فهرست مطالب

نفس - سال یکم شماره 4 (زمستان 1393)

فصلنامه نفس
سال یکم شماره 4 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1394/01/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله مروری
  • زینب شیروانی فارسانی، سپیده جهانگیری، فهیمه چربگو، سهامه محبی، مهرداد بهمنش* صفحه 1
    نقش ویتامینD در هموستاز کلسیم و متابولیسم اسکلتی شناخته شده است. در طول چند دهه گذشته، شیوع کمبود ویتامین D در کودکان و بزرگسالان افزایش یافته است. اثرات بالقوه ویتامین D در بیماری های مختلف تحت بررسی است. داده های اپیدمیولوژیک نشان میدهد که میزان پایین ویتامین D سرم در افراد مبتلا به آسم با شدت علایم، کاهش عملکرد ریه و همچنین افزایش استفاده از دارو همراه است. مطالعات آزمایشگاهی نیز نشان دادهاند که ویتامین D باعث افزایش پاسخ استرویید در بزرگسالان مبتلا به آسم میگردد. ویتامین D با مهار التهاب از طریق حفظ سلول های T تنظیم کننده و القاء مستقیم مکانیسم های ذاتی ضد میکروبی، نقش مهمی در سلامت ریه ایفا می کند. بنابراین پژوهش های بیشتری لازم است تا نقش ویتامین D در حفظ هموستاز مجاری هوایی و کاربردهای تشخیصی و درمانی ویتامین D در مدیریت آسم بطور کامل شناخته شود. این مقاله، مطالعات بالینی فعلی و مکانیسم های بالقوه ویتامین D را در بیماری آسم بررسی می کند.
    کلیدواژگان: آسم، ویتامین D، VDR، مکانیسم های مولکولی
  • مقاله اصلی
  • پیمان نظری، محسن فروغی فر، تارا غفاری، شراره داریانی، محمدرضا رئوفی* صفحه 8
    بیماری آپنه درحین خواب یکی از اختلالات شایع خواب به شمار می آید که موجب عدم امکان تنفس مناسب در حین خواب می شود و اثرات مخرب مستقیم و همچنین جانبی بر روی بدن انسان دارد. در حال حاضر آزمون پلی سمنوگرافی روش استاندارد تشخیص آپنه انسدادی خواب است. پلی سمنوگرافی یک آزمون تشخیصی گران قیمت است زیرا نیاز به بستری شدن بیمار به مدت یک شب در آزمایشگاه خواب و حضور افراد متخصص برای تشخیص دارد. با توجه به پیچیدگی و هزینه بالای این آزمون، تاکنون تلاش هایی برای توصیف وقفه های تنفسی از طریق تغییرات ضربان قلب و الکتروانسفالوگرام که در ثبت های معمول سیگنال قابل مشاهده می باشد انجام شده است. از آنجاییکه ریتم های بدن انسان الگویی آشوب گونه و رفتاری غیر خطی و ناپایدار دارند، خواص آن ها در طول زمان تغییر می کند. آنالیز غیرخطی پارامترهای بدن اطلاعات ارزشمندی را درباره رفتار بدن به هنگام بیماری و مقایسه آن با حالت نرمال جهت بررسی دقیق تر ماهیت و علل پاتوفیزیولوژیک بیماری ها در اختیار محققان قرار می دهد. هدف از انجام این تحقیق، تشخیص زمان های رخداد آپنه از طریق سیگنال الکتروانسفالوگراف (EEG) می باشد. در این مطالعه، تحلیل نوسانات بی رونده شده (DFA) که یک روش آنالیز غیرخطی است، جهت بررسی EEG در زمان آپنه بر روی مغز به کار گرفته شد. پس از انجام مرحله پیش پردازش جهت حذف نویز و آرتیفکت، بازه های خواب سالم و آپنه از یکدیگر تفکیک و میزان تغییرپذیری فرکتالی محاسبه شد. مشاهدات نشان میدهند که بین ساختارهای فرکتالی در هنگام وقوع آپنه و خواب سالم در مراحل یک و دو خواب non-REM و همچنین در خواب REM، تفاوت معناداری وجود دارد (P<0/05). بنابراین میتوان نتیجه گرفت که آپنه بر روی فعالیتهای قشر مغز اثرگذار بوده و با استفاده از تغییرپذیری فرکتالی ایجاد شده در EEG، میتوان زمان آپنه را تشخیص داد. همچنین با توجه به اینکه تغییرات ساختار فرکتالی قبل از وقوع آپنه نمایان میشوند، میتوان با استفاده از آنالیز نوسانات بیرونده شده سیگنال EEG، آپنه را پیش از وقوع آن پیش بینی کرد.
