فهرست مطالب

انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی - سال سوم شماره 1 (پیاپی 7، بهار 1395)

مجله انفورماتیک سلامت و زیست پزشکی
سال سوم شماره 1 (پیاپی 7، بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محترم میرزایی، محمد فیروزآبادی * صفحه 1
    مقدمه
    نارسایی مزمن کلیه از بیماری های شایع در ایران و جهان است و پیوند کلیه روش درمانی مناسب و موثرترین راهبرد در بین بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه است. این مطالعه جهت پیش بینی بقای کلیه پیوندی و شناسایی عوامل موثر بر آن و ارائه یک مدل به منظور صحت پیش بینی بالاتر انجام شد.
    روش
    مطالعه حاضر به روش گذشته نگر بر روی داده های 423 مورد پرونده بیماران پیوند کلیه در سال های 90-1385 در مرکز آموزشی-درمانی افضلی پور شهر کرمان انجام گرفت. از طبقه بند های شبکه عصبی، درخت تصمیم و ماشین بردار پشتیبان جهت پیش بینی بقای پیوند کلیه و از همجوشی اطلاعات برای ترکیب نتایج طبقه بندهای ذکر شده، به منظور طراحی مدلی با صحت بالاتر استفاده شد. همچنین، برای شناسایی متغیرهای تاثیرگذار در بقای کلیه پیوندی از الگوریتم ژنتیک و جهت تحلیل داده ها و اجرای الگوریتم ها از نرم افزارهای Clementine 12 و Weka استفاده شد.
    نتایج
    صحت حاصل از سه روش شبکه عصبی، درخت تصمیم و ماشین بردار پشتیبان به ترتیب برابر با 94 ، 92و 92 درصد و صحت به دست آمده از روش همجوشی اطلاعات برابر 95/74درصد بوده است. همچنین، ویژگی های شاخص توده بدنی و جنسیت گیرنده، سن دهنده، همسانی گروه خونی دهنده و گیرنده و سابقه پیوند کلیه توسط الگوریتم ژنتیک به عنوان متغیر های تاثیرگذار در بقای پیوند کلیه شناسایی شد که صحت پیش بینی مدل پیشنهادی با این تعداد ویژگی 91/67درصد بوده است.
    نتیجه گیری
    با استفاده از همجوشی اطلاعات، می توان صحت نتایج طبقه بندها را افزایش داد. همچنین، الگوریتم ژنتیک روش مناسبی جهت شناسایی ویژگی های بهینه است.
    کلیدواژگان: همجوشی اطلاعات، شبکه عصبی، درخت تصمیم، ماشین بردار پشتیبان، الگوریتم ژنتیک
  • سعید ابراهیمی *، یوسف مهدی پور، جهان پور علی پور، مرضیه بستانی صفحه 10
    مقدمه
    با توجه به در مسیر توسعه قرار گرفتن کشور ایران، ضروری است به منظور دستیابی به اهداف نظام آموزشی، نسبت به به کارگیری روش های نوین آموزشی مخصوصا آموزش از راه دور اقدام گردد. بدین ترتیب هدف از مطالعه حاضر بررسی امکان به کارگیری آموزش از راه دور برای پرستاران در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.
    روش
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی-مقطعی است. جامعه پژوهش پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بود که روایی و پایایی ابزار گردآوری اطلاعات مورد تایید قرار گرفت و برای تحلیل نتایج از روش های آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار و درصد) استفاده شد.
    نتایج
    میانگین پاسخ پرستاران نشان می دهد که به ترتیب امکانات سازمانی بیمارستان ها با میانگین 2/64 از 5، امکانات تکنولوژیک بیمارستان های مورد مطالعه با میانگین 2/49 از 5، امکانات فرهنگی- اجتماعی بیمارستان ها با میانگین 2/64 از 5 و در نهایت نیز امکانات آموزشی بیمارستان ها با میانگین 2/58 از 5 برای به کارگیری آموزش از راه دور در سطح متوسط وجود دارند.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد بیمارستان های مورد مطالعه امکانات لازم، برای برگزاری دوره های آموزش از راه دور را در سطح متوسط دارند. بنابراین با فراهم شدن زیر ساخت های تکنولوژیک، سازمانی و آموزشی می توان با استقرار این سامانه ها نقش پر رنگی در ارایه آموزش های ضمن خدمت از راه دور به پرستاران که نقش حیاتی در ارتقاء سلامت بیماران دارند و به علت کمبود وقت امکان شرکت در کلاس های حضوری را ندارند، ایفا کرد.
