فهرست مطالب

علمی پژوهان - سال شانزدهم شماره 2 (زمستان 1396)

مجله علمی پژوهان
سال شانزدهم شماره 2 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا سمرقندی، یوسف پورعشق، محمد ونایی تبار، زهرا رحمانی، ستار احمدی * صفحات 1-10
    سابقه و هدف
    اتیدیوم بروماید به عنوان ماده ای جهش زا شناخته شده است که بخاطر برخی ویژگی های آن از جمله خاصیت تجمع پذیری در بدن موجودات زنده، باعث بروز مشکلات مهم زیست محیطی می گردد. در این مطالعه تاثیر پرسولفات فعال شده به روش الکتروشیمیایی در حذف اتیدیوم بروماید تحت شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق که به صورت تجربی در پایلوت آزمایشگاهی انجام گرفت، از راکتور ناپیوسته به حجم مفید 1 لیتر مجهز به 4 الکترود آهنی و به صورت اتصال مونوپولار استفاده گردید. شدت جریان ورودی، غلظت اولیه پرسولفات، pH، زمان واکنش و غلظت اولیه اتیدیوم بروماید به عنوان پارامترهای مورد بررسی در تجزیه ی اتیدیوم بروماید مورد مطالعه قرار گرفتند. غلظت باقیمانده اتیدیوم بروماید به وسیله دستگاه اسپکتروفتومتر در طول موج nm480 تعیین گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که pH اولیه محلول، شدت جریان ورودی و غلظت اولیه پرسولفات تاثیر قابل توجهی در حذف آلاینده داشته و همچنین حداکثر میزان حذف در pH اسیدی اتفاق افتاد. با افزایش غلظت پرسولفات و میزان شدت جریان ورودی، کارایی فرایند افزایش و با افزایش غلظت اولیه اتیدیوم بروماید کارایی فرایند کاهش یافت. به طوریکه در شرایط مناسب به دست آمده از آزمایش، 93/2% از آلاینده در مدت زمان 40 دقیقه و 100% از آن در مدت زمان 60 دقیقه حذف گردید. همچنین کارایی فرایند در حذف COD نیز در مدت زمان بهینه ی واکنش 72% می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از مطالعه حاضر، نشان داد که استفاده از روش الکتروشیمیایی با الکترودهای آهنی جهت فعال سازی پرسولفات، به عنوان روشی مناسب می تواند جهت حذف آلاینده های موجود در تصفیه خانه ها و محیط های آبی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: الکترو، پرسولفات، الکترود آهن، اتیدیوم بروماید، محلول های آبی
  • بیتا شلانی، فریده علیمرادی *، سعید صادقی صفحات 11-18
    سابقه و هدف
    ناشنوایی از شایع ترین نقص های حسی در انسان است. دانش آموزان با نقص شنوایی مشکلات بیشتری در زمینه هیجانی، تحصیلی و ارتباط با دیگران دارند. هدف پژوهش حاضر تعیین سبک های مقابله با استرس و مهارت های اجتماعی با پرخاشگری در دانش آموزان دختر ناشنوا بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی (همبستگی) 50 نفر از دانش آموزان دختر ناشنوای 12 تا 20 سال مدارس استثنایی شهر کرمانشاه در سال تحصیلی 95-1394 به شیوه نمونه گیری سرشماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه پرخاشگری باس و پری (BPAQ)، پرسشنامه مهارت های اجتماعی نوجوانان (TISS)، و پرسشنامه مقابله با شرایط پراسترس (CISS-21) بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 و ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین سبک مقابله مسئله مدار و پرخاشگری رابطه وجود ندارد (0/11=P)، اما بین سبک های مقابله هیجان مدار و اجتناب مدار با پرخاشگری رابطه معنی دار وجود دارد (0/01=P). بین مهارت های اجتماعی با پرخاشگری کل (0/04=P)، پرخاشگری بدنی (0/04=P)، پرخاشگری کلامی (0/02=P)، خشم (0/03=P) و خصومت (0/01=P) رابطه منفی معنی دار وجود دارد. همچنین مهارت های اجتماعی (0/02=P) و سبک مقابله هیجان مدار (0/01=P) و اجتناب مدار (0/03=P) توانایی پیش بینی پرخاشگری را دارند.