    کلیدواژگان: آپنه، تحلیل نوسانات بی رونده شده، سیگنال مغزی، آنالیز غیرخطی
  • الهام رضازاده، حمید بدلی، ساسان رضایی، الهام بغدادی، ماندانا احمدی، سمیه شریفی نیا، صادق خداویسی* صفحه 16
    عفونتهای بیمارستانی از مهمترین علل مرگ و میر و افزایش هزینه های بیمارستانی محسوب میشوند. این عفونتها معمولا به دلیل انتقال عامل بیماریزا از طریق کادر درمانی و همچنین لوازم و تجهیزات آلوده به بیماران مستعد رخ میدهد. قارچ کاندیدا در تشکیل بیوفیلم نقش مهمی داشته و تحت شرایط خاص مثل اختلال در عملکرد سیستم ایمنی، کلونیزه گشته و به یک پاتوژن فرصت طلب تبدیل میشوند. مطالعه حاضر با هدف شناسایی گونه های کاندیدای جدا شده از بیوفیلم لوله تراشه های بیماران بستری در بخش ICU انجام گرفت.
    مطالعه حاضر بر روی 95 بیمار مستعد عفونتهای تنفسی با لوله تراشه تنفسی در ICU انجام شده است. لوله های تراشه پس از خارج شدن از بدن بیمار بر روی محیط سابورودکستروز آگار کشت داده شد. جهت شناسایی مولکولی گونه های کاندیدا جدا شده با تکنیک PCR-RFLP ناحیه ی ITS1-5.8S-ITS2 و از آنزیم محدود الاثر MspI استفاده گردید.
    تعداد 51 گونه کاندیدا به ترتیب شامل گونه های کاندیدا آلبیکنس 20 (2/ 39%)، کاندیدا گلابراتا 14 (4/ 27%)، کاندیدا تروپیکالیس 8 (68/ 15%)، کاندیدا کروزه ای 6 (7/ 11%) و کاندیدا پارپسیلوزیس 3 (8/ 5%) از لوله تراشه شناسایی شدند.
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که بطور غالب گونه ی کاندیدا آلبیکنس از لوله تراشه های بیماران ICU جدا میگردد. از آنجا که تشخیص فراوانی میکروارگانیسم ها در سطح گونه عوامل بیوفیلم و کلونیزاسیون لوله تراشه های بیماران بستری در بخش ICU در پیشگیری و درمان بیماران مفید می باشد، نیاز به بررسی های وسیع تر و بیشتری در این زمینه وجود دارد.
    کلیدواژگان: عفونت بیمارستانی، لوله تراشه، گونه های کاندیدا، PCR، RFLP
  • هومن شریفی، محمد ورهرام، شبنم اسلام پناه نوبری* صفحه 22
    امروزه مصرف مواد مخدر و محرک یک معضل بزرگ در ایران است. بطور معمول معتادین ایرانی مرد، متاهل و شاغل می باشند. کارایی کارمندان معتاد شاغل در حدود دو سوم ظرفیت شان است. این افراد در رسیدن به محل کار 3 برابر تاخیر بیشتر دارند. همچنین غیبت از کار نیز در این اشخاص بیشتر مشاهده می گردد. از این رو بهره وری شغلی و عملکرد پایین تری دارند. لذا ضروری است تا برای ایجاد محیط های کاری عاری از مواد مخدر و داشتن کارمندانی با بیشترین کارایی و اثربخشی، برنامه ریزی هایی صورت پذیرد. این مطالعه به منظور ارزیابی اثربخشی برنامه کمک به کارمندان بیمارستان دکتر مسیح دانشوری انجام گرفته است.
    طی سال های 89 تا 93، از 1000 کارمند تمام وقت یا پاره وقت شاغل در بیمارستان مسیح دانشوری بطور تصادفی نمونه آزمایش ادرار برای تشخیص مصرف مواد مخدر و محرک گرفته شد. افرادی که در مرحله دوم وارد مطالعه شدند (14 نفر) حداقل دارای دو نتیجه مثبت آزمایش ادراری برای تشخیص مصرف مواد بودند و برای مدت 4 سال پیگیری شدند. یک پزشک برای مشاوره در طول برنامه ترک مواد حاضر بود. در ابتدای مطالعه و نیز در زمان پیگیری، از بیماران در مورد استفاده از مواد طی 30 روز گذشته و همچنی در سال گذشته سوال گردید. پاسخ منفی برای مصرف مواد بعنوان ترک در نظر گرفته شد.
