فهرست مطالب

علوم مراقبتی نظامی - سال سوم شماره 4 (زمستان 1395)

مجله علوم مراقبتی نظامی
سال سوم شماره 4 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رقیه سیدی، سیمین تاج شریفی فر *، آرمین زارعیان صفحات 213-220
    مقدمه
    تب های خونریزی دهنده جزء بیماری های عفونی بومی ایران است و با توجه به لیست عوامل بیولوژیک سازمان بهداشت جهانی، احتمال دارد این بیماری ها به عنوان سلاح بیولوژیک استفاده شوند. سازمان مذکور استفاده از پوشش استاندارد حفاظت فردی را هنگام مراقبت از بیماران مبتلا به تب های خونریزی دهنده توصیه می نماید.
    هدف
    این مطالعه با هدف بررسی اثر آموزش خودحفاظتی در برابر تب های خونریزی دهنده، در دانشجویان پرستاری آجا انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، یک مطالعه تجربی بوده که در تابستان 1395 در دانشکده پرستاری آجا انجام شد. 60 نفر از دانشجویان پرستاری وارد مطالعه شدند. شرکت کنندگان پس از کسب رضایت کتبی، به روش تصادفی به دو گروه آموزشی سخنرانی و شبیه سازی تقسیم شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه پژوهش گر ساخته بود. پژوهش در سه مرحله پیش آزمون، مداخله آموزشی و پس آزمون در دو گروه انجام شد. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 21 و با استفاده از آزمون های آماری تی زوجی و تی مستقل مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    سطح دانش واحدهای مورد پژوهش، قبل و بعد از مداخله در دو گروه تفاوت معناداری نداشت (0/05 P>). مقایسه میانگین نمرات دانش بعد از مداخله بین دو گروه آموزش به روش سخنرانی و روش شبیه سازی (به ترتیب 1/622 ± 29/70 و 2/008 ± 97/29) با آزمون t مستقل (0/05 P>) معنی دار نشد. ولی آموزش در هر روش موجب تفاوت معنی دار میانگین نمرات دانش قبل و بعد از مداخلات شد (0/05 P<).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش حاکی از آن است که دو روش آموزش سخنرانی و شبیه سازی در افزایش سطح دانش دانشجویان به یک اندازه موثر بوده است.
    کلیدواژگان: آموزش، آموزش به روش شبیه سازی، پوشش حفاظت فردی، تب های خونریزی دهنده، سخنرانی
  • مجتبی ضرورتی، سید امیر حسین پیشگویی *، زهرا فارسی، کتایون کرباسچی صفحات 221-232
    مقدمه
    توجه به راحتی بیماران از اهداف و نقش های مهم پرستاری می باشد. پرستاران نقشی محوری در ارائه مراقبت به افراد مبتلا به نارسایی مزمن کلیه دریافت کننده درمان همودیالیز بازی می کنند.
    هدف
    هدف این مطالعه تعیین تاثیر موسیقی درمانی بر میزان راحتی و برخی شاخصه های همودینامیک بیماران تحت همودیالیز بوده است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه ی کارآزمایی بالینی می باشد. 74 بیمار تحت همودیالیز با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک به واحدهای مورد پژوهش داده شد و فشار خون و ضربان قلب سنجیده شد. سپس در دو گروه میزان راحتی با پرسشنامه میزان راحتی عمومی کولکابا سنجیده شد. برای گروه آزمون موسیقی درمانی به مدت 30 دقیقه و طی 3 نوبت و در طول یک هفته تکرار شد. در انتهای هر نوبت مداخله پرسشنامه راحتی در دو گروه تکمیل گردید. علائم حیاتی در پایان در هر دو گروه اندازه گیری شد. داده ها با نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره