فهرست مطالب

تصویر سلامت - سال ششم شماره 1 (بهار 1394)

مجله تصویر سلامت
سال ششم شماره 1 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/09/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرید غریبی، علی جنتی، محسن فرج الله بیک نوری، بهنام امینی دغلیان صفحه 1
    زمینه و اهداف
    نظامهای سلامت کشورهای مختلف به منظور تطابق با شرایط در حال تغییر و پاسخگویی به نیازهای جامعه نیازمند تغییرات و اصلاحات مداوم در ساختار و عملکرد خود هستند که بی تردید پایش و ارزشیابی مناسب آن ها در راستای مرتفع نمودن کاستی های اساسی بسیار ضروری است. بر این اساس، مطالعه حاضر با هدف بررسی نقاط قوت و ضعف طرح تحول نظام سلامت ایران در سال 93 از دیدگاه مدیران و پرستاران بیمارستان طالقانی تبریز طراحی و اجرا شده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر با رویکرد کیفی و در فاصله سه ماه پس از انجام طرح تحول اجرا گردید که در آن، تجربیات 27 نفر از مدیران و پرستاران بیمارستان طالقانی مورد کاوش قرار گرفت. در این مطالعه، پژوهشگران ابتدا به روش غیرساختار یافته و در ادامه با رویکرد نیمه ساختار یافته مصاحبه را انجام دادند. به منظور آنالیز داده های به دست آمده از تحلیل محتوایی استفاده شد.
    یافته ها
    بررسی های مختلف نشان می دهد که بیشترین دستاوردهای طرح در محور مربوط به کاهش پرداختی بیمار و کمترین دستاوردها در محورهای مقیم بودن پزشکان، ارتقای کیفیت ویزیت ها و نیز ترویج زایمان طبیعی می باشد. پژوهشگران همچنین به منظور مرتفع نمودن مشکلات و کاستی های مطرح شده، پیشنهادات کاربردی ارائه نمودند.
    بحث و نتیجه گیری
    مطالعه حاضر گویای این حقیقت است که علی رغم موفقیت طرح در برخی از محورهای هدف گذاری شده، چالش های اساسی در رابطه با بسیاری از زمینه ها مشهود بوده، که نیازمند توجه مسئولین و سیاست گذاران عرصه سلامت کشور می باشد.
    کلیدواژگان: طرح تحول نظام سلامت، بیمارستان طالقانی
  • سارا جلال زاده، فهیمه عباسی صفحه 11
    زمینه و اهداف
    افزایش میزان استفاده از منابع الکترونیکی در دانشگاه ها و مراکز علمی- تحقیقاتی و هزینه ای که صرف تهیه و دسترسی به این منابع می شود، دلیلی بر اهمیت ارزیابی میزان استفاده از منابع خریداری شده، با در نظرگیری مصرف صحیح بودجه می باشد. در این پژوهش، وضعیت استفاده تمام متن از مجلات الکترونیکی 5 ناشر (الزویر، وایلی، پروکوئست، امرالد، آکسفورد جورنالز) در دانشگاه علوم پزشکی تبریز در فاصله زمانی 2012- 2010 مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش توصیفی - پیمایشی است. داده های مورد نیاز از طریق گزارش گیری کانتر از ناشران به دست آمد. سپس با استفاده از نرم افزار اکسل به تجزیه و تحلیل داده ها و ترسیم جدول ها و نمودارها پرداخته شد.
    یافته ها
    مطابق یافته های تحقیق از بین پنج ناشر مورد بررسی، بیشترین میزان دانلود تمام متن مقالات از مجلات الزویر بوده و پس از آن به ترتیب وایلی، آکسفورد جورنالز، پروکوئست، و امرالد قرار داشته اند.
