فهرست مطالب

سلامت اجتماعی - سال چهارم شماره 2 (بهار 1396)

نشریه سلامت اجتماعی
سال چهارم شماره 2 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/24
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سرمقاله یا سخن ویژه
  • سیمین کاظمی* صفحات 76-78
  • مقاله پژوهشی اصیل
  • عبدالصالح زر *، پروانه کران خسروی، محمد امین احمدی صفحات 79-89
    زمینه و هدف
    امروزه چاقی یکی از معضلات اساسی است، به طوری که شیوع آن در کشور های در حال توسعه و توسعه یافته رو به افزایش است و همچنین اضافه وزن و چاقی تاثیر منفی بر آمادگی جسمانی دارد. هدف از مطالعه حاضر تعیین شیوع چاقی و اضافه وزن در دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی شیراز و ارتباط آن با عوامل آمادگی جسمانی بود.

    روش و
    مواد
    مطالعه حاضر از نوع تحقیقات توصیفی همبستگی بود. نمونه آماری مطالعه 220 دانشجو دختر دانشگاه علوم پزشکی شیراز بودند که بر اساس جدول مورگان محاسبه شده و به صورت هدفمند انتخاب شدند. متغیرهای تحقیق شامل مولفه های آمادگی جسمانی )آزمون دراز و نشست، بارفیکس و تخته کششی، دوی 45 متر، دو 9× 4 متر و دو 540 متر(، درصد چربی بدنی، نسبت دور کمر به دور باسن و شاخص توده بدنی نیز جهت ارزیابی ترکیب بدنی محاسبه شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون و آنالیز واریانس یک سویه استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 65 )6/29 درصد( نفر دارای چاقی شکمی بودند. در حالی که 15 )8/6 درصد( از دانشجویان دختر کم وزن و 159 )7/72 درصد( دارای وزن طبیعی، 38 )3/17 درصد( دارای اضافه وزن و 8 )6/3 درصد( نفر چاق عمومی هستند. بین شاخص توده بدنی با سرعت دویدن، چابکی، استقامت عضلات شانه، استقامت عضلات شکمی و استقامت قلبی عروقی ارتباط مشاهده شد )5 0/ 0
    نتیجه گیری
    مطالعه نشان داد که رابطه معکوسی بین چاقی و اضافه وزن با فاکتورهای آمادگی جسمانی وجود دارد به طوری که وضعیت جسمانی دختران چاق و دارای اضافه وزن ضعیف تر از افراد عادی می باشند
    کلیدواژگان: آمادگی جسمانی، چاقی، اضافه وزن، دانشجویان دختر
  • سهیلا شریعت، غلامرضا منشئی* صفحات 90-98
    زمینه و هدف
    در دهه های اخیر از خشونت علیه زنان، به عنوان جدیترین مشکل اجتماعی ورای مرزهایه فرهنگی، اجتماعی و منطقه ای یاد شده است. هدف مطالعه حاضر الگوی پیشبینی خشونت های خانگی علی زنان بر اساس رگه های شخصیتی و سابقه کودک آزاری همسران در شهر اصفهان بود.
    روش و
    مواد
    این مطالعه از نوع توصیفی همبستگی بود. تعداد 159 نفر از زنانی که در سال 1394 مورد خشونت خانگی قرار گرفته بودند و همسران آنها به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه خشونت های خانگی علیه زنان، پرسشنامه رگه های شخصیتی و پرسشنامه سابقه کودک آزاری جمع آوری گردیدو به کمک همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد رگه های شخصیتی و کودک آزاری همسران پیشبینی کننده خشونت خانگی علیه زنان میباشد و بین ویژگی شخصیتی روان رنجوری و کودک آزاری با خشونت خانگی علیه زنان رابطه مثبت معناداری وجود دارد ) 0001/ 0
    نتیجه گیری
    مطالعه نشان داد رگه های شخصیتی و کودک آزاری همسران میتواند نقش پیش بینی کنندهای برای خشونت خانگی علیه زنان داشته باشد. این نتایج حاکی از ارتباط رگه های شخصیت و کودک آزاری همسران است که بایستی توسط پژوهشگران مورد توجه قرار گیرد
    کلیدواژگان: خش، ونت خانگی، رگه های شخصیت، کودک آزاری، زنان
  • هاشم جبراییلی، جعفر حسنی، مجتبی حبیبی عسگرآباد* صفحات 99-109
    زمینه و هدف
    رابطه بین ویژگی های شخصیتی و وضعیت اجتماعی- اقتصادی با مصرف مواد در پژوهش های مختلف نشان داده شده است. اما درباره مکانیسم های این ارتباط و متغیرهایی که ممکن است این رابطه را متاثر سازند دانش اندکی وجود دارد. بنابراین، مطالعه حاضر در قالب مدلی به منظور تعیین نقش تعدیل کننده وظیفه شناسی در رابطه با اثر وضعیت اجتماعی- اقتصادی، نوروز گرایی، برون گرایی، گشودگی به تجربه و پذیرا بودن بر مصرف مواد، الکل و دخانیات انجام شد.