راحتی کلی قبل از مداخله در دو گروه تفاوت آماری معنی داری با یکدیگر نداشتند (0/09=P) . پس از مداخله میانگین نمره راحتی کلی گروه آزمون در جلسه اول (0/04=P)، دوم (0/01 P<) و سوم (0/01 P<) به میزان معناداری کمتر از گروه کنترل بود. میانگین میزان فشارخون سیستولیک بیماران قبل از مداخله در دو گروه تفاوت آماری معنی داری نداشتند (0/58=P) و پس از مداخله نیز در هر سه جلسه معنادار نبود. میانگین میزان فشارخون دیاستولیک (0/13=P) و میانگین ضربان قلب (0/6=P) بیماران قبل از مداخله در دو گروه تفاوت آماری معنی داری نداشتند و پس از مداخله در جلسه سوم پس از مداخله میزان فشارخون دیاستولیک (0/02=P) و میانگین ضربان قلب (0/05=P) در گروه آزمون به میزان معناداری کمتر از گروه کنترل بود.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های پژوهش نشان داد که استفاده از موسیقی درمانی در طول همودیالیز می تواند میزان راحتی این بیماران را افزایش دهد، لذا، پیشنهاد می شود که پرستاران از این تکنیک به عنوان روشی مکمل برای افزایش راحتی و تثبیت علائم حیاتی در بیماران تحت همودیالیز استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: راحتی، ضربان قلب، فشار خون، موسقی درمانی، همودیالیز
  • آزاده عبدی، شهلا علیاری *، سید امیر حسین پیشگویی، مرجان سید مظهری، سید محمدرضا نظری صفحات 233-241
    مقدمه
    امروزه روش های مختلفی در آموزش دانشجویان و کارکنان بالینی برای حفظ اطلاعات، دانش و مهارت های پزشکی وجود دارند که یکی از این روش های نوین، روش تدریس نقشه مفهومی است.
    هدف
    این مطالعه به منظور تعیین تاثیر روش تدریس مبتنی بر نقشه مفهومی بر یادگیری معنی دار احیاء قلبی ریوی پایه در دانشجویان پرستاری انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی با مقایسه دو روش آموزش مبتنی بر نقشه مفهومی و سخنرانی بر میزان یادگیری معنی دار احیاء قلبی ریوی پایه در سال 1394 در دانشکده پرستاری آجا انجام گرفت. در این مطالعه 57 دانشجوی ترم اول پرستاری به صورت نمونه گیری در دسترس و به روش تصادفی ساده در دو گروه نقشه مفهومی (تعداد 28 نفر) و سخنرانی (29 نفر) وارد مطالعه شدند. پس از اجرای پیش آزمون، دانشجویان به مدت دو جلسه تئوری و یک جلسه عملی به صورت کار با مولاژ، به ترتیب تحت آموزش با روش نقشه مفهومی و سخنرانی قرار گرفتند. سپس بلافاصله بعد از آموزش، اولین پس آزمون آگاهی طی اطلاع قبلی از دانشجویان گرفته شد و سپس پس آزمون آگاهی از نظر یادداری بدون اطلاع، یک هفته و چهار هفته بعد مجددا انجام شد. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته روا و پایا استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 و آزمون های آماره دقیق فیشر، t مستقل، آماره آنوای اندازه های تکراری (RM ANOVA) انجام شد.
    یافته ها
    بین مراحل قبل و بعد از آموزش در هر دو گروه، تفاوت آماری معناداری وجود داشت و میانگین نمرات آگاهی، در هر سه مرحله پس آزمون نسبت به قبل آموزش روند صعودی چشمگیری داشت (0/001 P<)؛ اما با وجودی که مجموع نمرات سطح دانش در مراحل پس آزمون در گروه نقشه مفهومی نسبت به گروه سخنرانی بالاتر بود (0/05 P<) ولی این تفاوت در سطوح بالاتر دانش از نظر آماری بین دو گروه معنی دار نبود (0/05 P>) .