    کلیدواژگان: آموزش از راه دور، آموزش الکترونیک، آموزش مجازی، پرستاران
  • بلال صادقی * صفحه 18
    مقدمه
    پیش بینی اهداف miRNA ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. توسعه روش های محاسباتی و متعاقبا صرفه جویی در هزینه و زمان پژوهش های آزمایشگاهی، تاثیر به سزایی در افزایش سرعت ساخت داروهای درمانی از جمله داروهای ضد سرطانی دارد. با توجه به این که زمان کمی از شناخت miRNA ها می گذرد، روند پژوهش ها در ابتدا کند بود. اما به مرور با شکل گیری دیتابیس های بیولوژیکی و درک اهمیت آن ها، دانشمندان بر روی این زمینه سرعت مطالعات و توجه خود را افزایش داده اند. تاکنون چندین روش کامپیوتری برای پیش بینی اهداف miRNAها ساخته شده است ولی اکثر این روش ها دارای نرخ بالایی از مثبت های اشتباه هستند و هنوز جا برای بهبود این روش ها وجود دارد. از آنجا که مطالعات جدید نشان می دهد که miRNAها در بافت های مختلف دارای اهداف متفاوتی هستند، هدف از این مقاله ارائه یک روش کامپیوتری برای پیش بینی اهداف، در سرطان سینه می باشد، تا به این طریق با اطمینان بیشتری بتوان به پیش بینی اهداف در این سرطان پرداخت.
    روش
    در این پژوهش، ابتدا انواع ویژگی ها استخراج شده، سپس ویژگی های برتر توسط دو روش CFS و ReliefF انتخاب گردیدند. انواع مدل های هوشمند از جمله شبکه عصبی، ماشین بردار پشتیبان با سه هسته متفاوت، الگوریتم نائیوبیز و درخت تصمیم گیری Random Forest بر روی داده ها با روش اعتبارسنجی ضربدری 10تایی تست و نتایج آن ها با یکدیگر مقایسه و تحلیل شد. سپس برای تایید نتایج حاصل از داده های بیان ژن بهره گرفته شد.
    نتایج
    با استفاده از این روش 124 اثر متقابل عملگر، شامل 21 miRNA و 38 mRNA، در سرطان مورد نظر پیش بینی گردید.
    نتیجه گیری
    این رویکرد از لحاظ بیوانفورماتیکی برای سرطان سینه مورد تایید قرار گرفت اما برای تایید بیشتر این پیش بینی ها، نیاز به استفاده از روش های آزمایشگاهی می باشد.
    کلیدواژگان: پیش بینی اهداف miRNA ها، سرطان سینه، ماشین بردار پشتیبان، بیز
  • یوسف مهدی پور، سعید ابراهیمی *، پیوند باستانی، زهرا شجاع الدینی صفحه 29
    مقدمه
    به طور یقین هدایت و مدیریت فن آوری اطلاعات در نظام سلامت، طراحی سیستم های اطلاعات بیمارستانی و مدارک پزشکی الکترونیکی در مراکز مراقبت بهداشتی مستلزم تربیت نیروی انسانی متخصص است که علاوه بر برخورداری از دانش کامپیوتر و فن آوری اطلاعات با دانش بالینی و نظام سلامت آشنا باشند. بنابراین هدف از مطالعه حاضر مقایسه اهداف برنامه های آموزشی با نیازهای حرفه ای از دیدگاه دانش آموختگان فناوری اطلاعات سلامت می باشد.
