فهرست مطالب

تصویر سلامت - سال چهارم شماره 2 (تابستان 1392)

مجله تصویر سلامت
سال چهارم شماره 2 (تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • معصومه قلیزاده، مدینه مصطفی نژاد، علی جنتی، بهمن احدی نژاد، رحیم خدایاری زرنق صفحات 1-7
    زمینه و اهداف
    تحقیقات نشان می دهد که بخش تغذیه به عنوان یکی از ارکان سلامت بیماران در بیمارستان ها نادیده گرفته شده و یا نقش کم رنگی در فرآیند درمان داشته است. این مطالعه با هدف بررسی میزان رضایت بیماران از خدمات تغذیه ای بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    مطالعه ای توصیفی مقطعی بوده که جامعه آماری آن شامل بیمارستان های آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه و نمونه تعداد 314 تخت بود. ابزارجمع آوری داده ها پرسشنامه 15 سئوالی محقق ساخته بود که براساس طیف لیکرت تنظیم شده بود. روائی آن با بهره-گیری از نظرات متخصصین امر و پایائی آن از طریق آزمون آلفای کرانباخ 0.91 محاسبه گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های تی یک نمونه ای و تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شد.
    یافته ها
    حداقل رضایت بیماران از خدمات تغذیه ای شامل؛ توجه به نظرات بیماران در جهت بهبود غذا، کمک کارکنان در مواقع غذا خوردن، تاثیر غذا در بهبود وضعیت بیماری، تمیزی و ظاهر ظروف غذا، رعایت موازین بهداشتی توسط کارکنان توزیع کننده غذا و نحوه برخورد و رفتار این کارکنان می باشد. همچنین یافته ها نشان داد که بین بیمارستان های مختلف از نظر میزان رضایت تفاوت معنی دار وجود داشته (05/ 0 ≥p) ولی بین رضایتمندی و جنسیت، محل سکونت، شغل و تحصیلات رابطه معنی داری وجود نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    لازم است مدیران بیمارستان ها، اقداماتی در جهت افزایش آگاهی پرسنل خدمات غذایی در رابطه با بهداشت و کیفیت غذا، افزایش تعداد کارشناسان تغذیه و حضور فعال تر آنها در بالین بیماران و دادن حق انتخاب به بیماران انجام دهند.
    کلیدواژگان: بیمارستان، رضایتمندی، خدمات تغذیه ای، بیمار، تخت فعال
  • جعفر صادق تبریزی، ندا کبیری *، علی اکبر ابهری، امین دائمی، محمد سعادتی، لیلا عبدالهی، خدیجه یاری فرد صفحات 8-14
    زمینه و اهداف

    رصد کردن یا Tracer Methodology یکی از روش های جدید ارزشیابی است که هدف آن ارزشیابی سیستم و فرایند ارائه مراقبت، درمان و خدمات یک سازمان بهداشتی و درمانی می باشد. این مطالعه با هدف ارزشیابی فرایند مراقبت از دانش آموز درشهرستان تبریز به روش Tracer Methodology انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی- مقطعی می باشد که در پاییز سال 1391 انجام گرفت. جامعه پژوهش شامل تمام دانش آموزان تحت پوشش مرکز بهداشت شهرستان تبریز، و نمونه مورد مطالعه شامل 1 مرکز بهداشتی و درمانی شهری، 1 مرکز بهداشتی و درمانی روستایی، 1 خانه بهداشت و 1 مدرسه در شهر و روستا می باشند که به روش نمونه گیری راحت انتخاب شدند. همچنین تمام فرایندهای پیچیده و مشکل دار جهت بررسی انتخاب شدند. داده ها از طریق مصاحبه، مشاهده، و بررسی اسناد و مدارک در سه مرکز ذکر شده جمع آوری شده و با استانداردهای موجود مقایسه شدند.