    بحث و نتیجه گیری
    در این مطالعه، بین روش تدریس مبتنی بر نقشه مفهومی و روش سخنرانی بر یادگیری معنی دار (سطوح بالاتر از دانش) احیاء قلبی ریوی پایه تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: احیاء قلبی و ریوی، دانشجویان پرستاری، سخنرانی، نقشه مفهومی، پرستاری
  • یزدان احمدی، سیمین تاج شریفی فر *، امیرحسین پیشگویی، فاطمه تیموری، مهساسادات حسینی، مریم یاری صفحات 242-248
    مقدمه
    یکی از مولفه های مهم در سلامت و زندگی شاداب، برخورداری مادران از کیفیت بالای زندگی، در فرایند زایمان است.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه کیفیت زندگی مادران تازه زا در زایمان طبیعی و سزارین انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی - تحلیلی 113 مادر با روش سزارین و زایمان طبیعی در سال 1394 در بیمارستان های منتخب نظامی شهر تهران از نظر کیفیت زندگی با هم مقایسه شدند. تعداد 113 زن تازه زا و نوزادان آن ها که دارای معیارهای ورود به مطالعه بودند، به روش در دسترس، مورد مطالعه قرار گرفتند. تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 و با روش آماری تی مستقل انجام شد.
    یافته ها
    میزان کیفیت زندگی در زنان زایمان کرده به روش سزارین (8/18 ± 104/64) بود که به طور معنی داری از کیفیت زندگی زنان زایمان کرده به روش طبیعی (8/06 ± 107/88) پایین تر بود (0/05 P<).
    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که در زایمان طبیعی نسبت به سزارین، کیفیت زندگی بهتر است.
    کلیدواژگان: سزارین، زایمان طبیعی، کیفیت زندگی
  • هنگامه حبیبی، شهلا علیاری * صفحات 249-256
    مقدمه
    آموزش بالینی مهم ترین بخش در آموزش پرستاری و جزء لاینفک آن می باشد. بهبود و ارتقای کیفیت آموزش مستلزم بررسی مستمر وضعیت موجود و شناخت نقاط قوت و ضعف است که در این رابطه نظرات مربیان و دانشجویان به ویژه دانشجویان عرصه به عنوان عناصر آموزشی می تواند راه گشای برنامه های آینده باشد.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین نقطه نظرات مربیان و دانشجویان جهت ارتقای سطح آموزش بالینی در عرصه و انعکاس به دست اندرکاران آموزشی صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مقطعی (توصیفی - تحلیلی) می باشد که روش نمونه گیری به صورت تمام شماری بر روی کلیه 117 دانشجوی سال آخر و 22 نفر اعضاء هیئت علمی و آموزشی دانشکده پرستاری ارتش در سال 1386 صورت پذیرفت. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه ای خود ایفا می باشد که پس از تائید روایی و پایایی در اختیار نمونه ها قرار گرفت. برای آنالیز داده ها از نرم افزار spss نسخه 16 استفاده شد.
    یافته ها
    بین امتیازات کسب شده در مورد دیدگاه کلی در زمینه آموزش بالینی در عرصه، توسط مربیان و دانشجویان اختلاف معنی داری آماری، مشاهده شد (0/05 P<). همچنین بین دیدگاه مربیان و دانشجویان در خصوص ساختار آموزشی و نقش مربی در آموزش بالینی در عرصه اختلاف معنی دار آماری وجود داشت در حالی که در خصوص ارتباط آموزش بالینی در عرصه در زمینه تجهیزات و امکانات در آموزش بالینی و تاثیر آموزش بالینی در عرصه در زمینه توانمندی های فردی پرستاری اختلاف معنی دار آماری مشاهده نشد. همچنین اکثریت هر دو گروه نظرات مثبتی در حوزه نقش آموزش در عرصه در ارتقای مهارت های فردی داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    با وجودی که دیدگاه مربیان و دانشجویان نسبت به تاثیر کارآموزی در عرصه در کسب مهارت های فردی دانشجویان مثبت بوده است ولی برای ارتقای سطح کیفیت آموزش بالینی در عرصه نیاز به دقت نظر مسئولین به نقاط ضعف ارائه شده توسط مربیان و دانشجویان و ارائه اقدامات مناسب در حد امکانات به منظور رفع یا کاهش آن ها می باشد. افزایش تعداد مربیان در بخش های کارآموزی در عرصه، تشکیل جلسات منظم با دانشجویان، جلب همکاری پزشکان و سایر کادر بیمارستان در امر آموزش، تامین امکانات رفاهی و تجهیزات محیط بالینی، بازنگری ابزارها و فرآیندهای ارزشیابی بالینی می تواند مفید واقع شود.
