فهرست مطالب

فصلنامه پرستاری دیابت
سال هفتم شماره 1 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • فرهاد نادریان فر، الهام شهرکی مقدم*، محمد امین حیدری، مریم سلیمانی صفحات 672-682
    مقدمه و هدف
    دیابت یک بیماری متابولیک بوده که با اختلال در متابولیسم کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها مشخص می شود و شایع ترین نوع آن دیابت نوع 2 می باشد. یکی از مهمترین عوامل کنترل دیابت، وضعیت خود مراقبتی افراد می باشد و اولین گام برای کنترل هر چه بهتر بیماری دیابت بهبود رفتار های خود مراقبتی می باشد لذا آموزش رفتار های خودمراقبتی برای افزایش دانش و مهارت این بیماران امری ضروری به نظر می رسد. یکی از روش های آموزشی برای افزایش خودمراقبتی استفاده از فیلم های آموزشی است. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش مبتنی بر فیلم بر خودمراقبتی بیماران دیابتی نوع دو انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی بود که بر روی 60 نفر از بیماران دیابتی مراجعه کننده به کلینیک دیابت شهرستان زابل انجام شد. در این مطالعه برای نمونه گیری از روش احتمالی سیستماتیک  استفاده شد و جهت جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و خودمراقبتی در بیماران دیابتی استفاده گردید. محتوای آموزشی طی چهار جلسه به افراد گروه مداخله ارائه شد ضمن اینکه گروه کنترل تنها مراقبت های روتین را دریافت نموده و هیچ آموزشی به آن ارائه نمی شد. داده های پژوهش با استفاده ازspss-24  و آزمون های آماری تی زوجی و مستقل، ویلکاکسون و خی دو در سطح معنی داری p<0/05  تجزیه و تحلیل شد. 
    نتایج
    بررسی نتایج با استفاده از آزمون تی مستقل نشان داد که نمرات پیش آزمون در گروه مداخله و کنترل به ترتیب(7/29) 54/8  و (12/17)55/96 بود که از نظر آماری تفاوت معناداری نداشت. پس از انجام مداخلات و ارائه آموزش مبتنی بر فیلم نمرات پس آزمون سنجیده شد و میزان آن در دو گروه مداخله و کنترل به ترتیب(11/77) 67/86  و(13/40) 57/76  گزارش گردید که به لحاظ آماری نشان دهنده یک تفاوت معنا دار بود (P<0/05).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که اجرای روش های آموزشی مبتنی بر فیلم می تواند رفتار های خودمراقبتی بیماران را بهبود بخشد. لذا به کارگیری این روش توسط مراقبین بهداشتی جهت ارتقا خودمراقبتی بیماران دیابتی می تواند موثر باشد.
    کلیدواژگان: دیابت، خودمراقبتی، آموزش مبتنی بر فیلم
  • شهناز پولادی، ثریا صادقی*، حکیمه واحدپرست، راضیه باقرزاده، شریف شریفی صفحات 683-693
    مقدمه
    با توجه به شیوع بالای دیابت و هزینه های هنگفت این بیماری بررسی روش های درمانی غیر تهاجمی، موثر و کم عارضه در مرحله پره دیابت که بتواند مورد پذیرش افراد قرار بگیرد حائز اهمیت است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش مبتنی بر مدل سبک زندگی اسلامی بر قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله در  افراد پره دیابت در شهر لامرد طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک کارآزمایی بالینی شاهددار  تصادفی بود. نمونه ها شامل 76نفر از افراد پره دیابتیک با قند خون ناشتا 125-100میلی گرم/دسی لیتر یا هموگلوبین گلیکوزیله 4/6-7/5 درصد بودند که به صورت مبتنی بر هدف در شهر لامرد انتخاب و بطور تصادفی به دو گروه 38 نفره تقسیم شدند. مداخله شامل ارائه چهار جلسه آموزش سبک زندگی اسلامی که بر اساس مدل سبک زندگی اسلامی کاویانی انجام پذیرفت. قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله قبل از مداخله و پس از سه ماه در هر دو گروه اندازه گیری شد . تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون مجذورکای، تی مستقل، تی زوج و من ویتنی با بکارگیری نرم افزارSPSS نسخه ی 19 انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سنی گروه آزمون و کنترل به ترتیب(98/12)89/52 و (71/11)34/47 سال بود. بین دو گروه آزمون و کنترل از لحاظ سن و جنسیت اختلاف آماری معنی داری مشاهده نشد(05/0  P>). میانگین تفاوت پیش آزمون و پس آزمون قند خون ناشتا و همچنین هموگلوبین گلیکوزیله بین دو گروه آزمون و کنترل اختلاف آماری معنی داری را نشان داد  شد(p<0/001).
    نتیجه گیری
    نظر به کاهش معنی دار میانگین قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله پس از آموزش سبک زندگی اسلامی در افراد پره دیابت  تدوین راهبردهای بهداشتی با هدف تعیین سبک زندگی مبتنی بر فرهنگ و مذهب به منظور پیشگیری از دیابت پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: پره دیابت، سبک زندگی اسلامی، قندخون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله
  • فرناز جهان تیغ، رضا نیکبخت، حسن ربابی* صفحات 694-703
    مقدمه و هدف
    امروزه چهار گروه بیماری غیرواگیر شامل بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها، بیماری های مزمن تنفسی و دیابت مهم ترین علل مرگ و میر و ناتوانی بشر هستند که در این بین دیابت به عنوان بزرگ ترین اپیدمی قرن، بیشترین افزایش را در کل جهان داشته است. لذا مطالعه حاضر با هدف غربالگری جمعیت 25-65 ساله شهر زاهدان از لحاظ احتمال خطر ابتلا به دیابت نوع دو در سال1395 انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه توصیفی - تحلیلی،مقطعی حاضر روی کلیه افراد  25 تا 65 ساله  ایرانی ساکن شهر زاهدان انجام شد. تعداد1000نمونه که شرایط ورود به مطالعه را داشتند به روش نمونه گیری چند مرحله ای مورد بررسی قرارگرفتند . ابزار گرد آوری داده ها فرم ارزیابی خطر دیابت نوع 2 فنلاندی بود که یک ابزار غربالگری برای تخمین خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می باشد.
    یافته ها
    نشان نشان داد میانگین سنی نمونه های  مورد پژوهش( 05/11)37/21  سال بود .1/57 درصد مذکر و9/42درصد مونث بودند. بین میانگین نمره ریسک ابتلای به دیابت در  مردان  و زنان تفاوت معنی داری آماری گزارش شد ((P=0/001 و بین میانگین نمره ریسک ابتلای به دیابت در رده های مختلف BMIتفاوت معنی داری گزارش گردید. (p =0/001)
    نتایج
      یافته های غربالگری جمعیت 25-65 ساله ساکن شهر زاهدان نشان داد این افراد از نظر ریسک فاکتورهای ابتلا به دیابت در محدوده تهدید کننده ای قرار ندارند و از نظر بررسی عوامل خطر در معرض دیابت نوع دو نمره کمتر از 7 کسب نمودند، بنابراین شانس ابتلا به دیابت نوع دو در بین این جمعیت خیلی کم گزارش گردید.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، ویژگی های دموگرافیک، خطر ابتلا
  • فریبا عبدالهی، شهلا بیگلر، فاطمه شجاعی، مریم پوریعقوب* صفحات 704-713
    مقدمه و هدف
    انگ در بیماری دیابت موجب تحمیل بار اضافی این بیماری و ایجاد مشکلات مرتبط با آن می شود. با توجه به اهمیت انگ در زندگی و تاثیر آن بر رفتار و تعامل اجتماعی بیماران مبتلا به بیماری مزمن، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط انگ وابسته به دیابت  و عزت نفس در نوجوانان دختر مبتلا به دیابت نوع یک در شهر تهران انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی تعداد 110 نوجوان دختر 18-14 ساله مبتلا به دیابت نوع1 مراجعه کننده به انجمن دیابت ایران  به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه درک انگ وابسته به دیابت نوع 1 و پرسشنامه عزت نفس روزنبرگ بود. داده ها با آزمون های آماری ANOVA،t-test  ،Pearson با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که میانگین نمره درک انگ در افراد مورد مطالعه (41)41/92 و میانگین نمره عزت نفس (9/7)98/22 بود و بین میزان انگ و عزت نفس همبستگی منفی وجود داشت P=0/012, r=-0/754 ).