    نتیجه گیری
    با توجه به رابطه ی سبک های مقابله و مهارت های اجتماعی با پرخاشگری، می توان با آموزش افراد جهت برخورد مناسب با مشکلات و فشارهای روانی و همچنین استفاده از راهبردهای مناسب از میزان آشفتگی ها، استرس و در نتیجه پرخاشگری کاست و کمک موثری را در بهبود وضعیت سلامت روانی دانش آموزان ناشنوا به عمل آورد. بنابراین لازم است اجرای برنامه آموزش مهارت های اجتماعی توسط مربیان در مدارس استثنایی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پرخاشگری، سبک های مقابله، دانش آموزان، مهارت های اجتماعی، ناشنوایی
  • بنفشه درمنش، رضا دریابیگی *، سعید هادی، وحید سپهوند، علیرضا سرخوش تنکابنی صفحات 19-27
    سابقه و هدف
    برای پیش گیری از بیماری های قلبی- عروقی و کاهش مرگ و میر در بیماران همودیالیزی، رفتارهای تغذیه ای و فعالیت فیزیکی مهم هستند. مطالعه حاضر با هدف تعیین قابلیت تئوری رفتار برنامه ریزی شده (TPB) در پیش بینی رفتارهای تغذیه ای (محدودیت سدیم و پتاسیم) و فعالیت فیزیکی در میان بیماران مرحله نهایی کلیوی (ESRD) تحت همودیالیز مراجعه کننده به بیمارستان های آجا انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی مقطعی بر روی 62 بیمار ESRD تحت همودیالیز انجام پذیرفت. یک هفته قبل از سنجش رفتار، بیماران پرسشنامه های TPB را در قالب مصاحبه چهره به چهره توسط افراد آموزش دیده تکمیل کردند. رفتار خودگزارش دهی در انتهای هفته سنجیده شد. همچنین دریافت غذایی سدیم و پتاسیم با یادآمد غذایی 24 ساعته در انتهای هفته اندازه گیری و با نرم افزار Nutritionist 4 آنالیز شد. تحلیل آماری رگرسیون سلسله مراتبی (HMR) با نرم افزار SPSS (نسخه 18) صورت پذیرفت.
    یافته ها
    مدلTPB توانست به ترتیب 26/5% (22/6% تطابق یافته)، (P≤0.01)، 25/7% (18/1% تطابق یافته)، (P≤0.01) و 33/6% (30/0% تطابق یافته)، (P≤0.01) از تغییرات خودگزارش دهی محدودیت غذایی سدیم، محدودیت غذایی پتاسیم و انجام فعالیت فیزیکی را توضیح دهد. همچنین TPB 28/5% (21/8% تطابق یافته)، (P≤0.01) و 25/6% (19/3% تطابق یافته)، (P≤0.01) به ترتیب از واریانس دریافت غذایی سدیم و پتاسیم را توضیح داد.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاضر نتایج ارزشمندی در حمایت از کاربرد تئوری رفتار برنامه ریزی شده در بیماران همودیالیزی ارائه می دهد و زمینه انجام مداخلات آموزشی اثربخش را در آینده هموار می کند.
