فهرست مطالب

پژوهش در بهداشت محیط - سال چهارم شماره 3 (پاییز 1397)

فصلنامه پژوهش در بهداشت محیط
سال چهارم شماره 3 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/07
  • تعداد عناوین: 7
|
  • خسرو اشرفی، مهدی فاتحی *، محمد پوته ریگی صفحات 165-184
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر استفاده از سامانه اتوبوس های تندرو حمل و نقل شهری در شهر تهران مورد توجه بوده است و تا حد زیادی رضایت شهروندان تهرانی را در پی داشته است. سیستم اتوبوس های تندرو حمل و نقل شهری موجب کاهش هزینه حمل و نقل، سرعت بالاتر و در نهایت راحتی مردم می گردد. بنابراین در این پژوهش به تاثیر عملکرد سیستم اتوبوس تندرو شهری می پردازیم.
    مواد و روش ها
    جهت رسیدن به این هدف، ابتدا حجم ترافیک وسایل نقلیه در دو سناریوی وجود و عدم وجود اتوبوس های تندرو شهری توسط مدلبه دست آمد و در ادامه پس از محاسبه الگوی رانندگی با اندازه گیری میدانی، بررسی کیفیت سوخت و محاسبه نوع ناوگان عبوری مسیر مورد نظر، میزان انتشار آلاینده های تولیدی هر یک از وسایل نقلیه با استفاده از مدلIVE به دست آمد و در نهایت میزان انتشار آلودگی ناشی از منابع متحرک در این دو سناریو مقایسه شد تا میزان اثربخشی استفاده از سیستم اتوبوس های تندرو به دست آید.
    یافته ها
    بر اساس نتایج در مقایسه دو سناریوی وجود BRT برای آلاینده مونوکسیدکربن موجب کاهش kg 92/134 در طول 12 ساعت اندازه گیری شده بود. هم چنین آلاینده ترکیبات آلی فرار 5/13kg کاهش یافته بود. اکسید های نیتروژن 0/8kg و اکسیدهای گوگرد 0/97kg افزایش داشت. همچنین مقادیر آلاینده ذرات معلق 0/48kg و نیز مقادیر بنزن 0/48kg کاهش یافته بود. وجود BRT برای مقایسه دو سناریو گاز گلخانه ای دی اکسیدکربن موجب کاهش 4361/197kg در طول 12 ساعت اندازه گیری شده بود. همچنین تاثیر بکارگیری BRT موجب کاهش kg 37/0 اکسید نیتروس و kg86/6 متان در طول این مدت شده بود.
    نتیجه گیری
    الگوی رانندگی و حجم تردد، دو متغیر مهم در IVE هستند. آلاینده مونواکسیدکربن و آلاینده ترکیبات آلی فرار بیشتر از ناوگان سواری منتشر می شود. در انتها وجود BRT موجب کاهش شدید دی اکسیدکربن شده که آلاینده اصلی گاز گلخانه ای به شمار می آید.