    بحث و نتیجه گیری
    دانشگاه علوم پزشکی تبریز با سیاست گذاری صحیح و با تخصیص کارآمد بودجه در انتخاب مجلات قابل دسترس از طریق الزویر توانسته است در جهت مرتفع سازی نیازهای اطلاعاتی کاربران گام موثری را بردارد. همچنین این موضوع می تواند با میزان آشنایی کاربران دانشگاه علوم پزشکی تبریز با مجلات الزویر ارتباط مستقیم داشته باشد.
    کلیدواژگان: منابع الکترونیکی، مجلات علمی، گزارش گیری کانتر، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
  • علیرضا محبوب اهری، مریم قشم، پریسا پور ربیعا، علیرضا یوسفی، آزاده حسن پناه صفحه 18
    زمینه و اهداف
    حسابداری تعهدی با هدف تعیین هزینه های واقعی برنامه ها و فعالیت ها به وجود آمده است. این رویکرد اهرم اصلی جهت تدوین و اجرای بودجه عملیاتی در دستگاه های دولتی می باشد. از آن جا که دانشگاه های علوم پزشکی متولی بهداشت و درمان می باشند و بخش زیادی از بودجه کشور بدین سمت سوق پیدا می کند، این مطالعه جهت تعیین بررسی دستاوردهای اجرای طرح نوین حسابداری تعهدی در دانشگاه علوم پزشکی تهران طراحی شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی - تحلیلی به صورت مقطعی می باشد که بر روی 46 نفر از کارکنان حسابداری واحدهای مختلف دانشگاه علوم پزشکی تهران که به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه 22 سوالی می باشد. از پاسخ دهندگان خواسته شد؛ در مورد چگونگی اجرای برنامه در سیستم کاریشان و موفقیت و یا عدم موفقیت اجرای آن به سوالات پاسخ گویند. داده ها با استفاده از آزمون های T-Test و آنالیز واریانس برای مقایسه میانگین ها در سطح معنی داری 05/ 0 توسط نرم افزار SPSS16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    اکثر پاسخگویان مرد (52.2%)، دارای تحصیلات کارشناسی، فارغ التحصیل رشته حسابداری و در پست کارمند امور مالی بودند. 65 درصد پاسخ دهندگان دارای حداقل آشنایی با مبانی حسابداری تعهدی بودند. نتایج مطالعه نشان داد که بیشتر پاسخ دهندگان به طور ضمنی از نتیجه اجرای طرح راضی بودند. پاسخ دهندگان دارای تحصیلات مالی و حسابداری رضایت بیشتری را نسبت به دیگران عنوان نمودند.
    بحث و نتیجه گیری
    نقش یک سیستم اطلاعاتی جامع به عنوان یک ضرورت اساسی و چالش بر انگیز در سیستم حسابداری تعهدی باید مورد تاکید قرار بگیرد. بررسی عملکرد بودجه عملیاتی به عنوان یک برنامه مهم و موکد در برنامه های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سازمان های عمومی اجتماعی - اقتصادی، پس از استقرار کامل طرح نظام نوین مالی باید اجرایی شود.
    کلیدواژگان: حسابداری تعهدی، کارایی، مدیریت هزینه، بودجه ریزی عملیاتی
  • جعفر صادق تبریزی، رضاقلی وحیدی، هادی کلانتری*، علیرضا علاء، محبوب پورآقایی، محمد اصغری جعفر آبادی، کمال قلی پور، علی تقی زادیه صفحه 25
    زمینه و اهداف