    روش
    مطالعه حاضر توصیفی-تحلیلی، مقطعی و از نوع پیمایشی بوده و در سال 1395روی 120 نفر از دانش آموختگان و فارغ التحصیلان رشته فناوری اطلاعات سلامت که در مقاطع کارشناسی پیوسته از دانشکده پیراپزشکی، علوم پزشکی زاهدان فارغ التحصیل شده اند، انجام گردید. داده ها با استفاده از پرسشنامه ای روا و پایا جمع آوری و با آزمون های توصیفی و تحلیلی، تجزیه و تحلیل گردید.
    نتایج
    اکثر دانش آموختگان دوره سوم (75 درصد) توانایی خود را در به کارگیری فناوری اطلاعات در محیط زیاد ارزیابی کرده بودند. بیشتر دانش آموختگان دوره اول کاربرد دروس کارآموزی (48/9 درصد) را بیشتر از دروس تئوری (41/6 درصد) و عملی (35/5 درصد) در کارایی حرفه ای موثر دانسته اند. از سویی دیگر عدم کسب مهارت های لازم اکثر دانش آموختگان دوره اول (38/7) را تحت فشار روانی قرار داده است که این فشار در دوره دوم متوسط و در دوره سوم کم بوده است.
    نتیجه گیری
    همان طورکه از نتایج مطالعه بر می آید، تناسب میان اهداف برنامه های آموزشی با نیازهای حرفه ای در سه دوره مورد بررسی سیر نزولی دارد. به همین دلیل نیاز مبرم بر تغییر سر فصل های آموزشی در جهت ارتقای سطح مهارت های دانش آموختگان و رفع نیازهای حرفه ای ایشان وجود دارد.
    کلیدواژگان: دانش آموختگان، اهداف برنامه های آموزشی، نیازهای حرفه ای، فناوری اطلاعات سلامت
  • میترا منتظری * صفحه 38
    مقدمه
    ارتقاء کیفیت تصویر یکی از روش های پردازش تصویر است به طوری که هر چه تصویر خروجی دارای کیفیت نمایش بالاتری باشد. تصاویر پزشکی نقش برجسته ای در تشخیص مدرن دارند، در نتیجه هدف از این مطالعه بهبود وضوح تصاویر پزشکی به منظور کمک به رادیولوژیست ها و جراحان در پیدا کردن ناحیه های ناهنجار است.
    روش
    روش های استفاده شده در این مطالعه به منظور ارتقاء تصاویر پزشکی به دو دسته تنظیم شدت نور و حذف نویز دسته بندی می گردد. روش های مبتنی بر تنظم شدت نور، شامل تکنیک هایی برای نگاشت مقادیر شدت نور تصویر به دامنه جدید می باشد. دسته دوم، شامل روش هایی برای حذف نویز تصویر می باشند. در این مقاله از هر دو دسته برای ارتقاء تصاویر پزشکی استفاده شده است. تصاویر پزشکی استفاده شده شامل تصاویر ستون فقرات، مغز، ریه و ماموگرافی پستان می باشد.
    نتایج
    نتایج حاصل از به کار بستن روش های استفاده شده بر روی تصاویر پزشکی بر اساس پنج معیار تعداد لبه های آشکارسازی، PCNR، اندیس کیفیت تصویر، AMBE و ارزیابی کیفیت بصری مورد مقایسه قرار گرفت که تصاویر ستون فقرات، مغز، ریه و ماموگرافی پستان در بهترین حالت به ترتیب دارای تعداد لبه های آشکاری سازی 6465، 10305، 16266و 13509 می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که برخی معیار هایی چون تعداد لبه های آشکار سازی و ارزیابی کیفیت بصری بهترین روش های مبتنی بر شدت نور می باشند و عملکرد بهتری دارند اما معیار هایی مانند PCNR، اندیس کیفیت تصویر، AMBE روش های مبتنی بر حذف نویز نتایج بهتری را نشان دادند.