    کلیدواژگان: الگوی رانندگی، فلیت فایل، اتوبوس های تندرو شهری، نرم افزار IVE
  • مهسا معین *، سولماز شمسایی ، زهرا خبری صفحات 185-193
    زمینه و هدف
    مهم ترین معضل جهانی محیط زیست به ویژه در شهر های بزرگ، آلودگی هوا است که بعنوان یک تهدید دائمی و جدی برای سلامت و بهداشت جامعه و محیط می باشد. هدف از این پژوهش بررسی و تحلیل فاکتورهای فیزیکی دودکش ها بر میزان غلظت آلاینده ها در مدل AERMOD می باشد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش مدلسازی برای 4 کارخانه؛ ارچین، خیام، نوآوران و مجتمع کاشی میبد برای 6 ماه اول سال 1394، صورت گرفت. جهت اجرای مدل با در نظر گرفتن مساحت 20×20 کیلومتر مربع به مرکزیت کارخانه خیام، جهت اجرای زیر مدل ائرمت از داده های هواشناسی میبد به صورت میانگین سه ساعته و جهت اجرای زیر مدل ائرمپ از مدل رقومی ارتفاع SRTM 50 متر استفاده گردید. جهت آنالیزهای آماری از نرم افزار SPSS ویرایش 22 مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج آنالیز آماری نشان داد که کارخانه های مذکور از نظر میزان پراکنش ذرات اختلاف معنی دار داشته که کارخانه نوآوران بیشترین غلظت و کارخانه مجتمع کاشی میبد، کمترین مقدار را به خود اختصاص داده بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج رتبه بندی فریدمن نیز حاکی از آن بود که فاکتورهای فیزیکی کارخانه، تاثیر گذار بر میزان غلظت ذرات، به ترتیب عبارتند از: قطر دودکش، دبی خروجی ذرات معلق، سرعت خروج ذرات معلق، ارتفاع دودکش، دمای دودکش و ارتفاع گیرنده. صحت سنجی مدل با 23 نقطه اندازه گیری شده با دستگاه محیطی در ماه های مختلف صورت گرفت که نتایج همبستگی نتایج مدل و نقاط شاهد با مقدار معنی داری 0/002، تایید شد.
    کلیدواژگان: آلودگی هوا، مدلسازی، کارخانه کاشی، یزد
  • سعید دهستانی اطهر *، شهرام صادقی ، ابراهیم محمدی، اسماعیل قهرمانی، مریم صفای صفحات 194-202
    زمینه و هدف
    وتلندهای مصنوعی و روش های متداول با وجود داشتن وظایف یکسان در تصفیه فاضلاب، روش و مکانیزم های متفاوتی دارند. مطالعه حاضر با هدف بررسی حذف فنل از فاضلاب سنتتیک با استفاده از وتلند مصنوعی افقی با جریان زیرسطحی و تاثیر هوادهی و زمان ماند هیدرولیکی در میزان کارایی حذف فنل انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مداخله ای در مقیاس آزمایشگاهی در وتلند مصنوعی افقی با جریان زیرسطحی به منظور حذف فنل از فاضلاب سنتتیک مورد بررسی قرار گرفت. به منظور تعیین اثر هوادهی در کارایی حذف فنل، یک راکتور به صورت هوادهی شده و راکتور دیگر به صورت هوادهی نشده بهره برداری شد. از پوکه معدنی به عنوان مدیا استفاده گردید. وتلندها توسط Phragmatis australis گیاهکاری شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میزان تجزیه فنل در هر دو وتلند هوادهی شده و هوادهی نشده تحت تاثیر نرخ بارگذاری آلی و زمان ماند هیدرولیکی است. همچنین مشخص شد که حذف فنل در وتلند هوادهی شده و هوادهی نشده به طور کامل اتفاق می افتد. این در حالی است که نرخ حذف فنل در وتلند هوادهی شده نسبت به وتلند هوادهی نشده بالاتر است و به منظور دستیابی به نتایج یکسان، زمان ماند هیدرولیکی در راکتور هوادهی نشده نسبت به راکتور هوادهی شده باید به حدود 2 برابر افزایش یابد.
    نتیجه گیری
    سیستم وتلند مصنوعی افقی با جریان زیرسطحی، از کارایی بالایی در حذف فنل برخوردار است و در صورت بهینه سازی شرایط بهره برداری به خصوص زمان ماند هیدرولیکی، می تواند به عنوان یک سیستم کارآمد در حذف فنل از فاضلاب استفاده گردد.