    کلیدواژگان: همودیالیز، سدیم غذایی، پتاسیم غذایی، فعالیت فیزیکی، رفتار
  • مهدی میرزایی علویجه، سید نصرالله حسینی، محمد اسماعیل مطلق، فرزاد جلیلیان * صفحات 28-34
    سابقه و هدف
    خودکارآمدی تحصیلی به عنوان قابلیت درک فرد از توانایی های خود در انجام وظایف لازم برای رسیدن به اهداف تحصیلی تعریف شده است. دانشجویان دارای خودکارآمدی تحصیلی بالاتر، سازگاری تحصیلی بهتری دارند و راهبردهای یادگیری سودمندتری را به کار می برند. هدف از مطالعه حاضر تعیین خودکارآمدی تحصیلی و ارتباط آن با برخی متغیرهای تحصیلی در میان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه در سال 1395 بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی تحلیلی در میان 370 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه در سال 1395 انجام شد. دانشجویان به روش نمونه گیری طبقه بندی تصادفی ساده و با احتمال متناسب با حجم انتخاب شدند و داده ها به وسیله پرسشنامه خودکارآمدی تحصیلی مک لری (McElroy)، به صورت خودگزارش دهی جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ویرایش 16 با بهره گیری از آزمون های همبستگی پیرسون، تی مستقل و آنالیز رگرسیون خطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    دامنه سن دانشجویان 18 تا 29 و میانگین آن 3/05±22/90 سال بود. میانگین نمره خودکارآمدی تحصیلی 53/10 با انحراف معیار 7/40 بود؛ دانشجویان 75/8 درصد از حداکثر نمره قابل اکتساب خودکارآمدی تحصیلی را کسب کردند. سن بالاتر، متاهل بودن، مقطع تحصیلی دکتری حرفه ای و عدم سکونت در خوابگاه پیش بینی کننده های معناداری برای خودکارآمدی تحصیلی بالاتر بودند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد برنامه ریزی مداخلات موثر در زمینه ارتقای خودکارآمدی تحصیلی بخصوص برای دانشجویان مقطع کارشناسی از ضرورت بالایی برخوردار باشد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی تحصیلی، برنامه ریزی آموزشی، پیشرفت تحصیلی، سازگاری تحصیلی
  • مهناز شریفی، زیبا محمدی، زینب مکوندی *، پریسا رستمی، علی مرادی صفحات 35-45
    سابقه و هدف
    سرطان دهانه رحم یکی از مشکلات عمده سلامتی در زنان ایرانی است. هدف این مطالعه تعیین وضعیت غربالگری سرطان دهانه رحم و موانع انجام آن در زنان مراجعه کننده به مراکز جامع سلامت شهر اسد آباد بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 200 نفر از زنان متاهل 18 تا 50 سال تحت پوشش مراکز جامع سلامت در سال 1395 به صورت نمونه گیری خوشه ایوارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه جمع آوری شد. از آزمون کای اسکوئر برای بررسی ارتباط متغیرهای کیفی استفاده شد.
    یافته ها
    بیش از نیمی (54/5%) از زنان مورد مطالعه سابقه انجام آزمون پاپ اسمیر را ذکر کردند. که از این تعداد، 51/37% فقط یکبار تست را انجام داده و 10/09% از آن ها آزمون را در فواصل استاندارد تکرار کرده بودند. 68/8% افراد آزمون را به توصیه پزشک یا ماما انجام داده بودند. نتایج آزمون کای اسکوئر نشان داد که بین انجام پاپ اسمیر و تعداد حاملگی (0/004=P) و روش پیشگیری (0/01=P) تفاوت آماری معناداری وجود دارد. مهمترین علل انجام ندادن پاپ اسمیر یا انجام نامنظم آن، به ترتیب عدم اطلاع از ضرورت انجام آزمون، نبود وقت و ترس از مثبت شدن جواب آزمون بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه، عملکرد پایین زنان را در انجام پاپ اسمیر نشان داد که مهم ترین مانع، فقدان آگاهی بود. بنابراین می توان با برنامه ریزی های متفاوت آموزشی زنان را نسبت به فواید غربالگری و تشخیص بیماری در مراحل اولیه حساس نمود و سطح عملکرد را ارتقاء بخشید.
    کلیدواژگان: غربالگری، سرطان دهانه رحم، زنان
  • فاطمه قاسمپور، مریم عظیمی *، اکرم ثناگو، علی اکبر مبصری صفحات 46-52
    سابقه و هدف
    پیشرفت تحصیلی به عنوان یک تکلیف مهم برای نوجوانان تحت تاثیر عوامل فردی و اجتماعی قرار دارد. سبک های هویت و انگیزه پیشرفت به عنوان سازه های روانشناختی دو دسته از این عوامل هستند. لذا این مطالعه با هدف تعیین رابطه بین سبک های هویت و انگیزه پیشرفت در دانش آموزان دوره متوسطه شهرستان ساری انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری آن را، کلیه دانش آموزان دوره متوسطه تشکیل می دادند. روش نمونه گیری تصادفی از نوع طبقه ای بود که بر اساس جدول کرجسی و مورگان تعداد 379 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه سبک هویت برزونسکی و انگیزش پیشرفت هرمنس استفاده شده است. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های همبستگی پیرسون، t مستقل، تحلیل واریانس یک راهه و رگرسیون با استفاده از نرم افزار SPSS19 انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین سبک اطلاعاتی (0/627- =P و 0/0001=P)، سبک هنجاری (0/598- =R و 0/0001 =P) و مقیاس تعهد (0/564- =R و 0/0001=P) با انگیزه پیشرفت در دانش آموزان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. ولی بین سبک اجتنابی با انگیزه پیشرفت رابطه منفی و معناداری وجود دارد (337/0 -=R و 0/0001=P).