    روش و
    مواد
    مطالعه حاضر از نوع تحلیلی- مقطعی است و به لحاظ شیوه گردآوری و تحلیل داده ها به روش همبستگی انجام شد. تعداد 300 دانشجو (124 مرد و 176 زن) به شیوه نمونه گیری در دسترس از بین دانشجویان دانشگاه خوارزمی انتخاب شدند و داده ها با استفاده از پرسش نامه شخصیت NEO و پرسشنامه های محقق ساخته در مورد وضعیت اجتماعی- اقتصادی و مصرف مواد جمع آوری شد. داده های بر مبنای تحلیل مسیر و با استفاده از نسخه 8/8 نرم افزار Lisrel مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها حاکی از آن بود که وظیفه شناسی با برون گرایی (01/0>P)، گشودگی به تجربه (05/0>P) و پذیرا بودن (01/0>P) رابطه مثبت معنادار و با نوروز گرایی (01/0>P)، وضعیت اجتماعی- اقتصادی (01/0>P) و مصرف مواد (01/0>P) رابطه منفی معنادار دارد. همچنین، مدل پیشنهاد شده برای بررسی نقش تعدیل کننده وظیفه شناسی در رابطه با اثر وضعیت اجتماعی- اقتصادی، نوروز گرایی، برون گرایی، گشودگی به تجربه و پذیرا بودن بر مصرف مواد از برازش مطلوبی با داده ها (04/0=RMSEA، 99/0=CFI، 99/0=NFI، 96/0=GFI، 96/0=AGFI) برخوردار بود.
    نتیجه گیری
    مطالعه نشان داد که ویژگی های شخصیتی و وضعیت اجتماعی- اقتصادی، چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم، بر مصرف مواد تاثیر دارند. در این میان نقش وظیفه شناسی برجسته تر است چون نه تنها اثر متغیرهایی با اثر منفی بر مصرف مواد (مانند برون گرایی) را میانجیگری می کند، بلکه اثر متغیرهایی با اثر مثبت بر مصرف مواد (مانند وضعیت اجتماعی- اقتصادی) را نیز تعدیل می کند.
    کلیدواژگان: تحلی، ل مس، یر، ش، خصیت، مص، رف م، واد، متغی، ر تعدیل کنن، ده، وظیفه شناس، ی، وضعی، ت اجتماعی- اقتصادی
  • آزیتا پورواحد، مجتبی امیری مجد * صفحات 110-117
    زمینه و هدف
    با توجه به اینکه کودکان صاحبان بلافصل آینده جامعه هستند، سلامتی و بیماری آنان در سلامتی و بیماری جامعه فردا و نسل های آینده اثراتی قابل توجه خواهد داشت. بنابراین لازم است به سلامت روانی و جسمانی آنان بیشتر توجه شود و گام هایی اساسی در جهت پیشگیری و درمان بیماری ها و اختلالات روانی و رفتاری آنها برداشته شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه مشکلات روانی مادر و خشونت خانوادگی با مشکلات رفتاری کودکان کم توان ذهنی انجام شد.