    کلیدواژگان: وتلند مصنوعی، فنل، زمان ماند هیدرولیکی، هوادهی، تصفیه طبیعی
  • محمد هادی ابوالحسنی *، احسان رضایی صفحات 203-214
    زمینه و هدف
    پسماندهای جامد شهری در لندفیل در طول یک فرآیند تبدیل بیوشیمیایی که تجزیه زیستی نامیده می شود، به گاز لندفیل تبدیل می شوند. گاز لندفیل محصول فساد زباله قابل تجزیه است که حاوی 60-40 درصد متان و مقادیر مختلفی از دیگر گازها می باشد. مطالعه حاضر با هدف تخمین گازهای زیست محیطی در لندفیل شماره 1 شاهین شهر (کل گاز لندفیل، گازهای متان و دی اکسیدکربن) ، مقایسه میزان گازها در طول 30 سال و همچنین بررسی توان این لندفیل جهت استحصال انرژی انجام شد.
    مواد و روش ها
    محیط مورد پژوهش، لندفیل شماره 1 در کارخانه بازیافت شاهین شهر (اصفهان) واقع در کوه های جعفرآباد بود که ظرفیت آن در سال 1389 تکمیل شده و ارزیابی گازهای لندفیل در آنها صورت گرفته است. در این مطالعه میزان کل گازهای تولیدی، متان و دی اکسیدکربن با استفاده از مدل تخریب مرتبه اول در طول 30 سال و میزان این گازها در لندفیل از سال 1392 تا سال 1422 محاسبه شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج به دست آمده، میزان گازهای لندفیل در طول زمان کاهش یافته است. بیشترین گاز متان و دی اکسیدکربن تولید شده به ترتیب در حدود 350 و 950 هزار kg در سال 1392 و کمترین مقدار متان و دی اکسیدکربن تولید شده به ترتیب در حدود 57 و 157 هزار kg در سال 1422 برآورد شده است. حجم کل گازهای تولید شده در این لندفیل طی 30 سال حدود 15 میلیون m3 برآورد شده است، که 27 درصد جرم آن را متان و 73 درصد آن را دی اکسیدکربن تشکیل می دهد. میزان گاز متان و دی اکسیدکربن در طول 30 سال به ترتیب حدود 5 و 13 میلیون kg پیش بینی شده است.
    نتیجه گیری
    به طور کلی با گذشت زمان میزان گازهای لندفیل کاهش یافته است. پیشنهاد می شود جهت استفاده از این حجم گاز، از تکنولوژی های استحصال انرژی برای کنترل گازهای گلخانه ای و تولید انرژی مورد نیاز کارخانه بازیافت شاهین شهر استفاده شود.
    کلیدواژگان: انرژی، گاز زیست محیطی، لندفیل، پسماند
  • مجتبی حسن پور *، حسین خزیمه نژاد صفحات 215-226
    زمینه و هدف
    بیش از 85 درصد فاضلاب شهری و بخش اعظم فاضلاب های صنعتی را آب تشکیل داده، از این رو فاضلاب تصفیه شده می تواند در هر بخش از فعالیت ها که نیازمند آب باشد، به کار گرفته شود. مطالعه حاضر با هدف ارائه راهکار عملی جهت تجدید سفره های آب زیرزمینی از لحاظ کمی و کیفی در مناطقی که شرایط خاک و سفره های آب زیرزمینی برای تغذیه مصنوعی مناسب باشد، با وارد کردن فاضلاب تصفیه شده به سفره های آب زیرزمینی که کیفیت کمتری نسبت به پساب تصفیه شده دارند، انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه به منظور تغذیه مصنوعی، معیارهای کیفیت شیمیایی، هدایت هیدرولیکی، ضخامت لایه غیراشباع خاک، توپوگرافی و کاربری اراضی در سیستم اطلاعات جغرافیایی مورد بررسی قرار گرفت و مناطق عمومی مستعد تغذیه مصنوعی با هدف تغذیه ای (افزایش کمی) در اراضی آبخوان دشت بیرجند مشخص گردید. همچنین معیارها با هدف افزایش بهبود کیفیت شیمیایی (افزایش کمی و کیفی) نیز با استفاده از روش ANP و نرم افزار Super Decisions وزن دهی گردید؛ به طوری که کیفیت شیمیایی موجود آبخوان در اولویت تغذیه مصنوعی قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس هدف تغذیه ای، 6/63km2 از اراضی در دسته بندی خیلی خوب و 50/56km2 در دسته بندی خوب منطقه قرار گرفتند. همچنین بر اساس هدف بهبود کیفیت شیمیایی، 1/13km2 از اراضی در دسته بندی خیلی خوب و 55/61km2 در دسته بندی خوب قرار گرفتند. در این هدف، پساب تصفیه شده در مناطقی از آبخوان که کیفیت نامناسبی دارد، تزریق می شود تا سبب بهبود کیفیت آن گردد.
