فهرست مطالب

انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی - سال پنجم شماره 3 (پیاپی 17، پاییز 1397)

مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی
سال پنجم شماره 3 (پیاپی 17، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ندا سادات بویر، شراره رستم نیاکان کلهری، رضا صفدری * صفحات 325-336
    مقدمه
    آسیب ها ی غیرعمد (حوادث) علت اصلی مرگ کودکان زیر 5 سال است. والدین نقش مهمی در پیشگیری از این حوادث دارند. در سراسر دنیا مداخلات مبتنی بر فناوری گوناگونی برای بهبود دانش و رفتار والدین در رابطه با ایمنی کودکان به کار گرفته شده است. هدف از انجام این پژوهش، ارائه یک مدل مبتنی بر فناوری برای ارتقاء ایمنی کودکان است.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع کاربردی - توصیفی در دو بخش انجام شد. در بخش اول، با ابزار پرسشنامه از 20 پزشک جهت تعیین مهم ترین عناصر اطلاعاتی و آموزشی نظرسنجی به عمل آمد. در بخش دوم، فناوری های موجود در زمینه پیشگیری از حوادث از لحاظ تاثیر در دانش و رفتار والدین بررسی گردید. سپس یک فناوری برای ارائه مدل انتخاب شد.
    نتایج
    یافته ها در بخش اول شامل اطلاعات دموگرافیک، اطلاعات بالینی، نیازهای آموزش شامل رفتار های پیشگیرانه ، ایمن سازی محیط و کمک های اولیه بود. بخش دوم ، 10 فناوری شامل: کیوسک، برنامه های مبتنی بر اینترنت و وب ، نرم افزار کامپیوتر و برنامه کاربردی موبایل یافت شد. برنامه های کاربردی موبایل جدیدترین فناوری استفاده شده در این زمینه بودند که در تغییر رفتار و دانش تاثیر مثبت داشتند؛ لذا با استفاده از آن یک مدل مبتنی بر فناوری اطلاعاتی ارائه شد.
    نتیجه گیری
    استفاده از فناوری اطلاعاتی مبتنی بر برنامه های کاربردی موبایل می تواند یک فرصت برای بهبود دانش و رفتار های والدین در رابطه با ایمنی کودکان به وجود آورد.
    کلیدواژگان: ایمنی، کودکان، فناوری، مدل
  • الهام فروزنده ، پویا درخشان برجویی* ، مژده بهادر زاده صفحات 337-347
    مقدمه
    رتینوپاتی سروز مرکزی یکی از بیماری های چشم است که یکی از ریسک فاکتورهای آن استرس روانی است. هدف این پژوهش مقایسه کنترل هیجانی و برون گرایی در زنان و مردان مبتلا به رتینوپاتی و بررسی رابطه بین این دو متغیر بود. تلاش شد تا با محاسبات منطق فازی، تاثیر نسبی کنترل هیجانی و برون گرایی بر حالت و شدت رتینوپاتی، محاسبه گردد.
    روش
    این مطالعه از نوع همبستگی بود و پس از انتخاب نمونه به روش در دسترس، با حجم 50 بیمار (40 مرد) از بیمارستان های چشم پزشکی اصفهان، برای گردآوری داده ها، از دو پرسشنامه کنترل هیجان Roger و Najarian و آزمون پنج عاملی شخصیت استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد بین زنان و مردان تفاوت معناداری از نظر کنترل هیجانی و برون گرایی وجود ندارد. برون گرایی با خرده مقیاس فرعی بازداری هیجانی همبستگی منفی (0/36-=r و 0/009=P) و با کنترل خوش خیم همبستگی مثبت دارد (0/38=r و 0/006=P). با توجه به تناظر پارامترهای ورودی و خروجی و تحلیل آن ها بر حسب تاثیر بر روی رتینو پاتی توسط الگوریتم منطق فازی، نتیجه چشم گیری در بررسی همبستگی مشاهده شد. نتایج فازی با توجه به تبعیت از قوانین نوشته شده موتور استنتاج فازی بر حسب دو پارامتر ورودی میزان تاثیر بر این بیماری را به صورت خوبی در دسته بندی فازی نمایش داد.