    مواد و
    روش
    این مطالعه با روش توصیفی- همبستگی انجام شد. جامعه آماری مطالعه حاضر شامل کلیه کودکان کم توان ذهنی 7 تا 12 سال و مادران آنها بودند که در مدارس کم توان ذهنی در سال تحصیلی 95-1394 مشغول به تحصیل بودند. با استفاده از روش نمونه گیری به شیوه خوشه ایچند مرحله ای تعداد 150 دانش آموز کم توان ذهنی انتخاب شدند. ابزار گرد آوری اطلاعات پرسشنامه و شامل اطلاعات فردی، چک لیست نشانگان روانی (SCL.90)، مقیاس درجه بندی مشکلات رفتاری Conners و مقیاس تاکتیک های تعارض بود. جهت تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه در سطح معنی داری (05/0>P) استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد بین مشکلات روانی مادر (32/0=r، 01/0>P) و خشونت خانوادگی (28/0=r، 01/0>P) با مشکلات رفتاری کودکان کم توان ذهنی رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد و می توان از طریق مشکلات روانی مادر و خشونت خانوادگی، مشکلات رفتاری کودکان کم توان ذهنی را پیش بینی کرد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر حاکی از آن است که بین مشکلات روانی مادر و خشونت خانوادگی با مشکلات رفتاری کودکان کم توان ذهنی رابطه وجود دارد.
    کلیدواژگان: کودکام کم توان ذهنی، اختلال روانی مادر، خشونت خانوادگی، مشکلات رفتاری
  • شیرین ترکش دوز، پگاه فرخزاد* صفحات 118-126
    زمینه و هدف
    بسیاری از محققان، اختلالات رفتاری را اختلالات شایع و ناتوان کننده ای می دانند که برای خانواده، محیط و کودک، مشکلات بسیاری ایجاد می کند. هدف مطالعه حاضر، تعیین رابطه اختلالات رفتاری کودکان با سبک های فرزندپروری و سبک های دلبستگی بود.
    روش و
    مواد
    این مطالعه به روش همبستگی انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دختر و پسر دارای مشکلات رفتاری پایه سوم تا پنجم مقطع ابتدایی مناطق یک و دو شهر تهران به تعداد 47137 نفر در سال تحصیلی 95-1394 بود. با استفاده از نمونه گیری خوشه ای، تعداد 252 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده ها به وسیله مادران این دانش آموزان تکمیل گردید. آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اختلالات رفتاری، همبستگی مثبت با سبک فرزندپروری مستبدانه (01/0P<) و سبک فرزندپروری سهل گیرانه (01/0P<) دارد. اختلالات رفتاری دارای همبستگی با سبک فرزندپروری مقتدرانه نبود. همچنین اختلالات رفتاری دارای همبستگی منفی با سبک دلبستگی ایمن (05/0P<) و سبک دلبستگی دوسوگرا/ اضطرابی بود (01/0P<). بررسی اثر پیش بینی کنندگی سبک دلبستگی و سبک فرزندپروری بر اختلالات رفتاری حاکی از آن است که این مدل 12 درصد از واریانس را توجیه می کند. سبک دلبستگی و سبک فرزندپروری دارای اثر پیش بینی کننده ای بودند (01/0P<).
    نتیجه گیری
    مطالعه نشان داد بین اختلالات رفتاری و سبک های فرزندپروری مستبدانه و سهل گیرانه ارتباط وجود دارد اما ارتباطی بین سبک فرزندپروری مقتدرانه و اختلالات رفتاری وجود نداشت. نتایج مطالعه حاضر، می تواند به روان شناسان کودک کمک کند تا هر چه بیشتر به نقش سبک های فرزندپروری و دلبستگی والدین پی برده و بتوانند مداخله های مناسبی را با در نظر گرفتن آن در مورد اختلالات رفتاری کودکان اجرا کنند.
    کلیدواژگان: اختلالات رفتاری، سبک فرزندپروری، سبک دلبستگی
  • مریم زارع المشیری، سوسن صابر* صفحات 127-136
    زمینه و هدف
    محیط آموزشگاه و مدرسه از جمله مکان هایی است که نیازمند حضور فعال دانش آموزان در فعالیت های تحصیلی است. هدف مطالعه حاضر، پیش بینی مهارت های ارتباطی براساس جو روانی اجتماعی کلاس درس و اضطراب اجتماعی در دانش آموزان دوره متوسطه بود.