    نتیجه گیری
    در این پژوهش با استفاده از مکان یابی مناطق مستعد تغذیه مصنوعی، راهکاری ارائه شد که ضمن تغذیه مناطقی از آبخوان که کیفیت نامناسبی دارد، کیفیت آن را نیز افزایش می دهد. این امر سبب می گردد آب آبخوان برای مصارف کشاورزی، مناسب و کارا گردد. این راهکار منابع با کیفیت بالاتر را برای مصارف شرب و بهداشتی حفظ نماید.
    کلیدواژگان: اولویت بندی بهبودکیفیت، چاه تغذیه، معیار، ANP
  • یحیی چوپان *، سمیه امامی صفحات 227-236
    زمینه و هدف
    تصفیه و بازچرخش فاضلاب ها، مهم ترین راهکار در کشورهای واقع در مناطق خشک و نیمه خشک جهان از جمله ایران در تولید محصولات کشاورزی به عنوان یک منبع مطمئن و پایدار می باشد. در کشور ما استفاده مجدد از پساب تصفیه شده در حال تبدیل شدن به یک روش مورد تایید جهت برگشت اجزای مفید فاضلاب به چرخه آب است، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی کیفیت پساب خروجی فاضلاب تصفیه خانه شهری تربت حیدریه جهت مصارف آبیاری و کشاورزی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش به بررسی آنالیز شیمیایی و میکروبی پساب فاضلاب تصفیه شده شهری تصفیه خانه تربت حیدریه برای مصارف کشاورزی در منطقه مذکور در سال 1394 پرداخته شد. پارامترهای خروجی پساب شامل TSS، BOD5، COD، کلیفرم، نیترات، پارامتر کدورت، سولفات، فسفات، کلراید و ترکیبات غیر آلی سمی مورد بررسی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار DSTAT و حجم آماری 45 نمونه انجام شد.
    یافته ها
    نتایج آنالیز شیمیایی پساب فاضلاب نشان داد که میزان نیترات موجود در پساب به ترتیب بر اساس استاندارد سازمان محیط زیست (WHO) و FAO بالاتر از حد مجاز قرار داشته و برای استفاده در مصارف کشاورزی بایستی تمهیداتی لحاظ گردد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، کل جامدات محلول، اکسیژن محلول، اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی، اکسیژن مورد نیاز شیمیایی، کلیفرم، کاتیون های کلسیم، منیزیم و سدیم و آنیون های سولفات، فسفات و کلراید در پساب تصفیه شده تصفیه خانه در حد استاندارد آبیاری محصولات می باشد و برای کشاورزی محصولاتی مانند غلات و گیاهان یک ساله ساقه دار مانعی ایجاد نمی کنند.
    کلیدواژگان: بیولوژیک، مصارف کشاورزی، فاضلاب شهری، نیترات
  • محمد ولایت زاده * صفحات 237-246
    این مطالعه توصیفی تحلیلی با هدف ارزیابی میزان انتشار کربن حاصل از مصرف سوخت های فسیلی بنزین، نفتگاز، نفت کوره و نفت سفید در بازه زمانی سال های 94-1306 انجام شد. میزان مصرف سوخت های فسیلی در بازه زمانی سال های 94-1306 با استفاده از آمارنامه مصرف فرآورده های نفتی که توسط اداره انتشارات روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران منتشر شده است، جمع آوری گردید. مجموع مصرف فرآورده های نفتی در بازه زمانی سال های 94-1306 رشد مثبت داشته است؛ به طوری که در سال 1394 بالغ بر 73/1L میلیارد فرآورده های نفتی مصرف شده بود. میزان انتشار کربن حاصل از مصرف بنزین در سال 1306 و 1394 به ترتیب 9234500 و59607018500kg دی اکسیدکربن در سال بوده است. میزان مصرف نفتگاز، نفت کوره و نفت سفید نیز طی سال های مورد مطالعه افزایش یافته است. پیشنهاد می شود راهکارهای مدیریتی جهت استفاده بهینه از سوخت های فسیلی ارائه گردد و انرژی های پاک و تجدیدپذیر مانند باد و خورشید جایگزین شوند.