    نتیجه گیری
    علاوه بر بررسی دو متغیر مهم شخصیتی در رتینوپاتی، الگوریتم فازی مناسبی برای پیش بینی شدت بیماری بر اساس میزان تاثیر بازداری هیجانی و برون گرایی بیماران ارائه و با ارزیابی و اعمال قوانین فازی پیشنهاد شده این میزان تاثیر ارزیابی شد.
    کلیدواژگان: منطق فازی، کنترل هیجانی، برون گرایی، رتینوپاتی سروز مرکزی
  • پیمان عباسی* ، مجید کیاورز مقدم، محمد عباسی صفحات 348-360
    مقدمه
    بیماری بروسلوز شایع ترین بیماری مشترک بین انسان و دام است که به عنوان یک تهدید بالقوه بهداشت عمومی محسوب می گردد. استفاده از سیستم اطلاعات مکانی کمک شایان توجهی به مدیران و تصمیم گیران حوزه سلامت عمومی جامعه در خصوص طراحی، اجرا و نظارت بر برنامه های کنترلی می کند.
    روش
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی به منظور تعیین نوع الگوی سالانه بیماری از آماره عمومی موران، برای شناسایی مناطق پرخطر از آماره های محلی موران و Getis-Ord Local G* و برای مقایسه الگوی مکانی بیماری براساس میزان بروز سالانه در هر دو سال متوالی از آماره موران تفاضلی استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که بیشترین موارد در بازه زمانی هفت ساله در دهستان های شهرستان ملایر و کمترین موارد در شهرستان های اسدآباد و تویسرکان و نواحی مرکزی و غربی استان قرار دارند. میزان بروز بیماری از سال 1388 تا 1393 افزایش و در سال 1394 کاهش یافته است. در خصوص تحلیل الگوی بیماری، الگوی همه سال ها به جزء سال 1391 خوشه ایتشخیص داده شد. خوشه های شناسایی شده توسط آماره های محلی موران و G* نشان دادند که خوشه های با نرخ بروز بالا و نقاط داغ در جنوب شرقی استان همدان قرار داشتند. نتایج حاصل از آماره موران تفاضلی نشان از ایجاد مناطق پرخطر جدید با گذر زمان در سطح استان دارد.
    نتیجه گیری
    با مقایسه الگوی مکانی بیماری برای سال های مختلف می توان گفت برنامه های کنترلی فعلی کارایی لازم را نداشته و نیازمند یک بازنگری کلی می باشند. نتایج حاصل از این مطالعه در تعیین نقطه شروع برنامه های آتی و بررسی میزان اثربخشی آن ها قابل استفاده می باشد.
    کلیدواژگان: تحلیل الگوی نقطه ای، بیماری بروسلوز، آماره های عمومی و محلی موران، آماره G*، آماره موران تفاضلی، استان همدان
  • مهدی نوشیار* ، محمد مومنی، ثریا غراوی، فاطمه حورعلی صفحات 361-372
    مقدمه
    آگاهی از ابتلا به سرطان، احتمال بروز اختلالات عصبی و استرس در بیمار را افزایش می دهد. همچنین استرس خطر بروز آنفارکتوس قلبی را بیشتر می کند. مطالعه حاضر بر پایه الگوریتم GBC، به بررسی احتمال بروز سکته قلبی در بیماران سرطانی پرداخت.
    روش
    اطلاعات بیماران از پایگاه داده بیمارستان فوق تخصصی شهید صدوقی یزد جمع آوری شد. پرونده پزشکی 1679 بیمار مبتلا به آنفارکتوس قلبی مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد، 81 بیمار مبتلا به سرطان بودند. در فرآیند انتخاب ویژگی توسط مدل پیشنهادی، اگر ابتلا به سرطان به عنوان ویژگی تاثیرگذار شناسایی شود، آنگاه ارتباط بین سرطان و آنفارکتوس قلبی معنادار خواهد بود.
    نتایج
    با استفاده از مدل پیشنهادی، ویژگی ابتلا به سرطان برای پیش بینی امکان وجود احتمال بروز سکته قلبی انتخاب شد که نشان دهنده وجود رابطه معنادار بین این دو ویژگی در بیماران مستعد عارضه قلبی می باشد. نتایج نشان داد با انتخاب ویژگی ابتلا به سرطان، دقت پیش بینی مدل پیشنهادی برابر با 0/91 بود.