    یافته ها

    فرایند مراقبت از دانش آموز در خانه بهداشت 77% امتیاز، در مرکز بهداشتی و درمانی روستایی 90% امتیاز و در مرکز بهداشتی و درمانی شهری 83% از امتیاز کل را کسب کرد. یافته ها نشان داد بیشترین نقص در فرایند مورد ارزشیابی مربوط به مستندسازی می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج ارزشیابی حاکی از آن است که فرایند مراقبت از دانش آموز در سطح قابل قبولی ارائه می گردد و نواقصات موجود نیز با برنامه ریزی صحیح می تواند رفع شود. همچنین Tracer Methodology می تواند به عنوان روش مناسبی برای ارزشیابی فرایند در سطوح مختلف بکار برده شود.

    کلیدواژگان: ارزشیابی، مراقبت از دانش آموز، تبریز، Tracer Methodology
  • فرزانه بقال اصغری، محمد مسافری صفحات 15-20
    زمینه و اهداف

    تولید مواد زائد جزء جدایی ناپذیر زندگی انسان است .یکی از مهمترین استراتژی ها بعد از کاهش تولید در مدیریت مواد زائد جامد، بازیافت مواد زائد جامد بوده که دارای منافع اقتصادی و زیست محیطی قابل توجه می باشد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر وضعیت اقتصادی بر میزان آگاهی، نگرش و تمایل به مشارکت شهروندان در خصوص بازیافت پسماند می باشد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش یک مطالعه ی توصیفی-مقطعی بوده که در سال 1391 در 3 منطقه مختلف شهر تبریز، مناطق با سطوح درآمد بالا، متوسط و پایین ام . روش ی و اار آوری ات شنامه د. اد 450 (از هر منطقه 150 نفر) بوده که در نهایت نتایج با استفاده از نرم افزارهای Excel وSPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج بررسی نشان می دهد که اکثریت مردم شهر تبریز در زمینه مواد زائد و امر بازیافت از اطلاعات نسبتا مناسبی برخوردار هستند بطوریکه میانگین آگاهی، نگرش و عملکرد مردم در مناطق مختلف به ترتیب 86.8%، 75.6% و 59% بوده و در این زمینه ارتباط معنی داری در سه منطقه مختلف مورد بررسی وجود نداشت (p.value > 0.05). در مقایسه سه منطقه، سطح تحصیلات، آگاهی و رفاه ساکنین تاثیری بر میزان تمایل برای مشارکت در طرح بازیافت نداشت.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج مطالعه بازگو کننده آمادگی جامعه جهت پذیرش اصلاحات و اعمال مدیریت پسماند شهری در زمینه بازیافت می باشد. لذا در صورت هماهنگی و همکاری سازمان های  مسئول (مثل شهرداری ،مرکز بهداشت ،آموزش و پرورش و...) وان، برنامه بازیافت با موفقیت بیشتر قابل اجرا خواهد بود.

    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، پسماند، بازیافت، تبریز
  • محمد مسافری، آیدا اجلالی، جلیل نظری صفحات 21-28
    زمینه و اهداف
    کیفیت آب آشامیدنی تاثیر بسزایی در سلامت شهروندان دارد و مقایسه آن با استانداردهای موجود و اطلاع از حدود مجاز می تواند اطلاعات مفیدی را در راستای حفظ سلامت جامعه ارائه نماید. در مقاله حاضر وضعیت کیفی آب های شرب مصرفی در شهرستان ارومیه مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    نتایج مربوط به آنالیز آب شرب شهر ارومیه و روستاهای آن مشتمل بر 182 آنالیز انجام شده در سال 1391 و 1392 از مرکز بهداشت استان تهیه و پس از ورود به نرم افزار SPSS مورد آنالیزهای روتین آماری قرار گرفته و با استاندارد ملی مقایسه گردید.
    یافته ها
    سختی آب های شرب ارومیه از mg/L 100 تا 1040 کربنات کلسیم و بطور میانگین mg/L 144 ± 309 متفاوت است که نشان دهنده آب های سبک تا خیلی سخت است. از نظر املاح محلول مقادیر اندازه گیری شده از 103 تا mg/L 1900 و بطور متوسط mg/L 287 ± 366 می باشد. در مورد فلوراید که از نظر سلامت دارای اهمیت می باشد، مقادیر از صفر تا mg/L 1/5 و بطور میانگین mg/L 0/23±0/21 متفاوت است. در مورد کدورت در 44% نمونه های آنالیز شده کمتر از NTU 0/5، در 34% بین 0/5 و 1 و در 22% بالای NTU 1 بود.
    بحث و نتیجه گیری
    در مقایسه با استانداردها ملی و بین المللی آب شرب در برخی از نواحی شهرستان ارومیه مقادیر بعضی از پارامترهای کیفی آب شرب مطابق با حدود مجاز نبوده و لازم است اقدام اصلاحی در این خصوص صورت گیرد. با این حال در مجموع کیفیت فیزیکو شیمیایی آب های بررسی شده برای شرب مناسب می باشد.
    کلیدواژگان: آب آشامیدنی، کیفیت، سختی، فلوراید، ارومیه
  • جعفر صادق تبریزی، صابر اعظمی آغداش، لیلا عبدالهی*، امین دائمی، خدیجه یاری فرد، سمانه ولیزاده، علی اکبر ابهری، محمد سعادتی، ندا کبیری، بتول ندیمی صفحات 29-34
    زمینه و اهداف