    کلیدواژگان: انرژی، ایران، دی اکسیدکربن، ردپای کربن، سوخت های فسیلی
|
  • Khosrow Ashrafi, Mehdi Fattehi *, Mohammad pootehrigi Pages 165-184
    Background and Purpose: In recent years, the use of Bus Rapid Transit in Tehran has been taken into consideration and largely follows the satisfaction of the citizens of Tehran. Bus Rapid Transit (BRT) system reduce transport costs, increase speed and, ultimately, the comfort of the public. Therefore, in this research, the impact of the performance of BRT system is discussed.
    Materials and methods
    In order to achieve this goal, first, the traffic volume of vehicles in two scenarios by existence and nonexistence of BRT were obtained by the model; Eventually, after calculating the driving pattern by measuring in the field, estimating the fuel quality and calculating the type of fleet of the path, the amount of emissions of pollutants produced by each vehicle were obtained based on the model International Vehicle Emissions (IVE); and Eventually, the pollutants emissions from moving sources were compared in these two scenarios to achieve the effectiveness of the using BRT system.
    Results
    According to the results obtained from the route, the existence of BRT reduced carbon monoxide by 134.92 kg, volatile organic compounds by 5.13 kg, benzene by 0.48 kg, carbon dioxide by 4631.97 kg, nitric oxide by 0.37 kg and methane emissions by 6.86 kilograms. But it increased particles of less than 10 microns by 0.48 kg, nitrogen oxide by 0.8 kg and sulfur oxide emissions by 0.97 kg.
    Conclusion
    According to the obtained results, the driving pattern and the traffic volume are two important variables in the IVE. The emissions of carbon monoxide and contaminants of volatile organic compounds are released majority from light cars. At the end, the presence of BRT leads to a significant reduction in carbon dioxide emissions, which is the main source of greenhouse gas emissions.
    Keywords: IVE Software, Driving Pattern, Fleet File, BRT
  • mahsa moein *, soolmaz shamsaei, ZAHRA KHEBRI Pages 185-193
    Background and amain: The most important global environmental problem, especially in large cities, is air pollution. This is regarded as a serious threat to human, society and environment health. This paper aims to investigate the physical factors of stack affecting the concentrations of the pollutants through the AERMOD model.
    Materials and Methods
    In this research, modeling was carried out for four factories Orchin, Khayyam, Noavaran and Meybod Tile Company during the first six months of 2015. The study area comprised 20 × 20 km2., being centered on the Khayyam factory. Meybod meteorological data were used in the form of a three-hour mean status to perform the sub-model of AERMET. A Digital Elevation Model (DEM; SRTM 50 m) was used to perform the sub-model of AERMAP. In order to conduct the statistical analyses, the SPSS software program (Version 22) was used.
    Results
    The results of the statistical analyses showed that the abovementioned factories had significant differences in terms of dispersion of particles: The Noavaran Factory and Meybod Tile Company had the maximum and minimum concentrations respectively. Finally, the model was verified by measuring 23 points in different months with an environmental device. According to the obtained results, the correlation results, the results of the model, and the samples areas were confirmed with P-value=0.002.
    Conclusion
    According to the results of Freidman ranking, the physical factors of the factories affecting the concentration of the particles in order of priority were the stack diameter, the exit rate of suspended particles, the exit speed of the particles, the height of the stack, the temperature of the stack, and the receiver’s height.