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از مطالعه و سطح نسبتا بالای انگ در نوجوانان مبتلا به دیابت نوع یک، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی باید در جهت کاهش درک انگ و بهبود عزت نفس بیماران مبتلا به دیابت برنامه ریزی کنند.
    کلیدواژگان: دیابت نوع یک، انگ وابسته به دیابت، عزت نفس، نوجوان
  • پریسا مهدیلوی*، مرضیه ضیایی راد صفحات 714-727
    مقدمه و هدف
    خودمراقبتی یکی از اساسی ترین شیوه های درمان و مراقبت دیابت است. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت خودمراقبتی و رابطه آن با ویژگی های جمعیت شناختی و بالینی بیماران با دیابت نوع یک انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه همبستگی توصیفی تحلیلی بر روی 135 بیمار مبتلا به دیابت نوع یک در مراکز بهداشتی و درمانی شهر تبریز در سال 1397 انجام گردید. نمونه گیری به روش در دسترس و با توجه به معیار های ورود صورت گرفت. اطلاعات توسط پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه خودمراقبتی توبرت و گلاسکو جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16، آزمون های آماری همانند تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه، تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بیشتر نمونه های پژوهش زن بوده و دارای میانگین سنی27/7±02/26 سال بودند. وضعیت خودمراقبتی در 4/67 درصد از نمونه ها در وضعیت نیمه مطلوب قرار داشت. تفاوت معنی داری در میانگین نمره خودمراقبتی بین نمونه های پژوهش از نظر جنس، وضعیت تاهل، سن، میزان تحصیلات، وضعیت اشتغال، وجود سابقه خانوادگی، ابتلا به سایر بیماری ها و سطوح مختلف شاخص توده  بدنی مشاهده نشد؛ ولی رابطه میانگین نمره خودمراقبتی با محل سکونت، مدت زمان ابتلا به دیابت و سطوح مختلف هموگلوبین گلیکوزیله، معنی دار بود (0/05>p ).
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه حاضر، وضعیت خودمراقبتی در بیشتر افراد با دیابت نوع یک، نیمه مطلوب بود. همچنین میانگین نمره خودمراقبتی با محل سکونت، مدت زمان ابتلا به دیابت و سطوح مختلف هموگلوبین گلیکوزیله رابطه معنی دار داشت. بنابراین گسترش مراکز دیابت در مناطق غیر شهری و استفاده از نیروهای کارآمد و پرستاران آموزش دیده در مراکز درمانی و مراقبتی به منظور آموزش موثرتر این گروه از بیماران جهت ارتقای سطح آگاهی و یادگیری آنان در زمینه دیابت و راه های کنترل آن، ضروری به نظر می رسد. چرا که بهبود وضعیت خودمراقبتی بیماران، می تواند منجر به نزدیک تر شدن میزان هموگلوبین گلیکوزیله به سطوح کنترل شده و در نتیجه، کاهش بروز عوارض دیابت گردد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع یک، خودمراقبتی، نوجوان، جوان
  • محمد محمدی، عزیز شهرکی واحد*، رضا نیکبخت، احمدرضا فیروزکوهی، علی خسروی بنجار صفحات 728-736
    مقدمه
    بیماری دیابت، شایعترین بیماری متابولیک و چهارمین علت مرگ و میر در جوامع غربی می باشد.خوش بینی باعث بهبود عملکرد فیزیکی و روانی ، کاهش استرس ، انگیزه بالا برای پیشرفت ، فعال شدن دستگاه ایمنی و کاهش عفونت ها می شود. معنای زندگی نیز موجب سلامت روان ، امید و کاهش اختلال های روانی می شود. لذا این مطالعه با هدف بررسی رابطه خوش بینی و معنای زندگی در بیماران دیابتی انجام شد.

