فهرست مطالب

فصلنامه آموزش و توسعه منابع انسانی
پیاپی 17 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/10/12
  • تعداد عناوین: 7
|
  • شروین مشایخی ، محمد صالحی* ، ترانه عنایتی صفحات 1-28
    این پژوهش با هدف شناسایی ابعاد و مولفه‎های شکاف عملکرد در سازمان تامین اجتماعی انجام شده و روش اصلی پژوهش حاضر، روش پیمایش بوده است که گردآوری داده ها به کمک پرسشنامه و تحلیل آن به کمک نرم افزار PLS و آمار های مختلف صورت گرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل همه کارکنان سازمان تامین اجتماعی است که 395 نفر از میان آنان و از روش نمونه گیری تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. داده های گردآوری شده از طریق تحلیل عاملی اکتشافی، عوامل مختلفی تعیین شده و سپس به اتکای تحلیل عاملی تاییدی نهایی شده است؛ و یافته های پژوهش حاکی از آن است که «شکاف عملکرد» در سه بعد سبک راهبری، محیط کاری و مدیریت نیروی انسانی قابل توضیح است؛ براساس یافته های مذکور در بعد اول، مولفه های «رویکرد استراتژیک» ، «محیط کار تعاملی و شفاف» ، «سبک تفویض اختیار» و «بازخورگیری از ذی نفعان» ، در بعد دوم، مولفه های «مدیریت عملکرد» ، «نظام استخدام و انتصاب» ، «کارآمدی ابزارهای انگیزش شغلی» ، «آموزش اثربخش» ، «نظام جبران خدمت» و «دانش تخصصی» و در نهایت در بعد سوم، مولفه های «انتظام اخلاقی و اطلاعاتی» ، «فرهنگ مشارکتی» و «دانش محوری» تایید شدند. بدین ترتیب ضمن تدوین مدل نهایی شکاف عملکرد در سازمان تامین اجتماعی، درجه تناسب مدل ارائه شده مشخص و برازش آن مدل با مقدار قوی 0. 6 مورد تایید قرار گرفت.
    کلیدواژگان: عملکرد، شکاف عملکرد، بهسازی عملکرد انسانی، مداخله، آموزش
  • هانیه شامی زنجانی ، مصطفی نیکنامی*، نادرقلی قورچیان ، امیرحسین محمدداودی صفحات 29-53
    این پژوهش با هدف ارائه مدلی برای تداوم استفاده از یادگیری الکترونیکی در محیط های کاری (ستاد سازمان امور مالیاتی کشور) انجام شده است. مطالعه حاضر از نظر هدف کاربردی، از نظر نوع داده ها آمیخته، از نظر نحوه اجرا توصیفی از نوع پیمایشی است. به منظور گردآوری داده ها از روش کتابخانه ای، مصاحبه نیمه ساختاریافته، پرسشنامه محقق ساخته عوامل موثر بر تداوم استفاده شد. روایی صوری پرسشنامه از طریق اجرای آزمایشی، روایی محتوایی از طریق مرور جامع ادبیات و قضاوت خبرگان، و روایی سازه نیز با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی و اکتشافی بدست آمد. پایایی پرسشنامه از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ 93/0 برآورد شد. تحلیل داده های کیفی از طریق کدگذاری صورت گرفت. تحلیل داده های کمی نیز با استفاده از نرم افزار SPSS و LISREL انجام شد. از آمار توصیفی و آمار استنباطی که شامل تحلیل عاملی اکتشافی برای تعیین عوامل و مولفه های مدل و تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از تکنیک مدل یابی معادلات ساختاری برای ارائه مدل از طریق نرم افزار LISREL استفاده شده است. یافته ها نشان دادند که از نظر متخصصان کیفیت سیستم، حمایت سازمانی و عملکرد مورد انتظار با فراوانی12، اولویت اول را به ترتیب در عوامل سیستمی، عوامل سازمانی و عوامل فردی دارند. همچنین سن نیز با فروانی 7 در بین عوامل جمعیت شناختی (دموگرافیک) اولویت اول را دارد. سهم «عوامل سیستمی» ، «عوامل سازمانی» ، «عوامل انسانی» و «عوامل جمعیت شناختی» ، برای تداوم استفاده از یادگیری الکترونیکی به ترتیب 48/0، 36/0، 28/0 و 19/0 بود. در نهایت مدلی برای تداوم استفاده از یادگیری الکترونیکی در ستاد سازمان امور مالیاتی کشور بر اساس عوامل موثر و مولفه های آن ارائه گردید.