    نتیجه گیری
    با استفاده از انتخاب ویژگی ابتلا به سرطان، مدل پیشنهادی نسبت به سایر مدل های مورد مقایسه دارای حداقل میزان خطا و بیش ترین دقت و صحت در پیش بینی آنفارکتوس قلبی است. روش نایو بیز، حداکثر میزان خطا و کم ترین دقت را دارا است. نتایج شبیه سازی حاکی از احتمال بروز سکته قلبی، در بیماران مستعد عارضه قلبی، پس از خبردار شدن از بیماری سرطان طی ماه های اولیه خود است.
    کلیدواژگان: سرطان، آنفارکتوس قلبی، GBC، ماشین بردار پشتیبان، افزایش دقت پیش بینی
  • محمد محمودی میمند، علی شایان *، سیده معصومه حسینی صفحات 373-383
    مقدمه
    سلامت همراه به فعالیت های حوزه پزشکی و بهداشت عمومی گفته می شود که با دستگاه های هوشمند در حوزه های جمع آوری داده های بالینی سلامت، ارائه اطلاعات بهداشتی و درمانی پزشکان، محققان و بیماران، نظارت بر علائم حیاتی و ویزیت از راه دور انجام می شود. با توجه به این که هنوز در کشورمان به استفاده از این ابزار در دسترس و ارزان به منظور آموزش بهداشت توجه کافی نشده است، هدف این پژوهش، شناسایی عوامل موثر در پذیرش فناوری سلامت همراه بود.
    روش
    این پژوهش از نوع پیمایشی بود و جامعه آن نیز زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان های شهر کرج می باشند که به پرسشنامه طراحی شده پاسخ داده اند. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی (آزمون T تک نمونه ای) تحلیل شدند و از روش فریدمن برای رتبه بندی متغیرهای پژوهش استفاده شد.
    نتایج
    یافته های این پژوهش نشان داد که متغیر شرایط تسهیلات بیشترین تاثیر را بر پذیرش فناوری سلامت همراه دارد و متغیر های اثر اجتماعی، انتظار عملکرد ، متغیر های انتظار تلاش و زمان انتظار، نگرش، کیفیت اطلاعات، اضطراب فناوری و متغیر های امنیت و محرمانگی داده، اعتماد و انگیزه لذت به ترتیب در رتبه های بعدی قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش باید با افزایش زیرساخت های مالی، سازمانی و فنی لازم برای استفاده از خدمات فناوری سلامت محور، شرایط تسهیلات آن افزایش یابد و در نتیجه به افزایش میزان پذیرش نزد افراد کمک شود. همچنین با ایجاد تغییرات در افکار، احساسات، نگرش ها، پذیرش فناوری جدید تسهیل شود.
    کلیدواژگان: پذیرش فناوری، سلامت همراه، مادران باردار، پیمایش، برنامه های کاربردی
  • مریم رضایی فرخ زاد، فرهاد سلیمانیان قره چپق * صفحات 384-397
    مقدمه
    بیماری کبد یکی از شایع ترین مشکلات مزمن کبدی و سیروز می باشد. مشکلات کبدی شامل طیف وسیعی از بیماری ها و نارسایی هایی هستند که به بافت کبد یا عملکرد آن آسیب می رسانند. تشخیص زودهنگام و درمان این بیماری می تواند مرگ و میر و درجه بیماری را کاهش دهد.
    روش
    این مطالعه از نوع توصیفی-تحلیلی است. پایگاه داده آن شامل 583 رکورد مستقل شامل 11 ویژگی موجود در پایگاه داده یادگیری ماشین UCI می باشد. در این مقاله با استفاده از منطق فازی که پارامترهای آن با الگوریتم ژنتیک تعیین می شوند روشی برای تشخیص بیماری کبد پیشنهاد شد. برای این منظور، ابتدا ویژگی های مجموعه داده با استفاده از ویژگی آنتروپی رتبه بندی شد و سپس بهینه سازی داده های مجموعه داده با استفاده از الگوریتم ژنتیک انجام گرفت. در نهایت بیماری کبد با استفاده از سیستم استنتاج فازی genfis2 و genfis3 تشخیص داده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که دقت تشخیص بیماری کبد با استفاده از سیستم استنتاج فازی genfis2 با هشت ویژگی برابر با 66/91 درصد است و با سیستم استنتاج فازی genfis3 با شش ویژگی برابر با 89/87 درصد است و همچنین خطای genfis2 و genfis3 به ترتیب برابر با 0/034 کمتر 0/047 است.