    کلیدواژگان: پردازش تصاویر پزشکی، ارتقاء تصویر، تنظیم شدت نور، حذف نویز
  • مریم اخوتی، الهام شریف پور *، مهران حمزه زاده، معصومه شهسواری، مهدیه سلطان شاهی صفحه 48
    مقدمه
    مشتریان سلامت هنگام جستجوی اطلاعات سلامت با چالش های متعددی مانند پیچیدگی سیستم سلامت، افزایش شیوع و بروز بیماری های مزمن، نیاز به شرکت در مراقبت و افزایش اطلاعات قابل دسترسی از منابع متعدد و مختلف روبه رو هستند. بی توجهی به اهمیت رفتار جستجوی اطلاعات سلامت و اثر بخشی ارائه خدمات کتابخانه در این زمینه، سبب شده مطالعات محدودی در مورد رفتار اطلاع یابی سلامت جوامع در حال توسعه همچون ایران صورت بگیرد.
    روش
    این مطالعه یک مطالعه پیمایشی است که بر روی اعضای کتابخانه های عمومی شهر کرمان انجام گرفت. حجم نمونه بر اساس جدول مورگان 373 نفر تعیین گردید. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی (فراوانی، میانگین، انحراف معیار) و نیز از آزمون کای اسکوئر و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19انجام گرفت.
    نتایج
    33/1 % معتقد بودند که کتابخانه در کسب اطلاعات سلامت اصلا نقشی ندارد و 9/8 % نیز اعتقاد داشتند که کتابخانه نقش زیادی در این زمینه ایفا می کند. بین سن، جنس، وضعیت تاهل، مدرک تحصیلی و شغل افراد با تشخیص بیماری ارتباط معنا داری مشاهده شد. بین نقش کتابخانه در کسب اطلاعات سلامت و سن هم ارتباط معناداری مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    بررسی رفتار جستجوی اطلاعات سلامت افراد می تواند به عنوان ابزاری موثر به برنامه ریزان، مسولان و متولیان کمک نماید. اگرچه فناوری اطلاعات و ارتباطات رشد چشمگیری داشته و اینترنت بیشترین سهم را در بین کانال های دسترسی افراد به اطلاعات سلامت مورد نیاز آنان ایفا می کند، اما کتاب هنوز هم به عنوان یک منبع مهم و رایج دسترسی به اطلاعات محسوب می شود.
    کلیدواژگان: اطلاعات سلامت، رفتار جستجوی اطلاعات سلامت، کتابخانه های عمومی
  • امیر رضایی اردانی، لیلا احمدیان، خلیل کیمیافر، فائزه روحانی، زهرا ابن حسینی * صفحه 57
    مقدمه
    با توجه به اهمیت ثبت دقیق اطلاعات تاریخچه و ارزیابی وضعیت روانی و تاثیر آن در درمان فعلی و آتی بیماران، این مطالعه با هدف تعیین عناصر اطلاعاتی در فرم تاریخچه و ارزیابی وضعیت روانی انجام گردید.
    روش
    مطالعه حاضر به روش توصیفی- تطبیقی انجام شد. اطلاعات مورد نیاز از طریق بررسی فرم های موجود برای ثبت ارزیابی وضعیت روانی بیماران گردآوری شد. در نهایت 9 فرم تاریخچه و ارزیابی وضعیت روانی از ایالات متحده، یک فرم از استرالیا و یک فرم از فرانسه و دو نمونه فرم از ایران که در کشورهای مذکور برای ثبت تاریخچه و ارزیابی وضعیت روانی بیماران روانی بیشتر کاربرد داشتند بررسی گردید. پس از تهیه جداول تطبیقی، فهرست جامعی از عناصر اطلاعاتی مربوط به ثبت تاریخچه و ارزیابی وضعیت روانی تهیه گردید. عناصر اطلاعاتی استخراج شده به روش تجمیع پایین به بالا طبقه بندی شدند.
    نتایج
    در مجموع 58 تعداد داده از فرم های تاریخچه و ارزیابی وضعیت روانی استخراج گردید. این داده ها در گروه های اصلی از قبیل اطلاعات دموگرافیک، سوابق بیمار، علایم فعلی بیماری، ارزیابی حالات روانی، ارزیابی ریسک خودکشی، شرایط رفتاری/احساسی، فرآیند تفکر، ارزیابی سوء مصرف مواد، ارزیابی ایمنی/ خشونت خانوادگی، تشخیص های چند محوری و نوع درمان یا طرح درمان طبقه بندی شده اند.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر یک نمای کلی از داده هایی که در حوزه روان پزشکی در زمینه فرم تاریخچه و ارزیابی وضعیت روانی مورد توجه قرار گرفته است، به پژوهشگران ارایه می دهد.