    رضایت بیماران مراجعه کننده به اورژانس به عنوان یکی از مهم ترین شاخص های کیفیت خدمات بیمارستان تلقی می شود. این مطالعه بر آن است تا کیفیت خدمت ارایه شده در اورژانس را از دیدگاه مراجعه کنندگان بسنجد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی با مشارکت 120 نفر از مراجعه کنندگان اورژانس مرکز آموزشی و درمانی امام رضا (ع) تبریز در سال 1390 انجام گرفت. داده های مطالعه به وسیله پرسشنامه محقق ساخته که روایی آن در شرایط اورژانس توسط 10 نفر از متخصصین اورژانس بررسی و تایید و پایایی آن با مطالعه پایلوت تعیین شد، جمع آوری گردید. از شرکت کنندگان در مطالعه خواسته شد تا اهمیت هر یک از گویه های پرسشنامه و عملکرد واقعی سیستم را در قالب طیف لیکرت چهارگزینه ای مشخص نمایند. کیفیت خدمت با استفاده از فرمول «(عملکرد* اهمیت)-10=کیفیت خدمت» محاسبه گردید. برای تحلیل داده ها از آزمون های t مستقل و تحلیل واریانس استفاده شد. برای تحلیل داده ها نرم افزار SPSS17 به کار رفت و P<0.05 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    امتیاز کل کیفیت خدمت برابر با 77/ 8 محاسبه شد. همچنین مشخص گردید ابعاد اعتماد، احترام و دسترسی به ترتیب دارای بیشترین و مطلوب ترین و ابعاد تغذیه، ایمنی، هزینه و استمرار خدمت به ترتیب دارای کمترین امتیاز و نامطلوب ترین کیفیت از دیدگاه گیرندگان خدمت بودند.