    نتیجه گیری
    بیماری کبد یکی از شایع ترین بیماری ها در بین افراد جامعه است. تشخیص به موقع بیماری ضمن کاهش هزینه ها، می تواند شانس درمان موفقیت آمیز بیمار را افزایش دهد. با توجه به نتایج به دست آمده، مشاهده شد که مدل پیشنهادی با دقت نسبتا بالایی، افراد مبتلا به بیماری کبد را تشخیص داد.
    کلیدواژگان: تشخیص بیماری کبد، منطق فازی، سیستم استنتاج فازی، الگوریتم ژنتیک
  • حمیدرضا ابطحی ، مرسا غلامزاده* ، لیلا شاهمرادی صفحات 398-410
    مقدمه
    در سه دهه گذشته توسعه رجیستری دوقلوها با هدف مطالعه خصوصیات منحصر به فرد ژنتیکی و امکان تفکیک میزان اثر منتسب به ژنوتایپ در سراسر دنیا با استقبال فراوانی روبه رو بوده است. این اطلاعات سازمان یافته می تواند دید جدیدی در رابطه با دلایل بروز بیماری ها و اختلالات روانی در اختیار محققین قرار دهد.
    روش
    این مطالعه از نوع مروری تحلیلی است. تمامی رجیستری های فعال دوقلوها در سرتاسر دنیا شناسایی شده و خصوصیات هریک توسط محققین مورد بررسی قرار گرفتند. علاه بر این پایگاه داده هایPubMed, Scopus, Web of Science, ScienceDirect, Google Scholar با طراحی استراتژی جستجو مورد جستجو قرار گرفت که از میان مطالعات مرتبط، 69 مقاله مرتبط با موضوع پژوهش انتخاب شد.
    نتایج
    حدود 30 رجیستری ملی ثبت شده با اهداف متفاوت تحقیقاتی در کشورهای مختلف براساس مطالعات منتشر شده به تفکیک کشور، هدف، نوع مطالعه، زمان تاسیس، روش های جمع آوری داده، نمونه های ثبت شده در بیوبانک، دستاوردها و خصوصیات منحصر به فرد تحلیل و بررسی شدند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج ارزشمند رجیستری های دوقلوها در دیگر کشورها، توان تولید بالای اسناد علمی و دستیابی به نتایج ارزشمند پژوهشی و از طرف دیگر وجود بیش از 1. 300. 000 دوقلوی در حال حیات در ایران ، ایجاد رجیستری دوقلوهای ایرانی و ایجاد بیوبانک به صورت هدفمند می تواند منجر به ایجاد یکی از بزرگ ترین رجیستری های اطلاعات دوقلوها در جهان و منجر به تولید مقالات انبوه و پژوهش های ارزشمندی در رابطه با شناسایی عوامل بروز و درمان بیماری های مختلف و اختلالات روانی رفتاری شود.
    کلیدواژگان: دوقلوها، رجیستری، تحقیقات پزشکی، مدیریت اطلاعات سلامت
  • زهره حجتی* ، سید شریف بلخی صفحات 411-422
    مقدمه
    اینترفرون بتا جزء گروه I اینترفرون ها می باشد. ایجاد جهش های R27T و V101F از جمله پژوهش های مهم صورت گرفته در جهت بهبود عملکرد، کاهش ایمونوژنیسیتی، افزایش بیان و افزایش نیمه عمر آن می باشد. در این تحقیق اثر جهش های R27T و V101F بر اتصال اینترفرون بتا نوترکیب به پذیرنده IFNAR به کمک داکینگ مولکولی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش
    این مطالعه به صورت بیوانفورماتیکی انجام شد. ساختارهای کریستالی مورد نیاز از بانک اطلاعاتی RCSB تهیه گردید. شبیه سازی جهش R27T و V101Fدر نرم افزار بر خط Rosetta Bakrub انجام گرفت. مقایسه دسترسی به حلال برای اسید آمینه ها در ساختارهای ایجاد شده، در سرور برخط asaview انجام گرفت. همچنین اثر جهش های ایجاد شده بر ساختار و پیچ خوردگی پروتئینی در سرور برخط Hope و نرم افزار SPDBV و داکینگ مولکولی بین HuIFN-β و ناحیه خارجی پذیرنده IFNAR با استفاده از سرور برخط داکینگ پروتئین-پروتئین ClusPro2 انجام گرفت.