    کلیدواژگان: آموزش در عرصه، برنامه ریزی بالینی، دانشجویان پرستاری، دیدگاه، مربیان پرستاری
  • رزا بهاری شرق، فرخنده امین شکروی *، منیره انوشه، اعظم گودرزی صفحات 257-263
    مقدمه
    دوران بلوغ در نوجوانان همواره با تغییرات جسمی و روحی زیادی همراه است و نوجوان در این دوران از زندگی نیازمند آموزش می باشند.از آنجایی که فقدان بینایی در دختران نوجوان نیاز به آموزش را در آن ها حساس تر می کند.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف بررسی نیازهای آموزش سلامت دوران بلوغ در دختران نوجوان نابینای مراکز استثنائی شهر تهران صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی می باشد که 100 نفر از دختران نابینای 9 تا 19 سال بر اساس نمونه گیری آسان مبتنی بر معیارهای ورود در سال تحصیلی 92-91 وارد مطالعه شدند . ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر 30 سوال بوده که بعد از تایید روایی و پایایی در اختیار نمونه ها قرار گرفت. برای آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده شد.
    یافته ها
    میزان آگاهی مطلوب در خصوص بهداشت جسمانی و روانی به ترتیب 12% و 28% بود و مهم ترین منبع کسب اطلاعات، مادران دختران نابینا با فراوانی 42 (42%) بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    آموزش دوران بلوغ به منظور افزایش میزان آگاهی دختران نابینا در ارتباط با بهداشت جسمانی و روانی، یک ضرورت می باشد. از آنجایی که نوجوانان نابینا مهم ترین منبع کسب اطلاعات در زمینه آگاهی بهداشت دوران بلوغ خود را مادرانشان ذکر کرده اند، بنابراین با آموزش مادران این افراد، بر اساس نیازهای نوجوانان می توان به نتایج مثبتی دست یافت.
    کلیدواژگان: دختران نوجوان نابینا، دوران بلوغ، نیازهای بهداشتی
  • زهرا سلیمانی، حدیث براتی، احمد مظفری جوین، هانیه ارشادی مقدم، مسعود محمدی * صفحات 264-271
    مقدمه
    کیفیت زندگی برآیند مهم سلامتی به شمار می رود و به عنوان یک موضوع اصلی در مراقبت از بیماران مختلف از جمله بیماران مبتلا به دیابت مورد توجه قرار می گیرد.
    هدف
    این مطالعه با هدف بررسی کیفیت زندگی بیماران دیابتی شهرستان سبزوار انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی تحلیلی به روش نمونه گیری در دسترس بر روی 189 بیمار دیابتی مراجعه کننده به مرکز انجمن دیابت سبزوار در سال 1395 انجام شد، ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه کیفیت زندگی توماس (DQOL-BCI) و پرسشنامه مشخصات فردی و بیماری بود، سپس داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 16 و با استفاده از آزمون های آماری t مستقل، آنالیز واریانس و آزمون های تعقیبی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سن بیماران 12/5 ± 51/7 سال بود. میانگین امتیاز کیفیت زندگی در بیماران 0/62 ± 3/4 از 5 بود. میانگین امتیاز کسب شده در رضایت افراد از کنترل دیابت و رفتارهای مراقبتی از خود به ترتیب 0/69 ± 3/6و 0/8 ± 3/5بود. بررسی کیفیت زندگی بیماران دیابتی با متغیرهای دموگرافیک سن، جنس، وضعیت تاهل، شغل و تحصیلات ارتباط آماری معنی داری مشاهده نشد (0/05P>). بین دفعات بستری با کیفیت زندگی رابطه معنی داری به دست آمد (0/05 P<). ارتباط دو حیطه رضایت افراد و رفتارهای مراقبتی بیماران با سطح تحصیلات ارتباط آماری معنی داری را نشان داد (0/05 P<).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط کنترل دیابت و رفتارهای خود مراقبتی بر مطلوب بودن کیفیت زندگی پیشنهاد می شود آموزش های خود مراقبتی به جهت ارتقا کیفیت زندگی بیماران دیابتی مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: دیابت، رفتارهای خود مراقبتی، کیفیت زندگی
  • فاطمه سلطان نژاد * صفحات 270-278
    مقدمه
    با توجه به شیوع ویروس زیکا در 47 کشور دنیا و عوارض خطرناک آن و احتمال بروز آن در ایران، با افزایش مسافرت به منطقه اندمیک برزیل به دلیل المپیک ریو دوژانیرو سال 2016 و از سویی وجود پشه آئدس در کشورمان، آشنایی و معرفی ویروس زیکا اهمیت می یابد.