    برای انجام موفق برنامه ی اعتباربخشی داشتن منابع و زیر ساختهای مناسب امری ضروری می باشد، بنابراین این مطالعه در نظر دارد وضعیت منابع و زیرساختهای مورد نیاز اجرای برنامه اعتباربخشی را بررسی نماید.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع مطالعات توصیفی بوده که در پاییز سال 1390 در دانشگاه های علوم پزشکی تبریز و اردبیل انجام گرفته است. 150 نفر از مدیران ارشد این دو دانشگاه با روش سرشماری انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته که روایی آن به روش کتابخانه ای و پایایی آن به روش دو نیم ساختاری تائید شده بود (=89.4α) استفاده گردید. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از SPSS16 انجام گرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه 123 نفر (82%) پرسشنامه ها را تکمیل کرده بودندکه میانگین سابقه کاری آنها 16.88 سال بود. در میان پاسخ دهندگان از لحاظ میزان تحصیلات، مدرک کارشناسی با 66% بیشترین میزان را تشکیل می داد. از دیدگاه80% افراد شرکت کننده، فرهنگ سازمانی و منابع مالی جهت اجرای اعتباربخشی ناکافی می باشد، همچنین 54% از افراد میزان حمایت مدیران ارشد و 77% آنها نیز میزان اطلاعات لازم برای اجرای اعتباربخشی در بیمارستانها را در حد پایین گزارش نموده اند. از نظر 55% شرکت کنندگان امکان موفقیت اجرای برنامه اعتبار بخشی در بیمارستان ها بالاتر از حد متوسط می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    در اجرای موفق اعتباربخشی، افزایش توجه مسولین به تامین مالی و فرهنگ سازی ضروری به نظر می رسد. همچنین نتایج این پژوهش، نیاز به آموزش چگونگی اجرای اعتباربخشی در بیمارستان ها و نیز ضرورت جهت دهی به توانایی های بالقوه نیروی انسانی را به عنوان ضرورتی اجتناب ناپذیر بیان می کند.

    کلیدواژگان: بیمارستان، اعتبار بخشی، زیرساخت، منابع، مدیران ارشد
  • صابر اعظمی آغداش، همایون صادقی بازرگانی*، باب الله قاسمی، آمنه میرزایی، میر حسین آقایی صفحات 35-42
    زمینه و اهداف

    هدف مطالعه حاضر بررسی زیرساخت ها و موانع موجود در اجرای اثربخش اعتباربخشی در بیمارستان های استان آذربایجان شرقی می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تلفیقی (کمی-کیفی) تمامی مدیران 43 بیمارستان استان آذربایجان شرقی مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات بخش کمی، پرسشنامه محقق ساخته با 8 سوال بود که روایی آن از طریق نظرات اعضای هئیت علمی و پایایی آن به روش دو نیم ساختاری (9. =α) انجام گرفت. ابزار بخش کیفی نیز دو سوال باز بود. برای تجزیه و تحلیل داده های کمی از آمارهای توصیفی، آزمون های آماری T-Test و ANOVA از طریق نرم افزار SPSS.17 استفاده شد. داده های بخش کیفی مطالعه نیز به روش تحلیل درون مایه ای تحلیل شدند.

