  • سعیده جعفری نژاد، محمود دهقانی اشکذری، علی جبالی * صفحات 100-117
    مقدمه
    در این تحقیق عملکرد 3 نانوموتور بر روی 15 پپتید ترانس ممبرن پروتئین پیش ساز آمیلوئید بتا از طریق شبیه سازی دینامیک مولکولی انجام گرفت.
    روش
    در این مطالعه 14 نوع موتانت و 1 نوع نرمال پپتید ترانس ممبرن پروتئین پیش ساز آمیلوئید بتا از پایگاه داده NCBI به دست آمده و سپس شبیه سازی با استفاده از نرم افزارDesigner Ascalaph انجام شد. 15 پپتید با ساختار های 3 بعدی پایدار سنتز شده، برای ورود به مرحله شبیه سازی انتخاب و سپس با استفاده از نرم افزار HyperChem، به مدت 30.000 پیکو ثانیه پپتیدها در مجاورت نانوموتور های بیست الکله، هایپرسینی و رتینولی سنتز شده قرار داده شدند. سرانجام 4 پارامتر؛ انرژی آزاد، انرژی بین مولکولی، پتانسیل و مجذور مربع اختلاف مقادیر، از نرم افزار استخراج و نسبت تغییرات آن ها محاسبه گردید.
    نتایج
    هر نانوموتوری نسبت به پپتیدهای متفاوت دارای عملکردی متفاوت است. نانوموتور هایپرسینی بر پپتید 5، نانوموتور رتینولی بر پپتید 10 و نانوموتور بیست الکل نیز تا حدودی بر روی پپتید 4 بهترین عملکرد را داشتند. اما چون هر نانوموتوری تنها بر روی پپتید موتانتی خاص تاثیرگذار است و آلزایمر ناشی از موتاسیون های مختلف می باشد، نمی توان برای درمان آلزایمر تنها از یک نوع نانوموتور بهره برد.
    نتیجه گیری
    می توان نتیجه گرفت که در تحقیقات درمانی آلزایمر با در نظر گرفتن ساختار سه بعدی و پارامتر های دینامیکی، نانوموتور رتینولی بر روی پپتید موتانت ترانس ممبرن بسیار ایده آل بوده و می تواند راهکار درمانی مناسبی باشد.
    کلیدواژگان: پروتئین پیش ساز آمیلوئید، آلزایمر، شبیه سازی، نانوموتور
  • مانوی نعیمی، آپتین راهنورد * صفحات 118-131
    مقدمه
    تلومر پایانه فیزیکی کروموزوم های خطی می باشد که از یک توالی غیر کد کننده تشکیل یافته و در حفاظت انتهای کروموزوم ها نقش دارد. بنابراین سیر تکاملی تلومراز ، آنزیم سازنده تلومر، و ساختار آن در گونه های مختلف جای بحث دارد. هدف در این تحقیق جمع آوری توالی های خانواده ژنی تلومراز و مقایسه آنها جهت یافتن موتیف های حفاظت شده و بررسی قرابت TERT سایر گونه ها با انسان می باشد که با استفاده از ابزارهای بیو انفورماتیکی انجام می شود. مطالعات قبلی آنالیزهای فیلوژنی تلومراز، محدود به یک سطح پروتئین یا mRNA بوده است اما در این کار مطالعات بر روی 3 سطح پروتئین، mRNA وDNA انجام می شود. با توجه به اینکه توالی های ترتیب گذاری شده موجودات افزایش یافته است، ترکیب اطلاعات گیاهان و جانوران یک چالش مورد توجه می باشد. همچنین کسب اطلاعات بیشتر در مورد ساختار بخش آنزیمی تلومراز، راه های نوینی برای سرکوب این آنزیم در سرطان ها باز می کند.
    روش
    گونه ها با حداقل 35% شباهت تکاملی در طیف گیاه تا مهره دار انتخاب شدند. توالی ها با برنامه ClastalW همتراز سازی شدند. درخت تکاملی ارگانیسم ها با برنامه Mega5، رسم شد. و از برنامه Scanprosite برای جستجوی موتیف پروتئینی استفاده شد.
    نتایج
    قرابت TERT انسانی با سایر گونه ها در بخش C-ترمینال عنوان شد. بخش های حفظ شده آمینواسیدی مشخص و دومین ترانسکریپتاز معکوس به عنوان موتیف حفاظت شده ی عملکردی تمام گونه ها در سطح پروتئین معرفی شد.