    هدف
    هدف از این مطالعه آشنایی با ویروس زیکا می باشد.
    مواد و روش ها
    مقاله حاضر یک مقاله مروری بوده که از جستجوی اینترنتی در سایت های CDC، Sid، Google Schoolar، Google در سال 2016 جمع آوری شده است.
    یافته ها
    از آنجایی که ویروس زیکا از طرف سازمان بهداشت جهانی یک فوریت معرفی شده و با توجه به اهمیت موضوع، در این مقاله به آشنایی با ویروس، بیماری، علائم، تشخیص، درمان، راه کارهای پیشگیری و توصیه برای زنان باردار و نحوه ارزیابی آن ها و جنین پرداخته شده است.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به راه های انتقال متنوع ویروس زیکا، مناسب بودن کشورمان برای انتشار ویروس، افزایش مسافرت به مناطق شایع نیاز به غربالگری مسافران بازگشتی از مناطق شایع، پیشگیری و آموزش مناسب در زمینه پیشگیری از انتشار ویروس در کشورمان ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: پشه آئدس، پيشگيري، ويروس زيکا
|
  • Roghayeh Seyedi, Instructor Simin Taj Sharififar *, Associate Professor Armin Zareian Pages 213-220
    Introduction
    This study was performed to compare the effect of education involving lectures and simulation methods on nursing students’ knowledge about biological agents of hemorrhagic fevers. Hemorrhagic fevers are endemic infectious diseases in Iran. According to the list of biological agents published by the World Health Organization, the disease is likely to be used as a biological weapon. The World Health Organization recommends use of standard personal protective coating for health workers when caring for patients with hemorrhagic fevers.
    Objectives
    This study aimed to investigate the effect of self-protection education against hemorrhagic fevers, on nursing students of AJA University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    This study was an educational trial that was conducted during the summer of 2016 in the School of Nursing of AJA. In this study, 60 students were examined. After obtaining a written consent from the participants, they were randomly divided to two groups, traditional and simulation training. The data collection instrument was a researcher-made questionnaire. Research during the pretest, training implementation and posttest intervention in the two groups was conducted. Data was analyzed with the SPSS version 21 software and using paired t test and independent t test.
    Results
    Knowledge of the studied subjects had no significant difference before and after the intervention (P>0.05). The knowledge average scores of the two groups receiving lecture training and simulation methods were 29.70 ± 1.622 and 29.97 ± 2.008 with independent t test and P>0.05 was not significant. However, education made a significant difference, regardless of the method, in mean scores before and after the intervention.
    Discussion and
    Conclusion
    The results indicate that the two methods were equally effective for improving students’ knowledge.
    Keywords: Education, Hemorrhagic Fevers, Lecture, Personal Protection Equipment, Simulation Training
  • Mojtaba Zarurati, Assistant Professor, Seyed Amir Hossein Pishgooie *, Zahra Farsi, K. Karbaschi Pages 221-232
    Introduction
    Attention to the comfort of patients is one of the most important objectives and roles of nurses. Nurses play a central role in taking care of patients with chronic renal failure undergoing hemodialysis.
    Objectives
    The objective of this study was to determine the effect of music therapy on the level of comfort, as well as homodynamic indexes of patients undergoing hemodialysis.
    Material and
    Methods
    The present study was a clinical trial. Overall, 74 patients undergoing hemodialysis were recruited using the convenience sampling method and were randomly assigned to two groups of intervention and control. Subjects completed the demographic questionnaire, and blood pressure and heart rate were measured. The comfort level was then measured in the two groups using the Colcaba’s General Comfort Level Questionnaire. Music therapy was used in the intervention group for 30 minutes, three times per week. The comfort questionnaire was completed at the end of each intervention in the two groups. The vital signs were measured after intervention in the two groups. The data were analyzed using SPSS version 22 statistical software.