    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع توصبفی- همبستگی می باشد .جامعه پژوهش از میان بیماران دیابتی مراجعه کننده به بخش داخلی بیمارستان امیرالمومنین علی (ع) به روش مبتنی بر هدف انتخاب که پس از ابراز تمایل و تکمیل فرم رضایت نامه، سه پرسشنامه شامل مشخصات جمعیت شناختی ، پرسشنامه معنای زندگی و پرسشنامه جهت گیری زندگی به شرکت کنندگان تحویل داده شد و پس از ارائه توضیحات و تکمیل پرسشنامه ها توسط بیماران داده های حاصل از آنها وارد نرم افزار SPSS نسخه 22 شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار، فراوانی و درصد) و آمار تحلیلی (تحلیل واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون )انجام شد.

    یافته ها
    میانگین نمره ی خوش بینی 19.46 و میانگین آن در معنای زندگی 29.78 به دست آمد که نشان دهنده این است که خوش بینی و معنای زندگی در بین بیماران دیابتی در سطح مطلوب بوده است. بر اساس آزمون آماری همبستگی پیرسون بین خوش بینی و معنای زندگی در بیماران دیابتی رابطه معناداری وجود دارد (0.001)، بطوری که می توان گفت هرچه میزان خوش بینی بیشتر باشد معنای زندگی نیز بیشتر می شود . بین هیچکدام از اطلاعات دموگرافیک با خوش بینی و معنای زندگی ارتباطی وجود نداشت.

    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش به نظر می رسد افزایش خوش بینی بر میزان معنای زندگی بیماران دیابتی موثر می باشد. معنای زندگی از سوی دیگر به سازگاری با بیماری و مشکلات زندگی از طریق خوش بینی تاثیرگذار است و به تغییر کیفیت و رضایت از زندگی افراد منجر می شود. لذا بهتر است که مراقبین سلامت ، پرستاران و پزشکان به این موارد توجه خاص داشته باشند.
    کلیدواژگان: خوش بینی، معنای زندگی، بیماران دیابتی
  • عبدالغنی عبدالهی محمد، محمدرضا فیروزکوهی* صفحات 737-739
|
  • Farhad Naderyanfar, Elham Shahrakimoghadam*, Mohammad Amin Heidari, Maryam Soleimani Pages 672-682
    Introduction
    Diabetes mellitus is a metabolic disease characterized by impairments in the metabolism of carbohydrates, lipids, and proteins. Type 2 diabetes is the most common form of diabetes mellitus . The patient’s self-care is regarded as the most important factor in metabolic control in diabetic patients. Therefore, the improvement of self-care behaviors is the first step to control type II diabetes. Accordingly, patient education on self-care behavior is necessary to improve the knowledge and skill of these population. Video-based learning is a method to improve self-care behaviors. As a result, the present study aimed to evaluate the effect of video-based learning on self-care behaviors in type II diabetic patients. It is hoped that the results will be used to control this disease.
    Materials and Methods
    This semi-experimental study was conducted on 60 diabetic patients referring to the Diabetes Clinic in Zabol. Systematic probable sampling method was performed for sampling and two questionnaires were utilized for collecting demographic and self-control behaviors in diabetic patients. The intervention group received video-based instructions in four sessions while the control group only received routine cares without any instructions. The data were analyzed in SPSS software (Version 24) through paired and independent t-tests, Wilcoxon signed-rank test, and the Chi-square test. In addition, P-value less than 0.05 was considered statistically significant.
    Results
    According to the results obtained from the independent t-test, there was no statistically significant difference between the intervention  and control groups the pretest scores. However, a significant difference was observed between the    in terms of the posttest scores after the intervention and video-based instructions (P<0.05).
    Conclusion
    The results revealed that the implementation of video-based learning methods can have an effect on the improvement of self-care behaviors among patients. Therefore, the utilization of these methods by health care providers can be effective in the improvement of self-care behaviors among diabetic patients.
    Keywords: Diabetes, Self-care, Video-based learning
  • Shahnaz Pooladi, Soraya Sadeghi*, Hakimeh Vahedprast, Razieh Bagherzadeh, Sharif Sharifi Pages 683-693
    Introduction
    Diabetes is a disease of high prevalence and imposes high costs on people. Therefore, it is important to study the non-invasive and effective therapeutic methods with low side effects in the prediabetes stage that could be accepted by the individuals. With this background in mind, the present study aimed to evaluate the impact of the training, which is based on the Islamic lifestyle model on fasting blood sugar (FBS) and glycosylated hemoglobin in people with prediabetes in Lamerd, Iran