    تمام بیماران مورد مطالعه مرد (100%) بودند که متوسط سنی90/6±23/37 سال داشتند. 9/92% ایشان تجربه مصرف سیگار داشتند. متوسط سن شروع مصرف مواد در آنها 79/5±25/26 سال محاسبه شد. کمترین تمایل برای ترک سیگار در درجه اول بین افرادی بود که مصرف شیره داشتند (2نفر). در این مطالعه متوسط دوره ترک در بیماران 28/85±75/160 روز بود.
    بر اساس نتایج بدست آمده به نظر می رسد که وجود یک پزشک یا تیم پزشکی مقیم برای ترک مصرف مواد موثرتر بوده و با درصد پایین تر عود مصرف همراه است.
    کلیدواژگان: محیط کار، عاری از مواد مخدر، تهران
  • میترا صفا، سعید فلاح تفتی، بامداد میراب زاده اردکانی، فاطمه قاسم بروجردی*، فیروزه طلیسچی صفحه 29
    در درمان همه جانبه نگر (Holistic) به بیمار به عنوان یک انسان کامل و نه صرفا یک عضو بیمار نگریسته می شود. از این رو بدون درمان همه جانبه و همزمان جسم و روان، امکان دست یابی به نهایت درمان مطلوب فراهم نمی شود. هدف این مطالعه بررسی الگوی سو مصرف مواد در بیماران بستری مبتلا به انسداد مزمن ریه (COPD) بوده است تا درمان مناسب تری برای آن ها فراهم شود. در این مطالعه مقطعی تحلیلی 90 بیمار مبتلا به COPD با سابقه اختلال مصرف مواد با 90 بیمار بدون سابقه اختلال مصرف مواد از نظر شدت و الگو مصرف مواد در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری بررسی شدند. پرسشنامه ASI جهت اخذ اطلاعات از بیماران مورد استفاده قرار گرفت و نرم افزارSPSS 21 جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات بکار رفت. سن متوسط شرکت کنندگان در مطالعه 11±66 سال بود که 90% مذکر و 84% متاهل بودند. 9/37% در زمان انجام مطالعه سیگار مصرف می کردند و 2/51 % تا 5 دقیقه اول پس از بیدار شدن، سیگار خود را روشن می نمودند. بیشترین تعداد بیماران (9/50 %) در 20 تا 39 سالگی شروع به مصرف تریاک کرده بودند. 71% بیماران مصرف منظم تریاک داشتند که 8/64% آن از راه تدخین و 2/35% بصورت خوراکی بوده است. الگوی مصرف تریاک و تعداد دفعات بستری با هم مرتبط بودند. بین شغل و الگوی مصرف سیگار و مواد مخدر ارتباط معنی دار دیده شد. نتایج مطالعه نشان داد که درصد بالایی از بیماران با وجود اینکه مبتلا به بیماری ریوی پیشرفته هستند سیگاری بوده و مصرف تریاک دارند و این عادات از طرفی موجب کاهش پذیرش درمان بیماری جسمی و از طرفی باعث افزایش تعداد دفعات بستری گردیده اند. از این رو بهتر است که با برنامه ریزی همه جانبه و کلی، بیماری های ریوی و اعتیاد بطور همزمان مورد بررسی و درمان قرار گیرند.