    نتایج
    مقایسه مقادیر منفی ترین سطح انرژی اتصال (ΔGbind) حاصل از داکینگ مولکولی پروتئین-پروتئین بین پذیرنده IFNAR و لیگاندهایHuIFN-β، mHuIFN-β-27، mHuIFN-β-101 و mHuIFN-β-27-101 تفاوت فاحشی را نشان ندادند و اختلاف معنی داری بین آن ها مشاهده نگردید (0/99P>).
    نتیجه گیری
    با توجه به این نتایج می توان استنباط کرد که جهش های ایجاد شده اثر منفی بر تشکیل ترکیب rHuIFN-β/IFNAR ندارد و اختلالی در اتصال اینتر فرون بتای نوترکیب به پذیرنده ایجاد نمی کند و باعث افزایش بهبود و کیفیت rHuIFN-β تولیدی گردید.
    کلیدواژگان: اینترفرون بتا، داکینگ مولکولی، پذیرنده اینترفرون
|
  • Neda Sadat Boveyr , Sharareh Rostam Niakan Kalhori , Reza Safdari * Pages 325-336
    Introduction
    In children under the age of 5 years, unintentional injuries are the main cause of death. Parents play an important role in preventing these injuries. In all around the world, various technology-based interventions have been applied for improving parents’ knowledge and behavior regarding children safety. The aim of this study was to propose a technology-based model for promoting child safety.
    Method
    This applied-descriptive study was conducted in two parts. In the first section, using a questionnaire, 20 physicians were asked to determine the most important information and educational elements. In the second part, the available technologies related to the prevention of unintentional injuries were investigated in terms of their impact on parents' knowledge and attitudes and finally, a technology was selected for the proposed model.
    Results
    The findings in the first part included demographic data, clinical information, training needs including preventive behaviors, making environmental safety and first aid. In the second part, 10 technologies including kiosk, Internet/ web-based programs, computer software and mobile application were found. Mobile applications were the newest applied technologies in this area that had positive effect in change of behavior and knowledge. Therefore, using this technology, a model based on information technology was proposed.
    Conclusion
    Use of information technology, through mobile applications, can provide an opportunity for improving parental knowledge and behavior toward child safety.
    Keywords: Safety, Children, Technology, Model
  • Elham Foroozandeh , Pouya Derakhshan, Barjoei *, Mojdeh Bahadorzadeh Pages 337-347
    Background and Objectives
    Central serous retinopathy is one of the eye diseases and one of the risk factors of it is psychological stress. The aim of this study was to compare the emotional control and extroversion in men and women with retinopathy and to examine the relationship between these two variables. It was also attempted to calculate the relative effect of emotional control and extraversion on the state and severity of retinopathy based on fuzzy logic algorithm.
    Materials and Methods
    Roger and Najarian (1989) emotional control questionnaire and the 5 big factor personality test were used. After conventional selecting a sample, with a volume of 50 (40 male) from Isfahan ophthalmology hospitals, they were asked to answer the questionnaires.
    Results
    There was no significant difference between the women and men in emotional control and extroversion. Extroversion showed a negative correlation with the subscale of emotional suppression (r = -0.36, p <0.009), and positive correlation with benign control (r = 0.38, p <0.006). Considering to the allocation of input and output parameters, their effects on retinopathy using fuzzy logic algorithm has been figured out. According to the proposed fuzzy rules and ianterference engine the effect of variables categorized very well.
    Conclusion
    Reviewing two important personality variables in retinopathy accompany with appropriate fuzzy algorithm were proposed to predict the effect of extroversion and emotional suppression on severity of retinopathy. This rate is achieved by applying the proposed fuzzy logic rules and algorithm. Statistical results showed the effect of the parameters well.