    مواد و
    روش
    مطالعه به روش همبستگی انجام شد. جامعه آماری شامل دانش آموزان دوره دوم متوسطه منطقه چهار شهر تهران در سال 1394 بودند. با استفاده از نمونه گیری خوشه ای، تعداد 210 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه اضطراب اجتماعی، مهارت های ارتباطی و مقیاس جو روانی اجتماعی کلاس بودند. داده ها با کمک ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه با استفاده از نرم افزار SPSS-22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که ابعاد اضطراب اجتماعی به صورت معناداری در سطح معناداری 01/0 مهارت های ارتباطی را در دانشجویان پیش بینی نمود (01/0P<، 290/34= (209،3)F). ارزش ضریب همبستگی های چندگانه (R2) برابر با 33/0 است. این یافته بدان معنا است که ورود ابعاد جو روانی اجتماعی کلاس به معادله پیش بینی، باعث شده تا 6/61 درصد از واریانس آن تبیین شود.
    نتیجه گیری
    مطالعه نشان داد که جو روانی-اجتماعی کلاس درس و اضطراب اجتماعی می تواند مهارت های ارتباطی را پیش بینی کند. از بین ابعاد اضطراب اجتماعی ترس از ارزیابی منفی و اندوه در موقعیت های عمومی، مهارت های ارتباطی را در دانش آموزان مقطع متوسطه پیش بینی می کند.
    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، جو روانی - اجتماعی کلاس درس، اضطراب اجتماعی
  • فاطمه خراسانی، زهرا شعبانی * صفحات 137-146
    زمینه و هدف
    در هر دوره از چرخه زندگی، فرد درگیر روابط ویژهای با دیگران است که این روابط میتواند س مت فردی و اجتماعی او را ارتقاء بخشد یا باعث ایجاد آسیب در فرد شود. پژوهش حاضر با هدف مقایسه ا طرحواره های ناسازگار اولیه، راهبردهای مقابل های و بلوغ عاطفی بین دانشجویان دارای آسیب عاطفی و بدون آسیب عاطفی انجام شد.
    روش و
    مواد
    این مطالعه به صورت علی- مقایسه ای انجام شد. از بین 422 دانشجوی ساکن در خوابگاه های دانشگاه دامغان و دانشگاه آزاد دامغان در سال تحصیلی 95 - 1394 ، تعداد 150 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های ضربه عشق، راهبردهای مقابله ای، طرحواره و بلوغ عاطفی جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی مانند میانگین و انحراف معیار و از شاخص های آمار استنباطی مانند واریانس تک متغیره و چند متغیره و رگرسیون چندگانه استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بریدگی و طرد ) 01 / F=6/05 ،P>0 (، خودگردانی و عملکرد مختل ) 001 / ،P>0 F= 8/34 (، محدودیت های مختل ) 0001 / F=10/16 ،P>0 (، دیگر جهت مندی ) 01 / F=6/99 ، > (، گوش به زنگی بیش از حد/بازداری ) 04 / F=3/18 ،P>0 ( در بین دو گروه با و بدون نشانگان بالینی تفاوت وجود داشت. ب ن ی دو گروه در نمرات حاصل از راهبردهای مقابل های و بلوغ عاطفی تفاوت دیده شد ) 0001 / P>0 (. این مدل 4/ 24 درصد از واریانس را توجیه میکند ) 244 / 0= Adj R2 (. رشته تحصیلی و مقطع تحصیلی پیش بینی کننده های معنی داری بودند ) 01 / .)P>0
    نتیجه گیری
    مطالعه نشان داد که افراد دارای آسیب عاطفی از نظر طرحواره های ناسازگار، راهبردهای مقابل های و بلوغ عاطفی با افراد بدون آسیب عاطفی تفاوت دارند. همین مساله لزوم توجه بیشتر درمانگران و مشاوران را به این حیطه میطلبد.
    کلیدواژگان: طرحواره های ناسازگار اولیه، راهبرد های مقابله ای، بلوغ عاطفی، دانشجویان
  • فاطمه حسن آبادی، مجتبی حبیبی عسگرآباد *، ابوالقاسم خوش کنش صفحات 147-155
    زمینه و هدف
    اعتیاد به مواد مخدر یک اختلال مزمن و عودکننده است که پیامدهای منفی فراوانی در پی دارد؛ بنابراین مطالعه حاضر باهدف مقایسه نگرش های ناکارآمد، اهمال کاری و سبک های تصمیم گیری در معتادان با و بدون سابقه عود انجام شد.