    نتیجه گیری
    بین سبک های هویتی با انگیزه پیشرفت رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و سبک اطلاعاتی بیشترین ارتباط را با انگیزه پیشرفت دارا می باشد. بدین ترتیب به نظر می رسد جهت دست یافتن به پیشرفت های تحصیلی توجه به سبک های هویت ضروری باشد.
    کلیدواژگان: سبک هویت، انگیزه پیشرفت، دانش آموزان
  • مهردخت مزده *، مسعود غیاثیان، شهیر مظاهری، محمد فریادرس صفحات 53-58
    مقدمه و هدف
    داروهای ضد صرع اگر چه توانسته اند حملات صرع را تا حد زیادی کنترل کنند ولی عوارض آن ها از مشکلات این بیماران است. هدف از انجام این مطالعه مقایسه اثر داروی سدیم والپروات و کاربامازپین بر عملکرد جنسی در مردان مبتلا به صرع می‏ باشد.
    مواد و روش ها
    35 بیمار مذکر متاهل مبتلا به صرع با سابقه‏ ی یک سال مصرف کاربامازپین و 35 بیمار مصرف کننده سدیم والپروات با همان شرایط مقایسه شدند. عملکرد جنسی با استفاده از پرسشنامه‏ ی شاخص بین المللی عملکرد نعوظ International Index of Erectile Function که شامل: عملکرد نعوظ (Erectile function)، عملکرد ارگاسم (Orgasmic function)، نیاز جنسی (Sexual desire)، رضایت از مقاربت (Intercourse satisfactio) و رضایت کلی (Overall satisfactions) ارزیابی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و آزمون های کای اسکوئر و من ‏ویتنی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین مقیاس عملکرد جنسی در بیماران سدیم والپرات 6/93±53/42 بیشتر از بیماران کاربامازپین 13/49±51/68 بود (582/. (P=025 نفر (48/1%) گروه سدیم والپروات و 27 نفر (51/9%) از گروه کاربامازپین اختلال نعوظ داشتند (0/584P=). در تمام حوزه های عملکرد جنسی به جز نیاز جنسی (Sexual desire) میانگین گروه سدیم والپروات بیشتر از گروه کاربامازپین مشاهده شد.
    نتیجه‏ گیری: اختلال عملکرد جنسی در مردان مبتلا به صرع به ویژه اختلال نعوظ از شیوع بالایی برخوردار است همچنین بیماران مصرف کننده سدیم والپروات در تمام حوزه‏ های عملکرد جنسی به جز نیاز جنسی وضعیت مناسب تری دارند.
    کلیدواژگان: صرع، عملکرد جنسی، داروهای ضد صرع
  • علی اصغر حسین مردی *، جواد خلعتبری صفحات 59-66
    سابقه و هدف
    خشم، هیجانی طبیعی و دارای ارزش انطباقی است اما زمانی که از کنترل خارج شود، می تواند به مشکلاتی در کار، روابط و کیفیت کلی زندگی منجر شود. هدف پژوهش حاضر، مقایسه اثر بخشی دو روش درمان شناختی-رفتاری و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کنترل خشم دانش آموزان پسر بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش شبه آزمایشی که به صورت پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل انجام گرفت، با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای، 45 نفر از دانش آموزان پسر سال آخر دوره دوم متوسطه منطقه 2 آموزش و پرورش استان تهران که سال تحصیلی 1396-1395 مشغول به تحصیل بودند، انتخاب و به طور تصادفی به سه گروه 15 نفره (دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل) تقسیم شدند. گروه اول تحت 9 جلسه 60 دقیقه ای درمان شناختی-رفتاری و گروه دوم تحت 9 جلسه 120 دقیقه ای درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد قرار گرفتند. داده ها از طریق پرسشنامه خشم اسپیلبرگر جمع آوری گردید. برای تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس توسط نرم افزار 22-SPSS استفاده گردید.