    نتیجه گیری
    حذف یا اختلال در دومین RT-POL ناکارآمدی آنزیم را در تمامی گونه ها در پی خواهد داشت. همچنین بخش N-ترمینال TERT هدف مناسبی برای مهار تلومراز در سرطان پستان، به دلیل حفظ شدگی بالا در پستانداران، عنوان شد.
    کلیدواژگان: بیوانفورماتیک، فیلوژنتیک، تلومراز، سرطان
  • سمیه برجعلی لو *، محمد علی مظاهری، علیرضا طالب پور صفحات 132-144
    مقدمه
    گسترش تکنولوژی های نوین ارائه امکانات سلامت را توسعه بخشیده است. رشد گوشی های هوشمند و اپلیکیشن ها در جهان سطح دسترسی به خدمات سلامت روان را افزایش داده است. هدف از مطالعه حاضر معرفی برنامه های کاربردی سلامت روان مبتنی بر شواهد است.
    روش
    مطالعه حاضر یک پژوهش مروری است. منابع الکترونیکی داخل و خارج از کشور با پایگاه های اطلاعاتی SID، Iran Medex،Magiran Scopus، Science Direct ، Google Scholar، Psycinfo ، Pubmed با اعمال محدودیت زمانی مورد جستجو قرار گرفت.
    نتایج
    در مجموع 6423 چکیده یافت شد که 12 مقاله با ویژگی های مورد نظر همخوانی داشت. اپلیکیشن های حاضر در حوزه روانی-آموزشی، ارزیابی، مداخله و ارائه حمایت اجتماعی در حوزه های مختلف سلامت روان و نیز اختلالات روان شناختی ارائه خدمات دارند. نتایج پژوهش های انجام شده موید اثربخشی اپلیکیشن های سلامت روان در جهت ارتقاء مولفه های سلامت و تغییر رفتار بود.
    نتیجه گیری
    اپلیکیشن های موبایل با موضوع سلامت روان دسترسی به خدمات روان را بالا برده اند و موجب ارتقاء بهزیستی روان شناختی شده اند. از این رو باید طراحی و توسعه اپلیکیشن های موبایل در حوزه سلامت روان مورد توجه ویژه قرار گیرد. در این زمینه ملاحظات اخلاقی و امنیت اطلاعات نکاتی است که باید در طراحی و استفاده از آن ها برای ارائه خدمات سلامت روان مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سلامت الکترونیکی، گوشی هوشمند، اپلیکیشن موبایل، سلامت روان
  • فاطمه جهانی مقدم، محبوبه عبدالعلی زاده * صفحات 145-154
    مقدمه
    با توجه به پیشرفت های اخیر در تکنولوژی، استفاده از رایانه، تبدیل به یک امر ضروری و جدا ناپذیر از زندگی انسان شده است. از جمله مهم ترین دستاوردهای بشر در سال های اخیر اختراع رایانه می باشد. از مهم ترین مشکلاتی که در صورت استفاده نادرست از رایانه برای انسان ایجاد می شود، مشکلات اسکلتی- عضلانی می باشد. با این وجود، اطلاع رسانی در مورد مشکلات سلامتی ناشی از کار با رایانه و راه کارهای پیشگیری از آن خیلی کم صورت گرفته است. ارائه اصول ارگونومیک کار با کامپیوتر جهت رفع و همچنین پیشگیری از اختلالات اسکلتی- عضلانی، تسهیل روابط تعاملی انسان و تجهیزات به منظور بهبود ایمنی و بهداشت، ارتقاء سلامت و رفاه کسانی است که تحت تاثیر سیستم های کامپیوتری می باشند.
    روش
    با کلمات کلیدی نظیر کامپیوتر، ارگونومی و اختلالات اسکلتی- عضلانی در سایت های PubMed، Google Scopus، Medline جستجو از سال 1994 تا 2016 صورت گرفت، 70 مقاله بررسی شد و از بین آنان با توجه به کیفیت و اعتبار مقاله تعداد 42 مقاله انتخاب و مورد مطالعه و تحلیل علمی قرار گرفت.
    نتایج
    جهت جلوگیری از دردهای مزمن و اختلالات اسکلتی- عضلانی نیاز به اطلاعات، آموزش و مطالعات بیشتری می باشد. به علاوه اصلاحات ارگونومیک محل کار و تجهیزات، کمک به سزایی خواهد کرد.