    یافته ها

    اکثر مدیران (76%) با اجرای اعتباربخشی موافق بودند و آنرا راه کاری جهت بهبود کیفیت خدمات و افزایش رضایت بیماران و کارکنان می دانند. 50% آشنایی کافی با مفاهیم اعتباربخشی را نداشتند و بیمارستان های آنها آمادگی لازم (منابع، تعهد مدیران، مهارت و دانش کارکنان و...) برای اجرای اعتباربخشی را نداشت. وجود منابع و زیرساخت ها در بیمارستان های شهرستان تبریز در مقایسه با بیمارستان های سایر شهرستان ها بطور معنی داری بیشتر بیان شد (.P< 0.01). مهمترین موانع استخراج شده شامل: کمبود نیروی انسانی، عدم مشارکت پزشکان، نبود منابع، سیستم های مستندسازی و اطلاعاتی مناسب می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به موانع موجود و ضعف زیرساخت ها در بیمارستان های استان آذربایجان شرقی جهت اثربخشی بیشتر اجرای اعتباربخشی باید نسبت به برطرف نمودن این موانع و فراهم ساختن زیرساخت های مناسب اقدامات جدی صورت گیرد.

    کلیدواژگان: موانع، اعتبار بخشی، زیرساخت ها، مدیران، مطالعات تلفیقی، بهبود کیفیت
  • مسعود عیسی خواجه لو، وحیده زارع گاوگانی صفحات 43-46
    امروزه در محافل دانشگاهی مفهوم ضریب تاثیر (Impact Factor) یکی از مباحث رایج محسوب می شود. همه کسانی که در وادی نشر آکادمیک و پژوهش علمی وارد می شوند خواسته و ناخواسته در مرحله انتشار گزارش آثار و پژوهش های علمی خود با اسامی و برچسب هایی مواجه می شوند که نشان دهنده کیفیت و اعتبار منبعی است که باید مقاله یا گزارش علمی در آن چاپ شود. در عین حال یک سردرگمی و شکاف اطلاعاتی هم بین دانشگاهیان دیده می شود. نگرانی ها و سوالاتی از قبیل اینکه IF چیست؟ آیا فلان مجله IF دارد؟ IF مجله چند است؟ از کجا IF مجله را پیدا کنم؟ مقاله من در مدلاین چاپ شده است اما نمی دانم IF آن چند است. برای همین لازم دیدیم در این مقاله موضوع ضریب تاثیر مجله ها، پیدایش آن، اهمیت و ضرورت آن، انواع آن، نقص و عیوب آن را بنویسیم تا شاید پژوهشگرانی که با چنین سوالاتی مواجه اند پاسخ خود را بیابند و در نشر محصولات ذهنی وعلمی خود مورد استفاده قرار دهند.
    کلیدواژگان: ضریب تاثیر مجلات، گزارش استنادی مجلات، رتبه بندی صفحات گوگل، شاخص نمایه اسکاپوس
|
  • Massumeh Gholizadeh, Madine Mostafanejad, Ali Janati, Bahman Ahadi Nejad, Rahim Khodayari Zarnaq Pages 1-7
    Background And Objectives
    Results of the previous studies indicate that nutrition as one of the basic elements in patient safety is neglected or plays a minor role in treatment process. This study aimed to assess patient satisfaction with food services in teaching hospitals of Tabriz University of medical sciences.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted in teaching hospitals of Tabriz University of medical sciences. A total 314 number of available beds were selected. Data gathering tool was a LIKERT-based researcher–made questionnaire with 15 questions. Validity and reliability of the tool were verified by Delphi method and Cronbach’s alpha test of 0.91. Sample t-test and ANOVA were used to analyze data.
    Results
    This study’s findings declared the minimum satisfaction about hospitals’ food services include: patients’ demands, assistance while eating, the effect of food on improving health conditions, clean appearance of meal services, observing health standards and respect by distributors. The findings revealed a significant difference among different nutritional services in studied hospitals. However, there was not a meaningful relationship between the level of satisfaction and gender, occupation, education and place of residence.
    Conclusion
    Based on the results of this study, hospital managers are recommended to carry out activities to promote awareness of food services staff regarding food safety programs, employing more nutritionists and their active presence at the patient’s bedside and providing freedom of choice for patients.
    Keywords: Hospital, Satisfaction, Food Services, Patient, Available Bed
  • Jafar Sadegh Tabrizi, Neda Kabiri, Ali Akbar Abhari, Amin Daemi, Mohammad Saadati, Leyla Abdollahi, Khadijeh Yari Fard Pages 8-14
    Background And Objectives