    روش و
    مواد
    طرح مطالعه از نوع علی مقایسه ای بود و جامعه آماری شامل کلیه معتادان تحت درمان و دارای پرونده در کلینیک های ترک اعتیاد بودند. در این مطالعه تعداد 90 نفر افراد دارای سابقه عود (بازگشت مجدد در کمتر از شش ماه) و 90 نفر بدون سابقه عود (دارای سابقه حداقل 18 ماه بدون مصرف مواد)، در دو گروه به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه اهمال کاری، پرسشنامه نگرش های ناکارآمد و پرسشنامه سبک های تصمیم گیری عمومی جمع آوری شد. داده ها از طریق آزمون t مستقل و تحلیل واریانس چند متغیره تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد بین نگرش های ناکارآمد (001/0 P=)، اهمال کاری (037/0 P=) در معتادان دارای سابقه عود و بدون سابقه عود تفاوت وجود دارد. همچنین بین دو گروه در سبک های تصمیم گیری عقلانی (001/0P=) و شهودی (001/0P=) تفاوت دیده شد اما در سبک های وابستگی، آنی و اجتنابی تفاوت یافت نشد.
    نتیجه گیری
    درمجموع می توان گفت متغیرهای اهمال کاری، نگرش های ناکارآمد و سبک های تصمیم گیری نقش موثری در احتمال عود در مصرف کنندگان مواد مخدر دارند.
    کلیدواژگان: اهمال کاری، سبک های تصمیم گیری، نگرش های ناکارآمد، عود
|
  • Abdossaleh Zar *, Parvaneh Karan Khosravi, Aminahmadi Mohammad Pages 79-89
    Background And Objectives
    Today, obesity is one of the main problems So that its prevalence is on the rise in developing and developed countries and reported that obesity and overweight has negative effect on physical fitness. The purpose of this study was to investigate of Prevalence of obesity and overweight among female students of Shiraz University of Medical Sciences and its association with physical fitness factors.
    Material and
    Methods
    The study sample consisted of 220 girl students of Shiraz University of Medical Sciences, which is calculated through Morgan table. Research variables included AAHPERD physical fitness component ( sit-ups test, pull-ups test and sit and reach test, 45 meters run, 9 × 4 m agility run and 540 m run) , Body fat Percent, waist to hip ratio (WHR) and body mass index (BMI) were also calculated to assess of body composition. One way ANOVA and Pearson correlation tests were used for statistical analysis.
    Results
    Result showed that the results showed that 65 (29.6 %) of girls have abdominal obesity. While the 15 (6.8 %) of girl’s students, low weight and 159 (72.7 %) were normal weight, 38 (17.3%) were overweight and 8 (3.6 %) were General obese. And also there was a relationship between Running speed, agility, shoulder muscles endurance, abdominal muscle endurance and cardiovascular endurance with BMI (P
    Conclusion
    Based on our findings we can say that an inverse relationship between obesity and overweight with physical fitness Factors So that physical condition of obese and overweight girls, are weaker than normal people.
    Keywords: Physical fitness, Obesity, Overweight, Girl's students
  • Soheila Shariat, Gholamreza Monshei * Pages 90-98
    Background And Objectives
    In recent decades, violence against women, as the most serious social problem beyond cultural, social and regional remembered. The aim of this study is to predict the pattern of domestic violence against women based on personality traits and history of child abuse in Isfahan wives.
    Material and
    Methods
    The research method was descriptive-correlation. The study sample included all women about domestic violence, the number of 159 students were selected by convenience sampling method domestic violence against women, child abuse history questionnaire between personality traits and a questionnaire was distributed. Data correlation and multiple regression analysis were used.
    Results
    The results showed that personality traits and child abuse, domestic violence against women and wives predictor of personality trait neuroticism and child abuse, domestic violence against women, there is a significant positive relationship (P0.0001).
    Conclusion
    It can be said that personality traits and child abuse, domestic violence against women and wives predict the personality trait neuroticism and child abuse, domestic violence against women, there is a significant relationship. These results indicate the relationship between personality traits and child abuse, spouse that should be considered by researchers.