    کلیدواژگان: بیماری انسدادی مزمن ریوی، سیگار، سایر مواد
  • مریم حسن زاد، محمدرضا بلورساز، نوشین بقایی، صابره تشیعی نژاد *، علی اکبر ولایتی صفحات 36-41
    فیبروز کیستیک یک بیماری ژنتیکی اتوزومال غالب است. این بیماری با موتاسیون ژن تنظیم کننده انتقال غشایی فیبروز کیستیک (CFTR) و انتقال مختل یون کلراید از غشا سلولی مشخص می شود. استافیلوکوک اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا، بورخولدریا سپاسیا در کشت ترشحات تنفسی بیماران فیبروز کیستیک شناسایی شده و عفونت های این میکروارگانیسم ها با موربیدیتی و مورتالیتی بالا در ارتباط هستند. در بیماران مبتلا به فیبروز کیستیک، التهاب شدید راه های هوایی می تواند سبب برونشکتازی پیشرفته شود که ممکن است باعث مشکل تنفسی و مرگ در این بیماران گردد. هدف از این مطالعه، ارزیابی یافته ها ی بالینی تست های آزمایشگاهی، کلونیزاسیون باکتریایی و مقاومت دارویی در کودکان و بالغین جوان مبتلا به فیبروز کیستیک بستری در بخش کودکان بیمارستان دکتر مسیح دانشوری تهران در طی سال های 2006-2011 بود. این مطالعه مقطعی بر روی 23 کودک و بالغ جوان مبتلا به فیبروز کیستیک شامل 12 بیمار دختر (2/52%) و 11 بیمار پسر (8/47%) انجام گرفت. بیماران میانگین سنی 7/6 ± 5/14 داشتند. کشت خلط 10 بیمار (5/43%)، شامل 5 دختر (3/8%) و 5 پسر (5/45%)، از نظر سودوموناس آئروژینوزا و 2 بیمار (7/8%)، شامل یک پسر (1/9%) و یک دختر (3/8%) از نظر استاف آرئوس مثبت گزارش گردید. همچنین 2 بیمار دیگر (7/8%) از نظر میکوباکتریوم های غیر توبرکلوزیس مثبت بودند. آزمون پوستی توبرکولین در 10 بیمار پسر (46%) و 12 بیمار دختر (55%) منفی گزارش گردید. بر اساس آنتیبیوگرام به دست آمده از کشت خلط بیماران، سودوموناس آئروژینوزا بالاترین حساسیت دارویی را نسبت به سیپروفلوکساسین (4/71%)، سپس آمیکاسین (50%)، سفتازیدیم (30%) و سفتریاکسون (18%) داشت. در این مطالعه، شیوع سالانه عفونت های ریوی در بیمارانی که آنتی بیوتیک پروفیلاکسی نبولایز شده دریافت کرده اند به طور معناداری پایین تر از بیمارانی بود که این درمان پیشگیرانه را دریافت ننمودهاند (05/0P<). نتایج این مطالعه پیشنهاد می کند که مصرف داروهای استنشاقی جهت پروفیلاکسی در بیماران فیبروز کیستیک می تواند میزان بستری شدن و عوارض مربوط به بیماری را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: بیماری فیبروز کسیتیک، کلونیزاسیون باکتریایی، مقاومت دارویی
  • میر سعید عطارچی*، مهدیه سادات رضایی، سید محمد سید مهدی، ترانه یزدانپرست صفحه 42
    بر اساس آمارهای سازمان جهانی بهداشت، مصرف دخانیات دومین علت مرگ و چهارمین علت بیماری در جهان می باشد. بیمارستان ها تعهدات مهمی برای کاهش مصرف سیگار، هم از نظر ایجاد محیط های عاری از دخانیات و جلوگیری از آسیب افراد غیر سیگاری و هم از نظر تشویق افراد سیگاری به ترک مصرف آن دارند.
    این مطالعه یک مطالعه مقطعی میباشد که در سال 1392 در شهر تهران و در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری انجام گردید. برای جمع آوری اطلاعات این مطالعه از پرسشنامه ای که توسط محققان مطالعه طراحی شده بود، استفاده شد. در مجموع 347 نفر در این مطالعه شرکت نمودند. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شد و سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.
    نتایج این مطالعه نشان داد که 4/10% از شرکت کنندگان در مطالعه از دخانیات استفاده می کردند. جنسیت مذکر و درآمد مالی پایین تر از 3/1 میلیون تومان در ماه با مصرف سیگار ارتباط داشتند (05/0P<) و سایر عوامل شامل شغل، سن، و تحصیلات ارتباط معنی داری با مصرف سیگار نداشتند (05/0P<).