    Tracer methodology is a novel evaluation method which its purpose is to provide an accurate assessment of systems and processes for the delivery of care, treatment, and services at a health care organization. This study aimed to assess student care process in Tabriz using Tracer methodology.

    Material And Methods

    This cross-sectional study was conducted in autumn 1391. Population study consisted of all the students who were covered by Tabriz health care center and study sample included an urban health care center, a rural health care center, a health house, and two schools in urban and rural areas which were selected by simple sampling method. Also, all the complicated and problematic processes were chosen to be assessed. Data were collected by interviewing, observing, and surveying documents and were compared with current standards.

    Results

    The results of this study declared the percentage of points that each target group gained from tracer evaluation in student care process was 77% in health house, 90% in rural health care center and 83% in urban health care center. Findings indicated that documentation was the main weak point.

    Conclusion

    According to the results of this study, student care process is sufficient; despite the fact that there are some deficiencies in caring process, as it may be improved through appropriate strategies. Furthermore, tracer methodology seems to be a proper method to evaluate various levels of health care system.

    Keywords: Evaluation, Student Care, Tabriz, Tracer Methodology
  • Farzaneh Baghal Asghari, Mohammad Mosaferi Pages 15-20
    Background And Objectives

    Waste production is an integral part of human life. Besides reduction in waste production, one of the most important strategies solid waste management is solid waste recycling which has environmental and economic benefits. The aim of the present study was to evaluate the knowledge, attitude and practice (KAP) of Tabriz citizens to participate in recycling.

    Material And Methods

    This cross-sectional study involved 450 samples, in three different regions of Tabriz with high, average and low income levels (150 from each district), selected by systematic sampling. The relevant data were collected by questionnaires and were analyzed in SPSS and Excel software.

    Results

    The results of this study showed that the majority of Tabriz citizens had acceptable information about waste and recycling. Average knowledge, attitude and practices of the various regions were 86.8%, 75.6% and 59% respectively. There was no significant association in this field in three different regions (p.value > 0.05). Comparing the regions, education and welfare of the residents had no effect on the willingness to participate in recycling programs.

    Conclusion

    The results of the study reflect the community's readiness to accept the change and management of Municipal Solid Waste (MSW) in the recycling programs. Consequently, recycling would be implemented successfully if organizations (e.g. municipalities, health center, education...) have been coordinated and collaborated with citizens.

    Keywords: Knowledge, Attitudes, Solid Waste, Recycling, Tabriz
  • Mohammad Mosaferi, Aida Ejlali, Jalil Nazari Pages 21-28
    Background And Objectives
    Quality of drinking water has considerable effects on citizens’ health and its comparison with available standards and knowledge about permissible limits could provide useful information regarding community health. In the present study, the condition of quality of drinking water of Urmia County has been assessed and analyzed.
    Material And Methods
    Analysis results of drinking water of Urmia city and its villages were composed of 182 available analyses during 2012 and 2013 and were collected from Province Health Center. They were statistically analyzed for general parameters using SPSS and compared with national standard.
    Results
    Hardness of drinking water in Urmia County varied from 100 to 1040 mg/L as calcium carbonate with an average of 309 ± 144 mg/L which indicates a range of soft to very hard water. Dissolved solids were 103 to 1900 mg/L with an average of 366 ± 287 mg/L. Regarding fluoride which is important in health, concentration range varied from zero to 1.5 mg/L with an average of 0.21 ± 0.23 mg/L. Turbidity was less than 0.5 NTU in 44% of analyzed samples, between 0.5 to 1 NTU in 34% and higher than 1 NTU in 22% of samples, respectively.
    Conclusion
    In comparison with national and international standards for drinking water quality, in some parts of Urmia County, the values for some quality parameters were not in accordance with permissible level and this requires corrective action. However, in general, physicochemical quality of studied waters was suitable for drinking purposes.
    Keywords: Drinking Water, Quality, Hardness, Fluoride, Urmia
  • Jafar Sadegh Tabrizi, Saber Azami, Aghdash, Leyla Abdollahi, Amin Daemi, Khadijeh Yari Fard, Samaneh Valizadeh, Ali Akbar Abhari, Mohammad Saadati, Neda Kabiri, Batool Nadimi Pages 29-34