    Keywords: Fuzzy logic, Emotional Suppression, Extroversion, Central serous retinopathy
  • Payman Abbasi *, Majid Kiavarz , Mohammad Abbasi Pages 348-360
    Introduction
    Brucellosis is one of the most common zoonotic infections, which is considered as a potential public health threat. Geographical information system (GIS) can be a great help to managers and policy makers in the public health field for designing, implementing and monitoring control programs.
    Method
    In this descriptive cross-sectional study, the global Moran's I was used to determine the type of annual pattern of the disease, local Moran and Getis-Ord G * indices were used to identify the high risk areas and differential Moran's was used to compare the spatial pattern of the disease based on the incidence of annual incidence in the two successive years.
    Results
    According to the results, during a 7-year period, most of the cases had been located in Malayer County and the least in Asadabad and Tuyserkan counties (central and western areas of the province). The incidence rate of the disease rose from April 2009 to March 2014 and decreased during April 2014 to March 2015. According to the results of global Moran's, the pattern of disease was cluster in all years except for 2012. The clusters and hotspots detected by local Moran's I and G * were located in the southeast of the province. The results of differential Moran's I showed the emergence of new hazardous areas in the province over the study period.
    Conclusion
    By comparing the spatial pattern of disease in different years, it can be said that the current control programs do not have the required efficacy and need a general overview. The results of this study can be used to identify starting points for future plans and to evaluate their effectiveness.
    Keywords: Point pattern analysis, Human brucellosis, Hamedan, Global, local Moran’s I, Getis-Ord G*, Differential Moran’s I
  • Mehdi Nooshyar *, Mohammad Momeni , Sorayya Gharravi , Fatemeh Hourali Pages 361-372
    Introduction
    Awareness of cancer increases the probability of neurotic disorders and stress in the patient. Also, stress increases the risk of myocardial infarction. The present study aimed to determine the probability of a heart attack in cancer patients based on the GBC algorithm.
    Method
    In this study, data were collected from the database of Shahid Sadoughi subspecialty hospital in Yazd. The medical records of 1679 patients with heart attack were studied, of which 81 ones belonged to patients with cancer. In the process of selecting features by the proposed model, if cancer is identified as an effective feature, then the relationship between cancer and cardiac infarction will be meaningful.
    Results
    Using the proposed model, the cancer feature was selected to predict the probability of heart attack, which indicated a significant relationship between these two characteristics in patients who were vulnerable to cardiac disease. The predictive accuracy of the proposed model was 0.91
    Conclusion
    By choosing the cancer feature, the proposed model compared to other models has the least error rate and the most accuracy in predicting myocardial infarction. Naive bias method has maximum error rate and minimum accuracy. The simulation results indicate that in patients who are vulnerable to cardiac disease, after being diagnosed with cancer during the early months, heart attack is possible.
    Keywords: Cancer, Heart attack, GBC algorithm, Support Vector Machine, Increase precision of prediction
  • Mohammad Mahmoudi Meymand , Ali Shayan *, Seyedeh Masoumeh Hosseini Pages 373-383
    Introduction
    Mobile Health refers to activities in the field of medicine and general health through using smart devices for gathering clinical healthcare data, presenting information about physicians, researchers and patients, supervising vital signs, and distant visits. Since using this accessible and inexpensive tool for healthcare education has not been developed yet in our country, this study was designed with the aim of identifying effective factors on the adoption of mobile health technology.
    Method
    In this survey research, the study population was pregnant women referred to Hospitals in Karaj who completed the designed questionnaire. Data were analyzed using descriptive referential statistical methods (the single-variable t- test) and Friedman Test was used to prioritize the research variables.
    Results
    According to the research findings, ffacilitating conditions had the most effect on the adoption of mobile health technology followed by the variables of social influence, performance expectancy, effort expectancy, waiting time, attitude, information quality, technology anxiety, data privacy and security, trust, and hedonic motivation.
    Conclusion
    Facilitating conditions of using health mobile technology should be improved through increasing necessary financial, organizational and technical infrastructures of using health technology services and consequently increasing the acceptance of using this type of services. Also, with creating changes in thoughts, feelings, attitudes, the acceptance of this new technology should be facilitated.