    یافته ها
    درمان شناختی-رفتاری و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در گروه های آزمایش باعث کاهش خشم شد (0/01P<)، اما در گروه کنترل چنین تغییری مشاهده نشد. همچنین بین درمان شناختی-رفتاری و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در کاهش خشم، اختلاف معناداری مشاهده نشد (0/05P>).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته ها می توان نتیجه گیری کرد که درمان شناختی-رفتاری و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، خشم دانش آموزان را کاهش می دهند. لذا تدوین این مداخلات درمانی می تواند سبب کاهش خشم دانش آموزان و مشکلات تحصیلی آن ها شود.
    کلیدواژگان: خشم، درمان شناختی، رفتاری، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، دانش آموزان
|
  • Mohammad Reza Samarghandi, Yousef Poureshgh, Mohammad Vanaei Tabar, Zahra Rahmani, Sattar Ahmadi * Pages 1-10
    Background and Objectives
    Ethidium bromide is known as a Mutagenic substance that due to some of its characteristics including accumulative property in organism bodies, can cause major environmental problems. In this research, we studied the effect of activated persulfate by electrochemical method in removal of ethidium bromide in laboratory conditions.
    Materials and Methods
    In this experimental study, which was conducted in a laboratory pilot, used from a discontinued reactor with one liter capacity that equipped with four electrodes of iron as a monopolar connection? Entrance voltage (Amper), initial concentration of persulfate, pH, reaction time and initial concentration of Ethidium bromide was investigated. The remaining concentrations of Ethidium bromide was determined by using spectrophotometry at a wavelength of 480 nm.
    Results
    The results of this study showed that the initial pH, entrance voltage and the initial concentrations of persulfate have a significant effect on the removal of pollutants, also the maximum removal rate occurred in acidic pH. By increasing the concentration of persulfate and the entrance voltage, the efficiency of the process increased and by increasing the initial concentration of Ethidium bromide, the efficiency of the process decreased. So that in appropriate conditions obtained from the experiment, 93.2% of the pollutant was removed in40 minutes and 100% in 60 minutes. Also removal efficiency for COD at optimal time was 72 %.
    Conclusions
    The results showed that by using activated persulfate in electrochemical process with iron electrodes can be an appropriate method to remove the pollutants in refineries and aqueous solutions.
    Keywords: Electro, Persulfate, Iron electrode, Ethidium bromide, Aqueous solution
  • Bita Shalani, Faride Alimoradi *, Saeid Sadeghi Pages 11-18
    Background And Objectives
    Deafness is the most common human sensory impairment. Students with hearing impairment have more behavior problems in terms of emotion, education and communication with others. The purpose of this study was to investigate the relationship between stress coping strategies and social skills with aggression in deaf female students.
    Materials and Methods
    In this correlative-descriptive study, 50 deaf female students with 12 to 20 years old were selected by census sampling method from all exceptional schools in Kermanshah city in 2014-15 academic years. Data is collected with Buss and Perry Aggression Questionnaire (BPAQ), The Teenage Inventory of Social Skills (TISS) and Coping Inventory for Stressful Situation (CISS-21). The collected data were analyzed in the SPSS software (IBM SPSS Version 21) using the pearson correlation coefficient and regression analysis.
    Results
    Findings showed that there wasn’t a significant relationship between problem-oriented coping style and aggression (p=0/115), but there was a significant relationship between emotionally-oriented (p=0/19) and avoidance-oriented style (p=0/12) with aggression. There was a significant negative relationship between social skills and total aggression score (p=0/46), physical aggression (p=0/41), verbal aggression (p=0/28), angry (p=0/32) and hostility (p=0/19). Also social skills (p=0/23), emotionally-oriented (p=0/12) and avoidance-oriented style (p=0/31) can predict aggression.
    Conclusions
    Regarding to relationship between stress coping strategies and social skills with aggression, we can reduced disturbances, stress and consequently aggressions, by training individuals in coping with psychological problems and stress. , and provided effective help in mental health of deaf students. Therefore it is necessary to consider the education programs in social skills by educators in exceptional schools.
    Keywords: Aggression, Deafness, Social skills, Students, Coping strategies
  • Banafsheh Dormanesh, Reza Daryabeigi *, Saeid Hadi, Vahid Sepahvand, Alireza Sarkhosh Tonekaboni Pages 19-27
    Background And Objectives
    Dietary behaviors and physical activity are critical in the prevention of cardiovascular disease and reducing mortality among hemodialysis patients. The predictive ability of the theory of planned behavior (TPB) in relation to dietary (sodium and potassium) and physical activity behaviors was assessed among end-stage renal disease (ESRD) patients undergoing hemodialysis at hospitals affiliated with the Iranian Army.