    کلیدواژگان: تداوم استفاده از یادگیری الکترونیکی، محیط های کاری، فراگیران، عوامل موثر، ستاد سازمان امور مالیاتی کشور
  • محمود اکرامی ، عذرا شالباف ، منظر عزتی ابرغانی * صفحات 55-65
    این پژوهش با هدف بررسی شیوه های پیاده سازی سیستم های آموزشی هوشمند، موجب اطلاع رسانی درباره یادگیری سیار می شود. روش تحقیق نیمه تجربی بود. جامعه آماری را دانش آموزان پسر پایه سوم متوسطه اول مدارس هوشمند شهر گرمسار در نیم سال اول سال تحصیلی 97-96 تشکیل می دهند. بر اساس جدول مورگان 102 نفر به عنوان نمونه آماری به صورت تصادفی خوشه ایانتخاب، و در دو گروه آزمایش و گواه به صورت تصادفی جایگزین شدند. چند درس از کتاب زبان انگلیسی به عنوان محتوای آموزش انتخاب گردید و پیش از آموزش، از هر دو گروه پیش آزمونی گرفته شد. گروه گواه مطابق معمول، بر اساس سیستم-های آموزشی هوشمند آموزش دیدند. اما یادگیری گروه آزمایش با استفاده از سیستم های آموزشی هوشمند به واسطه ابزارهای سیار (تبلت و موبایل) بود. بعد از آموزش، پس آزمونی برگزار شد. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزارSPSSv. 18، در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی (آزمون آماری T مستقل) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان داد نمرات درس زبان انگلیسی گروه آزمایش که با استفاده از سیستم های آموزشی هوشمند در بستر یادگیری سیار آموزش دیدند، بیش از نمرات درس زبان انگلیسی گروه گواه که با استفاده از سیستم های آموزشی هوشمند آموزش دیدند بود (3. 353t= و 0. 001sig. =). بنابراین، می توان گفت پیاده سازی سیستم های آموزشی هوشمند در بستر یادگیری سیار اثرات مثبتی بر آموزش دارد.
    کلیدواژگان: سیستم های آموزشی هوشمند، فناوری، موبایل، یادگیری سیار
  • فیروز نوری کلخوران *، کورش فتحی واجارگاه ، اباصلت خراسانی ، امیر رضا اصنافی صفحات 67-91
    رایانش ابری و خدمات ابر به عنوان یک راه حل فناورانه برای توسعه خدمات آموزشی می تواند در تسریع و توسعه خدمات این دسته از فعالیت ها بسیار سودمند باشد. هدف از انجام پژوهش حاضر ارائه مدلی منسجم برای طراحی و عرضه خدمات یادگیری توسط ارائه دهندگان خدمات یادگیری (LSPs) مبتنی بر امکانات رایانش ابری به منظور آموزش و یادگیری منابع انسانی می باشد. رویکرد پژوهش حاضر آمیخته و روش مورد استفاده، پژوهش نظریه ای می باشد. برای شناسایی عناصر مدل طراحی و عرضه خدمات یادگیری مبتنی بر امکانات رایانش ابری با متخصصین حوزه های آموزش سازمانی و کسب و کار مصاحبه های نیمه ساختار یافته سازماندهی شد. شرکت کنندگان در فرآیند مصاحبه با روش نمونه گیری نظری انتخاب شدند. مصاحبه ها با روش کدگذاری باز سازماندهی شدند. در این پژوهش به منظور محاسبه پایایی کدگذاری های انجام شده در مصاحبه های تخصصی، از روش پایایی بازآزمایی استفاده شد. سطح توافق (PAQ) مساوی با عدد 0. 