    در مجموع نتایج این مطالعه نشان می دهد شیوع مصرف سیگار در پرسنل درمانی در این بیمارستان در مقایسه با مطالعات سایر کشورها کمتر است و اجرای سیاست بیمارستان عاری از دخانیات ممکن است در کاهش این روند نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: سیگار، بیمارستان، محیط کار عاری از دخانیات
  • سید مهران مرعشیان، پریسا عدیمی ناغان*، مهدی الماسنیا، عاطفه فخاریان، محمدرضا مسجدی صفحه 49
    آسم شایعترین بیماری مزمن در کودکان است که میلیونها فرد بالغ را نیز در جهان درگیر مینماید. ایران با فراوانی 5 درصدی علایم و نشانه های آسم در بین کودکان 13 و 14 ساله دارای شیوع آسم 30-50% در جامعه بویژه در نواحی شرقی است که چندان از برآوردهای جهانی سازمان جهانی بهداشت دور نیست. هزینه های کنترل بیماری و البته هزینه داروهای استنشاقی در این میان از اهمیت بسزایی برخوردار است بطوری که هر بیمار آمریکایی حدود 3 تا 4 هزار دلار در سال متحمل هزینه میشود.
    این مطالعه سعی نمود تا هزینه های داروهای استنشاقی مورد استفاده در درمان آسم را در ایران بر اساس آمارهای اعلام شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بین سالهای 1391-1389 تعیین نماید.
    از بین داروهای استنشاقی که در مدت زمان تحت بررسی در ایران فروخته شده بودند، در سالهای 1389، 1390 و 1391 داروهای فوق تخصصی و گران قیمت به ترتیب 39%، 56% و 29% موارد را تشکیل میدادند.
    در حال حاضر بطور میانگین بیش از 35% داروهای استنشاقی مصرفی از انواع فوق تخصصی و گران قیمت هستند که صرفه اقتصادی و توجیه منطقی ندارند چرا که آسم شدید و غیر قابل کنترل در ایران شیوعی بسیار کمتر از این رقم دارد. لذا با کاهش تنها 10 درصد مصرف این داروهای کنترل کننده آسم شدید میتوان از هزینه های سیستم سلامت کشور به شدت کاست.
    کلیدواژگان: آسم، داروهای استنشاقی، هزینه مستقیم، بار بیماری
|
  • Zeinab Shirvani Farsani, Sepideh Jahangiri, Sohameh Mohebi, Fahimeh Charbgoo, Mehrdad Behmanesh* Page 1
    Vitamin D is classically recognized for its role in calcium homeostasis and skeletal metabolism. Over the last few decades, vitamin D deficiency has increased in prevalence in adults and children. Potential extra skeletal effects of vitamin D have been under investigation for several diseases.Epidemiologic data suggest that low serum vitamin D in patients with asthma is associated with more symptoms, exacerbations, reduced lung function, increased medication usage and severe disease. In vitro studies have demonstrated that vitamin D enhances steroid responsiveness in adult asthmatics. Vitamin D may play an important role in pulmonary health by inhibiting inflammation, in part through maintaining regulatory T cells, and direct induction of innate antimicrobial mechanisms.More research is required to fully understand the role of vitamin D in the maintenance of airway homeostasis and address its diagnostic and therapeutic implications, however, the future investigations may show that vitamin D has some roles in asthma management. This review will examine the current clinical literature and potential mechanisms of vitamin D in asthma diseases.
    Keywords: Asthma, Vitamin D, VDR, molecular mechanisms
  • Peyman Nazari, Mohsen Foroughifar, Tara Ghafari, Sharareh Dariani, Mohammad Reza Raoufy* Page 8
    Sleep apnea is a common sleep disorder which is characterized by pauses or instances of infrequent breathing during sleep. Several efforts have been made to detect breathing pauses using HRV (Heart Rate Variability) and EEG (Electroencephalography) signals. As physiological rhythms have chaotic patterns with nonlinear behavior, nonlinear analysis of these characteristics in healthy and diseased conditions provides important information about the pathophysiology of diseases. The aim of this paper is to diagnose sleep apnea using Detrended Fluctuation Analysis (DFA) of EEG signals. After noise and artifact elimination, we separated healthy sleep periods from apnea and calculated DFA for each of them. They were significantly different in stages 1 and 2 of non-REM sleep as well as REM sleep (P<0.05). Since fractal alterations of EEG happen before breathing pauses, apnea is predictable with DFA analysis of EEG signals before it actually happens.