    Keywords: Air Pollution, Modeling, Tile Factory, Yazd
  • Saeed Dehestaniathar *, shahram sadeghi, ebrahim mohammadi, esmaeil ghahramani, maryam safay Pages 194-202
    Background and Objectives
    Constructed wetlands and conventional treatment methods have a same duty in wastewater treatment، but they have different methods and mechanisms. The aim of this study was to investigate the removal of phenol from synthetic wastewater using horizontal sub-surface flow constructed wetland and the aeration and hydraulic retention time effects on phenol removal efficiency.
    Materials and methods
    This study was an interventional study that was carried out on a laboratory scale in horizontal sub-surface flow constructed wetland. In order to determine the effect of aeration on the efficiency of phenol removal, ، one reactor was aerated and another one was non-aerated. Pumice was used as a media. The wetlands were planted by Phragmatis australis.
    Results
    The results showed that phenol degradation in both aerated and non-aerated wetland was influenced by organic loading rate and hydraulic retention time. It was also found that the removal of phenol was completely accomplished in both aerated and non-aerated wetlands. This is while the phenol removal rate is higher in aerated wetland, ، and in order to achieve the same results, ، the hydraulic retention time in non-aerated reactor should be about twice as high as the aerated one.
    Conclusion
     Horizontal sub-surface flow constructed wetland has a high efficiency in phenol removal. Therefore, if the conditions of operation especially hydraulic retention time are optimized، it can be applied as an effective system for phenol removal from wastewater.
    Keywords: constructed wetland, phenol, hydraulic retention time, aeration, natural treatment
  • mohammad hadi abolhasani *, ehsan rezai Pages 203-214
    Background and Objectives
    The solid waste in landfill is transformed into landfill gas during a biochemical conversion process called bio-degradation. Landfill gas is a product of waste decomposition containing 40 to 60 percent of methane and various amounts of other gases. The present project aims to estimate the proportion of environmental gases of Landfill No. 1 in Shahin Shahr (total landfill gas, methane gas and carbon dioxide gas), compare gas emissions over a 30 year period, and assess the capacity of the landfill for energy extraction. Material and Methods: The field of research was Landfill No. 1 at Shahin Shahr Recycling Plant (Isfahan) located in Ja’farabad Mountains, whose capacity was completed in 2010 and landfill gas assessment was carried out. The total amount of produced gases including methane and carbon dioxide was calculated using the first-order degradation model over a 30 year period. The proportions of these gases in Landfill were calculated from 2013 to 2043.
    Result
    The results show that the amount of landfill gases production declined over the time. The maximum production of methane and carbon dioxide was about 350 and 950 thousand kilograms in 2013 and the minimum production of methane and carbon dioxide is estimated about 57 and 157 thousand kilograms, respectively, in 2043. The total volume of gases produced in this landfill has been estimated to be about 15 million cubic meters in 30 years, of which 27 percent is methane and 73 percent is carbon dioxide. The amount of methane and carbon dioxide gas is estimated to be about 5 million and 13 million kilograms in 30 years, respectivel.
    Conclusion
    Generally, the landfill gases production declined over the time. It is recommended to use energy recovery technologies for controlling greenhouse gas emissions and generation of required energy for the ShahinShahr recycling plant in order to use this volume of gas.
    Keywords: energy, environmental gas, Landfill, waste
  • mojtaba hassanpour *, Hossein Khozeymehnezhad Pages 215-226
    Background and purpose: More than 85 percent of urban sewage and a large proportion of industrial wastewater are water, so refined sewage can be used in any part of the activities that require water. The aim of this study was to provide a practical solution for quantitative and qualitative groundwater aquifer regeneration in areas where soil and groundwater conditions are suitable for artificial nutrition by introducing refined sewage to groundwater aquifers with a lower quality.