    کلیدواژگان: عناصر اطلاعاتی، فرم تاریخچه، ارزیابی وضعیت روانی
  • پیوند باستانی، رکسانا شریفیان، سعید ابراهیمی *، یوسف مهدی پور، مژده دراهکی صفحه 65
    مقدمه
    امروزه مراکز ارائه دهنده مراقبت سلامت با منابع محدود و هزینه های فزآینده مواجهند. در این زمینه فناوری اطلاعات ابزار لازم جهت سنجش و کنترل منابع و فرآیندهای جریان کار و در نهایت بهبود مراقبت از بیمار را برای مراکز ارایه دهنده مراقبت سلامت فراهم می کند. در همین راستا RFID یکی از فناوری های جدید و کاربردی می باشد که کاربرد آن مزایای بسیار زیادی را برای صنعت سلامت در پی دارد.
    روش
    مطالعه حاضر، به صورت مرور جامع و کتابخانه ای و با هدف تعیین چالش ها و الزامات استقرار فناوری شناسایی از طریق امواج فرکانس رادیویی (RFID) در نظام بیمارستانی انجام شده است. بدین منظور جهت انجام این مطالعه موتورهای جستجو و پایگاه های داده Google Scholar ، Emerald، Science Direct، IranMedex، SID، Magiran و PubMed با استفاده از گروه اصطلاحات Mesh و کلمات کلیدی مرتبط با فناوری RFID در صنعت سلامت جستجو گردید.
    نتایج
    علی رغم کاربردهای بسیار حیاتی فناوری RFID در نظام بیمارستانی مانند ردیابی بیماران، تجهیزات، داروها، شناسایی و تایید هویت، تشخیص و بهبود کیفیت و امنیت بیماران، این فناوری به منظور ارتقاء کیفیت و بالا بردن ایمنی بیماران با چالش هایی مانند مسائل تکنولوژیکی، اقتصادی و سازمانی، فرهنگی، مدیریتی، انسانی و اجتماعی روبه رو می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به آنچه گفته شد فراوانی چالش های ذکر شده در منابع مختلف حاکی از آن است که مهم ترین چالش ها برای استقرار فناوری RFID شامل موارد تامین بودجه پروژه، محدودیت های فنی، نگرانی های محرمانگی، عدم پشتیبانی مدیران و تصمیم گیران ارشد می باشد.
    کلیدواژگان: فناوری شناسایی از طریق امواج رادیویی، چالش ها، الزامات، مراقبت سلامت، بیمارستان
|
  • Mohtaram Mirzaei, Mohammad Firoozabadi * Page 1
    Introduction
    Chronic kidney failure is a common disease in the world and kidney transplantation is the most effective treatment in patients with chronic kidney failure. The aim of this study was to predict the survival of transplanted kidney and identify its effective factors, and also to provide a model for higher prediction accuracy.
    Method
    In this retrospective study, data from 423 cases of kidney transplant patients during 2006-2011 in Afzalipour Teaching Hospital in Kerman were obtained. The neural networks, decision tree and support vector machine were used to predict kidney transplantation survival and information fusion was used to combine the results of these classifiers and design a model with higher prediction accuracy. In addition, for identifying factors affecting the survival of transplanted kidney, genetic algorithm was used and for data analysis and implementation of algorithms, Clementine 12 and Weka 2.3 were used.
    Results
    The accuracy of neural networks, decision tree, and support vector machine were 94%, 92%, and 92%, respectively, and the accuracy of information fusion was 95.74%. Also, recipient BMI and gender, donor age, compatibility of donor and recipient blood group, and history of kidney transplantation as the effective factors on renal transplantation survival were identified by genetic algorithm. The prediction accuracy of this model was 91.67%.
    Conclusion
    The results show that information fusion can increase the prediction accuracy. Also, the genetic algorithm as an effective method can be used for identifying the optimal features.