    Keywords: Apnea, Detrended Fluctuation Analysis, Electroencephalography, Non, linear analysis
  • Elham Reza Zadeh, Hamid Badali, Sassan Rezaie, Elham Baghdadi, Mandana Ahmadi, Somayeh Sharifynia, Negar Shirvani Ghadikolai, Sadegh Khodavaisy* Page 16
    As an important health care problem, nosocomial infections are associated with high mortality rate and increasing hospital costs. The pathogenic organisms of these infections usually transmit to patients via hospital personnel and medical devices. Among them, Candida species are the most common fungi isolated from biofilms. Particularly, the biofilms formed by these organisms are identified in immunocompromised patients. The aim of this study was the molecular identification of isolated Candida spp. from endotracheal tubes of ICU patients.Ninety five intubated and mechanically ventilated ICU patients were evaluated for the presence of endotracheal tube biofilms. The endotracheal tubes were cultured on Sabouraud Dextrose agar. Using PCR-EFLP method, the ITS1-5.8S-ITS2 region was amplified and digested by the restriction enzyme MspI.By the evaluation of 51 isolates which were derived from all samples, C. albicans was the most frequently isolated species 20 (39.2%), followed by non albicans spp. of C. glabrata 14 (27.4%), C. tropicalis 8 (15.6%), C. krusei 6 (11.7%), and C. parapsilosis 3 (5.8%).The results show that Candida albicans was the most frequent species isolated from endotracheal tubes. Knowledge about the species identification of Candida biofilms can be helpful for clinicians to manage intensive care unit patients.
    Keywords: Nosocomial infection, Endotracheal tubes, Candida spp, PCR, RFLP
  • Hooman Sharifi, Mohammad Varahram, Shabnam Eslampanah Nobari* Page 22
    Substance abuse is a major obstacle in Iran. The majority of addicted people in Iran is likely to be male, married and employed. Actual function of substance abuser employees is at about two thirds of their capability and they are three times more likely to be late for work. They have higher rate of absenteeism in work and lower productivity in their job and performance.
    Our country needs some program which makes drug-free work places, because it is essential to have employees with the highest possible efficiency. We conducted this study to assess the efficacy of Employee Assistance Programs on substance abuse treatment of Dr. Masih Daneshvari hospital.
    Firstly, the study collected data of 1000 full or part time employees of Dr. Masih Daneshvari hospital between Mars 2010 and June 2014. They were randomly assigned to do urine analysis. The individual who had at least two times positive urine analysis were considered as drug abusers and followed up for a period of four years. A physician was available for consultation during the program. At baseline and follow-up interviews, the participants were asked about substance abuse in past 30 days and also in past year. A negative answer to use of all substances was defined as abstinence.
    All participants were male (100%). Their mean age was 37.23±6.90. Experiencing any type of tobacco amongst participants was 92.9%. The mean age of starting substance abuse was 26.25±5.79 years. In this study the mean of abstinence period of the participants was 160.75±85.28 days.
    Concerning substance abuse treatment and having our experience, the quit process in workplace with a resident physician or medical team, sounds to be more effective and has the lowest rate of relapse.
    Keywords: Work place, Drug free, Tehran
  • Mitra Safa, Saeid Fallah Tafti, Bamdad Mirab Zadeh Ardakani, Fatemeh Ghassem Boroujerdi*, Firouzeh Talischi Page 29
    In holistic care the patients are considered comprehensively, not merely as an involved organ. So, the physical and psychological managements are needed to achieve the optimum treatment results.
    The current analytic cross-sectional study tried to assess the amount and pattern of substance abuse among the hospitalized COPD patients of Dr. Masih Daneshvari Hospital, in order to provide more appropriate treatment for them. Ninety COPD patients with the history of substance abuse were compared with 90 ones without any abuse history. Using ASI questionnaire and SPSS software (V21) software, the patient’s information was obtained and analyzed.
    The participant’s mean age was 66±11 years, while 90% were male and 84% were married. At the time of study 37.9% was smoker which among them, 51.2% lit their cigarettes in the first 5 minutes upon waking up. Most patients (50.9%) started to use opium at the age of 20-39 years. Regular opium usage was seen in 71%; in them inhalation (64.8%) and oral (35.2%) were the intake routes. The Pattern of opium usage and number of hospital admission were related. Also, job and pattern of substances abuse were significantly related.
    Most of the COPD patients continue to smoke and use opium, regardless of their progressive pulmonary disease. Thus, they are noncompliant with treatment and have obligatory multiple hospitalizations. As a result, comprehensive treatment of these patients - including both pulmonary disease and addiction - is needed to be addressed.