    Materials and Methods
    In this study, the chemical quality criteria for artificial feeding of aquifer including hydraulic conductivity, thickness unsaturated soil, topography and land use in geographic information systems were studied to determine the appropriate public areas for artificial feeding in land aquifer Birjand. Also, the criteria for increasing the improvement of chemical quality (quantitative and qualitative increase) were also weighed using the (Analytic Network Process) ANP method and Super Decisions software, so that the chemical quality of the aquifer was ranked as the first priority of the artificial nutrition.
    Results
    Based on the nutritional goal, 6.63 square kilometers of land were classified in very good and 50.66 square kilometers in good regional classifications. Based on the objective of improving the chemical quality , 1.13 square kilometers of lands were classified into a very good category and 55.61 square kilometers in good classification. For this purpose, the treated wastewater is injected into areas of an aquifer that has poor quality, to improve its quality.
    Conclusion
    In this research, using the location of susceptible artificial feeding areas, a solution was proposed that, while feeding areas of an aquifer that has poor quality, also increases its quality. This will make aquifer water suitable for agricultural use. This solution preserves higher quality resources for drinking and sanitary purposes.
    Keywords: Prioritization, Quality Improvement, Nutrition Wells, Criteria, ANP
  • Yahya Choopan *, Somayeh Emami Pages 227-236
    Background and Objective
    Since, the treated effluents can be used as a reliable and sustainable source for agricultural activities, the treatment and recycling of wastewater is the most important solution in the arid and semi-arid regions of the world, such as Iran. a In Iran, the reuse of treated wastewater is becoming a validated method to recycle useful ingredients of the wastewater to the water cycle. Therefore, the present study was conducted to determine the quality of Torbat-Heydarieh's municipal wastewater treatment plant effluent for irrigation and agricultural uses.
    Method
    In this study, the chemical and microbiological analysis of Torbat-Heydarieh's municipal sewage treatment plant effluent has been investigated for agricultural uses in the mentioned method in 2015 year. The considered output parameters of the wastewater were (Total Suspended Solid)TSS, Biochemical Oxygen Demand (BOD5), COD, Coliform, nitrate, Turbidity parameter, sulfate, phosphate, chloride and poisonous non-organic compounds. Data analysis was performed using DSTAT software and statistical volume of 45 samples. Findings: The results of the chemical analysis of municipal sewage showed that the amount of nitrate in the wastewater is higher than the standards of World Organization Health (WHO) and (Food and agriculture Organization) FAO. Therefore, appropriate strategies should be considered for agricultural applications.
    Conclusion
    The results of the chemical analysis of municipal sewage showed that total TDS, dissolved Oxygen, BOD, COD, caloric, magnesium, sodium and calcium, phosphate and chloride in sewage treatment plant are in standard range.
    Keywords: Biologic, Agricultural Uses, Municiple Wastewater, Nitrate
  • Mohammad velayatzadeh * Pages 237-246
    This analytical descriptive study was conducted to evaluate the carbon emissions from the use of fossil fuels for gasoline, petroleum gas, petroleum fuels and kerosene during the period of 1306 to 1394 in 1397. The amount of fossil fuel consumption in the period from 1306 to 1394 was collected using the statistics of consumption of petroleum products, which was published by the Public Relations Publications Office of the National Iranian Oil Products Distribution Company. The total consumption of petroleum products in the period between 1306 and 1394 shows that there was a positive growth, so that in 1394 it was consumed by 73.1 billion L. The amount of carbon emissions from gasoline consumption in the year 1306 and 1394 was 9234500 and 59607018500 kg of carbon dioxide per year, respectively. The consumption of gas, kerosene and kerosene has grown steadily over the years and the consumption of these fossil fuels has increased. The analysis of the results shows that gasoline consumption has increased. Gasoline is one of the most consumed fossil fuels in Iran, which is mainly used in light car transport. Of course, it should be noted that the Iranian population has grown positively since the last 40 years.
    Keywords: energy, Iran, carbon dioxide, carbon footprint, fossil fuels