    Results
    The mean score of general comfort had no significant difference between the two groups before the intervention (P=0.09). After the intervention, the mean score of general comfort in the intervention group was significantly less than the control group in the first (P=0.04), second (PDiscussion and
    Conclusion
    The research findings indicated that the use of music therapy during dialysis can increase the comfort of patients; hence, it is suggested that nurses can use this technique as a complementary method to increase comfort and stabilize vital signs in patients undergoing hemodialysis.
    Keywords: Blood Pressure, Comfort, Heart Rate, Hemodialysis, Music Therapy
  • Assistant Professor, Aliyari Sh *, Sa Pishgooie, M. Seyed Mazhari, Smr. Nazari Pages 233-241
    Introduction
    Today, there are different methods for teaching students and clinical staff to maintain their information, knowledge and medical skills. One of these modern teaching methods is based on concept map.
    Objective
    This study aimed to determine the effect of concept mapping teaching methods based on meaningful learning of basic life support (BLS) in nursing students.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental study compared the two methods of concept mapping-based learning and lecture on meaningful learning of BLS in the Army nursing school in 2015. In this study, 57 nursing students from the first semester were enrolled in two groups to learn BLS using concept map and lecture methods. Twenty eight students were randomly assigned to the concept mapping group and 29 to the control group (speech). After the pre-test, students had two sessions of theory and a practical session of working with the model, and then were trained with concept mapping and speech, respectively. Immediately after the training, the first post-test and then post-test knowledge of students were taken regarding the knowledge without remembering, one and four weeks later. To collect data, a valid and reliable questionnaire was used. To analyze the data, SPSS software version 22, Fisher’s exact test, t-test, and repeated measures ANOVA (RM ANOVA) were used.
    Results
    Before and after training both groups, there were statistically significant differences. The mean scores in all the three phases of post-test awareness training had a significant upward trend (P 0.05).
    Discussion and
    Conclusion
    In this study, there was no statistically significant difference between teaching methods based on concept mapping and lecture regarding meaningful learning (higher levels of knowledge) of BLS.
    Keywords: Cardiopulmonary resuscitation, Concept mapping, Speech, Nursing students
  • Y. Ahmadi, S. Sharififar *, Sah. Pishgooie, F. Teimouri Pages 242-248
    Introduction
    One of the important components of a healthy and comfortable living is high quality of life of mothers in childbirth as well as the assessment of their health, in order to provide guidelines for improving it.
    Objective
    This study aimed to evaluate and compare the quality of life of mothers in postpartum vaginal delivery and cesarean section.
    Materials And Methods
    In this causal-comparative study, 113 mothers of newborns undergone cesarean section and normal delivery were compared in terms of quality of life in hospitals of Tehran in 2015. They were chosen from postpartum women and their newborns in hospitals including Family, Mission, Najmieh and Chamran and Hahr, who met the inclusion criteria, using the available sampling method. Statistical analysis was conducted using SPSS version 22 and independent t-test.
    Results
    The mean quality of life in women who had undergone vaginal and cesarean delivery was 104.64 ± 8.18 and 107.88 ± 8.06, respectively, which had a significant difference (PDiscussion and
    Conclusion
    This study showed that vaginal delivery compared with caesarean creates better quality of life.
    Keywords: Cesarean section, Quality of life, Vaginal delivery
  • H. Habibi, S. Aliary * Pages 249-256
    Introduction
    Clinical training is the most important part of nursing education. Improvement of education quality requires continuous investigation of present conditions and identification of advantages and disadvantages. In this regard, opinions of instructors and students, as educational elements, may be effective in future plans.
    Objectives
    This study was performed with the goal of obtaining opinions of instructors and students for improving the level of clinical education and reflecting the outcome to educational authorities.
    Material and
    Method
    This cross-sectional study was performed on 117 students studying in the final year of their study and 22 faculty members of army nursing staff. The participants were selected through census sampling. The data collection tool was a self-made questionnaire. The validity confirmation and the reliability of available samples were approved and SPSS 16 software was used for data analysis.