    Keywords: Domestic violence, Personality traits, Child abuse, Women
  • Hashem Jebraeili, Jafar Hasani, Mojtaba Habibi Asgarabad* Pages 99-109
    Background
    Addiction has negative consequences on addicted person and his/her family members. The goal of pThe relationship between personality traits and socioeconomic status with substance use has been shown in a variety of studies. However, it is little known about the mechanisms of this relationship and variables may effect this relationship. Therefore, the present study investigated in frame of a model the moderator role of conscientiousness in related to effect of socioeconomic status, neuroticism, extraversion, openness to experience, and agreeableness on Substance, Alcohol, and tobacco Use.
    Materials And Methods
    Current study is analytical- cross sectional and regarding to data gathering and analysis methods was conducted in correlational way. The number of 300 (124 mal and 176 female) students were selected through available sampling from Kharazmi university and were assessed employing NEO Personality Questionnaire and researcher made Questionnaires on socioeconomic status and substance use. Data were analyzed based on the path analysis and using 8.8 vesion of Lisrel software.
    Results
    Result showed that conscientiousness had significant positive relationship with extraversion (r=0.46, P>0.01), openness to experience (r=0.14, P>0.05), and agreeableness (r=0.20, P0.01), socioeconomic status (r=-0.18, P>0.01), and substance use (r=0.17, P>0.01). Moreover, sugested model for investigating the moderator role of conscientiousness in related to effect of socioeconomic status, neuroticism, extraversion, openness to experience, and agreeableness on substance use had excellent fitness (RMSEA=0.04, CFI=0.99, NFI=0.99, GFI=0.99, AGFI=0.96) with data.
    Conclusion
    The findings showed that personality traits and socioeconomic status, either directly or indirectly, affected the substance use. In this domain the role of conscientiousness is more prominent because not only mediates the effect of variables with a negative effect on substance use (such as extroversion), also moderates the effect of variables with a positive effect on substance use (such as socioeconomic status).
    Keywords: Path analysis, Personality, Substance use, Moderator variable, Conscientiousness, Socioeconomic status
  • Azita Pourvahed, Mojtaba Amiri Majd* Pages 110-117
    Background And Objectives
    Given that children are the future of society with immediate owners, their health and disease in health and disease tomorrow’s society and future generations will have significant effects. Therefore it is necessary to pay more attention to their physical and mental health and fundamental steps for the prevention and treatment of mental disorders and their behavior is removed. This study aimed to investigate the relationship between mental health problems of mothers and children facing domestic violence were mentally retarded children with behavior problems.
    Material and
    Methods
    This study was descriptive-correlation was performed. The study sample consisted of all mentally retarded children 7 to 12 years and their mothers who were in schools with intellectual disability had been studying in the academic year 94-95. The sampling method was multi-stage cluster sampling in this study. The sample consisted of 150 students with intellectual disability who were selected based on criteria for the study. The questionnaire includes demographic information, a checklist related symptoms (SCL.25), behavioral problems Conners Rating Scale and the Conflict Tactics Scale. To analyze the data Pearson correlation and multiple regression analysis at the significant level were used.
    Results
    The findings showed that between mother and child’s exposure to domestic violence, mental health problems mentally retarded children with behavioral problems and there is a significant positive relationship and can be accessed through the mother’s mental health problems and family violence, behavioral problems in children with mental retardation predicted.
    Conclusion
    The results of this study indicate that between mental health problems and domestic violence mother mentally retarded children with behavioral problems are related.
    Keywords: Mentally retarded children, Mother's mental disorder, Family violence, Behavioral problems
  • Shirin Tarkeshdooz, Pegah Farokhzad * Pages 118-126
    Background And Objectives
    Many researchers believe that behavioral disorder which a common and disabling disorder for families is the environment and children. This study aimed to investigate the relationship between children behavioral disorders with parenting styles and attachment styles.
    Material and
    Methods
    The study was correlational. The study population included all girls and boys students with behavioral problems in third to fifth grades of primary school in Tehran, regions 1 and 2 to the number 47137 in the 2015-16 school year. Using cluster sampling, 252 samples were selected. The data was completed by the mothers of the students. Pearson correlation coefficient and regression analysis were used.
    Results
    Results showed behavioral disorders significant positive correlation with the authoritarian parenting style (P
    Conclusion
    This study showed that there is a correlation between behavioral disorders and authoritarian and permissive parenting styles, but there was not a correlation between authoritative parenting style and behavioral disorders. The results of this study can help child psychologists to further understand the role of parenting style and parental involvement and appropriate intervention, taking into account the children’s behavioral disorders.