    نتیجه گیری
    اصول و راهکارهای ساده و ضروری بهداشتی و ارگونومی کار با رایانه، مکان مناسب کار با رایانه ، لزوم آموزش و دادن اطلاعات لازم به کاربران کامپیوتر شرح داده شد.
    کلیدواژگان: رایانه، ارگونومی، مشکلات اسکلتی، عضلانی
  • حمید مقدسی، حامد مهدی زاده * صفحات 155-165
    مقدمه
    فن آوری تلفن همراه در ترکیب با تخصص های پزشکی، امکان جدیدی به نام سلامت همراه را معرفی کرده که فراهم کننده فرصت های جدیدی برای بهبود سلامت بیماران است. سلامت همراه موجب تحول در شیوه سنتی ارائه خدمات بهداشتی شده است و تصورات پیشین ما را از مفاهیمی چون ارائه کننده خدمات، بیمار، نحوه ارائه خدمات سلامتی و سبک زندگی تغییر داده است. هدف این مقاله، بررسی مفهوم سلامت همراه و حوزه های پرکاربرد آن در مدیریت و درمان بیماری های پوستی می باشد.
    روش
    مطالعه حاضر مروری جامع بوده و با هدف معرفی کاربرد سلامت همراه در ارائه خدمات تشخیصی و مراقبتی پوستی و نتایج بالینی حاصل از این روش انجام شد،جهت انجام این تحقیق از پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Scopus، Google scholar، Web of Science، Ebsco، جهت جستجوی مقالاتی با موضوع پزشکی از راه دور، سلامت همراه و تله درماتولوژی استفاده شد.
    نتایج
    بررسی مطالعات موجود نشان می دهد که به کارگیری سلامت همراه در حوزه بیماری های پوستی نسبت به روش معمول تله درماتولوژی برتری داشته و این امکان را فراهم می کند که از آن برای ارائه تشخیص و درمان، غربالگری و تریاژ و مدیریت افراد مبتلا به بیماری های مزمن در محل سکونت شان، استفاده کرد.
    نتیجه گیری
    سلامت همراه این پتانسیل را دارد که به عنوان روشی کم هزینه و در دسترس، مکملی برای فراهم کردن خدمات تخصصی پوست، به ویژه در مناطقی که از نظر اقتصادی و یا جغرافیایی محروم می باشند، به کار گرفته شود و از این طریق شکاف موجود در دسترسی به خدمات تخصصی را پر کند.
    کلیدواژگان: سلامت از راه دور، پزشکی از راه دور، سلامت همراه، درماتولوژی
|
  • Maryam Ebrahimi, Roxana Sharifian, Fateme Bahador *, Fariba Asadi, Atefe Farmani, Sara Afrazandeh Pages 76-84
    Introduction
    Nowadays, the advent of digital medical equipment and using information technology especially in the medical field are accompanied with many advantages and challenges. Therefore, identifying the challenges of modern technologies can significantly help the managers to use technology properly. The aim of this study was to assess the challenges of picture archiving and communication system (PACS) from the users’ perspective.
    Method
    This descriptive analytical study was performed on 53 users of PACS in 2014. Data were collected by a questionnaire that its reliability was calculated by Cronbach’s Alpha (0.78). Data were analyzed and descriptive statistics (frequency distribution table, mean, index of dispersion, and analysis of variance) were obtained using SPSS 18.
    Results
    It was found that 26.4 percent of the users used PACS for 5 years, 58.8 percent used the system for 2-5 years, and 75.5 percent of diagnostic imaging department users also used this system. The results of multivariate analysis of variance (MANOVA) showed that only access to the system is the significant variable, and the average score of challenges in the clinics is higher than those in other departments.
    Conclusion
    The results show that PACS users expressed the opposite opinion about the challenges indicating that users have relative satisfaction from the system and implementation of this system was greatly successful.
    Keywords: Picture Archiving, Communication System (PACS), Challenges, Information Technology, Shiraz University of Medical Sciences
  • Fateme Karimimanesh *, Mohammad Davarpanah Jazi, Nooshin Mohamadi Fard Pages 85-91
    Introduction
    Nowadays, to obtain useful relationship between risk factors in diseases, data mining techniques are used. The aim of this study was to assess the relationship between nutritional indices and obesity and components of metabolic syndrome using data mining approach.