    بحث و نتیجه گیری

    از آنجایی که ارتقای کیفیت ارایه خدمات در بخش اورژانس به شناخت صحیح وضعیت موجود و بررسی مشکلات نیاز دارد، می توان با استفاده از نتایج این پژوهش، مداخلات لازم برای بهبود نقاط ضعف و ارتقای کیفیت خدمت ارایه شده در واحد اورژانس را با تاکید بر نقاط ضعف طراحی و اجرا نمود.

    کلیدواژگان: کیفیت خدمت، اورژانس، دیدگاه بیماران، مرکز آموزشی و درمانی
  • حکیمه کبیری، سعید دستگیری، مهستی علیزاده صفحه 31
    زمینه و اهداف
    پدیکلوزیس (آلودگی به شپش سر) یکی از بیماری های انگلی انسان است که انتشار جهانی دارد. آلودگی به شپش سر در مراکز تجمعی مانند مدارس، پادگان ها و خوابگاه ها به وفور دیده می شود. اما در مدارس، به ویژه ابتدایی دخترانه در حد قابل توجهی بوده است. آلودگی شپشی ایجاد مشکلات بهداشتی و آثار سوء روانی و فشارهای اجتماعی می نماید. این شرایط ممکن است موجب افت تحصیلی دانش آموزان شود. این مطالعه به منظور بررسی شیوع آلودگی به شپش سر و عوامل موثر بر آن در دانش آموزان مدارس ابتدایی دخترانه شهرستان بناب، استان آذربایجانشرقی در سال 1393 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی بر روی 3757 نفر از دانش آموزان دختر مدارس ابتدایی شهرستان بناب به روش تمام شماری انجام گرفت. داده ها با استفاده از پرسشنامه و معاینه موی سر از نظر آلودگی به شپش جمع آوری شدند و با آزمون آماری کای اسکور مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در بین 3757 دانش آموز مورد بررسی، 106 فرد آلوده به پدیکلوزیس شناسایی شد. این مطالعه نشان داد که 82/ 2 درصد از دانش آموزان دختر مدارس ابتدایی به شپش سر آلوده اند. شیوع پدیکلوزیس با متغیرهایی مانند وجود حمام، استفاده از وسایل شخصی، میزان تحصیلات والدین، رعایت بهداشت فردی و شغل پدر ارتباط معنی دار را نشان داد (05/ 0 >p). با این حال ارتباط میان شیوع پدیکلوزیس و متغیر پایه های تحصیلی معنا دار نبود.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های فوق نشان دهنده ی نقش آگاهی والدین و نقش رعایت بهداشت فردی دانش آموزان در کاهش ابتلا به شپش سر در مدارس ناحیه مورد مطالعه است.
    کلیدواژگان: شپش سر، شیوع، دانش آموزان ابتدایی، شهرستان بناب
  • شهین تقوی نژاد امین، شبنم ایزدی، یوسف نامور، عادل زاهد بابلانی صفحه 37
    زمینه و اهداف
    مقاله حاضر به بررسی رابطه بین مهارت های ارتباطی «گوش دادن موثر» و«درک و ارسال پیام» مدیران با مدیریت تعارض در مدارس ابتدایی شهر اردبیل پرداخته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی، از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را مدیران مدارس ابتدایی شهر اردبیل که طبق آمار اداره آموزش و پرورش شهر اردبیل (150) نفر بود، تشکیل داد. از این تعداد 106 نفر با استفاده از جدول گرجسی مورگان به طور تصادفی و با روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه مهارتهای ارتباطی جرابک و پرسشنامه مدیریت تعارض رابینز جمع آوری شد. پایایی پرسشنامه مهارتهای ارتباطی مدیریت تعارض به احتساب آلفای کرونباخ به ترتیب 82/. و 95/ 0 تعیین گردید. داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی (آزمون همبستگی پیرسون، t تک نمونه ای و رگرسیون چند متغیری) تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده بر اساس ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که رابطه مهارتهای ارتباطی (گوش دادن موثر، درک و ارسال پیام) با راهبردهای مدیریت تعارض (عدم مقابله، کنترل، راه حل گرایی) مثبت و معنا دار می باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    مهارت های ارتباطی گوش دادن موثر پیش بینی کننده مهارت های حل تعارض می باشد و همچنین مهارت های ارتباطی درک و ارسال پیام توان پیش بینی مدیریت تعارض را از دیدگاه مدیران ندارد.
    کلیدواژگان: مهارتهای ارتباطی، گوش دادن موثر، مدیریت تعارض، مدیران مدارس ابتدایی
  • محمود فیضی، فرید غریبی، بهنام امینی دغلیان، محمد باقر رئوفی صفحه 42
    زمینه و اهداف
    در سالیان اخیر نقش و جایگاه دانشگاه ها در گسترش و آموزش فرهنگ مورد توجه جدی قرار گرفته است. با این وجود دانشگاه های کشور ما هنوز راهی نسبتا طولانی تا رسیدن به آرمان های مطلوب و ارتقای بهینه عملکرد در این عرصه پیش رو دارند. بر این اساس، مطالعه حاضر با هدف بررسی زیرساخت ها و عملکرد فرهنگی دانشگاه های علوم پزشکی کشور در سال93 به مورد اجرا درآمد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- مقطعی می باشد که با استفاده از یک پرسشنامه محقق ساخته که روایی صوری و محتوایی پرسشنامه با نظر صاحب نظران فرهنگی و با محاسبه شاخص های مربوطه مورد تایید قرار گرفت، انجام شد. در ادامه، مطالعه با پاسخگویی مسئولین امور فرهنگی دانشگاه های علوم پزشکی کشور به صورت تمام شماری به مورد اجرا در آمد. داده های به دست آمده به صورت توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و نتایج به دست آمده برای متغیرهای کیفی به صورت فراوانی (درصد) و برای متغیرهای کمی به صورت میانگین (انحراف معیار) گزارش شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضر در چهار حوزه وضعیت عمومی دانشگاه های مورد بررسی از منظر فرهنگی، وضعیت امکانات معاونت فرهنگی دانشگاه ها، وضعیت عملکرد تشکل ها، کانونها و نشریات و نیز وضعیت عملکرد مدیریت امور فرهنگی دانشگاه ها گزارش گردید.