    Materials and Methods
    A cross-sectional study was conducted among 62 ESRD patients who were undergoing hemodialysis. TPB questionnaires were completed via a face-to-face interview by trained researchers a week prior to the behavior assessment. Self-reported behaviors were then assessed during the weekend. Moreover, dietary sodium and potassium intakes were evaluated using 24-hour dietary recall and further analyzed with Nutritionist 4 software. Hierarchical Multiple Regression (HMR) analyses were performed using SPSS (version 18: IBM corporation).
    Results
    Findings showed that the TPB explains 26.5% (22.6% adjusted), (P≤0.01), 25.7% (18.1% adjusted), (P≤0.01) and 33.6% (30.0% adjusted), (P≤0.01) of the changes in self-reported sodium restriction, potassium restriction and physical activity performance, respectively. Furthermore, TPB predicted 28.5% (21.8% adjusted), (P≤0.01) and 25.6% (19.3% adjusted), (P≤0.01) of the variances in the dietary intakes of sodium and potassium.
    Conclusions
    The present study reveals valuable findings in support of applying TPB in hemodialysis patients and paves the way for effective future educational interventions.
    Keywords: Hemodialysis, Dietary sodium, Dietary potassium, Physical activity, Behavior
  • Mehdi Mirzaei-Alavijeh, Seyyed Nasrollah Hosseini, Mohammad Ismail Motlagh, Farzad Jalilian * Pages 28-34
    Background And Objectives
    Academic self-efficacy defined as perception of ability to do the tasks necessary to achieve the educational goals. Students with higher academic self-efficacy have better educational adaptability and more beneficial learning strategies. The aim of this study was to determine the academic self-efficacy and its relationship with academic variables among Kermanshah University of Medical Sciences students.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study conducted among 370 of student Kermanshah University of medical sciences in 2016. Students selected in random simple sampling with probability proportional to size, and data were collected by self-report with using academic self-efficacy of McElroy questionnaire. Data were analyzed by SPSS-16 using Pearson correlation, t-test and linear regression analyses.
    Results
    The age range of the students was 18 to 29 and the mean was 22.99 ± 3.35 years. The mean of academic self-efficacy was 53.10±7.40. The student gained 75.8% of the maximum score of academic self-efficacy. Higher age, married, not living in dormitory and educational level (MD students) were significant predictors of higher level of academic self-efficacy.
    Conclusions
    The planning an effective intervention to promote self-academic, especially for undergraduate students are necessity.
    Keywords: Academic self, efficacy, Educational planning, Academic achievement, Academic adjustment
  • Mahnaz Sharifi, Ziba Mohammadi, Zeinab Makvandi *, Parisa Rostami, Ali Moradi Pages 35-45
    Background And Objectives
    Cervical cancer is a major health problem in Iranian women. The aim of this study was to assess the status of cervical cancer screening and its barriers in women referred to the health centers of Asad Abad.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytic study, 200 married women aged 18-50 years old referred to Asad Abad comprehensive health centers were selected through cluster sampling in 2016. Data were collected using questionnaire. Chi-square test was used to examine the relationship between qualitative variables.
    Results
    More than half (54.5%) of the patients reported a history of performing a Pap smear test. Out of these patients, 51.37% performed only one test and 10.09%, repeated the test at standard intervals. 68.8% of the subjects performed the test on the recommendation of a doctor or midwife. The results of Chi-square test showed that there was a significant difference between the prevalence of Pap smear and the number of pregnancies (P= 0.004) and prevention (P= 0.01). The most important reasons for denying Pap smear or doing it irregularly were, lack of knowledge through the necessity of testing, lack of time and fear of positive test results.
    Conclusions
    This study showed low female performance in performing Pap smear and the most important barrier was lack of awareness. Therefore it is suggested to conduct different educational programs which make women sensitive about the benefits of screening and early diagnosis of disease in early stages.
    Keywords: Screening, Cervical cancer, Women
  • Fatemeh Ghasempour, Maryam Azimi *, Akram Sanagoo, Ali Akbar Mobasseri Pages 46-52
    Background And Objectives
    Academic achievement is considered as an important task for teens under the effect of multiple personal and social factors. Identity styles and achievement motivation, as psychological structures, are of two categories of these factors .Therefore, the aim of this study was to investigate the relationship between identity styles and achievement motivation among high school students in the city of Sari.