    Keywords: COPD, Cigarette Smoking, Substance Abuse
  • Maryam Hassanzad, Soheila Khalilzadeh, Mohammad Reza Boloursaz, Nooshin Baghaie, Sabereh Tashayoie Nejad* Pages 36-41
    Cystic fibrosis (CF) is an autosomal recessive genetic disease. A mutation in the cystic fibrosis transmembrane conductance regulator (CFTR) gene caused impaired transport of chloride ions across the cell membrane. The most common microorganisms, identified in the cultures of respiratory secretions, are Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, and Burkholderia cepacia; recurrent infections by these microorganisms are associated with morbidity and mortality of CF patients. Severe inflammation of airways is the main cause of destruction and bronchiectasis, which may result in respiratory failure in these patients. The aim of this study was monitoring the clinical findings of laboratory tests, bacterial colonization, and antibiogram in CF patients at the Pediatric Pulmonary Department of Masih Daneshvari Hospital (Tehran, Iran) between 2006 and 2011. This cross-sectional study was on 23 children and young adults with CF, including 12 (52.2%) female and 11 (47.8%) male. The patients had a mean age of 14.5 ± 6.7 years. The sputum cultures of 10 patients (43.5%), including 5 female (41.7%) and 5 male (45.5%) were positive for P. aeruginosa. Also, in 2 cases (8.7%) it was positive for S. aureus, including 1 female (8.3%) and 1 male (9.1%). The sputum cultures of 2 other patients (8.7%) were positive for nontuberculous mycobacteria (NTM). The purified protein derivative (PPD) skin test were negative in 10 male (46%) and 12 female (55%). Based on the antibiograms obtained from sputum cultures, we found that P. aeruginosa had the highest susceptibility to ciprofloxacin (71.4%), followed by amikacin (50%), ceftazidime (30%), and ceftriaxone (18%). In this study, the prevalence of respiratory infections in patients who did not received prophylactic nebulized antibiotic was significantly higher than those patients who receive them (P
    Keywords: Cystic fibrosis disease, Microbial colonization, Drug resistance
  • Mirsaeed Attarchi, Mahdiye Sadat Rezai, Seyed Mohammad Seyedmehdi*, Taraneh Yazdanparast Page 42
    Based on WHO reports smoking is the second cause of mortality and forth cause of morbidity all over the world. Hospitals have important commitments to reduce smoking. These commitments obligate hospitals to provide smoking free environment to protect nonsmokers and encourage smokers to quit smoking.
    This study was held as a cross-sectional study in Dr. Masih Daneshvari Hospital in 2013. The authors made a questionnaire for the study. Totally 347 person was entered in this investigation. SPSS version 18 was used for statistical analysis and 0.05 was considered as the significance level.
    Study results showed that 10.4% of participants were current smoker. Sex and financial income was related to smoking status (p0.05).
    In conclusion the results of this study showed that smoking prevalence in studied hospital staffs was lower than previous reports and smoke free hospital policy may play a role in this situation.
    Keywords: Cigarette, hospital, smoke free environment
  • Seyed Mehran Marashian, Parisa Adimi Naghan*, Mehdi Almasnia, Atefeh Fakharian, Mohammad Reza Masjedi Page 49
    Asthma is the most pediatric chronic disease while involving millions of adults globally too. Iran with a prevalence of asthma symptoms and signs around 5-10% in 13-14 years old children, had reported asthma ranged between 30-50%, particularly in the Eastern areas. This is not far from the global estimation of the disease regarding WHO reports. The most prominent affaire of such chronic respiratory disease would be the burden, especially direct one, which refers to the costs the illness direct to patients and their families. In average, each patient spends 3-4 thousand American dollars in a year to control his/her asthma. Asthma is also the main cause of hospitalization in children worldwide.
    Referring to the country record of sold oral inhalers in respiratory field, provided by the department of Food and Drug, the Ministry of Health of Iran, the investigators tried to compute direct burden in this regard, focusing on the total payment for inhalers from 2010 through 2012. The commonly used inhalers were divided into two groups of standard and sub special drugs to prescribe.
    Respectively, 39%, 56%, and 29% of total bought inhalers between 2010 and 2012 were of the sub special expensive ones.
    Nowadays, more than 35% of prescribed and bought inhalers are of more expensive sub special group in Iran which is not justified actually. Making the prescription more rational in this regard even in 10% could provide great money saving by the patients, consequently the health providers in our country.
    Keywords: Asthma, Inhalers, Direct costs, Burden