83 می باشد که نشان دهنده سطح بالایی از توافق درونی دارد. در مرحله دوم برای انسجام بخشی به داده ها و تعیین ارتباط عناصر مدل از ساختار و روش مدیریت تعاملی (IM) و نرم افزار الگوسازی ساختاری تفسیری (ISM) استفاده شد. و در بخش سوم که مرتبط با بخش کمی پژوهش می باشد از روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و نرم افزار (Expert Choice) برای وزن دهی به عناصر مدل طراحی و عرضه خدمات یادگیری مبتنی بر امکانات رایانش ابری استفاده گردید. براساس نظر اجماعی مدل جامعی موسوم به BOM برای ارائه خدمات یادگیری مبتنی بر رایانش ابری ارائه گردید که عناصر اصلی مدل به ترتیب اهمیت و وزن عناصر در مدل، شامل ابزارها و مکانیزم های یادگیری فناورانه (0. 215) ، استقرار نظام برنامه ریزی درسی (0. 208) ، طراحی خدمات یادگیری (0. 151) ، خدمات پشتیبانی یادگیری (0. 105) ، ارزیابی عملکرد نظام یادگیری (0. 074) ، مکانیزم ها و ابزارهای انگیزشی بهره برداری از فضای ابر برای یادگیری (0. 068) ، ابعاد حقوقی بهره برداری از فضای ابر (0. 046) ، مدیریت کسب و کار خدمات یادگیری (0. 040) ، ارزشیابی برنامه درسی (0. 038) و بازاریابی، تبلیغات و فروش خدمات یادگیری (0. 033) می باشد.
    کلیدواژگان: رایانش ابری، یادگیری، توسعه منابع انسانی، ارائه دهندگان خدمات یادگیری و مدل BOM
  • علیرضا نصیری نیا ، امیرحسین محمودی *، یلدا دلگشایی ، علیرضا بادله صفحات 93-114
    هدف از پژوهش حاضر، شناسایی و تبیین ابعاد، مولفه ها و شاخص های ارزیابی سیستم مدیریت یادگیری الکترونیکی در بانک مسکن می باشد. روش پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات، از نوع کیفی است. در این تحقیق پس از نمونه گیری هدفمند، فرایند مصاحبه با خبرگان کلیدی و مطلع تا هنگام شناسایی و توصیف کامل ابعاد، مولفه ها و شاخص ها و حصول اشباع نظری استمرار یافت. برای تعیین چارچوب منطقی از مجموع داده های گردآوری شده، مراحل شناسایی، یادداشت برداری و طبقه بندی مفاهیم انجام شد. بدین منظور اطلاعات بدست آمده تجمیع و متون مورد بررسی مجدد قرار گرفته و بصورت دسته های عمده تر طبقه بندی شد. در نهایت، دسته ها بازبینی و موارد تکراری حذف، موارد مشابه و کوچکتر ادغام و ابعاد موضوع مشخص و در چارچوب مولفه ها و شاخص های بدست آمده سطح بندی شدند. بر اساس نتایج حاصله، مدل استخراجی دارای 4 بعد، 5 مولفه و 30 شاخص برای ارزیابی سیستم مدیریت یادگیری الکترونیکی می باشد. پس از نهایی شدن تحلیل داده ها و استخراج مدل مفهومی، به منظور سنجش اعتبار مدل با 10 نفر از خبرگان و صاحب نظران بانک در قالب یک گروه کانونی درخصوص ابعاد، مولفه ها و شاخص های مدل هم اندیشی و توافق صورت پذیرفت.