یافته ها حاکی از آن است که در رابطه با هر یک از حوزه های مورد بررسی، علی رغم وجود نقاط قوت در بسیاری موارد، نقاط ضعف قابل توجهی مشهود می باشند. البته نتایج مطالعه حاضر صرفا بر کمیت عملکردها متمرکز بود و بررسی کیفیت انجام هر یک از فعالیت ها و فرایندها نیازمند توجه ویژه و انجام بررسی ها و مداخلات آتی می باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    پژوهشگران امیدوارند که مسئولین و برنامه ریزان امر با استفاده از نتایج مطالعه حاضر و نیز انجام مطالعات تکمیلی مشابه به ویژه در زمینه کیفیت عملکردهای فرهنگی دانشگاه ها، گامی اساسی در جهت اعتلای جایگاه دانشگاه های علوم پزشکی در ارتقای جایگاه فرهنگ ایرانی- اسلامی بردارند.
    کلیدواژگان: دانشگاه علوم پزشکی، عملکرد فرهنگی، ایران
  • اکبر عزیزی زین الحاجلو، ابوالقاسم امینی، جعفر صادق تبریزی صفحه 54
    مقدمه
    رشد فزاینده جمعیت سالمند و پیامدهای آن باعث شده است که در اکثر جوامع، سالمندی جمعیت به عنوان مسئله ای اجتماعی مورد توجه قرار گیرد. هر چند مواجهه کشورهای مختلف با پدیده سالمندی جمعیت به نسبت توسعه یافتگی، با تقدم و تاخر زمانی همراه است ولی افق های آتی حکایت از رویارویی جوامع مختلف با این پدیده دارد. بر اساس نتایج سرشماری ها، نسبت جمعیت 60 سال و بالاتر کشور از 6/6 % در سال 1375 به 2 /8 % در 1390 رسیده و طبق پیش بینی در سال 1425 به 22% خواهد رسید. این مطالعه با هدف برجسته نمودن اهمیت توجه به پدیده قریب الوقوع سالمندی جمعیت و چالش های فراروی نظام سلامت ایران انجام شده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک بررسی متون است که در آن از داده ها و نتایج سرشماری های مرکز آمار ایران، پایگاه داده های جمعیتی سازمان ملل متحد، وبسایت سازمان بهداشت جهانی، پایگاه داده های مرتبط انگلیسی و فارسی شامل ISI، Medline، Pubmed، SID، گزارش سازمان های فعال در زمینه سالمندان، کتاب ها، پایان نامه ها، مجلات و نشریات مرتبط با سیاست های بهداشتی ایران استفاده شده است.
    بحث و نتیجه گیری
    سالمندی جمعیت در ایران با شیب تندی در حال وقوع است؛ لیکن هنوز برنامه ریزی و تمرکز کافی در این زمینه صورت نگرفته و ساماندهی امور سالمندان از پشتوانه قانونی کافی برخوردار نمی باشد. تحلیل وضعیت فعلی و دورنمای آینده حاکی از وجود چالش ها و مشکلات فراوان در حال حاضر و پیچیده تر شدن و گسترش یافتن چالش ها و مشکلات در آینده نه چندان دور است. لذا توجه جدی به ساماندهی، حمایت و ارتقاء سلامت سالمندان، گرچه دیر هنگام ولی امری اجتناب ناپذیر است.
    کلیدواژگان: سالمندی جمعیت، برنامه ریزی، پیامدها، نیازها، بار بیماری، هزینه سلامت
|
  • Farid Gharibi, Ali Janati, Mohsen Farajollah Beiknoori, Behnam Amini Daghalian Page 1
    Background And Objectives
    In order to adapt with the changing conditions and meeting the requirements, health systems in different countries require reform within their structure and function and doubtless, proper evaluation and monitoring are necessary in order to reduce the shortcomings. On this basis, the current study aimed to evaluate the strengths and weaknesses of the Health System Reform in Iran from the aspect of managers and nurses of Tabriz Taleqani Hospital in 2014.
    Material And Methods
    This is a qualitative study which was done three months after launching the reform. The participants consisted of 27 managers and nurses. First, the non-structured interviews and then the semi-structured interviews were used to collect data. For data analysis, the content analysis was used.
    Results
    The results showed that the best outcomes of reform were obtained in “reduction in patient’s expenses” part and worst outcomes were gained in “physicians’ residency”, “improving the quality of the visits” and “promoting normal vaginal delivery (NVD)” sections. Finally, the researchers offered practical suggestions to resolve problems and shortcomings.