    Materials and Methods
    This randomized controlled clinical trial was performed on 76 subjects with prediabetes who had FBS of 100-125 mg/dL or glycosylated hemoglobin of 5.7-6.4%. The participants were selected through purposive sampling method from Lamerd, Iran and were randomly divided into two groups of 38. The intervention included four sessions of Islamic lifestyle training provided based on the Kaviani lifestyle model. The FBS and glycosylated hemoglobin levels were measured prior to and three months post-intervention in both groups. All the data were analyzed by Chi-square, independent t-test, paired t-test, and Mann-Whitney using the SPSS software version 19.

    Results
    The mean age of the experiment and control groups was 52.89(12.98 )and 47.34(11.71 )years, respectively. There was no significant difference between the two groups in terms of age and gender (P>0.05). The difference between the mean FBS of pretest and post-test was statistically significant (P<0.001). Moreover, the glycosylated hemoglobin was significantly different between the test and control groups (P<0.001).

    Conclusion
    According to the results of this study, the FBS and glycosylated hemoglobin reduced significantly after educating the Islamic lifestyle to the subjects with prediabetes. Consequently, in order to prevent diabetes, planning for health approaches aimed to define the culture- and religion-based lifestyle is recommended
    Keywords: Fasting blood sugar, Glycosylated hemoglobin, Islamic lifestyle, Prediabetes
  • Farnaz Jahantigh, Reza Nikbakht, Hasan Robabi* Pages 694-703
    Introduction
    Nowadays, the most important causes of mortality and disability include four non-communicable diseases, such as cardiovascular disease, cancers, chronic respiratory diseases, and diabetes. Out of these diseases, diabetes is the greatest epidemic in human history and has affected the greatest numbers worldwide. Therefore, the present study was conducted to screen the population aged 25-65 years in Zahedan regarding the risk of developing type II diabetes in 2016.

    Materials and Methods
    This cross-sectional descriptive-analytic study was performed on all 25- to 65-year-old Iranian population living in Zahedan. A total of 1000 samples who met the inclusion criteria were selected using multistage sampling and evaluated in this study. The data were collected through Finnish Type II Diabetes Risk Assessment Form which is a screening tool for the assessment of the risk of type II diabetes.

    Results
    The mean age of the samples was 21.37(11.05)years. Out of all participants, 57.1% and 42.9% of the subjects were male and female, respectively. According to the results, there was a significant difference between males and females regarding the mean score of the risk of developing diabetes (P=0.001). Moreover, a significant difference was observed between males and females regarding the mean score of the risk of developing diabetes in different categories of body mass index (P=0.001).

    Conclusion
    The results of screening 25-65 aged population living in Zahedan suggest that these individuals are not at a threatening condition in terms of diabetes risk factors. In fact, the mean score of this population regarding risk factors for type 2 diabetes is below 7, implying a very low probability to develop type II diabetes in this population.
    Keywords: Type II diabetes, Demographic characteristics, Risk Factor
  • Fariba Abdollahi, Shahla Biglar, Fatemeh Shojaei, Maryam Puryaghoob* Pages 704-713
    Introduction
    Diabetes stigma puts patients under the pressure and affects their lives. Considering the importance of stigma in the life and its effect on behavior and social interaction of patients with diabetes, the present study was conducted to determine the stigma in female adults with type I diabetes.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was conducted on 110 adult girls with type 1 diabetes referred to the Iranian Diabetes Association. The participants were within the age range of 14-18 years, who were selected through convenience sampling technique. The data collection tools included the demographic information questionnaire, stigma perception questionnaire associated with type I diabetes, and Rosenberg’s Self-Esteem Scale. Data were analyzed by SPSS software (version 22) using one way-ANOVA, independed t-test,  and Pearson correlation.
    Results
    The findings of the study showed that the mean score of stigma perception in the subjects was 92.41(41). The mean score of self-steems in the subjects was 22.98(7.9). There was a negative correlation between the stigma and self-esteem (P=0.012, r=-0.754).
    Conclusion
    Based on the  obtained results of the current study and the effect of  diabetes mellitus type I on the lives of patients, health care providers should plan to reduce the stigma realted to the patients with diabetes mellitus.
    Keywords: Diabetes type I, Diabetes mellitus, Adolescence
  • Parisa Mahdilouy*, Marzieh Ziaeirad Pages 714-727
    Background
    Self-care is one of the most basic methods of diabetes treatment and care. The aim of this study was to determine self-care status and its relationship with the demographic and clinical characteristics of the patients with type I diabetes.
    Materials and Methods
    This analytical descriptive study was carried out on 135 patients with type I diabetes in health centers of Tabriz in 2017. Sampling was performed using the convenience method and according to inclusion criteria. Data were collected by demographic characteristics questionnaire, as well as Toobert and Glasgow self-care questionnaire. The data were analyzed using SPSS (version 16) software and statistical tests, such as the independent t-test, one-way analysis of variance, and Pearson correlation coefficient.