    کلیدواژگان: آموزش الکترونیکی، ارزیابی، سیستم مدیریت یادگیری الکترونیکی
  • رضا منصوری *، علی خلخالی صفحات 115-136
    هدف پژوهش حاضر بررسی این پرسش اساسی است که با توجه به تغییرات گسترده در تکنولوژی، کدام جنبه از مفاهیم و فرایندهای دانش مدیریت آموزشی، در صنعت چاپ و نشرکاربرد بیشتری دارد و لازم است جهت استقرار یک سیستم آموزشی کارآمد در این صنعت در اولویت قرار گیرند؟ نوع مطالعه کیفی با رویکرد پدیدارشناسی بویژه تحلیل تجربه زیسته بود. مشارکت کنندگان این پژوهش از طریق نمونه گیری هدفمند از نوع گلوله برفی تا مرز اشباع نظری، 8 تن از صاحب نظران عرصه آموزش های سازمانی و متخصصین و فعالین شناخته شده صنعت چاپ و نشر بودند. در این پژوهش جهت استحکام پایایی تحقیق از قابلیت وابستگی، باورپذیری و تایید پذیری استفاده شد. داده های حاصل از بازخوانی مصاحبه ها در این پژوهش، با استفاده از روش هفت مرحله ای کلایزی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. براساس نتایج حاصل از کدگذاری، 37 مولفه بازشناسی شدند که در 13 موضوع استنباطی قابل خوشه بندی بودند. در نهایت 6 سازه استاندارد سازی بسته های برنامه های درسی، متنوع سازی سیستم های عرضه آموزش، بسط زیبایی شناسانه آموزش، بازاریابی و برندسازی، لجستیک جامع و موثر و نیز پایش مستمر مبتنی بر نرخ بازگشت سرمایه در آموزش های صنعت چاپ و نشر ایران به عنوان بخشی از مفاهیم دانش مدیریت آموزشی تم یابی شدند. تحلیل های ارائه شده در این پژوهش نشان می دهد کاربست مفاهیم اشاره شده، بهره وری صنعت چاپ و نشر را در شرایط تغییرات گسترده درونی و بیرونی این صنعت ارتقاء خواهد داد.
    کلیدواژگان: کاربست، دانش مدیریت آموزشی، سیستم های غیرآموزشی، صنعت چاپ و نشر ایران، پدیدارشناسی، کلایزی
  • علیرضا رجبی پور میبدی *، الهه حسینی ، فاطمه آجرلو صفحات 137-157
    در دنیای امروز همواره سازمان ها با تغییرات مختلف محیطی و فنی روبرو هستند، برای انطباق با این تغییرات به یادگیری و به کارگیری دانش و فناوری جدید نیازمند هستند اما باید دانشی را که به هر دلیلی منسوخ و کهنه شده و دارای اثرات منفی احتمالی است، به شکل آگاهانه شناسایی نموده و اقدامات مناسبی را جهت کاهش یا حذف میزان وابستگی به آن انجام دهند. هدف اصلی پژوهش تاثیر یادگیری زدایی بر توسعه کارکنان سازمان کار و رفاه اجتماعی استان البرز است. مولفه های یادگیری زدایی شامل آگاهی، توقف توسعه دانش منسوخ، ترک کردن، ایزوله کردن، یکپارچه سازی، ترغیب استفاده از دانش جدید است که در این پژوهش به بررسی اثر این مولفه ها بر توسعه و توسعه کارکنان پرداخته شده است. پژوهش حاضر ازنظر هدف کاربردی و بر اساس ماهیت و روش توصیفی - همبستگی به شمار می آید. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل سرپرستان، مدیران و کارکنان در سازمان کار و تامین اجتماعی استان البرز به تعداد 1230 نفر است. به منظور تعیین حجم نمونه در این پژوهش از جدول مورگان استفاده شد که بر اساس تعداد جامعه آماری، حجم نمونه موردنظر بر مبنای جدول مورگان 293 نفر برآورد شد
    کلیدواژگان: یادگیری، یادگیری زدایی، توسعه منابع انسانی، دانش
|
  • SHERVIN MASHAYEKHI , mohammad salehi , TARANEH ENAYATI Pages 1-28
    The purpose of this study was to identify the dimensions and components of the performance gap in the social security organization. The main method of this study was survey method. Data collection by questionnaire and the analysis is done with the help of PLS software. The statistical population of the study includes all employees of different levels of social security organization that 395 of them were selected randomly as the sample. Data collected through exploratory factor analysis were analyzed and then finalized the reliance on the confirmatory factor analysis; The research findings indicate that the "performance gap" can be explained in three dimensions: leadership style, work environment, and manpower management; Based on the findings in the first dimension, the components of the "strategic approach", "interactive and transparent work environment", " "style of authority" and "feedback from stakeholders", the components of second dimension are, "performance management", "recruitment and appointment system", "the effectiveness of job incentive tools", "effective training", "compensation system" and "specialized knowledge , and Finally, the components of the third dimension are, "moral and informational discipline", "participatory culture" and "knowledge-based" were confirmed. In this way, while developing the final model of the performance gap in the Social Security Organization, and the provided model had a good fit in terms of the experts' perspective with a strong 0.6 value.