    Keywords: Information fusion, Neural Network, Decision Tree, Support Vector Machine, Genetic Algorithm
  • Balal Sadeghi * Page 18
    Introduction
    Prediction of MicroRNAs (miRNAs) targets has a major importance. Development of calculating methods and also cost-effective and time-saving laboratory researches, has great effect on the production of therapeutic medicines like anti cancerous drugs. Since miRNAs have been recently identified, the researches trend was slow at first but by development of biologic databases and understanding its importance, scientists enhanced the speed of studies and paid more attention to this field. Until now, several computerized methods have been developed for prediction of microRNAs (miRNAs) targets but most of these methods have high false positive and further studies are required to improve these methods. Since, recent studies show that miRNAs have different targets in several tissues, this study aimed to provide a computerized method for prediction of miRNAs target in breast cancer.
    Method
    In this study, at first, all types of features were extracted, then, dominant features were selected via CFS and Relief methods. Smart models such as nervous network, Support Vector Machine with three different cores, Naïve Bayes algorithm and Random Forest decision tree using ten cross accreditation method were tested and its results compared and analyzed. In order to validate the results, gene expression profiling was used.
    Results
    Analyzing miRNA and gene expression profiles, the classifier predicted 124 functional interactions involving 21 miRNAs and 38 mRNAs in breast cancer.
    Conclusion
    In terms of bioinformatics, this approach was validated for breast cancer but for further validation, experimental methods also should be used.
    Keywords: MicroRNAs Targets Prediction, Breast Cancer, Support Vector Machine, Naïve Bayes
  • Yousef Mehdipour, Saeid Ebrahimi *, Peivand Bastani, Zahra Shojaedini Page 29
    Introduction
    In fact, management of information technology in the health system, designing the hospital information systems and electronic medical records in the health care centers, need to train some specialists familiar with computer science and Information Technology as well clinical knowledge and health systems. This study aimed to compare training programs and professional needs from the viewpoint of health information technology graduates.
    Method
    This is a descriptive-analytic and cross-sectional survey on the 120 Bachelor graduated in Health Information Technology of Zahedan School of Allied Medical Sciences in 2016. Data were collected by using a standard questionnaire with confirmed validity and reliability and analyzed using SPSS 16.
    Results
    The results show that most of first-year students (% 75) had good ability in using Information Technology in their job. More first-year students believed that training courses (% 48/9) compared to the theoretical (% 41/6) and practical (% 35/5) courses were more effective and applicable in professional performance. On the other hand, most graduates declared that lack of technical skills (% 38/7) is the main factor causing psychological pressure in the first-year students although the level of this pressure in the second- year students and in third-year students were medium and low, respectively.
    Conclusion
    Considering the results, relationship between the goals of training programs and professional needs in the field of health information technology was declining. Therefore, there are urgent need to change training courses in order to improve the professional skills of graduates and meet their professional needs.
    Keywords: Graduates, Goals of Training Programs, Professional Needs, Health Information Technology
  • Mitra Montazeri * Page 38
    Introduction
    Image contrast enhancement is an image processing method in which the output image has high quality display. Medical images have prominent role in modern diagnosis; therefore, this study aimed to enhance the quality of medical images in order to help radiologists and surgeons in finding abnormal areas.
    Method
    The methods used in this study to enhance medical images quality categorized into two groups; light intensity adjustment and noise removal. Light intensity adjustment methods including techniques for mapping image intensity values to the new domain. The second group including methods to remove noise from the images. Medical images used in this study including images of spine, brain, lung and breast.
    Results
    The results were analyzed based on five criteria including the number of detected edges, PCNR, Image Quality Index, AMBE and visual quality that the number of detected edges in images of spine, brain, lungs and breast were 6465, 10305, 16266 and 13509, respectively.
    Conclusion
    The results showed that some methods such as the number of detected edges and visual quality assessment are the best techniques for light intensity adjustment. However, the other methods including PCNR, Image Quality Index and AMBE are the most effective methods for noise removal.