    Materials And Methods
    The current study was methodologically descriptive-correlational. The population of the study included all students of the high schools. The method of sampling was stratified random sampling, which 379 participants were selected based on Krejcie and Morgans. Berzonsky's identity style and Hermen's achievement motivation questionnaires were used to collect data. The data were analyzed by Pearson correlation coefficient and independent t-test, one way ANOVA and regression and analysis, performed by SPSS-19 software.
    Results
    The results indicated that a significant positive relationship existed between the information style (R= -.627 P=0.0001) and normative style (R= - 0.598 P=0.0001), and commitment scale (R= 0.564 P=0.0001) and the student's achievement motivation. But there was a significant negative relationship between the avoidance style (R= - 0.337 P=0.0001) and achievement motivation of the high school students.
    Conclusions
    There was a significant positive relationship between the styles of identity and achievement motivation of the students. Also, the information style had the greatest relationship with the student's achievement motivation. Thus, it seems that, in order to reach educational progress, it is essential to pay attention to identity styles.
    Keywords: Identity style, Achievement motivation, Students
  • Mehrdokht Mazdeh *, Masoud Ghiasian, Shahir Mazaheri, Mohammad Faryadras Pages 53-58
    Background and Objective
    Although antiepileptic drugs have controlled the epilepsy attacks substantially, the side-effects are still considered as a problem to the patients. The aim of this study was to compare the effects of sodium valproate and carbamazepine on sexual function in men with epilepsy.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study 35 male married epileptic patients with the history of taking carbamazepine for at least one year and 35 other male married patients using sodium valproate for at least one year have been participated. Both group's sexual activity information has been evaluated by international index of erectile questionnaire. This fifteen question survey has investigated men's sexual activity in 5 fields such as erectile function, orgasmic function, sexual desire, intercourse satisfaction and overall satisfaction. Each question has 5 scores at most and the total score of the survey comes to 75.The results have been analyzed by Chi-Square and Mann-Whitney U tests using the statistical software SPSS (ver.16.0).
    Results
    The average of total gained scores in sodium valproate takers was more than carbamazepine takers (51.68, 53.42) but there was no significant difference (p=0.582). Twenty-five sodium valproate takers (48.1%) and twenty-seven carbamazepine takers (51.9%) had erectile function disorder but there was no significant difference (p=0.584). The sodium valproate group average scores in all sexual activity fields except sexual desire was more than carbamazepine group but there was significant difference regarding only sexual desire.
    Conclusions
    sexual activity disorders in men with epilepsy, especially erectile disorder were highly prevalent and also the result showed that patients who take sodium valproate had better status than carbamazepine takers regard to sexual activities except sexual desire.
    Keywords: Epilepsy, Sexual activity, Sodium valproate, Carbamazepine
  • Ali Asghar Hossein Mardi *, Javad Khalatbari Pages 59-66
    Background And Objectives
    Anger, natural excitement and adaptive value, but when it comes out of control, can lead to problems at work, interpersonal relationships, and overall quality of life. The purpose of this study was to compare the effectiveness of two methods of cognitive-behavioral therapy (CBT) and Acceptance and Commitment Therapy (ACT) on anger control in male students.
    Materials And Methods
    In this quasi-experimental study, which was conducted as a pre-test-post-test with control group, using a multistage cluster sampling method, 45 male secondary school students of district 2 of education Tehran, who were studying in the academic year 2016-2017, were randomly divided into three groups of 15 (two experimental and one control group). The first group was subjected to 9 sessions of 60 minutes of cognitive-behavioral therapy and the second group received 9 sessions of 120 minutes of treatment based on acceptance and commitment. Data were collected by Spielberger's Anger Questionnaire. For analysis of data, covariance analysis was performed using the SPSS22.0.
    Results
    Cognitive-behavioral therapy and acceptance and commitment therapy in the experimental groups reduced anger (P0.05).
    Conclusions
    Based on the findings, it can be concluded that cognitive-behavioral therapy and acceptance and commitment therapy reduced the student's anger. Therefore, the formulation of these therapeutic interventions can reduce student's anger and their educational problems.
    Keywords: Anger, Cognitive, Behavioral Therapy (CBT), Acceptance, Commitment Therapy (ACT), Students