    Keywords: Performance, performance gaps, Human performance improvement, Intervention, Training
  • hanieh shami zanjani, mstafa niknami , Nadergholi GHourchian , amir hosein mohammad davoudi Pages 29-53
    This research aims to provide a model for the continued use of e-learning in work environments (Headquarters of the State Tax Administration). The present study is a descriptive survey type in terms of the applied purpose, in terms of the type of mixed data. For collecting data, a library method, a semi-structured interview, a researcher-made questionnaire, and factors affecting continuity were used. The formal validity of the questionnaire was obtained through pilot implementation, content validity through comprehensive literature review and judgment of experts, and construct validity using a confirmatory and exploratory factor analysis. The reliability of the questionnaire was estimated to be 0.93 by calculating the Cronbach's alpha coefficient. Qualitative data analysis was done through coding. Quantitative data analysis was performed using SPSS and LISREL software. Descriptive statistics and inferential statistics including exploratory factor analysis to determine the factors and components of the model and the confirmatory factor analysis using the structural equation modeling technique for presenting the model through LISREL software have been used. The findings showed that the quality of the system experts, organizational support and expected performance with frequency 12, have the first priority, respectively, in system factors, organizational factors and individual factors. Also, the age of 7 is among the demographic (demographic) factors of the first priority. The share of "system factors", "organizational factors", "human factors" and "demographic factors" was 48%, 36%, 28% and 19% respectively for continued use of e-learning. Finally, a model for continuing use of e-learning in the headquarters of the State Tax Administration was presented based on its effective factors and its components.
    Keywords: Continued use of e-learning, Working environments, Learners, Effective factors, Headquarters of the country's tax affairs
  • mahmod ekrami, manzar ezzati abarghani Pages 55-65
    Aim
    The study is aimed to investigate the ways that implementing intelligent educational systems can inform mobile learning.
    Method
    The research method was quasi-experimental. The statistical population is composed of male students of the third-grade secondary school of Smart in the city of Grammar of the academic year 97-96. According to Morgan schedule, in this study, 102 students of third grade high school from intelligent schools were selected using multistage cluster sampling and were randomly assigned into experimental and control groups. Several lessons from the English language book were selected as the content of the training, and before the training, they were done on both groups of pre-tests. The control group was trained on an intelligent learning system as usual. But the learning group was experimenting with intelligent learning systems through mobile devices (tablets and mobiles). After training, the post-test was performed on both groups. Analyzee: Data were analyzed using SPSSv.18 software in two levels of descriptive and inferential statistics (independent t-test).
    Results
    The results of the study showed that the English language test grades of the experimental group, which were trained using intelligent educational systems in the field of mobile learning, were more than the English language test grades that were taught using intelligent educational systems. So, we can say that the implementation of intelligent educational systems in the context of mobile learning has a positive effect on education.
    Keywords: Intelligent Learning Systems, Technology, Mobile, Mobile Learning
  • firouz nouri, KOUROSH FATHI VAJARGAH, Amir reza Asnafi Pages 67-91
    Cloud computing and cloud services, as a technological solution to the development of educational services, can be very useful in accelerating and expanding services for this type of activities. This study aims to provide a coherent model for the design and delivery of services provided by Learning Service Providers (LSPs) based on the capabilities of cloud computing for human resources training and learning. To achieve this, a mixed approach and the theoretical research method were adopted. To identify the elements of the model for designing and delivering cloud-based learning services, we organized semi-structured interviews with specialists in organizational learning and business education. The participants in the interview process were selected using the theoretical sampling method. The interviews were organized using the open coding method. The test-retest reliability method was used in this study to measure the reliability of the coding process used in the specialized interviews. The consistency level (PAQ) was equal to 0.83, indicating a high level of internal consistency. In the second phase, the structure and method of Interactive Management (IM) and the Interpretive Structural Modeling (ISM) software were used for integrating the data and determining the relationship between the elements of the model. In the third section, related to the quantitative part of the research, the Analytic Hierarchy Process (AHP) and Expert Choice software were used to weigh the model design and cloud computing-based learning service delivery elements. Then, a comprehensive model called BOM was presented for the delivery of cloud computing-based learning services. The main elements of the model in the order of weight and level of importance in the model include the tools and mechanisms of technological learning (0.215), establishment of a curriculum planning system (0.208), design of learning services (0.151), learning support services (0.105), learning system performance evaluation (0.074), incentive mechanisms and tools for the use of cloud space for learning (0.068), legal dimensions of the use of cloud space (0.046), learning services business management (0.040), curriculum assessment (0.038), and marketing , advertising and sales of learning services (0.033).