    Keywords: Behavioral disorders, Attachment styles, Parenting styles
  • Maryam Zare Alamshiri, Susan Saber * Pages 127-136
    Background And Objectives
    Schools and school environment, including places that require active participation of students in the school activities. The aim of this study was to predict the psychological atmosphere of social communication skills and social anxiety in high school students in the classroom.
    Materials And Methods
    This study was a correlation. The study population consisted of high school students in Tehran in 2016 district 4 respectively. Using cluster sampling, 210 samples were selected. Instruments were included social anxiety, communication skills and classroom psycho-social climate scale. The data Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis using software SPSS-22 were analyzed.
    Results
    The results showed that social anxiety, significantly a significant level of 0.01 communication skills of the students predicted (F(209,3)=34.290, P>0.01). Investigation showed that the value of the square of the multiple correlations multiple correlation coefficients (R2) were equal to 0.33. With the arrival of both the psychosocial climate class (collision friction and competition) to the equation predicting communication skills in a second step, the value of R2 to reach 61.6.
    Conclusion
    The study showed that psychosocial classroom atmosphere and communication skills and social anxiety can predict. The dimensions of social anxiety fear of negative evaluation and grief in public situations, communication skills in high school students forecasts.
    Keywords: Communication skills, Psycho-social atmosphere of the classroom, Social anxiety
  • Fatemeh Khorasani, Zahra Shabani * Pages 137-146
    Background And Objectives
    In each life cycle stage, special relationship with the other person involved is that this relationship can improve individual health and social or damaged individual. The present study aimed to compare the early maladaptive schemas, coping strategies and emotional maturity of students with emotional injuries and no damage was emotional.
    Material and
    Methods
    The causal-comparative study was conducted. From 422 students living in dormitories Damghan University and Azad University in the academic year 2015-16, 150 students were selected randomly. Participants blow to the questionnaire Love, coping strategies questionnaire, the Young Schema Questionnaire and emotional maturity questionnaire responded. To analyze the data, descriptive statistics such as mean and standard deviation and inferential statistics such as variance univariate and multivariate multiple regressions used.
    Results
    Results showed that significantly cuts and the exclusion (P0.001), restrictions disrupted (P>0.0001), the orientation (P>0.01), vigilance over limit/ retention (P>0.04). The results of univariate analysis of covariance can be said that between the two groups in scores of coping strategies and emotional maturity there is a significant difference statistically (P>0.0001). The regression model explained 24.4% of the variance stems (R=0.244). Course of study and level of education were significant predictors (P
    Conclusion
    The study showed that people with emotional damage from the domains of conflict, coping strategies and emotional maturity are different with people without emotional damage. Same goes for more attention to this area will require therapists and counselors.
    Keywords: Early maladaptive schemas, Coping strategies, Emotional maturity, Students
  • Fateme Hasanabadi, Mojtaba Habibi Asgarabad *, Abolghasem Khoshkonesh Pages 147-155
    Background And Objectives
    Drug addiction is a chronic and relapse disorder that leads to many negative consequences, so this study was to compare dysfunctional attitudes, procrastination and decision making styles with and without a history of relapse in addicts was conducted.
    Material and
    Methods
    This study is a descriptive comparative research.The 180 addicts staffs include 90 participant with relapse (relapse in less than 6 month) and 90 participant without relapse (without relapse in 18 month) were selected by aimed and available sampling and participated in this study. All participants were asked to complete the Dysfunctional attitudes (DAS), Procrastination, Decision- making style (GDMS). Data was analyzed using independent t-test and analysis of variance (MANOVA). The results showed that the two groups with and without a history of relapse are significant differences in procrastination, dysfunctional attitudes and decision-making styles scale.
    Results
    Procrastination (p=0.037) and dysfunctional attitudes (p=0.001) in addicts with a history of relapse is significantly higher than addicts without a history of relapse. Also addicts with a history of relapse use rational decision-making style (p=0.001) less and Intuitive decision-making style (p=0.001) more than addicts without a history of relapse. There was no significant difference between two groups in spontaneous, dependent, avoidant decision-making styles.
    Conclusion
    In general, procrastination, dysfunctional attitudes and decision-making styles are related with relapse of addiction.
    Keywords: Dysfunctional attitudes, Procrastination, Decision-making styles, Relapse