    Methods
    In this correlational survey, 1019 adolescents (aged 11-18 years) were included and nutritional data were collected using a Food Frequency Questionnaire (FFQ). Dietary Diversity Score (DDS) and Healthy Eating Index (HEI-2010) were calculated. According to the values of metabolic syndrome components, a risk score was determined for each individual. Relationship between the variables was analyzed using linear regression.
    Results
    There was no significant relationship between DDS and components of metabolic syndrome and obesity. However, there was a significant but weak positive relationship between HEI and high waist (B=0.093, P=0.01165), body mass index (BMI) (B=0.309, P=0.022) and waist-to-height ratio (B=0.0006, P=0.005).
    Conclusion
    There was no relationship between DDS and risk of metabolic syndrome and obesity but there was a significant positive relationship between HEI and some components of metabolic syndrome and obesity. It seems that the relationship between nutritional indices in HEI and obesity indices should be assessed in HEI.
    Keywords: DDS, HEI, Metabolic Syndrome, Data Mining, Regression
  • Yosef Mehdipour, Saeid Ebrahimi *, Jahanpour Alipour, Afsaneh Karimi, Fatemeh Tabatabei Pages 92-99
    Introduction
    Using Electronic healthcare to improve the quality and effectiveness of the health care services is necessary considering the healthcare infrastructure in Iran. The aim of this study was to investigate the determinants of physician's technology acceptance for e-health in healthcare setting.
    Methods
    This cross-sectional descriptive-analytical study was performed on all physicians working at teaching hospitals. Finally, 140 physicians participated in this study. In order to collect data and test the research hypothesis, a researcher-made questionnaire was used based on the variations of the TAM and UTAUT models. The reliability of questionnaire was confirmed (r=0.8). Data were analyzed using SPSS 22 and SmartPLS 3.2.
    Results
    The average score of perceived efficiency, behavioral intention, importance of information security, intensity of IT use, perceived ease of use, electronic healthcare knowledge, importance of standardization and familiarity process was higher than 3 indicating that the level of variables was intermediate. The structures of the models analyzed in this study had positive effect on the use of electronic healthcare services by the physicians.
    Conclusion
    Based on the findings, the health-care administrators and politicians are recommended to use technology acceptance theories in order to determine the determinants of physician's technology acceptance and use for e-health and to take steps in improving the healthcare services quality and avoid waste of resources.
    Keywords: Electronic health care services, Modern technologies, Health
  • Saeideh Jafarinezhad, Mahmood Dehghani Ashkezari, Ali Jebali * Pages 100-117
    Introduction
    The aim of this study was to evaluate the performance of three nanomotors on 15 transmembrane amyloid-beta precursor proteins by molecular dynamics simulation.
    Method
    In this study, 15 transmembrane APP (14 mutant forms and one normal) were obtained from National Center for Biotechnology Information (NCBI) and separately modeled in Designer Ascalaph. The synthesized peptides with three-dimensional stable structures were selected to be simulated and then were placed near synthesized nanomotors, hypericin, and retinol using HyperChem. At end of simulation, different parameters such as free energy, intermolecular energy, potential energy, and root mean square displacement (RMSD) were separately obtained for each APP. Finally, the ratio of changes was calculated for each parameter.
    Results
    The results showed that each nanomotor had different performance on different peptides. Hypericin on peptide 5, retinol on peptide 10, and nanomotors partly on peptide 4 had a great performance. But because each nanomotor influences only special mutant peptide and Alzheimer's disease is caused by different mutations, only one type of nanomotors cannot be used to treat Alzheimer's disease.
    Conclusion
    According to the investigations performed on the treatment of Alzheimer’s disease, it can be concluded that retinol with three-dimensional structure and dynamic parameters has great performance on transmembrane mutant peptide; therefore, it can be considered as a useful treatment strategy.
    Keywords: Amyloid Precursor Protein, Alzheimer's disease, Simulation, Nanomotor
  • Manevey Naeimi, Aptin Rahnavard * Pages 118-131
    Introduction
    Telomere is the physical terminal of linear chromosomes composed of a non-coding sequence that protects the ends of chromosomes. Therefore, evolutionary process of telomerase, as the synthase enzyme of telomere, and its structure in various species should be discussed. The aim of this study was to collect the sequences of telomerase gene family and compare them in order to find motifs protected by this gene family and investigate the proximity of human TERT with other species using bioinformatics and computational methods. This study was performed on the 3 levels of protein, mRNA, and DNA. As the sequences of organisms have been increased, combining plants’ and animals’ data is a challenge. Also, more information about the structure of telomerase can help to find new ways to inhibit this enzyme in cancer.