    Keywords: Training, Cloud computing, Learning, Human Resource Development, Learning Service Providers (LSP) , BOM Model
  • ali reza nasirinia, Amir hossein Mahmoodi, yalda delgoshaei, ali reza badeleh Pages 93-114
    The purpose of this study was to identify and explain the dimensions, components and indicators of the electronic learning management system in the Maskan Bank. The research method is applied in terms of purpose, and in terms of how information is collected, it is qualitative. In this research, after the purposeful sampling, the process of interviewing with key and informed experts until the identification and full description of the dimensions, components and indicators, and the achievement of theoretical saturation persisted. To determine the logical framework of the total collected data, the steps were taken to identify, note and classify the concepts. For this purpose, the collected data were aggregated and the texts were re-examined and categorized as major categories. Finally, the categories were reviewed, repetitive deletions, similar and smaller mergers, and the dimensions of the specified topic were ranked within the framework of the components and indicators. Based on the results, the extracted model has 4 dimensions, 5 components and 30 indicators for assessing the electronic learning management system. After finalizing the data analysis and extracting the conceptual model, in order to measure the validity of the model with 10 experts and experts of the bank in the form of a focal group about the dimensions, components and indicators of the model of consensus and agreement.
    Keywords: E-learning, Assessment, Electronic learning management system
  • Ali Khalkhali , Reza Mansouri Pages 115-136
    The purpose of this study is to examine the fundamental question with regard to extensive changes in technology, which aspects of the concepts and processes of knowledge management in the Printing and publishing industry are more applicable and need to be prioritized in order to establish an effective teaching system in this industry? The study was a qualitative type with phenomenon approach, in particular survival analysis. The participants of this study were selected through targeted snowball sampling to theoretical saturation boundary, from eight experts, well-known publishers and practitioners. The dependability, credibility and patriotism validity has been utilized to strengthen the reliability of the research. The data from interviews were analyzed using a seven-step Colaizzi method. The results of the coding of 37 components were precipitated and could be clustered in 13 inferential issues. Finally, 6 structures consisting of the following themes were driven, which were recognized in the Iranian printing and publishing industry as part of the concepts of the Knowledge management monastery: Standardization of curriculum packages, Diversification of training supply systems, Aesthetic expansion of the training, Marketing and branding, Comprehensive and effective logistics, Continuous monitoring based on return on capital. The analysis presented in this study shows that the application of the mentioned concepts will enhance the productivity of the printing and publication industry in the face of the wide variations in the internal and external dimensions of this industry.
    Keywords: Application, Training Management Knowledge, Non-teaching systems, Iran Printing, Publishing Industry, Phenomenon Approach, Colaizzi method
  • Pages 137-157
    In today's world, organizations always face different environmental and technical changes; in order to adapt to these changes, they need to learn and apply new knowledge and technology, but they must consciously acquire knowledge that is obsolete and obsolete for any reason. Identify and take proper measures to cut or end the degree of dependence on it. The main purpose of the research is the effect of learning dehumanization on the development of employees of the organization of work and social welfare of Alborz province. Learning outcomes include awareness, stopping the development of obsolete knowledge, leaving, isolating, integrating, and encouraging the use of new knowledge. In this study, the impact of these components on the development and development of employees has been addressed. The present research is applied in terms of purpose and based on nature and method of descriptive - correlation. The statistical population of the research includes supervisors, managers and employees in the Labor and Social Security Organization of the Alborz Province in 1230 people. Morgan table was used to decide the sample size. Based on the amount of statistical population, the sample size is estimated to be 293 people based on the Morgan table. The instrument of gathering in this research is a researcher made questionnaire. To analyze the collected data, the emulsion structural equation modeling software (Amos) was used. The results of the research showed that learning depletion and its dimensions have a positive and significant effect on employee development.
    Keywords: Learning, Unlearning, Human Resource Development, Knowledge