    Results
    Significant differences were observed between the viewpoints of instructors and students, regarding education structure and the role of instructors in the field (PDiscussion and
    Conclusion
    Although the viewpoints of instructors and students regarding the effect of field training for obtaining skills were positive, improvement in the quality of field clinical education requires consideration and attention of authorities. Increase of number of instructors in the field of training, establishment of regular sessions with students, attraction of cooperation of physicians and other staff of hospital for cooperation, supply of welfare facilities and equipment’s for clinical environment, review of tools and processes of clinical assessment may be helpful.
    Keywords: Attitude, Clinical Planning, Field Education, Nursing Education, Viewpoint
  • R. Bahari, F. Amin Shokravi *, M. Anoosheh, A. Goodarzi Pages 257-263
    Introduction
    Puberty in adolescents is always accompanied with many psychological changes and they require education during this period of life. The need for education in adolescent females with vision loss is more sensitive.
    Objective
    This study aimed at investigating health education needs of puberty in blind adolescent females at specialized centers in Tehran in the academic year of 2012 to 2013.
    Materials And Methods
    The present research was a descriptive study. One hundred blind females between 9 to 19 years old were studied based on the use of simple sampling during the academic year of 2012 to 2013. The data collection tool was a self-made questionnaire including 30 questions, which was used by samples after the confirmation of validity and reliability. For data analysis, the SPSS software version 16 was used.
    Results
    The rate of desirable awareness regarding physical and psychological health was 12% and 28%, respectively, and the most important source of obtaining information was the participants’ mothers with a frequency of 42%.
    Discussion and
    Conclusion
    Puberty education is a necessity in order to increase awareness of blind girls in relation to physical and psychological health. Since these adolescents’ mothers were the most important source of obtaining information, the researchers could achieve positive outcomes with education based on the adolescents needs.
    Keywords: Blind Adolescence Girls, Hygiene Requirements, Puberty
  • Z. Solimani, H. Barati, A. Mozafari Join, H. Ershadi Moqadam, M. Mohammadi * Pages 264-271
    Introduction
    Quality of life is an important health marker and a major topic in the care of patients with diabetes.
    Objective
    The aim of this study was to assess the quality of life of patients with diabetes in the city of Sabzevar.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed on 189 patients with diabetes referred to the Diabetes Association of Sabzevar during year 2016. For data collection the Thomas quality of life questionnaire (DQOL-BCI) and a demographic questionnaire were used, and for data analysis the SPSS 16 software was employed using the independent t test, Analysis of Variance (ANOVA) and post hoc test.
    Results
    The mean age of patients was 51.7±12.5 years. Average rating of quality of life in patients was 3.4 ± 0.62 out of 5. The mean score of personal satisfaction of diabetes and self-care behaviors was 3.6±0.69 and 3.5±0.8, respectively. There was no statistically significant relationship between quality of life of patients with diabetes and demographic variables of age, gender, marital status, occupation and education. A significant relationship was found between frequency of hospitalization and quality of life (PDiscussion and
    Conclusion
    According to the relationship between controlling of diabetes & on self-care behaviors with patients quality of life, it is suggested that self- care training to be more considered.
    Keywords: Diabetes, Quality of life, Self, care Behaviors
  • F. Soltannezhad* Pages 270-278
    Introduction
    According to Zika virus outbreaks in 47 countries and due to the risk of outbreaks in Iran as a result of travel to Brazil Rio de Janeiro 2016 Olympics, which is a common area for Aedes mosquitoes, Zika virus familiarity and introduction is important.
    Objective
    This study aimed at increasing familiarity with the Zika virus.
    Materials And Methods
    This paper is a review article that includes papers available on Google, CDC, Sid, Google Scholar (2016).
    Results
    Since the Zika virus emergency was introduced by the World Health Organization and given the importance of this issue, this paper aimed to increase familiarity with the virus, disease, symptoms, diagnosis, treatment and prevention strategies, and to provide recommendations for pregnant females.
    Discussion and
    Conclusion
    Due to transmission of the Zika virus and the suitability of our country for the spread of the virus, due to travel to common areas, screening and prevention of the spread of the virus is of great importance.
    Keywords: Guillain Barre Syndrome, Prevention strategy, Microcephaly, Zika virus