    Keywords: Medical Image Processing, Quality Enhancement, Light Intensity Adjustment, Noise Removal
  • Maryam Okhovati, Elham Sharifpoor *, Mehran Hamzeh Zadeh, Masoomeh Shahsavari, Mahdieh Soltan Shahi Page 48
    Introduction
    Health clients when seeking health information are faced with challenges such as complexity of the health system, increase in prevalence of chronic diseases, need to participate in the health care, and increase in the available information from different and various sources. Disregarding the importance of health information-seeking behavior and the effectiveness of library services in this field, a few studies have been performed on health information-seeking behavior in developing countries like Iran.
    Method
    The present survey was performed on 373 members of the public libraries in Kerman. The sample size were determined based on the Morgan table. Data were analyzed using descriptive statistics (frequency, mean, and standard deviation), chi-square test, and SPSS 19.
    Results
    The results show that among 373 participants, 1.33% believed that library has no significant role in access to health information, and 8.9% believed that the library plays a key role in this area. In this study, a significant relationship between the age, sex, marital status, educational level and occupation of individuals, and the diagnosis of disease was reported. In addition, a significant relationship between the role of library in access to health information and age was also reported.
    Conclusion
    Investigation of individuals’ health information-seeking behavior can be used as an effective tools to help planners and administrators. Although Information and Communication Technology (ICT) has been remarkably grown and internet plays significant role compared to the other channels that help people to access to health information but the book is still regarded as an important and common resource to access the information.
    Keywords: Health Information, Health Information Seeking Behavior, Public Libraries
  • Amir Rezaei Ardani, Leila Ahmadian, Khalil Kimiyafar, Faezeh Rohani, Zahra Ebnehoseini * Page 57
    Introduction
    Considering the importance of accurate documentation in psychiatric history and mental assessment and its effect on the current and future treatment among patients, this study aimed to determine data elements in the psychiatric history and mental assessment forms.
    Method
    This is a descriptive-comparative study. Using psychiatric history and assessment forms, the required data were gathered in this study. Finally, all psychiatric history and mental assessment forms gathered from the selected countries including the United States (n=9), Australia (n=1), France (n=1), Iran (n=2) were assessed. After preparing the comparative tables, a comprehensive list of data elements related to the psychiatric history and assessment was provided. Using bottom up approach the extracted data elements were categorized.
    Results
    In total, 58 data elements including demographic data, patient history, current symptoms of disease, evaluation of psychological states, suicide risk assessment, behavioral/emotional conditions, thinking process, drug abuse assessment, family safety/violence assessment, multi-axial diagnosis and treatment type/plan were extracted from psychiatric history and assessment forms.
    Conclusion
    The present study provides a general view of important data elements considered for documentation in psychiatric history and assessment forms.
    Keywords: Data Element, Psychiatric History, Assessment Forms
  • Peivand Bastani, Roxana Sharifian, Saeid Ebrahimi *, Yousef Mehdipour, Mojdeh Derahaki Page 65
    Introduction
    Nowadays, the health care providers are faced with limited resources and rising costs. Information technology (IT) provides tools and processes required for measurement and control of the process and ultimately improves patient care in the centers of healthcare provider. In this regard, RFID is one of the new technologies and applications that benefits the healthcare industry. But its application in healthcare industry is faced with a lot of challenges and requirements that are discussed in this study.
    Method
    This compressive review aimed to determine the challenges and requirements for applying radio frequency identification (RFID) technology in the hospital system. For this purpose, search engines and databases e.g., Scholar Google, Emerald, Science Direct, IranMedex, SID, Magiran, Pubmed using MESH terms and keywords related to RFID technology in the healthcare industry were used.
    Results
    Despite the critical applications of RFID technology in the hospital system, such as tracking patients, equipment, medications, identification and authentication, recognition and enhancing quality, and patient safety, in order to enhance quality and patient safety, this technology is faced with challenges such as technological, economic, institutional, cultural, administrative, social and human problems.
    Conclusion
    The results show that the main challenges for applying RFID technology include project financing, technical limitations, concerns about privacy, lack of senior managers and decision makers’ supports.
    Keywords: Radio Frequency Identification, Challenges, Requirements, Healthcare, Hospital