    Conclusion
    This study indicated that despite the success of this reform in some aspects, there are notable challenges and problems in other areas that require managers and policy makers’ attention.
    Keywords: Health System Reform, Taleqani Hospital
  • Sara Jalalzaeh, Fahimeh Abbasi Page 11
    Background And Objectives
    The increase in the use of electronic resources in academic and scientific research centers and rising cost of preparing and getting access to these resources is the main reason for the importance of evaluating the amount of use from electronic resources considering appropriate use of funds in this paper. In this study, full-text usage of e-journals of five publishers (Elsevier, John Wiley, Oxford, Emrald and ProQuest) was investigated in Tabriz University of Medical Sciences from 2010 to 2012.
    Material And Methods
    This is a descriptive-survey research. The required data were acquired from publishers by Counter Reporting. Then, the data were analyzed and tables and diagrams were drawn by Excel software.
    Results
    According to the research findings, among five studied publishers, Elsevier journals had the highest number of downloading full-text articles. After Elsevier, Wiley, Oxford Journals, ProQuest and Emerald were in next ranks respectively.
    Conclusion
    Tabriz University of Medical Sciences has a good manner in meeting the users’ information needs by appropriate policy-making and specifying efficient fund in selecting available journals by Elsevier. Also, there could be a direct relationship between Tabriz University of Medical Sciences’ users’ level of familiarity and Elsevier journals.
    Keywords: Electronic Resources, Scientific Journals, Counter Reporting, Tabriz University of Medical Sciences
  • Alireza Mahboub Ahari, Mryam Ghasham, Parisa Pourrabia, Alireza Yousefi, Azadeh Hasanpanah Page 18
    Background And Objectives
    Accrual Accounting System was developed to determine the actual cost of organizational performance. This type of accounting approach is adopted as a main control lever for development and implementation of operational budget within public organizations. Since medical universities play a significant role in society's health and the major part of the country’s budget is devoted to it, the study was accomplished to study the main findings of Iranian New Financial Plan in a governmental medical university. Study will provide better insight on how the plan could meet supposed objectives.
    Material And Methods
    In this cross-sectional study, 46 accounting staffs of Tehran University of Medical Sciences (TUMS) were selected by accidental sampling and studied by using a 22-item questionnaire. Respondents were asked to answer the questions about how the plan was performed in their departments and whether it was a success or a failure. We used T-Test and Analysis of Variance for mean comparison. Data were analyzed using SPSS16 software.
    Results
    Most of the respondents were male (52.2%) and graduated with bachelor degree in accounting and 65% of the respondents had at least a little knowledge of accrual accounting fundamentals. The study results showed that most of the respondents implied that the outcomes of the implemented plan were satisfying. Respondents who were graduated in financial majors had higher satisfaction rate than others.
    Conclusion
    The role of a comprehensive information system as an underlying and challenging necessity should be emphasized in accrual accounting system. Performance based budgeting system as a frequently focused program in Iranian socio-economic public organizations and Iran’s Ministry of Health and Medical Education should be fitted with the settlement of new financial plan.
    Keywords: Accrual Accounting, Efficiency, Cost Management, Performance Based Budgeting
  • Jafar Sadegh Tabrizi, Rezaghli Vahidi, Hadi Kalantari, Alireza Ala, Mahboub Pouraghayee, Mohammad Asghari, Jafarabadi, Kamal Gholipoor, Ali Taghizadiye Page 25
    Background And Objectives