    Keywords: Technology adoption, Mobile health, Pregnant women, Survey, Application
  • Maryam Rezaii Farokh zad , Farhad Soleimanian Gharehchopogh * Pages 384-397
    Introduction
    Liver disease is one of the most common chronic liver problems and cirrhosis. Liver problems include a wide range of diseases and disorders that damage the liver tissue or its function. Early diagnosis and treatment of this disease can reduce the severity of the disease and mortality rate.
    Method
    In this descriptive-analytic study, database was consisted of 583 independent records, including 11 features in the UCI machine learning database and through using fuzzy logic that its parameters are determined by Genetic Algorithm (GA), a method for the diagnosis of liver disease is proposed. For this purpose, first, the features of the dataset were ranked using the entropy feature and then, the dataset data were optimized using GA. Ultimately, liver disease was diagnosed using the genfis2 and genfis3 Fuzzy Inference System (FIS).
    Results
    The results show that the accuracy of detection of liver disease using the genfis2 FIS with 8 features is 91.66% and using the genfis3 FIS with 6 features, it is equal to 89.87%. Moreover, the rates of error for genfis2 and genfis3 were 0.034 and 0.047 respectively.
    Conclusion
    Liver disease is one of the most common diseases in population. Early diagnosis of disease while reducing costs can increase the chance of treatment success. According to the obtained results, the proposed model can identify people with liver disease with a fairly high degree of accuracy.
    Keywords: Liver Disease Detection, Fuzzy Logic, Fuzzy Inference System, Genetic Algorithm
  • Hamidreza Abtahi , Marsa Gholamzadeh *, Leila Shahmoradi Pages 398-410
    Introduction
    In the last three decades, national twins registries have been developed throughout the world with the aim of studying unique genetic characteristics and the possibility of determining the genotypic effects. This structured information can provide new vision in relation to the causes of diseases and psychological disorders.
    Method
    In this analytic review, all active twins registries around the world were identified and their properties were examined by researchers. Additionally, PubMed, Scopus, Web of Science, Science Direct and Google Scholar databases were searched based on our search strategy. Finally, 69 articles related to the aim of study were selected.
    Results
    Thirty founded national twins registries were analyzed in terms of the country, the goal and type of study, time of foundation, methods for information gathering, biobank samples, outcomes and unique characteristics.
    Conclusion
    Considering the valuable results of twins registries in other countries, high potential of production of scientific documents and obtaining valid results and on the other hand, and the presence of more than 1,300,000 existing twins in Iran, developing a national Iranian twins registry and creating a biobank could be lead to creating one of the biggest national twins registries in the world. This, in turn, could be resulted in producing scientific publications in relation to the identification of cause of different diseases and mental disorders.
    Keywords: Twins, Registry, Medical researches, Health information management
  • Zohreh Hojati *, Sayed Sharif Balkhi Pages 411-422
    Introduction
    Interferon beta is one of the members of type I interferons. Creating R27T and V101F mutations is one of the important researches performed to improve function, decrease immunogenicity, increase expression and increase half-life of interferon beta. In this study, the effects of R27T and V101F mutations on interferon beta binding to interferon receptors were studied by molecular docking.
    Method
    This study was performed through Bioinformatics methods. The required crystal structures were provided by the RCSB server. The simulations of R27T and V101F mutations were performed using online Rosetta Backrub software. Comparison of access to the solvent for the amino acids in the created structures was performed using asaview online server. Also, the effect of mutations on the structure and protein folding was investigated by the online Hope server and SPDBV software. The molecular docking between HuIFN-β and the external region of IFNAR receptor was performed using the online ClusPro2 protein-protein docking server.
    Results
    The comparison of the values of the negative binding energy (ΔGbind) obtained from protein-protein molecular docking between IFNAR receptor and HuIFN-β, mHuIFN-β-27, mHuIFN-β-101 and mHuIFN-β-27-101 ligands did not show a significant difference (P> 0.99).
    Conclusion
    Regarding these results, it can be concluded that the produced mutations do not have a negative effect on the forming of rHuIFN-β/IFNAR complex and does not interfere with the binding of the interferon beta to the receptor and thus improves the quality of the produced rHuIFN-β.
    Keywords: Interferon Beta, Molecular Docking, IFNAR