    Results
    Most of the study samples were female with the mean age of 26.02(7.27)years. Self-care status was moderate in 67.4% of the samples. There was no significant difference in the mean score of self-care among the study samples in terms of gender, marital status, age, educational level, occupational status, family history, other types of diseases, and different levels of body mass index. However, a significant relationship was observed between the mean score of self-care status with the place of residence, duration of diabetes, and different levels of glycosylated hemoglobin (P<0.05).


    Conclusion
    According to the obtained results of this study, self-care status was moderate in the majority of the subjects with type 1 diabetes. Furthermore, there was a significant relationship between the mean score of self-care status with the place of residence, duration of diabetes, and different levels of glycosylated hemoglobin. Therefore, it is necessary to the develop diabetes centers in nonurban areas and engage efficient personnel and trained nurses in health care centers for the effective training of this group of patients in order to improve their knowledge and train them about diabetes and preventive methods. As a result, improvement in self-care status of patients can lead to controlled levels of glycosylated hemoglobin and result in the reduction of diabetes complications.
    Keywords: Type I diabetes_Self-care_Young_Adolescent
  • Mohammad Mohammadi, Aziz Shahraky Vahed*, Reza Nikbakht, Ahmadreza Firouzkouhi, Ai Khosravi Bonjar Pages 728-736
    Introduction
    Diabetes mellitus is the most common metabolic disease and the fourth leading cause of death in Western societies. Optimism improves the physical and mental function, reduces stress, as well as activating the immune system. In addition, the meaning of life leads to mental health, hope, and diminished mental disorders. Therefore, this study aimed to investigate the relationship between optimism and the meaning of life in diabetic patients.

    Materials and Methods
    This descriptive-correlational study was performed on the study population consisting of the diabetic patients referring to the internal department of Amiralmomenin Ali hospital, Zabol, Iran. The participants were selected through purposive sampling method. Three questionnaires of the demographic characteristics, meaning of life, and life-affirmation were completed by the subjects. All the data were analyzed by descriptive statistics (mean, standard deviation, frequency, and percent) and analytical statistics (one way analysis of variance and Pearson correlation coefficient) utilizing the SPSS software version 22.

    Result
    The mean of optimism and the meaning of life were obtained as 19.46 and 29.78, respectively. The latter finding indicates that optimism and the meaning of life were in the desired level among the studied diabetic patients. According to the results of Pearson correlation test, optimism and the meaning of life have a significant correlation in the diabetic patients (P=0.001). It was observed in the participants that the higher the degree of optimism, the greater the meaning of life. Furthermore, none of the demographic characteristics demonstrated relationship with optimism and the meaning of life.

    Conclusion
    Considering the findings of this study, increased optimism seems to be effective in the meaning of life among the diabetic patients. On the other hand, the meaning of life plays role in adaptation to the disease and life problems through enhancing optimism. Consequently, it leads to change in the quality of and satisfaction with life among the individuals. It could be concluded that the health caregivers, nurses, and doctors should particularly take these issues into consideration.
    Keywords: Diabetic patients, Meaning of life, Optimism
  • Abdolghani Abdollahimohammad, Mohammadreza Firouzkouhi* Pages 737-739