    The satisfaction of emergency department (ED) patients is considered as an important indicator of hospitals quality. This study aimed to evaluate service quality (SQ) from patients’ perspective in ED.

    Material And Methods

    A cross-sectional study was conducted with 120 admitted patients in emergency department of Imam Reza hospital of Tabriz University of Medical Sciences in 2011. Service Quality was measured using researcher-developed questionnaire. Questionnaire content validity was reviewed and confirmed by 10 experts and its reliability was confirmed based on Cronbach's alpha index (α = 0. 827). A measure of service quality was derived by combining the relative importance and actual performance of ED staffs. Service Quality was calculated using SQ = 10–(Importance×Performance). Independent Samples Test and Analysis of Variance were conducted to compare SQ score between categorical variables. Data were analyzed using the SPSS-17 statistical package.

    Results

    From the customers’ point of view, the average service quality score was 8.77 of 10. Furthermore, confidentiality, dignity and availability achieved the highest and of nutritional services, safety, cost and continuity of care got the lowest SQ scores from the patients’ perspective.

    Conclusion

    Improving quality of delivered care in ED depends on the understanding of the current situation and its weaknesses. It is possible to improve quality of delivered care by implementing effective interventions according to the results of study findings and by considering focus on dimensions which have worst quality.

    Keywords: Service Quality, Emergency Department, Patient's Perspective, Teaching Hospital
  • Hakimeh Kabiri, Saeid Dastgiri, Mahasti Alizadeh Page 31
    Background And Objectives
    Pediculosis (head lice), is one of the parasitic diseases that has spread worldwide. Head lice are common in communities such as schools, garrisons, and campuses and dormitories but in schools, especially in primary schools are considerably high. This infection causes health and psychological problems and social impacts that can lead to educational fall. Thus, this study was conducted to determine the prevalence of head lice and its influencing factors in the feminine primary schools of Bonab county of East Azerbaijan province during 2014-2015.
    Material And Methods
    This cross-sectional study was performed on 3757 primary schools students by a multi-stage random sampling. The data were collected from the questionnaire and physical examination of hair. Statistical Analysis was done by the Chi-square test.
    Results
    106 of 3757 students were infected by pediculosis. This study indicated that 2/82 % of students in primary schools have been infected with head lice. Prevalence of pediculosis showed a significant correlation between variables factors such as the bathroom, use of personal belongings, parent education, personal hygiene and father’s occupation (P<0.05). However, the relationship between the prevalence of pediculosis and grade of student was not significant.
    Conclusion
    This study indicated that the awareness of parents and personal hygiene of students reduce the risk of head lice infection in Bonab primary schools.
    Keywords: Head Lice, Prevalence, Primary Students, Bonab County
  • Shahin Taghavinejad, Namin, Shabnam Izadi, Yousef Namvar, Adel Zahed Babayi Page 37
    Background And Objectives
    This study has been accomplished with the aim of investigating the relationship between manager's communication skills and conflict management in elementary schools in the city of Ardabil.
    Material And Methods
    This is a cross-sectional study. The statistical population consisted of 150 elementary school principals in Ardabil. 106 participants were selected by using Krejcie-Morgan table randomly and through stratified sampling method. Data were collected through Jerabek communication skills questionnaire and Robbins conflict management questionnaire. Questionnaire’s face validity was reviewed and confirmed by the experts. Their reliability coefficient was (0.82) for communication skills and (0.95) for conflict management by using Cronbach's alpha. Data were analyzed using analytical and descriptive statistical methods (Pearson correlation coefficient test, single-sample t-test, and multiple regression).
    Results
    Results showed that there are positive and significant relationship between communication skills (effective listening, understanding and sending messages, regulating emotions, insight into learning process, and decisiveness in communication) and conflict management strategies(denial of opposition, control, solution orientation).
    Conclusion
    Communication skills such as effective listening can be a good predictor for solving conflicts in conflict management but understanding and sending messages cannot predict conflict management abilities of managers.
    Keywords: Communication Skills, Conflict Management, Elementary School
  • Mahmood Feizi, Farid Gharibi, Behnam Amini Daghalian, Mohammad Bagher Rauofi Page 42
    Background And Objectives
    Recently, the role of universities in developing and education of culture is considered increasingly but Iranian universities have great distance in achieving the desired objectives in this context. So, this study aimed to survey the cultural infrastructure and performance in medical sciences universities of Iran.
    Material And Methods
    This is a cross-sectional study that was done using researcher-made checklist which its face and content validity were approved by the cultural expert's opinion via statistical indicators. The study was conducted in census method by responses of 25 managers of cultural affairs in medical sciences universities of Iran. The obtained data were analyzed descriptively and results were reported as frequency (percentages) for qualitative and mean (standard deviation) for quantitative variable.
    Results
    The study results were presented in four areas: “the general status of universities in cultural affairs”, “cultural facilities of the universities”, “the activity of cultural organizations and publications in universities” and “performance of cultural deputies”. The results showed that although there are considerable strengths, the significant weaknesses are evident in all areas. The results of the present study were focused solely on the quantity of functions, and quality evaluation of each activity requires special attention and further investigations and interventions.
    Conclusion
    Researchers hope that the authorities and planners use the results of this study and similar studies especially in quality of cultural practices of universities and move towards improving the status of culture in medical sciences universities in developing Iranian-Islamic culture.
    Keywords: Medical Sciences University, Cultural Performance, Iran
  • Akbar Azizi Zeinalhajlu, Abolghasem Amini, Jafar Sadegh Tabrizi Page 54
    Background And Objectives
    Nowadays among majority of societies, the problem of aging as a social issue has been concentrated due to its rapid increase and its consequences. Regarding level of its development, each country would face the problem sooner or later but it can be predicted that most societies will encounter the phenomena. According to the present statistics in Iran, the ratio of population above 6o years has been raised from 6.6 % in 1996 to 8.2 % in 2011 and it is predicted that would go up to 22% in 2047. The present study actually tries to highlight the importance of engaging in such imminent phenomena that may cause numerous challenges to the health system.
    Material And Methods
    The present study is a literature review inside which, obtained data from various resources like Statistical Center of Iran, UN‘s databases, WHO website, English and Persian databases alongside with ISI, Pubmed, Medline and SID indexes, reports by active organizations in terms of aging issues, books, dissertations, journals and finally the magazines about health policies in Iran are collected and processed.Discussion and
    Conclusion
    Aging problem in Iran is going to emerge rapidly, yet without adequate planning and concentration. In addition, there is no enough legal support to settle aged people’s affairs. Analysis of present situations and future perspectives can divulge the present challenges, problems and the complication of growing obstacles in a near future. Though it is too late by now, there seems to be inevitable to settle down, support and promote health in aging population.
    Keywords: Population Aging, Planning, Consequences, Needs, Disease Burden, Health Costs