    Background And Objectives

    For a successful accreditation program, it is necessary to have adequate resources and infrastructures. The aim of this study was to evaluate existing resources and infrastructures to implement the accreditation system.

    Material And Methods

    This descriptive study was conducted in the universities of East Azerbaijan and Ardabil in 2011. A total number of 150 individuals were selected using census sampling. The data were collected by a structured questionnaire whose validity was confirmed by library validity method and its reliability was measured using split-half method (α=89.4). Data analysis was performed using SPSS 16.

    Results

    The participation rate was 82% (123 individuals out of 150). Average work experience was 16.88 years. The bachelor degree was the highest frequency among participants (66%). 80% of the participants stated that the organizational culture and financial resources are inadequate, 54% expressed there is a lack of top management support and 77% stated that the expected information does not exist in the hospitals. Yet, 55% of the participants declared that the probability of a successful implementation of accreditation is higher than average.

    Conclusion

    In a successful implementation of accreditation system, it is important to mobilize adequate resources and develop suitable cultural statuses. Also, it is needed to provide sufficient education about accreditation and how to implement and benefit the manpower’s potential capabilities.

    Keywords: Accreditation, Infrastructure, Resources, Top Management, Hospital
  • Saber Azami, Aghdash, Homayoun Sadeghi Bazargani, Babollah Ghasemi, Amaneh Mirzaei, Mir Hossein Aghaie Pages 35-42

    Background And Objectives

    The aim of this study was to assess the infrastructures and barriers of effective accreditation in East Azerbaijan hospitals.

    Material And Methods

    In this triangulation (qualitative-quantitative) study, all the managers of 43 hospitals in East Azerbaijan were selected. The authors developed an 8-item questionnaire for quantitative section of the study which its validity was improved by experts’ comments and its reliability was assessed by half-structure methods (9. =α). In addition, two open-ended questions were used in qualitative section of the study. Quantitative data were analyzed using descriptive statistics, t-test, and ANOVA test using SPSS version 20 statistical software packages. Qualitative content analysis was used to analyze the responses to the two open-ended questions.

    Results

    Seventy-six percent of the managers agreed to implementation of accreditation in hospitals and believed that accreditation could improve the health services and increase the patient and staff satisfaction. Fifty percent of the participants had lack of required knowledge about the accreditation and they declared that the hospitals managed by them were not prepared to implement accreditation with respect to resources, manager’s commitment, staff skills and knowledge. In Tabriz hospitals, resources and infrastructures were mentioned to exist in a significantly higher proportion than other cities (P < 0.01). Important barriers were explored to include the lack of the following: manpower, participation of clinicians, resources, appropriate documentation and information systems.

    Conclusion

    Considering the barriers and lack of infrastructures in the hospitals of East Azerbaijan to achieve an effective accreditation, it is essential to eliminate the existing barriers and provide appropriate infrastructures.

    Keywords: Barriers, Infrastructure, Accreditation, Managers, Triangulation Study, Quality Improvement
  • Masoud Eisa Khajelou, Vahideh Zareh Gavgani Pages 43-46
    Impact Factor (IF) is considered as one of the most common subjects in academic environments. Individuals who would like to publish their productions and/or research results confront with various indicators، brands and labels that indicate relative importance، academic discipline and quality of journals. Diversity of the indicators induces confusion to select applicable journals and often، the authors would not be able to distinguish IF، ISI and their relations with the acceptance of the journal. Meanwhile، they have difficulties to find IF. Hence، this short paper aimed to provide useful information for authors to familiarize them with the concept of IF. ​
    Keywords: Impact Factor, SJR, H, Index, Google PageRank, Scopus Index