    Method
    In this in silico study, species had at least 35% evolution similarity were selected from plants and vertebrates. Sequences were aligned using ClastalW program. Organisms’ evolutionary tree was drawn using MEGA5 software and protein motifs were detected using ScanProsite software.
    Results
    Proximity of human TERT with other spices was observed in C-terminal region. Amino acid parts preserved were detected and the reverse transcriptase domain was introduced as conserved functional motifs of all species at protein level.
    Conclusion
    Any removal or disturbance in RT-POL domain lead to enzyme deficiencies in all species. Also, the N-terminal region of TERT because of its high preservation in mammals, was introduced as an attractive target for inhibition of telomerase in breast cancer.
    Keywords: Bioinformatics, Phylogenetics, Telomerase, Cancer
  • Somaieh Borjalilu *, Mohammd Ali Mazaheri, Alireza Talebpor Pages 132-144
    Introduction
    New technologies have developed health service delivery. Development of smartphone and mobile applications (apps) all around the world has increased the opportunity to access the mental health services. The aim of the study was to introduce the mental health apps based on the evidence.
    Method
    This is a review article. A comprehensive literature search was performed in online databases including SID, Iran Medex, Magiran, PubMed, Psycinfo, Google Scholar, Science Direct, and Scopus.
    Results
    In this study, 12 of 6423 abstracts identified through the research were founded by inclusion criteria. The present Apps provided services in the field of psycho-education, assessment, intervention and social support in the mental health and mental disorder. The results showed the efficacy of mental health Apps in improving health components and behavior change.
    Conclusion
    Mental health Apps have improved the accessibility to mental health services and psychological well- being. Therefore, more attention should be paid to design and development of mental health Apps. For this purposes, ethical considerations and information security are important factors that should be considered when designing and using mental health apps.
    Keywords: E-health, Smartphone, Mobile Application, Mental Health
  • Fatemeh Jahanimoghadam, Mahboobeha Abdolalizadeh* Pages 145-154
    Introduction
    With the advent of technology, use of computer has become an essential part of human life. The most important human achievement in recent years is the invention of computer. The main problems caused by computer use are musculoskeletal disorders. However, information about the health problems caused by working with computers and prevention strategies is insufficient. Therefore, the aim of this study was to provide ergonomic principles for working with computers in order to reduce and prevent musculoskeletal disorders, facilitate the Interactions between human and equipment to improve the health and safety of computer users.
    Method
    The keywords of computer, ergonomics, and musculoskeletal disorders were searched in four databases (Pubmed, Google, Scopus, and Medline) during 1994 to 2016, and 70 reviews were found out, among which 42 reviews were selected based on their quality and reliability and scientifically analyzed.
    Results
    It was found that further information, education, and studies are required for preventing chronic pain and musculoskeletal disorders. Furthermore, ergonomic reforms of the equipment and workstation are very essential.
    Conclusion
    In this study, the simple and essential health strategies and ergonomic principles for working with computers, appropriate computer workstation ergonomics, and the need for training and giving information to computer users were described.
    Keywords: Computer, Ergonomics, Musculoskeletal Disorders
  • Hamed Moghaddasi, Hamed Mehdizadeh * Pages 155-165
    Introduction
    Recent advances in mobile technology combined with medical specialties, have introduced a new option called mobile health that provides new opportunities to improve patients’ health. Mobile health has changed the traditional delivery of healthcare services and also previous assumptions of concepts such as service providers, patients, health care services and lifestyle. The aim of this study was to introduce mobile health concept and application of this technology in management and treatment of skin lesions.
    Methods
    This is a comprehensive review aimed to introduce mobile health application in providing skin care and diagnostic services and clinical outcomes of this method. In this review article, articles on the telemedicine, mobile health, and teledermatology were searched using online databases such as Pubmed, Scopus, Google scholar, Web of Science, and Ebsco.
    Results
    Studies in this area show that use of mobile health in dermatology is superior to the conventional method of teledermatology and this method can be used for diagnosis, treatment, screening, triage, and also management of patients with chronic conditions in their home.
    Conclusion
    Mobile health can be potentially used as a cost effective and available method for providing professional skincare services especially in the economically or geographically-disadvantaged area, thereby, the gap of access to professional services will be filled.
    Keywords: Telemedicine, Telehealth, Mobile Health, Dermatology